四川省成都外国语学校2020-2021学年高二英语下学期6月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 成都 外国语学校 2020 2021 学年 英语 下学 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省成都外国语学校2020-2021学年高二英语下学期6月月考试题(含解析)本试卷分选择题和非选择题两部分。第卷(选择题)1至8页,第卷(非选择题)9至10页,共10页,满分150分,考试时间120分钟。注意事项:1.答题前,务必将自己的姓名、考籍号填写在答题卡规定的位置上。2.答选择题时,必须使用2B铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦擦干净后,再选涂其它答案标号。3.答非选择题时,必须使用0.5毫米黑色笔迹的签字笔,将答案书写在答题卡规定的位置上。4.所有题目必须在答题卡上作答,在试题卷上答题无效。5.考试结束后,只将答题卡交回。第卷(100分)第一部分 听力(共两节
2、,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Who did the woman want to call?A. James. B. Drake. C. Daniel.2. What are the speakers probably going to do?A. Give Robert a p
3、hone call.B. Go and pick Robert up.C. Wait for Robert.3. Where are the speakers?A. At home. B. In a restaurant. C. In the street.4. How many members are probably there in the mans group?A. 6. B. 12. C. 18.5. What does the man mean?A. He hid the glass.B. He broke the glass.C. He gave the glass to a f
4、riend.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is Nancy doing now?A. Getting up in her room.B. Preparing for a party.C. Performing on stage.7. Why did the man come for Nancy?
5、A. To bring her a dress.B. To get her some flowers.C. To invite her to see a movie听第7段材料,回答第8、9题。8. Why did Bill lose his job?A. He made a big mistake.B. He didnt work hard.C. His boss didnt like him.9. What can we learn about Bill from the conversation?A. He has one kid now.B. He didnt get on well
6、with others.C. He is probably a salesman.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the purpose of the womans visit?A. To visit her brother.B. To attend a conference.C. To study abroad.11. Where will the woman stay during her trip?A. At a hotel. B. At her parents home. C. At a university dormitory.12. What do we
7、learn about the woman?A. Her parents are on the same trip.B. She was born in Britain.C. She frequently visits Oxford University.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where did the man go last week?A. Japan. B. America. C. England.14. Where will the woman go first in America?A. New York. B. Los Angeles. C. Seattle.15
8、. In which way did the man mention to book a hotel?A. By calling the hotel. B. On a secure website. C. By visiting the hotel.16. What does the man advise the woman to take?A. An umbrella. B. A map. C. A pair of sunglasses.听第10段材料,回答第17至20题。17. When was the sports meeting held?A. Last Friday. B. Last
9、 Saturday. C. This Friday.18.Which event did the speaker take part in?A. The long jump. B. The high jump C. The 100-meter race.19. Which class won the tug-of-war?A. Class One. B. Class Two. C. Class Three.20. Who was the best basketball player in the school?ASteve. BFrank. CDavid.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分
10、)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThings to do in Cabo Corrientes, Jalisco, MexIco! Rhythms of the Night-Sunset Cruise(乘船游览)Duration: 5 hrsKick off the evening with a scenic cruise across Banderas Bay to Las Caletas. Las Caletas, once home to a Hollywood movie director John Hu
11、ston, offers front-row sunset seats, and dinner tables just steps away from the water. The buffet-style menu offers a wide variety of choices. Watch the lively performance of ancient ceremonies and be lost in historical stories about Jalisco. You must be able to climb and go down stairs. Sayulita Es
12、capeDuration: 3 hrsHop on a powerful UTV(utility task vehicle) to explore Sayulita, a nice beach town not far from Vallarta. Ride over muddy roads and a riverbed to reach the small community famous for its relaxing atmosphere. Soon after hitting the main road, your guide turns onto one of the dusty
13、forest paths. When you are ready, a picnic lunch, an open bar, and a knowledgeable crew await your return to the ship. Wheelchair accessibility is available. Las Caletas Beach HideawayDuration: 7 hrsThe use of kayaks(独木舟)and stand-up paddleboards is all available, as well as a scenic nature walk and
14、 admission to Kids Adventure Park for the young ones. You can even swim out to an offshore platform to practice your diving skills. Wheelchair accessibility is not available.Street Food and Taco Tour in Puerto vallartaDuration: 6hrs 30minsEnjoy a feast of local flavors in our food and tacos-tasting
15、tour. Discover Puerto Vallartas best flavors to the localseye. Learn about the local culture and life, while you eat where the locals do with their beloved ones. Wheelchair accessibility is not avaliable.1. What can tourists do on the tour Rhythms of the Night-Sunset Cruise?A. Enjoy free dinners.B.
16、Come across the movie director John Huston.C. Learn about the history of Jalisco.D. Watch the scenic sunrise.2. How does the tour Sayulita Escape differ from the other ones?A. It includes a licensed guide.B. It is more friendly to the disabled.C. It offers various water event.D. It has adventurous r
17、outes.3. Which tour suits families with kids?A. Las Caletas Beach Hideaway.B. Sayulita Escape.C. Rhythms of the Night-Sunset Cruise.D. Street Food and Taco Tour in Puerto Vallarta.【答案】1. C 2. B 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了墨西哥一座城市的几个旅游项目。【1题详解】细节理解题。根据第一部分倒数第二句“Watch the lively performance of ancient ce
18、remonies and be lost in historical stories about Jalisco.”可知,在这段乘船旅程中,人们可以欣赏到有关Jalisco的历史故事,也就是能了解到其历史。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据第二部分最后一句“Wheelchair accessibility is available.”可知,这一旅程中是可以使用轮椅的,而其他项目中都明确说明了不能使用轮椅(第一部分指出要上下楼梯也不行)。故选B项。【3题详解】推理判断题。根据第三部分“The use of kayaks(独木舟)and stand-up paddleboards is all
19、 available, as well as a scenic nature walk and admission to Kids Adventure Park for the young ones.”可知,该项目也给孩子提供相应的游玩地点,比较适合父母带孩子一起参加。故选A项。BTwo British teachers have broken the world record for the longest journey in a tuk-tuk after pulling their failing vehicle for 43 miles. Richard Sears and Nick
20、 Gough traveled 37,500 kilometers around the world and passed through 37 countries. They did this to support grassroots education project in Africa, Asia and South America. The pair, who set off from London, thought their expedition was over when the vehicle started to fail. When the tuk-tuk broke,
21、they were only 70 kilometers from their destination. They decided to pull it the rest of the way. The tuk-tuk, which weighs 800 kilograms, was pulled in turns by Rich and Nick over three days. On arrival in Chepen, Peru, they discovered a mechanic who specialized in tuk-tuks and managed to fix it. T
22、he pair were back on the road and aiming for their next goal. Along their journey they had to tackle deserts and jungles. They also survived close encounters with elephants in Uganda and Botswana and an accident in Malaysia. The greatest hardship on the tuk-tuk was the mountain ranges lying in their
23、 path, including the Alps, the Himalayas and the Andes. Nick and Richard uncovered some inspirational projects across Africa, Asia and South America. They witnessed firsthand the educational challenges facing these areas today. They joined street children in the slums of Cairo, Khartoum, Kampala, Mu
24、mbai and Phnom Penh. They visited Congolese refugees (难民) in camps in Eastern Burundi. They witnessed how education could free sex-workers in Delhi and victims of human trafficking in Nepal.The pair established The Tuk Tuk Educational Trust, a U.K. registered charity. Talking about their motivation,
25、 Richard said: The worlds leaders have made a commitment to achieving universal primary education but, in spite of this pledge (誓言,承诺), over 57 million primary-aged children worldwide are still out of school; many more are in school, though still cannot access quality learning opportunities.4. Why d
26、id the two teachers travel the world?A. To support an education project.B. To create a new world record.C. To entertain themselves.D. To challenge themselves.5. How far did the two teachers pull the tuk-tuk each day on average?A. A little more than 23 kilometers.B. About 14 miles.C. 43 miles.D. 70 k
27、ilometers.6. What is the third paragraph mainly about?A. How they realized their next goal.B. Their exciting experience on the road.C. The beautiful scenery of famous mountains.D. The difficulties and dangers they faced in the journey.7. Which of the following best describes the two teachers?A. Curi
28、ous and brave.B. Humorous and generous.C. Courageous and responsible.D. Efficient and honest.【答案】4. A 5. B 6. D 7. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了两位英国老师为了支持非洲、亚洲和南美的基层教育项目,历经千辛万苦环游世界的故事。【4题详解】细节理解题。根据第一段中“They did this to support grassroots education project in Africa, Asia and South America.”可知,他们环游世界是为了支
29、持非洲、亚洲和南美的基层教育项目。故选A。【5题详解】细节理解题。根据第二段中“When the tuk-tuk broke, they were only 70 kilometers from their destination. They decided to pull it the rest of the way. The tuk-tuk, which weighs 800 kilograms, was pulled in turns by Rich and Nick over three days.”他们距离目的地只有70公里,根据常识,1公里约等于0.6英里,故70公里约等于42英里
30、,他们俩拉了3天,平均一天拉14英里,故选B。【6题详解】主旨大意题。根据第三段中的关键词“tackle deserts and jungles; survived close encounters with elephants in Uganda and Botswana and an accident in Malaysia; the mountain ranges lying in their path”可知,在二人的旅途中,他们穿越沙漠和丛林、与大象亲密接触过、出了一次事故、还要穿越沿途的山脉。故此段主要讲述了他们在旅途过程中所遇到的困难和危险,故选D。【7题详解】推理判断题。根据第一
31、段中“Two British teachers have broken the world record for the longest journey in a tuk-tuk after pulling their failing vehicle for 43 miles. They did this to support grassroots education project in Africa, Asia and South America.”可知,两位英国教师为了支持非洲、亚洲和南美的基层教育项目,在将他们的故障车辆拖行43英里后,打破了在一辆土拨鼠车上最长旅途的世界纪录。由此判断
32、,他们是有责任感的;根据第三段中的内容,得知他们在旅途过程中所遇到的困难和危险,可知他们是非常勇敢的。故选C。CVinegar is great. It makes salad, fries and dumplings taste better, and you can even clean your windows with it. And now, according to scientists, it may even help the planets population survive climate change. Researchers from the RIKEN Center
33、 for Sustainable Resource Science(CSRS)in Japan proved that. They found growing plants in vinegar makes them more resistant to droughts. This could mean that in the future, worries about climate change affecting the worlds supply of food will be much lower.The discovery was made after the researcher
34、s studied the Arabidopsis, a plant known for its ability to survive, in dry weather. It was found that when the plant was placed in drought-like conditions, it produced a chemical called acetate (醋酸盐)the main component of vinegar.After discovering this, the scientists experimented further by adding
35、acetate to the soil of other plants before they stopped giving them water completely. After leaving the plants for 14 days, they found that the ones treated with acetate had survived, while the untreated plants had dried up and died.Its hoped that this simple method of survival could soon be used to
36、 help farmers in dry countries keep their crops alive. “In the experiment, we targeted the staple foods of the worldrice, wheat and maize(玉米). and proved successful”, said Jong Myong Kim, co-author of the study.Kim has already been in touch with people around the world who are interested in trying t
37、his simple and cost-effective method out for themselves from farmers to companies and amateur gardeners, “Now we are trying to cooperate with them to make a method to apply this system, and make the process as simple as possible,” he said. Hopefully this means the end of hunger caused by bad weather
38、 in the future.8. What does the underlined word “that” in Paragraph 1 refer to?A. Vinegar may help creatures survive bad weather.B. Vinegar is found in plants by Japanese scientists.C. Vinegar is very useful for cooking a good meal.D. Vinegar is mainly used by people to clean houses.9. Scientists in
39、 Japan find from their studies that _.A. the Arabidopsis could survive in dry weather because of the shapeB. soil condition could be changed by pouring vinegar continuallyC. the acetate can be used by farmers to replace the soilD. the plants treated with acetate could survive dry conditions10. What
40、can we infer from the last paragraph?A. Its too difficult for farmers to accept the method.B. How to decrease the cost is the main issue.C. The method is promising especially in agriculture.D. Keeping plants alive means a lot for scientists.11. Where is this text most probably taken from?A. Medical
41、journalB. Science magazineC. Health weeklyD. Food magazine【答案】8. A 9. D 10. C 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文。本文主要讲了日本科学家从他们的研究中发现,在土壤中加入醋酸盐,可以使植物在干旱的环境中幸存,如果这一研究应用于农业,则有希望结束未来由恶劣天气所造成的饥饿。【8题详解】词义猜测题。根据此句前一句“And now, according to scientists, it may even help the planets population survive climate change.(现在,根据
42、科学家们的说法,它甚至可能帮助地球上的人口在气候变化中生存下来)”可以判断出,that指的是醋能够帮助生物在恶劣的环境中生存。故选A。【9题详解】细节理解题。根据文章第二段“The discovery was made after the researchers studied the Arabidopsis, a plant known for its ability to survive in dry weather. It was found that when the plant was placed in drought-like conditions, it produced a
43、chemical called acetate (醋酸盐)the main component of vinegar.(这一发现是研究人员在研究了拟南芥后得出的,拟南芥以其在干燥天气下的生存能力而闻名。人们发现,当这种植物被置于类似干旱的条件下,它会产生一种叫做醋酸的化学物质醋的主要成分)”可知,用醋酸处理的植物能在干燥条件下存活。故选D。【10题详解】推理判断题。由最后一段“Hopefully this means the end of hunger caused by bad weather in the future.(这种方法有希望结束未来由恶劣天气造成的饥饿)”可推知,这种方法在农业
44、方面非常有前途。故选C。【11题详解】主旨大意题。根据文章主要内容,尤其第一段的“And now, according to scientists, it may even help the planets population survive climate change.(现在,根据科学家们的说法,它甚至可能帮助地球上的人口在气候变化中生存下来)”和最后一段“Hopefully this means the end of hunger caused by bad weather in the future.(这种方法有希望结束未来由恶劣天气造成的饥饿)”可知,本文主要讲了日本科学家从他们的
45、研究中发现,在加有醋酸盐的土壤中生长的植物可以在干旱的环境中幸存,这一研究可应用于农业中,有希望结束未来由恶劣天气造成的饥饿。话题语科学有关,由此推知这篇文章很有可能摘自一篇科学杂志。故选B。DThe cancer death rate in the U.S. fell by the most on record as advances in treatments for lung tumors (肿瘤) like video-assisted surgery helped prolong the lives of patients.The death rate from cancer has
46、 been gradually declining for 26 years, thanks in large part to fewer people smoking cigarettes. But from 2016 to 2017, the most recent period available, it dropped by 2.2%, the most ever in a single year, according to a report released Wednesday by the American Cancer Society. That compares with an
47、 average 1.5% yearly decline over the decade. The drop translates to roughly 2.9 million fewer cancer deaths. For lung cancer specifically, the death rate declined 4.3% annually from 2013 to 2017.It is really lung cancer that is driving this, said Rebecca, scientific director of surveillance researc
48、h at the American Cancer Society, and lead author on the new study. We found increases in survival for lung cancer at every stage in diagnosis.” She attributed the lower deaths to improvements in treatments, including video-assisted surgery that enables more patients with early lung tumors to become
49、 eligible (合格的) for operations; more precise radiation treatment; and better scanning technology allowing doctors to better assess(评估)the stage of tumor, so the patient gets the best treatment right away. At later stages of illness, new drugs that aim at specific disease-causing genes are helping pa
50、tients whose tumors have those genetic flaws(缺陷). Overall, lung cancer death rates have dropped by 51% for men since their peak in 1990, and by 26% for women since their peak in 2002.The report, based on U.S. government data, isnt all good news. Prostate(前列腺)cancer death rates have leveled off recen
51、tly after a period of decline. That may be because many doctors pulled back on using the controversial prostate-specific antigen(抗原)test, or PSA, which can spot the disease but can lead to over-treatment of men who may never have died from their tumors.Though it was definitely causing harm, it was a
52、lso contributing to declines in death, Siegel said. Whats needed now is better screening tests to detect only the prostate cancers that will go on to cause harm.Population death rates are considered one of the most reliable ways of measuring progress in cancer treatment and prevention. By contrast,
53、cancer survival rates can sometimes be influenced by improvements in diagnosing tiny, early-stage tumors that wouldnt necessarily be deadly.12. According to paragraph 2, _.A. cancer death rate reached its peak in 2017B. death rate decreases over the past 2 decadesC. 2.9 million people die of cancer
54、in America every yearD. most of the cancer patients in America suffer from lung cancer13. We can learn from the passage that _.A. female death rate of lung cancer drops more than that of maleB. targeted drugs have led to rapid increase in cancer death ratesC. better scanning technology will lead to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-440774.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
