2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 2 SUCCESS单元测评(含解析)北师大版选择性必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT SUCCESS单元测评含解析北师大版选择性必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 SUCCESS 单元 测评 解析 北师大 选择性 必修
- 资源描述:
-
1、第二单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:May I know your arrival and departure dates?M:I will arrive on December 27th and depart on January 5th.1.When will the man leave?A.On December 27th.B.
2、On January 5th.C.On January 27th.答案BW:Hey,you knocked all my books out of my arms.M:I am sorry,I am in a hurry.I have to meet the headmaster but I will help you pick up these books first.2.What is the man supposed to do?A.Meet the headmaster.B.Borrow some books.C.Attend a meeting.答案AM:Why do you lik
3、e collecting stamps so much?W:Because I like to see the unique pictures on the stamps.And it doesnt cost me so much.What are you interested in?M:I like collecting postcards because there is a lot of interesting information on them.3.Why does the man like collecting postcards?A.There are unique pictu
4、res on them.B.It doesnt cost him so much.C.He can get information from them.答案CW:Youve been to Paris,havent you?M:Yes.As a matter of fact,I used to live in Paris.W:Well,Im planning to visit there soon and I was wondering if you could describe the city to me.M:My pleasure.4.What do we know about the
5、man?A.He lives in Paris now.B.He once lived in Paris.C.He will visit Paris soon.答案BM:I wonder how we will ever get the sand out of our suitcases.W:We would never have gotten any sand in them if we hadnt had our vacation at the beach.Next year lets go to the mountains or just have a quiet vacation on
6、 the farm.M:Are you sure?W:Of course.5.Where did the speakers spend their vacation?A.At the seaside.B.In the mountains.C.On the farm.答案A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:May I come in,
7、sir?M:Yes,please.What can I do for you?W:Id like an application form for a scholarship.M:We have not yet received them from the deans office.You may come back in two weeks.W:But my parents and I are leaving for London in a week.We wont come for a month.M:In that case,you might try to get it from the
8、 deans office tomorrow.You can call him at 875-545-6689 after 8:50.W:Thank you,sir.6.What does the woman want to get?A.An application form.B.The deans address.C.The deans number.答案A7.When will the woman come back from London?A.A week later.B.Two weeks later.C.A month later.答案C听第7段材料,回答第8、9题。W:Hello,
9、Mike.I hear you are doing some part-time work.M:Yes.Im working four nights a week at a restaurant.W:What are you doing there?M:Doing some dishwashing and dusting tables.W:Do they give you decent wages?M:Not too bad.W:Well,Ive been accepted for a part-time job in a library.I will be working there onl
10、y on weekends.M:Really?Thats good.So youll be earning some extra money,too.W:Yeah.I dont want to ask my parents for spending money any more.Well,may I ask a personal question?M:It depends.What do you want to know?W:What do you do with the money you earn?M:Well,I spend some of it on books and movies
11、and I also save some for short trips.W:Good idea.What I want to get is a sports bicycle.8.How often does the man work in the restaurant?A.Two nights a week.B.Four nights a week.C.Two days a week.答案B9.What does the man do with the money he earns?A.He spends some on books and movies.B.He spends all of
12、 it on short trips.C.He takes a riding course.答案A听第8段材料,回答第10至12题。M:Hello!E-shop.What can I do for you?W:Ive just received your catalog and Id like to inquire about something in it.M:Yes,maam.Whats the product number?W:SP506.M:Let me see.Um . Here we are!Its our latest model of electronic dictionary
13、.W:How many dictionaries does it contain?M:It contains a total of six dictionaries with different functions and an encyclopaedia.You can also download updated materials from our website.W:Good.I want one of those.And the price is.M:Its 500 yuan and you will also receive a memory stick for free.W:Tha
14、t sounds great!When can I get it?M:Within two days.On November 15th.W:Can I pay by credit card?M:Of course.I have to mention that we charge 40 yuan for the delivery.W:All right.10.How does the woman know the products?A.She received a catalog.B.She watched an ad on TV.C.She heard about it by chance.答
15、案A11.What does the electronic dictionary contain?A.Four dictionaries and two encyclopaedias.B.Five dictionaries and one encyclopaedia.C.Six dictionaries and one encyclopaedia.答案C12.How much should the woman pay totally?A.540 yuan.B.500 yuan.C.400 yuan.答案A听第9段材料,回答第13至16题。W:Dave,Im going to pick up f
16、ood and drink for Saturdays picnic.Any suggestions?M:Well,everyone has been talking about having a barbecue down by the river,so why dont you pick up some hamburgers and hot dogs?W:Okay,but how much hamburger meat are we going to need?And hot dogs too?M:Uh,I dont know.How about three pounds of hambu
17、rger meat and a couple of packages of hot dogs?W:Oh,thats not going to be enough.Do you remember the last picnic in the mountains?Jim,your roommate,ate about ten hamburgers by himself!M:Yeah,I remember that.Then seven packages of hot dogs should be enough.And youd better pick up some chicken for tho
18、se who dont like hamburgers or hot dogs.W:Okay.How about five or six bags of potato chips?M:Hmm.Better make that eight.W:Okay.Uh,we still need some soft drinks.How about ten of those 4-liter bottles?M:Sounds fine,but be sure to buy a variety of drinks.W:Okay.And what about dessert?M:Well,maybe we co
19、uld ask Kathy to make a few cherry pies like she did last time.W:Great!Ill give her a call right now.13.Where is the picnic to be held?A.At a park.B.By a river.C.In the mountains.答案B14.What did Jim do at the last picnic?A.He prepared a couple of packages of hot dogs.B.He bought three pounds of hambu
20、rger.C.He ate about ten hamburgers by himself.答案C15.How many potato chips does the man advise to prepare?A.Six bags.B.Seven bags.C.Eight bags.答案C16.What will the woman ask Kathy to do?A.To make some pies.B.To buy some cherry.C.To bring some drinks.答案A听第10段材料,回答第17至20题。My wife and I go to the theater
21、 whenever we can.But before we buy tickets,we like to know whether the play is good or bad.When a new play opens,we usually surf the Internet to get information about it.Last week a new play opened at the theater.The brief introduction on the poster said it was very exciting,so we decided to go on S
22、aturday night.My wife took a long time to make up her mind what to wear and we left our house a little late.By the time we drove to the theater,the first act had already begun.We were sorry we missed part of the play,because the rest of it was very funny.The poster had been right.It was very good.Af
23、ter the play was over,we met a friend we hadnt seen for a long time on the way to the restaurant.He wanted to go to a nightclub.It had been many years since my wife and I had gone dancing,but I finally agreed.By the time we got home,it was about two oclock in the morning.Im not accustomed to staying
24、 out so late and I was extremely tired.When I was younger,I didnt have the money to go out for an evening like this.Now that I can afford it,I dont have the energy to really enjoy it.17.From where did the speaker know last weeks play?A.A magazine.B.A poster.C.An ad on TV.答案B18.Why were the speaker a
25、nd his wife late for the play?A.He spent much time on what to wear.B.They got caught in a traffic jam.C.They left their house a little late.答案C19.Where did the speaker and his wife go at last?A.To a restaurant.B.To a nightclub.C.To his friends house.答案B20.How did the speaker feel after they got home
26、?A.Pretty tired.B.Very excited.C.Quite annoyed.答案A第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2020江西南昌高二上学期期末)The UKs Best Theme ParksDrayton Manor Theme Park, StaffordshireThe new Tamarin Trail takes adventurers through beautiful gardens,allowing kids and adults t
27、o come face-to-face with a troop of monkeys.The park is also home to Europes only Thomas Land,which last year underwent a 2.5m expansion,including new rides.There are thrilling rides,including the stand-up roller coaster,Shockwave,and the 54-metre drop tower,Apocalypse.Adults from 15,children from 1
28、0(under-2s free)Thorpe Park, SurreyAll aboard Derren Browns Ghost Train which opened in July 2016.This 10-15 minute train journey includes exciting live-action performances,4D special effects and so on.Also new is “Im a Celebrity.Maze (迷宫)”,and there are some of the highest and fastest rides in Euro
29、pe here too.Adults from 28,children from 24(under-3s free)Warwick Castle, WarwickshireAlthough not officially a theme park,this medieval castle offers history,magic,myth and adventure to suit all ages,and is now home to the UKs first fully interactive and multi-sensory Horrible Histories Maze,giving
30、 visitors a fascinating experience of getting lost in time.From July,you can sleep over in the new riverside Middle Ages-themed woodland cottages of Knights Village.From 31(under-3s free)Chessington World of Adventures, SurreyFollowing the Pandamonium live show in 2016,last year saw The Gruffalo Riv
31、er Ride Adventure open at Chessington,which has over 40 rides and attractions.Rides include Dragon Falls,Safari Skyway,Toadies Crazy Cars and Runaway Train.From 29(under-3s free)【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了英国四个最好的主题公园的具体情况。21.Where are animal-loving children probably advised to go?A.Warwick Castle.B.Thorpe
32、Park.C.Chessington World of Adventures.D.Drayton Manor Theme Park.答案D解析细节理解题。根据DraytonManorThemePark,Staffordshire部分中“ThenewTamarinTrailtakesadventurersthroughbeautifulgardens,allowingkidsandadultstocomeface-to-facewithatroopofmonkeys.”可知,这条新的Tamarin小径带着冒险家们穿过美丽的花园,让孩子们和大人们与一群猴子面对面。由此可知,喜欢动物的孩子可以去Dr
33、aytonManor主题公园。故选D项。22.How much should a couple with their two-year-old son pay at least in Thorpe Park?A.40.B.52.C.56.D.80.答案C解析细节理解题。根据ThorpePark,Surrey部分中“Adultsfrom28,childrenfrom24(under-3sfree)”可知,成年人28英镑,三岁以下的孩子免费。由此可知,一对夫妇带着他们两岁的儿子在Thorpe公园总共需要付28+28=56英镑,故选C项。23.What do the parks have in co
34、mmon?A.Children should be accompanied by adults.B.Certain kids have free entry to the parks.C.They all offer exciting rides in the parks.D.They have all been rebuilt before reopening.答案B解析细节理解题。通读全文可知,四个公园中,第一个是两岁以下的孩子免费,剩余的三个是三岁以下的可以免费。由此可知四个公园的共同点是,有些孩子可以免费进入公园。故选B项。BEdgarAllanPoewasanAmericanwrit
35、erwhohelpedshapethecourseofAmericanliterature.Hislifewasfulloftragedies,buthehadagreatinfluenceonthe19th-centuryAmericanliteratureandcontinuestoinfluencewriterstothisday.TheearlylifeofEdgarAllanPoewasquiteunhappy.Bornin1809,Poewasnotyetthreeyearsoldwhenhisparentsdied.Adoptedbyawealthyfamily,hegotint
36、otroubleatschool.HeenteredtheUnitedStatesMilitaryAcademyatWestPoint,buthedroppedoutwithoutgraduating.Hismisery(不幸)continuedtohisadultlife.Later,becauseofafailedmarriage,hesufferedfrommentalillness.Hewassoupsetaboutreallifethatheturnedtowriting.Expressinghimselfinanunrealandimaginaryworldwashisonlyco
37、mfort.ThetragediesinPoeslifeinfluencedthetone,styleandcontentsofhiswriting.Hisstoriesusuallyincludedeath,whichhelpbuildhisreputationasamasterof“dark”literature.InhisTheTell-TaleHeart,themaincharactergoescrazyandkillshisroommatewhileinTheBlackCat,themaincharacterkillshiscatinafitofmadness.Poediedatth
38、eageof40in1849.Hislifeisshort,buthisinfluenceisverygreat.Poeiscreditedwith(被誉为)creatingcrimefiction,andmanysayhecontributedgreatlytotheappearanceofsciencefiction.Fascinated(着迷)bythescientifictheoriesandnewinventionsofhistime,hewroteaboutimaginarysocietiesinthefuture.WriterssuchasArthurConanDoyle,the
39、authorofSherlockHolmes,regardedPoeasthefatherofdetectivefiction.JulesVerne,aFrenchwriterwhohelpedpopularizesciencefiction,saidPoesworkhadadirectinfluenceonthestorieshewrote.【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了美国作家埃德加爱伦坡,他的一生生活悲苦,英年早逝,但他对19世纪的美国文学产生了巨大的影响,这个影响一直持续到今天。24.Poe began to write to .A.earn his livingB.find c
40、omfort in writingC.build a good reputationD.create a beautiful world答案B解析细节理解题。根据文章第二段“Hewassoupsetaboutreallifethatheturnedtowriting.Expressinghimselfinanunrealandimaginaryworldwashisonlycomfort.”可知,他对现实生活很不满,于是转向写作。在一个虚幻的世界里表达自己是他唯一的安慰。所以埃德加爱伦坡开始写作是为了在文学世界里找到安慰。故选B项。25.It can be learnt that Poes w
41、orks often reflect .A.soldiers lifeB.his own life storiesC.a sense of peaceD.some political problems答案B解析推理判断题。根据文章第三段“ThetragediesinPoeslifeinfluencedthetone,styleandcontentsofhiswriting.”可知,他一生的悲剧影响了他的写作基调、风格和内容。由此判断出埃德加爱伦坡的作品反映了他自己的故事。故选B项。26.Which can best show Poes influence on literature accor
42、ding to the last paragraph?A.His creation of crime fiction.B.His unique writing experience.C.His creation of scientific theories.D.His contribution to new inventions.答案A解析细节理解题。根据文章最后一段内容和关键句“Poeiscreditedwith(被誉为)creatingcrimefiction,andmanysayhecontributedgreatlytotheappearanceofsciencefiction.”可知
43、,埃德加爱伦坡被誉为侦探小说的创始人,许多人说他对科幻小说的出现做出了巨大贡献。故选A项。27.Whats the best title of the text?A.American Literature and WritersB.Escape From Real Life and Find ComfortC.Edgar Allan Poe:A Misunderstood PoetD.Edgar Allan Poe:A Tragic Yet Talented Writer答案D解析主旨大意题。根据第一段可知,埃德加爱伦坡是美国作家,他推动了美国文学的发展。他的一生充满了悲剧,但他对19世纪的美
44、国文学产生了巨大影响,并一直持续到今天。所以本文主要讲述了埃德加爱伦坡悲惨的人生经历及他对19世纪文学的影响。故短文的最佳标题为“埃德加爱伦坡:一个悲剧的天才作家”。故选D项。C(2020山东泰安高二上学期期末)Theres a lot we know about eggs:they are great for breakfast and you can cook them in different ways.One topic of debate,however,is why brown chicken eggs usually cost more than white ones.Accor
45、ding to Sharman Hickman,the director of Community Outreach and Education for Hickmans Family Farms,genetics (基因学) not nutrition determines the eggshell colour and thus the eggs price.The chicken breed (品种) and their genetics decide whether or not hens have pigment (色素) genes,which coat the egg and r
46、esult in a coloured shell during the egg-laying process.Although all eggs start out white in colour,shell colour can range from white to brown and even blue in some rare breeds,Hickman adds.Breeds such as the Leghorn chicken lays white eggs,while the Orpington lays brown eggs and the Ameraucana prod
47、uces blue eggs.Hickman notes that the Leghorn breed is the most efficient egg-laying hen,making it a popular choice for farmers.Hens that produce coloured eggshells,however,tend to be larger and require more feed and energy to create that painted layer.Since those breeds cost more to feed,their eggs
48、 are more expensive.Although eggs sometimes look different and are priced differently,its impossible to know their nutritional make-up from the shell colour alone,according to Malina Linkas Malkani,media spokesperson for the Academy of Nutrition and Dietetics.“Choosing between brown and white eggs i
49、s a matter of personal preference,” she says.“But its important for people to know that the colour of the eggshell has nothing to do with the eggs nutrient content or shell thickness.”What does affect the nutrient content is the specific diet the hen is on,according to Malkani.For example,hens fed w
50、ith a diet with omega-3s and vitamin D produce eggs that are higher in those specific nutrients.No matter what your preference is,dont judge an egg by its shell colour.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要讲了母鸡的品种使蛋壳的颜色不同。影响鸡蛋营养成分的是母鸡的特定饮食,而不是蛋壳的颜色。28.Which of the following is one of the arguments about eggs?A.Which e
51、ggs are difficult to break.B.How eggs can be cooked healthily.C.Why coloured eggs are more expensive.D.What the best time to eat eggs should be.答案C解析细节理解题。根据第一段中“Onetopicofdebate,however,iswhybrownchickeneggsusuallycostmorethanwhiteones.”可知,“为什么有颜色的鸡蛋更贵”是关于鸡蛋的争论之一。故选C项。29.What makes the eggshell col
52、our different?A.The hens breed.B.The size of the hen.C.The colour of the eggs inside.D.The length of the laying process.答案A解析细节理解题。根据第二段中“Thechickenbreedandtheirgeneticsdecidewhetherornothenshavepigmentgenes,whichcoattheeggandresultinacolouredshellduringtheegg-layingprocess.”可知,母鸡的品种使蛋壳的颜色不同。故选A项。30
53、.Why do farmers love the Leghorn breed more?A.They lay brown eggs.B.Their eggs are larger.C.Their eggs sell better.D.They are productive.答案D解析细节理解题。根据第三段中“HickmannotesthattheLeghornbreedisthemostefficientegg-layinghen,makingitapopularchoiceforfarmers.”可知,农民更喜欢来亨鸡是因为它们高产。故选D项。31.What can we learn fro
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-442238.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
