2021-2022学年新教材高中英语 Unit 2 Theuniversallanguage单元测评(含解析)牛津译林版选择性必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Theuniversallanguage单元测评含解析牛津译林版选择性必修第一册 2021 2
- 资源描述:
-
1、第二单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:How much did you pay for the used television?W:200 dollars.M:200 dollars for a piece of junk like that?Thats a rip-off!1.What does the man mean?
2、A.What the woman bought isnt worth so much money.B.What the woman bought is really a bargain.C.What the woman bought is valuable.答案AM:Did you hear that?The drought conditions are severe!Theres a lot of death,dying,and suffering out there!W:I heard that,but its not surprising actually,because we have
3、nt had as much rain as normal this year.2.What are the two speakers looking forward to?A.Cool air.B.Rainy days.C.Flowers.答案BM:Im fed up with my roommate.Were supposed to share the groceries,but I end up feeding him three meals a day.I really cant afford it any longer.W:I know how you feel.Maybe you
4、just want to have a heart-to-heart talk with him.If he refuses to mend his ways,then ask him to move out.3.What does the woman suggest the man do?A.Have a talk with his roommate.B.Be honest and share the groceries.C.Ask his roommate to move out.答案AW:John,tell me about your day.What time do you wake
5、up?M:Well,some days I wake up early.Maybe about 6 oclock.But other days,maybe Ill sleep in until 10:00 or 11:00.How about you,Sarah?W:Well,I like everyday to be the same.So I wake up everyday at 8 oclock.First,I make coffee right away.Then we have breakfast together at about 8:30.4.When does the wom
6、an wake up?A.At about 6:00.B.At 8:00.C.At 10:00 or 11:00.答案BW:What sports do you like to watch?M:Nah.My favourite sport to watch is basketball.And I prefer playing sports,such as basketball,volleyball,boxing.What about you?Do you like watching sports?W:Yes.I especially love to watch football,somethi
7、ng about hot guys chasing after a football.Its very exciting to watch.5.What sports does the woman like to watch?A.Basketball.B.Boxing.C.Football.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:W
8、hats going on between you and Gary?Did you guys have a fight or something?W:I cant stand him any more!He has such a bad temper that even a little piece of friendly advice sets him off.M:So what did you tell him?W:I told him that if he could be more patient and try not to lose his temper so easily,he
9、 would be more popular.M:No wonder he threw a fit.His popularity is really a sore spot.W:Well,I guess Ill just keep my mouth shut.Thatll teach me to give advice!M:Not unless you want to die!6.How does the woman feel now?A.Excited.B.Puzzled.C.Angry.答案C7.What does the man think of the woman?A.She shou
10、ld be patient with Gary.B.She will continue to give Gary advice.C.She will learn how to give advice.答案B听第7段材料,回答第8、9题。W:Are there plane tickets to San Francisco the day after tomorrow?M:Good afternoon,Miss.Ill have a look at the timetable for you.Im sorry,but there arent any direct flights available
11、.W:Are there tickets for Saturday then?M:Yes,there are.How do you want to go,first class or coach?W:Ill need a coach.Whats the fare?M:It is 260 dollars.W:What time will the flight put me there?M:The flight will get you there at six on Sunday morning.W:OK,Ill take three.Whats the flight number?M:The
12、flight number is 301 at Gate Two.8.When will the woman arrive at San Francisco?A.At six on Sunday evening.B.At six on Sunday morning.C.At six on Saturday morning.答案B9.How much will the woman pay?A.$780.B.$260.C.$520.答案A听第8段材料,回答第10至12题。W:We are on,kind of on the side of a hill in the forest but we h
13、ave a good view of Mount Fuji on the other side of the valley.M:Yeah.Its really nice here.Why are you in this forest right now?W:Well,Im currently teaching English up here at the campus.up here in the forest.M:Oh,nice.Do you take any walks in the woods?W:Yes,I enjoy taking walks in the woods.And som
14、etimes I even go for a jog in the woods.Theres a few paths around here and theres a nice golf course as well that you can run around.M:OK,great!Whats the best thing about being in nature?In the forest?W:Well,for me its the stress relief that it provides especially living in Tokyo which is of course
15、one of the worlds largest and most noisy cities.Its also nice to get back out into nature sometimes and just hear the insects very clearly,as well as some birds and you know its just nice to get back out into nature.M:I agree.OK,thanks a lot,Kevin.W:Youre welcome.10.What does the woman do?A.She is a
16、 teacher.B.She is a reporter.C.She is a sportswoman.答案A11.What can the woman jog around sometimes?A.A golf course.B.A lake.C.The campus.答案A12.What is the best thing about nature for the woman?A.The sounds.B.The view.C.The stress relief.答案C听第9段材料,回答第13至16题。W:Well,Im glad youre finally back.I was wond
17、ering what happened.M:We got lost coming back.I guess I dont really know this town yet.We took a wrong turn somewhere.And Joseph doesnt know the town at all.So I started giving him directions.But I didnt really know where we were.So we got seriously lost.W:You could have called.M:I know I could have
18、.But finally we asked someone where we were.Guess where we ended up.W:I dont know.Where?M:When we finally decided to ask someone,they told us we were in Grangerfield.W:Grangerfield!You were in Grangerfield?Thats a completely different town!How could you drive to a completely different town?M:I dont
19、know.The person we asked had to give us directions to the highway to get back here.W:Grangerfield is like a dozen miles away from here.M:I know it is.I dont know how it happened.W:Hmm,maybe I do.M:What?W:You were too busy looking at Joseph,and you werent paying attention to the road.Maybe the next t
20、ime you go out with him to buy groceries,youll get lost for even longer.Maybe six hours or so.Hah,hah!See?I guessed right.You werent watching the road at all.M:No,I wasnt.Its kind of hard to watch the road when Joseph is behind the wheel.13.What did the man do when he got seriously lost?A.He found t
21、he way himself.B.He called the woman.C.He asked someone where he was.答案C14.How did the man get lost?A.He and Joseph took a wrong turn somewhere.B.He didnt know the town at all.C.He had no sense of direction.答案A15.Who is driving the car?A.The man.B.Joseph.C.The woman.答案B16.Why was the man not paying
22、attention to the road?A.He was listening to music.B.He was talking with someone on the phone.C.He was not sure of the drivers driving skills.答案C听第10段材料,回答第17至20题。My first job was in Jessif,in the east of Poland.I was promised that I wasnt going to have to teach any beginners or any little children b
23、ecause it was my first job.I was promptly given the beginners.On my first day of teaching I was given a book which said,“Ah!Go into the classroom and say hello to the children and theyll all say hello back to you and wave.” I walked into a class of five four-year olds,followed by all their mothers a
24、nd grandmothers and I said“Hello” and they all burst into tears.I spent half the lesson trying to get them to say “Hello” to each other and stop them from crying while all the grandmothers stood around and stared at me.I finally finished off my singing HappyPrincessSong,all on my own,with crying chi
25、ldren to accompany me.It was one of the worst days of my life.I could feel the same with all the children though,because I wanted to sit on the floor and cry with them by the end of it.Then I realized that teaching kids was never going to be my career.I had some other classes as well but quit soon a
26、fter that and moved onto adults who cry slightly less.Yeah,that was my first teaching experience.Not the best.17.Where did the speaker start teaching?A.London.B.Japan.C.Poland.答案C18.How old were the speakers students?A.3.B.4.C.5.答案B19.What did the students do at the start of the lesson?A.Laugh.B.Cry
27、.C.Sleep.答案B20.How did the speaker try to finish the lesson?A.By singing a song.B.By telling a story.C.By playing a game.答案A第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AJacobsPillowDanceFestivalWhere:Becket,MassachusettsWhen:Jun.15Aug.24Each summer,this influential da
28、nce center presents a number of classes and performances by more than 50 companies from around the world.Highlights (最精彩的部分) in this season include the Dance Theater of Harlems production of Alvin Aileys “The Lark Ascending”,which opens the festival.Many events are free.Ticketed performances start a
29、t $22.MoabMusicFestivalWhere:Moab,UtahWhen:Aug.29Sept.9This area is better known for mountain biking than for music.But since 1992,it has hosted a private festival that brings classical,jazz,Latin and other types of music to the land.This year there will be 16 concerts,including three “Grotto Concer
30、ts”,where guests take a 45-minute boat ride down the Colorado River to performances.Events start at $25.CheyenneFrontierDaysWhere:Cheyenne,WyomingWhen:July 1928There is something for everyone at this 117-year-old festival,from an “Indian village and Old West museum” to country concerts.But the compe
31、tition is still the main attraction,with cowboys and cowgirls competing for major money in the worlds largest outdoor stage.Competition tickets start at $18,and concert tickets at $23.TheGlimmerglassFestivalWhere:Cooperstown,New YorkWhen:July 6Aug.24Each summer,opera lovers from around the country (
32、and the world) travel to upstate New York to watch productions that include stars like Nathan Gunn and Ginger Costa-Jackson.This years performances include Wagners “The Flying Dutchman” and Verdis “King for a Day”,in honour of the 200th birthdays of both composers(作曲家).Tickets start at $26.【语篇解读】这是一
33、篇应用文。文章介绍了4个非常有特色的音乐节的基本信息,如举办时间、地点、费用,不同音乐节的不同特色及音乐风格等。21.If you want to enjoy a “Grotto Concert”,which date suits you best?A.June 15.B.July 19.C.August 24.D.September 4.答案D解析细节理解题。根据“MoabMusicFestival”可知,该音乐节会举办16场演唱会,其中就包括GrottoConcert,而该音乐节的举办时间为8月29至9月9日,因此选D项。22.If you go to Cheyenne to watch
34、a competition and enjoy a concert,how much will you pay at least?A.$18.B.$22.C.$36.D.$41.答案D解析细节理解题。根据“CheyenneFrontierDays”中的“Competitionticketsstartat$18,andconcertticketsat$23.”可知,比赛门票18美元,演唱会门票23美元,加起来一共41美元,故选D项。23.Which part of a website is the text probably chosen from?A.Education.B.Politics.
35、C.Business.D.Art.答案D解析推理判断题。文中介绍了4个音乐节的有关情况,音乐属于艺术这一主题,因此可以在网站的艺术相关版块上浏览到相关信息。故选D项。BVideo producer and musician Justin Scholar enjoyed his fantastic moment weeks ago when he spotted his latest work playing on a huge electronic screen at New Yorks Times Square.“Its sort of the American dream to see y
36、our name up in lights,” says the 25-year-old New Jersey native.“Id never really cared about my name being that big,but going to New York and seeing the big screens,you always wonder if your work is going to make it up there.”The video that helps Scholar fulfill his “American dream” was shot and prod
37、uced in China,where Scholar is living and working as a media company owner.Scholar took his first Chinese class in high school seven years ago and made his first trip to Shanghai in 2015 through a study-abroad program when he was a student in New York University.The film and TV major changed his foc
38、us from technical art to traditional arts during his study in Shanghai,spending most of the time learning ink-and-wash painting,calligraphy and the guzheng,a traditional Chinese musical instrument.He also fell in love with the city,where he ate a lot of authentic xiaolongbao,or steamed meat buns,and
39、 felt safe walking on the streets at 3 am.Shanghai impresses Scholar as an efficient,modern city calling for greater business prosperity with foreign participation,so he returned two years later,when his career at home was already booming after making commercials for big names such as Coca-Cola and
40、Jaguar.Thanks to a combination of luck and talent,he achieved the goal soon with a Chinese friend as his business partner,and the company has already produced some 15 videos for pop icons,fashionists,and art museums in merely six months.The video that plays at Times Square,a tourism promotional film
41、 for southwest Chinas Chongqing city,is the companys first project contracted(签合同) by a local government in China.【语篇解读】这是一篇记叙文。文章介绍了视频制作人和音乐家JustinScholar在中国的学习经历与他大获成功并在纽约时代广场播放的作品。24.What did Scholar study in Shanghai?A.TV media.B.Technical art.C.Traditional arts.D.The Chinese language.答案C解析细节理解题
42、。由第三段第三句中的“ThefilmandTVmajorchangedhisfocusfromtechnicalarttotraditionalartsduringhisstudyinShanghai”可知,在上海学习期间,他从主攻技术艺术转为主攻传统艺术。故选C项。25.What is the authors purpose in writing Paragraphs 3 and 4?A.To change to a new topic for writing.B.To make a conclusion of the first 2 paragraphs.C.To dive deeper
43、into the previous topic.D.To add the background information of the video.答案D解析推理判断题。文章第三、四两段主要讲述了JustinScholar在上海留学回国后又返回上海的经历,为第五段所讲述的视频的创作由来添加背景信息。故选D项。26.What do we know about Scholars video playing at Times Square?A.It was shot at Times Square.B.It showed attractions of Chongqing.C.It was shot i
44、n the year 2015.D.It showed his college life in Shanghai.答案B解析细节理解题。由最后一段最后一句中的“ThevideothatplaysatTimesSquare,atourismpromotionalfilmforsouthwestChinasChongqingcity”可知,这段视频内容是为中国西南城市重庆拍摄的旅游宣传片。故选B项。27.What does the text intend to tell us?A.China opens up new routes to international tourists.B.Shang
45、hai attracts an increasing number of foreigners.C.American dream unexpectedly comes true with the great video.D.Young American brings Chinese tourist video to Times Square.答案D解析推理判断题。通读全文可知,文章主要讲述了美国人JustinScholar拍摄了重庆旅游宣传视频,并将其在纽约时代广场上播放的故事。选项D中的youngAmerican与主人公呼应,其中的“bringsChinesetouristvideotoTi
46、mesSquare”与主人公成功的作品呼应。故选D项。CA large number of people enjoy listening to various types of music while they paint,write,or draw.Many believe that music helps creativity.However,an international study conducted by English and Swedish researchers is challenging that opinion.Psychologists from Lancaster
47、University,the University of Gavle,and the University of Central Lancashire say that their findings show music actually blocks creativity.To come to their conclusions,researchers had participants(参与者) complete verbal insight problems designed to inspire creativity while sitting in a quiet room,and t
48、hen again while music played in the background.They found that background music “badly affected” the participants ability to complete tasks related to verbal creativity.The tasks were simple word games.For example,participants were given three words,such as dress,dial and flower.Then,they were asked
49、 to find a single word related to all three that could be combined to form a common phrase or word.The single word,in this case,would be “sun” (sundress,sunflower,etc).Participants completed the tasks in either a quiet room,or while exposed to three different types of music; music with unfamiliar wo
50、rds,instrumental music,or music with familiar words.“We found strong evidence of damaged performance when playing background music in comparison to quiet background conditions,” says co-author Dr.Neil McLatchie of Lancaster University.To conclude,the findings challenge the popular view that music en
51、courages creativity,and instead prove that music consistently disrupts creative performance in dealing with problems.【语篇解读】这是一篇说明文。研究人员通过研究发现工作时听音乐会阻碍创造力,建议人们为了提高创造力,应该选择在安静的背景条件下工作。28.Whats the main idea of this passage?A.A new idea about music develops while working.B.Music encourages creativity w
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-442243.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
中考语文复习课件第二章 课外文言文阅读.ppt
