2021-2022学年新教材高中英语 Unit 2 Travelling Around 高效作业14 PeriodⅣ ReadingforWriting(含解析)新人教版必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Travelling Around 高效作业14 Period ReadingforWriting含解析新人教版必修第一册 2021 2022 学年
- 资源描述:
-
1、Period Reading for Writing语言基础巩固.单词拼写1A statue_ has been built to celebrate the 100th anniversary of the poets birth.2People all over the world come to visit the tomb_ of Shakespeare.3My sight_ is failing. I cant make myself do so much reading any more. 4You really cant comment_ easily till you know
2、 all the facts and get the whole truth.5Farmers still sometimes _unearth_ (挖掘) human bones here. 6The _treasure_(珍宝) had lain undisturbed for centuries.7The prisoner slipped past the _guards_(守卫) on the gate and escaped.单句语法填空1We are waiting for your helpful _comments_(comment) and suggestions.2Insp
3、ired by his words,I couldnt wait _to_start_ (start)our journey to the mountain.3The area is well known _for_ green tea.4The farmers and experts will _unearth_(unearth) the buried treasure here. 5Salesmen do their best to lead people _to_buy_(buy) things they dont really need.6The big rain lasted for
4、 a whole week, _causing_ (cause) great damage to the villagers.7I find it _unbelievable_(believe) that people can accept this sort of rude behaviour.8It was _amazing_(amaze) that my mother managed to bring up three children on less than thirty dollars a week.短语填空1I really dont know, so I can hardly
5、_comment_on/upon_(对做评论)it.2I heard that Thailand is a good place to _go_sightseeing_ (观光旅行).3The area _is_well_known_as_(作为而闻名) a green tea producing place.4All the students just _cant_wait_to_(迫不及待) know the result of the exam.5Mike wants to see you in his office _right_away_(立刻,马上).句式填空1直到失去了健康,人们
6、才知道健康的价值。(until )_No_one_ knows the value of health _until_ he loses it. 2这么多伟大的艺术作品同时收藏在一个博物馆里,真令人惊奇。(amazing)_Its_amazing_that_ so many great works of art are housed in the same museum. 3她经常撒谎,我完全不相信她的话了。(lead sb. to)Her constant lying _led_me_to_distrust_ everything she said.4位于中国东北部,我们的首都北京是一个拥有
7、悠久历史的现代化大都市,占地 16,410平方千米。(locate)_Located_in the northeast of China , our capital city, Beijing, is a large and modern city _with_a_long_history_,_covering_an area of 16,410 square kilometres. 5旅游能激起人们对生活的热爱。它是一个很好的去发现新事物、尝试不同的食物并且欣赏自然之美的机会。(try)Travelling will arouse peoples love for life. It is a
8、 great chance _to_discover_new_things_, _try_different_foods_ and enjoy the beauty of nature.话题语篇提升.阅读理解阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。More and more travellers in China nowadays prefer homestay rather than traditional hotels, as they seek private living experiences. The housesharing model was firs
9、t introduced by the website in 2003. It is still the largest website for travellers to find accommodation without much money to spend.Encouraged by her great experience of homestay in France, Maggita, 30, considered shortterm hire as her first choice in her future trips. She later went back to her h
10、ometown Shanghai and ran a “shared accommodation” business.The shortterm hire idea has been a winwin business model. For travellers, they can rent a special room at a reasonable price and also enjoy a firsthand experience of the local culture, compared with traditional hotels. For owners, they can g
11、ain much with daily rental. Now Maggita has quit her last job in an IT company and become a host of some 20 homestay, which enables her to earn a monthly income of around 40,00050,000 yuan.In recent years, China has seen many homestay booking websites such as Xiaozhu and Tujia. Chen Chi, the founder
12、 and CEO of Xiaozhu, said the model is to share rooms or apartments that are not in use with people who need them. Instead of the traditional view that Chinese people feel uncomfortable living with strangers, Chen found that a large number of travellers got along well with house owners.However, expe
13、rts have pointed out a series of problems brought about by the fashion. Lacking supervision (监管) to those accommodation sharing websites, the service quality and accommodation safety cannot be guaranteed (保障).Experts suggest that the online websites should closely work together with communities and
14、local police stations to improve the services.(C)1What can we learn about homestay from the first paragraph?AIt started in China.BIt offers the best service.CIt can save money.DIt is popular with the youth.(B)2What does the underlined word “quit” in the third paragraph mean?ATaken up. BGiven up.CLoo
15、ked for. DGone for.(C)3What does Chen Chi think of this sharing model?AUseless. BRelaxing.CWellaccepted. DUncomfortable.(A)4What can we infer from the last paragraph?AHomestay service needs to be improved.BSome experts dont support homestay.CLacking supervision is the biggest problem of homestay.DTh
16、e police should manage the homestay services.答案及解析:【语篇解读】文章介绍了正在受越来越多的中国游客青睐的寄宿家庭以及这种住宿方式的起源、经营方式以及目前面临的问题。1C推理判断题。由第一段中的“It is still the largest website for travellers to find accommodation without much money to spend.”可知,寄宿家庭这种住宿方式是比较省钱的。故选C。2B词义猜测题。画线单词所在的句子含有连词and,and一般连接并列的成分。由and后句子意思(她变成了20家寄
17、宿家庭的主人)可知,Maggita是辞去(give up)了她在IT公司的工作。take up开始从事; look for寻找;go for非常喜欢,倾心于。故选B。3C细节理解题。由倒数第二段中的“Instead of the traditional view that Chinese people feel uncomfortable living with strangers, Chen found that a large number of travellers got along well with house owners.(传统的观点认为中国人与陌生人住在一起会感觉不舒服,但是
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-442258.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
