北京四中2013年高考英语二轮专题限时训练:完形填空系列2 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 北京四中2013年高考英语二轮专题限时训练:完形填空系列2 WORD版含解析 北京 2013 年高 英语 二轮 专题 限时 训练 填空 系列 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网( ),您身边的高考专家北京四中2013高考英语二轮专题限时训练:完形填空系列2(解析版)If you asked high school girls to name their favorite sports, most would probably say basketball or volleyball. I happen to be one of the few girls who would 36:surfing. But isnt that a boy thing? Some people 37.Most certainly not.I started surfing a
2、bout five years ago and38 in love with the sport on the very first day. Riding that first 39 was the best feeling I had ever experienced.When I try to 40 surfing with other things, I find it very difficult because, in my _41_,theres nothing like it. It involves body,42,and soul. Theres sand between
3、my toes and cool, salt water all 43 us. The feeling I get when Im surfing across that 44,becoming one with the 45,is like Im weightless.The one thing I can 46 from surfing and not any other sport is endless challenge. You can never be the “best surfer” because the ocean 47 an uncountable variety of
4、waves that nobody can ever master. The variations of surfing styles are wonderful. Some surfers are free and flowing; others are very aggressive and 48.All of these things attract me to surfing and make it 49 from any other sport.Ive 50 to tell every girl I know to do something that people dont thin
5、k girls can do. Its part of being human to advance to new 51,so shouldnt it be expected that girls should step up and start 52 the limits of things boys and men used to dominate?Therere women 53 side by side with the President of our country, so why not side by side with the boys 54 the football tea
6、m or out in the water surfing? Give girls a chance to _55, and they will.1A.tellB. answerC. giveD. realize2A.wonderB. understand C. replyD. believe3A.stayedB. cameC. droppedD. fell4A.waveB. stormC. sailD. boat 5A.bringB. connectC. compareD. tie6A.workB. studyC. holidayD. life 7A.mindB. effortC. heal
7、thD. time8A.alongB. aboveC. aroundD. by 9A.beachB. waterC. boardD. lake10A.skyB. worldC. earthD. ocean11A.takeB. getC. makeD. keep12A.catchesB. includesC. offersD. collects 13A.sharpB. greatC. hardD. calm14A.knownB. rightC. farD. different 15A.chosenB. triedC. learnedD. promised16A.levelsB. pointsC.
8、 stepsD. parts17A.reachingB. acceptingC. pushingD. setting18A.sittingB. walkingC. fightingD. working19A.ofB. fromC. onD. with20A.thinkB. succeedC. performD. feel 【答案】1B2A3D4A5C6D7A8C9B10D11B12C13A14D15B16A17C18D19C20B【解析】本文是关于女孩子参加冲浪运动而引起的,作者认为女性也要多参加男性统治的运动。1B 前后照应逻辑推理 词义比较:如果你询问高中的女生们她们最喜欢的体育运动的名字
9、,她们不是告诉(tell),给予(give),意识到(realize),而是回答(answer)你询问的问题。2A 常识运用逻辑推理 词义比较:先看语境:前一句的意思是但是它难道不是男孩子的事情吗?(意思是:这是男孩子的事情。);后一句的意思是大多数人当然不,由社会的实际情况和这两句的意思可以判断出,只是有一部分人(不太多)对此问题(前一句)不理解(understand),不相信(believe),不能作出回答(reply),而纳闷、惊奇(wonder),持怀疑态度,而大多数人却肯定地认为:冲浪运动是男孩子的事情。3D 固定搭配:fallbe in love with爱上,是固定结构,其它选项
10、没有这种搭配形式。4A 常识运用:因为文章是在谈论冲浪运动,冲上第一个浪(wave)去是我经历过的最佳感受,而不是暴风雨(storm)、航海(sail)或船(boat)。5C 固定搭配 词义比较:作者想把冲浪运动和其他运动进行比较(compare)。connect with连接,联络,将连起来;compare with与比较;tie up with和联系一起;bring带来,引起,通常不与with连用。6D 逻辑推理 常识运用:作者把冲浪运动当作了它的生活(life)的组成部分,她不仅仅只是在假期(holiday)里冲浪,当然工作(work)和学习(study)也不能耽误。in my life
11、是在我的生活中。7A 常识运用 词义比较:冲浪运动涉及到身体,智力、智慧(mind)和心灵、精神诸方面,这三个方面共同组成人的身心发展因素。8C 常识运用 逻辑推理:在海洋里进行冲浪运动,身体的沿线(along),上面(above),旁边(by),而且身体的四周(around)都是凉爽的咸水。9B 常识运用 逻辑推理:冲浪运动可能要经过沙滩(beach),有可能是在湖(lake)里,但它主要还是脚踏冲浪板(board)在水(water)面上进行。10D 常识运用 逻辑推理:冲浪运动是在大海、大洋中进行的,就有和海洋(ocean)融为一体的感觉。11B动词辨析。这里是指我从冲浪中得到的感觉是无尽
12、的挑战。12C 动词辨析。这里是指大海会给你数不清的各种各样的浪,没有人能够真正的掌握,所以你不可能成为最好的冲浪选手。所以才说冲浪给我带来了无尽的挑战。13A 形容词辨析。这里要填的形容词与aggressive有侵略性是近义词,故sharp正确。14D 固定词组。Be different from与不同;根据句意可知是指冲浪与其他的运动项目不一样。15B 动词辨析。这里是指try to do sth努力做某事。我努力的告诉女孩子去做那些别人认为她们不能做的事情。16A 名词辨析。A水平;B要点,意义;C步骤;D部分;指人们可以发展到一个新的水平之上。17C 动词辨析。这里是指女性要努力的推进
13、那些男性统治的限制。18D 动词辨析。这里是指在总统身边都有女性在工作,那么为什么在足球队里踢球的男孩子身边就不能有女孩子呢?19C 介词辨析。在球队中用介词on.20B 动词辨析。A考虑;B成功;C表演;D感觉;这里指给女孩子成功的机会。21A few weeks after my first wife, Georgia, was called to heaven, I was cooking dinner for my son and myself. For a 16 , I had decided on frozen peas. As I was cutting open the bag
14、, it 17 from my hand and crashed to the floor. The peas, like marbles, 18 everywhere. I tried to use a broom, 19 with each swipe they just rolled across the kitchenFor the next week, every time I was in the 20 , I found a pea-in a corner, or behind a table leg. They kept 21 . Eight months later I pu
15、lled out the refrigerator to clean behind it, and 22 12 frozen peas hidden underneathAt the time I found those few remaining 23 , I was in a new relationship with a wonderful 24 Id met in a support group. After we married, I was reminded 25 those peas under the refrigerator, and realized that my 26
16、had been like that bag of frozen peas. It had shattered(破碎. My wife had died; I was in a new city with a busy job, and with a son having trouble 27 his new surroundings and the 28 of his mother. I was a bag of spilled frozen peas; my life had come apart and scatteredWhen life gets you 29 , when ever
17、ything you know comes apart, and when you think youll never 30 , remember that its just a bag of scattered frozen peas. The peas can be 31 , and life will move on. Youll find all the peas 32 , including the ones that are hardest to find. And when youve got them 33 youll start to feel whole againThe
18、life you know can break apart at any time. But youll have to 34 , and how fast you collect your peas depends on you. Will you keep scattering them around with a broom, 35 will you pick them up one by one and put your life back together?【小题1】Adrink Bfruit Cvegetable Dmeat【小题2】AmovedBwalkedCranDslippe
19、d【小题3】ArubbedBrolled Cgrew Dexisted【小题4】Abut Band CalthoughDso【小题5】AbedroomBliving roomCkitchen Dstoreroom【小题6】Agetting up Bturning up Ctaking up Dusing up【小题7】AfoundBateCleft Dplanted【小题8】ApresentsBcansCvegetables Dpeas【小题9】Aman Bchild Cwoman Dboy【小题10】Aof Bfor Cwith Din【小题11】Awife Blife Cson Dfrie
20、nd【小题12】Aturning to Bleading to Cadjusting to Dadding to【小题13】Athank Blove Chelp Dloss【小题14】Adown BnearCclose Dwide【小题15】Aget it Bmake itCtake itDleave it【小题16】Agrew BboughtCcollectedDfrozen【小题17】Aeventually BfortunatelyCproperlyDspecially【小题18】Aboth BallCeither Deach【小题19】Acall onBput onCbring onDm
21、ove on【小题20】Awhile BbecauseCsince Dor【答案】【小题1】C【小题2】D【小题3】B【小题4】A【小题5】C【小题6】B【小题7】A【小题8】D【小题9】C【小题10】A【小题11】B【小题12】C【小题13】D【小题14】A【小题15】B【小题16】C【小题17】A【小题18】B【小题19】D【小题20】D【解析】本文用一把洒落的豆子来比喻我们的人生,鼓励我们在遇见困难时候要勇于面对!【小题1】C 上下文串联。根据下文的frozen peas可知我想用蔬菜,可知C正确。【小题2】D 动词辨析。A移动;B走动;C跑;D滑落;这里是一包豆子滑到地上了。【小题3】
22、B 动词辨析,豆子是圆的,那么应该是滚动着。【小题4】连词辨析。根据上下文可知我想用扫帚扫这些豆子,但是豆子滚到了别的地方。【小题5】C 上下文串联。根据上文可知我是在厨房里把豆子撒掉了,所以每次在厨房,都能找到洒落的豆子。【小题6】B 短语辨析。A起来;B出现;C占据;D用完;这里是指豆子不停地出现在厨房的各个角落。【小题7】A 动词辨析。这里是指我在冰箱的后面也发现了12颗豆子。【小题8】D 上下文串联。根据上文可知厨房的角落都是豆子。【小题9】C 上下文串联。根据下文可知我再婚了,那么我又遇见了一个很好的女性。【小题10】A 考察固定词组。Remind sb of sth提醒某人某事,让
23、某人想起某事。【小题11】B 上下文串联。根据下文可知我把生活比成了豆子。【小题12】C 短语辨析。A转向,向求助;B导致;C适应;D增加;这里是指我的儿子适应新生活有困难。【小题13】D 名词辨析。根据上下文可知我妻子去世了,儿子失去了妈妈。Loss失去。【小题14】A 固定词组。Get sb down让某人情绪低沉。【小题15】B 固定词组。Make it成功;【小题16】C 动词辨析。这里是指豆子可以重新收集起来,生活也将会继续下去。【小题17】A 副词辨析。这里是指最后你都会把所有的豆子都收集齐。【小题18】B 词义辨析。这里是指当你把所有的豆子都收集好的时候,你就会再次发现生活又完整
24、了。【小题19】D 词义辨析。A号召;B增加,上演;C呈现,出现;D进行;这里是指生活可能会破碎,但是我们将继续前行。【小题20】D 连词辨析。这里的or表示选择关系,你是用扫帚不停地扫?还是一个个的捡起来?22Gary is very popular in his college and nearly everybody knows him. He is a basketball star and has played in quite a few important matches held in his home state. And for this reason, he has be
25、come the (21) of the college, envy of the boys, and hero of the girls. Among his many (22) is a girl called Nola.Nola is Garys classmate, and Professor Johnsons daughter. Mr. Johnson is a strict father, and in a family where a sports star is not (23) regarded, Nola never dares to mention Garys name.
26、 In school, they seldom speak to each other and always keep a certain (24).Nolas family lives on the campus and there is a big sports ground near their (25) . Every afternoon, after school, Gary would spend at least one hour practicing basketball before returning (26). Nola lives on the third floor,
27、 and from their (27) she can see the sports ground. As a (28) , Nola would sit in a chair on the balcony, reading or doing her homework everyday (29) she comes home. Sometimes she would raise her head to watch Gary shoot or (30) how many times he can hit the basket.Gary doesnt seem to pay any attent
28、ion to Nola on the balcony.One afternoon, Nola moved her chair into the room (31) the breeze outside. But she could still hear the noise from the sports ground. The (32) suddenly stopped and the sports ground became very quiet. Nola thought it (33) and looked out through the window.She saw Gary bend
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-443198.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
