四川省攀枝花市2018-2019学年高一英语下学期期末调研检测试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 攀枝花市 2018 2019 学年 英语 学期 期末 调研 检测 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省攀枝花市2018-2019学年高一英语下学期期末调研检测试题(含解析)第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从试题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15 B. 9.15 C. 9.18答案是B。1. Where does the conversa
2、tion take place?A. At a bookstore. B. At a supermarket. C. At a hotel.2. What kind of party will the speakers have tomorrow?A. A dance party. B. A birthday party. C. A welcome party.3. When does the woman have Science?A. On Wednesday. B. On Thursday. C. On Friday.4. What does the man think of the fi
3、lm?A. Disappointing. B. Terrible. C. Enjoyable.5. What are the speakers doing?A. Preparing to go out. B. Doing some shopping. C. Changing clothes.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第
4、6、7题。6. What is the probable relationship between the speakers?A. Workmates. B. Classmates. C. Teacher and student.7. What do the speakers agree to do?A. Send out e-mails. B. Hand out prints. C. Put up notices.听第7段材料,回答第8、9题。8. What is the most difficult part of the girls work?A. Curing the sick bir
5、ds.B. Cleaning oil in the river.C. Saving wild birds covered in oil.9. What are the birds doing when they eat too much oil?A. Flying in the sky. B. Swimming in the river. C. Cleaning their feathers.听第8段材料,回答第10至12题。10. What course is the man going to take?A. Japanese. B. French. C. Chinese.11. What
6、level does the man prefer?A. Beginners. B. Lower intermediate. C. Upper intermediate.12. When will the man start his course?A. In January. B. In August. C. In September听第9段材料,回答第13至16题。13. What is a daypack?A. A box. B. A lock. C. A small bag.14. What does the girl carry in her daypack?A. Her comput
7、er and dictionary.B. Text books and other personal things.C. Her notebooks or a few books for homework.15. Why is the girl surprised in class?A. Everyone is so silent in class.B. Teachers give little homework.C. There are a lot of discussions in class.16. What do we know about the girl?A. She comes
8、from the United States.B. She seldom asks questions in class.C. She writes for the school newspaper.听第10段材料,回答第17至20题。17. Which of the following is mentioned in the talk about dressing?A. A salesman. B. A job in a school. C. A position in a company.18. How can we show our interest in the company?A.
9、Asking proper questions about the company.B. Letting the interviewer know more about you.C. Giving as much advice as possible to the interviewer.19. How can we succeed in an interview according to the speaker?A. Being friendly as much as possible.B. Being confident and preparing well.C. Giving as mu
10、ch information as possible.20. How many tips does the speaker give us?A. Two. B. Three. C. Four.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ASummer Camps in Season!STEM Camp90% of the jobs in the future will require STEM (Science, Technology, Engineering
11、& Mathematics) education. We find ways to make learning fun and exciting for students to help ensure their futures. Campers take part in interesting STEM activities!Time: July 10 to August 14Cost: $ 180Register: www.stemcamp.ca or Call: 519-475-6600.KandaloreThe finest traditional camp in Canada, pr
12、oviding the best of both canoe adventures and in-camp activities. For more than 65 years, Kandalore has given campers the opportunity to know and be themselves. We create a warm and supportive environment where kids can express their unique self, grow in self-confidence and build lifetime friendship
13、s.Time: June 15 to 28Cost: $ 2,340Register: or Call: 416-322-9735.ESL Summer CampPickering College has an exciting ESL summer camp for students aged 12-18 who want to learn English and experience the wonders of summer at our 42-acre campus; students enjoy the excellent dormitory, dining, academic, a
14、nd social facilities of one of Canadas oldest independent schools.Time: June 25 to July 21Cost: $ 5,500Register: www.pickeringcollege.ca or Call: 905-175-8900.DEEP Summer AcademyWe provide high school students from across the world with the opportunity for advanced study in a variety of engineering,
15、 technology, business and science subjects. Organized by University of Toronto, DEEP is one of the most diverse pre-university engineering programs all over the world with scholarships (奖学金).Time: August 16 to 26Cost: $ 465Register: www. outreachengineering.ca or Call: 416-946-0816.1. Which number s
16、hould you call if you want to improve your English?A. 416-322-9735.B. 416-946-0816.C. 905-175-8900.D. 519-475-6600.2. When will the shortest camp start?A. On August 16.B. On June 15.C. On June 25.D. On July 10.3. How similar are STEM Camp and DEEP Summer Academy?A. They both offer scholarships for s
17、tudents.B. They provide the exact same courses for students.C. They both prepare students for their development.D. They are both designed for international students.【答案】1. C 2. A 3. C【解析】本文是一篇应用文,介绍了四个主要的夏令营的信息介绍了每个夏令营的开始时间、结束时间、价钱、电话以及每个夏令营的特点。【1题详解】细节理解题。根据ESL Summer Camp部分中的“Pickering College has
18、 an exciting ESL summer camp for students aged 12-18 who want to learn English and experience the wonders of summer at our 42-acre campus.”可知想学英语就要去ESL Summer Camp,所以要打905-175-8900。故选C。【2题详解】细节理解题。根据各标题可知,STEM Camp是从7月10日到8月14日,Kandalore是从6月15日到6月28日,ESL Summer Camp是从6月25日到7月21日,DEEP Summer Academy是
19、从8月16日到8月26日。所以DEEP Summer Academy持续的时间最短,开始时间是8月16日。故选A。【3题详解】细节理解题。根据STEM Camp部分中的We find ways to make learning fun and exciting for students to help ensure their futuresCampers participate in fun and engaging STEM activities和DEEP Summer Academy中的 We provide highly motivated high school students f
20、rom across the world with the opportunity for advanced study in a variety of engineering,technology,business and science subjects可知STEM Camp 和 DEEP Summer Academy的相似之处在于都为学生的发展做准备故选C。BIt was almost four oclock in the morning when the fire broke out. “We watch one window blow out, and then another, a
21、nd heard people shouting,” says Stanley, 21, a junior from Westfield State College in Massachusetts. Students were throwing ropes made from bed sheets out their windows, and a couple of them were trying to climb down.Almost all the hotels 502 rooms were filled with college students from across the U
22、nited States who were spending their holiday here in Acpulco, Mexico. As the smoke thickened, Moreno ran upstairs to where other Westfield students were rooming. “Some people had no idea what was going on,” he says. “I was shouting at the top of my voice. I made sure I hit every door.” At the same t
23、ime, Stanley was downstairs helping people get through the smokefilled hall. There he joined forces with Nalewanski who had just come back from his own night out.“Lets go.” Nalewanski said. He and Stanley wet their shirts in the bathroom and wrapped them around their mouths and noses so they could b
24、reathe. Then they ran up the stairs.Nalewanski and Stanley found Moreno on the fourth floor. They all ran upstairs and down the corridors (走廊) on every floor, hitting every door hard.In the end, no one was seriously injured. Even more unbelievable, all the Westfield students made it back to Massachu
25、setts later that same day.Westfield president Evan Dobelle says, “I have a great deal of pride in these young men and they were able to react in such an emergency.”4. Whats the best title for this passage?A. A Big Fire Broke out in a HotelB. Heroes: Brave Efforts in a Hotel FireC. College Students S
26、urvived a Big FireD. College Students Have a Terrible Holiday5. What do we learn from Stanley from the passage?A. He is a very brave young man.B. He is in his last year in college.C. He was the first one to find out the fire.D. He was watching TV when the fire broke out.6. According to the passage,
27、_ might not have woken up people during the fire.A. MorenoB. NalewanskiC. StanleyD. Evan Dobelle7. The students helped other people in the following ways EXCEPT _.A. shouting loudly to warn peopleB. hitting doors to wake people upC. helping people get through the hallD. making ropes for people to cl
28、imb down【答案】4. B 5. A 6. D 7. D【解析】【分析】本文为记叙文,主要讲了Stanley,Moreno和Nalewanski在火灾中冒着生命危险,逐个房间敲门,全部学生脱险的故事。【4题详解】主旨大意题。本文主要讲了Stanley,Moreno和Nalewanski在火灾中冒着生命危险,逐个房间敲门,全部学生脱险的故事,最后校长说“I have a great deal of pride in these young men”。由此我们可以看出文章的主题突出了对“英雄”的介绍,故选B。【5题详解】细节推断题。根据倒数第四段He and Stanley wet thei
29、r shirts in the bathroom and wrapped them around their mouths and noses so they could breathe. Then they ran up the stairs.可知,他和Stanley在厕所里把衣服打湿,包住口鼻,冲上楼,可知Stanley是一个很勇敢的人,故选A。【6题详解】细节理解题。根据最后一段Westfield president Evan Dobelle says, “I have a great deal of pride in these young men and they were able
30、 to react in such an emergency.”可知Evan Dobelle为大学校长,不在现场,故选D。【7题详解】细节理解题。根据第二段Stanley was downstairs helping people get through the smokefilled hall.可知C项符合原文。根据第二段I was shouting at the top of my voice. I made sure I hit every door.可知A、B两项符合原文,故可知,D选项不包括在内,故选D。【点睛】主旨大意题的做题技巧。1) 主旨大意题属于归纳概括题。如有标题,标题中蕴
31、含的信息往往是关键信息。2) 找准文章的主题句是关键。“主题句定位法”是一种行之有效的方法。在答题时,我们可以:读首句抓大意;读尾句抓大意;读首尾段抓大意。3.) 无明显主题句时高频信息词,任一篇文章都是围绕某个主题展开的,因此,有的文章中最明显的特点之一是有一个反复出现的中心词,即高频词,也叫做主题词。抓住了它,便容易抓住文章的中心。比如小题1,本文主要讲了Stanley,Moreno和Nalewanski在火灾中冒着生命危险,逐个房间敲门,全部学生脱险的故事,最后校长说“I have a great deal of pride in these young men”。由此我们可以看出文章的
32、主题突出了对“英雄”的介绍,故选B。CRecently, a scientist did some experiments. He left a group of 4-year-olds in a room with a bell and a candy. If they rang the bell, he would come back and they could eat the candy. If, however, they didnt ring the bell and waited for him to come back on his own, they could then h
33、ave two candies.In the videos of the experiments, he can see the children hiding their eyes, trying to exercise self-control so they can wait and get two candies. The results are different. Some broke down and rang the bell within a minute. Others lasted 15 minutes.The children who waited longer wen
34、t on to get higher academic scores. They got into better colleges and had better adult success. The children who rang the bell quickest were more likely to have received worse teacher and parental evaluations (评价) 10 years later and were more likely to have drug problems at age 32.The experiments ar
35、e worth noting because people spend a lot of time thinking about how to improve education, and how to become rich. But when the result is not good, they will come back to ask “How do we get people to get the sort of self-control that leads to success?” This is to enter the world of human nature.So t
36、hese experiments, along with everyday experience, tell us that self-control is most important. Young people who can sit through sometimes boring classes to get a degree can work hard in order to learn a language well. They can avoid drugs and alcohol. For people without self-control skills, however,
37、 school is a series of failed and painful experience. No wonder they drop out and their later life is a group of foolish ideas, such as drug use, stealing and so on.8. The scientist did some experiments to _.A. find good ways of training children to learnB. show that childrens education is important
38、C. test childrens self-control and later successD. test childrens intelligence of ringing the bell9. What do the underlined words “broke down” probably mean?A. failed to wait.B. kept waiting.C. hid the candy.D. ate the candy.10. How long did the scientists experiments last according to the text?A. J
39、ust 15 minutes.B. Within 10 years.C. Less than 14 years.D. About 28 years.11. What will the children without self-control do at school according to the text?A. They will improve their education.B. They will suffer a lot from boring lessons.C. They will become very rich and successful.D. They will wo
40、rk hard to catch up with others.【答案】8. C 9. A 10. D 11. B【解析】【分析】本文属于说明文,讲述了自控力和未来成功的关系,实验表明自控力强的人以后成功的机会更大。【8题详解】推理判断题。由第三段“The children who waited longer went on to get higher SAT scores. They got into better colleges and had better adult success.”可知,等待的时间越长的孩子SAT分数越高,长大后会进入更好的大学,获得更好的成功,故可知实验的目的在
41、于探索孩子自律和成功之间的关系,故选C。【9题详解】词义猜测题。根据第二段The results are different. Some broke down and rang the bell within a minute. Others lasted 15 minutes.可知,结果是不一样的,有些孩子在一分钟内摇响铃声,而另外一些孩子坚持了15分钟,故可知对两类孩子进行了对比,故可以推出break down为崩溃,无法再坚持,故选A。【10题详解】细节理解题。由第一段He left a group of 4-year-olds in a room with a bell and a c
42、andy.以及第三段“The children who rang the bell quickest were more likely to have received worse teacher and parental evaluations(评价)10 years later and were more likely to have drug problems at age 32.”可知,开始做实验是孩子4岁的时候,最后与32岁的时候结束,故可知,实验持续了28年,故选D项。【11题详解】推理判断题。根据最后一段“For people without self-control skill
43、s, however, school is a series of failed ordeals(煎熬).”可推知,缺乏自律的孩子,学业对于他们来说就是连续的煎熬,故选B。【点睛】词义猜测题词义猜测题是高考阅读理解中常考题型之一,可以大致分为定义猜词,可以根据定义信息和举例猜测词义。如文中常用refer to,be called或thats to say,such as等。逻辑猜词可以根据同义词、反义词、因果关系词等猜测词义,例如,similarly,the same as,but,however,while,on the other hand,since ,because等,所猜词与这些提示
44、词前/后面部分的含义一样、相反或是前因后果。语法猜词,可以根据构词法,再结合上下文进行猜词。语境猜词,猜测词义离不开上下文的语境,通过上下文提供的情景和线索进行合理的分析,同时还要关注其所在的整段及整篇文章。指代猜词即找出人称代词、指示代词、关系代词或关系副词等所指代的内容,做题时要注意指代词的位置,以便于判断,然后用所找的指代内容替换划线代词,核实其逻辑、意义、位置等是否一致,最后比较所找部分与选项,确定意思最接近的选项。比如小题2,根据第二段The results are different. Some broke down and rang the bell within a minut
45、e. Others lasted 15 minutes.可知,结果是不一样的,有些孩子在一分钟内摇响铃声,而另外一些孩子坚持了15分钟,故可知对两类孩子进行了对比,故可以推出break down为崩溃,无法再坚持,故选A。DGetting stuck in a traffic jam is one of the most boring problems for people living in big cities. The fact that youre moving so slowly leads to stress, anger and the wish that your car co
46、uld just fly over the traffic like an airplane.Soon, however, that wish could come true. On May 8, US car-renting company Uber showed off what it described as “the transportation mode of the future: on-demand air transport,” reported ABC News.According to Nikhill Goel head of products for Uber Air,
47、the companys air taxi service may start test flights in the US cities of Dallas and Los Angeles, as well as Dubai in the United Arab Emirates, as early as 2020. If everything goes according to plan, passengers will be able to fly to work by 2023.When the Olympics comes to Los Angeles in 2028, Uber “
48、expects to have hundreds, if not thousands, of its airplanes in the skies.” Goel told Newsweek.So what would Ubers flying vehicles be like?They are small, electric airplanes that take off and land up and down, they give off zero emissions (排放) and are quiet enough to operate in cities.Just like an a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-443200.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
