四川省攀枝花市2018-2019学年高二英语下学期期末调研检测试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 攀枝花市 2018 2019 学年 英语 学期 期末 调研 检测 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省攀枝花市2018-2019学年高二英语下学期期末调研检测试题(含解析)本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分。共150分。考试时间120分钟。第一卷1至10页,第二卷11至12页。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从试题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the
2、shirt?A. 19.15 B. 9.15 C. 9.18答案是B。1. What time will the man be arriving?A. At 6:20. B. At 7:00. C. At 7:20.2. How is the weather now?A. Windy. B. Sunny. C. Rainy.3. Why does the man read in weak light?A. He is afraid of light. B. His brother is sleeping. C. He doesnt care about his eyes.4. Where do
3、es the conversation probably take place?A. In an office. B. At a laundry. C. At a clothing store.5. What are the speakers talking about?A. How to lose weight. B. Where to have dinner. C. What the man is eating.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话
4、或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. How far can the woman run in an hour on the running machine?A. About 5 kilometers. B. About 8 kilometers. C. About 10 kilometers.7. What is the probable relationship between the speakers?A. Club worker and customer. B. Coach and
5、 athlete. C. Co-workers.听第7段材料,回答第8、9题。8. How many people will have dinner together in the room?A. 12. B. 14. C. 16.9. Why did the woman get to the restaurant early?A. To order food first. B. To wait for a table. C. To arrange the room.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where did Linda have dinner last night?A. I
6、n a hotel. B. In a local restaurant. C. In her friends house.11. What did Linda do last night for the first time?A. She ate real Chinese food.B. She learned how to use chopsticks.C. She experienced American dining culture.12. What did Linda think of the tradition of food sharing?A. She thought it wa
7、s strange. B. She really appreciated it. C. She couldnt stand it.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where does the conversation take place?A. At a store. B. At school. C. At home.14. How did the man get the mud?A. He went to the Dead Sea.B. He dug it up from the backyard.C. He bought it from an online company.15.
8、 What is the main color of the mud in the backyard?A. Brown. B. Grey. C. Black.16. Why does the girl agree to use the mud?A. She wants her skin to feel younger.B. She has some skin problems.C. She is starting to get wrinkles.听第10段材料,回答第17至20题。17. What classes can visitors take in Bali according to t
9、he speaker?A. Diving. B. Swimming. C. Fishing.18. Why do some scientists come to Bali?A To study volcanoes. B. To study the sea creatures. C. To study traditional artworks.19. What do most people of Bali do?A. Work in tourism. B. Do agricultural work. C. Make special clothes.20. What does the speake
10、r think is good to do during Chinese New Year?A. Drink traditional coffee. B. Do some shopping. C. Visit Buddhist temples.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe New York See It All Tour is exactly what it sounds like: an all-inclusive guided tou
11、r of New York City.Central ParkOne of the most famous parks in the world, Central Park is a man-made wonder. Not only is it the first public park built in America, but it is also one of the most frequently visited parks, with over 25 million guests per year. Set in the middle of busy Manhattan, its
12、grounds serve as a safe harbor, not only for athletes, and musicians but also for lots of migratory birds each year. One can spend an entire peaceful day wandering its grounds, gazing upon nearly 50 fountains, monuments, and sculptures or admiring its 36 bridges.Hudson River ParkHudson River Park is
13、 a waterside park on the Hudson River that extends from 59th Street south to Battery Park in the New York City district of Manhattan. Bicycle and pedestrian paths, including the Manhattan Waterfront Greenway, span the park north to south, opening up the waterfront for the public to relax. The park i
14、ncludes tennis and soccer fields, childrens playground, dog run, and many other features.Washington Square ParkWashington Square Park, located in the heart of Greenwich Village, is a very popular and often crowded square. People from all backgrounds gather to this large square dotted with trees.Cent
15、ral Park ZooThe Central Park Zoo is a small 6.5-acre zoo located on Central Park in New York City. The zoo began in the 1860s, making it the first official zoo to open in New York. The zoo was improved in 1934, with the addition of many new buildings ranged in a quadrangle around the sea lion pool.
16、Finally, the zoo was repaired in the mid-1980s and reopened in 1988, replacing the old-fashioned cages with naturalistic environments.1. What can we learn about Central Park?A. It is primarily an artificial park.B. It is the first public park built in the world.C. It especially attracts pedestrians
17、and artists.D. It was the most crowded park when first built.2. Which park is set in the heart of Greenwich Village?A. Central Park.B. Central Park Zoo.C. Washington Square Park.D. Hudson River Park.3. When was the first official zoo in New York repaired for the first time?A. In the 1860s.B. In 1934
18、.C. In 1988.D. In the mid-1980s.【答案】1. A 2. C 3. B【解析】【分析】本文是一篇广告布告类短文阅读。文章主要介绍了纽约的全览之旅,包括:中央公园、哈德逊公园、华盛顿广场公园和中央公园动物园。1题详解】细节理解题。根据文章Central Park中的One of the most famous parks in the world, Central Park is a man-made wonder.可知,中央公园是一座人造公园。故选A。【2题详解】细节理解题。根据文章Washington Square Park中的Washington Square
19、 Park, located in the heart of Greenwich Village, is a very popular and often crowded square. 可知,华盛顿广场公园坐落于格林威治村的中心,故选C。【3题详解】细节理解题。根据文章Central Park Zoo中的 The zoo was improved in 1934, with the addition of many new buildings ranged in a quadrangle around the sea lion pool.可知,1934年,动物园得到了改善,在海狮池周围的四合
20、院里增加了许多新建筑。故选B。【点睛】文章内容较为简单,文章考查到细节理解题,对此类题型,考生可以首先从问题中找到关键词然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别。如小题1中选择项中artificial与文中的man-made表达的同一个意思,这些都考生需要比较它们之间的细微区别。BOn October 23, 2016, David Pologruto, a high school physics teacher, was stabbed by his smart student Jason Haffiz
21、ulla. Jason got straight As and was determined to study medicine at Harvard, yet this was his downfall. His physics teacher gave Jason a B, a mark Jason believed would undermine his entrance to Harvard. After receiving his B, Jason took a butcher knife to school and stabbed his physics teacher.How c
22、an someone as smart as Jason do something so dumb? Studies show there is little or no connection between IQ and emotional intelligence.During my early university years, I regarded myself as an intelligent guy. I got good marks in mathematics, physics, and other subjects. I thought such skills would
23、surely give me a bright future. After one year of study with decent marks, I began to see two major classes of students. The first category of students turned up to few lectures, partied every weekend, enjoyed a great social life, and did minimal work to pass courses. The second category of students
24、 were intelligent and hard workers who got good grades and were very focused on their studies. Surely would these intelligent and hard-working students find the great jobs before the other lazier class of students?Not so. Students are often shocked upon graduation that their qualifications are not a
25、s important as they once thought. Graduates enter the workforce only to realize that co-workers hate them and less intelligent people are the ones receiving promotions (晋升).Educational skills are useless in some industries when interpersonal skills are absent. You can have great ideas, theories, and
26、 solve complex problems, but if you cannot effectively communicate with your colleagues, you will face difficult situations. Its not that people dislike you because of your intelligence; its that people dislike you because youre rude and not understanding. The intelligent person with poor communicat
27、ion skills is unaware of others emotions.4. Jason Haffizulla stabbed his physics teacher because _.A. he was not smart enough at studiesB. he was unfairly treated by his teacherC. he got a worse mark than usualD. he was disappointed with his downfall5. What does the underlined word “undermine” mean?
28、A. limitB. helpC. destroyD. benefit6. Intelligent people are hated because _.A. they are not considerate enoughB. they are envied for their intelligenceC. they can solve more complex problemsD. they cant settle the challenges they meet7. What can we learn from this text?A. What kind of students can
29、succeed in college.B. Smart people have poorer communication skills.C. Intelligent students will meet more challenges at work.D. Smart students should balance their IQ and emotional intelligence.【答案】4. C 5. C 6. A 7. D【解析】本文是一篇社会类短文阅读。文章以一个学生刺伤老师的实例来说明智商高的学生缺乏和别人交流的能力,在工作中反而会让其他人讨厌。【4题详解】细节理解题 根据第一段
30、中“His physics teacher gave Jason a B, a mark Jason believed would undermine (损害) his entrance to Harvard.”可知,他不满意老师给他的B,因为一直以来他得的都是A,他认为B会影响他上哈佛大学。因为这次的等级比平时低。故选C。【5题详解】猜测词义题。本段内容讲述学生大卫由于不满意老师给一直是得A的自己一个B,认为这会影响他上大学,从而猜测determine的意思是destroy破坏之意。故选C。【6题详解】细节理解题。根据第五段的“its that people dislike you beca
31、use youre rude and not understanding”可知在工作上那些所谓的聪明的人因为他们粗鲁、不知体谅而会被讨厌。故选A。【7题详解】主旨大意题。根据文章第二段How can someone as smart as Jason do something so dumb? Studies show there is little or no connection between IQ and emotional intelligence.及全文可知,本文主要讲述了一个事例说明智商高的人也会不知与别人如何交流,就是沟通能力很差。故选D。CScientists say a h
32、uge percentage of bird species are in danger because their habitats, or homelands, are disappearing.Traditional migration (迁徙) paths take birds through countries that are not protecting the places for birds to stop, rest and feed. The scientists studied the migration or flight paths of almost 1,500
33、species. They decided that 91 percent of them passed through dangerous areas.The major danger for migratory birds is development. Buildings and pavements have covered the places where birds stop and feed as they move from one part of the world to another. One of the scientists who worked on the stud
34、y says “Many of these important places have been lost to land reclamation because of urban, industrial and agricultural land expansion”.The problem, according to scientists, is that many of these small birds die along their migration paths because they dont have a safe place to feed and rest. There
35、is no place to restore (恢复) their energy for the next part of their journey. Countries in North Africa, Central Asia and those along the coasts of East Asia are having the most difficult time in protecting land. The scientists say these countries do not have enough areas that are safe for birds. One
36、 species that doesnt exist now is the Eskimo curlew. “Our world gets poorer every time we lose a species,” one of the scientists says.The researchers say countries need to work together and come up with safe stopping areas for birds that pass through their boundaries. For example, one country might
37、have preserved safe zones for migrating birds. But a neighbor country might not. A bird might die.One scientist who is not connected with the report tells Los Angeles Times that while some habitats are changing, more work can be done to make urban areas safe for birds.He says small changes, like pla
38、nting more native plants or keeping cats out of the areas birds would be likely to use, could make a big difference.8. The disappearance of the bird habitats is mainly caused by _.A. developmentB. the change of climateC. filling seas to grow grainD. the loss of land and water9. What do the underline
39、d words “land reclamation” in Paragraph 3 mean?A. Abusing the farming land.B. The disappearance of good land.C. Causing the land quality to get worse.D. Making land suitable for farming or building.10. Many birds die on the way of migration mainly because they _.A. are harmed by humansB. are killed
40、by other animalsC. have to take a long journeyD. have no safe place to rest and eat11. According to the researchers, how can we protect the migrating birds?A. By keeping fewer cats or dogs.B. By stopping the urban development.C. By helping change the birds migration paths.D. By preserving the local
41、ecological environments.【答案】8. A 9. D 10. D 11. D【解析】【分析】本文是一篇生态环境类短文阅读。随着城市化建设和工农业发展,使得候鸟栖息地遭到严重破坏,这将直接导致大量鸟类物种的消失。【8题详解】细节理解题。根据第三段中的The major danger for migratory birds is development. Buildings and pavements have covered the places where birds stop and feed和many of these important places have be
42、en lost to land reclamation owing to urban, industrial and agricultural land expansion可知,导致大量鸟类栖息地消失的主要原因是发展,具体表现在城镇、工业和农业用地的扩张。故选A。【9题详解】词义猜测题。根据文章第三段because of urban, industrial and agricultural land expansion及前后内容可知,由于城市、工业和农业用地的扩张,可以猜测出land reclamation意为“土地开垦”,所以Making land suitable for farming
43、or building.的表述符合该词义。故选D。【10题详解】细节理解题。根据第四段中的The problem, according to scientists, is that many of these small birds die along their migration paths because they dont have a safe place to feed and rest. There is no place to restore their energy for the next part of their journey可知,迁徙中死去的鸟主要是因为在迁徙途中没
44、有可供休息和进食的安全地点。故选D。【11题详解】推理判断题。文章最后三段是说,各国需要合作,为路过的鸟类提供安全的栖息地。各国可以做一些工作,把该国的城镇区域变成鸟类安全的栖息地。结合最后所列举的两项举措我们可推知,要保护好迁徙的鸟类,我们就要保护好地方生态环境。故选D。【点睛】阅读理解通常都会出现词义猜测题。设题时,常会考查生词或短语的词义判断题,要求考生从上下文理解中概括出生词或短语的词义。考生作此类题型时,首先要找到所猜测词所在文章的位置,然后在理解文章大意的基础之上,对此词前后句反复研读,最后根据前后句猜测出词义。例如小题2要求猜测出land reclamation的含义,就是根据文
45、章第三段because of urban, industrial and agricultural land expansion及前后内容可知,由于城市、工业和农业用地的扩张,可以猜测出land reclamation意为“土地开垦”,所以Making land suitable for farming or building.的表述符合该词义。DBirdbrain has long been a term when laughing at somebody. The common opinion is that birds brains are simple. But that opinio
46、n has increasingly been called into question because crows and parrots, among other birds, have shown behaviors as smart as that of chimpanzees.The conflict of simple brain and complex behavior has led some neuroscientists (神经学家) to create a new map of the birdbrain.Today, in the journal Nature Neur
47、oscience Reviews, an international group of bird experts is showing their opinion. Nearly everything written in anatomy (解剖学) textbooks about the brains of birds is wrong, they say. The bird brain is as complex, and creative as any mammal brain, they argue, and its time to use a more exact term that
48、 shows a new understanding of the anatomies of bird and mammal brains.“Names have a powerful influence on the experiments we do and the way we think,” said Dr. Erich, a neuroscientist at Duke University and a leader of the Bird Brain Terms Association. “Old term has prevented scientific progress.”Th
49、e association of 29 scientists from six countries met for seven years to develop new, more exact names for structures in both bird and mammal brains. For example, the birds seat of intelligence or its higher brain is now named the pallium (大脑皮层).“The change of terms is a great advance,” said Dr. Jon
50、 Kaas, a leading expert in neuroanatomy at Vanderbih University. “Its hard to get scientists to agree about anything.”Scientists have come to agree that birds are indeed smart, but those who study bird intelligence differ on how birds got that way. Experts are split into two warring camps. One holds
51、 that birds brains make the same kinds of internal (内在的) connections as do mammal brains and that intelligence in both groups arises from these connections. The other holds that bird intelligence developed through increasing an old part of the mammal brain and using it in new ways and it questions h
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-443207.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2021秋五年级语文上册 第三单元 第11课 牛郎织女(二)品读释疑课件 新人教版.pptx
