2020_2021学年高中英语Unit3Computers测评习题含解析新人教版必修2.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 高中英语 Unit3Computers 测评 习题 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、第三单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Paul,do you remember Jessicas birthday?M:Yeah.Its the day before Teachers Day.1.When is Jessicas birthday?A.Sept.8.B.Sept.9.C.Sept.10.答案BM:Jane,do you
2、 still live in the China Great Hotel?W:Oh,I forget to tell you that we moved to the Hilton last week.2.Which hotel does the woman live in now?A.China Great Hotel.B.Holiday Inn.C.Hilton.答案CM:Helen,I am going to take my son to the zoo tomorrow morning.Would you like to go with us?W:Id like to,but the
3、weather report says itll snow heavily tomorrow.3.Why will the woman not go to the zoo tomorrow?A.The mans son is too young.B.She will attend a meeting tomorrow.C.Itll snow heavily.答案CM:Excuse me,Madam.Can I take Bus 105 to the railway station?W:Sorry,I am also new here.Maybe you can ask someone else
4、.4.Where does the conversation most probably take place?A.At a bus stop.B.At a railway station.C.In a bank.答案AW:Sir,can I come in now?M:Sorry,Lady.I am afraid that you have to wait half an hour for our business hours that are from 8:30 am to 5:30 pm.5.Whats the time now?A.8:00 am.B.8:30 am.C.5:30 pm
5、.答案A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。M:How are you,Mrs Brandon?W:Pretty good.How are you doing?M:Not so good.I lost my job today.W:Im sorry to hear that.M:How are your students doing?W:
6、They are very nervous about their final test.M:I remember you gave our class a hard final test in my first year of college.Many of us failed.But I really learned a lot from you.You see,I can speak very good English.W:Thank you for saying so.6.Whats the relationship between the two speakers?A.Teacher
7、 and student.B.Boss and employee.C.Husband and wife.答案A7.What happened to the man?A.He failed his final test.B.He was out of work.C.He gave the students a hard final.答案B听第7段材料,回答第8至10题。M:Hello.This is Mike.Who is it,please?W:Oh,Mike.This is Amy.My goodness! Ive at last got hold of you.M:Nice to hear
8、 from you again after all these years.What have you been doing?W:Well,Ive tried many things since school.Im now working for a food processing company,in charge of sales.So I travel a lot.M:Oh,thats great.You must really enjoy it.W:Oh,I do.Yeah,its interesting,but Im tired.But,Hmm.What about you,Mike
9、?M:I work in a law firm,practicing business law.W:Oh,thats challenging.M:Yeah,but I like my job.8.Whats the probable relationship between the two speakers?A.Salesperson and customer.B.Old school friends.C.Fellow workers.答案B9.What do we know about the woman in the dialogue?A.She is fond of her work.B
10、.Shes tired of travelling.C.She is interested in law.答案A10.Where does the man work?A.In a school.B.In a food processing company.C.In a law firm.答案C听第8段材料,回答第11至13题。W:Good morning.This is Shanghai Car Rental.M:Good morning,Miss.A friend of mine suggested I call you to hire a car.W:Oh,yes.A lot of peo
11、ple do this these days.M:Yes,we are just on holiday here for a few days and they said it would be a good idea to hire a car to get around the city.W:Well,it certainly is.What kind of car do you want to hire?M:What can you suggest?W:We have a variety of choice,such as Xiali,which is the cheapest,200
12、yuan a day,Citroen,Jatta,Elysee,but Santana sedans are the big favourite these days.M:How much if I hire a Santana for three days?W:Oh,that will be 1,200 yuan.M:Oh,it sounds a bit too expensive.What about a Jetta?W:It will be 300 yuan a day.M:Then Id better hire a Jetta tomorrow morning.Would there
13、be any problem?W:No problem at all.Now let me take down your name and telephone number.11.Why does the man want to hire a car?A.To go and see his friends.B.To visit the city.C.To go shopping.答案B12.What is the rental money for a Santana?A.400 yuan a day.B.300 yuan a day.C.200 yuan a day.答案A13.Which o
14、f the following is TRUE according to the conversation?A.The man is on holiday in Shanghai.B.The man has decided to hire a Santana for 3 days.C.Jettas are the most popular with the tourists.答案A听第9段材料,回答第14至16题。W:Excuse me.Im with the airport office.Im doing a survey.Can I ask you some questions?M:Sur
15、e.Go ahead.W:How do you feel about the arrival area?Were you happy with it?M:Yes,but its a long way from the gate to the Immigration.W:Oh,Im sorry about that.Well,how about Immigration?How long did it take you to get through?M:Oh,its really quickit took me only about 3 or 4 minutes.W:Oh,good.OK,then
16、,I see you bought some duty-free items.Were you happy with the prices?M:Well,I thought they were a little high.W:A little high?Compared to.?M:Oh,to most places in Asiaalthough I will say the prices seem lower here than in the States.W:I see.Well,how about the general appearance of the airport?M:Oh,e
17、xcellent.Its about the cleanest airport Ive ever been in.W:So,all in all it is clean and efficient?M:Yes,oh,Ive got to go.Here comes my suitcase.14.Where does the conversation take place?A.At an airport.B.On a plane.C.At a duty free shop.答案A15.What does the man think of the prices of the items in th
18、e duty-free shop?A.Very high.B.Low.C.A little high.答案C16.Which of the following is right?A.The man is from the States.B.The man has arrived in a foreign country.C.It took him a long time to get through the Immigration.答案B听第10段材料,回答第17至20题。This is radio station KSPF in Santa Monica,California.Its tim
19、e for the noon weather report,brought to you today by the English Coffee Shop on Montana at Seventh Street in Santa Monicaopen twenty-four hours a day with the best food in Santa Monica.At twelve oclock,the sun is out after a cloudy morning.The wind is from the west at three miles an hour,and the te
20、mperature is seventy-eight degrees with waves which are two to three feet high.Good waves! If you are driving to the beach this afternoon,park at the north end of the beach.The south end parking field is already full.Have a good time at the beach!This weather report has been brought to you by the En
21、glish Coffee Shop on Montana at Seventh Street in Santa Monicaopen twenty-four hours a day with the best food in Santa Monica.17.What can we learn about the radio station?A.It is owned by the English Coffee Shop.B.It is on Montana at Seventh Street in Santa Monica.C.It sells advertising time.答案C18.W
22、hat will the weather be like?A.Cloudy.B.Cold.C.Fine.答案C19.What can we learn about Santa Monica Beach?A.It is a good place for parking cars.B.It is a good place for surfing.C.It is a good place for swimming.答案B20.Where should you park if you are driving to the beach this afternoon?A.The north end par
23、king field.B.The south end parking field.C.The west end parking field.答案A第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIt is reported that in the near future robots and humans will probably work together to create jazz.A singing robot is being taught to create jazz with
24、human beings in a project.Antonio Chella from Italy is working with a Telenoid robot.To start with,the Telenoid will be trained to imitate(模仿)the movements and simple sounds made by a human singer,and then connect music with different human emotions.Previous robots had the ability to find common con
25、nections between things.But Chella suggests that a conscious robot should be able to go a step further and find new connections.The Telenoid is of this kind.“This work raises interesting questions about the connection between consciousness and music creating,” says Philippe Pasquier.A musician needs
26、 a physical body.Pasquier argues that the robot musician is faced with a big challenge.“Its software has already been developed and it can imitate The Beatles,a famous band.However,what made The Beatles famous were not only their songs but their wonderful performance of the songs,” he says.It is not
27、 clear how a robot would perform music in a new way.But by imitating humans,the Telenoid robot could provide some useful information.What is important is that human musicians often listen to and compare music made by others for a long time before creating music of their own.So the Telenoid robot had
28、 better listen to more jazz music first.21.What will the Telenoid robot be taught to do first?A.Communicate with human beings.B.Connect music with human emotions.C.Live and work comfortably with human beings.D.Imitate the movements and simple sounds of a human singer.答案D解析细节理解题。根据第二段的“To start with,
29、the Telenoid will be trained to imitate(模仿)the movements and simple sounds made by a human singer”可知,首先教机器人模仿歌手的动作和简单的声音。22.In Pasquiers opinion,the Telenoid robot .A.will replace human musicians soonB.may have trouble performing musicC.will become more popular than The BeatlesD.can find connections
30、 between things that humans cannot find答案B解析细节理解题。根据第四段的“However,what made The Beatles famous were not only their songs but their wonderful performance of the songs”可知答案。23.Which of the following could be the best title of the passage?A.The Telenoid,future robot musician.B.How to teach robots to per
31、form music.C.The right music the robots should listen to.D.Differences between a human singer and a robot musician.答案A解析主旨大意题。根据全文的内容可知,文章主要介绍能创作爵士乐的未来机器人音乐家Telenoid。24.In which part of a newspaper would we most probably read this passage?A.Arts.B.Entertainment.C.Science.D.Education.答案C解析文章出处题。根据文章提
32、到的机器人可知,文章是属于科技类的。故选C项。BSmartphones have been blamed for everything from taking drivers attention from driving to keeping people on the sofa scrolling(滚屏) videos.But the smartphone that seems to be everywhere could just easily increase physical activity if it pushes its owners buttons in the right w
33、ay.New research shows that making social connections(人际关系) through activity-tracking apps gets people to move more.And another study on the “Pokemon Go” phenomenon shows that the smartphone game got players to take thousands more steps than usual.Together,the studies show the potential(潜在性) of smart
34、phones to push a range of people to be more active.People who linked with friends on the activity-tracking app increase their steps by 400 a day on average,compared with people who made no social connections,according to Tim Althoff and two other computer scientists at Stanford University.Such opini
35、ons show the possibilities of smartphones and games to help with one of the most stubborn public health problemsthat even people who want to be active have trouble staying active.An NBA video game,for example,will give players extra powers in the game if they reach a step goal in real life.The app“Z
36、omies,Run!”uses audio stories to push people to run more or run faster.Still,there is room for growth:Only about 4% of all health apps use “gamification”,such as point-scoring or competition,according to a study published in October in BMJ Open.“Gamification is actually quite closely linked with beh
37、avior change techniques,”says Dr.Elizabeth Ann Edwards,the studys lead author.25.According to the“Pokemon Go”phenomenon,smartphone users become more active because .A.they have more social connectionsB.they get extra powers in lifeC.the games increase physical activityD.a life goal has been set step
38、 by step答案C解析细节理解题。根据第二段中的“Pokemon Go phenomenon shows that the smartphone game got players.push a range of people to be more active”可知,智能手机游戏让玩家更活跃是因为这个游戏让人们多走了数千步,即增加了运动量。故选C项。26.Who are most likely to exercise more?A.Video watchers on the sofa.B.Smartphone game lovers.C.People with no social conn
39、ections.D.People with trouble staying active.答案B解析细节理解题。根据第四段的内容“An NBA video game,for example,will give players extra powers.run more or run faster.”可推知,那些喜欢手机游戏的人可能锻炼更多,故选B项。27.How does the author try to argue the benefits of smartphones?A.By showing the results of some research.B.By explaining th
40、e functions of smartphones.C.By giving clear description of some games.D.By analyzing the causes of public health problems.答案A解析推理判断题。通读全文可知,作者通过展示一些研究成果来论证智能手机的益处。故A项正确。CComputer technology is still developing rapidly.The computer of the future will continue to increase in value and performance whi
41、le decreasing in cost.It will become smaller,but faster and more powerful.It is possible to make some guesses about what the future of the computer will look like,based upon the types of technologies that are being developed now.A lot of progress has already been made in some of these new technologi
42、es,but some are still in their earliest stages and may not be ready for use for years.Two of the most interesting areas of computing that are currently being developed are quantum computing(量子计算) and nanotechnology(纳米技术).Quantum computing is one possibility for the future of the computer that could
43、make computers run far faster than even the quickest computers do today.Quantum computers could be able to do what modern supercomputers are unable to do by using transistors that are able to take on many states at the same time.Nanotechnology could also change the face of computing,by creating comp
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-584850.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
仁爱版英语七上Unit3 Topic2 What does your mother do Section B(共24张PPT).ppt
