2020_2021学年高中英语Unit3Lifeinthefuture单元测评新人教版必修5.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 高中英语 Unit3Lifeinthefuture 单元 测评 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 3 Life in the future (主题语境:人与社会科学与技术)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你都有5秒钟的时间阅读题目;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话仅读一遍。M:We planned to go to the beach after class.Want to come?W:Id love to.But Professor Jones wants to
2、speak to me.1.What will the woman do after class?A.See a teacher.B.Go to the beach.C.Talk with the man.答案:AW:Arent you cold? Why arent you wearing a jacket?M:I overslept this morning,so I ran out of the house without listening to the forecast.2.Why doesnt the man wear a jacket?A.He forgot to bring i
3、t.B.He didnt know it would be cold.C.He didnt have any time to look for it.答案:BW:Have you had a busy day at the office?M:Yes,sorry Im late.I didnt get the bus because Peter offered me a lift.But the motorway was closed because of an accident.Ill be even later tomorrow with the train strike.3.How did
4、 the man get here?A.By train. B.By bus.C.By car.答案:CM:Look,Sandra.I got this really nice postcard from my aunt.W:Oh,what a pretty village and its right by a river.Is it in the mountains?M:Yes.But you cant see them in the picture.W:Perhaps theyre behind those tall trees.4.What are the speakers mainly
5、 talking about?A.A letter.B.A village.C.A picture.答案:CM:Excuse me.Im looking for the bar,please.W:Yes,sir.Its inside the restaurant next to the performance stage.Turn left out of the lift,and the bar is just there,on your right.5.Where is the bar?A.Beside the performance stage.B.On the right of the
6、theatre.C.Next to the restaurant.答案:A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:Is this desk available? I need to find some work space.W:Let me think.Thats Terrys spot but I think he
7、s working from home today.M:Thats where Terry sits? Then I cant work there.I just saw him in the parking lot.W:Oh,thats right.Terrys working from home on Monday and Wednesday this week his schedules always changing and I can never keep track of it.But why dont you try where Gordon sits? Theres an ex
8、tra desk over there.6.What is the relationship between the speakers?A.Neighbours.B.Workmates.C.Husband and wife.答案:B7.What does the woman advise the man to do?A.Use another desk.B.Change his schedule.C.Find out where Terry is.答案:A听第7段材料,回答第8至10题。W:Peter,youre learning to drive,arent you? Do you go t
9、o the AA Driving School?M:Actually its called the ABC Driving School.W:Is it expensive?M:Ive had ten lessons already and each one is fourteen pounds.W:I see.And is the teachers car new?M:Yes,and its not a big car so parking is easy.W:When are you going to take your driving test?M:I failed it last we
10、ek.W:Did you hit something or.M:The traffic lights were red but I didnt see them and I couldnt brake in time.W:Never mind.You can take the test again.Tell me about your teacher.Is he friendly?M:Hes OK.Hes quite young and interesting to talk to,but my father will give me my next lessons.Hes cheaper.8
11、.How much has the man paid for his driving lessons?A.400.B.140.C.40.答案:B9.Why did the man fail his last driving test?A.He hit something by accident.B.He didnt park his car properly.C.He went through the red lights.答案:C10.What do we know about the mans teacher?A.He is cheaper.B.He is young.C.He has a
12、 big car.答案:B听第8段材料,回答第11至13题。W:Chris,remember at 11:00 this morning you have to call your grandparents.And at 12:00,can you take Fiona to the swimming pool in my car? Shes meeting a friend there.M:OK.I wanted to watch some TV but it can wait.W:Can you get some stamps too? The post office closes at
13、1:00,but youll be there at 12:30 if you go straight from the pool.M:OK.Anything else?W:There are some library books to return,but Ill do that on Monday.Can you wash the car? If you do that at the garage at 1:00,youll be back here at lunchtime.M:All right.So Ill see you at 1:30 and well eat then.At 2
14、:00 theres a football match its a really important game.After that,can I use the car to visit some friends?W:Yes,OK.11.Where does the man have to go first?A.To the post office.B.To his grandparents.C.To the swimming pool.答案:C12.What does the woman ask the man to do at the garage?A.Wash her car.B.Pic
15、k Fiona up.C.Repair her car.答案:A13.When is the football match?A.At 12:30.B.At 1:30.C.At 2:00.答案:C听第9段材料,回答第14至16题。M:So how were your schooldays when you were a child,Joan?W:Well,from seven to twelve I went to a school in Belgium.M:In Belgium? How come?W:It was my fathers idea.One of his friends was
16、sending his daughter,and my father wanted to impress his friend so he decided to send me,too.M:Just to impress a friend? Its hard to believe.So what was it like?W:We had to get up early and go to church before class.And at mealtimes we just had to sit silently with our hands folded in our laps.And I
17、 wasnt allowed to speak English at all.I had to learn French but nobody taught me.I just had to sit in the lessons and try to understand.M:Its awful for a child of seven!W:And they were terribly strict about manners! I suppose that was one good thing.I had the most beautiful manners when I left.14.W
18、hat does the man think of the womans fathers idea?A.Reasonable.B.Interesting.C.Unbelievable.答案:C15.What did the woman have to do at mealtimes?A.Sit silently.B.Speak French.C.Put her hands on the table.答案:A16.What does the woman think was a good thing at school?A.Learning manners.B.Studying by hersel
19、f.C.Going to church before class.答案:A听第10段材料,回答第17至20题。Hello,everyone.Welcome to Language International.Could you please turn to page five? Now,you see that lessons begin here every weekday at 9:00 a.m.The first class every Monday is grammar practice,followed by a visit to the language laboratory.Af
20、ter a break you have a double lesson of speaking skills.Tuesday morning begins with a reading skill lesson and after the break,vocabulary development.In the afternoon youll go to the library,where you can read,watch a video or practise grammar.On Wednesday morning you have listening skills,and then
21、what we call current affairs.Youll listen to the news on the radio and discuss whats going on.After the break its another double lesson of speaking skills.Thursday morning begins with pronunciation,then a special “Life in Britain” class.After the break is grammar practice once again.Finally on Frida
22、y morning in the first lesson you will practise writing skills,followed by a lesson in the computer room.After the break is the weekly review period,where your teacher will help with any problems you may have.Oh,and dont forget you can study on your own in the library every weekday from 3:30 to 6:00
23、 p.m.as well,if you wish! Thank you.17.Where does the speech probably take place?A.In a library.B.In a classroom.C.In a laboratory.答案:B18.What is the speaker explaining?A.A book review.B.A weekly timetable.C.A visit plan.答案:B19.What will the students practise on Wednesday?A.Reading and writing.B.Gra
24、mmar and computer.C.Listening and speaking.答案:C20.When is the library open every weekday afternoon?A.From 3:30 to 6:00 p.m.B.From 3:00 to 6:30 p.m.C.From 3:00 to 6:00 p.m.答案:A第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWhatISawontheHibiscusAirshipC.L.Heng$43.95A girl o
25、n a great journey to find her destiny(命运),realizes the power of wrong doings,unsung heroes,and most of all,love.WhatISawontheHibiscusAirship is a story of adventure and family.TheTigerandtheLeopardessHo Khong Ming$23.05An old hungry tiger is on the hunt for a meal and meets an unhappy leopardess(雌豹)
26、.Can enemies trust each other?In this story,TheTigerandtheLeopardess,will hate or love influence their relationship?PrivatizationofFacilityManagementinPublicHospitalsHong Poh Fan$40.65Hong Poh Fan explores the changes public hospitals have undertaken(着手) to improve services in Malaysia.He shares les
27、sons learned over a fifteen-year period of hospital privatization in this detailed examination of how to improve health care.EscapetoAmericaTetsuo Fukuyama$38.45Fukuyama decided to leave his homeland and experiment with a completely different lifestyle:living in New York City.This story of how the a
28、uthors courage and determination helped him survive in difficult conditions will encourage readers to find their own happiness.21.Which of the following is an adventure book?A.EscapetoAmerica.B.TheTigerandtheLeopardess.C.WhatISawontheHibiscusAirship.D.PrivatizationofFacilityManagementinPublicHospita
29、ls.答案:C解析细节理解题。由WhatISawontheHibiscusAirship介绍内容中的“WhatISawontheHibiscusAirshipisastoryofadventureandfamily.”可知,这本书讲述了关于冒险和家庭的故事。22.Who explored love and hate in his book?A.C.L.Heng.B.Hong Poh Fan.C.Ho Khong Ming.D.Tetsuo Fukuyama.答案:C解析细节理解题。由TheTigerandtheLeopardess介绍内容中的“Inthisstory,TheTigerandth
30、eLeopardess,willhateorloveinfluencetheirrelationship?”可知,该书的作者在此书中探讨了爱与恨。23.What do we know about EscapetoAmerica?A.It tells a story about friendship.B.It is based on real-life events.C.It describes life in Malaysia.D.It is for practical use.答案:B解析细节理解题。由EscapetoAmerica介绍内容中的“Thisstoryofhowtheauthor
31、scourageanddeterminationhelpedhimsurviveindifficultconditionswillencouragereaderstofindtheirownhappiness.”可知,该书结合了作者自身的经历,讲述了作者如何用勇气与决心克服困难的故事。BDavid Unaipon was an inventor and writer.He was the first Aboriginal(土著的) Australian to write published(出版的) books.He also worked hard to make life better f
32、or Aboriginal people.David Unaipon was born in South Australia,in 1872.As a young man,he loved to read and was interested in science and music.He thought a lot about new ways to fix engineering problems.Between the years 1909 and 1944,Unaipon made nine important inventions.He also made drawings for
33、a helicopter(直升机) design.He got the idea from the Australian boomerang(回飞镖) and the way it moved through the air.This happened in 1914,before we had helicopters.Unaipon lived most of his life in Adelaide and worked for the Aborigines Friends Association.He worked and travelled around southeastern Au
34、stralia for fifty years.Sometimes,while travelling from town to town,he was told he couldnt stay in a hotel because he was black,so he understood the problems of racism(种族主义).In 1925,Unaipon became the first Aboriginal writer to be published.His first published writing was an article in Sydneys Dail
35、yTelegraph newspaper.The article had the title:“Aboriginals:Their Traditions and Customs”.He wrote many other articles for newspapers and magazines,getting publicity about the rights of Aboriginal people.He also wrote about the need for white and black people to work together and the need for equal
36、rights for both black and white Australians.He was well educated in both cultures,and in 1929 he helped with a government survey of Aboriginal health and interests.David Unaipon died in 1967 at the age of 95,in the same year that Aboriginal people were first counted as part of Australias population.
37、In 1995,David Unaipons picture was put on the Australian fifty-dollar note,with a drawing of one of his inventions.24.Which of the following can describe David Unaipon when he was young?A.He was calm.B.He was brave.C.He was patient.D.He was creative.答案:D解析推理判断题。根据第二段中的“Asayoungman,helovedtoreadandwa
38、sinterestedinscienceandmusic.Betweentheyears1909and1944,Unaiponmadenineimportantinventions.”可知,年轻时期的戴维乌奈庞非常富有创造性。25.What can we learn about David Unaipons helicopter design?A.It was the model for modern helicopters.B.It was a copy of another helicopter.C.It was based on a local tool.D.It was done in
39、 his 30s.答案:C解析细节理解题。根据第二段中的“HegottheideafromtheAustralianboomerang.”可知,戴维乌奈庞的直升机构想是以澳大利亚当地的一种工具回飞镖为参考依据的。26.What do we know about David Unaipon as a writer?A.He was the first Aboriginal writer.B.He was concerned about racial inequality.C.He finished most of his writings while travelling.D.He had hi
40、s writings published mainly in newspapers.答案:B解析推理判断题。根据第三段中的“whiletravellingfromtowntotown,hewastoldhecouldntstayinahotelbecausehewasblack,soheunderstoodtheproblemsofracism”及倒数第二段中的“Hewrotemanyotherarticlesfornewspapersandmagazines.andtheneedforequalrightsforbothblackandwhiteAustralians.”可知,戴维乌奈庞很关
41、心种族不平等问题。27.What can be inferred from the last paragraph?A.David Unaipon died an unexpected death.B.David Unaipon was proud of his inventions.C.David Unaipons contributions were recognised.D.David Unaipons drawing abilities were appreciated.答案:C解析推理判断题。最后一段中提到五十澳元纸币上印有戴维乌奈庞的头像,由此可知,他的贡献得到了认可。CSocial
42、 networks are a big part of nearly every teenagers life in this day and age.Many teens have QQ,WeChat,or Weibo but little do a lot of teens know that they can be held responsible for everything they post for the rest of their lives.Everything you post online is part of a digital footprint that can a
43、lways be traced(追踪) back to you.That includes every post,even every like,comment,favorite and forward that you have ever committed.All pictures youve posted or will post have been stored in a digital database,and it is the companies right to keep all of these documents that you believe to have been
44、deleted or hidden.With every post comes a consequence;whether it is good or bad,what you post could be seen by anyone.That is why you have to be very careful of what you decide to post or comment.If you think you are safe from Servite finding out about one funny comment you made six months ago on a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-584861.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
