2020届高考英语课标版二轮习题:01_仿真适应练(一) WORD版含解析 (2).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020届高考英语课标版二轮习题:01_仿真适应练一 WORD版含解析 2 2020 高考 英语课 二轮 习题 01 仿真 适应 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、仿真适应练(一)限时:90分钟总分:120分第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2019河北“五个一名校联盟”高三下学期一诊,A)L.S. Lowry ExhibitionSome 30 oil paintings and artworks on paper by British artist, L.S. Lowry (18871976), are on display at the Art Museum of Nanjing University of the Arts. It
2、s the first-ever solo exhibition of the artists work outside the UK. Lowry is one of Britains most famous artists, and was a close observer of his countrys social life in the era of industrialization and modernization. His works mainly depict (描绘) ordinary people on streets, in factories, parks and
3、football fields. It has been said that the depiction of modern life by Lowrys works was permeated (洋溢) with not only an atmosphere of sadness and loneliness, but also with respect and a sense of humor.Date: November 15 to December 16, 9 am to 7 pm (closed on Mondays)Venue: the Art Museum of Nanjing
4、University of the ArtsAddress: 15 Huju Road North, Gulou District, NanjingAdmission: FreeCall 025-8349-8693 for detailsGolden Songs of Teresa Teng ConcertTeresa Teng (19531995) is an influential Chinese pop singer from Taiwan who is known for her folk songs and romantic ballads. Her voice and songs
5、are instantly recognizable throughout the whole of Asia and in areas with large Asian populations. Chen Yajuan, a Japanese-Chinese female singer, will perform Tengs classic songs, including Moon Represents My Heart and When Will You Come Back Again?Date: December 20, 7:30 pmVenue: Shanghai Oriental
6、Art CenterAddress: 425 Dingxiang RoadTickets: 80 yuan to 580 yuanCall 021-6132-6586 for detailsThe 20th Anniversary of RiverdanceThis year welcomes the 20th anniversary of Riverdance, which is being marked with a world tour. This 20th anniversary version will have a new stage setting, and when it to
7、urs in China it will add some local elements like taking traditional Chinese folk songs, Love Song of Kangding and My Motherland, as accompaniments.Date: January 13 to 18, 7:30 pmVenue: Shanghai Culture SquareAddress: 597 Fuxing Road MiddleTickets: 80 yuan to 800 yuanCall 021-6472-9000 for details1.
8、When can visitors enjoy some art free of charge?A.December 20.B.December 15.C.January 14.D.January 18.2.What can we learn about L.S. Lowry?A.The style of his works is negative.B.His exhibition will be held until the end of December.C.His work was only exhibited in his motherland before.D.He preferre
9、d to create works on the street.3.What can we learn from the passage?A.The L.S. Lowry Exhibition will be open six days a week before December 16.B.The number of songs at the concert has been announced by the organizers.C.People can enjoy three activities in the same city in late December.D.The first
10、 Riverdance show was performed perfectly in Dublin in 1994.答案语篇解读本文为应用文,介绍了三场艺术活动的相关信息。1.B细节理解题。根据L.S. Lowry Exhibition部分的Admission: Free可知,本场艺术展览免费,其展出时间: November 15 to December 16, 9 am to 7 pm (closed on Mondays),B包含其中,故选B。2.C推理判断题。根据第一段第二句Its the first-ever solo exhibition of the artists work o
11、utside the UK.可知,本场展览会是L.S. Lowry第一次在英国之外的个人展览,故选C。3.A推理判断题。根据L.S. Lowry Exhibition部分的Date: November 15 to December 16, 9 am to 7 pm (closed on Mondays)可知,其展览会展出时间在12月16日前,为一周六天,周一闭馆,故选A。B(2019山东青岛三月一模,C)During Amsterdams chaotic rush hour, nine-year-old Lotta Crok cycles to a very busy junction. “L
12、ook,” she says. “Theres traffic coming from everywhere. Four trams from four different directions. For a child on a bike thats really confusing!”Lotta is the first junior cycle mayor in the world and her working area is the Dutch capital. You would think this challenge would be superfluous in a city
13、 known as the bicycle capital of the world. The number of bicycles in Amsterdam is estimated at 881,000more than the citys 850,000 inhabitantsand 63% of the population cycle daily.But children who cycle in Amsterdam face challenges. Lotta says, “The three biggest problems for us are cars, cycling to
14、urists and scooters (小型摩托). The cars take up too much space, the tourists are always swinging side to side and stop when you least expect it, and the scooters simply run you over.”Lotta became junior cycle mayor in June last year when she won a contest in which schoolchildren were asked to come up w
15、ith plans to make cycling safer and more fun. Her idea was to add childrens bikes to the popular bike-sharing programme.Since Lotta was appointed junior cycle mayor, she has been busy, giving interviews, opening cycling contests in the city and being a jury(评审员)member during the Amsterdam Light Para
16、de, an event in which Amsterdammers decorate their bikes with lights.She is now planning a meeting with the citys mayor to discuss ideas that children have come up with. “One of our proposals is a bicycle park where children can learn how to cycle. Right now, most of us learn it in the street, which
17、 can be quite busy. Another idea is to create an app for tourists to teach them the rules of cycling, because most of them really dont know.”Following the success of the Amsterdam scheme, cycle mayors around the world are now planning to appoint junior colleagues. “They see it works really well,” Bo
18、erma, the senior mayor, says. “I talk to the parents, and Lotta talks to the children. And if you look at the city through the eyes of a child, you will also make it accessible for others. A city thats good for an eight-year-old is also good for an 88-year-old.”4.Why was a junior cycle mayor appoint
19、ed in Amsterdam?A.To teach children how to ride.B.To ensure cycling is safer for children.C.To give suggestions to the citys mayor on how to run the city.D.To organize the cycling contests in the city.5.Which word can best replace the underlined word “superfluous” in paragraph 2?A.Important.B.Unnece
20、ssary.C.Difficult.D.Valuable.6.What has Lotta done since she became the bike mayor?A.She has solved the three biggest problems for children cycling in Amsterdam.B.She has won a contest about cycling.C.She has given interviews and been a jury member during a parade.D.She has given proposals to the ci
21、ty mayor.7.Whats Boermas attitude to the junior cycle mayor?A.Cautious.B.Favorable.C.Ambiguous.D.Disapproving.答案语篇解读 这是一篇新闻报道。阿姆斯特丹市任命九岁的洛塔克罗克为少年自行车市长,来确保儿童骑自行车更安全。4.B细节理解题。由题干a junior cycle mayor appointed可定位到文章第四段。根据该段中when she won a contest in which schoolchildren were asked to come up with plans
22、 to make cycling safer and more fun可知,为了使自行车骑行在这个城市更安全,Lotta被选为该市少年自行车市长,故选B。5.B词义猜测题。结合第一段中Lotta说的话及前面的You would think this challenge would be.和下一段对儿童骑自行车时面临的挑战的描述可知,很多人认为在自行车之都骑自行车对儿童来说很容易,不存在什么挑战,故选B。6.C细节理解题。由题干since she became the bike mayor可定位到文章第五段。根据该段第一句后半部分giving interviews, opening cyclin
23、g contests.可知选C。7.B推理判断题。由题干中的Boermas attitude可定位到文章最后一段。根据该段中Boerma的话可知,Boerma对于Lotta的工作是很赞赏的,故选B。C(2019广东茂名高三第一次综合测试,D)Experts like to say the best form of exercise is whatever kind youll actually do. But that may not always be the case; new research finds that people who combine exercise with the
24、ir social lives may be at an advantage over solitary(独自) exercisers. Tennis, badminton and soccer are all better for longevity(长寿) than cycling, swimming, jogging or gym exercise, according to the research.The study was based on data from about 8,500 adults who were part of the Copenhagen City Heart
25、 Study. They completed a health and lifestyle questionnaire, which included questions about types and frequency of physical activity, and were monitored by the researchers for around 25 years, a period during which about 4,500 of the subjects died.Tennis came out on top in the research. Compared wit
26、h people sitting all day, those who reported playing tennis as their main form of exercise could expect to add 9.7 years to their life-time, followed by badminton (6.2 years), soccer (4.7 years), cycling (3.7 years), swimming (3.4 years), jogging (3.2 years) and health-club activities (1.5 years).“T
27、ennis likely took the top spot because its very interactive,” says the study co-author Dr. James OKeefe, a physician at Saint Lukes Mid America Heart Institute. “At every point youre talking, its just a very natural way to emotionally bond with people, besides getting your exercise.” But he adds tha
28、t the study may not have been able to fully account for the fact that wealthier, better educated peoplewho tend to be healthier to begin withmay be more likely to play tennis.Activities like running and weightlifting still extend your life and offer plenty of other health benefits. But for the best
29、possible benefits, OKeefe says gym-goers may want to consider combining those workouts with activities that foster social connections.OKeefe, whose exercise typically includes running and weightlifting, says hes even changed his own behavior because of the study: he and his family have taken up badm
30、inton.“You cant play badminton without feeling like a kid again,” he says. “Its just pure fun.”8.Which of the following is the best for living a long life?A.Cycling.B.Badminton.C.Swimming.D.Gym exercise.9.How many people were still living at the end of the research?A.About 8,500.B.About 4,500.C.Abou
31、t 4,000.D.About 2,500.10.What matters most to the result of the research?A.Family life.B.Social connections.C.Frequency of exercise.D.Wealth and education.11.What does OKeefe do after the finding?A.He puts the theory into practice.B.He plays badminton just for fun.C.He feels like playing badminton w
32、ith kids.D.He takes more exercise than before.答案语篇解读本文为说明文。文章主要介绍了一项调查,调查显示球类运动比其他运动项目更有利于人长寿。8.B细节理解题。根据第一段中的Tennis, badminton and soccer are all better for longevity than cycling, swimming, jogging or gym exercise, according to the research.可知网球、羽毛球和足球比骑自行车、游泳、慢跑、健身锻炼更有利于长寿,所以B正确。9.C细节理解题。根据文章第二段中
33、的The study was based on data from about 8,500 adults who were part of the Copenhagen City Heart Study.可知参加调查的大约是8500人,再根据第二句中a period during which about 4,500 of the subjects died可知大约有4500人去世了,所以研究结束时还有大约4000人活着,所以选C。10.B推理判断题。根据文章第五段中But for the best possible benefits, OKeefe says gym-goers may wan
34、t to consider combining those workouts with activities that foster social connections.可知想要得到最大的好处,应该把运动与增进人际交往结合起来,所以社会联系很重要,所以选B。11.A推理判断题。根据文章倒数第二段内容可知OKeefe开始调整自己的运动项目,开始打羽毛球,所以是将理论运用于实践了,所以A正确。D(2019山东烟台高三一模试题)The Broadcom MASTERS competition aims to find a balance between celebrating individual
35、 accomplishments and acknowledging that science seldom happens alone. The competition takes off when students from around the country are teamed up and have to solve a series of hands-on challenges in the spotlight.Nowadays, kids are fed up with “the myth of the lone scientist”, so placing such chal
36、lenges in the middle school period has a huge potential for impact. The focus on team-building skills gets students excited before more fears and stereotypes (成见)set in.The initial pool of qualified students comes from the participants in nationwide science fairs. Those who score in the top 10%(abou
37、t 10,000 kids)have the qualification to apply. The judges select the top 300 young scientists, and that group is finally narrowed to 30 finalists.Selection at this stage is clearly an honor in itself, but it counts as step one for the finalists. They are then flown to Washington, D.C. and placed int
38、o teams of five for the hands-on part of the competition. Each team is made up of students with different talents and skills, including academic focus and experience.Unlike the science fairs, where most of the work takes place behind the scenes and students share a polished outcome, the hands-on cha
39、llenges create a space where the work is the competition itself. The students take on a range of challenges in science, technology, engineering, math and so on. Each of the challenges will need the insight and skills of multiple team members.Judges observing the challenges arent just looking for out
40、comes but also for leadership, teamwork and problem-solving.The Broadcom MASTERS attracts increasing numbers of passionate and talented young people who are eager to take part in a program that helps them grow as scientists, engineers and inventors. It lets the students experience a sense of coming
41、together with true peers. More importantly, it provides them with new skills to tackle future challenges.12.What does the Broadcom MASTERS competition mainly focus on?A.Individual accomplishments.B.Hands-on challenges.C.Academic performance.D.Teamwork.13.What does Paragraph 3 mainly tell us?A.A larg
42、e number of kids take part in the science fairs.B.Its not easy to be qualified as a member of the finalists.C.The judges are too strict with the participants.D.The nationwide science fairs are well organized.14.What can we infer from the text?A.The Broadcom MASTERS competition has an increasing impa
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-587725.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
