2021-2022学年高中人教版英语选修七课后巩固提升:UNIT 3 SECTION Ⅲ— GRAMMAR WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中人教版英语选修七课后巩固提升:UNIT 3SECTION GRAMMAR WORD版含答案 2021 2022
- 资源描述:
-
1、Section Grammar课后篇巩固提升一、单句填空1.(1)Dont forget (take)your umbrella when you go out.(2)I will never forget (take)by my parents to visit the Great Wall when I was young.答案(1)to take(2)being taken2.(1)(expose)to the strong sunlight,your eyes will be harmed.(2)(expose) to this tech culture allowed me to r
2、ealise at an early age the impact of innovation.答案(1)Exposed(2)Being exposed3.(1)After dinner I sit behind the motel by myself,(watch) the sun drop behind the bluffs.(2)(watch) your teacher carefully and you will know how to do the experiment.答案(1)watching(2)Watch二、翻译句子1.I heard this song being sung
3、 in English then.答案那时,我听过有人在用英语唱这首歌。2.The area is being flooded because of the continuous heavy rain.答案由于持续的强降雨,那一地区正被洪水围困。3.他受不了别人那样开他的玩笑。答案He could not bear being made fun of like that.4.在建的大楼是一座新的购物中心。答案The large building being built is a new shopping mall.5.他的迟到让他的老师非常生气。答案His being late made hi
4、s teacher very angry.6.他成为我们足球队的带队者,这让我们很高兴。答案His having been made leader of our football team was a pleasure to us.三、阅读理解AIt was a Sunday and the heavy storm had lasted all night.The morning after the storm,though,was beautiful:warm air and a calm,inviting sea touching the shore gently.My father re
5、alised it was a good day for fishing and invited my sister and me to go with him.I was only 14 and fishing had never been my thing,but I decided to go all the same.Im so glad I did.On the road to the harbour we could see the terrible destruction on the coast,but the harbour itself was in fairly good
6、 shape.After all,it was protected by the arms of a bay that had only one tiny channel to the sea.As we got on board,we noticed two big humps(脊背) in the distance.On approaching them,we saw it was a mother whale with her baby.We couldnt believe itthere arent any whales along the coast here.The storm m
7、ust have driven them across the ocean into the bay,in which the still water was so badly polluted that nothing could survive.The little baby whaleactually as big as our boatwas obviously stuck and could not move.The mother dived under the water and came up suddenly,making big whirlpools(漩涡)and waves
8、.“Shes trying to help her baby,but on the wrong side,” my father said.At this point,my father moved our boat in a semicircle to the other side and,heading the boat towards the baby whale,pushed it gently.With our several gentle pushes the big hump turned over and disappeared under water.Then it swam
9、 up right beside its mum.They struggled in their desperate attempts to escape but missed the exit and started heading in the wrong direction.We hurried up to the whales and tried to lead them towards the bay channel.Slowly,they let us lead them,sometimes rising from the water right beside us to brea
10、theand to give us a trusting look with those huge eyes.Once they hit their first part of clean water flowing straight from the sea,the mum gave us a wave with her tail and off they swam into the distance.In the excitement it had felt like only a few minutes,but we had been with those wonderful anima
11、ls for almost an hour and a half.That was the simple and lasting beauty of the day.Nearly four decades later,I still look back fondly to that golden day at sea.1.The author says “Im so glad I did.” (in Para.2) because .A.he witnessed the whole process of fishingB.he enjoyed the beauty of the calm se
12、aC.he experienced the rescue of the whalesD.he spent the weekend with his family答案C解析推理判断题。根据下文内容可知,作者说“我很高兴自己跟父亲一起去钓鱼了”,是因为他有机会经历拯救鲸鱼的过程,对于作者来说这是一段十分美好的回忆。2.The harbour survived the storm owing to .A.the shape of the harbourB.the arms of the bayC.the still water in the channelD.the long coastline答案
13、B解析细节理解题。根据第三段第二句可知,作者去钓鱼的港口没有受到暴风雨的袭击是因为有狭长的海湾保护着。3.The mother whale failed to help her baby because .A.she had stayed in the polluted water for too longB.the whirlpools she had made were not big enoughC.she had no other whales around to turn to for helpD.the waves pushed her baby in the wrong dire
14、ction答案D解析细节理解题。根据第五段第三句,也就是父亲说的那句话可知,鲸鱼妈妈掀起的波浪把她的孩子推向了错误的方向,所以没能帮助自己的孩子摆脱困境。4.What is the theme of the story?A.Saving lives brings people a sense of happiness.B.Fishing provides excitement for children.C.Its necessary to live in harmony with animals.D.Its vital to protect the environment.答案A解析主旨大意题
15、。文章用大量篇幅描述了作者与父亲一起拯救鲸鱼的过程。根据最后一段可判断,作者认为挽救生命能带给人一种快乐的感觉。BAbout 97% of the worlds water is salty and is found in our oceans and seas.But,as we cant drink sea water,how can it be important?Every part of our seas and oceans contains an amazing number of animals that live at different ocean depths.Most
16、of the different species of animals and fish depend on simple plants for their food.These simple plants called algae(海藻) drift near the surface of the ocean and use sunlight to turn carbon dioxide and water into food and oxygen.In fact,algae produce over half of the oxygen people breathe.How importa
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-599976.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
53天天练六年级下册语文人教版课堂笔记.pdf
