2021-2022学年高中人教版英语选修七课后巩固提升:第四单元测评 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中人教版英语选修七课后巩固提升:第四单元测评 WORD版含答案 2021 2022 学年 中人 英语 选修 课后 巩固 提升 第四 单元 测评 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、第四单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:I booked a room for today and tomorrow by the phone last week.W:Ill check,sir.Please tell me your name.1.Where does the conversation most p
2、robably take place?A.At a shop.B.At a hotel.C.At a hospital.答案BW:You want the young fellow to design the new art museum for us?M:Why not let him have a try? He is a graduate from Cambridge University.W:Maybe youre right.Lets wait for his excellent performance.2.What does the man want the young fello
3、w to design?A.A book museum.B.A car museum.C.An art museum.答案CM:Excuse me,may I use your Longman Dictionary for a while?W:Sure! Its on the second shelf and you can find a New English-Chinese Dictionary too.3.Which dictionary does the man want to borrow?A.Longman Dictionary.B.Oxford Dictionary.C.New
4、English-Chinese Dictionary.答案AM:I wonder why you didnt do it as told and its the third time you have done so.W:Sorry,Doctor Lee.I mistook the bottle for sleeping pills.4.How does the man find the woman?A.Considerate.B.Diligent.C.Careless.答案CM:Our class will go on an outing tomorrow,but how can I wak
5、e up so early?W:Set the alarm at 6:00 a.m.and youll make it.M:Oh,no,Mom.You know I cant bear the alarm.How about you setting the alarm and waking me up?5.When will the boy go outing?A.Unknown.B.At 6:00 a.m.C.At 6:00 p.m.答案A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在
6、试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。M:Do you know what we did before email was invented,Mom? There are post offices but few people post letters now.W:We made more phone calls and sent more faxes.And we wrote letters and travelled to see people.M:Then ema
7、il is such an effective way to communicate.I cant imagine the life without it.W:It can be a powerful tool,but many people dont have the skill to use it well.M:Its said that there are some hackers stealing the passwords of our email boxes and making our secret public.Maybe! So we should make the best
8、 of the software against viruses.6.What are the two speakers mainly talking about?A.Emails.B.Post offices.C.Making friends.答案A7.Which of the following wasnt the way people kept in touch in the past?A.They had phone calls and sent more faxes.B.They wrote letters and met each other face to face.C.They
9、 sent emails.答案C8.What do some hackers steal from our email boxes?A.Puzzles.B.Passwords.C.Public words.答案B听第7段材料,回答第9至11题。M:Excuse me,madam! You are fined because you are travelling at 130 miles per hour on the road.You know anyone who overpasses the speed will be snapped.Here is the bill.W:Was I dr
10、iving too fast,officer? But I have to attend an important meeting.There are so many jams when I drive into the city centre.M:No,madam.You were flying too slowly.But there is no excuse.You must pay for the mistake as soon as possible or your driving license will be held back.W:Sure! I will.And I will
11、 go to the nearest bank to hand in the money as soon as the meeting is over,OK? But I have to attend the meeting first.9.Whats the womans driving speed on the road just now?A.113 miles per hour.B.130 miles per hour.C.131 miles per hour.答案B10.Whats the woman going to attend?A.A meeting.B.A wedding.C.
12、An exam.答案A11.Where will the woman hand in the fine?A.At the police station.B.In the bank.C.At the railway station.答案B听第8段材料,回答第12至14题。M:How are you today,Joan? You promised to buy a cake for Julia.W:Terrible,I forgot.You know I have a new job.M:Why is that bad? A new job will bring you a lot of exc
13、itement.W:But now I have to spend half of the day rearranging my desk and my computer.M:But we should learn to keep with changes.W:And I have to learn to work with some new colleagues.M:Find more good points.You can learn more new technology and the pay is higher.W:Good idea! Thanks! Im going to buy
14、 a cake for Julia now.M:No,lets prepare the dinner first and we can buy a cake tomorrow.12.What did the woman promise to buy for Julia?A.A book.B.A disco CD.C.A cake.答案C13.What is the woman complaining?A.She lost her job.B.She changed her post.C.She lost her computer.答案B14.What will the two speakers
15、 do after the conversation?A.Prepare the dinner.B.Go shopping.C.Watch TV.答案A听第9段材料,回答第15至17题。W:I feel out of myself.I want to have a good bath and a good sleep.M:You look tired.After all we attended two weddings in a day.W:Well,we have done a lot today.Lots of walking.M:And we bought so many things
16、on the way home.W:My God! Where is my necklace?M:You wore your necklace today?W:Of course! The gold necklace you bought for me as a birthday gift.M:The one I gave you last year?W:Yes.Its so expensive.M:Youre so absent-minded.Here you are.W:Where did you find it?M:You wanted to wash your face in the
17、hotel and you let me keep it.W:Yeah,I am so forgetful.M:You are really too tired.W:Youre right.A good,long sleep,thats what I need.M:OK,Id like to have a coffee and watch the football match.15.How many weddings did the two speakers attend today?A.Two.B.Three.C.Four.答案A16.What did the two speakers do
18、 on the way home?A.They did some shopping.B.They went swimming.C.They went fishing.答案A17.What cant the woman find?A.Her gold ring.B.Her silver earring.C.Her gold necklace.答案C听第10段材料,回答第18至20题。About 70% of middle school and primary school students have surfed the Internet.The Internet is changing the
19、 knowledge,social interaction,way of thinking and behaviour of the young,and has already become an important part of their way of life and growth environment.The research lasted over a year among the young in 13 provinces.According to the results,24% of them had their own blogs.Some of the reasons w
20、hy the young went on the Internet were as follows:Listening to the music 91%,watching Internet movies & TV 79%,instant messaging 74%,using search engines 70%,playing Internet games 67%,checking Internet news 64%,writing emails 46%,Internet education 28%,writing blogs 22%,and shopping online 9%.Obvio
21、usly,they went on the Internet for the purposes of entertainment,communication,searching,learning about current affairs and expressing their emotions.Moreover,online chatting has become a new communication way for children and 38% of those who were surveyed said that they had chatted with others on
22、the Internet.18.Whats the percentage of middle school and primary school students having surfed the Internet?A.About 17%.B.About 70%.C.About 79%.答案B19.How many provinces took part in the study?A.3.B.13.C.16.答案B20.Whats the main reason for the young surfing on the Internet?A.Watching Internet movies.
23、B.Shopping online.C.Listening to the music.答案C第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ATwenty years ago,I drove a taxi for a living.One night I went to pick up a passenger at 2:30 a.m.When I arrived,I found the building was dark except for a single light in a ground
24、 floor window.I walked to the door and knocked.“Just a minute,” answered a weak,elderly voice.After a long pause,the door opened.A small woman in her eighties stood before me.By her side was a small suitcase.I took the suitcase to the car,and then returned to help the woman.She took my arm and we wa
25、lked slowly toward the car.She kept thanking me for my kindness.“Its nothing,” I told her.“I just try to treat my passengers the way I would want my mother treated.”“Oh,youre such a good man,” she said.When we got into the taxi,she gave me an address,and then asked,“Could you drive through downtown?
26、”“Its not the shortest way,” I answered quickly.“Oh,Im in no hurry,” she said.“Im on my way to a hospice(救济院;末期病人安养所).I dont have any family left.The doctor says I dont have very long.”I quietly reached over and shut off the meter(计价器).For the next two hours,we drove through the city.She showed me t
27、he building where she had once worked,the neighbourhood where she had lived,and the furniture shop that had once been a ballroom where she had gone dancing as a girl.Sometimes shed ask me to slow down in front of a particular building and would sit staring into the darkness,saying nothing.At dawn,sh
28、e suddenly said,“Im tired.Lets go now.”We drove in silence to the address she had given me.“How much do I owe you?” she asked.“Nothing,” I said.“You have to make a living,” she answered.“Oh,there are other passengers,” I answered.Almost without thinking,I bent and gave her a hug.She held onto me tig
29、htly.Our hug ended with her remark,“You gave an old woman a little moment of joy.”21.The old woman chose to ride through the city in order to .A.show she was familiar with the cityB.see some places for the last timeC.let the driver earn more moneyD.reach the destination on time答案B解析细节理解题。由第八段可推知,这位老
30、人想在进安养所前最后看看这座生活了一生的城市。22.The taxi driver did not charge the old woman because he .A.wanted to do her a favourB.shut off the meter by mistakeC.had received her payment in advanceD.was in a hurry to take other passengers答案A解析推理判断题。由第八段可知,老人已没有任何亲人活在世上,而且不久于人世,将去往末期病人安养所说明老人的生活很凄惨。第九段讲出租车司机“悄悄地伸出手关掉计价
31、器”,由此可推知,司机很同情老人,想给她一点帮助。23.What can we learn from the story?A.Giving is always a pleasure.B.People should respect each other.C.An act of kindness can bring people great joy.D.People should learn to appreciate others concern.答案C解析主旨大意题。本文主要讲述了一位好心的司机帮助一位孤寡老人的事情,即:善行能够给别人带来很大的快乐。文章最后一句也印证了这一点。BHave y
32、ou ever thought of quitting your job when you feel exhausted?Maybe most of you would say “yes”.After a particularly busy period at work,I decided to get away from it all by going on a hike in the mountains in southern France.Before I left,I read an interesting story in a magazine.It read,“Once,while
33、 I was riding on a crowded bus,the man sitting next to me threw his cell phone out of the window when his phone rang.I was surprised.He looked at me,shrugged (耸耸肩) and looked away.I had no idea whether it was his or stolen or whether he even knew what a cell phone was or not,but he clearly wanted to
34、 be free of it,because it clearly troubled him.”Billions of people across the world use cell phones.Though cell phones are a wonderful way for communication,they often do the exact opposite.Using cell phones can increase stress within families and friends.So when I recently returned home,I got rid o
35、f my cell phone.Now I go outside without taking my phone with me.Ive noticed things in my neighbourhood I never noticed before,such as gardens.Ive met new people,started conversations with neighbours I didnt speak to before and talked with some of my friends face to face instead of chatting over the
36、 phone.Instead of keeping me off from the world,stopping using my cell phone has helped me get even closer to my family and friends.24.According to the story,the man on the bus threw away his cell phone because .A.it didnt work properlyB.it was stolen from someone elseC.he didnt like the phones styl
37、eD.he didnt want to be bothered by it答案D解析细节理解题。根据第二段最后一句“I had no idea whether it was his or stolen or whether he even knew what a cell phone was or not,but he clearly wanted to be free of it,because it clearly troubled him.”可知,公共汽车上的那个男士不想被手机打扰,所以把它扔了。故选D项。25.We can learn from the passage that cel
38、l phones .A.are too expensive for many peopleB.are of no use to the authorC.can also get people into troubleD.can make life more interesting答案C解析推理判断题。纵观全文,特别是第三段“Though cell phones are a wonderful way for communication,they often do the exact opposite.Using cell phones can increase stress within fa
39、milies and friends.”可以推断出,手机也能使人陷入困境。故选C项。26.What can we learn about the author?A.He wants to own a garden now.B.He always chatted with his neighbours.C.He used to take his cell phone when going outside.D.He once threw away his cell phone.答案C解析推理判断题。根据第四段中“So when I recently returned home,I got rid
40、of my cell phone.Now I go outside without taking my phone with me.”可知,作者过去外出经常带手机。故选C项。27.The author writes the passage mainly to .A.tell us not to let cell phones control our livesB.encourage others to hike with him in FranceC.share his experiences in France with usD.teach us how to get along with
41、neighbours答案A解析写作意图题。根据文章最后一段“Instead of keeping me off from the world,stopping using my cell phone has helped me get even closer to my family and friends.”可知,本文的目的是告诉我们不要让手机控制我们的生活。故选A项。CHelsinki is offering young people the chance to rent a cheap apartment in an old peoples home,if they agree to s
42、pend time socialising with the elderly residents.The city council(议会) is seeking applications from renters under the age of 25 who will commit to spending between three and five hours each week with their older neighbours,at a care home in the eastern Laajasalo district.In exchange,theyll get a stud
43、io flat measuring 23 square metres with a private kitchen,bathroom and balcony for 250 euros per month.Currently only three flats are available,but the scheme(方案) is part of a wider effort to deal with a lack of accommodation for young people in the capital.Ordinarily a studio flat costs about 600 e
44、uros a month,depending on the area,one local university advises.Those who apply dont need any specific care experience.“There are staff to look after the elderly,” project manager Miki Mielonen tells Yle.“We are looking for young people who maybe have a different perspective on everyday life,who wil
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-599985.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
