2020年高考英语模拟卷八含解析.pdf
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 年高 英语 模拟 卷八含 解析
- 资源描述:
-
1、2020 年高考英语模拟卷及答案解析(八)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。Summer Student Jobs with the Ontario Public ServiceLearn.Grow.Contribute.Applications are no longer being accepted for this years SummerEmployment Opportunities program.For details on when to apply to theSummer Employment Opportunities progra
2、m next year,please checkback with us in December/JanuaryAll Student job ads will be posted on February 8,2019.Student jobswill have varying application deadlines.Review the 2019 applications deadlines and apply for the studentjobs which you are interested in.Watch our video to learn more about Summe
3、r EmploymentOpportunities.For details on how to apply,review our Student Application Guide.TYPES OF SUMMER STUDENT JOBSEvery yearthe Ontario Public Service,related agencies andcommunity groups,provide up to 5,000 students with jobs across theprovince.These jobs help Ontario students with limited wor
4、k experiencedevelop transferable skills,support their career goals and learn moreabout the Ontario Public Service!Summer Employment Opportunitiesare full-time,temporary positions ranging from 7-18 weeks betweenMay and September.We offer over 70 student jobs in the following career fields.Administrat
5、ionAgriculture and LivestockBusinessCustomer ServiceEngineeringEnvironmentInformation ManagementLanguageMaintenanceOntario PlaceOntario ParksPolicyScienceSocial ServicesTechnologyFor more information,explore the Types of Student Jobs.1.What can help a student get a summer job in Ontario?A.Limited wo
6、rk experience.B.Excellent communicationskills.C.Limited study experience.D.Excellent transferable skills.2.What is the job range required by the Summer EmploymentOpportunities program?A.1-6 weeks between May and September.B.7-18 weeks between May and September.C.7-18 weeks between August and Decembe
7、r.D.1-18 weeks between August and December.3.How can you get more information to get a job according to thelast part of the passage?A.Go to watch their video.B.Go to the 2019 applicationsC.Go to Student Application Guide.D.Go to Types of Summer Student Jobs.【答案】ABD【文章大意】这是一篇应用文。主要为一则安大省公共服务部为学生提供暑假工
8、作的招聘启示。【1 题详解】细节理解题。根据 TYPES OF SUMMER STUDENT JOBS 部分中 These jobshelpOntariostudentswithlimitedworkexperiencedeveloptransferable skills,support their career goals and learn more aboutthe Ontario Public Service!(这些工作帮助那些工作经验有限的安大省学生发展可转移的技能,支持他们的职业目标,了解更多关于安大省公共服务!)可知工作经验有限能够帮助学生在安大省找一份暑期工作。故选 A。【2
9、题详解】细节理解题。根据 TYPES OF SUMMER STUDENT JOBS 部分中 SummerEmployment Opportunities are full-time,temporary positions rangingfrom 7-18 weeks between May and September.(夏季的工作机会是全职的,临时的职位,从 5 月到 9 月的 7-18 周不等。)可知根据夏季就业机会项目的要求,工作时间范围为 5 月至 9 月之间 7-18 周。故选 B。【3 题详解】细节理解题。根据文章最后一句 For more information,explore t
10、he Typesof Student Jobs.(要了解更多信息,请探索 Types of Student Jobs。)可知你可以在 Types of Summer Student Jobs 了解更多信息。故选 D。BWhenever I heard strangers singing out loud,whether it was in thesupermarket or on the street,I used to think how annoying it was.Thatwas until a few months ago.Recently,my daughter Zoe start
11、ed her second year of middleschool with a new sense of awareness,asking me to fix the little girlpattern on her wheelchair seat.Not wanting her to stand out at school,I spent hours filling in pale yellow stars with a black marker,eager toerase whatever childish signs I could.Shortly after,Zoe got re
12、ally sickand had to miss 20 days of school.This meant our days were filled withrushing between hospital appointments and meetings with the school,as we tried to make sure she didnt fall behind on her schoolwork.I felt pulled back to a time when she was little and her sickness wasa huge part of her l
13、ife.Back then,it seemed like Zoe lived in hospitals,asshe spent so much time in them.No matter how sick she got,however,she always had a positive attitude.But this was different:Zoe was nolonger singing like she normally did.Zoe usually sings all the time,whether shes playing,riding in the car,or ju
14、st doing her homework.There was no need for a radio in our house;Zoe provided the music forus.Consumed(被折磨)with my motherly worries,it was more concerningto me than her sickness.One day,however,I heard her beautiful voice as I was cookingdinner.I stopped what I was doing and just smiled.“Pure deligh
15、t.Ithought to myself.Her voice slowly grew stronger,and soon,both thecar and the house were filled with her music once more.How had I notnoticed her singing had completely stopped,weeks and weeks ago?Now,thankfully,shes back in school,smiling and singing,and Imthankful for each and every song she si
16、ngs.Thesedays,wheneverIhearastrangersinging asongtothemselves,I dont get mad.Instead,I smile,as I know that by singingout loud,theyre simply sharing their happiness with the world.4.When did the author feel bothered?A.When hearing strangers singing.B.When her daughterstarted middle school.C.When fix
17、ing stars on the seat.D.When her daughterbecame sensitive.5.Which of the following best describes Zoe?A.Considerate and helpful.B.Competitive andhardworking.C.Optimistic and strong-willed.D.Self-aware and modest.6.What does it in Paragraph 3 refer to?A.Zoes love for music.B.Zoes falling behind at sc
18、hool.C.Zoes silence during her sickness.D.Zoes slow recoveryfrom her sickness.7.What does singing mean to people,according to the author?A.A way to get rid of stress.B.A way to express love toothers.C.A way to communicate with others.D.A way to sharejoy.【答案】ACCD【文章大意】这是一篇记叙文。文章记叙了作者的女儿尽管病重但是仍然保持积极的态
19、度,喜欢唱歌,但是某一次在病重女儿不再唱歌让作者担心。直到作者再一次听到女儿的歌声并为她唱的每一首歌而感激。【4 题详解】细节理解题。根据第一段中 Whenever I heard strangers singing out loud,whether it was in the supermarket or on the street,I used to thinkhow annoying it was.(每当我听到陌生人大声唱歌时,不管是在超市还是在街上,我总是觉得这是多么烦人。)可知当听到陌生人唱歌时,作者感到烦恼。故选 A。【5 题详解】推理判断题。根据第三段中 No matter ho
20、w sick she got,however,shealways had a positive attitude.(然而,不管她病得有多严重,她总是保持着积极的态度。)可知 Zoe 虽然病得很严重,但是她总是保持积极的态度,可知 Zoe 是乐观且意志坚强的。故选 C。【6 题详解】词义猜测题。结合上文 Zoe was no longer singing like she normally did.Zoe usually sings all the time,whether shes playing,riding in the car,or just doing her homework.The
21、re was no need for a radio in ourhouse;Zoe provided the music for us.Zoe 不再像往常那样唱歌了。Zoe经常唱歌,无论她是在玩,在车里,还是只是在做作业。我们家里不需要收音机;Zoe 为我们提供了音乐。可知 Zoe 在生病期间不再像往常一样唱歌,这让作者感到担忧。故“it”指的是 Zoe 在生病期间的沉默。故选 C。【7 题详解】细节理解题。根据最后一段中 Instead,I smile,as I know that by singingout loud,theyre simply sharing their happine
22、ss with the world.(相反,我微笑着,因为我知道,通过大声唱歌,他们只是在与世界分享他们的快乐。)可知作者认为唱歌是一种与人分享快乐的方式。故选 D。【点睛】词义猜测题是高考阅读理解中常考题型之一,可以大致分为 定义猜词,可以根据定义信息和举例猜测词义。如文中常用 refer to,be called 或 thats to say,such as 等。逻辑猜词可以根据同义词、反义词、因果关系词等猜测词义,例如,similarly,thesameas,but,however,while,ontheotherhand,since,because 等,所猜词与这些提示词前/后面部分的
23、含义一样、相反或是前因后果。语法猜词,可以根据构词法,再结合上下文进行猜词。语境猜词,猜测词义离不开上下文的语境,通过上下文提供的情景和线索进行合理的分析,同时还要关注其所在的整段及整篇文章。指代猜词即找出人称代词、指示代词、关系代词或关系副词等所指代的内容,做题时要注意指代词的位置,以便于判断,然后用所找的指代内容替换划线代词,核实其逻辑、意义、位置等是否一致,最后比较所找部分与选项,确定意思最接近的选项。如第三小题,结合上文 Zoe was no longer singing like she normally did.Zoe usually sings all the time,whet
24、her shes playing,riding in the car,or just doing her homework.There was no need for a radio in ourhouse;Zoe provided the music for us.Zoe 不再像往常那样唱歌了。Zoe经常唱歌,无论她是在玩,在车里,还是只是在做作业。我们家里不需要收音机;Zoe 为我们提供了音乐。可知 Zoe 在生病期间不再像往常一样唱歌,这让作者感到担忧。故“it”指的是 Zoe 在生病期间的沉默。故选 C。CThe killdeer,a small bird known for its
25、high-pitched(声调高的)call,could lead to the cancellation of one of Canadas biggest musicfestivals.The first hint of trouble for Ottawas Bluesfest,an outdoor festivalthat draws around 300,300 people each year,came last week afterworkers at the site found one of the birds.It had laid four eggs nearby,eff
26、ectively claiming the main stage area as its nesting ground.“This isone of the most challenging problems were been presented with,butwe feel we can work through this,said Mark Monahan,executivedirector of the festival.Anything that changes the schedule has amajor effect,so were taking it very seriou
27、sly.The discovery meant that government officials rushed to protectthe nest and the eggshiring a security guard to watch over them 24hours a clay.Environmentalists were also brought in.We dont knowwhen the eggs might hatch,“said Monahan.What is known is that theyoung killdeer will likely leave the n
28、est soon after they are hatched,leading many to hope that the eggs hatch in the next day or so.The festival is now asking permission from Environment Canada torelocate the nest some 50 meters away or take it to a wildlife center.Moving the nest would also ensure the bird and its young would beprotec
29、ted during the festivals 11-day run,said Monahan.Its highlylikely that the festival thousands of attendees would cause hugeproblems for the bird and its eggs.Monahan was confident that thefestival would go on as planned,however.Most of the peoplewere working with are looking for a positive solution,
30、Monahan said.“There is no one saying that the festival cant go on.As news of the dilemma spread,it left residents divided.Somesupported the bird,saying that moving the nest might result in the eggsbeing abandoned.Others expressed annoyance that protecting theeggs of the small bird,which is widesprea
31、d across North America,wasrisking an annual festival that contributes millions of dollars to the localeconomy.The killdeers tendency to build its nest in open fields or flat areashas caused issues in other areas of the US:earlier this year,constructionon a health center in Wisconsin was temporarily
32、stopped after a killdeerand its four eggs were discovered.8.What can we learn about Bluesfest?A.It is the first music festival in Canada.B.It is a music festival held every two years.C.It is a challenging outdoor activity in Ottawa.D.It is an important event for music lovers9.What was especially cha
33、llenging for Bluesfest this year?A.Pressure from the government.B.Disagreements with the public.C.The need to protect the birds eggs.D.The lack of experience in hosting the event.10.How does the festival intend to deal with the problem?A.Ask government officials for help.B.Move the nest to another p
34、lace.C Seek advice from environmentalists.D.Hire security guards to protect the eggs.11.From the passage we can infer Mark Monahan was in a(n)situation.A.encouragingB.difficultC.extremeD.dangerous【答案】DCBB【文章大意】这是一篇说明文。对于音乐爱好者来说非常重大的加拿大最大的音乐Bluesfest,在上周工作人员在现场发现了一只小水鸟,它在附近下了四个蛋,把主要舞台区域作为它的筑巢地。以及就主办方
35、准备将鸟巢搬到另一个地方引发了人们讨论。【8 题详解】细 节 理 解 题。根 据 第 一 段 The killdeer,a small bird known for itshigh-pitched call,could lead to the cancellation of one ofCanadas biggest music festivals.(一种以高音鸣叫而闻名的小鸟小水鸟,可能会导致加拿大最大的音乐节之一被取消。)以及第二段第一句 Thefirst hint of trouble for Ottawas Bluesfest,an outdoor festival thatdraws
36、 around 300300 people each year,came last week afterworkers at the site found one of the birds.(渥太华的 Bluesfest 是一个每年吸引约 300300 人参加的户外节日,上周,工作人员在现场发现了一只小水鸟,这是它遇到的第一个麻烦。)可知 Bluesfest 对于音乐爱好者来说是一个重要的事件。故选 D。【9 题详解】细 节 理 解 题。根 据 第 二 段 It had laid four eggs nearby,effectivelyclaiming the main stage area
37、as its nesting ground.“This is one ofthe most challenging problems were been presented with,but wefeel we can work through this,said Mark Monahan,executivedirector of the festival.(“这是我们面临的最具挑战性的问题之一,但我们觉得我们可以解决这个问题,”电影节执行总监 Mark Monahan 说。)可知今年 Bluesfest 特别具有挑战性的是需要保护鸟蛋。故选 C。【10 题详解】细节理解题。根据第四段第一句
38、The festival is now asking permissionfrom Environment Canada to relocate the nest some 50 metersaway or take it to a wildlife center.(现在,该节日正在寻求加拿大环境部的许可,将鸟巢迁移到 50 米外,或者带到野生动物中心。)可知为了解决这个问题,这个节日打算把鸟巢搬到另一个地方。故选 B。【11 题详解】推理判断题。根据第四段中 Moving the nest would also ensure the birdand its young would be pr
39、otected during the festivals 11-day run,said Monahan.Its highly likely that the festival thousands ofattendees would cause huge problems for the bird and its eggs.(莫纳罕说,在为期 11 天的节日活动中,移动鸟巢也能确保鸟儿及其幼鸟得到保护。极有可能的是,成千上万的参与者会给这只鸟和它的蛋带来巨大的问题。)从文章中我们可以推断马克莫纳汉当时的处境很困难。故选 B。DIts easy to think of your grandpar
40、ents,retirement years as being allabout them.After all,they ve likely spent the last several decadesdevoting their time and energy to others their boss,coworkers,clients,or kids.Now,they think,its time to finally focus on themselves,andthats true to an extent.But their post-work life still needs str
41、ucture andpurpose.Without these two key pillars(支柱)life can get boring andlonely very quickly.One very good way to fill the blank is to give time and energy toothers through volunteering.Sure,they wont walk away with a paycheck,but the simple act of volunteering their time to a cause comeswith numer
42、ous other very important benefits.For retirees Ross and Carol Chenot,volunteering has made theirgolden years incredibly fulfilling.Ross volunteers with Glean SLO,anorganization affiliated(隶属于)with the local food bank.Because welive in a rich agricultural area,Glean SLO(San Luis Obispo is where theSL
43、O comes from)volunteers go into the fields or orchards after theharvesters have gone through and they pick the leftover produce anddonate to the food bank,Carol explains.Literally tons and tons of foodget donated that way.Carol put together a series of neighborhood“learning sessions”-called Neighbor
44、ly U through which people can learn a new skill orhobby.The sessions range in topic,and include computers,crafts,cooking,volunteerism,travel,recreation,entertainment,and self-improvement.So far,Carol says shes conducted 75 classes and hashad more than 650 people register.It reinforces a value of gen
45、erositythat we want to pass down to others,she says.12.What does your post-work life need according to Paragraph 1?A.Yourself and your kids.B.Structure and purpose.C.Time and energy.D.Your boss and coworkers13.How do the retired fill their free time?A.To volunteer.B.To attend kids.C.To have awalk.D.
46、To work hard.14.Why does the passage mention Ross and Carol?A.Because they are both generous.B.Because their efforts have paid off.C.Because they have spare time and energy to develop new skills.D.Because volunteering has made their retirement years satisfying.15.What does the passage mainly tell us
47、?A.The joy of volunteering in retirement years.B.Life can get boring and lonely very quickly.C.Where to spend the golden retired years.D.A value of generosity passed down to others.【答案】BADA【文章大意】这是一篇说明文。文章主要说明了退休人员利用空闲时间做志愿者并给他们带来乐趣,其列举了 Ross 和 Carol Chenot 的例子,来说明做志愿者让他们的退休生活变得很充实。【12 题详解】细节理解题。根据第
48、一段中 But their post-work life still needs structureand purpose.(但他们退休后的生活仍然需要结构和目标。)可知退休后的生活需要结构和目标。故选 B。【13 题详解】细节理解题。根据第二段第一句 One very good way to fill the blank is togive time and energy to others through volunteering.(填补空白的一个很好的方法是通过给别人做志愿活动释放时间和精力。)可知退休人员利用空闲时间做志愿者。故选 A。【14 题详解】推理判断题。根据第三段第一句 Fo
49、r retirees Ross and Carol Chenot,volunteering has made their golden years incredibly fulfilling.(对于退休的 Ross 和 Carol Chenot 来说,志愿服务让他们的黄金岁月变得无比充实。)以及下文具体说明了志愿者活动如何让他们的退休生活变得充实的。可知这篇文章提到了 Ross 和 Carol Chenot,因为做志愿者让他们的退休生活变得很满足。故选 D。【15 题详解】主旨大意题。根据文章第二段 One very good way to fill the blank is togive t
50、ime and energy to others through volunteering.Sure,theywont walk away with a pay check,but the simple act ofvolunteering their time to a cause comes with numerous other veryimportant benefits.(填补空白的一个很好的方法是通过志愿活动给别人时间和精力。当然,他们不会拿着工资走人,但自愿为一项事业奉献时间的简单行为,会带来许多其他非常重要的好处。)以及文章主要内容为说明人们退休后做志愿者的乐趣。故 A 选项符
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
