2020年高考英语模拟试题十二pdf.pdf
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 年高 英语 模拟 试题 十二 pdf
- 资源描述:
-
1、2020 年高考英语模拟试题及答案(十二)第一部分阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。AUNIQUE AND WEIRD NEW YEAR EVE TRADITIONSGermanyIn some parts of Germany,they do bleigiessen,or lead(铅)pouring.Pour a dollop(团)of molten lead in cold water and whatever shape forms may be telli
2、ng about theyear to come.A heart shape,naturally,means love will come your way.A crownpredicts wealth and fortune.A star indicates happiness.But if you see a cross in thelead?Youre as good as dead!Latin AmericaIf youre in Latin America,make sure you have some colorful underpants to ring inthe new ye
3、ar.End of the year partiers put on colorful underwear to ensurecertain types of outcomes for the following year.Red for love and yellow for success.Naples,ItalyNeapolitans like throwing things out of windows,at least on New Years Eve.Furniture,kitchen machines,grandma.Well,maybe not the last one.Let
4、s hope not,anyway.This tradition is meant to symbolize an out with the old gestureand getting a brand new beginning for the new year.These days people are a bitmore mindful about what they toss down to the street below.SpainIn 1909,winegrowers in the Alicante region of Spain had a brilliant idea:sta
5、rt andpromote an annual tradition that would involve people having to buy and eat moregrapes.One must cat 12 grapes on New Years Eve to encourage prosperity for thecoining year.Now,its u popular custom in Iberia.But the problem is that one has tocat a grape for each bell strike at midnight.1.What do
6、es a cross shape mean?A.Love.B.Wealth.C.Happiness.D.Misfortune.2.Whats new about Neapolitans tradition?A.They hate using furniture.B.They throw their grandma out of windows.C.They are more careful about what to throw.D.They like making gestures in front of the window.3.Which country has the traditio
7、n of eating grapes?A.Germany.B.Brazil.C.Italy.D.Spain.3.D 细节理解题。根据最后一段中的“In 1909,winegrowers in the Alicante region ofSpain had a brilliant idea:start and promote an annual tradition that would involvepeople having to buy and eat more grapes.”可知,1909 年,西班牙阿利坎特地区的葡萄种植者们想出了一个绝妙的主意:开始并推广一项每年一度的传统,要求人们购
8、买和食用更多的葡萄,故 D 项正确。BRemember Vitainwaters“free of rolling screen for a year”challenge thatdared people to be free from smart phones for a whole year will win$100,000?Well,Elana Mugdan,a New York woman,has been into it for eight months,and just fourmonths away from claiming grand prize.Vitaminwater ma
9、de news headlines last December when it announced its uniquechallenge.Thousands of people applied to be chosen as the perfect candidate tospend a year without touching their smart phones,but in the end,the only personwho got to try and survive for an entire year without a handheld smart phone wasEla
10、na Mugdan,a 29-year-old fiction writer from Queens,New York.Eight months intothe challenge,she claims it has been a free and eye-opening experience that showsher just how dependent she becomes on her smart phone.Even though there aretimes when she misses her handheld smart phone,she plans to go on l
11、iving without iteven after the challenge ends,because she really doesnt want to go back to dayswhen she abused it,wasted time,stayed up all hours of the night on it,and wasobsessed with social media.But not having access to her smart phone really made certain situations a lotharder than she could ha
12、ve imagined them before.“Many people did me a favor.However,once,I almost got stranded(滞留)in the SeaTac airport because the phonenumber Id written down was wrong,and I had no way of referring to the right one,no way of calling a cab,and no one in the state who could help me,”the young writersaid.Ano
13、ther time,her cars“check engine”light turned on while she was driving inan unfamiliar area at night.She couldnt use her phones GPS location feature,r evencheck what the light meant on Google or find a nearby car repair shop.Still,shelearned to overcome these situations.And now she claims the last ei
14、ght months ofphone-free life have been one of the best adventures of her life and that shell keepit for another four months.4.Whats the challenge“free of rolling screen for a year”?A.People free from smart phones can live a richer life.B.People living a telephone-free life can be awarded every year.
15、C.People living without computers for a year will win grand prize.D.People spending a year free from smart phones will get a reward.5.Which phrase can replace the underlined part“obsessed with”in paragraph 2?A.satisfied withB.accustomed toC.addicted toD.popular with6.What does Elana Mugdan mainly wa
16、nt to express in paragraph 3?A.Its fantastic to have someone to help her all the way.B.Its unimaginable to lose her phone number on the way.C.Its unnecessary to refer to information with a smart phone.D.Its difficult to get out of the trouble without a smart phone.7.What can we learn about Elana Mud
17、gan?A.She couldnt live without a smart phone.B.She finds no one can help her in the adventure.C.She has not won the grand$100,000 prize yet.D.She used to use her smart phone to write fiction.文章大意:本文是记叙文。文章主要讲述了一个名叫 Elana Mugdan 的纽约人参加特殊挑战的故事。她如果在一年之内不用智能手机就可以获得 10 万美元的大奖。她现在已经挺过了八个月,再坚持四个月就可以把大奖收入囊中
18、。4.D 细节理解题。根据第一段第一句 Remember Vitainwaters“free of rolling screen fora year”challenge that dared people to be free from smart phones for a whole yearwill win$100,000?“还记得 Vitainwater 的“一年不滚动屏幕”挑战吗?这个挑战挑战的是那些一整年不用智能手机的人。”可知,这个挑战是指人们如果在一年之内不用智能手机就可以获得 10 万美元的大奖。故选 D。5.C 词义猜测题。上文提到 Elana Mugdan 在参加比赛之前常
19、常滥用手机,浪费时间,整夜不睡,故推知 Elana Mugdan 曾对社会媒体着迷。obsessed with 意为“沉迷于”。故选 C。6.D 推理判断题。在第三段中,Elana Mugdan 因为写错了电话号码,又没有智能手机跟外界取得联系,所以滞留在 SeaTac 机场。由此可知,她主要是想表达没有手机让她很难摆脱困难。故选 D。7.C 推理判断题。根据第一段第二句 Well,Elana Mugdan,a New York woman,has beeninto it for eight months,and just four months away from claiming gran
20、d prize.“嗯,一个纽约女人,Elana Mugdan 已经进入了 8 个月,只有四个月的时间来获得大奖。”和最后一段最后一句 And now she claims the last eight months of phone-free life have been oneof the best adventures of her life and that shell keep it for another four months.“现在她声称,过去 8 个月的无手机生活一直是她一生中最具活力的冒险之一,她将继续维持 4 个月。”可知,Elana Mugdan 已经坚持了八个月不用手机
21、,再坚持四个月就可以把大奖收入囊中,所以到目前为止她还没得到这个大奖。故选 C。食用更多的葡萄,故 D 项正确。CMost new runners assume that the best way to improve is simply to run greaterand greater distances.While its true that going farther and faster will improve yourrunning skills,most coaches and trainers will advise some level of strength traini
22、ng aswell.Focusing on your core is a common suggestion.A recent study seems to backthis up.In the Journal of Biomechanics,researchers investigated a symptom that haslong confused runners from beginners to experienced ones.A good number ofrunners,14 percent to be exact,experience gradual lower back p
23、ain.The results ofthe new study seem to suggest that weak deep core muscles might be to blame.When these muscles arent strong enough,the study found,muscles on other areasof the body kick in to keep the runner up-right,eventually leading to back pain.To understand the role that these muscles play,th
24、e researchers had eightvolunteers with minimal running experience run along an indoor track.High-speedcameras and 3D motion detectors analyzed which muscles moved,and how much.Once they created a working computer model for each runner,the scientists imitatedwhat would happen if certain deep muscles
25、were weaker,or shut off completely.Asit turns out,when a person cant use their deep core muscles very well,their bodiesstill want(and need)to maintain a good running form,and uses surface muscles to doso.Whats wrong with that?A muscle is a muscle,right?Not exactly.While thesurface muscles are often
26、targeted in workouts-they give you a six-pack(六块腹肌),after all-they are pretty useless when it comes to supporting your spine(脊柱).Thedeeper core muscles,which essentially lie beneath and can t be seen from theoutside,do all the heavy spinal lifting.Its important to note that even when youve made thes
27、e muscles super strong,you wont likely notice visible results.But they will probably help you run better anddefinitely help prevent potential back pain.Perhaps throwing a nice long plank(平板支撑)may work.8.Why do most new runners want to run farther and faster?A.Because they think it can improve runnin
28、g skills.B.Because some coaches and trainers advise them to do so.C.Because a recent study proves it to be helpful.D.Because its a kind of useful strength training.9.What does the new study show us when people do the running?A.14 percent of the runners have weak muscles.B.The muscles on other areas
29、lead to back pain.C.Strong deep core muscles can prevent back pain.D.The beginning runners usually have weak core muscles.10.What happens when people do the running?A.A working computer model can be created.B.Certain deep muscles become weaker.C.They use both deep and surface muscles.D.Deep core mus
30、cles probably function first.11.What can we infer from the text?A.Doing a long plank can benefit the runners.B.The spine is supported by the deep muscles.C.Training the six-pack is useless.D.Super strong muscles cant be seen.文章大意:本文是说明文。最近的一项新的研究表明,跑步时是深层的核心肌肉保证我们沉重的脊柱的挺立。因此文章建议做力量训练,锻炼深层的核心肌肉力量,这样才
31、能防止跑步者背部疼痛。8.A 细节理解题。根据第一段中“Most new runners assume that the best way to improveis simply to run greater and greater distances.While its true that going farther andfaster will improve your running skills,”可知,大多数新跑步者认为,要提高跑步技能,最好方法是跑步速度更快、距离更远。故选 A 项。9.C 推理判断题。14%的跑步者会经历背部疼痛。第一段中关于一项新研究的介绍中分析了原因,“The
32、 results of the new study seem to suggest that weak deep core muscles mightbe to blame.When these muscles arent strong enough,the study found,muscleson other areas of the body kick in to keep the runner up-right,eventually leading toback pain.(这项新研究的结果似乎表明,脆弱的深层核心肌肉可能是罪魁祸首。研究发现,当这些肌肉不够强壮时,身体其他部位的肌肉会
33、起作用,跑步者保持向上的姿势,最终导致背部疼痛)”可以推断,这项新的研究表明,跑步者背部疼痛是因为深层核心肌肉太弱。如果深层核心肌肉强壮,就能够预防跑步时背部疼痛。故选 C 项。10.D 推理判断题。根据第三段中关于跑步时表层肌肉和深层核心肌肉所起作用的研究的描述,“While the surface muscles are often targeted in workouts they are pretty uselesswhen it comes to supporting your spine(脊柱).The deeper core muscles,do allthe heavy spi
34、nal lifting.(虽然在锻炼中人们看到的是表层肌肉,但是当涉及到支撑你的脊柱时,表层肌肉是无用的。更深层的核心肌肉负责所有的繁重的脊椎挺立的任务。)”,因此可以推断,跑步时先起到作用的可能是深层核心肌肉。故选 D 项。11.A 推理判断题。根据第四段中“But they will probably help you run better anddefinitely help prevent potential back pain.Perhaps throwing a nice long plank(平板支撑)may work.”可知,作者认为做平板支撑对跑步者有好处,可以提高深层的核心
35、肌肉力量,能够帮助你跑得更好,有助于预防背部疼痛。由此判断出平板支撑使跑步者受益。故选A 项。DOver a million children have developed some form of intellectual(智力)disabilityover the past two decades after being exposed to chemicals including flameretardants,pesticides,lead,and mercury,a study has revealed.The study focused on the four chemicals,
36、which can be crossed from a mother toher unborn baby through the placenta(胎盘)and cause neurodevelopmental damage.The researchers looked at data from past studies,including blood samples taken fromwomen of childbearing age and 5-year-olds.Over the period,flame retardants,resulted in 738,860 cases of
37、intellectualdisability and an estimated 162 million lost IQ(智商)points,followed by lead at330,684 cases,pesticides at 111,830,and mercury at 8,860.In recent years,pesticidesand flame retardants have overtaken lead and mercury as the chemicals responsiblefor the biggest loss of IQ among children.The r
38、esearchers believe this is due to regulations cutting down the use of thesechemicals.For instance,lead has been banned from gasoline,paint and drinkingwater systems in the U.S.and plants are not allowed to pump out mercury.The researchers acknowledged limitations to their study,including that theexp
39、osure-response relationships might not relate to all populations.Positively,theyfound a huge drop in the estimated loss of IQ points among children.Lead researcher Abigail Gaylord,commented:Our findings suggest that ourefforts to reduce exposure to heavy metals are paying off,but that harmful exposu
40、resin general continue to represent a terrible risk to peoples physical,mental,andeconomic health.Unfortunately,the minimal policies in place to remove pesticidesand flame retardants are clearly not enough,she said.She also added.Frequently opening windows to let persistent chemicals found infurnitu
41、reelectronics,and carpeting escape,and eating certified organic produce caneduce exposure to these harmful things12.Which contributes most to the loss of childrens IQ?A.Flame retardants.B.Pesticide.C.Lead.D.Mercury.13.Where does the passage probably come from?A.A school report.B.A science fiction.C.
42、A scientific research.D.A chemistry book.14.What is the drawback of the research mentioned?A.It has received bad response from all populations.B.It has no previous information to refer to.C.It covers only part of the population.D.It is not supported by government policies.15.Whats the best title for
43、 this passage?A.Four chemicals harming children.B.Regulations cutting down the use of heavy metals.C.Environment risking peoples physical and mental health.D.Children IQ lowered by exposure to harmful chemicals.文章大意:本文是一篇说明文,介绍了研究发现接触有害化学物质会导致儿童的智商下降。12.A 细节理解题。根据第三段中的“Over the period,flame retardan
44、ts,resulted in738,860 cases of intellectual disability and an estimated 162 million lost IQ(智商)points,followed by lead at 330,684 cases,pesticides at 111,830,and mercury at 8,860.”可知,在此期间,阻燃剂导致 738860 例智力障碍,约 1.62 亿智商下降,其次是铅 330684例,农药 111830 例,汞 8860 例,由此可知,阻燃剂是导致儿童智商下降最多的化学物质,故 A 项正确。13.C 推理判断题。通读
45、全文特别是根据第一段内容可知,本文主要介绍的是研究发现接触阻燃剂、杀虫剂、铅和汞等化学物质会导致儿童智力下降,这属于科学范畴,因此文章最有可能出自于科学研究,故 C 项正确。14.C 细节理解题。根据第五段中的“The researchers acknowledged limitations to theirstudy,including that the exposure-response relationships might not relate to allpopulations.”可知,研究人员承认他们的研究存在局限性,包括这种暴露与反应的关系可能并不适用于所有人群,由此可知,这项研
46、究的缺点是它只涵盖了部分人群,故 C 项正确。15.D 主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段内容可知,一项研究显示,在过去 20 年里,超过 100 万儿童在接触了阻燃剂、杀虫剂、铅和汞等化学物质后出现了某种形式的智力障碍,因此文章主要介绍的是研究发现接触阻燃剂、杀虫剂、铅和汞等化学物质会导致儿童智力下降,即:接触有害化学物质会导致儿童的智商下降,故 D 项正确。第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。School bus drivers transport kids to and from sc
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
