2021-2022学年高中英语北师大版选择性必修第二册课后巩固提升:UNIT 5 SECTION A TOPIC TALK .docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语北师大版选择性必修第二册课后巩固提升:UNIT 5SECTION ATOPIC TALK 2021 2022
- 资源描述:
-
1、UNIT 5EDUCATIONSection ATOPIC TALK & LESSON 1课后篇巩固提升必备知识基础练.单词拼写1.She could not (理解) why I could not help him.答案grasp2.Can you jump across the (水流)?答案stream3.(很严重的) brain damage turned him into a vegetable.答案Severe4.Just follow the signs to the townits very (简单的).答案straightforward5.Modern inventions
2、 (使便利) housework.答案facilitate6.A l flows freely and has no fixed shape.答案liquid7.She showed the (技巧) to her students.答案technique8.Scientists have made a b in their treatment of that disease.答案breakthrough9.It was a t piece of work,but he finished it at last.答案troublesome10.Your friendship is most p
3、to me.答案precious.单句语法填空1.She held the baby (gentle).答案gently2.I am willing to admit that I do make (mistake).答案mistakes3.She tried not to show how (disappoint) she was.答案disappointed4.Hes very (enthusiasm) about dancing.答案enthusiastic5.The weather,even for January,was (exceptional) cold.答案exceptiona
4、lly6.Truck drivers at large dont like the new speed (restrict) on the highway.答案restriction7.I accepted her (analyse) of the situation.答案analysis8.It must have been very (pain) for you to tell her about the accident.答案painful9.I am eager (learn) how to ride a bicycle.答案to learn10.He has a weak heart
5、,and should avoid (excite).答案excitement11.I (vivid) remember the day we first met.答案vividly12. (gradual),the children began to understand.答案Gradually13.The news leads me (believe) that they will come.答案to believe14.In recent years,there is a growing (tend) for people to shop online.答案tendency.用适当的介词
6、或副词填空1.Hold your right hand.答案up2.We can play Father Christmas.答案with3.It came to me a flash of inspiration.答案in4.Did he give up or keep trying?答案on5.His remarks didnt relate the topic under discussion.答案to6.Mary found that people were willing to open to her.答案up7.Hes always been very enthusiastic s
7、ports.答案about8.Every sentence should start a capital letter.答案with9. the help of them,people dont need to spend much time on housework.答案With10.All the signs point a successful year ahead.答案to.短语填空allow sb to do sth,adapt to,pass on,have great influence on.,have great significance,with the help of,d
8、evote to,be consistent with,provide sth for sb,enable sb to do sth1.May I trouble you to a message to her?答案pass on2.Studying modern women will in studying marketing.答案have great significance3.Still,the results the evidence.答案are consistent with4.Can you food thirty people?答案provide;for5.His parents
9、 wont him smoke.答案allow;to6.Finally,a great deal of practice her succeed.答案enabled;to7.Parents behaviours their children.答案have great influence on8.Think about how much time you have to volunteering.答案devote to9.Human beings will continue to the changing climate.答案adapt to10.He made himself understo
10、od gestures.答案with the help of.完成句子1.既然她明白了,她的怒气就消失了。(now that) ,her anger faded away.答案Now that she understood2.有些人认为询问别人的年龄是不礼貌的。(it作形式宾语)Some people to ask someones age.答案think it impolite3.这是我第一次在公共场合发言。(It was the first time that.) in public.答案It was the first time that I had spoken4.她已经开始将时间投入
11、到教学而不是表演中。(devote.to)She had started to rather than performing.答案devote her time to teaching5.我想接近那些和我们用户相关的人。(relate to)I like to be close to the people who .答案relate to our customers关键能力提升练.阅读理解A主题语境:人与社会语篇类型:说明文The advancement of human civilisation is possible just because of enormous contributio
12、ns made by scientists.They are one of the most influential people of todays world.With practical advantages in engineering,medicine and technology,they have helped us to grow better understanding about the world and different working phenomena that govern us.Their names are remembered in the sands o
13、f time for their work in the welfare of mankind with different inventions that has made our modern lives easy.Here is a list of the four great scientists weve ever seen who changed the world.Louis Pasteur (18221895)Pasteur contributed greatly towards the advancement of medical sciences developing cu
14、res for rabies(狂犬病),anthrax and other infectious diseases.He also invented the process of pasteurization(加热杀菌法) to make milk safer to drink.He probably saved more lives than any other person.Otto Hahn (18791968)Hahn was a German chemist who discovered nuclear fission(裂变) in 1939.He was a pioneering
15、scientist in the field of radio-chemistry,and discovered radioactive elements in 1921.He was awarded the Nobel Prize for Chemistry in 1944.Nikola Tesla (18561943)Tesla worked on electro-magnetism and AC current.He obtained around 300 patents worldwide for his inventions from electricity to radio tra
16、nsmission,but many inventions developed by Tesla were not put into patent protection.He played a key role in the development of modern electricity.James Clerk Maxwell (18311879)Maxwell made great progress in understanding electro-magnetism.His research in electricity and kinetics laid the foundation
17、 for quantum(量子)physics.Einstein said of Maxwell,“The work of James Clerk Maxwell changed the world forever.”【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了四位伟人,他们都是社会的重要贡献者,为社会变革做出了巨大的贡献。1.What contribution did Louis Pasteur make to society?A.The development of medicine.B.Radio-chemistry.C.Modern electricity.D.Quantum phys
18、ics.答案A解析细节理解题。根据Louis Pasteur部分中的“Pasteur contributed greatly towards the advancement of medical sciences developing cures for rabies,anthrax and other infectious diseases.”可知,Louis Pasteur促进了医学的发展。2.Who was thought highly of by Einstein?A.Louis Pasteur.B.Otto Hahn.C.Nikola Tesla.D.James Clerk Maxw
19、ell.答案D解析细节理解题。根据James Clerk Maxwell部分尾句“Einstein said of Maxwell,The work of James Clerk Maxwell changed the world forever.”可知,爱因斯坦对James Clerk Maxwell的评价很高。3.What can we infer about the four people?A.They are medical pioneers.B.They are Nobel Prize winners.C.They are great contributors to society.
20、D.They are founders of modern physics.答案C解析推理判断题。根据文章内容可知,他们四个人都是社会的重要贡献者,为社会变革做出了巨大的贡献。B主题语境:人与社会语篇类型:说明文Researchers from France and Italy discovered that Canadian parents are less strict with their children than mothers and fathers in France and Italy.“Our most important finding was the difference
21、 between Canadians and the others,” said Professor Michel Claes,the lead author of the study.“Canadians focus on independence and negotiation(商议;谈判).On the other hand,Italians,for example,exercise more control.We found Canadians seem to focus on negotiation in case of a conflict.”Claes said Canada,F
22、rance and Italy were selected for the study because they share important cultural and social factors.“We chose French-Canadians because they share the same language as France,and originally came from France and share certain values.Italy was included because it was considered to have similar,strong
23、and important family values,” he explained.The researchers examined the emotional ties between parents and their children by questioning 1,256 students aged 11 to 19.Canadian students reported less control and more free actions,according to the study.Italian parents were stricter and French parents
24、were somewhere in the middle.Claes explains that the differences lie in education in Canada,France and Italy.“North America has its own educational values,which promote individualization.Tolerance and comprehension are encouraged.Italy,on the other hand,promotes respect of authority,control and the
25、need for permission,” he said.Children from all three countries described their mothers as warm and communicative.Italian and Canadian children had similar feelings about their fathers,and reported high levels of emotional ties.But French fathers were generally thought by their children to be more d
26、istant and cold.“We were surprised by this,” Claes admitted.“It seems as though the relationships between French mothers and their children were becoming closer over time,while fathers maintain a form of distance and coldness,which is more of a source of conflict in France than in the other countrie
27、s.”【语篇导读】本文是一篇说明文。文章讲述了在加拿大、法国和意大利这三个国家父母与子女的关系的差异,而产生这种差异的原因是教育观念的不同。4.Professor Michel Claes believes that Canada,France and Italy .A.have the same family spiritB.have some similar cultural traditionsC.have experienced some similar social changesD.have experienced similar cultural developments答案B解
28、析推理判断题。根据第三段的第一句“Claes said Canada,France and Italy were selected for the study because they share important cultural and social factors.”可知,这三个国家有相似的文化和社会因素。5.How did the researchers carry out the study?A.By collecting answers of parents from Canada,France and Italy.B.By collecting answers of child
29、ren from Canada,France and Italy.C.By questioning parents and their children from Italian-Canadian families.D.By questioning children from French-Canadian families.答案B解析细节理解题。根据第四段“The researchers examined the emotional ties between parents and their children by questioning 1,256 students aged 11 to
30、 19.”可知,研究人员是通过对1256个学生的调查询问得到答案的。6.According to Michel Claes,what mainly leads to the differences in parent-children relationships among the three countries?A.Educational opportunities.B.Traditional ideas.C.Educational values.D.Historical events.答案C解析细节理解题。根据第六段“Claes explains that the differences
31、lie in education in Canada,France and Italy.”及第七段中的“North America has its own educational values.”可知,这三个国家之间的差异主要是因为教育的价值观不同而引起的。7.Which of the following is NOT a finding of the study?A.French children have troubled relationships with their parents.B.Canadian children have close relationships with t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-605722.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
