2021届全国高三下学期高考考前信息英语必刷卷(北京卷)02 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届全国高三下学期高考考前信息英语必刷卷北京卷02 WORD版含解析 2021 全国 下学 高考 考前 信息 英语 必刷卷 北京 02 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021届全国高三下学期高考考前信息英语必刷卷(北京卷)02(考试时间:90分钟 试卷满分:100分)第一部分:知识运用(共两节,30分)第一节 完形填空(共10小题;每小题1.5分,共15分)Two years ago, my friend and I were at college. With his birthday quickly approaching, he came to me with an unusual request: instead of receiving presents, he wanted to do some acts of kindness.I was st
2、uck for such an idea. Giving instead of taking for the birthday was really difficult. I asked him how he could come up with such a 1 idea. He told me about a TED talk he had watched on generosity, which had inspired him. So we started to 2 creative things we could do.Our university employed some sec
3、urity guards to 3 its students. They have to work 4 , keeping watch on every corner throughout the university. For the most part its a thankless job as most people grow 5 to seeing the guards all around and eventually barely notice their 6 , let alone acknowledge their efforts. How could we show the
4、m our appreciation?We decided to make a large pot of hot 7 . We hired a Uber and asked the driver to take us around the campus where we knew the 8 would be and we poured them each a cup of hot chocolate. The Uber driver was 9 a bit doubtful to the entire plan but after a while he was helping us 10 t
5、he guards and our lively spirit had spread to him as well. We were met with many friends and appreciative words. It was amazing to see how a similar act or even intention of generosity can lift everyones spirit.1AtraditionalBcomplexCfamiliarDnovel2Aplan outBtake overCwatch forDhold back3AjudgeBhelpC
6、monitorDprotect4Astep by stepBaround the clockCmore or lessDnow and then5AaddictedBdevotedCattachedDaccustomed6ApresenceBhungerCpovertyDthirsty7AteaBmilkCporridgeDchocolate8AworkersBstudentsCguardsDdrivers9AfinallyBinitiallyCoccasionallyDfrequently10AremindBtrackCspotDrecognize【答案】DADBD ADCBC【解析】本文是
7、一篇记叙文。作者的大学朋友决定在生日时做一些善行而不是收礼物。作者和朋友在生日那天一起为学校的安保人员送巧克力热饮作为朋友的生日礼物。通过这件事,作者明白了一个微小的善举都可以产生巨大的能量,这是一个最好的礼物。1. 考查形容词词义辨析。结合上下文可知,此处是指作者认为朋友想在生日时做好事的想法很新颖(novel),故选D。2考查动词短语辨析。plan out精心安排,筹划;take over接管;watch for当心;等待;hold back退缩。根据语境可知作者接受了朋友的建议,所以开始策划,尤其是下文的We decided to make a large pot of hot _可知,
8、此处用“筹划(plan out)”符合语境,故选A项。3考查动词词义辨析。根据上文“security guards”和下句“keeping watch on every corner”可知是保护(protect)学生,故选D。4考查名词短语辨析。step by step逐步地;around the clock日夜不停; more or less或多或少; now and then时不时。此句中的they指上文的“security guards”,可知,这些保安人员要全天工作(around the clock),故选B。5考查形容词词义辨析。grow/get accustomed to 为固定搭
9、配,意为“习惯于”。根据下文的let alone acknowledging their efforts可知,此处用“习惯”符合语境,故选D。6考查名词辨析。因为习惯了到处都是警卫,因此最终几乎注意不到他们的存在(presence)。故选A。7考查名词辨析。根据下文we poured them each a cup of hot chocolate可知我们决定为保安制作热巧克力(chocolate),故选D。8考查名词辨析。根据下文的after a while he was helping us _ the guards可知,此处用“安保人员(guards)”符合语境,guards是原词复现,
10、故选C项。9考查副词义辨析。根据下文的but after a while he was helping us _ the guards可知,此处用“最初(initially)”符合语境,after和initially是反义词复现,故选B项。10考查动词词义辨析。根据“take us around the campus where we know”可知,此处是指司机也帮着他们在校园的角落里找(spot)安保人员,故选C项。故选C。第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,共15分)AWorld Environment Day is a UN Environment-led global ev
11、ent, 11takes place on June 5 every year and is celebrated by thousands of communities worldwide. Since it began in 1972, it has grown to become the 12(large) of all the celebrations of environment each year. China owns half the worlds electric vehicles and 99% of the worlds electric buses. By 13 (ho
12、st) World Environment Day 2019, the Chinese government will be able to showcase its innovation and progress toward a cleaner environment. BWhy do people want to go to university? For some, it is the desire to learn. At university, you 14 (teach) by lecturers and professors who may be leading experts
13、 15 their fields. The opportunity to learn from them is what drives some people16 (apply) to university. For others, going to university provides the all-important stepping-stone for their careers. However, for the majority of17(west) people, university means freedom from home. CBillions of poor peo
14、ple around the world18(depend) on the use of wood for cooking. And as they take more and more firewood from wild areas, they are destroying habitats around the world. Wood collection is one reason why many animals have become endangered. This is19Dr. Metcalf spends each summer in Africa. He wants to
15、 teach women and children in villages how to cook with the sun. He helped create Solar Cookers International. Its an organization that introduces solar cookers to developing countries 20teaches people how to use them. 答案与解析语篇解读A篇介绍了世界环境日以及2019年将在中国举办的世界环境日,借此我们能够展现我们在环境方面的创新和进步;B篇讨论了人们为什么要上大学;C篇讲了利用
16、木柴做饭对环境不好,Metcalf博士每年夏天都在非洲教当地人用太阳能厨具做饭。11.which句意:世界环境日是一个由联合国环境署主导的全球性活动,每年6月5日举行并且全世界成千上万的团体都会庆祝这个节日。本题考查定语从句。关系词在定语从句中作主语,且表示“事”,且此处为非限制性定语从句,故填which。12.largest句意:自从1972年世界环境日开始后,它就已经发展成为了每年最大的环境庆祝活动。本题考查形容词最高级。根据设空处前的the可知应用large的最高级形式largest。13.hosting句意:通过主办2019年的世界环境日,中国政府将会展现其对于创建一个更干净的环境的创
17、新和进步。本题考查非谓语动词,介词by后面加名词或动名词,因此本空填hosting。14.will be taught本题考查动词的时态和语态。will do表示将会做某事,teach和you之间为被动关系,应用被动语态,故填will be taught。15.in本题考查介词,in their fields表示“在他们的领域”,故填in。16.to apply句意:从他们那里学习的机会是驱使一些人申请大学的动力。本题考查动词搭配。drive sb. to do sth.的意思是“驱使某人做某事,”因此填to apply。17.western句意:然而,对大多数西方人来说,上大学意味着离开家的
18、自由。本题考查形容词。根据句意可知填western,表示“西方的”。18.depend句意:世界上有数十亿的穷人要靠木柴来做饭。本题考查主谓一致。billions of poor people是复数,因此填depend。19.why句意:这就是为什么Metcalf博士每年的夏天都在非洲度过。本题考查名词性从句。设空处引导表语从句,且此处表原因,故填why。20.and句意:这是一个向发展中国家引进太阳能厨具并教人们如何使用它们的组织。本题考查连词。设空处前后的两个动词为递进关系,因此用并列连词and。第二部分:阅读理解(共两节,38分)第一节(共14小题;每小题2分,共28分)阅读下列短文,从
19、每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AThe Best Places To Watch Fireworks This Fourth Of JulyCALIFORNIA: LIGHTS ON THE LAKE (LAKE TAHOE)Launched from boats on the shore of Lake Tahoe, this show is considered one of the biggest such displays in the West, which means the fireworks are visible all over town. If you
20、re worried about getting a seat, park your picnic at the El Dorado Beaches before 9:45 p.m. Or you can take the road less traveled and hike to the top of Mount Tallac for an unforgettable and best view of the display. Just remember youll have to hike down, so bring a headlight.DELAWARE: REHOBOTH BEA
21、CHLaunched from the beach south of Rehoboth Avenue, these fireworks are visible up and down the boardwalk and beach. So jump on the Jolly Trolley(观光车) early and spend your whole day at the beach. Theres even live music after the fireworks. Note: This years fireworks display is scheduled for July 1,
22、2018.FLORIDA: SERTOMAS 4TH OF JULY FIREWORKS (PENSACOLA BAY)The Gulf Coast knows how to celebrate the Fourth of July. With vendors, arts and crafts, kid-friendly activities and live entertainment, this fun-filled day in Old Seville culminates(达到高潮) with the largest fireworks display in the area. Unf
23、ortunately the pony rides and face painting are only for the kids, though.GEORGIA: DAHLONEGAS 4TH OF JULY CELEBRATIONPack up your lawn chairs, blankets and coolers and head about an hour outside of Atlanta to the University of North Georgia. Its even pet friendly just make sure your dog can take the
24、 noise. And if you get to town early enough (11 a.m.), theres a Fourth of July parade that aims to put all other Fourth of July parades to shame.21. Where is the best spot to watch the fireworks in Lake Tahoe? A. At the El Dorado Beaches.B. On the top of Mount Tallac.C. Anywhere all over the town.D.
25、 On the shore of Lake Tahoe.22. Which display is most suitable for children? A. REHOBOTH BEACH.B. LIGHTS ON THE LAKE.C. SERTOMAS 4TH OF JULY FIREWORKS.D. DAHLONEGAS 4TH OF JULY CELEBRATION.23. What do Georgians think of their parade? A. The best.B. Just so so.C. Not so bad.D. Very terrible.【语篇解读】本文是
26、一篇应用文。七月四日是美国的国庆日,那一天全国各地都会举行烟火晚会。本文介绍了四个观看烟火的最佳之地。21.B 【解析】细节理解题。根据第一段中的Or you can take the road less traveled and hike to the top of Mount Tallac for an unforgettable and best view of the display.可知,Mount Tallac的山顶是观赏烟火的最佳地点。22.C 【解析】细节理解题。根据第三段中的kid-friendly activities and live entertainment和Unfo
27、rtunately the pony rides and face painting are only for the kids, though.可知,塞尔玛的七月四日烟花展最适合孩子。23.A 【解析】细节理解题。根据第四段中的theres a Fourth of July parade that aims to put all other Fourth of July parades to shame可知,乔治亚州人认为他们的游行是最好的。BAs a first responder, you never know what type of situation you might walk
28、into, or who youll meet along the way. Thats definitely been the case for Jeffrey Lanenberg, a 51-year-old paramedic(急救医务人员) since 1984. Ten years into the job, Lanenberg received a call that reported that a man in his early 30s had fallen down in the Mall of America. When Lanenberg and his partner
29、arrived at the scene, they found the young male face down on the ground. He had gone unconscious, making weak attempts to breathe. His wife stood beside him holding their small son in horror. They quickly rushed to defibrillate(除颤) and calm the man to keep him under control. After Lanenberg dropped
30、the patient off at the neighboring hospital, he thought about the man and his family for a long time.Lanenberg thought he had experienced everything under the sun until one random visit to Office Max three years ago, where he met a man repeatedly walk back and forth while staring at him. As it turne
31、d out, the man was the patient he had saved 20 years earlier. You gave me 20 years more than I ever thought Id have, the man said. He thanked Lanenberg repeatedly and told him he had someone he wanted him to meet. He stepped around the corner and reappeared with a 20-something-year-old man. Lanenber
32、g instantly knew that it was the son he had seen standing by his mother all those years ago.That day changed my life, Lanenberg said. Before that, everything was about workWhen I talk to my beginner-training class, I tell them you never know the impact you can have on someones life.24. What did Lane
33、nberg do with the young man? A. He gave the man the first aid.B. He cured the man at the scene.C. He only sent the man to hospital.D. He took care of the mans wife and son.25. What did Lanenberg think of the encounter with the man? A. It was unbelievable.B. It was a common routine.C. It was a matter
34、 of course.D. It was a dangerous situation.26. Why was the man thankful to Lanenberg? A. Lanenberg helped bring up his little son.B. Lanenberg donated to support his family.C. Lanenberg gave him the present happy life.D. Lanenberg taught his son to be a new doctor.【语篇解读】本文是一篇记叙文。急救医务人员Lanenberg与其20多
35、年前救助的病人在办公室偶然重逢,病人的感激使他对自己的工作有了新的认识。24.A 【解析】细节理解题。根据第二段可知,Lanenberg给那个年轻人做了急救措施并将其送入附近医院。25.A 【解析】观点态度题。根据第三段中的Lanenberg thought he had experienced everything under the sun until one random visit to Office Max three years ago可知,在办公室偶遇以前救助过的病人令Lanenberg难以置信。26.C 【解析】细节理解题。根据第四段中的You gave me 20 years
36、 more than I ever thought Id have可知,那人认为现在的生活是Lanenberg给予他的。CWhile the start of a new school year is always exciting, this year was even more so for some elementary school students in Auckland, New Zealand. They became the worlds first kids to be taught by a digital teacher. Before you start imagini
37、ng a human-like robot walking around the classroom, Will is just anavatarthat appears on the students desktop, or smartphone screen, whenordered to come.Theautonomousanimation platform has been modeled after the human brain and nervous system, allowing it toshowhuman-like behavior. The digital teach
38、er is assignedto teach Vectors Besustainablewith energy a free program for Auckland elementary schools. Just like the humans it replaced, Will is able to instantly react to the students responses to the topic. Thanks to a webcam and microphone, the avatar not only responds to questions the kids may
39、have, but also picks up non-verbalcues. For instance, if a student smiles at Will, he responds by smiling back. This two-way interaction not only helps attract the students attention, but also allows the programs developers to monitor their engagement, and make changes if needed.Nikhil Ravishankar b
40、elieves that Will-like avatars could be a novel way to catch the attention of the nextgeneration. He says, I have a lot of hope in this technology as a means to deliver cost-effective, rich, educational experience in the future.The program, in place since August 2018, has been a great success thus f
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-611255.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
