分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:段落大意类2 WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:612064
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:6
  • 大小:14.64KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:段落大意类2 WORD版含解析 2021 届高三 英语 二轮 复习 阅读 拆分 训练 段落 大意 WORD 解析
    资源描述:

    1、高三阅读专项拆分训练段落大意类【2】【1】 Theres no pizza on Mars, but scientists have found a way to solve this problem for hungry astronauts: a pizza printer! NASA has developed a machine that prints food. They showed a model of the printer in Texas, US. How does it work? Cartridges (墨盒) can be filled with powdered d

    2、ough (弄成粉末的生面团), cheese, sauce, water and oil. Put these ingredients onto a printer bed. The printer bed, which gets hot from below, cooks the food as its being printed.What is the main idea of the second paragraph?A.How the printer works.B.The advantages of the printer.C.How the printer was invente

    3、d.D.How food in outer space is stored.【答案】A【解析】 第二段第一句How does it work?是该段的主题句,下面几句都是对该句的回答,因此该段主要介绍了披萨打印机的工作原理。故选A。【2】 Palm trees vary greatly in size. You can buy small ones for the house, or grow them larger for planting in the garden. The price varies greatly and is based entirely on the height

    4、of the palm tree. Some palms at the garden centre are small, only 30-40 centimetres in height, but nothing under one metre is ever sold. This is because smaller palms are not yet established (生了根的). Once a palm reaches about 100 centimetres, it will be well established and will be able to survive th

    5、e move from the garden centre to someones home or garden, says Ali Al Hamsa. A tree which is not established may suffer during transportation from the garden centre environment, which it is used to, to its new home, whether indoors or in the garden. People who buy palm treesin fact, any plant from a

    6、 garden centreare often totally unaware of how a plant can suffer when its moved.What is the second paragraph mainly about?A.Who likes to buy palm trees.B.How to transport palm trees.C.Why small palm trees are not sold.D.What kind of palm tree is popular.【答案】C【解析】 第二段是对第一段中.nothing under one metre i

    7、s ever sold. This is because smaller palms are not yet established (生了根的).的解释说明。故该段主要是讲为什么不卖小的棕榈树。故选C。【3】 Theres no pizza on Mars, but scientists have found a way to solve this problem for hungry astronauts: a pizza printer! NASA has developed a machine that prints food. They showed a model of the p

    8、rinter in Texas, US. How does it work? Cartridges (墨盒) can be filled with powdered dough (弄成粉末的生面团), cheese, sauce, water and oil. Put these ingredients onto a printer bed. The printer bed, which gets hot from below, cooks the food as its being printed.What is the main idea of the second paragraph?A

    9、.How the printer works.B.The advantages of the printer.C.How the printer was invented.D.How food in outer space is stored.【答案】A【解析】 第二段第一句是该段的主题句,下面几句都是对该句的回答,因此该段主要介绍了披萨打印机的工作原理。故选A。【4】 Hughes loved drama and plays, and founded theater companies in both New York and Los Angeles. He wrote his first

    10、play, Mule Bone, with Zora Neale Hurston in 1930. In order to make his plays sound realistic, Hughes mixed the lyrical nature of his poetry with the sounds of people in conversation. In 1957 he wrote a play called Simply Heavenly. He died of cancer on May 22, 1967. Hughes influenced many other peopl

    11、e with his art. African-Americans found in him a voice for their own experiences and culturea voice that hadnt been widely heard until then. He also inspired many other artists of all races to write, draw, play, and sing.What is the second paragraph mainly about?A.The main topic of Hughess works.B.T

    12、he wide influence of Hughess works.C.The comments of white artists on Hughes.D.The sources of Hughess literary creations.【答案】B【解析】 根据Hughes influenced many other people with his art和He also inspired many other artists of all races to write, draw, play, and sing 可知,本段主要讲述了休斯著作的广泛影响。故选B。【5】 Scientists

    13、 have been working to grow meat in vitro (试管), or in a laboratory, for many years. In the laboratory, they mix cells from a horse and a pig. They feed the cells to help them increase in number and grow into a small piece of meat. Right now, the meat that scientists have made is very small and looks

    14、gray because in vitro meat does not need blood to grow. But this is not its only problem. It takes a long time for the meat to grow and scientists do not know how to make a large amount. It also costs a lot of money to make in vitro meat. Making enough for one meal would cost $250,000.Whats Paragrap

    15、h 2 mainly about?A.The ways to improve the experiment.B.The bad influence the experiment brings.C.The problems scientists face in the experiment.D.The difficulty in collecting money for the experiment.【答案】C【解析】 根据第二段内容可知,科学家们制造的肉非常小、颜色差、生长时间长、数量少而且成本高。故该段主要介绍了科学家在实验过程中遇到的问题。故选C。【6】 My mother, Rowena

    16、, was told by her mother that marigolds(万寿菊) roots had a magical way of pulling bad things out of the soil so when you cleared them, roots and all, from that area, the ground would be cleared of bad dirt bugs(虫子) and ready for a plentiful tomato harvest. Scientifically, marigold are an effective cro

    17、p for trapping microscopic nematodes(线虫) in their roots when planted thickly in the tomato patch before tomato season. The most important step when using marigolds in this way is to completely remove marigolds including their root systems, bag them and throw them away. Dont pile up these plants in t

    18、he tomato field. Remember the marigold roots have effectively trapped the nematodes or the dirt bugs. Over a short period these nematodes will die. This process should allow a great harvest of tomato plants.What is the last paragraph mainly about?A.How to plant marigolds.B.The process of growing veg

    19、etables.C.How to protect marigolds from pests.D.The science behind what Rowena was doing.【答案】D【解析】 段落大意题。根据最后一段内容以及Scientifically, marigold are an effective crop for trapping microscopic nematodes(线虫). before tomato season.可知,该段主要是讲母亲种植番茄的方法背后的科学道理。故选D。【7】 My mother, Rowena, was very knowledgeable a

    20、bout plants because she was raised on a farm in Mansura, Louisiana. She shared with me the gifts that some plants possessed: gifts of healing, pest control and other amazing things they can do. One fond memory is the patch (小块土地) of marigolds (万寿菊) my mother always planted months before she planted

    21、her tomatoes. She was told by her mother that marigolds roots had a magical way of pulling bad things out of the soil so when you cleared them, roots and all, from that area, the ground would be cleared of bad dirt bugs (虫子) and ready for a plentiful tomato harvest. Scientifically, the marigold is a

    22、n effective crop for trapping microscopic nematodes (线虫) in their roots when planted thickly in the tomato patch before tomato season. The most important step when using marigolds in this way is to completely remove marigolds including their root systems, bag them and throw them away. Dont pile up t

    23、hese plants in the tomato field. Remember the marigold roots have effectively trapped the nematodes or the dirt bugs. Over a short period these nematodes will die. This process should allow a great harvest of tomato plants.What is the last paragraph mainly about?A.How to plant marigolds.B.The proces

    24、s of growing vegetables.C.How to protect marigolds from pests.D.The science behind what Rowena was doing.【答案】D【解析】 主旨大意题。根据最后一段Scientifically, the marigold is.可知,该段主要是讲述母亲种植番茄的方法背后的科学道理。故选D。【8】 Crying is the sign of the rawest of human emotions. We cry when we cant hold inside what we feel any more.

    25、 We cry when were at our best, and when were at our worst. By we, I mean all of us. Men included. But we never see other men cry. In no western culture has it ever been acceptable for men to shed(流泪)more than a single tear, and even then its reserved for grand victories, defeats and deaths. A Dutch

    26、research suggests that women cry between three and five times more than men. Generally men and women cry over the same thingsdeaths, break-ups and homesickness, primarily, but researchers believe that men cry more often than women when it comes to positive events.What does the first paragraph mainly talk about?A.Crying is a raw human emotion.B.Crying is an emotion beyond control.C.Crying is an emotion showing sadness.D.Crying is an emotion showing happiness.【答案】A【解析】 主旨大意题。通读第一段可知,Crying is the sign of the rawest of human emotions.(哭是人类感情最原始的表现。)为该段的主题句,第二、三句都是对其具体的说明。故选A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:段落大意类2 WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-612064.html
    相关资源 更多
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷【全优】.docx人教版三年级下册数学期末测试卷【全优】.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷【中心小学】.docx人教版三年级下册数学期末测试卷【中心小学】.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷【word】.docx人教版三年级下册数学期末测试卷【word】.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷【b卷】.docx人教版三年级下册数学期末测试卷【b卷】.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷【a卷】.docx人教版三年级下册数学期末测试卷【a卷】.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷word版.docx人教版三年级下册数学期末测试卷word版.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷word.docx人教版三年级下册数学期末测试卷word.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷a4版打印.docx人教版三年级下册数学期末测试卷a4版打印.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷a4版.docx人教版三年级下册数学期末测试卷a4版.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷1套.docx人教版三年级下册数学期末测试卷1套.docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(黄金题型).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(黄金题型).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(预热题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(预热题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(达标题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(达标题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(轻巧夺冠).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(轻巧夺冠).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(能力提升).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(能力提升).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(考试直接用).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(考试直接用).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(考点梳理).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(考点梳理).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(考点提分).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(考点提分).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(综合题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(综合题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(综合卷).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(综合卷).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(精选题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(精选题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(精练).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(精练).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(突破训练).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(突破训练).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(研优卷).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(研优卷).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(真题汇编).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(真题汇编).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(模拟题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(模拟题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(有一套).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(有一套).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(易错题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(易错题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(巩固).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(巩固).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1