2021年新教材高中英语 Unit 4 History and traditions双基训练金卷(二)新人教版必修第二册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021年新教材高中英语 Unit History and traditions双基训练金卷二新人教版必修第二册 2021 新教材 高中英语 traditions 训练 新人 必修 第二
- 资源描述:
-
1、Unit 4 History and traditions(本卷满分100分)一、阅读理解(每小题2分,共16分)AMexico takes the third place in the most-attended carnival celebrations behind Rio de Janerio in Brazil and New Orleans in the US. While carnival is celebrated in Mexico in all major cities, the celebration in Mazatlan is the most expected.Ev
2、ery year, over 300,000 people attend the carnival celebration in Mazatlan in Mexico. It is a popular destination for carnival festivities along with other Mexicos famous port cities like Veracurz, Ensenada, and La Paz. If youre planning to visit Mexico to observe this famous celebration, it is advis
3、able to book months before the actual date as boarding and lodging(食宿费) rise sharply during the holidays.People from all walks of life actually participate in this yearly festive celebration. It has become a part of peoples way of life both for Catholics(天主教徒) or non-Catholics. People in the US cele
4、brating this tradition and some parts of South America throw confetti eggs(五彩蛋) to one another as part of the traditions practice. This is believed to bring good luck to the person whos hit by it.Besides the above activities, masquerade(化妆) balls and rides that charge entrance fees are available. In
5、 the evening, a grand firework display awaits audience and participants.During the last day of the celebration, South American countries such as Mexico conduct cultural awards including poetry contest and so on. The Clemencia Isaura Poetry recognizes and awards the person with the best unpublished w
6、ork in Mexico.If you are a partygoer and looking for the best event to be at., then this is the best party celebration you should participate in. South American countries are the best place to be at for this type of celebration including New Orleans in the US.1. _is the first place in the most-atten
7、ded carnival celebrations.A. Mexico.B. Rio de JanerioC. New Orleans.D. Sao Paulo.2. If you plan to see the carnival celebration in Mazatlan, youd better _ .A. reach there by plane.B. bring more money with yourself.C. book accommodations in advance.D. visit Mexicos famous port cities.3. In Paragraph
8、3, the underlined part “people from all walks of life” means people_.A. walking in different ways.B. having different interests in life.C. coming from different parts of the city.D. working in different occupations.4. What happens last during the carnival celebrations?A. Throwing confetti eggs.B. Po
9、etry contests.C. Masquerade balls.D. A grand firework display.【答案】1-4 BCDC【解析】这是一篇说明文。文章主要讲述了墨西哥Mazatlan市狂欢节的庆祝活动和特色。1.细节理解题。根据文章第一段的Mexico takes the third place in the most - attended carnival celebrations behind Rio de Janerio in Brazil and New Orleans in the US(墨西哥是世界上庆祝狂欢节的第三大国家巴西,的里约热内卢位于首位,美国的
10、新奥尔良次之)可知在庆祝狂欢节这件事上,巴西的里约热内卢排第一。故选B项。2.细节理解题。根据文章第二段最后一句(如果你计划去墨西哥庆祝这个著名的庆典,建议你在确定日期之前就预定好食宿,因为食宿费在节日期间会暴涨)可知如果要去Mazatlan庆祝狂欢节需要提前预订食宿。C项:提前预定住宿符合以上说法,故选C项。3.词意猜测题。句意:事实上,各行各业的热都会来庆祝这个节日。它已经成为天主教和非天主教人生活方式的一部分。结合句意,尤其是both for Catholics or non-Catholics,可推测划线部分的意思是:来自各个领域的人。D项(在不同职业工作的人)符合句意,故选D项。4.
11、细节理解题。根据文章倒数第三段的Besides the above activities, masquerade balls and rides that charge entrance fees are available(除了以上的活动,还有付费的化妆舞会和游行)可知狂欢节的最后项目是化妆舞会。故选C项。BMy first week in the United States was a cultural shock. Everything felt new to me, including the style of conversation, the community I lived i
12、n and even the type of food people ate.In our community back home, people eat mutton and chicken. Pork and beef are also common among other communities, but eating beef is taken as an illegal act. Unlike Nepal, eating beef is common in the West where most of the people follow religions other than Hi
13、nduism.Food is just an example. When people move from one part of the world to another, they should adapt(适应) themselves to the new culture. For example, going to the bars or getting drunk is not acceptable in my community, but it is common in the US after a certain age.I was raised in a traditional
14、 Hindu family in Nepal. We have a conservative(保守的) opinion towards marriage. Arranged marriages(包办婚姻) are common in which families decide whether the two should get married. Free love marriages are not allowed and are seldom seen. Same-sex marriage is also considered impossible.To me, culture is a
15、matter of habit. The culture is so deep-rooted in peoples minds that most people are against changes. It is always easy for them to do what they have been doing throughout their life. It may be difficult for anyone to adapt to a new culture.However, with travel being an unavoidable thing for modern
16、people, one always comes across different cultures. In such cases, one should be respectful and adaptive to the culture other people follow. The world is always a better place to live in when we have spaces for people of all cultures.5. What does the Nepal law forbid people to eat?A. Pork.B. Beef.C.
17、 Chicken.D. Mutton.6. What can we learn from the passage?A. Most westerners believe in Hinduism.B. Getting drunk in Nepal is acceptable.C. Anyone can enter the bars in the US.D. The writer came across a cultural shock.7. Which may be seen most in Nepal?A. Open marriages.B. Free love marriages.C. Sam
18、e-sex marriage.D. Arranged marriages.8. What is the writers attitude to different cultures?A. Negative.B. Respectful.C. Conservative.D. Indifferent.【答案】5-8 BDDB【解析】这是一篇议论文。作者谈论了美国文化给自己带来的冲击,指出在当今世界,人们应该尊重和适应他人的文化。5.细节理解题。根据第二段.eating beef is taken as an illegal act可知,选B。6.主旨大意题。通过作者的例证可知,无论在饮食禁忌方面,还
19、是结婚风俗方面,文化存在不同的差异,这些文化的冲击让作者感触颇深。选D。7.细节理解题。根据文章第四段“Arranged marriages are common in which families decide whether the two should get married.”可知,听从父母之命的包办婚姻是尼泊尔非常常见的。故选D。8.细节理解题。根据文章最后一段可知,对于现代人来说,旅行不可避免,人们总是会遇到身处不同文化的人。在这种情况下,人们应该尊重和适应他人的文化。因此,对于不同的文化,作者持尊重的态度。故选B。二、七选五(每小题2分,共10分)Table MannersWe
20、all like to think we have good table manners, but what you consider proper table manners may actually be considered rude in another country! Lets explore some strange table manners around the world.Most people believe that it is bad manners to slurp(出声地吃或喝) or hold your soup bowl up to your mouth. 9
21、 Slurping in Japan is an indication that the food is good. Therefore, in Japan, slurping is considered polite. 10 In some cultures, finishing all the food on your plate is a sign that your host did not provide you with enough food. Filipinos, Koreans and Thais will all think like this. In many cases
22、 your host will continue to serve you each time you clear your plate. For Japanese people, however, finishing all the food on ones plate is a sign to the host that the meal is delicious and that you appreciate the meal. 11 This is a belief in many Asian countries, including Thailand, Japan and China
23、. Its considered taboo(禁忌) because during funerals(丧礼), bowls of rice with chopsticks sticking in them areoffered to the deadDont cut your salad with a knife in France. Proper etiquette(礼节) in France when eating a salad to fold the salad leaves onto your fork if they are too big to put in your mouth
24、. You should never cut your salad with a knife. 12 Pay attention to forks. Have you ever been to a fancy western restaurant, not sure which fork to use? 13 In Thai culture the proper way to enjoy Thai food is with a spoon in your right hand and a fork in your left. Some countries dont even use forks
25、 but rather eat with their hands, like India, Nepal and Pakistan.A. That isnt true in Japan.B. Its the one furthest from your plate.C. You must finish the food on your plate.D. Should you finish all the food on your plate?E. You may use your fork to eat something like fruit.F. Never leave your chops
26、ticks sticking in a bowl of rice.G. This rule is taught to many French children from an early age.【答案】9-13 ADFGB【解析】这是一篇说明文。主要说明了世界各地的一些奇怪的餐桌礼仪。9.空前一句Most people believe that it is bad manners to slurp or hold your soup bowl up to your mouth说的是很多人认为出声喝汤是坏习惯,空后Slurping in Japan is an indication that
27、the food is good. Therefore, in Japan, slurping is considered polite.说的是在日本出声喝汤是在表示食物的味道好。因此,在日本这样做是礼貌的行为。A项可以承上启下,说明日本的情况与前面所说国家的情况不同。故选A。10.第三段说的是在有些国家,吃光盘子里的食物意味着没吃饱,而在另一些国家这样做则表示你用餐完毕,并且对食物很满意。故本段主要讨论的是是否要吃光自己盘子里的食物。故选D。11.由下文This is a belief in many Asian countries, including Thailand, Japan an
28、d China.可知在很多亚洲国家自己用的筷子插在米饭上是一种禁忌。所以F项:Never leave your chopsticks sticking in a bowl of rice(永远不要把筷子插在米饭里)符合语境。故选F。12.根据上文You should never cut your salad with a knife(你不应该用刀切沙拉)可知主要说的是在法国不要用刀子切沙拉。G选项中的This rule指不用刀切沙拉这条规则。即很多法国的孩子很小就学了这个礼仪。故选G。13.上一句Have you ever been to a fancy western restaurant,
29、 not sure which fork to use?(你是否有过去一家高档的西餐厅用餐却不知道该用哪把叉子的经历?)可知是在询问是不是不知道用哪个叉子,故下文应当回答用哪个叉子。所以B项符合语境。三、完形填空(每小题1.5分,共30分)The “Double Seven Festival” is a traditional Chinese festival. It has a longer history than the 14 of Valentines Day in the West.The origin of this festival is related to a cowboy
30、and a weaving girl, 15 love story has become a part of the Chinese culture. 16 there are many different versions of the story, the most popular one begins with a poor cowboy. Living with his elder and 17 brother, who treated him badly, the cowboy looked after an old cow every day. Though life was to
31、ugh and boring, he 18 it in silence, without complaining 19 , even such a hard life didnt last long. His brother got rid of him and all he got was the old cow. Although they couldnt talk to each other, they 20 on each other for company. One day, miracle happened. The old cow started talking and told
32、 him that there would be seven fairies coming down to the Earth to 21 in a pond. All he should do was to 22 the dress of one of the fairies. Then that fairy would be his wife. 23 but excited, the cowboy followed the cows advice.Every day, the cowboy went to work 24 the fairy wove cloth at home. Howe
33、ver, their 25 life came to an end when the Heavenly Goddess learned about it. She took the weaving girl away and drew a line in the 26 that turned into the Milky Way, which 27 the cowboy meeting her wife. Due to the strong reaction from the young 28 , the Goddess finally allowed them to see each oth
34、er only once a year. The day was on the 29 day of the seventh month. That is 30 the Double Seven Festival came into being.Although the love story doesnt end up with a happy ending, it is to be told from one 31 to another. It reminds people to cherish every moment32 with their loved ones and not to r
35、egret until we 33 them.14. A. celebrationB. congratulationC. inspirationD. liberation15. A. whichB. whoC. whoseD. that16. A. As ifB. Even ifC. Until thenD. In case17. A. open-mindedB. absent-mindedC. narrow-mindedD. business-minded18. A. came up withB. put up withC. broke up withD. took up with19. A
36、. ActuallyB. UnluckilyC. HappilyD. Frankly20. A. dependedB. basedC. concentratedD. worked21. A. batheB. sleepC. danceD. play22. A. makeB. bringC. stealD. buy23. A. InterestedB. FrightenedC. TiredD. Surprised24. A. whileB. asC. beforeD. after25. A. carefulB. successfulC. peacefulD. helpful26. A. eart
37、hB. waterC. sandD. sky27. A. freedB. riskedC. keptD. prevented28. A. gentlemanB. ladyC. cowD. couple29. A. fifthB. sixthC. seventhD. eighth30. A. whyB. whenC. whereD. how31. A. dynastyB. generationC. ageD. person32. A. sharedB. connectedC. filledD. separated33. A. meetB. loseC. missD. see【答案】14-18 A
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-619095.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2024年广东省梅州市兴宁市小升初英语试卷附答案解析.pdf
