分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 12

类型2021版高考英语一轮复习限时规范练8Module2NoDrugs外研版必修2.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:626601
  • 上传时间:2025-12-12
  • 格式:DOCX
  • 页数:12
  • 大小:2.27MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021 高考 英语 一轮 复习 限时 规范 Module2NoDrugs 外研版 必修
    资源描述:

    1、限时规范练8 Module 2 No Drugs核心素养关键词:培养学生人与社会、远离毒品的能力意识一、阅读理解AIceland is known for its wonderful ice fields and it has one of the best places in the world to see the Northern Lights.However,in the late 1990s,Iceland was also known as a country with one of the highest numbers of teen drug abuse in Europe.

    2、“There were large groups of teenagers getting hopelessly drunk,” American researcher Harvey Milkman said.Noticing their teenagers were out of control,the country decided to do something.With the help of researchers including Harvey Milkman,the government began a special experiment,helping teenagers

    3、stay away from drugs.The program,called Youth Iceland,tried to give teens more meaningful and enjoyable things to do.It made kids feel like they were part of something.It also encouraged parents to make time for their children and to actively take part in their lives.The government spent millions of

    4、 dollars to support new programs for sports,music,arts and dance.Low-income familieswho couldnt afford to sign their kids up for sports programs or art classeswere given a special card of $325 a year.This made it possible for those parents to take part in after-class activities with their children.B

    5、esides,kids between the ages of 13 and 16 were not allowed to go outside after 10 pm in winter or after midnight in summer.Today,Iceland has the lowest rate (比率) of teen drug abuse in Europe.In 1998,before Youth Iceland,42% of 15- and 16-year-olds reported getting drunk.Last year,that number had dro

    6、pped to 5%.Those smoking cigarettes dropped from 23% to 3%.At the same time,the percentage of those spending time with their parents on weekdays doubled,from 23% to 46%,and the percentage taking part in organized sports at least four days a week jumped from 24% to 42%.1.What can we infer about the p

    7、roblems mentioned in Paragraph 1?A.They were quite serious.B.They were hard to notice.C.They were easy to deal with.D.They were common in Europe.2.Whats the purpose of Youth Iceland?A.To test a new program.B.To prevent teen drug use.C.To win support from parents.D.To give teens more free time.3.What

    8、 is the use of the special card?A.To help poor families live a better life.B.To encourage poor families to do after-class activities.C.To make sure kids feel like they were part of something.D.To provide kids from poor families with formal education.4.What do the numbers in the last paragraph show?A

    9、.The program proves to be a success.B.It is important to help teens develop good habits.C.Teens in Iceland are well under control nowadays.D.The problem of teen drug abuse in Iceland is serious.BKids in primary schools in Bellaire,Ohio,have something to sing about.For the past eight years,public pri

    10、mary schools in that town didnt offer music classes.They didnt have the money to pay for them.But the school district got some support to bring back music this school year.Many school officials across the country say music classes get students excited about going to school.And studies have shown tha

    11、t music classes may boost brainpower.For example,researchers from the University of Southern California recently released the results of a five-year study.They found that the brains of 10- and 11-year-olds who learned to play a musical instrument developed faster than the brains of kids who didnt.Th

    12、ough most people arent against teaching music in schools,not everyone says its necessary.Many school officials argue that learning music means less time spent on math,writing,and science,all of which may be more useful to students later in life.Heres what two of our readers think.Music should be tau

    13、ght in school for the simple reason that it makes learning more fun.We have music classes at my school,and I love them!Taking music lessons can also build character.In 2015,a research company called Grunwald Associates did a survey on music education.More than 60 percent of parents whose kids took m

    14、usic classes in school said their child became more focused. Noah Falcon,New JerseyAt my school,we dont have music classes.I think thats OK because it gives us more time to focus on main subjects,like reading and math.Its more important to learn these subjects than it is to learn how to play an inst

    15、rument or sing.If someone wanted to take music lessons,he or she could do it outside of school.I took a mariachi (墨西哥街头乐队音乐) class after school,so it didnt take time away from my other classes. Sophia Salazar,California5.What change has happened in primary schools in Bellaire this year?A.Music class

    16、es are offered.B.The school year is shortened.C.Singing is allowed in schools.D.Kids can get prizes if they learn music.6.What does the underlined word “boost” in Paragraph 2 probably mean?A.Create.B.Prevent.C.Increase.D.Discover.7.What does Noah Falcon think of music education?A.It is unnecessary.B

    17、.It is very important.C.It is a waste of money.D.It is easy to continue.8.What can we learn about Sophia Salazar?A.She didnt like music at all.B.Music brings her more fun.C.Music helps her keep focused.D.She took a music class after school.二、完形填空I enjoy photographing everything in nature,especially

    18、wild horses.I first1Albertas wild horses 20 years ago.Ever since,I had wanted to see and 2them.A friend of mine,who loves wild animals,got to know my 3and last year,I was 4enough to be invited to see the wild horses in the Williams Creek area of Alberta with him.It was an amazing 5.On our first visi

    19、t we6more than 100 horses.Since then,we have been back to the same area three more times.One time,while taking photos of a herd (群) of around 30 horses,I didnt 7that not 20 feet away,a young horse was sleeping behind a tree.Suddenly,he 8,jumped up and just stood there 9me to take photos of him.As I

    20、was photographing him,the herd stud (种马) noticed how 10the little horse was to me and came running over,snaking his neck with his ears back,as if warning the young horse,“11,get away!” The young horse didnt seem to understand what he was being told and didnt 12,until his mom came over to 13him.I did

    21、nt feel unsafe at all by the horse being close to me and 14taking photos.Another time,I15to take photos of a young horse running and jumping for the joy of it.He was having 16all by himself while the rest of his herd ate grass peacefully it made me feel 17.Having been out with the wild animals sever

    22、al times now,I hope to18again as often as possible! They give me complete peace of mind.Im 19for having the chance to spend time with them.These horses are born wild and 20,and should always remain so.1.A.followed B.foundC.heard about D.worried about2.A.help B.photographC.own D.train3.A.wish B.promi

    23、seC.suggestion D.problem4.A.old B.carefulC.patient D.lucky5.A.relationship B.experienceC.opinion D.lesson6.A.raised B.ledC.protected D.saw7.A.believe B.realizeC.accept D.imagine8.A.awoke B.ranC.fell D.walked9.A.teaching B.warningC.asking D.allowing10.A.important B.closeC.strange D.special11.A.Noise

    24、B.PainC.Danger D.Doubt12.A.move B.lookC.come D.stay13.A.change B.understandC.get D.trouble14.A.avoided B.keptC.stopped D.regretted15.A.agreed B.forgotC.managed D.failed16.A.fun B.powerC.interestsD.chances17.A.lost B.lonelyC.relaxed D.excited18.A.attend B.choose C.remember D.visit19.A.hopeful B.sorry

    25、C.thankful D.afraid20.A.free B.similar C.nervous D.unsafe三、短文改错When I was in junior high school,my dad always told me exercise and eat healthy food.I was too busy for my studies,and I didnt have time to exercise.I eat a lot of junk food and didnt treat my body well,so I put on a weight.Six months ag

    26、o,I started senior high school,and I decided to made a change.First,I joined a gym.Then I asked my trainer to make a diet and exercise plan for him.I followed the plan,and started eating better or exercising more.Today,Im five kilos light than before,and Im becoming healthily.Too bad I didnt listen

    27、to my dads advices in junior high school.He was right!限时规范练8(必修2Module2)一、【篇章导读】本文是说明文。文章介绍了冰岛针对青少年滥用毒品问题采取的有效措施。1.A推理判断题。由第一段中的“oneofthehighestnumbers”和“largegroups”以及hopelessly可知,冰岛青少年滥用毒品和酗酒问题很严重。2.B细节理解题。由第二段中的“helpingteenagersstayawayfromdrugs”可知,YouthIceland项目的目的是帮助青少年远离毒品。3.B细节理解题。由第三段中的“This

    28、madeitpossibleforthoseparentstotakepartinafter-classactivitieswiththeirchildren.”可知,这笔钱是为了鼓励贫困家庭父母与孩子们一起参加课外活动。4.A推理判断题。由最后一段的数据可知,YouthIceland项目取得了成功。【篇章导读】本文是议论文。文章探讨了儿童是否应该在学校上音乐课。5.A细节理解题。由第一段中的“Forthepasteightyears,publicprimaryschoolsinthattowndidntoffermusicclasses.”和“Buttheschooldistrictgots

    29、omesupporttobringbackmusicthisschoolyear.”的对比可知,该地区的小学今年开设了音乐课。6.C词义猜测题。由第二段中介绍的研究结果“thebrainsof10-and11-year-oldswholearnedtoplayamusicalinstrumentdevelopedfasterthanthebrainsofkidswhodidnt”可知,音乐课可以促进脑力的开发。7.B推理判断题。由NoahFalcon表达的观点“itmakeslearningmorefun”和“Takingmusiclessonscanalsobuildcharacter.”可

    30、知,他认为音乐教育很重要。8.D细节理解题。由SophiaSalazar自述的“Itookamariachiclassafterschool”可知答案。二、【篇章导读】本文是记叙文。作者喜欢摄影,尤其喜欢拍摄野马。多次拍摄野马的经历不仅让作者了解了野马的天性,而且意识到野马应该自由自在地生活在大自然中。1.C由下文中的“Ihadwantedtoseeand2them”以及“beinvitedtoseethewildhorsesintheWilliamsCreekareaofAlbertawithhim”可知,20年前“我”第一次“听说(heardabout)”(加拿大)阿尔伯塔省的野马。2.B

    31、由上文中的“Ienjoyphotographingeverythinginnature,especiallywildhorses.”以及下文中的“whiletakingphotosofaherdofaround30horses”可知,从那以后,“我”一直想去看看阿尔伯塔省的野马并给它们“拍照(photograph)”。3.A设空处指作者想去看阿尔伯塔省的野马并给它们拍照的心愿,wish符合语境。4.D由上文中的“Ihadwantedtoseeand2them”以及下文中的“Onourfirst和visit”可知,非常“幸运(lucky)”,朋友请“我”和他一起去看阿尔伯塔省的野马。那是一次奇妙

    32、的“经历(experience)”。5.B见上题解析。6.D由上文中的tosee以及本句中的ourfirstvisit可知,我们第一次去那儿“见到(saw)”100多匹野马。7.B由下文中的Suddenly可知,“我”没有“注意到(realize)”有一匹马驹在树后面睡觉。8.A由上文中的“ayounghorsewassleepingbehindatree”以及本句中的Suddenly和“jumpedupandjuststoodthere”可知,突然,那匹马驹“醒来了(awoke)”。9.D由下文中的“AsIwasphotographinghim”以及“Theyounghorsedidntse

    33、emtounderstandwhathewasbeingtold.”可知,马驹站在那里“让(allowing)”“我”给它拍照。10.B由“asifwarningtheyounghorse,11,getaway!”以及下文中的“bythehorsebeingclosetome”可知,种马注意到马驹离“我”很“近(close)”。他似乎在警告马驹,“有危险(Danger),离开这里!”。11.C见上题解析。12.A由“Theyounghorsedidntseemtounderstandwhathewasbeingtold”可知,那匹马驹一直都没“动(move)”,直到母马来“接(get)”它。1

    34、3.C见上题解析。14.B由本句中的“Ididntfeelunsafeatallbythehorsebeingclosetome”可知,“我”“一直(kept)”拍摄。15.C由上文中的“Onetime,whiletakingphotosofaherdofaround30horses”以及本句中的Anothertime可知,有一次,“我”“试图(managed)”拍摄一匹欢腾的马驹。16.A由上文中的“runningandjumpingforthejoyofit”可知,马驹很欢快,fun符合语境。17.C由上文中的joy,peacefully以及下文中的“Theygivemecompletep

    35、eaceofmind.”可知,此处表示这个场景让“我”感到很“放松(relaxed)”。18.D由上文中的ourfirstvisit以及本句中的again可知,“我”希望再去看看那些野马,visit符合语境。19.C由“Theygivemecompletepeaceofmind”可知,“我”很“感激(thankful)”有机会和那些野马在一起。20.A由上文中的“ayounghorsewassleepingbehindatree.Suddenly.andjuststoodthere.”以及“ayounghorserunningandjumpingforthejoyofit”和“therestofhisherdategrasspeacefully”可知,那些野马天性狂野“自由(free)”。三、第一句:exercise前加to第二句:forwith第三句:eatate;去掉a第四句:mademake第六句:himme第七句:orand第八句:lightlighter;healthilyhealthy第九句:advicesadvice

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021版高考英语一轮复习限时规范练8Module2NoDrugs外研版必修2.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-626601.html
    相关资源 更多
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷【全优】.docx人教版三年级下册数学期末测试卷【全优】.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷【中心小学】.docx人教版三年级下册数学期末测试卷【中心小学】.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷【word】.docx人教版三年级下册数学期末测试卷【word】.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷【b卷】.docx人教版三年级下册数学期末测试卷【b卷】.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷【a卷】.docx人教版三年级下册数学期末测试卷【a卷】.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷word版.docx人教版三年级下册数学期末测试卷word版.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷word.docx人教版三年级下册数学期末测试卷word.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷a4版打印.docx人教版三年级下册数学期末测试卷a4版打印.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷a4版.docx人教版三年级下册数学期末测试卷a4版.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷1套.docx人教版三年级下册数学期末测试卷1套.docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(黄金题型).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(黄金题型).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(预热题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(预热题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(达标题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(达标题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(轻巧夺冠).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(轻巧夺冠).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(能力提升).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(能力提升).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(考试直接用).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(考试直接用).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(考点梳理).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(考点梳理).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(考点提分).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(考点提分).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(综合题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(综合题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(综合卷).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(综合卷).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(精选题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(精选题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(精练).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(精练).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(突破训练).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(突破训练).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(研优卷).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(研优卷).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(真题汇编).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(真题汇编).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(模拟题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(模拟题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(有一套).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(有一套).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(易错题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(易错题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(巩固).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(巩固).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1