分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 15

类型2022-2023学年高三下学期2月开学考试(新教材老高考) 英语 WORD版含答案.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:648440
  • 上传时间:2025-12-12
  • 格式:DOCX
  • 页数:15
  • 大小:35.49KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022-2023学年高三下学期2月开学考试新教材老高考 英语 WORD版含答案 2022 2023 学年 下学 开学 考试 新教材 高考 WORD 答案
    资源描述:

    1、高 三 英 语考生注意:1.本试卷分选择题和非选择题两部分。满分150分,考试时间120分钟。 2.答题前,考生务必用直径0.5毫米黑色墨水签字笔将密封线内项目填写清楚。3.考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0.5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上作答无效。4.本卷命题范围:高考范围。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项

    2、。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.19.15. B.9.18. C.9.15. 答案是C。1.Which name did the mans wife suggest?A.Allison. B.James. C.Zoe.2.How is the womans room?A.Untidy. B.Orderly. C.Clean.3.Why should the glasses be kept by the man according to the woman?A.Theyre fashiona

    3、ble. B.They are expensive. C.Theyre memorable. 4. What does the man tell Jane to do?A.Meet Mr.Potter. B.Return at 3 oclock. C.Postpone his appointment. 5.Who is most probably Alice? A.The mans guide. B.The mans wife. C.The mans colleague.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、

    4、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What does the woman suggest the man do?A.Head for the department. B.Make a call to the department. C.Send an email to the department. 7.What is the matter with the phone?A.Its screen turns black frequently. B. A

    5、ll the files in it are missing. C.Its chip may be broken. 听第7段材料,回答第8至10题。8.What is the conversation mainly about?A. Moving to a new community. B. Welcoming friends in a few days. C. Sending an email to their friends.9.When did the speakers meet Lily four years ago?A. When the speakers got married.

    6、B. When Lily was holding her wedding. C. When Lily was having a birthday party. 10.What will the man do tomorrow?A.Clean his yard. B.Have a barbecue. C.Do some shopping.听第8段材料,回答第11至13题。11.What is the weather like now?A.Windy. B.Fine. C.Rainy. 12. Who might Henry be?A.The womans student. B.The mans

    7、teacher. C.The speakers son.13. Where are the speakers?A.In the open air. B.In the car. C.In a classroom.听第9段材料,回答第14至16题。14.When does Mary usually learn Python online?A.On Fridays. B.On Saturdays. C.On Sundays.15. What kind of movie does Mary like best?A.Detective ones. B.Comedy ones. C.Science fic

    8、tion ones.16.Who will go to the cinema tomorrow?A.Only the man. B.Only the woman. C.The speakers and Jack.听第10段材料,回答第17至20题。17.How many lab sessions will the students have every week?A.One. B.Two. C.Three. 18.What are the students allowed to wear in the lab?A.Long scarves. B.Tennis shoes. C.Loose cl

    9、othes.19.Why should the students avoid mixing liquid with paper?A.It may generate much waste.B.It may dirty the lab.C.It may cause a fire.20.What does the speaker mainly talk about?A.Rules the students should follow. B.Grades the students will receive. C.Experiments the students will do. 第二部分 阅读(共两节

    10、,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ACreative learningHigh school programs at the National Gallery of Art value depth over breadth,exploring original works of art through a single specific question or theme.High School Studio WorkshopsGrades 9-12,Single museum visit,2.

    11、5 hoursThese half-day art workshops include an in-depth examination and discussion of works of art in the galleries, followed by behind-the-scenes(幕后的)access to the Education Studio,where students create a related art project.During the workshop, National Gallery of Art educators will encourage stud

    12、ents to look carefully at works of art and then share their responses and they will inspire students to develop theories based on their observations.Students will have the opportunity to create a work of art in the studio inspired by what they have seen in the galleries.Museum Makers:Exploring Art a

    13、nd Museums Grades 11-12The Museum Makers program explains how museums operate and what they have to offer. It gives upper-level high school students the tools to experience,understand and interpret art. Participants will gain an insiders view of how an art museum works.Students meet for seven Saturd

    14、ay sessions from 10:00 am to 3:00 pm. Completion of the program requires attendance of all seven sessions.Creative Writing in the Galleries Grades 7-12,90 minutesStudents will provide a voice for their personal responses to art through creative writing while looking at a selection of artworks in the

    15、 galleries. Using close observation,group discussion, and personal reflection,they will be guided through exercises that use different writing forms, including free-form poetry,A maximum of 30 students(minimum of l5)will be accommodated(容纳)in each session. 21.What can students do at High School Stud

    16、io WorkshopsA.Get basic training as an artist. B.Put forward their own art theories. C.Discuss with artists about their works. D.Learn about artists hobbies and habits.22.What can students get from Museum Makers:Exploring Art and MuseumsA.Tools to create artworks. B.Experience of designing a museum.

    17、 C.Knowledge about how museums work. D.Academic credits for completing all sessions.23. Which of the following groups can attend Creative Writing in the Galleries in each session?.A.Two families of eight. B.Thirty Grade 10 students. C.Forty high school students. D.Twenty-five college students.B Alon

    18、g Route 1,in Thomas-ton,Maine,is a store filled with handicraftsbirdhouses and dollhouses,salad bowls and sailing ships -all made in Maine state prisons. Ted and Barbara Waylayer have been shopping here for decades.We found the quality to be .excellent,said Ted.Prisoners have been making things in M

    19、aine since the 1800s. Charlie Jones came here when he was 20, sentenced to 75 years in a state where there is no parole(假释).In the workshops,he discovered he had a talent for carving. One of Jones earlier projects was a golden eagle,which he learned to carve from a book.“Its amazing to see the amoun

    20、t of talent that the residents have here,said Randall Liberty, commissioner(局长)of Maines Department of Corrections.“We have more than 100 residents working here daily. They do about US $1.6 million worth of work.One of Maines programs allows residents to earn a college degree. The money for it was d

    21、onated by Doris Buffet,who lived in Dockland,Maine.She gave us an initial US $2 million donation,said Liberty.And thats the best money Ive ever seen invested in anyone.”Charlie Jones is one of the graduates.“The college program is incredible,”Jones laughed.“When we used to walk to dinner,we could he

    22、ar people talking about their former crimes. But now when going to dinner, youll hear somebody talking about their philosophy class or their history class.” Liberty said,“The individuals that graduate have about a 5% recidivism(再犯) rate, as opposed to a 60-65% nationally. That means 95% of the peopl

    23、e who go through this program dont go back.”When Doris Buffet died in 2020,Charlie Jones made a table, with legs made of books, to honor her. Its also carved with the names of courses open to prison residents, and the professors who teach them. On the table was a book telling Daris Buffets story,and

    24、 a thank you note. 24.What does paragraph 2tell us about Charlie JonesA.He has a gift for carving. B.He has earned a master degree. C.He is only expert in carving eagles. D.He has been in prison for about 20 years.25.Why did Charlie Jones say those words in paragraph 4?A.To show how the prisoners tr

    25、ied to reform. B.To reveal what led those like Charlie Jones to prison.C.To list some courses included in the college program. D.To highlight the positive effect of the college program. 26.What can we learn from paragraph 53A.Prisoners in Maine create little value. B.Few prisoners in Maine are hardw

    26、orking.C.The handicrafts made in Maine state prisons are of high quality. D.Prisoners graduating from college have a lower recidivism rate. 27.What does the last paragraph mainly tell us?A.How Doris Buffet died in 2020.B.What the table made by Charlie Jones is like. C.Charlie Jones sorrow over the d

    27、eath of Doris Buffet. D.Why there was a book telling Doris Buffets story on the table.CIn the 1960s, while studying the volcanic history of Yellowstone National Park,Bob Christian-sen became puzzled about something that,strangely,had not troubled anyone before:he couldnt find the parks volcano. It h

    28、ad been known for a long time that Yellowstone was volcanic in naturethat is what accounted for all its hot springs and other steamy features. But Christian-sen couldnt find the Yellowstone volcano anywhere.Most of us,when we talk about volcanoes,think of the classic cone(圆锥体)shapes of a Fuji or Kil

    29、imanjaro,which were created when erupting magma(岩浆)piled up. These can form remarkably quickly. One day in 1943, a Mexican farmer was surprised to see smoke rising from a small part of his land. In one week be was the confused owner of a cone five hundred feet high. Within two years it had topped ou

    30、t at almost fourteen hundred feet and was more than half a mile-across. Altogether there are some.ten thousand of these volcanoes an Earth,all but a few hundred of them extinct. There is, however, a second less known type of volcano that doesnt involve mountain building. These are volcanoes so explo

    31、sive that they burst open in a single big crack,leaving behind a vast hole,the caldera(火山口).Yellowstone obviously was of this second type,but Christian-sen couldnt find the caldera anywhere. Just at this time NASA decided to test some new high-altitude cameras by taking photographs of Yellowstone. A

    32、 thoughtful official passed on some of the copies to the park authorities on the assumption that they might make a nice blow-up(放大的照片)for one of the visitors centers. As soon as Christian-sen saw the photos, he realized why he had failed to spot the caldera: almost the whole park2.2 million acres -w

    33、as a caldera. The explosion had left a hole more than forty miles across-much too huge to be seen from anywhere at ground level. At some time in the past Yellowstone must have blown up with violence far beyond the scale of anything known to humans.28. What does the underlined word “its” in paragraph

    34、 1 refer to?A.The ground. B.The nature. C.The volcano. D.The park.29. Why was there smoke rising from the Mexican farmers land2A. A single big crack was forming there. B.Someone was burning stalks there.C.A volcano was erupting underneath. D. There were some hot springs there.30. How did Bob Christi

    35、an-sen discover the parks volcano?A.By looking at the photographs. B.By analyzing its steamy features.C.By researching historical documents. D.By using some advanced equipment. 31.What can we infer about Yellowstone?A. Its level is much higher than the surrounding areas. B.The volcano in it involved

    36、 mountain building. C.It is a large hole left by the explosion. D.Its shape is much like a cone.DHumanitarian(人道主义的)groups and lawmakers have criticized Italian authorities for preventing migrants who were not considered to bevulnerable(脆弱的)from disembarking(登陆)from rescue ships in Sicily on Sunday.

    37、Charities and politicians blamed the selection process as illegal and regarded the actions of the Italian government as inhumane, reported the Associated Press news service, or AP. Italys new government is reportedly targeting foreign-flagged rescue ships in a new procedure that is part of a regulat

    38、ion brought about bv Interior Minister Matteo Piantedosi.Italy allowed a rescue ship carrying 179 refugees and migrants to enter a port in Sicily on Sunday and then later begin disembarking children and sick or“vulnerable people, but 35 men on board were blocked from getting off the ship, reported t

    39、he Reuters news agency. Later, agencies reported that 144 people had been allowed to disembark the Humanity 1 rescue ship,which sailed under a German flag. In the afternoon,357 people were allowed off the Geo Barents ship operated by Doctors Without Borders, which sails under a Norwegian flag, but 2

    40、15 people remained blocked on board.Authorities continued to refuse safe harbor for hundreds of migrants onboard two other ships in nearby waters,said the AP.Humanity 1s captain refused to leave the port of Cataniauntil all survivors rescued from great suffering at sea have been disembarked,said SOS

    41、 Humanity, the German-run charity that operates the ship. The charity strongly criticized Piantedosis decision to only allow vulnerable people to disembark and on Monday said it would launch legal action against the Italian government,claiming Italys actions violate European law and the Geneva Refug

    42、ee Convention.The BBC noted that Italy is one of the main entry points into Europe, and, according to the United Nations, 85,000 migrants have arrived there on small,overcrowded boats since the start of the year. Italys new prime minister,Giorgia Meloni,has promised to take action to stop those maki

    43、ng the hazardous journeys across the Mediterranean.Nongovernmental organizations say coastal nations are responsible by the law of the sea to rescue people who are suffering and that they are responsible to provide a safe port as soon as possible.Till Rummenhohl,head of operations at SOS Humanity,sa

    44、id people were being“held hostage(人质)”onboard the Humanity 1 vessel.We had health authorities onboard who decided whos weak enough,who is basically in urgent medical case and whos not,Rummenhohl told DW News.“The people are not really sure whats happening to them. They have an uncertain future. They

    45、 are afraid of being pushed back from Italy, into international waters or even to Libya. Thats their greatest fear,he said.32.Why were 35 of the 179 refugees not allowed to leave the ship to enter Italy In the beginning?A.They were not weak people. B.They had no certifications. C.The ship was in goo

    46、d condition. D. The ship sailed under a German flag.33. Which can replace the underlined word “hazardous”in paragraph 5?A.Comfortable. B.Thrilling. C.Long. D.Dangerous.34.What is Rummenhohls point of view according to the last paragraph?A.Italys actions agreed with European law and the Geneva Refuge

    47、e Convention. B.Illegal migrants should be pushed back into international waters. C.Coastal countries should save people who are suffering at sea. D.Illegal migrants were supposed to be held hostage onboard. 35.Which can serve as the best title for the news report?A.Italy provides safe shelters for

    48、refugees B.Italy prevents migrants from leaving shipsC.Humanity 1s captain refuses to leave the port of Catania D. Many migrants arrive in Italy on small, overcrowded boats 第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。全科试题免费下载公众号高中僧课堂选项中有两项为多余选项。For the past three weeks,students across Indias

    49、capital have been attending a new course: happiness. The Delhi government introduced“happiness classes”._36_. In a country that uses normal testing to determine student success, offers a limited number of seats in top universities and sets high expectations,educators have been seeing mental health e

    50、ffects._37_. He said,“It will address the growing concern, which is that levels of happiness and well-being are decreasing.”“We have given best-of-the-best talents to the world,”Sisodai said, according to The Washington Post. “_38_. We have been successful so far. But have we been able to deliver be

    51、st-of-the-best human beings to society, to the nation?The Washington Post says children came out of their first happiness class with some excitement. “We should work happily,11-year-old Aayush Jha,a seventh grader at a public school in Delhi, told the paper.“When you work sadly,your work will not be

    52、 good.Sisodai hopes to deliver these tools to help students live more happily inside and outside of the classroom, whether or not theyre achieving their academic standards.“I dont know if happiness can be learned, but yes, it can be practised,”he says.“ _39_”One in four Indian children aged 13 to 15

    53、 struggles with low spirits, the World Health Organization reported last year. As journalist Susan Brink reported,The government has made changes after noticing that some young people under great stress to do well in school tended to commit suicide(自杀)if they felt they did poorly.”“In South India, t

    54、hey observed higher suicide rates after exam periods among schoolchildren who failed,Alexandra Fleischmannn, a project coordinator for the WHOs Preventing Suicide report,told Brink.“_40_,and that reduced suicides.”A. Many Indian students are facing a very tough life B. We have given best-of-the-best

    55、 professionals to industry C.Then they introduced the possibility of taking the exams again D. It is used to decide whether an Indian student is excellent or notE.Delhis Education Minister Manish Sisodai is in charge of making the changes F. Once you start practising living with happiness,then it ca

    56、n become part of your life G.It tried to change the countrys academic focus from student achievement to emotional well-being 第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。When amputee(被截肢者)runner Jacky Hunt-Broersma says her motto is,“I can do hard things,”sh

    57、e is not joking. She has completed 104 marathons in 104 days,_41_a prosthetic(假体的)leg.Hunt-Broersma,46,_42_her 104th marathon on April 30,near her home in Phoenix, Arizona, breaking an unofficial world record along the way. Brick Runners,an organization that supports_43_who raise money for_44_,even

    58、designed one of her favorite T-shirts,which reads,Strong Has Many Forms.Hunt-Broersma,who is from South Africa,lost her leg below the knee to cancer when she was 26 years old. She ran the first of her 104 marathons on January 17,2022._45_,100 in as many days,to_46_non-disabled runner Alyssa Amos Cla

    59、rks 2020 record of 95. But in March, after non-disabled British runner Kate Jayden unofficially broke Clarks record with 10l marathons in 101 days, Hunt-Broersma knew shed _47_to run at least 101.As she did her_48_42.2-kilometer runs,Hunt-Broersmas social media popularity grew, and she raised over U

    60、S $67,000 to help other amputee runners_49_the prosthetic arms and legs they need. These can cost over US $10,000,and_50_insurance companies dont usually _51_them.Hunt-Broersma said she hoped to_52_people everywhere to push themselves to do challenging things even if they have_53 _.Guinness World Re

    61、cords said it knew about Hunt-Broersmas 104 marathons, and that it would take 12 to 15 weeks to look at the_54_before the record can be_55_by it.41.A.damaging 42.A.finished 43.A.coaches 44.A.bookstores 45.A.Occasionally 46.A.beat47.A.fail 48.A.monthly 49.A.repair 50.A.traffic 51.A.pay for52.A.permit

    62、 53.A.ambitions 54.A.adventure 55.A.madeB.using B.scheduled B.employers B. UniversitiesB.Suddenly B.adore B.refuse B.daily B.design B.property B.take over B.force B.disabilities B.attitude B.improvedC.holding C.considered C.athletes C.hospitals C.Initially C.keep C.need C.weekly C.produce C.unemploy

    63、ment C.appeal to C.warn C.potentials C.display C.confirmedD.adjusting D.abandoned D.doctors D.charities D.Strangely D.memorize D.pretend D.yearly D.buy D.health D.adapt to D.inspire D.mistakes D.evidence D.broken第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。A 150-year-old shipwreck(遇难船)be

    64、lieved_56_(be)a treasure of cultural relics was _57_(eventual)lifted from a riverbed near Shanghai early Monday morning in a high-tech salvage(打捞)operation.The merchant ship,_58_refer,to as Yangtze River Estuary No 2 Ancient Vessel,dates back to the period of Emperor Tongzhi(1862-1875)in the Qing Dy

    65、nasty(1644-1911). When it _59 _ (discover)in 2015, it was sitting 5.5 meters off the northeast tip of Hengsha Island in Chongming district.Recovery of the merchant vesselabout 38.1 meters long and 9.9 meters across at its widest pointwas one of the most important and challenging underwater archaeolo

    66、gical excavation(挖掘)_60_(project)China has undertaken.The retrieval(取回)of the vessel“marks the perfect_61_(combine)of underwater engineering and cultural relics protection principles, said Guan Qiang, deputy director of the National Cultural Heritage Administration.“The project has provided a Chines

    67、e example, Chinese model,and Chinese experience for the global protection of underwater cultural relics,he said.In the coming days,another ship will take the shipwreck to the former site of Shanghai Shipyard in Yangpu district,where it will be examined and studied. The ship has been described by the

    68、 heritage administration as “the largest and best-preserved sunken wooden sailboat in Chinas underwater archaeological findings, with_ 62_huge number of cultural relics_63_ board”.Fang Shizhong,_64_position is director of the Shanghai Cultural Heritage Administration, said that the discovery of the

    69、ancient boat was very_65_ (meaning), which proves Shanghais position as an important shipping and maritime commerce center for East Asia and even the whole world.第四部分 写作(共两节,满分 40分)第一节 (满分15分)假定你是高三(1)班班长李华,你班本周五下午将在班级举办主题为Significance of Willpower(意志力)的英文演讲比赛。请你给你班外教Mrs Brown写一封邮件,邀请她作为评委参与这次比赛,内容包

    70、括:1.比赛时间、地点;2.说明评分依据;3.期待对方参加并征求其意见。注意:1.词数80左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯;3.参考词汇:给评分grade。Dear Mrs Brown,_Yours sincerely,Li Hua第二节 (满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Sam worked as a gardener and was trying to raise money for his sick mother. One day, his mother called him and he just assured her on

    71、 the phone that he was going to get the money for her medicine,and that everything would be all right. Then as he returned his phone to his pocket,he discovered that Mr.Smiths daughter,Jane, was standing right behind him. She was 12 years old and surprisingly kind.“Hey,Sam,do you need money for some

    72、thing?”Jane asked him. Sam nodded.“Yes, my mom is sick. But this job in your garden is totally going to help us and your garden is going to be the prettiest in the neighborhood.Jane nodded with pursed lips(噘嘴)and started to talk about gardening.The following day,Sam arrived at the garden and was met

    73、 by a red-faced Mr. Smith,whose expression was full of anger.“You!You tricked my daughter into asking me for money! How dare you, you worthless man!he yelled at Sam.Sam raised his hands to defend himself.“No,sir. I never did that.I swear!I would never do that!But Mr. Smith didnt want to hear it. He

    74、shook his head, pointed his finger at Sam,and said,I want you to finish todays work because you left a horrible messy patch(小块)of dirt on the side of the house. It is so dirty. But its your last day here! Do you understand?Sam could only nod in shock,and Mr. Smith walked away,still angry at him. Sam

    75、 felt so sad that he had just lost one of the best-paying jobs he had ever got.He hadnt completed half of the project, and now he wouldnt get enough for his mothers treatment.He wished Jane had never said anything,but she was a sweet young girl who only wanted to help. It wasnt her fault. He walked

    76、to the house and inspected that patch of dirt,which looked new as if someone had worked on it the night before.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。“Who put the dirt here?Is there anything special under the dirt?he wondered.Jane said,“These things are worth a lot of money and they are all for you,Sa

    77、m.”高三英语参考答案、提示及评分细则听力部分录音稿(Text 1)W: Hi James, how is your little Zoe today? You have a cute name for your daughter.M: Oh, you are flattering me. My wife said we should call her Allison, after her mother, but I thought it sounded out-of-date. (Text 2)M:Look at your room. Books are all over the floor

    78、, and dirty clothes are in the sink. Did you just go through a battle?W:Ill have exams soon.I dont have time to do anything but study. M:I see. But I couldnt do all the chores by myself. (Text 3)W:Id love to have Grandmas glasses,Granddad.Only, they mean a lot of memories. You should keep them. M: I

    79、 know you always like them. It will make me happy to keep them in the family. (Text 4)M:Jane,Im going out for a while.W:But you have an appointment with Mr.Potter at 3 oclock. M: Well,please make it another day. (Text 5)W:Hello,Tim,we plan to go to Hainan during the summer vacation. Do you want to j

    80、oin us?M: Thats amazing! But I need to talk it over with Alice when I get home. W:Oh,she is so happy to have you!I am waiting for your reply. (Text 6)M: Something is wrong with my phone on my way back home. W:Exactly what?Can anyone help you?M:All I get is a dead screen. Well,Ive sent an email to th

    81、e after-sales service department, but no reply until now. W:Maybe you should ring them.Has it happened before?M: No. I think my phone chip is broken.W:Oh,no. Thats bad news. Will you lose your files?M: No, I always back up my files. W:You are so smart. (Text 7)W: Harry, you know what? Ive just recei

    82、ved an email from Lily. She and Potter are coming to see us in 3 days. M:Oh,great!We havent met them for ages.W:Yeah. The last time we met them was at our wedding 4 years ago. M: Did Lily mention how many days theyll stay?W: About a fortnight.M:Great!I cant wait to show them around our new home.W: M

    83、e too. We havent had any guests since we moved in. If the weather is fine, we can prepare a barbecue in the yard. M:Good idea. Ill go to the market tomorrow to buy something we need. (Text 8)W: I love breathing the fresh air of nature, while bathing in the sunshine.M: Thats nice, babe. Im fed up wit

    84、h a week of continuous rain. And we also need to get away from our work occasionally. Look!There are many other families.W:Good,why dont you put a blanket there with others? And I go back to our car and fetch the picnic stuff. Oh. my, its so heavy! What did you put in here?M:Food,beverage,and Henrys

    85、 zoo toys. W:Zoo toys? Why do we need toys for a picnic?M: He said he would like to play with them. And he also made a to-do list.W: OK, then. After all, were here to have fun. Maybe, we can also teach him some science about nature. M: Science?You are his mother,not teacher! Forget about that, OK? I

    86、ts just a picnic. (Text 9)M: What are you going to do this weekend, Mary?W:I usually learn Python online on Saturdays and read books on Sundays. But this Saturday, I plan to go to the cinema, because there will be a new movie coming out,and one of my favorite actors will play a key role in this film

    87、. I have been looking forward to it for a long time.M:Do you think that enjoying movies at the cinema is much more fascinating than watching movies at home?W:Yes,exactly!You can watch high-resolution images on a big screen with Dolby sound effects. M: I really like watching detective movies and scie

    88、nce fiction movies in the cinema. How about you?W: My favorite is comedy. Whenever I watch one,I feel like the whole world is brighter. And, if you watch those movies in cinema, you can be much happier because of the audience around you.M: You are absolutely right. By the way, are you going to watch

    89、 the movie alone?W:No,I will go there with Jack. Would you like to join us?M:Im in! Tell me which cinema you will go to, and I can see you tomorrow. (Text 10)W: Hello, everyone! My name is Bonnie, Im the teaching assistant for this lab session. Let me explain a little about it. As you may know alrea

    90、dy,its a required meeting once a week.I expect you to do all the experiments and keep the results in your lab notebook. Ill collect the notebooks every two weeks. Youll be graded on lab notebooks and quizzes. But the most important information I want to give you now is about safety.First of all, you

    91、 must wear shoes that cover your feet in the lab. Tennis shoes are okay. Also, dont wear loose clothes, long scarves, big necklaces or loose belts. They get caught in something or fall into liquid.Another thing to do for safety is cleaning up. Be sure to put the waste in the correct containers. We c

    92、ant mix liquid with paper. This is extremely important. I dont want any fires in this room.You are responsible for washing out your own lab equipment and putting it away. If you dont do this, I will take away points from your grade. Nobodys going to clean up after you. Okay,any questions?参考答案15 AACC

    93、B 610 BCBAC 1l15 BCABB 1620 CABCA21.B 细节理解题。根据High School Studio Workshops下面的During the workshop, National Gallery of Art educators will encourage students to look carefully at works of art and then share their responses and they will inspire students to develop theories based on their observations可

    94、得答案。22.C 推理判断题。根据Museum Makers:Exploring Art and Museums下面的“The Museum Makers program explains how museums operate and what they have to offer. museum works可知答案。23.B 细节理解题。根据第一段和 Creative Writing in the Galleries下面的“A maximum of 30 students(minimum of 15)will be accommodated(容纳)in each session可得答案。2

    95、4.A 细节理解题。根据第二段中In the workshops,he discovered he had a talent for carving.可知答案。25.D 推理判断题。根据第四段中“The college program is incredible. When we used to walk to dinner, we could hear people talking about their former crimes. But now when going to dinner,youll hear somebody talking about their philosophy

    96、 class or their history class”可知答案。26.D 细节理解题。根据第五段中The individuals that graduate have about a 5% recidivism(再犯)rate, as opposed to a 60-65% nationally. That means 95% of the people who go through this program dont go back可知答案。27.B 段落大意题。根据最后一段中“Its also carved with the names of courses open to pris

    97、on residents, and the professors who teach them. On the table was a book telling Doris Buffetts story,and a thank-you note及前一句可知答案。28.D 代词指示题。根据该词前的It had been known for a longtime that Yellowstone was volcanic in nature结合该句的含义可知答案。29.C 推理判断题。根据第二段中的One day in 1943,a Mexican farmer was surprised to

    98、see smoke rising from a small part of his land. In one week he was the confused owner of a cone five hundred feet high. Within two years it had topped out at almost fourteen hundred feet and was more than half a mile across可推出答案。30.A 细节理解题。根据第三段中的As soon as Christiansen saw the photos, he realized w

    99、hy he had failed to spot the caldera:almost the whole park2.2 million acreswas a caldera可得答案。31.C 推理判断题。根据第三段中的“The explosion had left a hole more than forty miles acrossmuch too huge to be seen from anywhere at ground level”可得答案。32.A 细节理解题。根据第三段中的Italy allowed a rescue ship carrying 179 refugees an

    100、d migrants to enter a port in Sicily onSunday and then later begin disembarking children and sick or vulnerablepeople, but 35 men on board were blocked from getting off the vessel”可得答案。33.D 词义猜测题。根据该词前的“85,000 migrants have arrived there on small, overcrowded boats since the start of the year”和该句的内容

    101、,可知该词是“危险的”意思。34.C 推理判断题。根据倒数第二段Nongovernmental organizations say coastal nations are responsible by the law of the sea to rescue people who are suffering and that they are responsible toprovide a safe port as soon as possible”结合最后一段可推出答案。35.B 标题判断题。根据全文,如第一段Humanitarian(人道主义的)groups and lawmakers h

    102、ave criticized Italian authorities for preventing migrants who were not considered to be “vulnerable(脆弱的)from disembarking(登陆)from rescue ships in Sicily on Sunday”可得答案。36.G 根据该句是对前面一句提到的introduced happiness classes的具体说明可知答案。37.E 根据该句后印度教育部长对该课程进行具体解释可得答案。38.B 根据后面的句子We have been successful so far.形

    103、成一种并列句以及陈述同一类情况可知答案。39.F 根据该句和前面一句在内容上有一致性可知答案。40.C 根据本句和最后一段有关联性可得答案。41.B 她在104天内完成了104场马拉松,所有的比赛都是用(using)假肢完成的。42.A 今年46岁的Hunt-Broersma在4月30日完成了(finished)她的第104次马拉松。43.C Brick Runners是一个支持运动员(athletes)为慈善机构(clarities)筹集资金的组织,该组织甚至设计了她最喜欢的T恤衫之一,上面写着“坚强有多种形式”。44.D 解析见上题。45.C 起初(Initially)是100天内跑100

    104、次马拉松,目的是打破(beat)非残疾运动员阿丽莎阿莫斯克拉克在2020年创造的95次的纪录。46.A 解析见上题。47.C 亨特-布罗尔斯玛知道她至少要(need)跑101场马拉松。48.B 随着亨特-布罗尔斯玛每天(daily)跑步42.2公里,她在社交媒体上的人气也越来越高。49.D 她筹集了超过67,000美元,帮助其他截肢跑步者购买(buy)他们需要的假肢。50.D 这些费用可能超过1万美元,而健康(health)保险公司通常不支付(pay for)。51.A 解析见上题。52.D 亨特-布罗尔斯玛说,她希望激励(inspire)世界各地的人们,即使他们有残疾(disabilitie

    105、s),也要督促自己做有挑战性的事情。53.B 解析见上题。54.D 在记录被证实(confirmed)之前,需要12到15周的时间来查看证据(evidence)。55.C 解析见上题。56.to be 57.eventually 58.referred 59.was discovered 60.projects bination 62.a 63.on 64.whose 65.meaningful 第一节One possible version:Dear Mrs Brown,On behalf of our class, Im writing to invite you to act as a

    106、judge for the public speaking competition.The competition will be held in our class from 2 pm to 4 pm this Friday. Students have to give a five-minute speech on the topicSignificance of Willpower. As a judge, you will grade each of the ten speeches in the aspects of the speakers pronunciation,fluenc

    107、y, and audience engagement. These are just the essential duties of a judge.In addition,we hope that you can put forward your suggestions on the standard of grading the speeches. I wish you could accept my invitation and get involved in the activity. Im looking forward to your reply and we can have a

    108、 discussion about more details.Yours sincerely,Li Hua第二节One possible version:“Who put the dirt here? Is there anything special under the dint?”he wondered. Sam started to move the dirt, and his hand suddenly touched a hard surface. The sound he heard indicated that something metal had been buried th

    109、ere, and then he went down on his knees to uncover the items. Sam was shocked when he pulled out a gold cup and several jewelry pieces. He was inspecting the items when Mr. Smith appeared behind him.“How did you steal these? Oh, my god, Im calling the police immediately, you worthless thief!”Mr. Smi

    110、th yelled and turned, wanting to reach for his phone, but Jane came rushing out and shouted,“NO! DAD!NO! I buried those there!”Jane said,These things are worth a lot of money and they are all for you, Sam.She turned to her father and said,We dont need these valuable things so much, but they could re

    111、ally help Sams mom out. While Mr. Smith was shocked by his daughters words,Sam spoke up.Sir,I swear that I didnt steal these items, and if I discovered these precious things around here, I wouldnt keep them, either.Mr. Smith looked at Sam and nodded. He later checked security cameras and saw that his daughter had indeed buried the items late the night before. He apologized to Sam for misunderstanding him and allowed him to keep his job. To make up for his actions,Mr.Smith later provided more job opportunities for Sam, which eventually earned him enough money to pay for his mothers treatment.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022-2023学年高三下学期2月开学考试(新教材老高考) 英语 WORD版含答案.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-648440.html
    相关资源 更多
  • 三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.5同分母分数的加法课时练北京版.docx三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.5同分母分数的加法课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.4练习九课时练北京版.docx三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.4练习九课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.3分数的大小比较课时练北京版.docx三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.3分数的大小比较课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.1认识几分之一课时练北京版.docx三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.1认识几分之一课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第八单元认识方向复习素材北京版.docx三年级数学下册第八单元认识方向复习素材北京版.docx
  • 三年级数学下册第八单元认识方向8.2认识东南东北西南西北课时练北京版202003181167.docx三年级数学下册第八单元认识方向8.2认识东南东北西南西北课时练北京版202003181167.docx
  • 三年级数学下册第八单元认识方向8.2认识东南东北西南西北课时练北京版.docx三年级数学下册第八单元认识方向8.2认识东南东北西南西北课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第八单元认识方向8.1认识东南西北课时练北京版.docx三年级数学下册第八单元认识方向8.1认识东南西北课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元面积第4课时面积单位的换算课堂精练北师大版.docx三年级数学下册第五单元面积第4课时面积单位的换算课堂精练北师大版.docx
  • 三年级数学下册第五单元面积第3课时长方形的面积课堂精练北师大版.docx三年级数学下册第五单元面积第3课时长方形的面积课堂精练北师大版.docx
  • 三年级数学下册第五单元面积第2课时面积单位课堂精练北师大版.docx三年级数学下册第五单元面积第2课时面积单位课堂精练北师大版.docx
  • 三年级数学下册第五单元面积第1课时什么是面积课堂精练北师大版.docx三年级数学下册第五单元面积第1课时什么是面积课堂精练北师大版.docx
  • 三年级数学下册第五单元面积检测卷(拓展卷)(含答案)人教版.docx三年级数学下册第五单元面积检测卷(拓展卷)(含答案)人教版.docx
  • 三年级数学下册第五单元面积检测卷(基础卷)(含答案)人教版.docx三年级数学下册第五单元面积检测卷(基础卷)(含答案)人教版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积复习素材北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积复习素材北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.9围绿地课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.9围绿地课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.8整理和复习课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.8整理和复习课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.7探索规律课时练北京版202003181255.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.7探索规律课时练北京版202003181255.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.7探索规律课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.7探索规律课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.6面积单位的进率课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.6面积单位的进率课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.5练习八课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.5练习八课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.4正方形的面积课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.4正方形的面积课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.3长方形的面积课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.3长方形的面积课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.2练习七课时练北京版202003181246.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.2练习七课时练北京版202003181246.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.2练习七课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.2练习七课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第二单元除数是一位数的除法检测卷(拓展卷)(含答案)人教版.docx三年级数学下册第二单元除数是一位数的除法检测卷(拓展卷)(含答案)人教版.docx
  • 三年级数学下册第二单元除数是一位数的除法检测卷(基础卷)(含答案)人教版.docx三年级数学下册第二单元除数是一位数的除法检测卷(基础卷)(含答案)人教版.docx
  • 三年级数学下册第二单元图形的运动第3课时平移和旋转课堂精练北师大版.docx三年级数学下册第二单元图形的运动第3课时平移和旋转课堂精练北师大版.docx
  • 三年级数学下册第二单元乘法复习素材北京版.docx三年级数学下册第二单元乘法复习素材北京版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1