广东省2022届高三英语新高考5月练习试卷(PDF版含解析).pdf
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 2022 届高三 英语 新高 练习 试卷 PDF 解析
- 资源描述:
-
1、英语参考答案(新高考卷)第 1 页(共 8 页)绝密启用前(新高考卷)英语参考答案第一部分听力15 CBBAC610 BABBC1115 BCABA1620 CABABText 1W:Ill call you up tomorrow evening to discuss the plan.Lets make it seven oclock.M:Im sorry,but Ill attend a meeting at four oclock.And well be having dinner at that time.Text 2M:Oh,so many kinds of roses.How m
2、uch are the red roses?W:We always sell them at 20 dollars a dozen,but now I can give you a 15 percent discount.Text 3M:Linda,what really made you want to become a writer?W:I always loved reading books when I was small.After graduating I got a job at a childrens bookstore.That waswhen I first started
3、 thinking about making books.Now I have several books published.Text 4M:Darling,I smell something burning.W:Oh,dear.I forgot to turn off the gas.M:Were lucky that you didnt set the whole house on fire.W:I know!I was cooking when the telephone in the living room rang.Text 5M:Can you tell me what this
4、 word is?W:Let me take a look!These words are being printed smaller and smaller,arent they?M:Absolutely right.I can hardly get through this newspaper.Honey,where are my glasses?W:Our daughter put them in the study before she went to work.Text 6M:Hi,Mary.Are you going to the culture festival on Satur
5、day?W:No,I cant.I have a part-time job in the afternoons.How about you?M:I cant,either.I work part-time,too.W:That sounds tiring.What do you usually do on Saturday nights?M:Uh,I usually meet my friends who work in a company.What about you?W:Im usually pretty tired after working in this factory.M:So
6、what do you do after you finish work here?W:I just relax at home in the evening.I get up early on Sundays,do the cleaning and go to a supermarket.Text 7M:So many people.Is it so crowded here all the time?W:Im not sure.Actually,this is my first time here.M:Me,too.I think this is a great place for a h
7、oliday.Where are you from?W:Ohio.How about you?M:Im from Birmingham,England.W:How long will you stay here?M:For about two weeks.I have been to Los Angeles.I want to visit Houston,too.Ill probably visit that city onMonday.英语参考答案(新高考卷)第 2 页(共 8 页)W:Ah,it looks like you are having a great time.M:Yes,I
8、am.How long will you stay here?W:Ill stay here for 3 days.My kids have wanted to come to this city for a long time.M:Thats great.W:My friend is waiting for me.I hope you enjoy your stay in America.Text 8W:Good morning.What can I do for you?M:Well,I am looking for a nursing worker to take care of my
9、mother.She needs long-time help.W:Do you need a live-in or one that only comes during the day?M:One that lives in would be perfect.We have a place for her to stay.My job requires me to travel often and I worklate as well.My wife is very busy,too.W:Do you have any request for her age?M:Someone in her
10、 forties would be preferable.She is more patient and understanding with much experience in takingcare of old people.W:No problem.I have taken it all down.M:How about the salary?W:The salary will be higher,at least 3,400 dollars a month.Someone might get 4,300 dollars a month.But they dontget more th
11、an 5,000 dollars unless they have some medical skills.M:That sounds reasonable.When do I see her?W:You will hear from me in a week.We will arrange that.Now please fill out this form.Text 9W:Ive been meaning to ask you what you are going to do when our Chinese course is finished.M:I dont know.I think
12、 I might take a more advanced class.W:Oh,is there a chance of you doing that?M:Maybe,but Im not quite sure.If I dont take a more advanced class,I may get a private tutor.What do you think Ishould do?W:Well,I dont know.As for me,a part-time job will be beneficial to my Chinese study.M:Practice in dai
13、ly life can make the language more lively.W:Yes,in that case,I can communicate with the local Chinese speakers to improve my Chinese.M:Thats interesting.Will you really do that way?W:Yes,I feel it makes sense.I can have a chance to practice Chinese in the company where I work part-time.M:I would lik
14、e to join you,if it is convenient,please fill in the application form for me,too.W:With pleasure.Text 10W:My senior year of college seemed a perfect time to run my first marathon.At the age of twenty-one,I had alreadycompleted a few half-marathons.I had the blind optimism of youth.When I told my dad
15、,a lifelong runner,of my plan,he replied that marathons arent for me.What a shame!I said tomyself as I began training in July.I began to doubt myself only when I felt extremely tired during a particularly hillytwenty-two-mile training run in the hot weather.The marathon took place on a perfect Novem
16、ber day.Though I startedout promisingly and confidently,I couldnt keep up with my running partners.Close to the twenty-mile mark I felt asharp pain in my knee.My friend joined me for the last part,to offer encouragement.I finished with a time just over five hours.At the finish line I walked slowly t
17、oward my father and fell into his hug,英语参考答案(新高考卷)第 3 页(共 8 页)no longer offended by his statement.From then on,I realized that marathons are not for everyone.第二部分阅读第一节A【篇章导读】本文是一篇应用文,文章介绍了网站 wikiHow 在网上公布的募捐内容。21.D【解析】细节理解题。根据第三段的内容可知,募集到的善款将用于开发更多的资源并丰富网站的内容,这是它的目的。故答案选 D 项。22.B【解析】细节理解题。根据最后一段“if
18、youd like to manage or pause your contributions”可知,此次募捐活动是自愿参加。故答案选 B 项。23.C【解析】细节理解题。根据第一段、第四段和最后一段的内容可知,这是一个网站为了研发更多优质资源而发出的募捐。故答案选 C 项。B【篇章导读】本文是一篇记叙文,文章讲述了文化差异对在美国留学的西班牙学生吉尔的影响。24.C【解析】细节理解题。根据第三段的内容可知,吉尔(Jill)申请研究基金前把申请书给导师过目,在她那长达15 页的申报书上,布满了导师的批评意见,这让她很难过。故答案选 C 项。25.D【解析】细节理解题。根据第四段的“When h
19、e gives feedback,hes direct,which is a cultural thing.”可知,吉尔的导师在德国长大,德国人会直接说出自己的不同观点甚至是批评,不会拐弯抹角。故答案选 D 项。26.B【解析】词义猜测题。根据第五段的“The Americans and Germans approached work discussions similarly by usinga direct approach.”和“However”可知,该词意为“(意见)分歧”,与 B 项同义。27.A【解析】推理判断题。根据第四段的“He grew up in Germany,where
20、 the cultural standards around criticism aredifferent.”和最后一段的“They do it different everywhere,dont they”可知,吉尔最后会明白,她对导师的批评不理解,实际上是由于文化差异导致的。故答案选 A 项。C【篇章导读】本文是一篇说明文,文章介绍了非洲国家在中非合作项目中可以从中国借鉴学习的先进经验。28.B【解析】细节理解题。根据第二段的“A similar initiative is being carried out in Africa to fight against mainly foragr
21、icultural use.”可知,非洲实施“绿色长城”计划,目的是防止土地沙漠化和改良劣质土地,确保农业用地。故答案选 B 项。29.D【解析】细节理解题。根据第四段的内容可知,个体农户与企业签订合同制经济制度,确保合作顺利。这是解决问题的一种方法,非常值得非洲国家借鉴。故答案选 D 项。30.B【解析】推理判断题。根据最后一段的“But despite African agricultural growth averaging 2%a year over the pastthree decades,it has failed to catch up with population grow
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
