分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2022高考英语北师大版一轮总复习规范练:选修6 UNIT 18阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:747842
  • 上传时间:2025-12-13
  • 格式:DOCX
  • 页数:7
  • 大小:34.21KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022高考英语北师大版一轮总复习规范练:选修6UNIT 18阅读理解题组练速度 WORD版含解析 2022 高考 英
    资源描述:

    1、高考题型组合规范练18选修6Unit18阅读理解题组练速度(35mins).阅读理解AThe news that researchers have used cloning to make human embryos for the purpose of producing stem cells may have some people wondering if it would ever be possible to clone a person.Although it would be immoral,experts say it is likely biologically possib

    2、le to clone a human being.Since the 1950s when researchers cloned a frog,scientists have cloned dozens of animal species,including mice,cats,sheep,pigs and cows.With mice,researchers are able to use thousands of eggs,and conduct many experiments,to work out these problems.“Its a numbers game,” said

    3、Dr.Robert Lanza,the chief scientific officer at a biotech company.“But with primates (灵长类动物),eggs are very precious,and it is not easy to get them to conduct experiments.”In addition,researchers cant simply apply what theyve learned from cloning mice or cows to cloning people.Cloning an animal requi

    4、res that researchers remove proteins that are necessary to help cells divide.In mice,this isnt a problem,because the embryo that is created is able to make these proteins again.But primates arent able to do this,and researchers think it may be one reason that attempts to clone monkeys have failed.Wh

    5、ats more,cloned animals often have different kinds of abnormalities.These abnormalities are common because cloned embryos have just one parent rather than two,which means that a process known as “imprinting (印记)” does not occur properly in cloned embryos.“Problems with imprinting can result in extre

    6、mely large embryos,which leads to problems with blood flow for the baby,” Lanza said.“The extremely high rate of death and the developmental abnormalities from cloning make cloning people immoral.Its like sending your baby up in a rocket knowing theres a 50-50 chance that its going to explode.”1.Wha

    7、t can we learn from Paragraph 1?A.Animal cloning is illegal.B.Human cloning is possible.C.Human embryos may have new functions.D.Animal embryos can be used for medicine.2.How does the author develop Paragraph 2?A.By making comparisons.B.By showing processes.C.By offering analyses.D.By using statisti

    8、cs.3.How were the experiments on cloning monkeys?A.They have solved the problem with proteins.B.They have been applied to human cloning.C.They were successful.D.They were in trouble.BIn beautiful rural Montana can be found the town of Livingston.It is close to Yellowstone National Park,which makes i

    9、t a tourist center.Outdoor enthusiasts gather here each year.Low-income families are more likely to face food insecurity.Around half the students in the Livingston School District qualify for free or reduced-price lunches,according to local educator Rachael Jones,known as “Farmer Jones.” She is the

    10、director of the Livingston Farm to School program,which uses the districts two greenhouses and four gardens to grow food that supplements school meals while offering kids hands-on lessons.Jones said,“In many places around the country,if you cant pay for your school meal,you dont eat.Well,here,we don

    11、t turn anyone away.”The towns school district and community members started the program eight years ago.Its part of the National Farm to School Network,which aims to increase access to local food and nutrition education across the country.Jones,who attended public school in Livingston as a kid,has h

    12、eaded up the local program since 2014.Farm to School enriches the curriculum in all of the schools through garden lessons,cafeteria and kitchen lessons,and classroom lessons.Research has shown that healthy school meals can improve academic performance,including improved test scores.Though the Farm t

    13、o School program is not aimed only at lower-income students,Jones said such kids are more likely to eat lunch provided by the school.Eventually she wants to get healthy,affordable meals on the plates of every child in Livingston.It is important for kids to understand where their food comes from.That

    14、s a life-changing experience for them.Jones said,“When I grew up a big force in my life was my grandma Ethel.She taught me from a really early age the value of growing your own food.I worked in her gardens with her,and somehow,through all of those experiences eating her tomatoes and canning pickles

    15、(把腌菜装罐保存) with her it really built up my trust and knowledge in food systems.Im so thankful for her!”4.Who is “Farmer Jones”?A.She is a local farmer.B.She is a school president.C.She is a student in a local school.D.She is a teacher in a local school.5.What is the purpose of the Livingston Farm to S

    16、chool program?A.To contribute to local environmental protection.B.To provide part-time jobs for students.C.To help local farmers make a living.D.To offer students food and lessons.6.What can be learned from Paragraph 4?A.Students performed better in their studies than before.B.The program offered al

    17、l students free meals.C.Students faced health problems.D.The program lacked money.7.What is the root of Jones confidence in food systems?A.Her grandmas suggestions.B.Her childhood experiences.C.Her college education.D.Her healthy lifestyle.CMalala Yousafzai is a Pakistani student and education activ

    18、ist who began speaking out for girls education at the age of 11.After surviving an assassination (暗杀) at the age of 15,she co-founded the Malala Fund with her father to create a world where girls everywhere could be educated without fear.Her fund supports every girls right to 12 years of free,safe,q

    19、uality education and works mainly in countries such as Pakistan,Afghanistan,India and Nigeria.Malala believes girls are the best investment in the future peace and further development of our world.It will never be a wrong choice to spend money on girls.In 2014 the Norwegian Nobel Committee awarded K

    20、ailash Satyarthi and Malala Yousafzai the Nobel Peace Prize for their fight against the suppression (镇压) of children and young people and for the right of all children to education.Malala became the youngest-ever Nobel Peace Prize winner.Accepting the award,Malala said,“This award is not just for me

    21、.It is for those forgotten children who want education.It is for those frightened children who want peace.It is for those voiceless children who want change.”In her new picture book,MalalasMagicPencil,Malala returns to her childhood to teach young readers about the importance of hope,believing in ma

    22、gic,and making the world a better place.Malalas first book,her personal life story co-written with Christina Lamb,IAmMalala:HowOneGirlStoodUpforEducationandChangedtheWorld,was published in 2013.She is also the subject of the 2015 film HeNamedMeMalala.8.Whats the purpose of the Malala Fund?A.To impro

    23、ve girls safety.B.To get young girls to school.C.To improve peoples living conditions.D.To win women lifetime education rights.9.Which of the following is Malalas opinion of girls according to Paragraph 2?A.They are quite good at making investments.B.They are in greater need of peace than boys.C.The

    24、y will play an important role in the future.D.They do more for the development of the world than boys.10.What can be inferred from what Malala said while accepting the award?A.She has a caring attitude.B.She is satisfied with her education.C.She feels powerless to change the world.D.She will have mo

    25、re supporters in the coming years.11.What can be learned about MalalasMagicPencil?A.It teaches readers how to draw.B.It was Malalas first book.C.It was a co-written book.D.It spreads hope.DIts amazing to consider the fact that today,in western Michigan,people speak more than 120 languages.And its ev

    26、en more amazing for me to be part of helping many of those immigrant families.My family and I immigrated to the US in 1975.Weve lived for years in Grand Rapids,Michigan.Early on,I was interested in becoming a schoolteacher,but language prevented me from doing well on tests.Most of the teachers were

    27、very kind,but one,pointing to a low score I had made,laughed at me,“You should have done better;youve been here a year already.”So I took English classes while continuing my education,and I graduated in 1980 from Grand Valley State University as a licensed practical nurse.First I worked in a hospita

    28、l,but I found the work didnt fit me.Then I worked with the United Nations helping immigrants and,later,worked as an interpreter and translator.Realizing there was a growing need here for my skill set,I started a business to help non-English-speakers.That became my lifework.I employ some 250 interpre

    29、ters and translators,some of whom are gifted in as many as seven languages.We are found in any place where words are spoken or written schools,hospitals,workplaces,etc.We mainly provide interpretation and written translation services.Our expertise in rare languages and dialects sets us apart;we can

    30、also translate papers in 30 different languages.Mercy Health is a health-care provider in western Michigan.It has praised our professionalism (专业素质) and quickness.We provide translation for languages often considered difficult to support from Albanian and Assyrian to Zaghawa and Zulu.Besides,we can

    31、field 16 languages spoken in Myanmar and American Sign Language.Especially satisfying is serving the nearby Kentwood Public Schools.Twice a year,we partner with mothers and fathers attending parent-teacher meetings.We deal with 450 such meetings in just two or three days.12.What made the author fail

    32、 to become a schoolteacher at first?A.Her skin color.B.Her English level.C.Her poor education.D.Her family background.13.Whats the purpose of the authors business?A.Offering jobs to immigrants.B.Serving public schools for immigrants.C.Solving language problems for immigrants.D.Providing immigrants w

    33、ith language lessons.14.What does Mercy Health think of the services offered by the authors team?A.They should be appreciated.B.They need some improvement.C.They should be offered outside Michigan.D.They should get the attention of the public.15.What does the underlined word “field” in Paragraph 6 m

    34、ost probably mean?A.Point out.B.Deal with.C.Depend on.D.Write down.阅读七选五I was giving my 5-year-old a bath one night when she looked out the window at our fence and announced,“You know,Mamma,sometimes looking at trees helps you to think.”1What a deep observation from a little child.“You are right,” I

    35、 encouraged.“What are you thinking about?”Lately,there have been a lot of changes going on in my life at work.Business has been hard and I have been doing a lot of consulting for customers who havent been able to afford help.2I have a need and desire to help,but I often say “Yes” when my wallet shou

    36、ld be saying “No!”The last few years have been such a struggle for so many of my customers from so many walks of life.3Worse yet,I always have a voice in the back of my head that says if I dont relax or learn a better way to deal with stress,cancer might come near! So when my daughter said that one

    37、sentence,I promised to spend more time in nature.4It is so grounding and so healing.I have traded a few gym days for hikes in the hills above my house.5I am always more clear-headed after that.So I plan on spending some time this summer in southern California,enjoying thinking at the base of an old,

    38、wise tree with my daughter of course.A.I struggle with this.B.What she said is so true.C.My health is on the downside.D.I decided to stop the busy life.E.I just sat in surprise and silence.F.I have trouble sleeping,sometimes.G.Have you ever sat in a park and stared at a tree?参考答案选修6Unit18阅读理解题组练速度.【

    39、语篇导读】本文是说明文。文章介绍了动物克隆及人类克隆面临的难题。1.B细节理解题。根据第一段中的“expertssayitislikelybiologicallypossibletocloneahumanbeing”可知,人体克隆具有可能性。2.A写作手法题。第二段比较了老鼠和灵长类动物做克隆实验的不同点。3.D推理判断题。根据第三段中的“primatesarentabletodothis,andresearchersthinkitmaybeonereasonthatattemptstoclonemonkeyshavefailed”可推断,对猴子进行的实验遇到了困境。【语篇导读】本文是说明文。

    40、文章介绍了利文斯顿小镇的农场入校项目。该项目既解决了贫困学生的伙食问题,又给学生们提供了亲近自然,了解自然的机会。4.D细节理解题。根据第二段中的“localeducatorRachaelJones”可知,Jones是一名当地的老师。5.D细节理解题。根据第二段中的“togrowfoodthatsupplementsschoolmealswhileofferingkidshands-onlessons”和第三段中的“aimstoincreaseaccesstolocalfoodandnutritioneducationacrossthecountry”可知,该项目旨在为学生提供食物和课程。6.

    41、A推理判断题。根据第四段中的“healthyschoolmealscanimproveacademicperformance,includingimprovedtestscores”可知,学生们的学业进步了。7.B细节理解题。根据末段中的“WhenIgrewupabigforceinmylifewasmygrandma.itreallybuiltupmytrustandknowledgeinfoodsystems”可知,Jones对该农场入校项目的信心来源于自己童年时期与祖母一起在院子里种植农作物的经历。【语篇导读】本文是记叙文。文章讲述了诺贝尔和平奖获得者马拉拉的人生故事。8.B细节理解题。

    42、由第一段中的“sheco-foundedtheMalalaFundwithherfathertocreateaworldwheregirlseverywherecouldbeeducatedwithoutfear”可知,这个基金会旨在让女孩能够进入校园接受教育。9.C细节理解题。由第二段中的“Malalabelievesgirlsarethebestinvestmentinthefuturepeaceandfurtherdevelopmentofourworld.”可知,马拉拉认为应该在女孩身上投资,因为她们会对将来社会的发展与和平做出贡献。10.A推理判断题。由第四段中马拉拉的话“Itisf

    43、orthoseforgottenchildrenwhowanteducation.Itisforthosefrightenedchildrenwhowantpeace.Itisforthosevoicelesschildrenwhowantchange.”可知,她心系他人,关爱他人。11.D细节理解题。由倒数第二段中的“MalalasMagicPencil,Malalareturnstoherchildhoodtoteachyoungreadersabouttheimportanceofhope”可知,这本书传播希望。【语篇导读】本文是记叙文。文章讲述了作者通过提供翻译服务帮助移民者消除语言障

    44、碍的故事。12.B细节理解题。由第二段中的“Iwasinterestedinbecomingaschoolteacher,butlanguagepreventedmefromdoingwellontests.”可知答案。13.C推理判断题。由第一段中的“helpingmanyofthoseimmigrantfamilies”和第四段中的“Istartedabusinesstohelpnon-English-speakers”以及第五段中的“Wemainlyprovideinterpretationandwrittentranslationservices.”可推断,作者的公司主要帮助移民者解决

    45、在生活和工作中遇到的语言问题。14.A推理判断题。由倒数第二段中的“Ithaspraisedourprofessionalismandquickness.”可推断,MercyHealth认为作者的团队所提供的服务专业、及时,因此很欣赏。15.B词义猜测题。由第五段中的“Ourexpertiseinrarelanguagesanddialectssetsusapart;wecanalsotranslatepapersin30differentlanguages.”和本段中的“Weprovidetranslationforlanguagesoftenconsidereddifficulttosup

    46、port”可知,作者的团队能够应对小语种和方言,能够完成其他机构无法实现的难度较大的工作,因此此处指,他们能应对缅甸的十六种语言和美式手语。.【语篇导读】本文是记叙文。作者被女儿的一句话深深触动,此后她改变了自己以往忙碌、焦虑的生活状态,拥抱大自然,从而得到了内心的宁静。1.E根据下文中的“Whatadeepobservationfromalittlechild”可知,对于小孩子能说出这样深刻的话作者感到很惊讶。2.A根据下文中的“Ihaveaneed.sayingNo!”及“Thelastfewyearshavebeensuchastruggle.”可知,作者在工作中一直处于挣扎的状态。3.F根据下文中的“Worseyet”及“dealwithstress”可知,长期的工作压力对作者的身体状况产生了影响。F项中的“havetroublesleeping”符合这一语境。4.B根据下文中的“Itissogroundingandsohealing”可知,女儿的话太有道理了。5.G根据下文中的“Iamalwaysmoreclear-headedafterthat”及“enjoyingthinkingatthebaseofanold,wisetree”可知,此句内容与看树有关。G项符合语境。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022高考英语北师大版一轮总复习规范练:选修6 UNIT 18阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-747842.html
    相关资源 更多
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(能力提升).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(能力提升).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(考试直接用).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(考试直接用).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(综合题).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(综合题).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(综合卷).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(综合卷).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(精练).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(精练).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(突破训练).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(突破训练).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(研优卷).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(研优卷).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(满分必刷).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(满分必刷).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(最新).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(最新).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(新).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(新).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(巩固).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(巩固).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(完整版).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(完整版).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(基础题).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(基础题).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(培优b卷).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(培优b卷).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(培优a卷).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(培优a卷).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(名师推荐).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(名师推荐).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(典型题).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(典型题).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(b卷).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(b卷).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(a卷).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(a卷).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案一套.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案一套.docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【预热题】.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【预热题】.docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【达标题】.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【达标题】.docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【能力提升】.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【能力提升】.docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【考试直接用】.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【考试直接用】.docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【综合题】.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【综合题】.docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【综合卷】.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【综合卷】.docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【精练】.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【精练】.docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【突破训练】.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【突破训练】.docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【研优卷】.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【研优卷】.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1