分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 4

类型高一英语月考试题答案.pdf

  • 上传人:a****
  • 文档编号:752623
  • 上传时间:2025-12-13
  • 格式:PDF
  • 页数:4
  • 大小:168.62KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    英语 月考 试题答案
    资源描述:

    1、高一月考卷答案第 1 页,共 4 页2022-2023 学年高一月考英语试卷(答案)阅读理解A21-23:A B C【导语】本文为一篇应用文。文章主要介绍了加拿大几个观赏野生动物的好去处。21细节理解题。根据第二段第二句“They are a rare species protected by Canada and can only be found in theGreat Bear Rainforest.which is a remote protected area mainly accessible by boat.(它们是加拿大保护的稀有物种,只能在大熊雨林中找到。这是个偏远的保护区,

    2、主要可以乘船到达)”可知,白灵熊是加拿大独有的物种。故选 A 项。22细节理解题。根据第四段最后一句“If you have your heart set on seeing a moose or two,head to Algonquinprovincial Park in Ontario,where you might catch sight of them at dusk or dawn,especially in the spring.(如果你一心想看一两只驼鹿,那就去安大略省的阿尔冈昆省立公园吧,在那里你可能会在黄昏或黎明看到它们,尤其是在春天。)”可知,最有可能看到麋鹿的时间是春季

    3、的黄昏或黎明。故选 B 项。23细节理解题。根据最后一段“Every year thousands of monarch butterflies migrate from Canada to Mexico,where the spend the winter.One of the main points of this migration route is Point Pelee National Park in Ontario.(每年有成千上万只帝王蝶从加拿大迁徙到墨西哥过冬。这条迁徙路线的主要景点之一是安大略省的佩利角国家公园)”可知,如果你喜欢昆虫,可以去 Point Pelee Nat

    4、ional Park 观赏帝王蝶。故选 C 项。B24-27:BBCB【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了研究员黄晖为保护珊瑚礁而做出的努力。24细节理解题。根据第一段中“she was left with memories of a beautiful experience with clear water andabundant colorful corals.(清澈的海水和丰富多彩的珊瑚给她留下了美好的回忆)”可知,大量色彩斑斓的珊瑚给她留下了美好的回忆。故选 B。25段落主旨大意题。根据第二段中“In 2004,when Huang was attending the 10th I

    5、nternational Coral ReefSymposium,she found herself the only representative from the Chinese mainland.She said she felt sad but shemade up her mind to strengthen communication with other countries to improve Chinas level and status in coralresearch.She visited top coral research institutes in the US

    6、and Australia,establishing long-term cooperation withsome of the worlds top coral researchers.So far,Huang has worked on coral research and protection for 22 years.(2004 年,当黄晖参加第十届国际珊瑚礁研讨会时,她发现自己是中国大陆唯一的代表。她说她感到悲伤,但她决心加强与其他国家的沟通,以提高中国在珊瑚研究方面的水平和地位。她访问了美国和澳大利亚的顶级珊瑚研究机构,与一些世界顶级珊瑚研究人员建立了长期合作关系。到目前为止,黄晖

    7、已经从事珊瑚研究和保护工作 22 年了)”可知,本段讲述的是黄晖对保护珊瑚礁的全身心投入以及贡献。故选 B。高一月考卷答案第 2 页,共 4 页26细节理解题。根据第三段中“Huang believes that peoples consciousness of coral protection matters most tothe sustainable development of the coral reefs.(黄晖认为,人们保护珊瑚的意识对珊瑚礁的可持续发展至关重要)”可知,人们树立保护珊瑚的意识是修复珊瑚礁的关键。故选 C。27主旨大意题。根据文章第一段“We started to

    8、 cultivate corals near the Xisha Islands in 2010,and restoredmore than 200,000 square meters of coral reefs,”Huang said.(黄晖说:“2010 年,我们开始在西沙群岛附近培育珊瑚,修复了 20 多万平方米的珊瑚礁。”)”和最后一段“I am 50,and when I become 60,I hope that not onlya coral island will be built but a sustainable development pattern will also

    9、 be created,”said Huang.“The idealstate is that the coral island should be able to support fishermen and preserve the ecosystem,”she added.(她说:“我今年 50 岁,当我 60 岁时,我希望建造的不仅仅是一座珊瑚岛,而是一个可持续发展的模式。”她补充说:“理想状态是珊瑚岛应该能够支持渔民和保护生态系统。”)”以及总览全文,文章讲述的是黄晖培育珊瑚,对保护珊瑚礁的全身心投入,同时希望以此来形成一种可持续的发展模式,保护生态系统。故 B 选项“Scientis

    10、t plants corals to save ecosystem.(科学家种植珊瑚以拯救生态系统。)”适合文章的标题。故选 B。C28-31:ACBDD32-35:CBAD七选五36-40:CBGFD完型填空41-45:BCDAB46-50:DBCDA51-55:CADAB语法填空56.when57.widely58.towns59.have accepted60.exchanging61.and62.busier63.celebration64.to make65.for书面表达Dear Smith,Im Li Hua,president of the Student Union of o

    11、ur school.Having learned you are looking for a guide foryour visit to our local museum this weekend,I am writing to recommend myself.With a good command of English and outgoing personality,I think I will be a good guide for you.Besides,Ihave gained some relevant experience while working as a volunte

    12、er in the museum.Additionally,as a historylover,my insight into the local history and culture is bound to make your visit enjoyable and unforgettable.Hopefully,you will consider my recommendation and have a good weekend!高一月考卷答案第 3 页,共 4 页Yours,Li Hua【导语】本篇书面表达属于应用文,要求考生给学校新来的外教 Mr.Smith 写信,推荐自己做向导陪伴

    13、他周末去参观博物馆,内容包括:1.写信目的;2.推荐理由;3.表达期待。【详解】1.词汇积累性格:personalitycharacter有关的:relevantrelated另外:additionallybesides/furthermore/moreover/in addition愉快的:enjoyableentertaining读后续写However,these teenagers found building this bus shelter was no easy job.They not only needed to find allthe materials they need,

    14、including wood,bricks,nails and so on,but also needed to get the permission to build theshelter from the local government.However,no matter how hard it was,they were determined to do what theywere supposed to do.Finally,with the help of the teachers and the local people,the shelter was finished.The

    15、day finally came when the new bus shelter was put to use.Ryder was no longer afraid of the rain whilewaiting for the bus every morning.He was so grateful for what his schoolmates and teachers had done for him.Heknew all his new friends and teachers cared him very much,and he was sure he would have a

    16、 good time in thisnew school.【导语】本文以人物为线索展开,讲述了一名 15 岁的法国男孩莱德基拉姆,到了夏威夷的一所新学校并很快交了很多朋友。由于莱德出生时患有脊柱裂,他不得不天天依靠轮椅。夏威夷是世界上多雨的地方之一,在下雨天,校车还没到,他就浑身湿透了,他只能穿着湿衣服上课,或者父母把干衣服送到学校,找个地方换衣服。这对这个莱德来说也是一个很大的挑战。很快,他的同学们想出了一个主意,为莱德建一个两扇窗户的公交庇护所。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“然而,这些青少年发现建造这个公交车站并不是一件容易的工作”可知,第一段可描写建造这个公交车站所遇到的困难。

    17、由第二段首句内容“新的公共汽车站投入使用的那一天终于到来了”可知,第二段可描写莱德的内心的感动和感悟。高一月考卷答案第 4 页,共 4 页2.续写线索:天生残疾上学淋雨困难建造公交避难所感动3.词汇激活行为类包括:include/contain.使用:make use of/put to use情绪类.感谢:be grateful/showing his appreciation/show his gratitude.害怕:afraid/scared【点睛】高分句型 1.However,no matter how hard it was,they were determined to do what they were supposed to do.(由连接词 however 引导的让步状语从句和 what 引导的宾语从句)高分句型2.He was so grateful for what his schoolmates and teachers had done for him.(由关系代词what引导的宾语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:高一英语月考试题答案.pdf
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-752623.html
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1