分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型2023届湖北省高考冲刺模拟试卷英语试题(八)答案.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:753294
  • 上传时间:2025-12-13
  • 格式:DOCX
  • 页数:10
  • 大小:150.81KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023 湖北省 高考 冲刺 模拟 试卷 英语试题 答案
    资源描述:

    1、2023年高考冲刺模拟试卷英语试题(八)参考答案第一部分:听力15 BAACC 610 ABCBC 1115 BBCAB 1620 AABAC第二部分:阅读理解2123 DCA 2427 DBCA 2831 ACBD 3235 DACB七选五:3640 DBFCG完型填空4145 ADABC 4650 ACABA 5155 BCCDD语法填空:56. but 57 .amazing 58. another 59. are supposed 60. preparations 61. themselves 62.If 63. an 64.possibly 65. What第四部分:小作文应用文写作

    2、:Dear Frank, Im sorry to inform you the report scheduled in the lecture hall this weekend will have to be made online. Given that the equipment in the hall broke down and it needs repairing, we have no choice but to rearrange your lecture. I wonder if it is possible for you to conduct a Tencent conf

    3、erence or TinTin conference this Saturday evening.Should you have any problem or suggestion, do feel free to contact me for further information. I deeply apologize for any inconvenience we may have caused. Your early reply is what we are expecting. Yours, Li Hua读后续写:One possible version:Back home, J

    4、immy requested his mother to let him clean her hands. His mother felt strange but with mixed feelings, she showed her hands to the kid. It was the first time he had noticed that there were so many bruises in her hands. His tears fell as he cleaned her hands. This was also the first time he had reali

    5、zed that it was the bruises in the mothers hands that were the price that the mother had to pay for his graduation, academic excellence and his future. After cleaning his mothers hands, the youth quietly washed all the remaining clothes for his mother. That night, mother and son talked for a very lo

    6、ng time. The next morning, Jimmy went to the interviewers office. “What have you done and learned, young man?” Jimmy answered with tears in his eyes, “I cleaned my mothers hands and all the remaining clothes.” The lady nodded, “Please share something with me.” The youth said, “Firstly, I know now wh

    7、at appreciation is. Without my mother, there would not be the successful me today. Additionally, by working together and helping my mother, I now realize how difficult and tough it is to get something done. Ultimately, I have learned to appreciate the importance and value of family relationship.” Th

    8、e interviewer smiled, “This is what I am looking for to be my manager. You are hired. Congratulations!”【导语】本文以人物为线索展开,讲述了学业优秀的吉米去参加招聘面试,他从中学到研究生的学习成绩一直都很优秀。在面试官得知,从小失去父亲的吉米,一直由做洗衣工的母亲独自抚养,既没有做过兼职工作,也没有帮助母亲洗过衣服后,面试官让吉米回家给母亲洗手的故事。【详解】1段落续写:由第一段首句内容“回到家,吉米请求他的母亲让他给她洗手。”可知,第一段可描写吉米请求给母亲洗手,第一次看清母亲双手的样子及他

    9、的感触。由第二段首句内容“第二天早上,吉米来到面试官的办公室。”可知,第二段可描写吉米见到面试官后,跟面试官讲述自己做了什么和内心的感悟。2续写线索:母亲感到很奇怪吉米给母亲洗手发现母亲沧桑的双手感动落泪帮母亲洗衣服和母亲交流跟面试官讲述自己做了什么分享自己的感悟被录取3词汇激活行为类谈话:talk /chat注意:notice/ pay attention to回答:answer/ reply情绪类感激:appreciation / gratitude奇怪的:strange / odd【点睛】高分句型1 His tears fell as he cleaned her hands.(运用了a

    10、s引导的时间状语从句)高分句型2 Firstly, I know now what appreciation is.(运用了what引导的宾语从句)高分句型3 This is what I am looking for to be my manager.(运用了what引导的表语从句)【答案解析】阅读理解A篇21D 细节理解题。根据“Getting Around”部分Major car rental companies have desks andbranches around the town可知D项正确。22C 细节理解题。根据“A Brief History”部分 In honor of

    11、 the battle, the group named their state “Lexington”. 可知答案为C。23A 推理判断题。根据“Alcohol Laws”部分The minimum drinking age is 21可以推断。B篇【导语】这是一篇记叙文。作者回忆了一堂意义深远的哲学课。24推理判断题。根据第一段第一句“My philosophy professor was a typical eccentricphilosopher, whose behavior was somewhat strange.(我的哲学教授是一个典型的古怪哲学家,他的行为有些奇怪)”可知,这

    12、位哲学教授是个古怪的人;根据倒数第二段教授的话“Is your life going to be a warning or an example? What legacy will you leave? Thechoice is yours. Class dismissed.(你的生活是一个警告还是一个榜样?你会留下什么遗产?选择权在你。下课了)”可知,教授是一位有思想的人。故选D。25推理判断题。根据划线词所在句的后几句“But how many of us really know who they were, what they thought, what they were proud

    13、of, what they were afraid of, or what they dreamed about?(但我们当中有多少人真正知道他们是谁,他们的想法,他们的骄傲,他们的恐 惧,或他们的梦想?) ”可知,教授通过照片和家族故事的例子说明人们对于祖先的了解是肤浅的,仅限于照片和故事。故选B。26推理判断题。根据文章的讲述可知,教授向学生提出了一系列是否了解祖先的问题,并让学生设想自己的后代会记得自己的什么,结合最后一句“Nobody rose from theirseats for a good five minutes.(整整五分钟没有人从座位上站起来)”可知,教授宣布下课后,同学

    14、们依然没有离开,可推知,教授的课唤起了学生对生活的思考。故选C。27主旨大意题。本文中作者回忆了一堂意义深远的哲学课,课上,教授通过问题让学生们思考可以给自己的后代留下什么?结合“Is your life going to be a warning or anexample? What legacy will you leave? The choice is yours.(你的生活是一个警告还是一个榜样?你会留下什么遗产?选择权在你)”可知,“A lesson about legacy.(一堂关于遗产的课)”适合作为本文标题。故选A。C篇28A 文中第三段中”lack the desire t

    15、o learn”即意味着”unmotivated”。B选项作者未说。并且文章第四段讲到学生很难和学习资源之间进行深度沟通,同时文章第七段也提到了并不是所有的学生都能够接触到网络资源,故B错误。C选项是易错项,文章第一段提到了相关信息,但”They are advertised”这句话表明该信息属于宣传信息,第二段作者表明了自己的观点,即不认同上述描述,故C选项错误。D选项“rarely”并非文中”merely”的含义,故错误。29C 文中第四段”but designed to be graded easily”即能表明C选项正确。A选项错误,文 章未说“accessible material”

    16、 . B选项错误,文章第五段开头提到“the biggest disadvantage of taking an online class is the absence of face-to-face interaction between the teacher and their students”。D选项错误,文章第四段“They are not designed for students to interact with the material in depth but designed to be graded easily to accommodate such a large

    17、number of students.”提到线上课程人数多,这样设计使评分容易些。30B 第六段开头There is also little interaction among students. It can be harder to createstudy groups and form relationships with their peers.以及第五段最后It is nearly impossiblefor students to build a relationship with their professor. A选项“frequently 和irregular”错误,文章第五

    18、段“Live sessions are infrequent and are often scheduled during the middle ofthe day”。C选项文中未提及教授处理email是一种负担,故错误。D选项错误, 偷换概念,并非教授办公室不方便进入,而是办公时间,文章第五段”The office hours of theprofessor may also be during inconvenient times for many students as well. Most interactionwith the professor has to be through

    19、email which is often impersonal”。31D 文章最后一段“However, they fail to provide a genuine education with an emphasis on convenience rather than critical thinking”,表明critical thinking是重要的部分。D篇32D 推理判断题。文章首段提到了电子产品的回收利用与纸张和塑料不同;本段最后一句中的but表明了以上不同点在于电子产品的回收不依靠消费者,而依靠生产者。结合以上两点,可以推断纸张和塑料的回收利用主要靠消费者,因此选项D为正确答案

    20、。33A 事实细节題。本题考査列举处。第2段第3句列举了塑料的特性,对照选项和该句,就能发现文中明确提到选项B、C、D,而选项A显然与原文意思相反。34C 事实细节题。本题考査复合句的理解。第2段第4句是一个非限制性定语从句,是plastics sandwich 的定义,选项C是对该定语从句所述亊实的总结,因此选项C正确。选项A中的100%这一数据不准确,文中只提到plastics sandwich里层是100%的再生塑料。选項D在文中没有提及;选项B中的maximum是对原文sufficient的曲解;35B 推理判断题。本题考査转折处。最后一段倒数第2句中的Unfortunately一词指

    21、出了用镁作机壳的电视机很贵,从而暗示它们并不受消费者欢迎,所以选项B正确。全文并未比较塑料和镁哪个更好,因此选项A不对。本段第2句只指出镁是一种理想的再生材料(ideal for recycling),因此选项C不对;选项D属原文明确表达的意思。第二节 七选五3640 D B F C G完形填空主旨大意本文是一篇记叙文。文章通过作者志愿参加献血的活动告诉我们:你献出的每一份小小爱心,都可能有大影响。41A 考查名词词义辨析。句意:下大雪了,但我的约会没取消。A.约会;B.班级;C.会议;D.飞行。根据下文可知我要去参加献血活动,所以下大雪了,但我的约会没取消。故选A.42D 考查名词词义辨析。

    22、句意:在我看来,我是冒着生命遵守诺言。A.秘密;B.平衡;C.形状;D.话。因为下着大雪我还是去了,所以说我是冒着生命遵守诺言。固定短语keep ones word(遵守诺言)。故选D.43A 考查形容词词义辨析。句意:当我到达那里时,我发现我不是一个人,还有几个人也来献血了。A.独自;B.欢迎的;C.迟的;D.幸运的。根据Four more “hero-types” werealready lying back in donor chairs with lines 45 to their veins,可知,已经不是作者一个人在那里了。故选A.44B 考查动词词义辨析。句意:另外四个英雄已经躺

    23、靠在捐赠者的椅子上,他们的血管上系着线。A.揭露;B.附上;C.应用;D.加。故选B.45C 考查动词词义辨析。句意:机器静静地抽走并且收集着他们的救命礼物血液。A.检查;B.生产;C.收集;D.清理。这里指采集可以挽救别人生命的血。故选C.46A 考查动词词义辨析。句意:看见捐赠同伴们在兑现他们的承诺,我明白自己为什么来这儿。47C 考查形容词词义辨析。句意:我躺在椅子上,准备好为一个素不相识的人的生命有所作为。48A 考查形容词词义辨析。句意:几年前,在一次常规的献血中,我了解到我的血液是专门给那些癌症患者和新生儿的使用的。A.常规的;B.意外的;C.特殊的;D.高兴的。49B 考查副词词

    24、义辨析。根据I learned that my blood was specifically for a cancer patient and for a newborn babyboth patients needed what I would give in order to live.可知,有一次我得知我的血液是专门为一位癌症患者和一位新生儿捐献的,所以作者用不同的方式看待血液中心。故选B.50A 考查副词词义辨析。句意:更重要的是,我的妻子在捐赠骨髓的名单上已有十五年,故选A.51B 考查连词词义辨析。句意:那个小女孩在凯伦的骨髓可以帮助她之前就死了,但凯伦最近又被叫到了。因为她的骨髓

    25、还能帮到其他人。A.或者;B.但是;C.和;D.因为。根据句意可知,前后为转折关系。故选B.52C 考查名词词义辨析。句意:她的测试结果还在档案里,并且结果证明她仍然是一个潜在的匹配者。A.风险;B.顾客;C.匹配者,比赛;D.搭档。这里指血型相匹配。故选C.53C 考查介词词义辨析。句意:这就是与时间赛跑。固定短语:a race against time(与时间赛跑),故选C.54D 考查名词词义辨析。句意:我希望我可以说我们赢得了这场比赛。A.尊严;B.测试;C.奖赏;D.比赛。根据上文It was a race53time.提示可知,这是一场比赛。故选D.55D 考查动词词义辨析。句意:

    26、打电话的人问凯伦是否她还在那个捐赠者的名单上。也就是是否她还愿意捐赠。A.排名;B.签名;C.出现;D.仍然是。故选D.【听力材料】听力部分第一节。第一节:听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。现在,你有5秒钟的时间阅读第1小题的有关内容。【Text 1】M: Hey, Lori. Did you go to the football game last Sunday? Scott scored in the last minute and helped

    27、 his team win.W: No, I was stuck in the library the whole weekend. It sounds like I missed Scotts memorable moment. (1)【Text 2】(第2题为推断题)M: Ive had a pig of a day. First, I found my dog had bitten my shoes when I was about to go out. Then I spilled coffee on an important document. Now, a sudden showe

    28、r of rain soaks me.W: Oh, hard luck. But definitely, tomorrow will be another day.u a pig of a sth. 挠头的事;烦人的事;苦差u hard luck (表示同情)运气不佳;不幸【Text3】(第3题为推断题)M: There now! What did I tell you? The end result of your hard work will be a place at medical school.W: Thank you, Dad. I couldnt have made it wit

    29、hout your support. Why not go out to celebrate?M: Sure, we have to wait until your mom gets home from work.u end result 最终结果u The end result of your hard work will be a place at medical school. 你勤奋苦读,最终一定能进医学院。【Text 4】M: Hi, Gloria. Long time no see. So how was your graduation trip?W: Truly wonderfu

    30、l! I spent five days in Tokyo, seven days in Singapore City and three days in Beijing. You know what? I stayed in Lhasa for twelve days. I should say it is one of the worlds must-see cities. (4)【Text 5】W: Hey, Bruce. Could you click on the link I just sent you?M: No problem. What is it about?W: If f

    31、ive people help me click on it, I can get a 50% discount. Then itll cost me only 24 yuan to take a taxi home on such a rainy day. (5)第一节到此结束。第二节:听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6至第7两个小题。现在,你有10秒钟的时间阅读这两个小题。【Text 6】

    32、W: Look, Irene is dressed in her new dress. Isnt it pretty?M: Yeah. According to the new school rules, we can dress as we wish on Tuesday and Wednesday. (7)W: Im going to get myself new shoes after school. Would you like to come with me?M: Id like to, but Ive already had an appointment with Craig fo

    33、r dinner tonight. Hey, why dont you join us? After the meal, we can go shopping. Im sure Craig needs some T-shirts, too. Since Ive got a bit fat, Id like to get a few pairs of new pants. (6)W: Great! Class starts in ten minutes. Lets hurry up. (7)听下面一段对话,回答第8至第10三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题【Text 7】W: Ke

    34、vin, (8) have you got any plans for dinner tonight?M: Er, maybe a piece of frozen pizza with a glass of cola.W: Come on, Kevin, you know frozen food will do you no good. Im thinking of us two making a meal together. (8) It takes some time, but its relaxing and healthy. What do you think?M: Good idea

    35、! More importantly, it costs us less. (8) But Im totally useless at cooking.W: No matter. You can be my kitchen helper. What kind of food would you like, spicy, sweet or bland?M: Id like to have something spicy. Im really tired of traditional British food. Theyre a bit tasteless. It seems the Englis

    36、h know little about seasonings. (9)W: I take your point. I love food with strong flavor too. (9) How about Sichuan food or curry? (10)M: The latter would be nice. Im in the mood for some Indian food. (10) Ill wash the vegetables.u do (sb.) good (对某人)有好处;有用处;有益;帮助Im sure a few days off would do you a

    37、 power of good. 休息几天肯定对你的身体大有好处。u bland 清淡的;无滋味的u seasoning 调味品;作料u I take your point. 我赞同你的看法。听下面一段对话,回答第11至第13三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题【Text 8】M: Hi, what can I do for you, miss?W: Hi, Id like to buy a camera.M: Okay. What kind of camera would you like, a film camera, a video camera, or a security

    38、camera? (11)W: I want to keep a vlog about my daily life, so a video one may suit me fine. (11)M: Yeah, vlogging is very popular among young people. Then what about this one? It attracts many vloggers for its big memory and underwater filming. It can save you from possible trouble when you video all

    39、 kinds of fishes.W: Sounds nice. May I give it a try?M: Sure. There you go.W: Mm Its really good as you said. How much is it? (12)M: $750. But we offer a 10% discount for all video cameras today. So its $675. (12)W: That still goes over my budget. (12)M: Well, how about this one? It has the function

    40、 of Wi-Fi and quick focus. (13) Whats more, its on sale for only $450.W: Thats exactly what I need. These two functions can save me much time. Ill take it.u vlog 视频博客听下面一段对话,回答第14至第16三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。【Text 9】M: Carol, (14) youre finally home. Theres good news. Mom will go back to school! (14

    41、)W: Wow, Im so glad to hear that. She majored in finance at college, (14) because our grandparents thought it would be easy for her to get a job. But I know she has always been interested in history and literature.M: Thats it. She has been accepted into Stanford University as a graduate student to s

    42、tudy archaeology. Moreover, she has won a full scholarship and doesnt need to worry about tuition fees. (15) Mom is my real idol. I should study hard and follow my dream as well.W: Im afraid Mom couldnt handle household chores and study at the same time. Look, the house is in a mess, especially your

    43、 bedroom. You ought to help with the housework. (16)M: Indeed. But I have to go to the library to do my part-time work now. Can I tidy it up when Im back?W: Well, I will help you do the cleaning this time. By the way, could you send this letter for me on your way to the library? (17)M: Thanks, Carol

    44、. Thats all right. Im in no hurry. (17)u idol 受到热爱和崇拜的人(或物);偶像听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。现在,你有20秒钟的时间阅读这四个小题。【Text 10】Here is a piece of news for someone loving both animals and art. Theres a pig called Pigcasso on a farm in South Africa. Shes a pig who loves to eat and roll in the mud. But shes also one

    45、 of the worlds most famous young artists. Her paintings sell for thousands of dollars. As a piglet, Pigcasso had a black future. She was raised on a big farm to be killed for meat. An animal rights activist named Joanne Lefson rescued her in 2016. In order to keep her new piglet busy, she threw some

    46、 toys into the pen, including some paintbrushes. Pigcasso ate everything except the brushes. So Lefson taught her to paint. Before long, Pigcasso earned her name. It came from the famous Spanish artist Pablo Picasso. (18) In 2017, a lawyer from New York visited the farm. (19) He bought a painting fo

    47、r about $500. And Pigcassos fame spread quickly after that. Next year, she had an art show in South Africa. It was the first show ever by a non-human artist. (19)Experts say pigs are smart creatures. They have good memories, and they recognize how other pigs are feeling. Lefson hopes Pigcasso can make people think a little differently about the animals they eat. She wants them to realize that, “Theres more to pigs than bacon.” (20)u piglet 猪仔;小猪u pen 圈;围栏;畜栏

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023届湖北省高考冲刺模拟试卷英语试题(八)答案.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-753294.html
    相关资源 更多
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含完整答案【典优】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含完整答案【典优】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含完整答案【全国通用】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含完整答案【全国通用】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含完整答案【全优】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含完整答案【全优】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含下载答案.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含下载答案.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题各版本.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题各版本.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及解析答案.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及解析答案.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(网校专用).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(网校专用).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(精选题).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(精选题).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(真题汇编).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(真题汇编).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(最新).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(最新).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(易错题).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(易错题).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(夺冠).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(夺冠).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(名师系列).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(名师系列).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(历年真题).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(历年真题).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(全国通用).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(全国通用).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(全优).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(全优).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案解析.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案解析.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案参考.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案参考.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案免费下载.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案免费下载.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案免费.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案免费.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案下载.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案下载.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【考点梳理】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【考点梳理】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【网校专用】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【网校专用】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【精选题】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【精选题】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【精品】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【精品】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【真题汇编】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【真题汇编】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【有一套】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【有一套】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【最新】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【最新】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【新】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【新】.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1