分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 12

类型2023年新教材高考英语一轮复习 Unit 1 阅读理解题组——练速度(含解析)外研版必修第三册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:760132
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:12
  • 大小:28.42KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023年新教材高考英语一轮复习 Unit 阅读理解题组练速度含解析外研版必修第三册 2023 新教材 高考 英语 一轮 复习 阅读 理解 速度 解析 外研版 必修 第三
    资源描述:

    1、Unit1阅读理解题组练速度.阅读理解AThere is no better way to enjoy the best of nature than a great garden holiday.Here are the top garden holidays to have your eye on for 2022.VisitKentsromanticgardensKnown as the Garden of England,Kent is a place you must visit at least once in your life.Here,you will find differ

    2、ent gardens,each of which has its own character.You can explore the best of Kents gardens with the garden designer Sarah Raven.Sarah will invite you to her own garden Perch Hill,where there will be afternoon tea and flower arrangement.You will also enjoy an exclusive after-hours dinner.Takeintheexot

    3、icbeautyoftheIslesofScillyIf there is one place in the UK that will make you feel that you are somewhere more tropical,its the Isles of Scilly,where you will find white sand beaches,milder temperatures and the exotic Tresco Abbey Garden.Its a botanical paradise home to 20,000 plant species.Soakupthe

    4、serenityofMonetsgardensIf you love getting around by train,a visit to France is a must-do and you will want to discover painter Monets house and gardens in Giverny.The picturesque spot is home to water lily ponds,the world-famous Japanese bridge and displays of vibrant flowers.Its a wonderful place

    5、for a garden holiday in France.BeimpressedbythegardensofSussexsstatelyhomesFor a charming garden holiday in the south of England,where you can spot wildlife and ride an iconic steam train,look no further than Sussex and its wonders.Arundel Castle,Sheffield Park and Garden,and Parham House and Garden

    6、s are just a few of the sites gardeners wont want to miss.You can visit them all,enjoy a ride on the historic Bluebell Railway and explore Chichester Harbour.1.What can you do at Kent?A.Arrange flowers.B.Make dinner by yourself.C.Ride a steam train.D.Play on a bridge.2.Which is the best place to enj

    7、oy the tropical scenes?A.Kent.B.The Isles of Scilly.C.Monets gardens.D.Sussex.3.What is unique about Sussex?A.There are wild animals.B.It provides free rides.C.Its home to the water lily.D.Its surrounded by beaches.BFor most of us,the worlds southern-most point seems like a pretty place,but for Hann

    8、ah,Hannalore,Sophie and Julia,its home.Each year they spend five months living and working in Port Lockroy welcoming visiting ships and,best of all,watching over the native colony of penguins.They live on a tiny island the size of a football pitch,but share it with about 2,000 gentoo penguins and th

    9、eir chicks,as well as other birds.Life here is different every day and depends on weather and ice conditions,as well as the visiting ships schedules.Port Lockroy is one of the most visited places in Antarctica,with one to three ships visiting a day.Between ship visits they have other duties to atten

    10、d to.These include maintenance jobs,sending postcards from the post office,checking conditions on the historical items in the museum and monitoring the penguin colonies and other wildlife.Hannah spends much time stamping peoples postcard,which makes her happy to think of the joy over 70,000 people p

    11、er year get when they receive a postcard from Antarctica,and the most southerly post office in the world!For Sophie,the most amazing thing is being able to live and work with feathery friends,the penguins.Sophie says they have to make sure the penguins are not disturbed when they are resting or wadd

    12、ling their way back to their nests.They mark specific routes for visitors to walk on so that they dont use the penguins highways.Part of their job is also to count the penguin colony when after theyve laid their eggs,then again when the chicks are born and when the chicks are old enough to venture b

    13、eyond the nest.The information collected will help scientists know if the breeding season has been a successful one or not.4.What can we learn from the passage?A.How to live and work in Antarctica.B.What the real life is like in Antarctica.C.What the four women do in Antarctica.D.How to explore the

    14、beauty of Antarctica.5.What do the duties of the four women include?A.Posting wildlife to people around the world.B.Changing the weather to preserve historical items.C.Recording the data of the ice conditions in Port Lockroy.D.Collecting information about the breeding season of penguins.6.What do we

    15、 know about Port Lockroy?A.Postcards from Port Lockroy are free of charge.B.Port Lockroy welcomes the most tourists in Antarctica.C.Weather is a factor to consider if people are to visit Port Lockroy.D.When visiting Port Lockroy,tourists can travel wherever as they like.7.In which column of the news

    16、paper are you most likely to read the passage?A.Book review.B.People in the news.C.Economics and business.D.Sports and events.CAs an astronomer,I am accustomed to observing the universe in quiet places.I observe galaxies in the deep universeplaces so far away that their light takes billions of years

    17、 to reach our eyes.Sometimes I wonder what our own galaxy looked like billions of years ago,before our solar system was born.I often stare at the Hubble Deep Field(哈勃深空区) searching for clues:galaxies colliding,stars exploding,and stellar nurseries.Can looking to the stars bring us closer together?A

    18、couple of months ago,Betelgeuse,a bright star in the Orion constellation(猎户座),started to get dimmer and dimmer.Astronomers all over the world thought this might be a signal that the star was about to explode.Though it might not happen for another 1,000 years or more,still I went outside every night

    19、to check it out.I was hoping that it would explode.Imagine seeing a star shining as bright as the full moon even during the day.I started dreaming about using such an event to remind everyone that stars produce nearly all of the chemical elements in the universe,which came directly out of the Big Ba

    20、ng.Everything we breathe,touch and see was made inside of stars.The iron in our blood,calcium in our bones,and almost the entire periodic table are products of stellar evolution.Betelgeuse did not explode,and more recent observations note that it is actually returning to normal.But nothing is normal

    21、 here on Earth now.I am beginning to realize that we did not need a star to explode to unite us.All we needed was a common problem.I am hoping that everyone on the planet is saving some time to contemplate the universe and to realize we are not alone.No matter where we are or who we are,we are on th

    22、is planet together.Since we are all made of stars,looking up at the night sky gives us a glimpse of our past and our future,and we can contemplate both together.8.Why does the author write this article?A.To advise others to stare at a potentially exploding star recently.B.To research into the scient

    23、ific mystery in the universe with readers.C.To discuss the proper relationship between humans and the universe.D.To suggest thinking about the way human beings live in this world.9.According to the article,Betelgeuse .A.is a star the author tracked for yearsB.will produce chemical elements if it exp

    24、lodesC.is a normal star which is disappearingD.will explode in ten thousand years10.What does the underlined phrase“such an event” in Paragraph 4 refer to?A.Betelgeuses potential explosion.B.Betelgeuses getting dimmer and dimmer.C.The authors checking out every night.D.A stars shining as bright as t

    25、he sun.11.Whats the best title of this passage?A.What should an astronomer do?B.Should we know more about the universe?C.Looking to the stars can bring us closer togetherD.Getting united is a problem impossible to solveDWhen the Chinese spacecraft Change-5 returned to Earth on December 17,2020,it br

    26、ought back something not seen on our planet since the 1970s:moon rock samples.This precious cargo,collected by Change-5s robotic research vehicle in the northwest region of the lunar near side,is now being studied by scientists in Beijing.The success of the latest Chinese space mission also showcase

    27、d technology that may be used in future years to create human settlements on Earths near neighbor.The returned lunar samples will “absolutely add new knowledge of the history of the moon,particularly its volcanoes,” says Xiao Long,a planetary scientist at China University of Geosciences.The rocks se

    28、nt back by Change-5 “will ask us to rethink about why and how the moons volcanic history lasted this long,” he says.The Change-5 mission was more than just a trip to collect moon rocks.It was also the latest stage of a long,planned sequence of robotic lunar explorations by China that have grown ever

    29、 more scientifically advanced.The program began with the 2007 launch of Change-1 and Change-2 three years later.These crafts circled the moon collecting data used to help guide Change-3 and Change-4,and to direct their robotic vehicles.The robot on Change-5 was able to collect rock and soil samples

    30、and return them to Earth.In the near future,an identical spacecraft called Change-6 will attempt a sample-return mission from the moons south polean area of intense scientific interestgiven the large amount of water ice present.The more advanced Change-7 and Change-8 spacecraft are also planned to l

    31、and near the south pole to carry out analysis of the region and test new technologies,including detecting and obtaining materials that could be useful to future human explorers,such as water and hydrogen,and testing 3D printing on the lunar surface.The long-term aim of the Change program is to estab

    32、lish an International Lunar Research Station around 2030 to support robotic and,eventually,crewed missions.12.What is Paragraph 2 mainly about?A.The moons recent volcanic activities.B.The significance of the moon rock samples.C.New knowledge of the history of the moon.D.Further studies of the return

    33、ed lunar samples.13.What distinguishes the mission of Change-6 from that of Change-5?A.The technology they use.B.The time they spend on the moon.C.The specific locations they explore.D.The amount of material they bring back.14.What are Change-7 and Change-8 space missions mainly intended to do?A.Tra

    34、nsport researchers to the moon station.B.Build up an International Lunar Research Station.C.Collect data necessary to guide moon-landing spacecraft.D.Find and test resources and means to support living on the moon.15.Which of the following best summarizes the Change space program?A.A project to stud

    35、y the surface of the moon.B.A plan to improve human settlements on the moon.C.A set of experiments to test the possibility of manned spacecraft.D.A series of increasingly challenging scientific lunar explorations.阅读七选五HowtoenjoymusicBylisteningPeople can enjoy music by listening to it.They can go to

    36、 concerts to hear musicians perform.1 However,sometimes huge festivals are organized in which it is performed outside,in a field or stadium,like pop festivals.People can listen to music on CDs,computers,iPods,television and even mobile phones.There is so much music today,in elevators,shopping malls,

    37、and stores,that it often becomes a background sound.Sometimes it is pleasant to listen more closely to music.2Byplayingorsinging3 Probably the most common for complete beginners is the piano or keyboard,the guitar,or the recorder.After they have learnt to play scales and play simple tunes,then they

    38、can think about which instrument for further development.4 For example,a very short child cannot play a full-size double bass,because the double bass is over five feet high.Finally,it helps to have a good teacher.BycomposingAnyone can make up his or her own pieces of music.It is not difficult to com

    39、pose simple songs or melodies.Its easier for people who can play an instrument themselves.All it takes is experimenting with the sounds that an instrument makes.Someone can make up a piece that tells a story,or just find a nice tune and think about ways it can be changed each time it is repeated.5A.

    40、Music can be written in several ways.B.People can learn to play an instrument.C.The instrument might be someones own voice.D.Classical music is usually performed in concert halls.E.As we know,some kinds of music make people excited.F.They should choose an instrument that is practical for their size.

    41、G.We are trying to hear the different instruments and what types of notes the instruments are playing.答案:.【语篇导读】本文是应用文。文章介绍了四个别具特色、值得参观的地方。1.A解析细节理解题。根据VisitKentsromanticgardens部分的“SarahwillinviteyoutoherowngardenPerchHill,wheretherewillbeafternoonteaandflowerarrangement.”可知,在肯特,你可以插花。2.B解析细节理解题。根据T

    42、akeintheexoticbeautyoftheIslesofScilly部分的“IfthereisoneplaceintheUKthatwillmakeyoufeelthatyouaresomewheremoretropical,itstheIslesofScilly”可知,在锡利群岛可以欣赏热带风光。3.A解析细节理解题。根据BeimpressedbythegardensofSussexsstatelyhomes部分的“.whereyoucanspotwildlifeandrideaniconicsteamtrain,looknofurtherthanSussexanditswonder

    43、s.”可知,此处的特别之处在于能见到野生动物。【语篇导读】这是一篇新闻报道。文章讲述了Hannah,Hannalore,Sophie和Julia在南极洲洛克罗伊港迎接来访的船只,照看本地企鹅的故事。4.C解析推理判断题。根据第一段的“EachyeartheyspendfivemonthslivingandworkinginPortLockroywelcomingvisitingshipsand,bestofall,watchingoverthenativecolonyofpenguins.”和下文对这四位女性在南极洲工作的介绍可知,这篇文章告诉我们这四位女性在南极洲做什么工作。5.D解析细节理

    44、解题。根据最后一段中的“Partoftheirjobisalsotocountthepenguincolonywhenaftertheyvelaidtheireggs,thenagainwhenthechicksarebornandwhenthechicksareoldenoughtoventurebeyondthenest.”可知,她们的职责包括收集企鹅繁殖季节的信息。6.C解析细节理解题。根据第二段中的“Lifehereisdifferenteverydayanddependsonweatherandiceconditions,aswellasthevisitingshipsschedul

    45、es.”可知,如果人们要去洛克罗伊港,天气是一个需要考虑的因素。7.B解析推理判断题。通读全文可知,文章讲述了Hannah,Hannalore,Sophie和Julia在南极洲洛克罗伊港迎接来访的船只,照看本地企鹅的故事,可在报纸的“新闻人物”专栏里读到这篇文章。【长难句分析】The information collected will help scientists know if the breeding season has been a successful one or not.【分析】Theinformationwillhelp.是主句,collected是过去分词作后置定语,if

    46、引导的是宾语从句。【译文】收集到的信息将帮助科学家知道繁殖季节是否成功。【语篇导读】这是一篇夹叙夹议文。作者通过观察宇宙深处的星系产生了联想:地球上一切都不正常了,需要有一个共同的问题使人们更加团结。8.D解析推理判断题。根据最后一段中的“Nomatterwhereweareorwhoweare,weareonthisplanettogether.Sinceweareallmadeofstars,lookingupatthenightskygivesusaglimpseofourpastandourfuture,andwecancontemplatebothtogether.”可知,作者建议我

    47、们思考人类在这个世界上的生活方式。9.B解析细节理解题。根据第四段中的“thatstarsproducenearlyallofthechemicalelementsintheuniverse,whichcamedirectlyoutoftheBigBang”可知,如果Betelgeuse发生爆炸,会产生化学元素。10.A解析词义猜测题。根据第三段中的“Astronomersallovertheworldthoughtthismightbeasignalthatthestarwasabouttoexplode.”可知,“suchanevent”指Betelgeuse潜在的爆炸迹象。11.C解析主

    48、旨大意题。通读全文可知,作者观察宇宙深处的星系,发现一颗恒星可能要爆炸,但后来又恢复正常,从而产生了联想。地球上一切都不正常了,需要有一个共同的问题使人们更加团结。C项“仰望星空可以让我们更加亲密”突出主题,表达准确,适合做标题。【语篇导读】本文是一篇新闻报道。2020年12月17日,中国航天器嫦娥五号返回地球,带回了自20世纪70年代以来在地球上从未见过的东西月球岩石样本。文章介绍了月球岩石样本的意义以及嫦娥项目的一些目标和计划。12.B解析主旨大意题。根据第二段中提到的“返回的月球样本绝对会增加关于月球历史,特别是其火山的新知识”可知,第二段主要讲了月球岩石样本的意义。13.C解析细节理解

    49、题。根据第一段的“.inthenorthwestregionofthelunarnearside”和第四段的“.fromthemoonssouthpole”可知,嫦娥六号和嫦娥五号的任务不同之处在于探索的位置不同。14.D解析细节理解题。根据第五段中的“includingdetectingandobtainingmaterialsthatcouldbeusefultofuturehumanexplorers,suchaswaterandhydrogen,andtesting3Dprintingonthelunarsurface”可知,嫦娥七号和嫦娥八号的空间任务主要是寻找和测试支持在月球上生活

    50、的资源和方法。15.D解析推理判断题。根据最后一段并结合上文提到的嫦娥五号、六号以及七号、八号的任务可推知,嫦娥计划实施一系列越来越具有挑战性的月球科学探索。.【语篇导读】本文是说明文。文章主要讲述了人们欣赏音乐的几种方式。例如:通过听来欣赏音乐;通过弹奏乐曲和唱歌来欣赏音乐;通过作曲来表达心声等。1.D解析根据下文“However,sometimeshugefestivalsareorganizedinwhichitisperformedoutside.”可知,所填句子的内容应该与该句形成转折关系,D项“古典音乐通常在音乐厅演奏”符合语境。2.G解析上文提到“有时更近距离地听音乐令人愉悦”,G项“我们尽力去听出不同的乐器和乐器演奏的音符”与上文语意相符。3.B解析本部分的小标题是Byplayingorsinging。根据下文提到的“初学者中常见的是钢琴、吉他”可知,所填的句子与学习乐器有关,所以选B项。4.F解析根据下文所举的例子“矮个子的小孩不能弹奏全尺寸的低音提琴”来看,演奏乐器应该根据自己的身高来选择,所以选F项。5.C解析本部分介绍的是自己谱曲。所填的句子是本段的最后一句,是对本段的总结。C项“乐器代表了一个人的心声”符合语意。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023年新教材高考英语一轮复习 Unit 1 阅读理解题组——练速度(含解析)外研版必修第三册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-760132.html
    相关资源 更多
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案【预热题】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案【预热题】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案【突破训练】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案【突破训练】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案【夺分金卷】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案【夺分金卷】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案【典型题】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案【典型题】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案【a卷】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案【a卷】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及免费答案.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及免费答案.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及下载答案.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及下载答案.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及一套完整答案.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及一套完整答案.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及1套参考答案.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及1套参考答案.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题加答案下载.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题加答案下载.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题免费答案.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题免费答案.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【重点班】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【重点班】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【重点】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【重点】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【综合题】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【综合题】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【精选题】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【精选题】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【精华版】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【精华版】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【有一套】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【有一套】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【最新】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【最新】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【巩固】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【巩固】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【实验班】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【实验班】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【完整版】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【完整版】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【夺冠系列】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【夺冠系列】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【夺冠】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【夺冠】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【基础题】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【基础题】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【培优b卷】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【培优b卷】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【培优a卷】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【培优a卷】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【名校卷】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【名校卷】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【名师系列】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【名师系列】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【各地真题】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【各地真题】.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1