分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 25

类型2024届高考英语二轮复习阶段测试卷(新高考II卷专用)01(解析版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:765761
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:25
  • 大小:55.63KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2024 高考 英语 二轮 复习 阶段 测试 新高 II 专用 01 解析
    资源描述:

    1、2024届高考二轮复习阶段测试卷 (新高考II卷专用)01英 语第一部分 听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。第一节 (共5小题:每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shin?A. 19.15.B. 9.18.C. 9.15.答案是C。1. What is “couscous”?A. A new hotel.B.

    2、A kind of food.C. A close relative.2. How will the speakers go to the Sports Complex?A. By bus.B. By taxi.C. By subway.3. What will the weather be like today?A. Windy.B. Sunny.C. Rainy.4. In which city did the woman and John stay the longest?A. Paris.B. Rome.C. Vienna.5. Why has the man come a long

    3、way to see the woman?A. To register an advertisement.B. To ask about a lawyer.C. To have an interview.第二节 (共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或读白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. When will the speakers have their p

    4、icnic?A. On Friday.B. On Saturday.C. On Sunday.7. Who will go to the market?A. Johnnys mother.B. Lucys parents.C. Johnny and Lucy.听第7段材料,回答第8、9题。8. Where are the speakers?A. In a restaurant.B. In a bookstore.C. In a supermarket.9. What does the man have to do now?A. Wait for his turn.B. Sign his nam

    5、e.C. Call his friend.听第8段材料,回答第10至12题。10. Whats the relationship between the speakers?A. Brother and sister.B. Husband and wife.C. Customer and shop assistant.11. What do we know about the man?A. He is very poor.B. He hates shopping.C. He often comes to the store.12. Which dress does the woman like?

    6、A. The red one.B. The blue one.C. The white one.听第9段材料,回答第13至16题。13. What does the man think of visiting art galleries?A. Costly.B. Worthwhile.C. Disappointing.14. Where did the woman go recently?A. To Washington.B. To Seoul.C. To Paris.15. How old is the woman now?A. 22 years old.B. 26 years old.C.

    7、 28 years old.16. What art gallery does the man want to visit again?A. Muse dOrsay.B. Centre Pompidou.C. The National Gallery of Art.听下面一段独白,回答第17至20题。17. What is Perelman?A. A researcher.B. A doctor.C. A reporter.18. With whom do babies feel the most comfortable?A. Strange adults.B. Babysitters.C.

    8、Other babies.19. How may babies react to unfamiliar babies?A. They may start to cry.B. They may touch each other.C. They may show much fear.20. What may the study lead to?A. Much more parenting time with babies.B. A greater demand for experienced babysitters.C. An increase in family-based day care c

    9、enters.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2023上辽宁高三辽宁实验中学校考阶段练习) Listed below are some nice family-friendly museums in Chicago, pick one that interests your kids most and take your little ones there to have fun.Shedd Aquarium (水族馆)It was open to the pub

    10、lic on May 30th, 1930. Visitors with limited movement can use easy slopes (斜坡) to reach the exhibits, which are also explained to children through an app. Families can spend the night in the aquarium during the special event called Asleep with the Fishes.Elmhurst History MuseumIts a museum about his

    11、tory that has won awards and was created in 1957. It shows different exhibits about many history-related subjects, has a fun interactive exhibit about its own history, and offers various public programs, tours of exhibits, and special events for the community. The museum is a fantastic place for fam

    12、ilies to visit for a day or two, and it even has places for picnics and holiday train journeys.Chicago Childrens MuseumFounded in 1982, the museum displays impressive exhibits for children, featuring dinosaur bones, a play area only for babies and a famous and fun climbing area for children. Moreove

    13、r, the museum offers various exhibitions and daily art classes for children, which are free of charge. Visiting the museum on the weekend is a good choice for economical family amusement.Field Museum of Natural HistoryWith millions of things in its store, it was established in 1893. Discover more th

    14、an 4 billion years of life on Earth through interesting displays and interactive events, and discover protection campaigns worldwide.It is now considered as famous as the Smithsonian Institution, established in 1846 in Washington, and the American Museum of Natural History, which originated in 1869

    15、in New York.21. What is special about the Shedd Aquarium for family visitors?A. They can go on a picnic there.B. They can sleep overnight there.C. They can surf the Internet.D. They can learn the history of Chicago.22. What can kids do at the Chicago Childrens Museum?A. Have discounts on holidays.B.

    16、 Watch dolphins exhibitions.C. Take a fun climb.D. Take free art classes on an app.23. Which of the following has the longest history?A. Shedd Aquarium.B. Elmhurst History Museum.C. Chicago Childrens Museum.D. Field Museum of Natural History.BWhen I was twelve years old, my father took me to see Zig

    17、 Zigler. I remember sitting in that dark auditorium listening to Mr. Zigler raise everyones spirits up to the ceiling, feeling like I could do anything. When we got to the car, I turned to my father and said: “Dad, I want to make people feel like that.” My father asked me what I meant. “I want to be

    18、 a motivational speaker just like Mr. Zigler.” I replied. A dream was born.Recently, after a four-year relationship with a top company beginning as a salesperson and ending as a regional sales manager, I made my decision to start my own company and leave my secure position after attending a regional

    19、 sales meeting. The vice-president of our company delivered a speech that changed my life. He asked us, “If a genie would grant you three wishes, what would they be?” After giving us a moment to write down the three wishes, he then asked us, “Why do you need a genie?” I would never forget the shock

    20、I felt at that moment. I realized everything I had accomplishedthe graduate degree, the successful sales career, speaking engagements, training and managing for the companyhad prepared me for this moment. I was ready and did not need a genies help to become a motivational speaker.Having made that de

    21、cision, I was immediately tested. One week after I left, my husband was laid off from his job. We had recently bought a new home and needed both incomes to make the monthly mortgage payment and now we were done to no income. It was alluring to turn back to my former company, but I still wanted to mo

    22、ve forward.When I held to my dream, even during the tough times, the miracles really began to happen. In a short period my husband found a better job. We didnt miss a mortgage payment. I was able to book several speaking engagements with new clients. I discovered the incredible power of dreamsThe wo

    23、rld always makes way for the dreamer.24. What is “my dream” after listening to the speech?A. To open a company.B. To motivate others.C. To be a sales manager.D. To go to a top company.25. The underlined word “alluring” in the third paragraph probably means _?A. challenging B. tempting C. competitive

    24、 D. fantastic26. By discovering “the world always makes way for the dreamer”, the author believes _.A. the harder you work, the luckier you areB. the longest journey begins with the first stepC. life is hot for people with dreamsD. nothing is impossible to a willing heart27. Which of the following c

    25、an best describe the author?A. Persistent and determined. B. Generous and ambitious.C. Devoted and determined.D. Confident and aggressive.C(2023上辽宁高三上海市进才中学校联考阶段练习) Taking in dirty air does great harm to our health. Air pollution lowers the average life spans by a year worldwide and in more polluted

    26、 parts of Asia and Africa, dirty air shortens lives up to twice that much. Scientists shared their new findings in Environmental Science & Technology Letters. The study used data gathered in 2016 as part of a project known as the Global Burden of Disease and was the first major country-by-countr

    27、y look at the connection between the length of life and whats known as fine PM. Air pollution has been linked to many health problems. Most earlier studies had looked at how tiny air pollutants affected rates of illness or death. Joshua Apte is an environmental scientist at the University of Texas a

    28、t Austin. By looking at life expectancy (预期寿命), his team had hoped to make the threat easier to understand. PM2.5 is what scientists call tiny particles (颗粒) of pollution in the air. Higher levels of PM2.5 can cause health problems and cut months, if not years, from the average length of life. This

    29、analysis shows how pollution affects life expectancy in different parts of the world. The World Health Organization (WHO) recommends limiting PM2.5 to 10 micrograms per cubic meter of air. Aptes group calculated how holding pollution to this low level would help people. In countries with very dirty

    30、air, meeting this standard would lengthen peoples lives. However, in countries whose air already meets this standard, the study shows no gain in life expectancy. In other words, meeting the WHO standard wont reduce health costs resulting from dirty air because even below 10 micrograms per cubic mete

    31、r, pollution still causes serious risks. Meanwhile, the scientists compared how other threats including smoking and cancer shorten the length of life across the globe.28. What is special about the study?A. It won recognition from a professional journal.B. It discussed health problems caused by air p

    32、ollution.C. It gathered lots of data for the Global Burden of Disease.D. It analyzed the link between life spans and PM by country.29. What is Joshua Aptes team trying to do?A. Help people better understand air pollution.B. Study life expectancy in different countries.C. Know how small air pollutant

    33、s affect health.D. Deal with different kinds of health problems.30. What will happen if a country limits PM2.5 to 10 micrograms per cubic meter of air?A. Peoples life spans will surely increase.B. It will guarantee people clean air.C. Peoples health may not be much improved.D. It will be awarded by

    34、the WHO.31. What might be discussed in the following paragraphs?A. How other threats shorten life expectancy.B. How cleaning up the air can lengthen lives.C. How air pollution shortens lives by country.D. How all the countries deal with severe pollution.D(2023上吉林长春高三东北师大附中校考阶段练习) Search “toxic paren

    35、ts”, and youll find more than 38,000 posts, largely urging young adults to cut ties with their families. The idea is to safeguard ones mental health from abusive parents. However, as a psychoanalyst (精神分析学家), Ive seen that trend in recent years become a way to manage conflicts in the family, and I h

    36、ave seen the severe impacts estrangement (疏远) has on both sides of the divide. This is a self-help trend that creates much harm.“Canceling” your parent can be seen as an extension of a cultural trend aimed at correcting imbalances in power and systemic inequality. Todays social justice values respon

    37、d to this reality, calling on us to criticize oppressive and harmful figures and to gain power for those who have been powerless. But when adult children use the most effective tool they have themselves to gain a sense of security and ban their parents from their lives, the roles are simply switched

    38、, and the pain only deepens.Often, what I see in my practice are cases of family conflict mismanaged, power dynamics turned upside down rather than negotiated. I see the terrible effect of that trend: situations with no winners, only isolated humans who long to be known and feel safe in the presence

    39、 of the other.The catch is that after estrangement, adult children are not suddenly less dependent. In fact, they feel abandoned and betrayed, because in the unconscious, it doesnt matter who is doing the leaving; the feeling that remains is “being left”. They carry the ghosts of their childhood, ta

    40、ckling the emotional reality that those who raised us can never truly be left behind, no matter how hard we try.What I have found is that most of these families need repair, not permanent break-up. How can one learn how to negotiate needs, to create boundaries and to trust? How can we love others, a

    41、nd ourselves, if not through accepting the limitations that come with being human? Good relationships are the result not of a perfect level of harmony but rather of successful adjustments.To pursue dialogue instead of estrangement will be hard and painful work. It cant be a single project of “self-h

    42、elp”, because at the end of the day, real intimacy (亲密关系) is achieved by working through the injuries of the past together. In most cases of family conflict, repair is possible and preferable to estrangement and its worth the work.32. Why do young people cut ties with the family?A. To gain an indepe

    43、ndent life.B. To restore harmony in the family.C. To protect their psychological well-being.D. To follow a tendency towards social justice.33. What does the underlined word “catch” in Paragraph 4 mean?A. Response.B. Problem.C. Operation.D. Emphasis.34. To manage family conflict, the author agrees th

    44、at young adults should _.A. break down boundariesB. gain power within the familyC. live up to their parents expectationsD. accept imperfection of family members35. Whats the authors purpose of writing the passage?A. To advocate a self-help trend.B. To justify a common social value.C. To argue agains

    45、t a current practice.D. To discuss a means of communication.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2023上吉林长春高三长春外国语学校校考阶段练习) Even in difficult times, there is opportunity. 36 . It can be a challenging time for parents, involving emotional and practical changes, but while

    46、 the empty nest syndrome (综合征) is a particular type of loss, it is also the start of a new chapter of your life. If you approach it in the right way, it can be just as much a time for self-discovery as it is a challenge.Remember: youre much more than just a parentNo one is defined by only one role.

    47、This includes parentseven if they sometimes feel that they are. 37 . You could reinvest in relationships, refocus on your career or become more active in any community involvements you have.Remember what your kids want: your happinessLeaving home is an exciting part of your childrens lives, but its

    48、unlikely that theyd want it to come at the expense of your happiness. 38 . The more you can find the positives in the situation, the more youll be able to be there for them. 39 Big changes are often easier to deal with if you tackle them slowly rather than try to tackle a huge, complex situation in

    49、one go. The same is true of dealing with the loneliness of an empty home. A lot of people instantly cram (塞满) their diaries and think, “Oh, Ill keep really, really busy.” But that can mean youre not allowing yourself time to reflect on whats going on.When your children leave home, it isnt the end of

    50、 your relationship with them. Its the beginning of phase two of your bond, which will most likely last far, far longer even than the years when you lived together. 40 . Your relationship with your children hasnt gone anywhere. Its going to be a source of great joy for years to come.A. Whenever your

    51、child leaves home, take it seriouslyB. Remember to take the long viewC. Whats more, they still need your supportD. Remember to take it a step at a timeE. Far from an ending, its a new beginningF. The same is true of children leaving homeG. Having children leave home is a good opportunity to recogniz

    52、e all the other crucial roles you play第三部分 语言运用 (共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(2023上黑龙江哈尔滨高三哈师大附中校考期中) After three decades of teaching, Jim Stanley, a chorus and piano teacher at Cartersville High School in Cartersville, Georgia, Atlanta, is getting ready t

    53、o retire. But before he goes, there was one thing he wanted to do: 41 with some of his former students for one last performance. That wish 42 on May 13 with a heartfelt rehearsal (排练) and alumni (校友) concert at Cartersvilles auditorium (礼堂). Video of the rehearsal was captured and quickly went 43 on

    54、line with 2 million views and counting. Stanley 44 the idea of inviting his former students back to Cartersville last year, 45 this would just be a good 46 to reconnect with those kids reaching adulthood. Little did he 47 at the time that a small group of 20 to 25 alumni would quickly balloon into a

    55、 48 of nearly 100 former students, some of whom 49 back to Georgia from other states and as far away as Vancouver, British Columbia to give Stanley a tremendous send-off into retirement. “I choked up a little bit. But I tried to keep the 50 from flowing.” he added. “It was 51 an emotional day for me

    56、 and I think for a lot of the kids too. We were all in a 52 place.”Stanley was 53 to become an educator himself after taking a chorus class in the ninth grade and credited his own chorus teacher for the 54 he needed to pursue the profession. He hopes he has made a positive 55 on his students over th

    57、e years.41. A. claimedB. restoredC. reuniteD. encountered42. A. came outB. calmed downC. came trueD. woke up43. A. viralB. artificialC. rewardingD. accessible44. A. stood byB. came up withC. resulted inD. learned from45. A. enteringB. thinkingC. confirmingD. showing46. A. contactB. emphasisC. associ

    58、ationD. opportunity47. A. mistakeB. launchC. witnessD. know48. A. gatheringB. jumpingC. winningD. singing49. A. swamB. flewC. boundedD. sought50. A. tearsB. movementC. emotionD. happiness51. A. definitelyB. tightlyC. violentlyD. deeply52. A. accessibleB. beautifulC. delightfulD. difficult53. A. sent

    59、B. inspiredC. achievedD. reserved54. A. acceptanceB. arrivalC. charmD. encouragement55. A. differenceB. countC. impactD. mess第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)(2023上黑龙江牡丹江高三牡丹江市第二高级中学校考阶段练习) 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。A realistic drama A Lifelong Journey has become a huge hit on TV and online recently. 5

    60、6 (focus) on the ups and downs of Zhous family over five decades, it has caused nostalgia (怀旧) among many viewers. With the drama 57 (release) on China Central Television and streaming platform iQiyi on Jan 28, its viewership is 58 (steady) on the rise. Many viewers issued a 59 (describe) of the sho

    61、w that it was like a time machine to drift into the past, reflecting how they got here.Adapted 60 Liang Xiaoshengs award-winning novel of the same name, the show explores themes of family, friendship and romance in a bittersweet story. Set in 61 1960s, its not surprising that the family has to deal

    62、with lots of social 62 (change). Like the restart of Gaokao, the countrys Reform and Opening-up, the boom of Xiahai and the nations anti-corruption campaign. Following the lives of Zhous family, the Grama gives viewers an insight into the ordinary Chinese who have turned a country in 63 (poor) into

    63、the second largest economy in the world.The shows director Li Lu, 64 became well known for his anti-corruption series in the Name of the People in 2017, said “China 65 (witness) dramatic changes over the past five decades and it is time to create such a drama to remember the past.”第四部分 写作(共两节,满分40分)

    64、第一节(满分15分)(2023山西临汾临汾第一中学校校联考三模) 假定你是李华,你的加拿大笔友Bob来信介绍了他在学校的体育活动,并询问你校的体育活动情况,请你给他写一封回信。要点如下:1.体育课活动项目;2.课外活动项目;3.你最喜欢的运动及感受。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Bob,_ Yours, Li Hua第二节(满分 25分)(2023上云南高三云南师大附中校考阶段练习) 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Two years ago, wed traded our old life in Sydney

    65、to sail around the world. Life on the water was extremely happy: we were finally free of the 9-to-5 grind and our two children enjoyed getting to see the world while being home-schooled. But one day, looking at the kittens on the dock at a port in Greece, the kids asked, ”Can we please have a pet? G

    66、uy and I were hesitant at first, but after some thought it made sense that living on a boat would be the best time to welcome an animal into our lives -we would be with it 24/7 and could give it plenty of attention. We decided a dog would be better-suited to sea life.After doing some research about

    67、what it would take to bring a dog back home to Australia as we sailed back, I decided a dachshund (腊肠狗) would make the ideal pet. They were low to the ground, easy to transport, good boat security and loving, intelligent dogs. Guy hadnt had a little dog before and doubted a little. But my cute photo

    68、s eventually worked their magic and we headed to a town in Sicily to meet a breeder who had some miniature dachshunds. And the minute we laid eyes on the brown pup, we knew she was the one for us. We called her Pipsqueak-or Pip for short-and welcomed her onto the boat.The first few days with Pip saw

    69、 us encounter some rough weather, but she took it all in her stride (从容应对). The kids fell in love with her instantly. Pip was never far from our side, even accompanying us to museums and galleries. Our sails saw us cross the Atlantic Ocean to the United States, and then we decided to sail home to Au

    70、stralia. But when COVID-19 hit, it became complicated: we had to get on a flight quickly as borders around the world were closing fast. Problem was, we couldnt take Pip. After much discussion, Guy and I decided that we would have to leave her with a friend while we flew home. Handing our dog over wa

    71、s utterly heartbreaking. Itll only be for a couple of weeks, I told myself.注意:1. 续写词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。But, like most people, we underestimated the situation. _So, on the way to the airport, we stopped at Ikea and bought some hot dogs to be sure shed come to us. _参考答案与解析听力:1-5 BBCAC 6-10

    72、CAAAB 11-15 BCBAC 16-20 AACBC听力原文Text 1M: You should try this. My aunt cooked it.W: Hmm. delicious. What is it?M: Its called “couscous”. Its made from wheat. Theres some meat on top of it. (1)Text 2M: Do you think we should take the subway to the Sports Complex?W: I think wed better take a bus.M: Ar

    73、e you kidding? Theres no bus in that direction. Lets take a taxi. (2)W: Up to you!Text 3 W: Look, the sky is almost dark!M: Oh, the weather forecast is quite accurate. It said that it would rain heavily today. (3)W: Yes, the weather in summer is so changeable. It was still a sunny day yesterday.Text

    74、 4M: Where did you and John go on vacation?W: We spent four days in Vienna, one week in Paris, and five days in Rome (4) and we had a two-day delay in Geneva before we went to Italy.Text 5W: Well, Mr Li. Its early and youve come a long way just for an interview. (5)M: Yes. I read your advertisement

    75、in the newspaper and my aunt said this is a good company and since Id like to be a lawyer someday, we thought the job would give me a new start.Text 6 M: Lucy, do you want to come for a picnic in the park this Saturday?W: Oh, Im sorry, but Im going to see my grandparents. They live far away from my

    76、home. We could go on Sunday, though. (6)M: OK. Thats a deal. Ill ask my mum to get some things for the picnic at the market (7) on Saturday morning.W: Thats great, thanks, Johnny!Text 7M: Wed like a table for 4, please. (8)W: Have you made a booking?M: No, we havent.W: Im afraid therell be about a t

    77、en-to-fifteen minute wait.M: Thats OK. Oh, by the way, we prefer a table by the window.W: In that case, youll probably have to wait longer. (9)M: It doesnt matter.W: OK. Ill call you when the table is ready. Your name, please?M: Its Montague, M-o-n-t-a-g-u-e. Could we look at the menu while we are w

    78、aiting?W: Certainly! Here you areText 8 M: What do you think of this clothing store?W: I love it! The only problem is that its extremely expensive.M: Dont worry. Ive decided that for your birthday. Im going to take you shopping for a new dress here.W: Really? The last time we did that was before our

    79、 wedding (10). I thought you hated shopping.M: I do hate shopping (11), and thats why you should appreciate this gift!W: Thats really nice of you! Lets go in and try some things on.M: How about this red dress? I think it would really suit you.W: I dont think this color is quite right for me. Do they

    80、 have the same dress in white in size 8?M: Lets see. theyve got one in blue, pink, black. and white. Here you are.W: This is perfect! (12)Text 9 W: Sam, it seems you really love visiting art galleries.M: Thats true. I think art galleries provide the perfect background to admire and appreciate works

    81、of art by great artists of different times across the globe.W: I agree. Visiting an art gallery can not only be fun but also exciting as you experience the first-hand look of many amazing masterpieces altogether. (13)M: So do you like visiting art galleries, too?W: Yes. I just came back from Washing

    82、ton the other day (14). I visited the National Gallery of Art there. It has one of the biggest collections of masterworks in the world. So have you also visited it?M: Yes. Its amazing. So, what other art galleries did you visit?W: I visited Centre Pompidou when I was in Paris last year and the Natio

    83、nal Museum of Korea in Seoul when I was 22 years old. Though it was 6 years ago (15), I remember that experience very well.M: Didnt you visit Mused Orsay (16) when you were in Paris?W: No. I didnt have a long stay in the city. But I look forward to visiting it. I bet you must have visited it.M: Your

    84、e right. Its one of the worlds richest, greatest and most exciting art galleries. I cant wait to revisit it (16).Text 10M: Recently a five-year study was conducted by the Center for Childhood Development in Los Angeles, California, regarding the way babies react to different types of people. The fin

    85、dings of the study suggest that babies seem to be more comfortable around other babies than they are with strange adults. The results confirm the ideas of Dr. Richard Perelman, who has written many books about raising children with his research team (17). Dr. Perelman supports the findings of the st

    86、udy and adds that it is a sounder idea to keep children with other children (18), as in a day care center, than to have children cared for by a babysitter. According to the results of the study, some babies seem to show fear of strange adults, but they are likely to reach out to try to touch an unfa

    87、miliar baby (19). Two of the children in the study were especially close. It was reported that if the two children were separated for any reason, they would start to cry. The only way to satisfy them was to allow them to be together. If the findings are true, it may lead to an increase in the use of

    88、 family-oriented day care centers (20) where children can spend more time with each other.第一节 阅读理解:21. B 22. C 23. D【导语】本文是一篇应用文。主要介绍了芝加哥的四个适合家庭参观的博物馆。21. 细节理解题。根据第二段“Families can spend the night in the aquarium during the special event called Asleep with the Fishes. (在名为“与鱼一起睡”的特别活动中,家庭可以在水族馆过夜)”可知

    89、,去Shedd Aquarium的家庭可以在水族馆过夜。故选B。22. 细节理解题。根据第四段“Founded in 1982, the museum displays impressive exhibits for children, featuring dinosaur bones, a play area only for babies and a famous and fun climbing area for children. (该博物馆成立于1982年,为儿童展示了令人印象深刻的展品,包括恐龙骨头、仅供婴儿玩耍的区域和著名的儿童攀爬区)”可知,孩子们可以在Chicago Chil

    90、drens Museum 进行一次有趣的攀爬。故选C。23. 细节理解题。根据第二段“It was open to the public on May 30th, 1930.(它于1930年5月30日对公众开放)”、第三段“Its a museum about history that has won awards and was created in 1957.(这是一座关于历史的博物馆,曾获奖,创建于1957年)”、第四段“Founded in 1982, the museum displays impressive exhibits for children, featuring din

    91、osaur bones, a play area only for babies and a famous and fun climbing area for children.(该博物馆成立于1982年,为儿童展示了令人印象深刻的展品,包括恐龙骨头、仅供婴儿玩耍的区域和著名的儿童攀爬区)”以及第五段“With millions of things in its store, it was established in 1893. (它于1893年成立,店里有数百万件东西)”可知,Field Museum of Natural History建立的时间最早。故选D。24. B 25. B 26

    92、. D 27. A(原创)来源:The Dreamer (追梦人)_8级英语阅读_双语_英语分级阅读 ()【导语】作者主要讲述自己十二岁时,去听齐格勒先生的演讲后,感觉自己无所不能,想成为像齐格勒先生一样的励志演说家,于是一个梦想诞生了。后来的经历告诉自己,坚持梦想,即使在艰难的时候,奇迹真的会发生。梦有一种不可思议的力量-世界总是为做梦的人让路。24. 细节理解题。根据第一段最后一句“I want to be a motivational speaker just like Mr. Zigler.”可知,作者想成为一个像Mr. Zigler的励志的演讲者。故选B项。25. 词义猜测题。因为前

    93、文We had recently bought a new home and needed both incomes to make the monthly mortgage payment and now we were done to no income.,她辞职后遇到了一些困难,每个月还得还房贷可知,回到原公司这个想法对她而言,是“诱人的、吸引人的”。A项“有挑战的”、C项“有竞争力的”不符合句意。D项“极好的”,从句意上看也不是最好的。故选B项。26. 推理判断题。根据全文主旨大意和其前的I discovered the incredible power of dreams可知,有梦想

    94、的人终会心想事成,故选D。C项干扰性较大,但本文并未谈论有梦想的人生活好还是坏。27. 推理判断题。根据全文内容及最后一段的When I held to my dream, even during the tough times, the miracles really began to happen. 可知,作者是一个有梦想并坚持很多年,最后实践并梦想成真的人,故选A项。B项中的generous文中没有相关信息;C项中的devoted文中也没有;D项中的aggressive也没有提到。28. D 29. A 30. C 31. A【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了研究表明,空气污染威胁人

    95、类的健康,缩短了人类的寿命。28. 细节理解题。根据第一段关键句“The study used data gathered in 2016 as part of a project known as the Global Burden of Disease and was the first major country-by-country look at the connection between the length of life and whats known as fine PM.”(这项研究使用了2016年收集的数据,作为一个名为“Global Burden of Disease

    96、”项目的一部分,是第一次对寿命长短和所谓的“精细PM”之间的关系进行国别研究。)可知,这项研究是第一次对寿命长短和PM之间的关系按照不同国家的不同情况进行了研究,由此可知,这项研究的特别之处在于它按国家分析了寿命长短和PM之间的联系。故选D项。29. 推理判断题。根据第二段关键句“Joshua Apte is an environmental scientist at the University of Texas at Austin. By looking at life expectancy (预期寿命), his team had hoped to make the threat eas

    97、ier to understand. PM2.5 is what scientists call tiny particles (颗粒) of pollution in the air. Higher levels of PM2.5 can cause health problems and cut months, if not years, from the average length of life.”(Joshua Apte是得克萨斯大学奥斯汀分校的环境科学家。通过观察预期寿命,他的团队希望让人们更容易理解这种威胁。PM2.5被科学家称之为空气中的微小污染颗粒。更高水平的PM2.5会导

    98、致健康问题,并缩短平均寿命的几个月,如果不是几年的话。)可知,Joshua Apte和团队告诉人们什么是PM2.5,并告诉人们PM2.5对人的健康和生命会造成威胁,由此可知,Joshua Apte的团队想要帮助人们更好地了解空气污染。故选A项。30. 推理判断题。根据最后一段关键句“The World Health Organization (WHO) recommends limiting PM2.5 to 10 micrograms per cubic meter of air.”(世界卫生组织建议将PM2.5限制在每立方米空气中10微克。)和“In countries with very

    99、 dirty air, meeting this standard would lengthen peoples lives. However, in countries whose air already meets this standard, the study shows no gain in life expectancy. In other words, meeting the WHO standard wont reduce health costs resulting from dirty air because even below 10 micrograms per cub

    100、ic meter, pollution still causes serious risks.”(在空气污染严重的国家,达到这一标准将延长人们的寿命。然而,在空气质量已经达到这一标准的国家,这项研究表明预期寿命没有增加。换句话说,达到世卫组织的标准不会降低因空气污染而产生的健康成本,因为即使低于每立方米10微克,污染仍然会造成严重风险。)可知,将PM2.5限制在每立方米空气中10微克不一定能延长人们的寿命,因为即使低于每立方米10微克,污染仍然会造成严重风险,由此可知,如果一个国家将PM2.5限制在每立方米空气中10微克,人们的健康可能没有多大改善。故选C项。31. 推理判断题。根据最后一段关

    101、键句“Meanwhile, the scientists compared how other threats including smoking and cancer shorten the length of life across the globe.”(同时,科学家们比较了包括吸烟和癌症在内的其他威胁是如何缩短全球人口的寿命的。)可知,文章最后一段提到科学家们也研究了包括吸烟和癌症在内的其他威胁是如何缩短人类寿命的,由此可推断出,接下来的段落中可能会讨论其他威胁是如何缩短预期寿命的。故选A项。32. C 33. B 34. D 35. C【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了面对家庭

    102、冲突或隔阂,相比疏远,修复才是更好的方法。32. 细节理解题。根据文章第一段“Search “toxic parents”, and youll find more than 38, 000 posts, largely urging young adults to cut ties with their families. The idea is to safeguard ones mental health from abusive parents.(搜索“有毒父母”,你会发现超过38000条帖子,大部分都是敦促年轻人与家庭断绝关系。这样做是为了保护孩子的心理健康不受父母虐待。)”可知,年

    103、轻人选择与家庭切断联系是为了保护自己免受心理上的伤害。故选C。33. 词义猜测题。根据划线单词下一句“that after estrangement, adult children are not suddenly less dependent. In fact, they feel abandoned and betrayed, because in the unconscious, it doesnt matter who is doing the leaving; the feeling that remains is “being left”. (在关系疏远之后,成年子女对父母的依赖并

    104、不会突然减少。事实上,他们觉得自己被抛弃了,被背叛了,因为在潜意识里,是谁离开并不重要;剩下的感觉是“被留下”。)”可知,子女选择与家庭疏远后,产生的结果是消极的影响,所以划线单词catch表示的意思是“问题或者后果”。选项A“Response (回复)”;选项B“Problem (问题)”;选项C“Operation (手术)”;选项D“Emphasis (强调)”。故选B。34. 细节理解题。根据文章倒数第二段“What I have found is that most of these families need repair, not permanent break-up.(我发现,

    105、大多数这样的家庭需要修复,而不是永久破裂。)”可知,作者建议年轻人去修复家庭关系而不是疏远;再根据“How can we love others, and ourselves, if not through accepting the limitations that come with being human? Good relationships are the result not of a perfect level of harmony but rather of successful adjustments.(如果不接受作为人类的局限性,我们怎么能爱别人,爱自己呢?良好的人际关系不

    106、是完美和谐的结果,而是成功调整的结果。)”可知,作者建议年轻人要接受家人的不完美,调整心态,修复关系。故选D。35. 推理判断题。根据文章第一段“Search “toxic parents”, and youll find more than 38, 000 posts, largely urging young adults to cut ties with their families. The idea is to safeguard ones mental health from abusive parents.(搜索“有毒父母”,你会发现超过38000条帖子,大部分都是敦促年轻人与家

    107、庭断绝关系。这样做是为了保护孩子的心理健康不受父母虐待。)”可知,开篇作者先提出了一个当下普遍存在的趋势,即年轻人在处理家庭冲突时,选择的是疏远家庭。再根据however之后的内容“However, as a psychoanalyst (精神分析学家), Ive seen that trend in recent years become a way to manage conflicts in the family, and I have seen the severe impacts estrangement (疏远) has on both sides of the divide. T

    108、his is a self-help trend that creates much harm.(然而,作为一名精神分析学家,我看到近年来这种趋势成为了一种管理家庭冲突的方式,我也看到了疏远对分歧双方的严重影响。这是一种会造成很多伤害的自助趋势。)”可知,作者紧接着通过转折词“however”指出这种疏远的处理方式是错误的,会带来很大的伤害。因此,作者是为了论述与开篇趋势相反的观点。故选C。第二节 七选五 36. F 37. G 38. C 39. D 40. E【导语】本文是说明文。文章为空巢老人解决空巢综合征提供了一些有效的生活建议。36. 前文“Even in difficult tim

    109、es, there is opportunity.(即使在困难时期,也有机会。)”说明机会总是有的,后文“It can be a challenging time for parents, involving emotional and practical changes, but while the empty nest syndrome (综合征) is a particular type of loss, it is also the start of a new chapter of your life.(对于父母来说,这可能是一个充满挑战的时期,涉及情感和实际的变化,但尽管空巢综合症

    110、是一种特殊的损失,但它也是你生活新篇章的开始。)”提到了空巢综合征是一种损失,也是新生活的开始,是新的机会,F项“The same is true of children leaving home”符合语境,呈上启下,“children leaving home”呼应下文的“the empty nest syndrome”。故选F。37. 根据标题“Remember: youre much more than just a parent(记住:你不仅仅是一个家长)”可知,本段阐述你不仅仅是一个家长,你还有其他角色,结合空格下文“You could reinvest in relationshi

    111、ps, refocus on your career or become more active in any community involvements you have.(你可以重新投资于人际关系,重新专注于你的事业,或者在你所拥有的任何社区参与中变得更加活跃。)”可推断,孩子离开是你认识自己的其他角色的好机会,因此推断G项“孩子离开家是一个很好的机会,让你认识到你所扮演的其他重要角色”符合语境,下文是重新定位自己的角色具体要做的事情的解释。故选G。38. 前文“Leaving home is an exciting part of your childrens lives, but i

    112、ts unlikely that theyd want it to come at the expense of your happiness. (离开家是孩子们生活中令人兴奋的一部分,但他们不太可能希望以牺牲你的幸福为代价。)”说明孩子们也不希望你不幸福,下文“The more you can find the positives in the situation, the more youll be able to be there for them.(你越能在这种情况下找到积极的一面,你就越能帮助他们。)”说明你的积对孩子是一种帮助,因此推断C项“Whats more, they sti

    113、ll need your support. (更重要的是,他们仍然需要你的支持)”符合语境,与前文是递进关系,承接下文,support呼应下文的be there for them。故选C。39. 空处为段落小标题。根据下文“Big changes are often easier to deal with if you tackle them slowly rather than try to tackle a huge, complex situation in one go.(如果你慢慢处理,而不是试图一次性处理一个巨大而复杂的情况,那么大的变化往往更容易处理。)”可知,本段建议不要一次性

    114、解决一个复杂巨大的情况,要慢慢来,因此推断D项“记住一步一步来”为段落小标题。故选D。40. 前文“When your children leave home, it isnt the end of your relationship with them. Its the beginning of phase two of your bond, which will most likely last far, far longer even than the years when you lived together. (当你的孩子离开家,并不是你和他们关系的结束。这是你们关系第二阶段的开始,

    115、它很可能会比你们在一起生活的时间长得多。)”陈述孩子离开家是亲子关系新的开始,而不是结束,E项“这绝不是一个结束,而是一个新的开始”符合语境,故选E。第一节 完型填空:41-45 CCABB 46-50 DDABA 51-55 ACBDC【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一名合唱团和钢琴老师Jim Stanley在退休之际,他以前的学生纷纷赶来,为Stanley的退休举行了盛大的送别仪式。41. 考查动词词义辨析。句意:但在他离开之前,他还有一件事想做:和他以前的一些学生重聚,最后一次演出。A. claimed声称;B. restored恢复;C. reunite重聚;D. encoun

    116、tered遭遇。根据下文“with some of his former students for one last performance.”以及“the idea of inviting his former students back to Cartersville last year”可知,他是想和以前的学生重聚。故选C。42. 考查动词短语词义辨析。句意:这个愿望在5月13日实现了,在卡特斯维尔大礼堂举行了一场真诚的排练和校友音乐会。A. came out结果是、出版;B. calmed down冷静下来;C. came true实现;D. woke up醒来。根据下文“Little

    117、 did he _47_ at the time that a small group of 20 to 25 alumni would quickly balloon into a _48_ of nearly 100 former students, some of whom _49_ back to Georgia from other states and as far away as Vancouver, British Columbia to give Stanley a tremendous send-off into retirement.”可知,以前的学生都来参加这个庆祝仪式

    118、。由此可推测,他的这个愿望实现了。故选C。43. 考查形容词词义辨析。句意:彩排的视频被拍了下来,并迅速在网上疯传,点击量达到200万,而且还在增加。A. viral病毒的、流行的;B. artificial人造的;C. rewarding值得的;D. accessible可得到的。根据下文“online with 2 million views and counting”可知,视频在网上走红;考查短语:go viral,意为“迅速传播”,符合句意。故选A。44. 考查动词短语辨析。句意:Stanley去年想出了邀请他以前的学生回到卡特斯维尔的主意,他认为这将是一个与那些即将成年的孩子重新联系

    119、的好机会。A. stood by袖手旁观、支持;B. came up with提出;C. resulted in导致;D. learned from向学习。根据空后的“the idea of inviting his former students back to Cartersville last year”可知,他是提出了这一想法,并最终实现这一愿望。故选B。45. 考查动词词义辨析。句意:Stanley去年想出了邀请他以前的学生回到卡特斯维尔的主意,他认为这将是一个与那些即将成年的孩子重新联系的好机会。A. entering进入;B. thinking想、认为;C. confirming

    120、证实;D. showing展示。根据空后“this would just be a good _46_ to reconnect with those kids reaching adulthood.”可知,这是他的想法。故选B。46. 考查名词词义辨析。句意:Stanley去年想出了邀请他以前的学生回到卡特斯维尔的主意,他认为这将是一个与那些即将成年的孩子重新联系的好机会。A. contact联系;B. emphasis强调;C. association联合;D. opportunity机会。根据空后的“to reconnect with those kids reaching adulth

    121、ood”可知,他认为这是一个与以前学生重聚的机会。故选D。47. 考查动词词义辨析。句意:他当时并不知道,一个由20到25名校友组成的小团体会迅速膨胀成一个近100名校友的聚会,其中一些人从其他州,甚至远至不列颠哥伦比亚省的温哥华,飞回乔治亚州,为Stanley的退休举行盛大的送别仪式。A. mistake误解;B. launch发射、推出;C. witness见证;D. know知道、了解。根据空后的“at the time that a small group of 20 to 25 alumni would quickly balloon into a _48_ of nearly 10

    122、0 former students”以及下文“I choked up a little bit. But I tried to keep the _50_ from flowing.”可知,他当时并不知道这个团体会膨胀到近百名。故选D。48. 考查动词词义辨析。句意:他当时并不知道,一个由20到25名校友组成的小团体会迅速膨胀成一个近100名校友的聚会,其中一些人从其他州,甚至远至不列颠哥伦比亚省的温哥华,飞回乔治亚州,为Stanley的退休举行盛大的送别仪式。A. gathering聚集;B. jumping跳;C. winning赢得;D. singing唱歌。根据下文“some of w

    123、hom _49_ back to Georgia from other states and as far away as Vancouver, British Columbia to give Stanley a tremendous send-off into retirement.”可知,以前的学生从各个地方赶回来聚会。故选A。49. 考查动词词义辨析。句意:他当时并不知道,一个由20到25名校友组成的小团体会迅速膨胀成一个近100名校友的聚会,其中一些人从其他州,甚至远至不列颠哥伦比亚省的温哥华,飞回乔治亚州,为Stanley的退休举行盛大的送别仪式。A. swam游泳;B. flew

    124、飞;C. bounded跳;D. sought寻求。根据空后的“back to Georgia from other states and as far away as Vancouver, British Columbia”以及常理可知,从这些地方赶回来应该是坐飞机。故选B。50. 考查名词词义辨析。句意:但我努力不让眼泪流出来。A. tears眼泪;B. movement运动;C. emotion情绪;D. happiness幸福。根据空前的“I choked up a little bit.”可知,他有些哽咽,再根据空后的“from flowing”可知,他是努力不让眼泪流出来。故选A。

    125、51. 考查副词词义辨析。句意:对我来说,这绝对是激动人心的一天,我想对很多孩子来说也是如此。A. definitely肯定地;B. tightly紧紧地;C. violently暴力地;D. deeply深深地。根据下文“an emotional day for me and I think for a lot of the kids too.”可知,这是一次大团聚,而且他根本没有想到规模会如此之大,所以这绝对是激动人心的一天。故选A。52. 考查形容词词义辨析。句意:我们都在一个令人愉快的地方。A. accessible可得到的;B. beautiful漂亮的;C. delightful令

    126、人愉快的;D. difficult困难的。根据上文内容可知,Stanley以前的很多学生都回到了原来的学校团聚,这自然是一个令人愉快的地方。故选C。53. 考查动词词义辨析。句意:Stanley在九年级上了合唱课后,受到启发成为了一名教育工作者,他把自己追求这一职业所需的鼓励归功于自己的合唱老师。A. sent送;B. inspired激励;C. achieved实现;D. reserved预订。根据下文“to become an educator himself after taking a chorus class in the ninth grade”可判断,Stanley在九年级上了合

    127、唱课后受到鼓舞,成为了一名教育工作者。故选B。54. 考查名词词义辨析。句意:Stanley在九年级上了合唱课后,受到启发成为了一名教育工作者,他把自己追求这一职业所需的鼓励归功于自己的合唱老师。A. acceptance认可;B. arrival到达;C. charm魅力;D. encouragement鼓励。根据空后“he needed to pursue the profession”以及常识可知,在追求职业的道路上需要鼓励。故选D。55. 考查名词词义辨析。句意:他希望这些年来他对学生们产生了积极的影响。A. difference区别;B. count总数;C. impact影响;D.

    128、 mess混乱。根据上文可知,他是在自己老师的鼓励下成为了一名教育工作者,而他也希望自己能够给自己的学生带来积极的影响。短语:make a positive impact on sb.,意为“对产生积极的影响”。故选C。第二节 语法填空:56. Focusing 57. released 58. steadily 59. description 60. from 61. the 62. changes 63. poverty 64. who 65. has witnessed【导语】这是一篇说明文。介绍了热播剧人世间的相关信息。56. 考查现在分词。句意:聚焦于周家50年来的兴衰,这部电视剧引

    129、起了许多观众的怀旧情怀。分析句意可知,动词focus“聚焦”使用现在分词形式作状语,因为其与主句主语it构成主谓关系,故使用现在分词表主动进行。故填Focusing。57. 考查过去分词。句意:该剧于1月28日在中国中央电视台和流媒体平台爱奇艺发行,它的收视率稳步上升。分析句意可知,动词release“发行”需要使用过去分词形式,作宾语补足语,因为其与宾语drama“剧”构成动宾关系,故使用过去分词表示被动。故填released。58. 考查副词。句意:该剧于1月28日在中国中央电视台和流媒体平台爱奇艺发行,它的收视率稳步上升。分析句意可知,形容词steady“稳定的”需要使用副词形式,用于修

    130、饰介词短语on the rise。故填steadily。59. 考查名词。句意:许多观众对这部电视剧的描述是,它就像一台时光机器,让人回到过去,反映了他们是如何来到这里的。分析句意可知,动词describe“描述”需要改为名词形式,即description,作动词issue“发表”的宾语,此处为单数概念,故填description。60. 考查介词。句意:该剧改编自梁晓生的同名获奖小说,在一个苦乐参半的故事中探讨了家庭、友谊和爱情的主题。分析句意可知,此处包含动词词组be adapted from表示“改编自”。故填from。61. 考查冠词。句意:背景设定在20世纪60年代,一家人不得不应对

    131、许多社会变化,这不足为奇。分析句意可知,此空需要填写定冠词the,因为空格后为年代1960s“20世纪60年代”。故填the。62. 考查名词复数。句意:背景设定在20世纪60年代,一家人不得不应对许多社会变化,这不足为奇。分析句意可知,可数名词change“变化”应该使用复数形式作介词宾语,因为空格前没有表示单数的限定词。故填changes。63. 考查名词。句意:跟随着周家人的生活,该剧让观众深入了解了普通中国人,他们把一个贫穷的国家变成了世界第二大经济体。分析句意可知,形容词poor“贫穷的”需应该使用名词形式poverty“贫穷”作介词宾语,且为不可数名词,故填poverty。64.

    132、考查定语从句。句意:该剧导演李路因2017年的人民的名义反腐系列剧而闻名,他说:“过去50年来,中国见证了巨大变化,是时候创作这样一部剧来缅怀过去了。”分析句意可知,此空需要填写关系代词who引导非限定性定语从句,修饰先行词The shows director Li Lu“该剧导演李路”,并在从句中作主语。故填who。65. 考查动词时态。句意:该剧导演李路因2017年的人民的名义反腐系列剧而闻名,他说:“过去50年来,中国见证了巨大变化,是时候创作这样一部剧来缅怀过去了。”分析句意可知,谓语动词witness“见证”需要使用现在完成时,因为本句包含了时间状语over the past fiv

    133、e decades“过去50年”,且主语China“中国”为单数概念,故填has witnessed。第四部分 写作第一节Dear Bob,Im glad to hear from you. Let me introduce our schools sports activities to you.Our PE subject is well received by all students because various sports courses are offered and we can do different sports of our own choice. After cla

    134、ss, there are many sports clubs available for us, such as basketball, football, ping pong and so on, to enjoy our spare time and develop athletic skills. Our school also holds some regular sports events, where everyone can experience the spirit of sports.I like ping pong most, because it can make me

    135、 relaxed.Yours,Li Hua【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生给加拿大笔友Bob写封回信,向他介绍学校体育活动的情况。【详解】1.词汇积累高兴的:gladpleased选择:choiceoption发展:developexpand喜爱:likelove2.句式拓展简单句变复合句原句:Let me introduce our schools sports activities to you.拓展句:Let me introduce our schools sports activities to you, which are diverse and colorful.【点睛】

    136、【高分句型1】After class, there are many sports clubs available for us, such as basketball, football, ping pong and so on, to enjoy our spare time and develop athletic skills. (运用了非谓语动词不定式作目的状语)【高分句型2】Our school also holds some regular sports events, where everyone can experience the spirit of sports. (运用

    137、了where引导的非限制性定语从句)第二节But, like most people, we underestimated the situation. Back in Sydney, it soon became clear we wouldnt be able to travel overseas for some time. The whole family missed Pip terribly, but flights to Australia were slim, let alone the willingness to take a dog. Luckily, we finall

    138、y found a woman named Melissa, who ran a dog rescue centre. She was willing to fly Pip across several countries to embrace us. After four flights and ten days in quarantine, then came the day when we went to take her home. Excited as we were, a wave of tension and anxiety flooded in us, as we were w

    139、orried Pip would forget us.So, on the way to the airport, we stopped at Ikea and bought some hot dogs to be sure shed come to us. We neednt have bothered because as soon as Pip spotted us, she ran straight to us with excitement. So thrilled was Pip that she kept running around us, barking and waggin

    140、g her tail cheerfully. Tears of joy welled up in our eyes: after five months, we had our little girl back! Weve since sold our boat and dont plan on travelling again for some time. While it is a great experience to see the world, nothing beats being at home with our family.【导语】本文以人物为线索展开,讲述了作者一家两年前放

    141、弃了在悉尼的旧生活,开始环球航行。水上生活非常快乐。直到有一天孩子们看着码头上的小猫然后决定要领养一只小狗,于是我们就领养了一只腊肠狗并给它起名叫皮普,孩子们和皮普相处得很愉快,而且匹普从不远离我们。但当COVID-19来袭时我们不得不把她交给一个朋友,但是,严峻的形势让我们短期内无法见到皮普,幸运地是,我们终于找到了一位经营着一家狗狗救援中心的名叫梅丽莎的女士,在她的热心帮助下我们终于和皮普团聚了。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“但是,像大多数人一样,我们低估了形势。”可知,第一段可描写形式的严峻性以及我们如何积极想到办法让皮普回来。由第二段首句内容“所以,在去机场的路上,我们在宜家

    142、停了下来,买了一些热狗,以确定她会来找我们。”可知第二段可描写作者一家见到皮普时的激动以及皮普见到我们之后的反应以及我们的感悟。2.续写线索:回到悉尼形势严峻皮普不能及时回归积极想办法得到梅丽莎女士的帮助见到皮普一我们的反应皮普的反应感悟3.词汇激活行为类看见:spot/see/notice拥抱:embrace/hug情绪类幸运地:luckily/fortunately乐意的:willing/ready/ voluntary兴奋的:thrilled/excited/pleased【高分句型1】While it is a great experience to see the world, nothing beats being at home with our family.(使用了while引导的让步状语从句)【高分句型3】Luckily, we finally found a woman named Melissa, who ran a dog rescue centre. (运用了who引导的非限制性定语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2024届高考英语二轮复习阶段测试卷(新高考II卷专用)01(解析版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-765761.html
    相关资源 更多
  • 人教版小学二年级下册数学期末测试卷a4版.docx人教版小学二年级下册数学期末测试卷a4版.docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(黄金题型)word版.docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(黄金题型)word版.docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(黄金题型).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(黄金题型).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(预热题).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(预热题).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(重点班).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(重点班).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(达标题).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(达标题).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(轻巧夺冠).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(轻巧夺冠).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(能力提升).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(能力提升).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(考试直接用).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(考试直接用).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(考点精练).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(考点精练).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(考点梳理).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(考点梳理).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(考点提分).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(考点提分).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(网校专用).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(网校专用).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(综合题).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(综合题).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(综合卷).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(综合卷).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(精选题).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(精选题).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(精练).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(精练).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(精品).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(精品).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(精华版).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(精华版).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(突破训练).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(突破训练).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(研优卷).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(研优卷).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(真题汇编).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(真题汇编).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(满分必刷).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(满分必刷).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(模拟题).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(模拟题).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(有一套)word版.docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(有一套)word版.docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(有一套).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(有一套).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(易错题)word版.docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(易错题)word版.docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(易错题).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(易错题).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(必刷).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(必刷).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1