分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 18

类型2024年高考英语模拟试题(新高考版)(四)(全析全解版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:767605
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:18
  • 大小:48.39KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2024 年高 英语 模拟 试题 新高 全析全解版
    资源描述:

    1、2024年高考英语模拟试题(四)(新高考卷)全析全解(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答第卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3回答第卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分 30 分)注意回答听力部分时,请先将答案标在试卷上。录音部分结束前,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5

    2、小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1What will the woman do next?AAttend a meeting.BPick up the mans client.CSend the man to his office.【答案】C【原文】M: Oh dear, Im late. I have to be in the office by 8:00 am. There is an important meeting

    3、 with a new client.W: OK. Wait a minute. I can give you a lift.2What does the man think of the campus?AIts beautiful.BIts a Greek campus.CIts an ancient campus.【答案】A【原文】W: Wow! I do like this campus: the green lawns, and the old buildings with tall columns. Its really beautiful.M: It sure is. The ar

    4、chitecture of these buildings is in the Greek style. It was popular in the eighteenth century here.3What is the woman?AA salesperson.BA hotel clerk.CA waitress.【答案】B【原文】M: Hello, can you ask someone to send some new towels to my room, please? By the way, Id like to make a dinner reservation at 7:00

    5、tonight.W: Yes, we will make every effort to meet your needs.4What type of book is the woman reading?AScience fiction.BHorror fiction.CRomantic fiction.【答案】B【原文】M: Do you still have that book I lent you, Mary?W: Its just here Mark. Im still partway through reading it. Normally I read science fiction

    6、 or love stories but this is fascinating! M: Im glad you like it. Im not a fan of horror fiction but I thought it was great.5When will the man probably meet Dr. Banks?AAt 8:20.BAt 8:50.CAt 9:20.【答案】C【原文】W: Please give me a second. Ill see whether Dr. Banks is available.M: OK. W: Sorry, hes with a pa

    7、tient right now. Its probably going to be about another 30 minutes. Would you mind waiting a little longer? M: Ive been waiting since 8:20 and its been half an hour.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作

    8、答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6What does the woman probably want the man to do?ADo some cleaning.BBe careful in his job.CTake out the trash in turn.7What is the probable relationship between the speakers?AMother and son.BBrother and sister.CManager and new worker.【答案】6B 7C【原文】W: We care about qualit

    9、y here, not just about doing enough work to get by. When you work at Trader Joes, youre more than an employee. Youre like family!M: In my family, we usually argue over things like whose turn it is to take out the trash. We also complain a lot when theres no dessert. Is working here like that? W: OK.

    10、 Let me give you a better idea. Working here is like being in a family in some ways. You know how children get punished when they dont clean their rooms, or when they go out with friends before they finish their homework? M: Yes, I can relate to that. W: Well, thats more like how it is to work at Tr

    11、ader Joes. The employees are the children . and Im the mother. M: Are you the only parent at this store? I think Id rather be adopted by someone else.听第7段材料,回答第8至10题。8Which is a superfood according to the man?AYogurt.BNoodles.CRice.9Why are superfoods healthy?ABecause they cure some terrible disease

    12、s.BBecause they fight against some cancers.CBecause they reduce the risks of some diseases.10Which food will the woman be adding to their family diet?AFish.BTomatoes.CBrown rice.【答案】8A 9C 10C【原文】M: I was reading about superfoods today. They are fruits, vegetables and other foods that are supposed to

    13、 be extra healthy.W: Thats interesting. Which foods are they? I suppose rice is high on the list. We certainly eat a lot of that here in China. M: No, it isnt. Nor are noodles. But yogurt, fish and tomatoes are there. W: Oh well, I suppose we eat plenty of them. Why are these foods so healthy? M: It

    14、s said that they can reduce the risks of high blood pressure, heart disease and certain cancers. W: Maybe I will start including them in our meals. Are there any foods on the list that we dont have yet? M: Nuts and greens are something we already eat plenty of. And although our type of ricethe white

    15、 kindisnt on the list, brown rice is. W: Then I think we will switch to that to keep the family healthy. Superfoods sound like a very tasty way to keep fit.听第8段材料,回答第11至13题。11What was the woman doing when she heard a noise?AShe was doing the dishes.BShe was cleaning the living room.CShe was polishin

    16、g the table12Who may be the man speaker?AA police officer.BThe womans husband.CThe womans friend.13When does the conversation probably take place?AOn an early morning.BAround noon.CIn the evening.【答案】11C 12A 13B【原文】M: Can you tell me what happened this morning, Mrs Jones?W: Well, 2 hours ago, that w

    17、as around 10:00 in the morning when I was doing the dishes. Then, soon after that, I was polishing the table. I thought I heard a noise, but I was really concentrating on the polishing, so I didnt take much notice. M: What happened next? W: I was cleaning the living room, around 10:15, when I heard

    18、someone upstairs. It sounded like they were looking for something in my cupboard. About two minutes later, someone ran down the stairs. I ran to the window. A man was getting into a car. Then he was driving away. M: What time was this, Mrs Jones? W: 10:20. Then I called the police.听第9段材料,回答第14至17题。1

    19、4How did the man notice the problem first?AHis bank called him.BHis bill showed him.CHis credit card was stolen.15What did the bank do to fix the problem?AThey gave the man his money back at once.BThey decided to talk to the banks owner.CThey asked the man to provide the evidence.16What might have c

    20、aused the problem according to the man?AOnline shopping.BOverdue debt.CUnskilled operation.17What do the two speakers mainly talk about?AInformation safety.BShopping habits.CMoney management.【答案】14B 15C 16A 17A【原文】M: I cant believe this. I have been on the phone with my bank all day and they still h

    21、avent fixed my problem.W: Is it a credit card problem? M: Yes. My credit card information was stolen. When I got my bill in the mail, I saw there were many unfamiliar purchases on it. W: Thats terrible. Did they take a lot of money? M: Yes, and I am very upset because the bank is not helping me quic

    22、kly. I have talked to many different managers already. W: Doesnt the banks owner need to make the decision to give you your money back? M: No. I just have to prove that these purchases were not made by me. W: I hope you can fix this problem soon. Something similar happened to my husbands mother rece

    23、ntly. She was tricked into giving away some important information over the phone. M: I think the person who stole my information got it from the Internet. I bought a collection of movies recently. I wont be doing that again unless the website is sure to be safe. Its honestly my fault for being carel

    24、ess. W: You can never be too careful. Well, your problem is inspiring me to look into protecting my account better. I think I can pay my bank more to help me.听第10段材料,回答第18至20题。18What will Todd Messegee be responsible for?AWriting a play.BDirecting a play.CStarring in a play.19What will participants

    25、mainly do by the fourth day?APractice the play.BAttend a lecture on acting.CPerform on stage formally.20What is the speaker doing?AAdvertising an acting program.BDrawing up a plan for a program.CAnnouncing arrangements for a play.【答案】18B 19A 20A【原文】Now we have a program for those who love acting. Th

    26、is program gives young actors the experience of developing complex characters and performing a full-length production while receiving top-level training. Each actor will receive a role and will be given time to shine on the stage at the end of the week. Children aged between 13 and 18 can take part

    27、in the program.The play is written by Lisa Nanni-Messegee. Todd Messegee will be the director. On the first Monday we meet, actors act for some time to find a suitable role in the play. By the end of the day, they begin developing characters and learning about the play. This continues through mid-we

    28、ek, along with focus on specialty skills that may be needed in the production. On these days, theyll receive some training on acting. By Thursday, the actors are running the show off-book and memorizing their material. By Friday, the whole group is performing on stage, in a recorded performance. A d

    29、igital copy of the performance will be shared with actors after the program is complete. This is a very exciting challenge for any actor! Itll begin on July 26th and end on 30th. Practicing time is from 9:00 am to 4:00 pm every day. Only ten will be admitted. If youre interested, contact us early. D

    30、ue to safety restrictions, space is extremely limited in each age group. Registering early is recommended. Register by June 5th for $10 off.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ALouis Pasteur once said, “Chance favors the prepared mind.” Thats the truth behind

    31、the following inventions the scientists were prepared and were able to see the magic in a mistake.MauveIn 1856, William Perkin was trying to come up with an artificial medicine, but his experiments produced a thick mess. But the more Perkin looked at it, the more he saw a beautiful color in his mess

    32、. Turns out he had made mauve, the first-ever synthetic dye (合成染料), which was far better than any natural dyes: the color was brighter, clearer, and didnt fade or wash out.SuperglueThis super-sticky substance was discovered by accident twice! Chemist Harry Coover had been attempting to make clear pl

    33、astic gun sights, and in 1942 one method he tested produced an extremely quick bonding adhesive (黏合剂). It was useless for his gun sights, though, and he forgot about it until almost ten years later, when he came across it again while developing heat-resistant parts for airplanes. This time he realis

    34、ed its potential, and the product was put on the market.PlasticIn 1907, shellac (虫胶) was used in electronics. It was costly, so American chemist Leo Hendrik Baekeland tried to produce an alternative. Instead, his experiments produced a material that could take high temperatures. He later developed i

    35、t into plastic, and it was soon used in the production of almost everything.TeflonBack in the 1930s, Young DuPont chemist Roy Plunkett was working to make a new kind of CFC for refrigeration. After storing the gas in certain containers, he opened one to discover that it had changed into a white powd

    36、er that was extremely sticky and had a very high melting point. Three years later, the substance, which was named Teflon, was patented.21Which invention came out earliest?AMauve.BSuperglue.CPlastic.DTeflon.22Who recognized the value of his original invention when developing airplane parts?AWilliam P

    37、erkin.BHarry Coover.CLeo Hendrik.DRoy Plunkett.23What do the inventions have in common?AThey were made by accident.BThey could take high temperatures.CThey received no recognition at first.DThey could be used in medical fields.【答案】21A 22B 23A【解析】本文是一篇应用文。主要介绍了科学家在偶然的错误中发现的几项伟大发明。21细节理解题。根据第一部分的In 18

    38、56,第二部分的in 1942,第三部分的In 1907以及第四部分的Back in the 1930s可知,Mauve是最早发明的。故选A项。22细节理解题。根据Superglue中“Chemist Harry Coover had been attempting to make clear plastic gun sights, and in 1942 one method he tested produced an extremely quick bonding adhesive (黏合剂). It was useless for his gun sights, though, and

    39、he forgot about it until almost ten years later, when he came across it again while developing heat-resistant parts for airplanes. This time he realised its potential, and the product was put on the market.”(化学家哈里库弗(Harry Coover)一直在尝试制造清晰的塑料枪瞄准具,1942年,他测试了一种方法,产生了一种极快的粘合粘合剂。然而,它对他的枪瞄准具毫无用处,直到近十年后,他才

    40、把它忘了,当时他在开发飞机的耐热部件时再次发现了它。这一次,他意识到了它的潜力,并将产品推向了市场。)可知,Harry Coover在开发飞机零件时认识到他的原始发明的价值。故选B项。23细节理解题。根据第一段“Louis Pasteur once said, “Chance favors the prepared mind.” Thats the truth behind the following inventions the scientists were prepared and were able to see the magic in a mistake.”(路易斯巴斯德曾经说过:

    41、“机会总是青睐有准备的人。”这就是以下发明背后的真相科学家们准备好了,并且能够在错误中看到奇迹)可知,这几项发明都是在偶然的错误中发明出来的。故选A项。BSagarika Sriram was 10 years old when she started reading newspaper stories about a planet in trouble, one of which was about turtles with plastic in their stomachs. Sagarika knew she needed to do something. First, she join

    42、ed a group which organized cleanup campaigns in her home city, Dubai “The group helped me understand what an individual can do and how I can really make a difference,” she says.Then Sagarika created Kids for a Better World. Its a digital platform which has brought together nearly 10,000 youths from

    43、all over the world with the goal to create a greener world.Sagarika is now 16. Shes part of a growing number of young climate activists. “Were the generation that is going to face the results if the climate crisis is not dealt with,” she says. She believes even individual actions can create a “rippl

    44、e effect”. Sagarika says this can build momentum and can move things in the right direction.Kids for a Better World is for people aged 8 to 16. It teaches them about what they can do to reverse climate change. They can grow food, plant trees, collect recyclables and avoid using plastic bags. “This i

    45、s the information which can help change our future,” Sagarika says.Dubai is a desert metropolis. Growing up there has made Sagarika very aware of the need for action. Her city faces the risk of rising temperatures and its water supply is shrinking. She believes young people can bring attention to th

    46、ese environmental challenges.Sagarika is all about small actions, but she has big plans. Shed like to go to college in California. While shes there, shell continue being an activist. Shell also be running Kids for a Better World. She hopes to inspire others to fight for a greener planet. Others have

    47、 inspired her. “Were creating our own system of inspirational change-makers,” she says.24Why did the author mention “turtles with plastic in their stomachs” in paragraph 1?ATo make a comparisonBTo give an example.CTo analyze the problem.DTo introduce the topic.25Why did Sagarika created Kids for a B

    48、etter World?ABecause she wanted to create a greener world.BBecause she wanted to bring together nearly1000 youths.CBecause she wanted to read newspaper stories.DBecause she wanted to save the turtle.26What does the fourth paragraph mainly tell us?AWhat can help change our future.BWhat people should

    49、do at present.CWhat Kids for a Better World does.DWhat courses are taught on the platform.27Which of the following words can best describe Sagarika?AGenerous and friendly.BBrave and smart.CPersistent and inspirational.DNoble-minded and careful.【答案】24D 25A 26C 27C【解析】本文是一篇记叙文。文章介绍了Sagarika Sriram,这位女

    50、孩从10岁起就开始关注气候与环境问题,并在16岁时创立了数字平台Kids for a Better World,呼吁全世界的青少年致力于对抗气候变化。24推理判断题。根据第一段“Sagarika Sriram was 10 years old when she started reading newspaper stories about a planet in trouble, one of which was about turtles with plastic in their stomachs. Sagarika knew she needed to do something. Fir

    51、st, she joined a group which organized cleanup campaigns in her home city, Dubai “The group helped me understand what an individual can do and how I can really make a difference,” she says.(萨加里卡斯里拉姆(Sagarika Sriram) 10岁时开始在报纸上读到关于一个陷入困境的星球的故事,其中一篇是关于胃里有塑料的海龟的故事。萨加里卡知道她需要做点什么。首先,她加入了一个在她的家乡迪拜组织清洁运动的团

    52、体,她说:“这个团体让我明白了一个人可以做什么,以及我如何才能真正发挥作用。”)”可知,作者在第一段提到“胃里有塑料的海龟”,是为了引出主题,由此Sagarika Sriram开始致力于抗气候变化。故选D项。25细节理解题。根据第二段“Then Sagarika created Kids for a Better World. Its a digital platform which has brought together nearly 10,000 youths from all over the world with the goal to create a greener world.

    53、(然后,萨加里卡创建了“儿童为更美好的世界”。这是一个数字平台,汇集了来自世界各地的近万名年轻人,目标是创造一个更绿色的世界)”可知,萨加里卡建立“儿童为更美好的世界”是为了创造一个更绿色的世界。故选A项。26主旨大意题。根据第四段“Kids for a Better World is for people aged 8 to 16. It teaches them about what they can do to reverse climate change. They can grow food, plant trees, collect recyclables and avoid us

    54、ing plastic bags. “This is the information which can help change our future,” Sagarika says.(“儿童为更美好世界”组织面向8至16岁的人。它教会他们可以做些什么来扭转气候变化。他们可以种植食物,种树,收集可回收物品,避免使用塑料袋。“这些信息可以帮助改变我们的未来,”萨加里卡说)”可知,第四段主要告诉我们“儿童为更美好世界”做了什么。故选C项。27推理判断题。根据最后一段“Sagarika is all about small actions, but she has big plans. Shed l

    55、ike to go to college in California. While shes there, shell continue being an activist. Shell also be running Kids for a Better World. She hopes to inspire others to fight for a greener planet. Others have inspired her. “Were creating our own system of inspirational change-makers,” she says.(Sagarik

    56、a总是做一些小事,但她有大计划。她想去加州上大学。当她在那里的时候,她会继续做一个积极分子。她还将负责“孩子们的美好世界”。她希望激励其他人为一个更绿色的星球而奋斗。其他人也激励了她。她说:“我们正在创建自己的激励变革者体系。”)”可知,萨加里卡一直在为对抗气候变化采取行动和制定计划,所以是坚持不懈的,以及她想创建自己的激励变革者体系,所以是鼓舞人心的。故选C项。CAfter being driven to near extinction, wolves are back in Washington state.Wolf 32M, called The Old Guy by wolf spec

    57、ialist Ben Maletzke, lived some 12 years as the patriarch (族长) of the Teanaway Pack, kicking off the recovery of wolves in Washington. The packs territory was roasted by wildfire in 2014. But wolf 32M and his family remained in existence, bringing the call of the wild back for the first time in a ce

    58、ntury. These wolves are what Maletzke calls stepping stones in recovery the animals that could help lead the way to new territory not yet repopulated by wolves.Wolves spread to new territory to find mates and begin packs of their own. It is this pack dynamic that wildlife biologists are counting on,

    59、 in time, to urge wolves into areas where they do not presently live. “We just need a couple to pick up and go,” Maletzke says. All along, the Teanaway pack has stayed mostly out of trouble probably, helped by a lot of range riding (牧区巡逻) intended to help reduce conflicts over wolf recovery by keepi

    60、ng wolves away from cattle. “He is an example of wolves living and doing what they do, even around people,” Maletzke says of wolf 32M.Story Warren, a student at the University of Montana, was just a girl when she first saw 32Ms tracks in the Teanaway River Valley an exciting encounter that helped ge

    61、nerate a serious interest in wildlife that now fuels her studies. To her, the return of the wolf is about more than the species; it is about recovering something even bigger: hope.“Growing up in my generation, there is so much bad ecological news, a lot of hopelessness about climate change and loss

    62、of biodiversity and extinctions,” Warren says, “To have something as wild as wolves coming back to Washington is very encouraging for me just to know such an amazing and powerful creature exists.”28Why does Maletzke call Wolf 32M family “stepping stones”?AThey are nearly dying out.BThey are victims

    63、of wildfire.CThey are worth protection.DThey are pioneers in wolf recovery.29What function does paragraph 3 serve?ATo present a result.BTo clarify a concept.CTo offer an explanation.DTo make a prediction30What can be learned from the example of the Teanaway pack?AWolves face a lot of trouble.BWolf r

    64、ecovery counts on its population.CCertain measures to ensure cattle safety are required.DWolves should be forbidden from human residence.31What does Warren think of the coming back of wolves?AIt fuels more studies on wildlife.BIt clears up bad ecological news.CIt worsens climate change.DIt excites h

    65、ope for the ecosystem.【答案】28D 29C 30C 31D【解析】本文是一篇说明文。主要介绍了华盛顿州狼群的恢复。狼群在近乎灭绝后重新回到了华盛顿州。28细节理解题。根据第二段中“These wolves are what Maletzke calls stepping stones in recovery the animals that could help lead the way to new territory not yet repopulated by wolves.”(这些狼被Maletzke称为恢复的垫脚石这些动物可以帮助引领通往尚未被狼重新居住的新领

    66、域。)可知,Maletzke称Wolf 32M家族为“垫脚石”是因为它们是狼群恢复的先驱。故选D项。29推理判断题。根据第三段“Wolves spread to new territory to find mates and begin packs of their own. It is this pack dynamic that wildlife biologists are counting on, in time, to urge wolves into areas where they do not presently live. “We just need a couple to

    67、pick up and go,” Maletzke says.”(狼扩散到新的领地去寻找配偶并开始自己的族群。野生动物生物学家正指望着狼群的这种动态,及时地敦促狼群进入它们目前不生活的地区。马莱茨克说:“我们只需要一对狼夫妇到另一个地方扩大族群。”)可推知,第三段的作用是提供一个解释狼扩散到新的领地去寻找配偶并开始自己的族群这一动态。故选C项。30推理判断题。根据第四段中“All along, the Teanaway pack has stayed mostly out of trouble probably, helped by a lot of range riding (牧区巡逻) i

    68、ntended to help reduce conflicts over wolf recovery by keeping wolves away from cattle.”(一直以来,Teanaway狼群基本上没有遇到麻烦,这可能得益于大量的放牧活动,这些活动旨在通过让狼远离牛群来减少狼群恢复的冲突。)可推知,从这个例子中可以学习到需要采取某些措施确保牛群的安全。故选C项。31推理判断题。根据倒数第二段中“To her, the return of the wolf is about more than the species; it is about recovering somethi

    69、ng even bigger: hope.”(对她来说,狼的回归不仅仅是关于物种;而是要找回更大的东西:希望。)可知,Warren认为狼的回归激发了人们对生态系统的希望。故选D项。DA new research in Nature reveals that a warming world is increasing human-wildlife conflicts. “We found evidence of conflicts between people and wildlife exacerbated by climate change on six continents, in fiv

    70、e different oceans, in marine systems, in freshwater systems-involving mammals, birds, fish and so on,” said lead author Briana Abrahms.To identify trends, the team studied published, peerreviewed incidents of humanwildlife conflicts and identified cases that were linked specifically to the effects

    71、of climate change. These include both short-term climate events-such as a drought-as well as longer-term changes. Warming in the Arctic, for example, is leading to loss of sea ice which has left polar bears short of food. They increasingly travel on land, sometimes entering human settlements and att

    72、acking people, as a recent incident in Alaska illustrates.Most cases of human-wildlife conflicts linked to climate involve a shift in resourcesnot just for wildlife, but also for people.A majority of cases on land also involved a change in precipitation (降水), which will continue to be affected by cl

    73、imate change. Many resulted in human deaths or injuries, as well as property damage. “Identifying and understanding this link between human-wildlife conflicts is not only a conservation issue,” said Abrahms. “It is also a social justice and human safety issue. These types of conflicts are likely to

    74、rise as climate change intensifies (加剧), particularly as mass migrations of people and wildlife increase and resources shift.”But, it doesnt have to be all bad news. “One major motivation in studying the link between climate change and human-wildlife conflicts is finding solutions,” said Abrahms. “A

    75、s we learn about specific incidents, we can identify patterns and tends-and come up with interventions (干预) to try to address these conflicts.”Some interventions may be as simple as public-awareness campaigns. Governments can also plan for times when extreme climate events will bring people and wild

    76、life into closer contact. “Once you know the root causes of a conflict, you can design interventions to help both people and wildlife,” said Abrahms. “We can change.”32What does the underlined word “exacerbated” in paragraph 1 mean?AAnticipated.BPerceived.CWorsened.DFaded.33Why does the author menti

    77、on the case of polar bears in paragraph 2?ATo show climate change can drive conflicts by altering animal habitats.BTo compare humans behaviors with animals in increasing conflicts.CTo inform humans of protecting wildlife in response to climate change.DTo prove animals have a hard life in face of glo

    78、bal warming nowadays.34Which of the following statements would Abrahms agree with?AHuman-wildlife conflicts will be settled soon.BHuman-wildlife conflicts can increase as resources shift.CThere will be no conflicts if people and wildlife stay where they are.DThe goal in studying human-wildlife confl

    79、icts is gaining support.35What does Abrahms think of interventions?AThey are too simple.BThey are out-of-date.CThey are changeable.DThey are beneficial.【答案】32C 33A 34B 35D【解析】本文是一篇说明文。主要介绍的是最近的一项研究通过显示世界变暖和世界范围内人类与野生动物冲突的增加之间的联系,证明了人类与环境的交织性。32词义猜测题。根据划线词前的“A new research in Nature reveals that a wa

    80、rming world is increasing human-wildlife conflicts.(自然杂志的一项新研究表明,全球变暖正在加剧人类与野生动物之间的冲突。)”可知,新的研究发现,气候变化正在增加人与动物之间的冲突,而划线单词所在的句子表达的内容是对该研究发现的进一步解释,所以该单词的意思是“加剧”符合语境。故选C项。33推理判断题。根据第二段中的“Warming in the Arctic, for example, is leading to loss of sea ice which has left polar bears short of food. They inc

    81、reasingly travel on land, sometimes entering human settlements and attacking people, as a recent incident in Alaska illustrates.(例如,北极地区的变暖导致了海冰的消失,使北极熊缺乏食物。它们越来越多地在陆地上行走,有时会进入人类居住区并攻击人,最近在阿拉斯加发生的事件就说明了这一点。)”可知,由于栖息地的减少,北极熊只能经常在陆地上寻找食物,进而会进入人类的居住区,这必然会引起动物和人类的冲突,由此可知,作者提及北极熊的例子旨在说明气候变化可以通过改变动物栖息地来推动

    82、冲突。故选A项。34细节理解题。根据第四段中的“Identifying and understanding this link between human-wildlife conflicts is not only a conservation issue,” said Abrahms. “It is also a social justice and human safety issue. These types of conflicts are likely to rise as climate change intensifies (加剧), particularly as mass

    83、migrations of people and wildlife increase and resources shift.”(“识别和理解人类与野生动物冲突之间的联系不仅仅是一个保护问题,” Abrahms说。“这也是一个社会正义和人类安全问题。随着气候变化的加剧,特别是随着人类和野生动物大规模迁徙的增加以及资源的转移,这类冲突可能会增加。”)”可知,识别和理解人类与野生动物之间的冲突是不仅仅是一个保护问题,而且也是一个社会公正与安全问题,Abrahms认为,随着气候的变化,特别是人类与野生动物大规模迁移和资源转移,人类与野生动物之间的冲突会上升,由此可知,Abrahms赞成资源的转移可能

    84、导致冲突上升这一观点。故选B项。35推理判断题。根据最后一段中的“Governments can also plan for times when extreme climate events will bring people and wildlife into closer contact. “Once you know the root causes of a conflict, you can design interventions to help both people and wildlife,” said Abrahms. “We can change.”(政府还可以为极端气候

    85、事件使人类和野生动物更密切接触的时刻做好准备。“一旦你知道冲突的根本原因,你就可以设计干预措施来帮助人类和野生动物,” Abrahms说。“我们可以改变。”)”可知,Abrahms认为,在了解了冲突的根源的情况下,就可以设计干预措辞来帮助人类与野生动物,据此可知,他认为干预措施是有益的。故选D项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。For some people, practicing gratitude is part of their spiritual practice or religio

    86、n, while for others, its about cultivating a more positive outlook on life. 36 , there is no doubt about the benefits to be gained.Improved moodWhen you practice gratitude, you shift your focus from negative thoughts and feelings to positive ones. Instead of thinking about everything that makes you

    87、unhappy, gratitude makes you think about all the things that are good no matter how big or small. Practicing gratitude will make you feel more optimistic. 37 .Better relationshipWhen you think about all the things you are grateful for, you will think of the people in your life that you care for your

    88、 family and friends. 38 , chances are that youll want to show them how much they mean to you and how much you appreciate them. And that can strengthen your connection with them.Reduced stress 39 . So they often feel stressed. Maybe theyre having trouble at work, maybe theyre in financial difficulty,

    89、 or maybe they feel like theyre just not good enough at something. But by practicing gratitude, theyre able to view things properly. 40 Instead of focusing on all the things that youre bad at or things youve failed at, practicing gratitude will shift your focus on all the amazing things youve accomp

    90、lished. And once you realize that, youll boost your feelings of achievement. Just focus on what you are grateful for in yourself. It will help you to appreciate your own strengths and talents.AIncreased focusBImproved self-worthCPeople are facing a certain problemDYou have plenty of reasons to be ha

    91、ppyEThat helps you realize life isnt as bad as you thoughtFWhatever someones reason for practicing gratitude isGOnce you realize how grateful you are to have them in your life【答案】36F 37D 38G 39C 40B【解析】本文为一篇说明文。不管一个人感恩的理由是什么,感恩无疑会带来很多好处,文章介绍了感恩带来的四个好处。36根据上文“For some people, practicing gratitude is

    92、part of their spiritual practice or religion, while for others, its about cultivating a more positive outlook on life. (对一些人来说,感恩是他们精神实践或宗教信仰的一部分,而对另一些人来说,感恩是培养一种更积极的人生观)”可知,不同的人因不同的原因而感恩,下文“there is no doubt about the benefits to be gained. (这样做的好处是毫无疑问的)”前有逗号,设空处与下文之间应是主从句关系,F项“Whatever someones r

    93、eason for practicing gratitude is (不管一个人感恩的理由是什么)”承接上文的两种感恩的原因,并且是下文的让步状语从句,上下文衔接连贯,语意一致。故选F项。37本段的小标题为Improved mood (改善的情绪),上文“Instead of thinking about everything that makes you unhappy, gratitude makes you think about all the things that are good no matter how big or small. Practicing gratitude w

    94、ill make you feel more optimistic. (感恩之心会让你想到所有美好的事情,无论大小,而不是去想那些让你不开心的事情。学会感恩会让你感觉更乐观)”可知,感恩能改善情绪;D项“You have plenty of reasons to be happy (你有很多快乐的理由)”提及感恩之心会想到所有美好的事情,这些事情就是快乐的理由,D项呼应小标题,上下文语意顺接,衔接连贯。故选D项。38本段的小标题为Better relationship(更好的关系),根据上文“When you think about all the things you are gratefu

    95、l for, you will think of the people in your life that you care for your family and friends. (当你想到所有你感激的事情时,你会想到生活中你关心的人你的家人和朋友)”可知,感恩能改善自己与家人、朋友的人际关系;下文“chances are that youll want to show them how much they mean to you and how much you appreciate them. (很有可能你会想向他们展示他们对你有多重要,你有多感激他们)”前有逗号,与设空处应是主从句关

    96、系;G项“Once you realize how grateful you are to have them in your life (一旦你意识到你是多么感激他们在你的生活中)”中的them指代上文中的your family and friends,G项与下文之间为条件关系,上下文衔接连贯,语意一致,故选G项。39根据下文“So they often feel stressed. Maybe theyre having trouble at work, maybe theyre in financial difficulty, or maybe they feel like theyre

    97、 just not good enough at something. (所以他们经常感到压力。也许他们在工作上遇到了麻烦,也许他们在经济上遇到了困难,或者他们觉得自己在某件事上做得不够好)”可知,感恩可以减压,C项“People are facing a certain problem (人们正面临着某个问题)”与下文为因果关系,下文例举了三个人们可能面临的困难,上下文衔接连贯,故选C项。 40根据下文“Instead of focusing on all the things that youre bad at or things youve failed at, practicing g

    98、ratitude will shift your focus on all the amazing things youve accomplished. And once you realize that, youll boost your feelings of achievement. Just focus on what you are grateful for in yourself. It will help you to appreciate your own strengths and talents. (与其把注意力集中在所有你不擅长或失败的事情上,感恩会把你的注意力转移到你所

    99、完成的所有令人惊奇的事情上。一旦你意识到这一点,你就会提升你的成就感。专注于你对自己的感激之情。这会帮助你欣赏自己的长处和才能)”可知,感恩者会关注自己已完成的所有所有令人惊奇的事情上,发现自己的长处、才能,提升成就感。由此可知,B项“Improved self-worth (提高自我价值)”与下文语意一致,适合作小标题,故选B项。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。I would be regretful if I did not write about the

    100、incredible people we met in Thailand. The staff at the hotels we stayed in went out of their way to make us feel 41 .It could be argued that they were just doing their 42 , but this is not how it felt to us.At the IuDia Hotel in Ayutthaya the staff went above and 43 what we would have expected. The

    101、dining room was not open in the evening and when we asked where we could get a takeaway meal, the front desk clerk 44 us to the nearby restaurant. After we returned, the hotel staff 45 us with what we neededplates and cutlery. Not only did they put our food in servicing bowls, but also they 46 the c

    102、lean-up while we slept. We were 47 and deeply touched by their kindness and 48 On one of our walks my brother and I were offered bottles of freshwater by one of the locals. She felt that we needed it and did not want to take 49 for the two bottles she offered. She 50 agreed to take 10 Thai bahts; in

    103、stead, we gave her 20. My brother 51 that her kindness deserved more than the 20 Thai bahts. We all laughed, sharing a moment of comradery that still 52 my heart.Our experiences were a 53 to be open, willing to interact with 54 and to share parts of ourselves with them as wella 55 worth learning and

    104、 remembering.25441ArelaxedBamusedCwelcomeDsurprised42AaffairBshareCproblemsDmatters43AacrossBbesidesCoverDbeyond44AurgedBwatchedCwalkedDinformed45AgrantedBdeliveredCpurchasedDprovided46Akept track ofBtook care ofCcaught up withDput up with47AdreadfulBgratefulCregretfulDhopeful48AcareBpassionCgeneros

    105、ityDawareness49AplaceBchargeCresponsibilityDpayment50AcarefullyBquicklyCeventuallyDreluctantly51AinsistedBinvolvedCpersuadedDproposed52AwarmsBmovesCracesDstrikes53AprincipleBmemoryCthoughtDreminder54AstrangersBacquaintancesCwaitersDgivers55AtaskBlessonCmomentDsubject【答案】41C 42B 43D 44C 45D 46B 47B 4

    106、8A 49D 50C 51A 52A 53D 54A 55B【解析】这是一篇记叙文。文章介绍了作者在泰国旅行时遇到的让人感动的善良的人和事。41考查形容词词义辨析。句意:我们住过的酒店的工作人员想尽办法让我们有宾至如归的感觉。A. relaxed放松的;B. amused好笑的;C. welcome受欢迎的;D. surprised惊讶的。后文提到“The dining room was not open in the evening and when we asked where we could get a takeaway meal, the front desk clerk4 us t

    107、o the nearby restaurant. After we returned, the hotel staff 5 us with what we neededplates and cutlery. ”(餐厅晚上不营业,当我们问哪里可以叫外卖时,前台服务员把我们叫到了附近的餐厅。我们回来后,酒店工作人员给了我们需要的东西盘子和餐具。)作者在入住酒店时,想要吃东西,酒店的员工不仅带作者去找吃的,还给作者送上了餐具,因此让作者有一种宾至如归的感觉。故选C。42考查名词词义辨析。句意:可以说他们只是尽了自己的一份力,但这并不是我们的感受。A. affair事情;B. share责任;C. p

    108、roblems问题;D. matters事件。后文提到“Not only did they put our food in servicing bowls, but also they 6 the clean-up while we slept.”(他们不仅把我们的食物放在碗里,还在我们睡觉的时候打扫卫生。)由此判断,作者认为服务员做了一些超出了他们职责范围之外的事情,因此作者才会觉得他们的服务让自己感到非常的舒适。故选B。43考查介词词义辨析。句意:在大城府的IuDia酒店,工作人员的服务超出了我们的预期。A. across穿过;B. besides除.之外;C. over在.上面;D. b

    109、eyond超过。后文提到“Not only did they put our food in servicing bowls, but also they 6 the clean-up while we slept.”(他们不仅把我们的食物放在碗里,还在我们睡觉的时候打扫卫生。)由此判断,作者认为服务员做了一些超出了他们职责范围之外的事情。故选D。44考查动词词义辨析。句意:餐厅晚上不营业,当我们问哪里可以叫外卖时,前台服务员带我们去了附近的餐厅。A. urged催促;B. watched观察;C. walked走;D. informed通知。后文提到“to the nearby restau

    110、rant”(去到附近的餐厅)由此判断,作者在询问了餐厅之后服务员把他们引到了附近的餐厅,走过去即可。故选C。45考查动词词义辨析。句意:我们回来后,酒店工作人员为我们提供了我们需要的东西盘子和餐具。A. granted授予;承认;B. delivered投递;运送;C. purchased购买;D. provided提供。后文提到“Not only did they put our food in servicing bowls”(他们不仅把我们的食物倒进碗里),由此判断,作者买了东西回来后,服务员为作者提供了一系列的服务让作者吃的开心,且此处是固定短语provide with,意为“供给”。

    111、故选D。46考查动词词组辨析。句意:他们不仅把我们的食物放在服务碗里,还在我们睡觉的时候打扫卫生。A. kept track of跟踪;记录;保持联系;B. took care of照顾;注意;C. caught up with追上;D. put up with忍受。后文提到“the clean-up while we slept”(在我们睡觉的时候打扫了卫生)由此判断,服务员不仅帮作者准备好餐具,甚至还在作者吃完东西之后还贴心地打扫了卫生。故选B。47考查形容词词义辨析。句意:我们很感激他们的善良和关怀,并深受感动。A. dreadful槽糕透顶的;B. grateful感激的;C. reg

    112、retful后悔的;D. hopeful有希望的。后文提到“deeply touched by their kindness”(被他们的善良深深打动了)由此判断,作者对于服务员在深夜还热情的帮助十分感激。故选B。48考查名词词义辨析。句意:我们很感激他们的善良和关怀,并深受感动。A. care关心;B. passion热情;C. generosity慷慨;D. awareness认识。前文提到作者在想吃东西的时候由服务员陪同去找到了餐厅,同时在作者吃东西时还提供的餐具,并且在作者吃完后还打扫了卫生。说明服务员对作者的关心让作者很感动。故选A。49考查名词词义辨析。句意:她觉得我们需要淡水,但是

    113、又不要我们付钱。A. place地点;B. charge充电;费用;C. responsibility责任;D. payment付款。后文提到“She 10 agreed to take 10 Thai bahts; instead, we gave her 20.”(她最终同意收下10泰铢,相反我们给了她20泰铢。)由此判断,这个陌生人刚开始的时候是没想过要让作者付钱的。故选D。50考查副词词义辨析。句意:她最终同意收下10泰铢,相反我们给了她20泰铢。A. carefully小心地;B. quickly快速地;C. eventually最终地;D. reluctantly不情愿地。前文提到

    114、“She felt that we needed it and did not want to take 9 for the two bottles she offered.”(她觉得我们需要淡水,但是又不要我们付钱。)以及后文提到“instead, we gave her 20”(相反,我们给了她20泰铢)由此判断,这个善良的陌生人最终还是收下了我们给的钱。故选C。51考查动词词义辨析。句意:我哥哥坚持认为,她的好意应该得到比那20泰铢更多的回报。A. insisted坚持认为;B. involved涉及;C. persuaded劝说;说服;D. proposed提议。根据下文“her ki

    115、ndness deserved more than the 20 Thai bahts.”可知,此处是insist that.,意为“坚持认为.”。故选A。52考查名词词义辨析。句意:我们都笑了,分享了那一刻仍然温暖着我的心的同志情谊。A. warms温暖;B. moves触动;C. races比赛;D. strikes打击;罢工。前文提到“On one of our walks my brother and I were offered bottles of freshwater by one of the locals.”(在一次散步中,一位当地人给了我和弟弟几瓶淡水。)以及“My bro

    116、ther11that her kindness deserved more than the 20 Thai bahts.”(我哥哥坚持认为,她的好意应该得到比那20泰铢更多的回报。)作者和哥哥在泰国旅游时收到了来自陌生人的善意,这样的善意让他们觉得很温暖。故选A。53考查名词词义辨析。句意:我们的经历提醒我们要开放,愿意与陌生人互动,并与他们分享我们自己的一部分,这是值得学习和记住的一课。A. principle原则;B. memory记忆;C. thought思考;D. reminder提醒。后文提到“to be open, willing to interact with 14 and

    117、to share parts of ourselves with them as well”(要开放,愿意与陌生人互动,并与他们分享我们自己的一部分)作者的经历提醒着自己要以开放的姿态与陌生人交流。故选D。54考查名词词义辨析。句意:我们的经历提醒我们要开放,愿意与陌生人互动,并与他们分享我们自己的一部分,这是值得学习和记住的一课。A. strangers陌生人;B. acquaintances熟人;C. waiters服务员;D. givers给予者。前文提到作者在酒店被服务员善意的对待,以及作者和哥哥在路上遇到的当地人,对于作者来讲都是陌生人,这是作者在泰国旅游时感受到的陌生人给予的善意。

    118、故选A。55考查名词词义辨析。句意:我们的经历提醒我们要开放,愿意与陌生人互动,并与他们分享我们自己的一部分,这是值得学习和记住的一课。A. task任务;B. lesson课;C. moment时刻;D. subject科目。后文提到“worth learning and remembering.”(值得学习和铭记)由此判断,作者认为这段回忆是值得自己向陌生人学习发散善意的一节课。故选B。第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或所给单词的正确形式。Woodblock printing is an ancient printing

    119、technique that boosted human civilization. As Buddhism gained popularity in China during the Tang Dynasty, a strong need 56 (arise) to produce numerous Buddhist scriptures(经书), and copying by hand could not meet 57 rising demand. Ancient Chinese craftsmen thus invented woodblock printing for mass pr

    120、oduction, 58 (mark) a major turning point in printing history.There are four steps involved in 59 (tradition) woodblock printing, with each step sub-divided into several procedures. 60 lies at the center of the technique is carving. Characters and images 61 (carve) to produce raised areas or lines t

    121、hat will eventually apply ink to paper.A five-meter scroll of the Buddhist scripture Diamond Sutra, 62 (make) in868, is the “earliest dated printed book” in the words of the British Library 63 it is stored. It is just one example of ancient works of art that not only tell the wisdom of our ancestors

    122、, but also demonstrate the 64 (pursue) of beauty by Chinese craftsmen throughout centuries.The invention of writing gave life 65 great thoughts, but it is the invention of printing that made knowledge a shareable fruit for all humankind.【答案】56arose 57the 58marking 59traditional 60What 61are carved 6

    123、2made 63where 64pursuit 65to【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了中国的雕版印刷术的起源和四个步骤。56考查动词时态。句意:随着佛教在中国唐代的普及,人们强烈需要制作大量的佛经,而手工抄写已不能满足日益增长的需求。前文提到随着佛教在唐朝的盛行,提供了明显的时间指示词。因此佛经需求上涨的动作发生在唐朝,使用一般过去时。故填arose。57考查定冠词。句意:随着佛教在唐代在中国的普及,人们强烈需要制作大量的佛经,而手工抄写已不能满足日益增长的需求。前文提到了a strong need,此处特指该需求,使用meet the rising demand。故填the。58考查

    124、非谓语动词。句意:中国古代工匠因此发明了大批量生产的雕版印刷术,标志着印刷史上的一个重大转折点。分析句子结构可知make与逻辑主语woodblock printing构成主动关系,故用现在分词作状语。故填marking。59考查形容词。句意:传统的雕版印刷有四个步骤,每个步骤又分为几个步骤。修饰名词woodblock printing应用形容词traditional,作定语。故填traditional。60考查名词性从句。句意:这种技术的核心是雕刻。引导主语从句,从句缺少主语,指物,故用what,首字母大写。故填What。61考查动词时态和主谓一致。句意:文字和图像被雕刻成凸起的区域或线条,最

    125、终将墨水涂在纸上。文字和图像被雕刻成凸起的区域或线条,最终涂上墨水。主语与谓语构成被动关系,此处描述雕版印刷的制作方法,时态为一般现在时,且主语为characters anti images,谓语动词用被动态的复数形式。故填are carved。62考查非谓语动词。句意:一卷制作于公元868年的五米长的佛教经典金刚经,用大英图书馆的话说,是“日期最早的印刷书籍”。分析句子结构可知make与逻辑主语A five-meter scroll of the Buddhist scripture Diamond Sutra构成被动关系,故用过去分词表被动。故填made。63考查定语从句。句意:一卷制作于

    126、公元868年的五米长的佛教经典金刚经,用大英图书馆的话说,是“日期最早的印刷书籍”。此处先行词为the British Library,在定语从句中充当地点状语。故填where。64考查名词。句意:这只是古代艺术品的一个例子,它不仅讲述了我们祖先的智慧,也展示了几个世纪以来中国工匠对美的追求。此处作为demonstrate的宾语,应该用名词pursuit。故填pursuit。65考查介词。句意:文字的发明孕育了伟大的思想,但印刷术的发明使知识成为全人类共享的成果。此处为固定搭配give life to,表示“赋予生命”。故填to。第四部分 写作(共两节, 满分40分)假定你是李华,你的外国留学

    127、生朋友James想在中国进行社会实践,现有如下两种选择:博物馆讲解员或乡村中学志愿者。James来信向你寻求建议,请你给他回信,内容包括:1.建议其中一项活动;2.说明至少两点理由。注意:1.写作词数应为80左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Dear James,How is everything going? _Best regards,Li Hua【参考范文】Dear James,How is everything going? Based on your interests, I would recommend you to become a museum guide. Fi

    128、rstly, working as a museum guide will provide you with a unique opportunity to soak yourself in Chinese history and culture, offering insights into the countrys past and present. Whats more, by engaging in daily conversations with tourists and explaining the cultural significance of the artifacts in

    129、 Chinese, youll have ample chance to practice and enhance your language proficiency.Hopefully, my suggestions will be of help to you and feel free to reach out if you need further guidance.Best regards,Li Hua【解析】本篇书面表达属于应用文,要求考生给外国留学生朋友James写封信,给他提出在中国进行社会实践的建议。1.词汇积累首先:firstlyin the first place提供:o

    130、fferprovide充当:work asserve as另外:whats morein addition2.句式拓展简单句变复合句原句:Firstly, working as a museum guide will provide you with a unique opportunity to soak yourself in Chinese history and culture, offering insights into the countrys past and present.拓展句:Firstly, working as a museum guide will provide

    131、 you with a unique opportunity to soak yourself in Chinese history and culture, which will offer insights into the countrys past and present. 高分句型1 Based on your interests, I would recommend you to become a museum guide. (运用了过去分词作状语)高分句型2 Hopefully, my suggestions will be of help to you and feel fre

    132、e to reach out if you need further guidance. (运用了if引导的条件状语从句)第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Paula started working as part of the janitorial (保洁的) staff at a big office building. As Mr. Alexander, the janitorial manager said, the job was difficult for a disabled granny like her. And s

    133、ome of her coworkers worried about having to take on extra work to make up for what she couldnt do, but the older woman proved them all wrong.She was efficient, almost better than those who could walk perfectly. She was always on time, made no excuses, and learned from her mistakes. Her teenage gran

    134、dkids helped her, and together, they proved to the state that Paula was their best guardian.For years, Paula had lived on her pension and disability benefits, which were only enough for bills and a few necessities. Also, being at home with nothing to do made her feel worthless.But her life brightene

    135、d when her grandkids visited, and her daughter and son-in-law had been fantastic parents. Their passing in a car accident was tragic, especially when it looked like the three kids would be separated into different foster homes and shelters.Paula knew she had to do something, and she did. Mr. Alexand

    136、er praised her work ethic often, and she made friends with her colleagues. It was a good situation. Tiring but better than not being able to see her grandkids ever again.It was getting close to the end of the business day, and Paula was already done with her responsibilities. She placed everything i

    137、n its proper place and looked around in case she had forgotten something. A misplaced trash bag was sitting in a corner. It wasnt supposed to be there. Paula shook her head, smiling. “Someone forgot,” she commented as she approached the bag. She decided to take the trash out herself. However, it was

    138、 heavier than usual. She couldnt even lit it properly. “Jesus, whats in here?” she wondered as her fingers untied the knot.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。To her surprise, the bag contained big piles of money, which could set a person up for life!_The police came immediately._【参考范文】To her surpr

    139、ise, the bag contained big piles of money, which could set a person up for life! “Why so much cash?” she asked the empty room, panicking a little. A sudden thought struck her. If she took that money, she could quit her job and live a better life. But as soon as that thought came, it went away. Someo

    140、ne had put money in a dark trash bag and hid it in the janitorial closet of the building. It was more than a little suspicious. What if the money was hidden by some criminals? Would it be better to ignore the bag and go home? She tied the bags knot and tried to forget about it. But her conscience di

    141、dnt allow her to ignore it. She took a deep breath, grabbed her simple phone and called the police. The police came immediately. They were investigating some people for money laundering(洗黑钱). The bag was exactly what they needed to move forward with the case. With the clue, the police arrested the c

    142、riminals eventually. Even more shocking, a TV channel asked her for an interview a few days later. They asked her about her finding and her life. Paula told them everything about her grand kids. Her story went viral, and netizens started a fund for her family, as Paulas bravery, sacrifice and hard-w

    143、orking qualities moved them. She saved the money and continued her work. She knew money was not the only thing that could prove that she was the best guardian for her grand kids.【解析】本文以人物为线索展开,讲述Paula是一个拥有残疾的奶奶,当她女儿和女媳意外去世后,她担起了抚养三个孙子的责任,她不仅要靠养老金和残疾福利生活,还需要做保洁工作来补贴家用,有一天她工作时发现在一个很重的垃圾袋,她好奇地打开。1.段落续写

    144、:由续写第一段首句“令她惊讶的是,袋子里装着一大堆钱,这些钱可以让一个人过上终身!”可以预测续写第一段主要内容:Paula发现大量的钱,内心很挣扎,不知道该怎样处理这些钱,最终还是决定报警。由第二段首句“警察立即赶来。”可以预测续写第二段主要内容:警察通过这些钱逮捕了罪犯,Paula被电视台采访,她的故事得到宣传,最终获得一大笔支助。2.续写线索:Paula发现大量钱Paula内心挣扎,不知道怎么处理这钱Paula最终选择报警警察通过钱逮捕了罪犯Paula事迹得到报道最终获得支助3.词汇激活行为类.辞掉: quit /resign .深吸一口气:take a deep breath /brea

    145、the deeply .抓住:grasp/seize /catch hold of 情绪类.可疑的:suspicious/ suspect/ doubtful.令人惊讶的:shocking /surprising /astonishing 【点睛】高分句型1.If she took that money, she could quit her job and live a better life. (运用了if引导的条件状语从句)高分句型2.The bag was exactly what they needed to move forward with the case. (运用了what引导的表语从句)高分句型3.She knew money was not the only thing that could prove that she was the best guardian for her grand kids.(运用了that引导的定语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2024年高考英语模拟试题(新高考版)(四)(全析全解版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-767605.html
    相关资源 更多
  • 人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(能力提升).docx人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(能力提升).docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(考点梳理).docx人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(考点梳理).docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(网校专用).docx人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(网校专用).docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(精选题).docx人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(精选题).docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(精练).docx人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(精练).docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(精品).docx人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(精品).docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(突破训练).docx人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(突破训练).docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(研优卷).docx人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(研优卷).docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(满分必刷).docx人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(满分必刷).docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(有一套).docx人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(有一套).docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(易错题).docx人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(易错题).docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(实用).docx人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(实用).docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(夺分金卷).docx人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(夺分金卷).docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(夺冠).docx人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(夺冠).docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(夺冠系列).docx人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(夺冠系列).docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(培优).docx人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(培优).docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(培优B卷).docx人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(培优B卷).docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(名师系列).docx人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(名师系列).docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(名师推荐).docx人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(名师推荐).docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(各地真题).docx人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(各地真题).docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(历年真题).docx人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(历年真题).docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(典型题).docx人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(典型题).docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(全优).docx人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷加答案(全优).docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷【重点班】.docx人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷【重点班】.docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷【中心小学】.docx人教版小学一年级下册数学期末综合检测测试试卷【中心小学】.docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末测试卷(重点班).docx人教版小学一年级下册数学期末测试卷(重点班).docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末测试卷(达标题).docx人教版小学一年级下册数学期末测试卷(达标题).docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末测试卷(能力提升)word版.docx人教版小学一年级下册数学期末测试卷(能力提升)word版.docx
  • 人教版小学一年级下册数学期末测试卷(考试直接用).docx人教版小学一年级下册数学期末测试卷(考试直接用).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1