37 疫情对旅游方式的影响2022年中考英语时事热点话题题型专练.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 37 疫情对旅游方式的影响 2022年中考英语时事热点话题题型专练 疫情 旅游 方式 影响 2022 年中 英语 时事 热点话题 题型
- 资源描述:
-
1、37 疫情对旅游方式的影响2022年中考英语时事热点话题题型专练一、单项选择1Chinese government has controlled COVID-19 _ .I think so. China is the only country that allows millions of people traveling around during holidays.AsuccessfulBmore successfullyCmost successfully【答案】C【详解】句意:中国政府控制新冠肺炎疫情最成功。我也这么认为。中国是唯一一个允许数百万人在节假日出游的国家。考查副词最高级。
2、根据“China is the only country”可知,此处暗含与世界其他国家的比较,用最高级,此处是副词修饰动词,successfully“成功地”,是副词,最高级是most successfully,故选C。2This year, many people in China _ to stay at the places where they work because of the COVID-19.AtellBare toldChave been toldDhave told【答案】B【详解】句意:今年,由于新冠疫情,许多中国人被告知要留在工作的地方。考查一般现在时态的被动语态。主
3、语“many people”与动词构成被动关系,应用被动语态;且这句话陈述事实,应用一般现在时态。故选B。二、阅读单选A Over the past year, COVID-19 has forced people to give up most of their travel plans. Now in a world with social distancing and limited flights, what will travel be like? Airbnb, a US-based home-sharing company, has used surveys to predict
4、 trends(预测趋势).Getting back to natureIn China, 76 percent of those surveyed want to “travel to suburban(近郊的)areas” or even “move to the countryside” in the coming year.In the US, 62 percent expressed interest in taking a vacation that is closer to home in a more natural environment, such as a tree ho
5、use or cottage(乡间小屋).Remote(远程的)working and travelingBecause of COVID-19, remote working and schooling became a lifestyle for many people in 2020. Airbnb says this will blur(模糊)the line between working and traveling.On Airbnb, people who have the chance to work from anywhere are actively booking lon
6、ger stays(two week-plus trips). They prefer small-to-mid-size cities with natural environments and more open spaces. In China, 64 percent of people are considering “going to a new place to live and work remotely”, or “traveling while on a business trip”.Staying more connectedPod travel, in which peo
7、ple choose to travel together as a family or a group of friends, will become a trend. This way, people can stay safe and reduce the risk of socializing with others.On Airbnb, more than half of the trips that are being planned for 2021 include three or more travelers.3What is Airbnb?AA traveling comp
8、any.BAn airline company.CA car-sharing company.DA home-sharing company.4How many percent of those surveyed want to take a vacation that is closer to home in the US?A19.B62.C64.D76.5What does the underlined word “this” refer to?ACOVID-19.BWorking at home.CHomeschooling.DRemote working and schooling.6
9、Which city will people who have the chance to work from anywhere book on Airbnb?AMount Wuyi.BHangzhou.CShanghai.DBeijing.7Why will Pod travel become a trend?ABecause people can stay safe.BBecause people want to be popular.CBecause people want to be different.DBecause people love socializing with oth
10、ers.【答案】3-7DBDAA【分析】文章大意:Airbnb利用调查预测了2021年的一些旅游趋势。3细节理解题。根据“Airbnb, a US-based home-sharing company”可知,Airbnb是一家总部位于美国的民宿共享公司,故选D。4细节理解题。根据“In the US, 62 percent expressed interest in taking a vacation that is closer to home in a more natural environment, such as a tree house or cottage(乡间小屋).”可知,在
11、美国,62%的人表示想去离家更近、环境更自然的地方度假,比如树屋或小木屋,故选B。5词义猜测题。根据“Because of COVID-19, remote working and schooling became a lifestyle for many people in 2020. Airbnb says this will blur(模糊)the line between working and traveling.”可知,由于COVID-19, 2020年远程工作和教育成为许多人的生活方式。Airbnb说这将模糊工作和旅行之间的界限,所以this指代的是“远程工作和教育”,故选D。6
12、推理判断题。根据“On Airbnb, people who have the chance to work from anywhere are actively booking longer stays(two week-plus trips). They prefer small-to-mid-size cities with natural environments and more open spaces.”可知,在Airbnb上,那些有机会在任何地方工作的人正在积极预订更长的住宿时间(两周以上的旅行)。他们更喜欢拥有自然环境和更开放空间的中小城市。所以A选项应该是他们的选择,故选A。
13、7细节理解题。根据“Pod travel, in which people choose to travel together as a family or a group of friends, will become a trend. This way, people can stay safe and reduce the risk of socializing with others.”可知,“Pod travel”是指人们选择家人或一群朋友一起旅行,这将成为一种趋势。这样,人们可以保持安全,并减少与他人交往的风险。故选A。BWelcome to Manor Farm U-pick A
14、ctivities.We are known for our delicious strawberries. We invite you to visit the farm and enjoy our fresh products and great farming experiences. Well try our best to create a safe open-air environment for our customers under the circumstances (情况) of COVID-19 this year. Please read the instruction
15、s below. To pick the strawberries, you need to make a reservation (预约) on our website. Reservations are open from 13:00 to 20:00 the day before the picking day.Please dont come to the farm if you are sick. On the farm, you need to stay at least two meters away from anyone you dont live with.For safe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
