43愚人节说愚人节-2023年中考英语时事热点话题题型专练.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 43 愚人节说愚人节-2023年中考英语时事热点话题题型专练 愚人节 2023 年中 英语 时事 热点话题 题型
- 资源描述:
-
1、43 愚人节说愚人节2023年中考英语时事热点话题题型专练愚人节的来历愚人节,又称愚人节日,是西方的传统节日,通常是在每年的4月1日庆祝。在这一天,人们将玩一些恶作剧和愚弄别人的小游戏,这种行为已经成为了传统。虽然这个节日的起源已经无从考究,但是我们可以从现代人的角度来认识和庆祝这个节日。在愚人节这一天,大家通常会玩一些笑话和恶作剧。这些小游戏有一些非常简单而有趣,比如让别人找到一些“不存在”的东西,或者在手机上设置一些假消息来愚弄别人。这些小游戏不仅可以让大家平时的压力缓解,同时也可以增加人与人之间的互动和关系。除了玩笑和恶作剧,愚人节还是一个可以传递和交流信息的机会。在这一天,很多人都会在
2、社交网络上发布一些有趣的信息和消息,这些信息可以让大家在愚人节这一天更加开心和快乐。最后,愚人节还是一个反思的机会。这一天可以让我们反思我们生活中的一些问题和矛盾。例如,我们可以反思一些人的行为是否必要,或者我们应该如何处理同事之间的矛盾。通过反思,我们可以更好地解决生活中的问题,提高我们的工作和生活质量。总的来说,愚人节是一个非常有意义的节日,它不仅可以让我们释放压力和放松身心,同时也可以增加人与人之间的交流和互动,让我们更加喜欢和享受生活。让我们一起来庆祝愚人节吧!一、完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Get your prac
3、tical jokes ready because April Fools Day is coming. It can be fun to _1_friends, but what will happen when the jokes get out of control?Sometimes our friends like to do _2_things on April Fools Day to make us laugh. However, some jokes can be hurtful if someones feelings are hurt or someone feels_3
4、_in front of classmates and friends. So before you play a joke on somebody, think to _4_, “Would I mind if he did this to me?”A famous TV star asked his girlfriend to _5_him on his show. When she answered yes, he replied, “April Fool”. Unluckily, the joke didnt have a very happy _6_ . He lost both h
5、is girlfriend and his show.When I was young, I played an April Fools joke _7_my father. I put salt in the sugar bowl _8_ sugar. When he put “sugar” into his milk, it was really salty. The joke was harmless(无伤害的) _9_we both laughed.One thing to remember about jokes is that you and your friends will _
6、10_together. The jokes should be relaxing and funny.1AsurpriseBthrillCannoyDfool2AheavyBnervousCsillyDimportant3AboredBhappyCembarrassedDworried4AitselfByourselfChimselfDmyself5AinterestBgetCmarryDfall6AbeginningBendingCfeelingDmeaning7AfromBtoCinDon8AbecauseBbecause ofCinsteadDinstead of9AorBbutCso
7、Dthough10AcryBshoutCspeakDlaugh【短文大意】本文是一篇记叙文。作者通过几个例子告诉我们愚人节开玩笑要适度,不能让人感到受伤或者尴尬。玩笑应该是让人放松的,让人开怀大笑的。【答案解析】1句意:愚弄朋友可能很有趣,但是当开玩笑失控的时候,会发生什么?surprise使惊奇;thrill使兴奋;annoy惹恼;fool愚弄。根据“It can be fun.jokes get out of control”中的“fun”和“jokes”可知,开朋友的玩笑可能很有趣。故选D。2句意:有时候我们的朋友喜欢在愚人节做一些愚蠢的事情让我们开怀大笑。heavy重的;nervous
8、紧张的;silly愚蠢的;important重要的。根据“.to make us laugh”可知,能让我们在愚人节大笑的事情应该是愚蠢的那些事。故选C。3句意:但是,如果有人感情受到伤害或在同学和朋友面前感到尴尬,有些笑话可能是伤人的。bored无聊的;happy开兴的;embarrassed尴尬的;worried担忧的。根据“some jokes can be hurtful”可知,有些玩笑是能够伤害到别人的,而“someones feelings are hurt”和后面一句是并列关系,所以有些玩笑话会使有些人在朋友面前感到尴尬。故选C。4句意:所以在你开别人玩笑之前,好好想想。itse
9、lf它自己;yourself你自己;himself他自己;myself我自己。根据“So before you play a joke on somebody,”可知,作者是在建议,开玩笑之前你要好好想想。主语是“you”,与之对应的反身代词yourself。故选B。5句意:一个著名的电视明星在他的节目上向他的女朋友求婚。interest使感兴趣;get得到;marry结婚;fall掉落。根据“When she answered yes, he replied, “April Fool”. ”中的yes可知,这个电视明星是在向女朋友求婚,让她嫁给他。故选C。6句意:不幸的是,这个笑话没有一个开
10、心的结局。beginning开始;ending结局;feeling感受;meaning意思。根据“He lost both his girlfriend and his show. ”中可知,这个电视明星最后失去了他的女朋友和节目,说明了这个玩笑并没有得到一个开心的结局。故选B。7句意:在我很小的时候,我对我父亲开了一个愚人节玩笑。from来自;to到;in在里面;on在上。开某人玩笑的短语是“play a joke on sb.”,应该用介词on。故选D。8句意:我用盐取代糖,将其放进了装糖的罐子里。because因为;because of由于;instead相反;instead of代替。
11、根据“I put salt in the sugar bowl”可知,作者是把盐放进了糖罐里,用来代替糖愚弄父亲。故选D。9句意:这个玩笑是没有害的,所以我们都开怀大笑。or否则;but但是;so所以;though尽管。根据“harmless”和“we both laughed.”可知,前后两句是因果关系,因为玩笑是没有害的,所以我们才能开怀大笑。故选C。10句意:关于笑话要记住的一点是,你和你的朋友会一起笑。cry哭泣;shout大叫;speak说话;laugh大笑。根据“The jokes should be relaxing and funny.”可知,因为玩笑是放松的,让人觉得有趣的。
12、所以朋友们才能一起开怀大笑。故选D。二、阅读回答问题April Fools Day is a celebration that takes place in different countries around the world. It happens on April 1st every year and is a day when many people play all kinds of tricks and jokes on each other.One April Fools Day, a reporter in England announced that there would
13、 be no more spaghetti because the spaghetti farmers in Italy had stopped growing spaghetti. Many people ran to their local supermarkets to buy as much spaghetti as they could. By the time people realized that the story was a hoax, all of the spaghetti across the country had been sold out. In another
14、 famous trick, a TV show in England reported the discovery of special water. They said this water would help people lose weight and that one customer had already lost a lot of weight in just four months. By the end of the day, more than 10,000 people had phoned the TV station to find out how to get
15、this water.Many April Fools jokes may end up being not very funny. A famous TV star once invited his girlfriend onto his show on April Fools Day. He asked her to marry him. The lady was so happy because she really wanted to get married. However, when she said yes, he replied, “April Fool!” That litt
16、le joke didnt have a very happy ending. The TV star lost his girlfriend and his show was canceled.One of the worlds most famous tricks, however, happened in October rather than April. In that month in 1938, actor Orson Welles announced on his radio program that aliens from Mars had landed on the ear
17、th. He described where they had landed and told how they were moving across the United States. Welles made it sound so real that hundreds of people believed the story, and fear spread across the whole country. By the time police officers announced that the story was a hoax, thousands of people had l
18、eft their homes.11The general idea of the passage: _12The reason why the supermarkets sold out all spaghetti on April Fools Day: _13The main idea of paragraph (段) 1: _14The result of the famous TV stars joke: _15The reason why so many people believe Orson Welles: _【短文大意】文章介绍了在愚人节人们通常与周围的人开玩笑,并举例几个人在
19、这一天开的玩笑以及玩笑的结果。【答案解析】11根据“April Fools Day is a celebration that takes place in different countries around the world. It happens on April 1st every year and is a day when many people play all kinds of tricks and jokes on each other.”以及整个文章的理解可知,主要是介绍有关愚人节的事情,故填An introduction to April Fools Day.12根据“
20、One April Fools Day, a reporter in England announced that there would be no more spaghetti.all of the spaghetti across the country had been sold out.”可知,因为记者的玩笑,所有的超市的意大利面都被卖空了,故填A reporters joke.13根据“April Fools Day is a celebration that takes place in different countries around the world. It happe
21、ns on April 1st every year and is a day when many people play all kinds of tricks and jokes on each other.”可知,第一段主要是介绍愚人节是什么时候,在这一天人们通常做什么,故填When is April Fools Day and what do people usually do on that day?14根据“A famous TV star once invited his girlfriend onto his show on April Fools Day.The TV sta
22、r lost his girlfriend and his show was canceled.”可知,因为在电视节目中开玩笑,那个电视明星最后失去了女友,而且节目被取消了,故填The TV star lost his girlfriend and his show was canceled.15根据“In that month in 1938, actor Orson Welles announced on his radio program that aliens from Mars had landed on the earth.and fear spread across the wh
23、ole country.”可知,因为威尔斯说得如此真实,以至于数百人相信了这个故事,故填Welles made it sound so real that hundreds of people believed the story.三、阅读信息摘录读下面有关愚人节的文章,在各小题后做简单的笔记。April Fools Day is a celebration that takes place in different countries around the world. It happens on April 1st every year and is a day when many peo
24、ple play all kinds of tricks and jokes on each other. One April Fools Day, a reporter in England announced that there would be no more spaghetti because the spaghetti farmers in Italy had stopped growing spaghetti. Many people ran to their local supermarkets to buy as much spaghetti as they could. B
25、y the time people realized that the story was a hoax, all of the spaghetti across the country had been sold out. In another famous trick a TV show in England reported the discovery of special water. They said this water would help people lose weight and that one customer had already lost a lot of we
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
八年级数学下册 第十单元评估检测题(pdf无答案)青岛版.pdf
