分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 2

类型Module 4走进高考.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:779046
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:2
  • 大小:14.38KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Module 4走进高考 走进 高考
    资源描述:

    1、试题出处试题信息语篇概要文化品格2019浙江卷阅读理解A美国著名艺术家本杰明韦斯特是如何开始他的艺术生涯的让艺术之光照亮我们求索的心灵Benjamin West,the father of American painting,showed his talent for art when he was only six years of age.But he did not know about brushes before a visitor told him he needed one.In those days,a brush was made from camels hair.There

    2、 were no camels nearby.Benjamin decided that cat hair would work instead.He cut some fur from the family cat to make a brush.The brush did not last long.Soon Benjamin needed more fur.Before long,the cat began to look ragged(蓬乱)His father said that the cat must be sick.Benjamin was forced to admit wh

    3、at he had been doing.The cats lot was about to improve.That year,one of Benjamins cousins,Mr Pennington,came to visit.He was impressed with Benjamins drawings.When he went home,he sent Benjamin a box of paint and some brushes.He also sent six engravings(版画) by an artist.These were the first pictures

    4、 and first real paint and brushes Benjamin had ever seen.In 1747,when Benjamin was nine years old,Mr Pennington returned for another visit.He was amazed at what Benjamin had done with his gift.He asked Benjamins parents if he might take the boy back to Philadelphia for a visit.In the city,Mr Penning

    5、ton gave Benjamin materials for creating oil paintings.The boy began a landscape(风景) painting.William Williams,a wellknown painter,came to see him work.Williams was impressed with Benjamin and gave him two classic books on painting to take home.The books were long and dull.Benjamin could read only a

    6、 little,having been a poor student.But he later said,“Those two books were my companions by day,and under my pillow at night.” While it is likely that he understood very little of the books,they were his introduction to classical paintings.The nineyearold boy decided then that he would be an artist.

    7、21What is the text mainly about?ABenjamins visit to Philadelphia.BWilliams influence on Benjamin.CThe beginning of Benjamins life as an artist.DThe friendship between Benjamin and Pennington.答案C解析主旨大意题。文章从本杰明在六岁时自制画笔作画写起,到后来利用专业工具作画,再到知名画家送给本杰明书籍,都是在讲述本杰明是如何一步步走上艺术之路的,故选C。22What does the underlined

    8、sentence in Paragraph 3 suggest?AThe cat would be closely watched.BThe cat would get some medical care.CBenjamin would leave his home shortly.DBenjamin would have real brushes soon.答案D解析句意理解题。由前文可知,本杰明在没有专业画笔之前是用猫的毛制作画笔的。画线句的字面意思是“猫的命运将会得到改善”。由该段后文可知,本杰明的表兄送给了他专业的颜料和画笔。由此可推知D项与画线句的意思相符。23What did Pe

    9、nnington do to help Benjamin develop his talent?AHe took him to see painting exhibitions.BHe provided him with painting materials.CHe sent him to a school in Philadelphia.DHe taught him how to make engravings.答案B解析细节理解题。第四段提到“He was amazed at what Benjamin had done with his gift.”,接着下一段又谈到“.Mr Penni

    10、ngton gave Benjamin materials for creating oil paintings.”,由此可知,潘宁顿送给本杰明绘画材料来帮助他发展艺术才能,故选B项。24Williams two books helped Benjamin to .Amaster the use of paintsBappreciate landscape paintingsCget to know other paintersDmake up his mind to be a painter答案D解析细节理解题。由文章最后两句“While it is likely that he understood very little of the books,they were his introduction to classical paintings.The nineyearold boy decided then that he would be an artist.”可知,这两本书是他通往古典绘画的入门教程,也帮助他下定决心成为一名画家,故选D项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Module 4走进高考.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-779046.html
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1