分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 19

类型Unit 1 单元测试(天津专用)-2023-2024学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练(外研版2019).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:779919
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:19
  • 大小:695.71KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 单元测试天津专用-2023-2024学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练外研版2019 单元测试 天津 专用 2023 2024 学年 英语 必修 一册 单元 难点 易错题 精练
    资源描述:

    1、 Unit 1 A New Start单元测试(天津专用)(考试时间:100分钟 试卷满分:120分)注意事项:1本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答第卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3回答第卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分:英语知识运用(共两节,满分45分) 第一部分:英语知识运用(共两节,满分45分) 第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)从A、

    2、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。1. Little children ask lots of questions because they are _ about the world.A. curiousB. confidentC. intelligentD. frightened2. Youve got to start the _ to get the car going.A. investigationB. engineC. struggleD. performance3. We may meet _ in our senior high school life, b

    3、ut we will never give up.A. descriptionsB. momentsC. challengesD. exchanges4. Because we are _ about ourselves, we will overcome any difficulty in our studies.A. curiousB. sharpC. specificD. confident5. Mary is much too _ about food. She eats only what she likes.A. specificB. particularC. calmD. car

    4、eful6. People were left _ when they saw the flood water rising so fast.A. in panicB. in particularC. in sightD. in order7. We are _ meeting our new teachers on the first day of school.A. going all out B. referring toC. looking forward toD. depending on8. Senior high school students should _ their pr

    5、ecious school time so that they may have the opportunity to enter a top university.A. keep an open mind aboutB. hold their heads up atC. leave an impression on D. make the most of9. We thought there were 35 students in the dining hall, _, in fact, there were more than 40.A. whileB. whetherC. whatD.

    6、which10. He always does _ he thinks he should.A. itB. andC. whatD. how11. _, but he still didnt understand.A. Although he had been told many timesB. Having been told many timesC. Having told him many timesD. He had been told many times12. An Olympic Marathon distance is 26 miles and 385 yards, appro

    7、ximately _ from Marathon to Athens.A. should be the distanceB. is the distanceC. the distanceD. of the distance13. There are 400 workers in the factory, most of _ are women.A. whoB. whomC. themD. whose14. Jim passed the driving test, _ surprised everybody in the office.A. whichB. thatC. thisD. it15.

    8、 _, so we will go for an outing.A. Being a fine dayB. As a fine dayC. It was a fine dayD. Because it was a fine day第二节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从16-35各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。Anna was a 9-year-old girl from a small village. She 16 primary school till 4th grade at her village. For the

    9、5th grade on, she was 17 to a school in a city nearby. She was very pleased knowing that she was accepted 18 a very famous school in a city.Today was the first day of her school. Anna made it to her 19 after asking fellow students for 20 . Upon seeing her 21 clothing and knowing she is from a small

    10、village, other students started 22 at her. Luckily, the teacher arrived in no 23 . She asked everyone to keep 24 . After that, the teacher introduced Anna to the class. Then 25 told everyone to write down the 7 wonders of the world. When everyone except Anna had 26 their answer paper, the teacher ca

    11、me and asked Anna, “What happened, dear?” Dont worry. Just write 27 you know as other students have 28 learned about it.”Anna replied, “I was thinking that there are so many things, and which I should 29 to write?” When she handed in her answer paper, the teacher reading everyones answers and the ma

    12、jority had answered it 30 .The teacher was 31 as the students had remembered what she had taught them. At last the teacher picked up Annas answer paper 32 started reading. “The 7 Wonders are -To be able to see; To be able to hear; To be able to feel; To laugh; To think; To be kind; To love!”The teac

    13、her stood 33 and the whole class was speechless. Today, a girl from a small village 34 them of the precious(珍贵的) gifts that God has given us, which is truly a 35 .16AvisitedBattendedCavoidedDleft17AmadeBawardedCtriedDadmitted18AforBinCbyDwith19AclassroomBdormitoryCprotectionDclassmates20ArulesBsubje

    14、ctsCrightDdirections21AspecialBpoorCfamiliarDtight22AlaughingBstaringCpointingDshooting23AwayBcaseCtimeDhurry24AcalmBquietCsafeDfriendly25AitBheCsheDthey26Ahanded inBcalled inCput downDpicked up27AthatBwhenCwhichDwhat28AevenBhardlyCalreadyDnever29AchooseBagreeCexpectDmanage30AtimelyBfirstlyCunwillin

    15、glyDcorrectly31AdeterminedBpleasedCrelaxedDprepared32AandBbutCasDso33AnervousBworriedCshockedDtired34AwarnedBremindedCsearchedDpersuaded35AtrickBmagicCreliefDwonder第二部分:阅读理解(共20小题;每小题2.5分,满分50分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。ADo you want to join a club in our school? Here are some clubs that you m

    16、ight be interested in.Chinese Culture ClubThe Chinese Culture Club focuses on exploring Chinese culture. You dont have to speak the Chinese language; youre just required to have a true interest in the Chinese way of life. The club regularly explores Chinese culture through traditional Chinese food,

    17、movies, and celebrations. Contact Ms Huang if you would like to learn more. Meet every Thursday after lunch in Room 805.Chess ClubCome out and join the Chess Club! We will meet to explore chess theory and strategy. We will also test our newly-acquired knowledge through competitive games. Whether you

    18、 are a beginner or an experienced one, players of all levels are welcome! Meet on Wednesdays from 3:00 pm-4:30 pm, in Room 701 with Mr Longino. Science ClubWell be doing experiments and prepare ourselves for the annual Science Olympiad. All the students are welcome! Members of Science Club meet on T

    19、hursdays from 3:00 pm-4:00 pm in Room 702, with Mr Underriner.Robotics ClubThe club aims at providing the students with an opportunity to design their own robot in order to compete in the NYC FIRST Tech Challenge Competition in the late fall and winter.Also, if you are a parent willing to help with

    20、expertise, feel free to contact Mr. Irimina. Meet on Fridays in Room 103 from 3:00 pm-4:55 pm.Chorus(合唱队)The Chorus is an opportunity for students to sharpen their vocal(发声的) skills and overcome stage fright. Students will sing songs, but our focus is Soul, R&B, and rock. All chorus members are

    21、expected to participate in the school musicals as well as other shows. Meet after school on Thursdays with Mr. Copeland in Room 602.36What is a requirement if you want to join Chinese Culture Club?ABeing able to speak Chinese.BKnowing well about Chinese culture.CKnowing the ways to cook Chinese food

    22、.DBeing interested in the Chinese way of life.37What can we learn about Chess Club?AIt doesnt offer students chances to join competitive games.BIt doesnt accept students without basic knowledge of chess.CIt improves students chess theory and ability to play chess.DIt opens to students for two hours

    23、a week.38If you are just free at 3:00 pm-4:00 pm every Thursday, you can go to _.ARobotics ClubBScience ClubCChess ClubDChinese Culture Club39Why was Robotics Club created?ATo help students design robots for a competition.BTo inspire parents to take part in their childrens activities.CTo organize th

    24、e FIRST Tech Challenge Competition in NYCDTo raise money for scientific research done by the schools in NYC40Mr. Copelands club is most suitable for a student who _.Ahas a strong writing abilityBhas special talent for stage designCwants to master singing skillsDwants to learn musical instrumentsBIts

    25、 school time again! Youre probably feeling excited and maybe a little sad that summer is over. Some kids feel nervous or a little scared on the first day of school because of all the new things: new teachers, new friends, and even a new school. Luckily, these “new” worries only stick around for a li

    26、ttle while. Lets find out more about going to a new school.Most teachers kick off the new school year by year introducing themselves and talking about all the stuff youll be doing that year. Some teachers give students a chance to tell something about themselves to the rest of the class, too. When t

    27、eachers do the talking on the first day, they often go over classroom rules and school rules, so youll know whats allowed and whats not. Please pay close attention.You might already know a lot of people in your classes on the first day, but its a great day to make a new friend, so try to say hello t

    28、o kids you know and new ones that you dont. Make the first move and youll be glad you did, and so will have your new friends!Seeing friends you havent seen for a while can make the first day a good one. You can make the day feel special by wearing clothes that you really like. Maybe you got a great

    29、T-shirt on one of your vacations, or a pair of sneakers(运动鞋). It also can make you feel good to be prepared and have all the things you need, such as pencils, folders, and whatever else youll be needing. But make sure that you pack them the night before in case you dont have time in the morning.41Th

    30、e underlined phrase “kick off” in the second paragraph probably means_.AstartBstudyCfindDteach42The last paragraph mainly tells us about _.Awhat to know about a new schoolBhow to prepare for a new schoolCwhat to do on your first day of schoolDhow to spend your first day of school43According to the p

    31、assage you usually do everything the first day of school. Except _.Aintroduce yourselfBlearn about the school rulesCmake new friendsDgo over your new lessons44If you happen to see an old friend on the first day of school, from the passage we know that you will feel _.AnervousBluckyChappyDstrange45Ac

    32、cording to the writer, you can make the day feel special by _.Awearing your favourite clothesBgetting up earlyChave a good breakfastDbring a new school bagCBarditch High School decided to an All-School Reunion. Over 450 people came to the event. There were tours of the old school building and a picn

    33、ic at Confederate Park. Several former teachers were on hand to tell stories about the old days. Ms. Mabel Yates, the English teacher for fifty years, was wheeled to the Park.Some eyes rolled and there were a few low groans (嘟囔声) when Ms.Yates was about to speak. Many started looking at their watche

    34、s and coming up with excuses to be anywhere instead of preparing to listen to a lecture from an old woman who had few kind words for her students and made them work harder than all the other teachers combined.Then Ms. Yates started to speak:“I cant tell you how pleased I am to be here. I havent seen

    35、 many of you since your graduation, but I have followed your careers and enjoyed your victories as well as crying for your tragedies. I have a large collection of newspaper photographs of my students. Although I havent appeared in person, I have attended your college graduations, weddings and even t

    36、he birth your children, in my imagination.”Ms. Yates paused and started crying a bit. Then she continued:“It was my belief that if I pushed you as hard as I could, some of you would succeed to please me and others would succeed to annoy me. Regardless of our motives, I can see that you have all been

    37、 successful in you chosen path.”“There is no greater comfort for an educator than to see the end result of his or her years of work. You have all been a great source of pleasure and pride for me and I want you to know I love you all from the bottom of my heart.”There was a silence over the crowd for

    38、 a few seconds and then someone started clapping. The clapping turned into cheering, then into a deafening roar (呼喊). Lawyers, truck drivers, bankers and models were rubbing their eyes or crying openly with no shame all because of the words from a long forgotten English teacher from their hometown.4

    39、6What activity was organized for the school reunion?ASightseeing in the park.BA picnic on the school playground.CTelling stories about past events.DGraduates reports in the old building.47What can be inferred from Paragraph 2?ASome graduates were too busy to listen to Ms. Yates speech.BMany graduate

    40、s disliked Ms. Yates ways of teaching.CSome people got tired from the reunion activities.DMost people had little interest in the reunion.48We can learn from Ms. Yates speech that she _.Akept track of her students progressBgave her students advice on their careersCattended her students college gradua

    41、tionsDwent to her students wedding ceremonies49What was Ms.Yates belief in teaching teenagers?ATeachers knowledge is the key to students achievements.BPressure on students from teachers should be reduced.CHard-pushed students are more likely to succeed.DStudents respect is the best reward for teache

    42、rs.50Which of the following can best describe Ms. Yates?AReliable and devoted.BTough and generous.CProud but patient.DStrict but caring.DSome people express themselves through beautiful art; others are masters of the page and speak silently through writing. I, on the other hand, express myself with

    43、the greatest instrument I have, my voice.Nothing gives me more satisfaction than public speaking. At age eight I started giving speeches in local competitions. Soon I was able to participate in (参加) state competitions. During March of eighth grade, I had the best opportunity ever to practice my spea

    44、king skills. I was chosen, out of all the students entered in New Hampshire, to write and read a four-minute speech on national television. My job was to introduce Elizabeth Dole, who at the time was interested in running for president.I was notified the day before the event and so had only one nigh

    45、t to write and memorize my speech. When I arrived the next morning in Belford, New Hampshire, I was greeted by photographers and newspaper reporters! Soon it was time for my speech. I had a feeling of complete excitement flowing through my body. When I finished, everyone stood up and clapped. Mrs. D

    46、ole surprised me by giving me a great hug and thanking me for my comments (评论) on the importance of education. But even after she finished speaking, the excitement was far from over.Since then I have participated in different competition and events. My favorite by far was Young Chatqua, a wonderful

    47、summer program. In Chatqua I gave a speech on the life of Margaret Bourke-White, a pioneer photographer, in a 12-minute speech that took a month to research, prepare, and memorize. It was the most amazing experience of my life.After Chatqua, I participated in my first play, Everybodys Crazy, and I a

    48、m now organizing a debate (辩论) team. I plan to continue competitions, do volunteer work, go to Chatqua next summer, and hopefully participate in the American Legions Oratorical Contest next year.51The authors speech on TV _.Awas about students in New HampshireBwas her most amazing experienceChappene

    49、d when she was eightDproved to be successful52The underlined word “notified” in Paragraph 3 probably means “_”.ApreparedBtoldCtrickedDrefused53How did the author feel before giving the four-minutes speech?ANervous.BWorried.CExcited.DFrightened.54We can learn from the passage that _.Athe speech-givin

    50、g experience on TV increased the authors confidenceBthe 12-minutes speech about Margaret Bourke-White was the hardestCthe author will probably give up Chataqua in the futureDthe author felt uncertain about her future life55The author writes the passage to mainly tell us about _.Aher unusual school l

    51、ifeBher dream in childhoodCher public speaking skillsDher interest in public speaking第二部分:写作(共两节,满分35分)第一节:阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读下面短文,并根据短文内容完成下列各题。Walk Out of the Comfort Zone and Try New ThingsFor most high school students, free periods are useless. From what I have seen, few do homework; instea

    52、d many are on their phones and talking, making it impossible for those who actually want to do work to complete any. As a senior next year, I think extra periods should be used to take optional subjects.Our school offers many classes. Now is the time to experiment in different fields of study. We wi

    53、ll never know if we are interested or talented in a subject if we dont try it. In my 8th grade, I was told that I had to take an art class as a graduation requirement; so in the 9th grade I took Studio and Art. One of the projects was to build a clay pot, but I built mine incorrectly, so it broke in

    54、 the kiln (窑). I found out that I have no artistic ability at all, and now I know for sure that I do not want to be an artist. However, the class was one of my favorites that year. I was able to try new activities and test my ability.Walk out of our comfort zone and try new things! College is when w

    55、e should focus on a specific major, but high school is when we have to figure it out.Half of all college students change their major at some point. By doing that hundreds of dollars are wasted on classes that they would never needed to take. So use our extra periods to find out what we want to do in

    56、 college. The classes we choose can impact us in the future. Taking optional subjects will enrich our mind. It will also show colleges we are diverse students.56How should we use our extra periods in the authors opinion? (No more than 9 words) 57Why does the author think we should experiment in diff

    57、erent fields of study? (No more than 17 words) 58Why did the author take an art class? (No more than 12 words) 59Why did the clay pot show the authors lack of artistic ability? (No more than 10 words) 60According to the author, how will taking optional subjects impact us in the future? (No more than

    58、 13words) 第二节:书面表达(满分25分)61假定你是李华,你的好友彼得进入高中后不适应高中生活,情绪(mood)低落,丧失信心,请你根据提示给他写一封电子邮件,鼓励他努力学习。内容包括:1. 确定学习目标;2. 处理好与同学的关系;3. 积极参加学校活动。注意:词数80左右。_参考答案:1-5 ABCDB 6-10 ACDAC 11-15 DCBAC(1-8题考查本单元的重点词汇和短语;9-15题考查本单元语法句子结构)16B 17D 18C 19A 20D 21B 22A 23C 24B 25C 26A 27D 28C 29A 30D 31B 32A 33C 34B 35D【导语】

    59、本文是一篇记叙文。本文主要讲述了一个来自农村小学的9岁小姑娘安娜,进入城市小学第一天发生的事。16考查动词词义辨析。句意:安娜是一个小村庄的9岁女孩。她在村子里上小学一直上到四年级。A.visited参观,拜访;B.attended去(学校);上(学);C. avoided避免;D. left离开。attendschool为固定搭配,意为“上学”。结合句中“primary school”可知,此处指她上小学上到四年级。故选B。17考查动词词义辨析。句意:在五年级时,她被附近一所城市的学校录取。A.made制作;B.awarded给予;授予;C.tried尝试;D.admitted录取。短语:b

    60、e admitted to为固定搭配,意为“被录取”,结合前文“For the 5th grade on,”下文“to a school in a city nearby”可知,此处指她上完四年级后,五年级时被录取到了附近一所城市的学校。故选D项18考查介词词义辨析。句意:得知她被一所城市的一所非常有名的学校录取了她很高兴。A. for 为了;B. in在里面;C. by 被;D. with具有。根据前文“she was 2 to a school in a city nearby.”可知,她在五年级时被附近城市的一所学校所录取,此处表示“被接受/录取”,表示被动,要用介词 by,故选C项。1

    61、9考查名词词义辨析。句意:安娜向同学们问路后到了她的教室。A. classroom教室;B. dormitory宿舍;C. protection 保护;D. classmates同学。根据前文“Today was the first day of her school. ”下文“after asking fellow students”可知,因为是第一天上学到新学校,所以此处指她问同学们的问题是关于教室的问题。故选A项。20考查名词词义辨析。句意同上。A. rules规则;B. subjects科目;C. right权利;D. directions方向。根据第4 小题的句意可知是问路,所以此处

    62、指她问同学们教室方向,故选D项。21考查形容词词义辨析。句意:看到她破烂的衣服,知道她来自一个小村庄,其他学生开始嘲笑她。A. special 特殊的;B. poor穷的,寒酸的;C. familiar熟悉的;D. tight紧的。根据下文“she is from a small village”可知Anna来自农村,所以与城市的孩子相比,她穿的不好,故选B项。22考查动词词义辨析。句意同上。A. laugh嘲笑;B. stare盯着;C. point指;D. shoot击,发出。根据上文“Upon seeing her 6clothing and knowing she is from a

    63、small village”可知,因为她的穿着不好而被其他的同学嘲笑,故选A项。23考查短语词义辨析。句意:幸运的是,老师很快就到了。A.in no way 决不;B. in no case决不;C. in no time立刻,马上;D. in no hurry不慌不忙,不着急。结合前文“Luckily”可知,在同学们嘲笑她时,老师马上就到了教室。故选C项。24考查形容词词义辨析。句意:她要求大家保持安静。A. calm冷静的;B. quiet安静的;C. safe安全的;D. friendly友好的。结合前文“other students started 7at her. ”可知,同学们嘲笑

    64、她,所以此处指老师要求同学们保持安静。故选B项。25考查代词词义辨析。句意:然后她(老师)让每个人写下世界七大奇迹。A. it它; B. he 他;C. she 她;D. they他们。根据前文“She asked everyone to keep 9.”下文“ told everyone to write down the 7 wonders of the world”可知,此处指的是老师,故选C项。26考查动词短语词义辨析。句意:当除了安娜以外的所有人都上交了答卷,老师过来问安娜“发生了什么,亲爱的?”A. handed in上交,交上来;B. called in召集,召来,收回;C. p

    65、ut down记下,放下,镇压;D. picked up拾起,捡起,学会。根据前文“Then 10 told everyone to write down the 7 wonders of the world”可知,老师让学生写下东西,所以此处指学生做完试卷,自然是上交答卷。故选A项。27考查宾语从句。句意:只要写你知道的,因为其他学生已经知道了。分析句子Just write _12_ you know as other students have可知,本句中是一个宾语从句,其中宾语从句中的动词know缺少宾语,故要用what。故选D项。28考查副词词义辨析。句意同上。A. even甚至;B.

    66、 hardly几乎不;C. already已经;D. never从未。结合空白前后文可知,此处老师的意思是这些其他学生已经学过了。故选C项。29考查动词词义辨析。句意:安娜回答说:“我在想,世界上有那么多东西,我应该选择写哪些呢?”A. choose选择;B. agree同意;C. expect期望,预料;D. manage设法。根据上一句“I was thinking that there are so many things,”可知她在想那么多的东西,要选择哪一个。故选A项。30考查副词词义辨析。句意:当她交答卷的时候,老师看了每个人的答案,大多数人都答对了。A. timely适时地,及时

    67、地;B. firstly首先;C. unwillingly不愿意地;D. correctly正确地。根据前文“other students have 13learned about it.”可知,其他的同学都学过了,因此大多数人回答得很正确。故选D项。31考查形容词词义辨析。句意:老师很高兴,因为学生们都记得她教过他们的东西。A. determined坚定的,毅然的;B. pleased高兴的;C. relaxed(人)轻松的,自在的;D. prepared事先准备好的,愿意的。根据下一句“as the students had remembered what she had taught t

    68、hem”可知老师是很高兴的。故选B项。32考查连词词义辨析。句意:最后老师拿起安娜的答卷,开始读起来:“七大奇迹是能看见,能听见,能感觉,能笑,能思考,能仁慈,能爱。”A. and然后;接着;B. but 但是;C. as 随着;D. so因此。根据前文“the teacher picked up Annas answer paper”后文“started reading”可知,老师拿起安娜的答卷,然后开始阅读。故选A项。33考查形容词词义辨析。句意:老师惊呆了,全班都哑口无言。A. nervous紧张的;B. worried担心的;C. shocked震惊的;D. tired疲劳的。根据上文

    69、Anny的回答“The 7 Wonders are -To be able to see; To be able to hear; To be able to feel; To laugh; To think; To be kind; To love!”可知,老师非常震惊,故选C项。34考查动词词义辨析。句意:今天,一个来自小村庄的女孩,提醒他们上帝赐予我们的宝贵礼物,这真是一个奇迹。 A. warn警告; B. remind提醒;C. search搜查;D. persuade说服。短语:remind sb, of sth.为固定搭配,意为“使某人想起;提醒某人”,结合空处前后文可知,这个来自

    70、农村的女孩让大家知道上帝给予我们最珍贵的礼物,所以此处指提醒大家,故选B项。35考查名词词义辨析。句意同上。A.trick诀窍,骗局,恶作剧; B. magic魔法,戏法;C. relief宽慰,安心; D. wonder惊奇,奇观。根据前文“Then 10told everyone to write down the 7 wonders of the world. ”,所以此处指这个来自小村庄的女孩给我们的这份提醒,的确是一个奇迹。故选D项。36D 37C 38B 39A 40C【导语】本文是一篇应用文。文章介绍了几个你可能会感兴趣的俱乐部。36细节理解题。根据Chinese Culture

    71、 Club中的“youre just required to have a true interest in the Chinese way of life(你只需要对中国人的生活方式有真正的兴趣)”可知,如果你想加入中国文化俱乐部,你只需对中国人的生活方式感兴趣。故选D。37细节理解题。根据Chess Club中的“We will meet to explore chess theory and strategy.( 我们将一起探讨国际象棋理论和策略。)”可知,象棋俱乐部可以提高学生的象棋理论和下棋能力。故选C。38细节理解题。根据Science Club中的“Members of Scie

    72、nce Club meet on Thursdays from 3:00 pm-4:00 pm in Room 702, with Mr Underriner.( 科学俱乐部的成员每周四下午3点到4点在702房间与安德里纳先生会面。)”可知如果你每周四下午三点到四点有空,你可以去科学俱乐部,故选B。39细节理解题。 根据Robotics Club中的“The club aims at providing the students with an opportunity to design their own robot in order to compete in the NYC FIRST

    73、Tech Challenge Competition in the late fall and winter.( 该俱乐部旨在为学生提供一个设计自己的机器人的机会,以便在秋末和冬季参加NYC FIRST技术挑战赛。)”可知机器人俱乐部成立是为了帮助学生设计机器人参加比赛。故选A。40细节理解题。根据Chorus(合唱队)中的“The Chorus is an opportunity for students to sharpen their vocal(发声的) skills and overcome stage fright.(合唱团是一个机会,让学生提高他们的声乐技巧,克服怯场。)”和“M

    74、eet after school on Thursdays with Mr. Copeland in Room 602.( 每周四放学后和科普兰先生在602房间见面。)”可知科普兰先生的俱乐部最适合想掌握唱歌技巧的学生,故选C。41A 42B 43D 44C 45A【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了在新学校的第一天,学生可能会经历的事、应该做的事和该做的准备。41词义猜测题。根据划线短语后面的“.introducing themselves and talking about all the stuff youll be doing that year.(介绍自己,谈谈你这一年要做的事情)”

    75、可知,这通常是老师在新学年开始时所做的事。所以划线短语kick off是“开始”的意思。故选A项。42主旨大意题。根据最后一段的句子“You can make the day feel special by wearing clothes that you really like. Maybe you got a great T-shirt on one of your vacations, or a pair of sneakers (运动鞋). It also can make you feel good to be prepared and have all the things you

    76、 need, such as pencils, folders, and whatever else youll be needing. But make sure that you pack them the night before in case you dont have time in the morning.(你可以穿你真正喜欢的衣服,让这一天变得特别。 也许你在某个假期买了一件很棒的体恤衫,或者一双运动鞋。 准备好所有你需要的东西,比如铅笔、文件夹和其他你需要的东西,也会让你感觉良好。 但一定要在前一天晚上把它们打包好,以防第二天早上你没有时间)”可知,本段主要讲的是如何为在新学

    77、校的第一天做准备。故选B项。43细节理解题。根据第二段的第二句话“Some teachers give students a chance to tell something about themselves to the rest of the class, too.(有些老师也给学生机会向全班同学介绍自己)”可知,在新学校的第一天,有的老师会给学生机会向全班同学介绍自己,所以A项中的事是学生可能要做的。根据第二段的最后一句“When teachers do the talking on the first day, they often go over classroom rules an

    78、d school rules, so youll know whats allowed and whats not. Please pay close attention.(当老师在第一天讲话时,他们通常会回顾课堂规则和学校规则,所以你会知道什么是允许的,什么是不允许的。 请密切关注)”可知,B项中的事是学生要做的。根据第三段的句子“.but its a great day to make a new friend, so try to say hello to kids you know and new ones that you dont.(但这是结交新朋友的好日子,所以试着向你认识的孩子

    79、和不认识的新朋友打招呼)”可知,交新朋友也是学生应该做的事。而文章中没有提到在第一天复习功课的事。故选D项。44细节理解题。根据最后一段的第一句话“Seeing friends you havent seen for a while can make the first day a good one.(见到许久未见的朋友会让第一天过得很愉快)”可知,在新学校的第一天遇到老朋友会让人高兴。故选C项。45细节理解题。根据最后一段的第二句话“You can make the day feel special by wearing clothes that you really like.(你可以穿你

    80、真正喜欢的衣服,让这一天变得特别)”可知,学生可以穿上真正喜欢的衣服,让这一天感觉很特别。故选A项。46C 47B 48A 49C 50D【导语】这是一篇记叙文。文章主要讲述了在一次学校学生的重聚聚会上,耶茨老师的发言让学生明白了老师对他们的付出和爱,深受感动。46细节理解题。根据第一段关键句“There were tours of the old school building and a picnic at Confederate Park. Several former teachers were on hand to tell stories about the old days.”(

    81、参观了老校舍,还在同盟公园野餐。几名之前的教师在场讲述过去的故事。)可知,学校重聚上组织的活动包括参观老校舍、在同盟公园野餐和几名之前的教师在场讲述过去的故事,结合选项可知,学校重聚上组织的活动是讲述关于过去事件的故事。故选C项。47推理判断题。根据第二段关键句“Many started looking at their watches and coming up with excuses to be anywhere instead of preparing to listen to a lecture from an old woman who had few kind words for

    82、 her students and made them work harder than all the other teachers combined.”(许多人开始看手表,找借口去任何地方,而不是准备听一位老妇人的讲座,这位老妇人对她的学生几乎没有什么好话,与其他所有老师相比,她让她的学生更加努力地学习。)可知,学生们不喜欢耶茨老师的教学风格,因为她对自己的学生几乎没有什么好话,与其他所有老师相比,她让她的学生更加努力地学习,由此可知,从第二段可以推断出许多毕业生不喜欢耶茨老师的教学方式。故选B项。48推理判断题。根据第四段中耶茨老师的话“I cant tell you how pleas

    83、ed I am to be here. I havent seen many of you since your graduation, but I have followed your careers and enjoyed your victories as well as crying for your tragedies. I have a large collection of newspaper photographs of my students. Although I havent appeared in person, I have attended your college

    84、 graduations, weddings and even the birth your children, in my imagination.”(我不能告诉你我在这里有多高兴。自从你们毕业后,我没见过你们中的很多人,但我追随你们的职业生涯,享受你们的胜利,也为你们的悲剧哭泣。我在报纸上收集了大量学生的照片。虽然我没有亲自出现,但在我的想象中,我参加过你们的大学毕业典礼、婚礼,甚至是你们孩子的出生。)可知,耶茨老师在学生毕业后仍然追踪着学生的进步,她追随着学生们的职业生涯,为学生的胜利而喜悦,也为他们的悲剧而哭泣,由此可知,我们可以从耶茨老师的演讲中了解到她追踪着学生们的进步。故选A项。

    85、49推理判断题。根据第六段中耶茨老师的话“It was my belief that if I pushed you as hard as I could, some of you would succeed to please me and others would succeed to annoy me. Regardless of our motives, I can see that you have all been successful in you chosen path.”(我相信,如果我尽我所能地鞭策你们,你们中的一些人会成功地取悦我,而另一些人会成功地激怒我。不管我们的动机

    86、是什么,我可以看到你们都在你们选择的道路上取得了成功。)可知,耶茨老师认为作为老师,应该尽其所能地严格要求学生,这样他们更容易在自己选择的道路上取得成功,由此可知,耶茨老师对教育青少年的信念是被严格要求的学生更容易成功。故选C项。50推理判断题。据第二段关键句“Many started looking at their watches and coming up with excuses to be anywhere instead of preparing to listen to a lecture from an old woman who had few kind words for

    87、her students and made them work harder than all the other teachers combined.”(许多人开始看手表,找借口去任何地方,而不是准备听一位老妇人的讲座,这位老妇人对她的学生几乎没有什么好话,与其他所有老师相比,她让她的学生更加努力地学习。)可知,耶茨老师对学生要求非常严格,由此可知,她是一个严格的人;根据第四段关键句“I havent seen many of you since your graduation, but I have followed your careers and enjoyed your victor

    88、ies as well as crying for your tragedies. I have a large collection of newspaper photographs of my students.”(自从你们毕业后,我没见过你们中的很多人,但我追随你们的职业生涯,享受你们的胜利,也为你们的悲剧哭泣。我在报纸上收集了大量学生的照片。)可知,耶茨老师在学生毕业后仍然关注着自己的学生,由此可知,她是一个体贴的人,由此可推断出,耶茨老师是一个严格但体贴的人。故选D项。51D 52B 53C 54A 55D【导语】本文是一篇记叙文。作者通过自己在公众演讲方面的经历来告诉我们她对公众演

    89、讲的兴趣。51推理判断题。根据第三段“When I finished, everyone stood up and clapped. Mrs. Dole surprised me by giving me a great hug and thanking me for my comments (评论) on the importance of education. (我讲完后,大家都站起来鼓掌。多尔夫人给了我一个大大的拥抱,并感谢我对教育的重要性发表的评论,这让我很惊讶)”可以推断出,作者在电视上的演讲很成功。故选D。52词义猜测题。根据下文“so had only one night to

    90、write and memorize my speech.(所以只有一个晚上来写作和记住我的演讲)”可知,“是因为我在前天晚上才得知消息”,所以可猜测出划线词notified的意思是“told(被告知)”。故选B。53细节理解题。根据第三段“I had a feeling of complete excitement flowing through my body. (我全身有一种完全兴奋的感觉)”可知,在做四分钟演讲之前,作者感觉很兴奋。故选C。54推理判断题。根据第四段“Since then I have participated in different competition and

    91、events. (从那以后,我参加了不同的比赛和活动)”可以推断出,因为在电视上的演讲经历增加了作者的信心,所以从那以后,作者参加了不同的比赛和活动。故选A。55推理判断题。根据第一段“I, on the other hand, express myself with the greatest instrument I have, my voice.(另一方面,我用我最伟大的乐器我的声音来表达自己)”以及下文所介绍的她自身在公众演讲方面的经历,可以推断出,作者写这篇文章主要是为了告诉我们她对公众演讲的兴趣。故选D。56We should use them to take optional su

    92、bjects. 57We will never know if we are interested or talented in a subject without trying it. 58Taking an art class is a graduation requirement 59It was built incorrectly and broke in the kiln. 60It will enrich our mind and show colleges we are diverse students.【导语】本文是一篇说明文。讲述了作为一个学生,我们应该不断尝试新的内容来丰富

    93、我们的大脑,增长经验。56考查细节理解。根据第一段最后一句话“As a senior next year, I think extra periods should be used to take optional subjects. (作为明年的大四学生,我认为应该利用额外的时间来选修课程)”可知,作者认为应该用课外时间去学一些课外的科目。故答案是We should use them to take optional subjects.57考查细节理解。根据第二段中的“Now is the time to experiment in different fields of study. We

    94、 will never know if we are interested or talented in a subject without trying it. (现在是时候在不同的领域进行实验了。如果不去尝试,我们永远不会知道自己是否对某个领域感兴趣或者有天赋)”可知,如果不尝试,我们永远不会知道我们是否对一门学科感兴趣或有天赋。故答案是We will never know if we are interested or talented in a subject without trying it.58考查细节理解。根据文章第三段“In my 8th grade, I was told

    95、that I had to take an art class as a graduation requirement; so in the 9th grade I took Studio and Art. (在我八年级的时候,我被告知我必须参加一门艺术课作为毕业要求;所以在九年级的时候,我选修了工作室和艺术。)”可知,作者选修美术课是毕业要求。故答案是Taking an art class is a graduation requirement.59考查细节理解。根据第三段第二句话“One of the projects were to build a clay pot, but I bui

    96、lt mine incorrectly so it broke in the kiln. (其中一个项目是建造一个陶罐,但是我做的不对,所以它在窑里就坏了)”可知,作者因为做错了陶罐导致它在窑里坏了,从而得知,自己没有艺术家的天分。故答案是It was built incorrectly and broke in the kiln.60考查细节理解。根据最后一段的倒数两句话“The class we choose can impact us in the future. Taking optional subjects t will enrich our mind. It will also

    97、show colleges we are diverse students. (我们选择的课程会影响我们的未来。上选修课会丰富我们的思想。这也会让大学看到,我们是多元化的学生)”可知,去学选修课可以丰富我们的大脑,让我们成为一个多才多艺的大学生。故答案是It will enrich our mind and show colleges we are diverse students.61Dear Peter,Sorry to hear that you are in a bad mood and cant get used to life in senior high school. My s

    98、uggestions are as follows.Firstly, youd better set a study goal so that you will know what to do for the goal. Only in this way can you build up your confidence in study. Besides, it is wise for you to develop a pleasant relationship with your classmates. When you need help, they will give you a han

    99、d. Last but not least, I recommend that you (should) take an active part in extracurricular activities at school.I do hope you will find my suggestions useful.Best wishes!Yours truly, Li Hua【导语】本篇书面表达属于应用文。假定你是李华,你的好友彼得进入高中后不适应高中生活,情绪(mood)低落,丧失信心,请你根据提示给他写一封电子邮件,鼓励他努力学习。内容包括:1.确定学习目标;2.处理好与同学的关系;3.

    100、积极参加学校活动。【详解】1.词汇积累习惯于:get used tobe accustomed to建议:suggestionproposal此外:besidesfurthermore参加:take part inparticipate in2.句式拓展简单句变复合句原句:Besides, it is wise for you to develop a pleasant relationship with your classmates.拓展句:Besides, it is wise that you develop a pleasant relationship with your classmates.【点睛】【高分句型1】Only in this way can you build up your confidence in study.(运用了倒装句)【高分句型2】Last but not least,I recommend that you (should) take an active part in extracurricular activities at school.(运用了虚拟语气)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 1 单元测试(天津专用)-2023-2024学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练(外研版2019).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-779919.html
    相关资源 更多
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案【预热题】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案【预热题】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案【突破训练】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案【突破训练】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案【夺分金卷】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案【夺分金卷】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案【典型题】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案【典型题】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案【a卷】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及参考答案【a卷】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及免费答案.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及免费答案.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及下载答案.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及下载答案.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及一套完整答案.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及一套完整答案.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及1套参考答案.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题及1套参考答案.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题加答案下载.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题加答案下载.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题免费答案.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题免费答案.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【重点班】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【重点班】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【重点】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【重点】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【综合题】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【综合题】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【精选题】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【精选题】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【精华版】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【精华版】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【有一套】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【有一套】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【最新】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【最新】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【巩固】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【巩固】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【实验班】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【实验班】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【完整版】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【完整版】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【夺冠系列】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【夺冠系列】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【夺冠】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【夺冠】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【基础题】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【基础题】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【培优b卷】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【培优b卷】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【培优a卷】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【培优a卷】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【名校卷】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【名校卷】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【名师系列】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【名师系列】.docx
  • 人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【各地真题】.docx人教版一年级下学期期末质量监测数学试题【各地真题】.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1