分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 15

类型Unit 12 单元话题阅读理解专项练习-2022-2023学年九年级英语全一册单元重难点易错题精练(人教版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:780241
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:15
  • 大小:142.23KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 12 单元话题阅读理解专项练习-2022-2023学年九年级英语全一册单元重难点易错题精练人教版 单元 话题
    资源描述:

    1、Unit 12 单元话题阅读理解专项练习(2022全国九年级课时练习)Sally had a bad day. This morning, when she got out of bed, she broke her watch. When she went to brush her teeth, she dropped her toothbrush.At breakfast, Sally dropped her breakfast plate on the floor. One of her pancakes even flew up to the ceiling(天花板)and didnt

    2、 fall back down!After breakfast, she missed the school bus. By the time she went outside, the school bus had left. So she had to take a taxi.When Sally arrived at school, she found she had forgotten to bring her math homework. And in the P.E. class, she fell over and hurt her knee badly.“Im having a

    3、 bad day,” Sally cried, throwing herself on her bed after she came home.“Whats the matter, Sally?” her mom asked. “Youve only been home from school for five minutes.”Sally couldnt stop crying long enough to tell her mom.“I know what will make you happy. Come with me,” her mom said. They walked down

    4、the street to the park. Mom pushed Sally on the swings(秋千).“Whee! Its fun,” Sally laughed.“This is for you,” her mom said, handing Sally a pretty flower. “Do you feel better now?” “Yes, Mom,” Sally smiled. She put her hand into her moms and they went home happily.1What happened to Sallys watch?AIt g

    5、ot lost.BSally dropped it on the floor.CIt was broken.DSally gave it to her friend.2What did Sally have for breakfast?AHamburgers.BPancakes.CSandwiches.DNoodles.3How does Sally usually go to school?ABy school bus.BBy bike.CBy subway.DBy car.4How many bad things happened to Sally that day?AFour.BFive

    6、.CSix.DSeven.(2022浙江九年级课时练习)Life is full of the unexpected. This is even true to a small pet dog. A dog called Romeo has been pulled out from the rubble(瓦砾) of an earthquake, more than nine days after the earthquake.On August 24, 2016, a terrible earthquake happened in Italy. The earthquake made mil

    7、lions of people lose their houses, killing at least 250 people and hurting more than 360 people.Romeos owners were sleeping on the second floor of their house when the earthquake happened. They managed to get out. But Romeo, who was sleeping on the first floor, was trapped inside. They tried their b

    8、est to search for Romeo, but failed. After a few hours, they had to leave the village for their own safety.All hope of finding Romeo alive seemed to disappear until Friday evening. That night the couple returned to their home with a group of firemen. Almost as soon as they came into the village, Rom

    9、eo heard their voices and began barking(吠叫).The couple couldnt believe their ears. The firemen began digging at once where the barking was coming from and got to the dog. It was lucky that the dog was in pretty good condition. He looked like he had just woken from a short sleep.Appearing completely

    10、relaxed, the dog drank his first drop of water in more than 230 hours from a bottle held by one of the firemen.As it became clear he didnt get hurt, the fireman put him down. When Romeos owners saw him, they couldnt help crying. “We thought we had lost him forever!” said one of Romeos owners. Then R

    11、omeo left happily with his owners who had given up hope of finding him alive.The discovery of Romeo also cheered those firemen. “We believe there must be many more that are still alive. Well try our best to save them.”5What does the underlined word “trapped” mean in Chinese?A储存B压倒C困住D追逐6Why did Rome

    12、os owners leave the village without him?ABecause they didnt like Romeo.BBecause they forgot Romeo was at home.CBecause they failed to find Romeo.DBecause they thought Romeo had run away.7From the sentence “The couple couldnt believe their ears.” we can learn that _.Athe couple didnt want to hear fro

    13、m RomeoBthere was something wrong with the couples earsCthe couple heard the dog barking in their dreamsDthe couple probably thought Romeo had already died8Which of the following is TRUE according to the passage?AMillions of people lost their lives in the earthquake.BThe firemen felt more hopeful af

    14、ter they saved Romeo.CThe couple didnt gave up hope to find their dog all the time.DThe firemen saved Romeo on the fifth day after the earthquake.9What does the passage mainly tell us?AWhat the best dog owners are like.BHow the firemen saved people after the earthquake.CSomething surprising a pet do

    15、g experienced.DHow a terrible earthquake influenced people.(2022湖北黄石八中二模)Last Sunday evening,my parents went out for a walk with my sisterBut I studied alone at home because I would have an English test. Suddenly, I saw bright light in my neighbors kitchen. I thought he was cooking, so I went on stu

    16、dyingSoon, there was a terrible smell in the air and I thought something was wrongI went out and saw fire coming out of my neighbors kitchenSo I shouted “Fire,Fire!” But no one heard or came outI ran quickly to my house to call 119,and then I rang my neighbors doorbell,knocked at the door, but there

    17、 was no response. I got into the house through the window and found my neighbor sleeping in his bedroomI woke him up and we rushed out of the house togetherWe tried our best to pour water through the kitchen window, but the fire was too heavy. Luckily, the firemen came and put out the fire quickly.

    18、When my parents came back, they found I was dirty and tired. After my neighbor told them the whole story, they were happy and said I was a brave boy10The underlined word “response” can be replaced (代替) by AresultBanswerCquestionDkey11Why didnt the writer go out for a walk with his parents?ABecause h

    19、is parents only liked his sisterBBecause he would have an English classCBecause he had to study for an English testDBecause there was a fire on his neighbors kitchen12Who put out the fire at last?AThe writerBThe writers parentsCThe writers neighborDThe firemen13According to the passage, which of the

    20、 following is TRUE?AThe writers neighbor was sleeping when the fire startedBNo one helped the writers neighbor put out the fireCThe fire happened last Friday eveningDThe writers parents were angry when they knew what had happened14Whats the passage mainly about?AHow to put out a fireBMy neighbor was

    21、 a brave manCI saved my neighbor from the fireDI studied a test at home(2020四川绵阳中考真题)Up to now, Wood has published more than 60 diaries, and he still updates the diaries frequently on social media websites. In his first diary, he mentioned, “news is going around about a bad cold virus in Wuhan, but

    22、I feel worlds away from me and few people wear masks in public.”He recorded in his diaries that thousands of medical workers from different provinces and cities went to Hubei to help with the anti-epidemic (抗疫). Restaurants and shops were closed down, while supermarkets checked peoples body temperat

    23、ures. And community workers across the country took strict action, asking people to stay at home and helping the old buy daily necessities.“People in some countries said these measures could cause panic among the public. However, my experience in China shows these efforts are useful and effective, w

    24、hich finally removed peoples fear,” Wood said.Woods diaries soon attracted the worlds attention. Over 10,000 people left him messages on Facebook, and he was interviewed by Canadian CTV which later showed his diaries on its website.“I also received greetings from my family and friends in Canada. The

    25、y said they were inspired by the efforts the Chinese have made, he said. “People from some countries thought the Chinese overreacted, and that the Chinese government had overdone in epidemic prevention and control. However,since more countries and regions have been infected(感染) by the virus, more an

    26、d more people came to realize how proper and important Chinas control and prevention measures are.”Wood is working with the New World Press, which plans to make his diaries a book named The Invisible War. In this book, he hopes to share Chinas anti-epidemic experience with more people across the wor

    27、ld so they can build confidence to fight against the virus.15What can we infer from the first paragraph?APeople thought the virus spread fast.BPeople failed to realize the danger of the virus.CPeople wore masks in restaurants and supermarkets.DPeople paid enough attention to Woods news report.16What

    28、s the main idea of Paragraph 2?ABusiness peoples work against the virus.BDifferent peoples efforts against the virus.CCommunity workers key role against the virus.DMedical workers great support against the virus.17Which one did Wood agree about Chinas anti-epidemic measures?AThe measures removed peo

    29、ples fear.BThe Chinese cared too much about the virus.CThe measures would make people worry a lot.DThe government took too strict measures to control the virus.18What caused some foreigners to change their thought?APeoples infection in more countries and regions.BThe worldwide news report on Chinas

    30、measures.CWoods experience in China shared in his diaries.DChinese peoples working together against the virus.19What is The Inuisible War mainly going to talk about?AWhat Wood has experienced at home during the virus.BWhat people in the world have done to fight the virus.CWhat China has done to cont

    31、rol and prevent the virus.DWhat Woods friends have done to help him fight the virus.(2022全国九年级课时练习)“Mom, I am going outside,” said Alfred as he rushed outside. He ran quickly down the road to his friend Roberts house. “Hi, Robert, lets go swimming down the river today,” said Alfred. “Sure, lets go.

    32、Oh, wait. Theres not much water though and its not raining either.” said Robert. “Oh well, Id better see you tomorrow.” said Alfred.As he was walking home, it started to rain heavily, and the river began to fill up. So Alfred ran back to Roberts and knocked on the door. “Its raining.” said Alfred. S

    33、o Robert agreed and took his boogie boards(冲浪板) down to the river for a swim with Alfred.“Lets jump,” shouted Alfred, as he jumped into the river. It was about 4 oclock before they noticed that the river was rising fast. Unluckily, it was too late for them to turn back. The river was running fast an

    34、d they begin to panic.It wasnt long before they saw a large tree that they could hold on to, hanging over the river. “Hold on to it!” shouted Alfred, as they reached for the tree. Alfred started to climb up the tree when Robert shouted. “Help! Im stuck(卡住了)!” So Alfred helped Robert out of the tree

    35、and they walked back home.The next day at school when talking about their “near death” experience, they said, “Thanks to the tree, we could be saved. If we have another chance. we will never choose to swim in such terrible weather again. What an unforgettable lesson!”20Why did Robert agree to go to

    36、the river?ABecause he didnt want to refuse AlfredBBecause he wanted to try his boogie board.CBecause the heavy rain filled up the river.DBecause there wasnt much water in the river.21The underlined word panic in paragraph 3 probably means “_”.A生气B恐慌C伤心D惊讶22What is the right order of the story?a. It

    37、rained heavily and Alfred ran back to Roberts house.b. The river was rising so fast that they couldnt turn back.c. Alfred invited Robert to swim together but failed. d. Alfred and Robert went swimming with the boogie boards.e. They saved themselves by catching hold of a tree.Aa-c-d-e-bBc-a-b-d-eCc-a

    38、-d-b-eDa-c-b-d-e23Alfred and Robert talked about the experience the next day in a _ tone(语气).AcrazyBregretful(后悔的)CsadDshy(2022湖南永州一模)A day to honor the donation(奉献) of fathers to their families is celebrated every 3rd Sunday of June. Some people think the history of Fathers Day is quite young, but

    39、did you know that the first Fathers Day card was made out thousands of years ago? No one is certain what happened to son and father, but it became a custom up to this day and was followed by many countries around the world.Different countries celebrate Fathers Day in different ways. Almost everybody

    40、 celebrates it with the most important men in their lives. Gifts have played a huge part in the history of Fathers Day. Most kids look up to their dads as their heroes. Even though most fathers arent always good at expressing of their love as the mothers.Your gift should be something that fits your

    41、fathers personality so you can make sure that he will have a use for it. Just like giving a bunch of carnation(康乃馨) to mothers on Mothers Day, people give flowers to their fathers. The official flower of Fathers Day is the white or red rose. The white rose honors fathers who already passed away(去世)

    42、and red rose honors fathers who are still living.But gifts could mean little if you will not make your father feel just how truly special and appreciated(感激) he is. Spending time together can create special momentsespecially if busy schedules prevent you from seeing each other often. In fact, that m

    43、ight be the best gift of all.24When is Fathers Day?AThe 3rd Sunday of June.BThe 3rd Sunday of July.CThe 2nd Sunday of May.25According to the passage, most kids regard their dads as their _.AstarsBheroesCfriends26Whats the official flower of Fathers Day?APeony.BTulip.CRose.27Which of the following is

    44、 NOT true according to the passage?AFathers Day card has a long history.BDifferent countries celebrate Fathers Day in different ways.CYou can give white and red rose to your father as gift on Fathers Day.28This passage is mainly about “ _”.AThe History of Fathers DayBHow to Get on Well with Your Fat

    45、herCThe Best Gift on Fathers Day(2022安徽芜湖一模)Do you know a thing or two about the International Day of Happiness? Is it a day to practice positive (积极乐观的) thinking? Actually, its a United Nations (UN) project and it has a more serious purpose.How did the idea start?The idea goes back to 1972. The Kin

    46、g of Bhutan, Jigme SingyeWangchuck, said that we should measure (判定) a countrys progress by its happiness and not just how much money it makes. He called it Gross National Happiness (GNH). Bhutan developed a method to measure happiness. It took many things into consideration like peoples psychologic

    47、al (心理的) health, their general health, how they spend their time, where they live, their education and their environment. People in Bhutan answer about 300 questions, and the results are compared every year. The government uses the results and the ideas behind GNH to make decisions for the country.I

    48、n 2011, a man called Jayme Illien suggested that there should be an international day to increase happiness. The UN accepted his suggestion and each year the day is celebrated on 20 March.The World Happiness ReportThe UN measures and compares the happiness of different countries in the World Happine

    49、ss Report. The UN also sets goals of happiness for countries. It says happiness should not be something people can get only when they are lucky. Like many other things including peace, education and healthcare, happiness is a basic human right (人权) too.29The suggestion for the International Day of H

    50、appiness was accepted by the UN _.Ain 1972Bsince 1972Cin 2011Dfor 11years30What does the UN measure and compare in the World Happiness Report?AHow much money a country makes.BThe happiness of different countries.CThe population of a country.DThe comfortable weather and the tasty food.31The UN believ

    51、es that happiness is _.Apeace without a warBgood education and healthcareCa basic human right like peace, education and healthcare.Dbrave and hardworking people(2022山东东营市东营区实验中学二模)Spring Festival is the most important day in the year for Chinese people. On this day, Chinese people, no matter how far

    52、 away from their home, would go home for a family reunion. But the holiday has its downside. The all-important day leads to hard competition for a train ticket. To buy a ticket, Chinese people would try every possible means.Now, lets have a look at one of the interesting, or touching stories around

    53、China happening during the competition for a ticket for the Spring Festival travel season.In Shenzhen, a woman felt the love of her parents when she had trouble getting a train ticket in the Spring Festival holiday.Zhao works in a logistics (物流) company in Shenzhen. To help the 26-year-old land a tr

    54、ain ticket that will take her home, her parents who had zero experience in online shopping learnt how to catch a ticket on the Internet in one day. They waited before the computer screen every morning since Dec 17 for the start of the sales. After three days, their hard work paid off when the father

    55、 finally bought a high-speed railway ticket from Shenzhen to Wuhan.32What is the most important thing for Chinese people on Spring Festival?ATo make more money.BTo buy gifts for parents.CTo get together with families.DTo have a big dinner.33From the passage, we know its _ to get a train ticket durin

    56、g Spring Festival travel season.AdifficultBimpossibleCsimpleDeasy34What does the underlined word “land” mean?A获得B陆地C降临D跌落35Zhaos parents _ shopped online before.AusuallyBsometimesCseldomDnever36Where do Zhaos parents live?AIn Shenzhen.BIn Wuhan.CIn a company.DWe dont know.参考答案:1C2B3A4C【导语】本文主要讲述Sall

    57、y一天之中遇到的一系列不愉快的事情,她回家向妈妈哭诉,最后在妈妈的帮助下她变得开心起来。1细节理解题。根据“when she got out of bed, she broke her watch”可知Sally的表坏了。故选C。2细节理解题。根据“Sally dropped her breakfast plate on the floor. One of her pancakes even flew up to the ceiling”可知她早上吃的煎饼。故选B。3细节理解题。根据“After breakfast, she missed the school bus”可知她通常坐校车去学校。

    58、故选A。4细节理解题。根据“when she got out of bed, she broke her watch. When she went to brush her teeth, she dropped her toothbrush”“Sally dropped her breakfast plate on the floor”“After breakfast, she missed the school bus”“she found she had forgotten to bring her math homework”以及“And in the P.E. class, she f

    59、ell over and hurt her knee badly”可知那天Sally一共遇到了六件不愉快的事,分别是:手表坏了,牙刷掉在了地上,打碎了盘子,错过了校车,忘记带数学作业,体育课上跌倒,故选C。5C6C7D8B9C【导语】本文是一篇记叙文。本文主要讲述了一只名叫Romeo的狗在地震中被埋很多天,最后被消防员救出的故事。5词义猜测题。根据第三段“They managed to get out. But Romeo, who was sleeping on the first floor, was trapped inside.”可知,宠物狗Romeo是被困在了里面,因此划线单词为“困

    60、住”的意思。故选C。6细节理解题。根据第三段“They tried their best to search for Romeo, but failed. After a few hours, they had to leave the village for their own safety.”可知,Romeo的主人因为没找到它,同时为了自身安全所以离开了。故选C。7推理判断题。根据第四段“All hope of finding Romeo alive seemed to disappear until Friday evening.” 可推测出,这对夫妇不敢相信他们的耳朵,是因为他们认为R

    61、omeo可能已经死了。故选D。8细节理解题。根据最后一段“The discovery of Romeo also cheered those firemen try our best to save them.”可知,在救出Romeo之后,消防员感到更有希望了,他们相信一定有更多的人活着。故选B。9主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了一只名叫Romeo的狗在地震中被埋很多天,最后被消防员救出的故事。故选C。10B11C12D13A14C【分析】本文讲述了作者发现了邻居家着火了,他拨打了119,并且把邻居喊醒。幸运的是,消防队员来了,扑灭了大火。10B词义猜测题。根据I got into t

    62、he house through the window and found my neighbor sleeping in his bedroom可知邻居在他的卧室睡着了,因此敲门,没有人应答,故选B。11C推理判断题。根据But I studied alone at home because I would have an English test可知作者没有和他的父母一起去散步,是因为他要为英语考试而学习,故选C。12D细节理解题。根据Luckily,the firemen came and put out the fire quickly可知消防队员扑灭了大火,故选D。13A推理判断题。

    63、根据I went out and saw fire coming out of my neighbors kitchenSo I shouted“Fire!Fire!”But no one heard or came out和I got into the house through the window and found my neighbor sleeping in his bedroom可知大火开始的时候,作者的邻居正在睡觉,故选A。14C概括归纳题。本文主要讲述了作者把邻居从大火中就出来的故事,故选C。点睛:认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句和段落,进行分析理解,词义

    64、猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据But I studied alone at home because I would have an English test可知作者没有和他的父母一起去散步,是因为他要为英语考试而学习,故选C。15B16B17A18A19C【分析】伍德在他的日记中记录了中国在抗击疫情期间所采取的措施,中国的抗疫措施是有用的和有效的,最终消除了人们的恐惧。15推理判断题。根据第一段中“news is going around about a bad cold virus in Wuhan, but I feel worlds away from me

    65、 and few people wear masks in public”可知,武汉发生重感冒病毒的消息已经传开了,但我感觉很不一样,很少有人在公共场合戴口罩,由此可推断出:人们没有意识到这种病毒的危险。故选B。16主旨大意题。根据第二段中“thousands of medical workers from different provinces and cities went to Hubei to help with the anti-epidemic”、“Restaurants and shops were closed down”和“And community workers acro

    66、ss the country took strict action”可知,为了抗击病毒,医护人员、商业人士、社区工作人员都做出了自己的努力,所以第二段主要讲述了不同的人们为了抗击病毒所做出的努力。故选B。17细节理解题。根据第三段中“However, my experience in China shows these efforts are useful and effective, which finally removed peoples fear.”可知,伍德在中国的经历表明,中国的抗击疫情措施是有用的和有效的,最终消除了人们的恐惧。故选A。18细节理解题。根据倒数第二段中“Howev

    67、er,since more countries and regions have been infected(感染) by the virus, more and more people came to realize how proper and important Chinas control and prevention measures are.”可知,随着越来越多的国家和地区被病毒感染,所以一些外国人改变了他们的看法,越来越多的人开始意识到中国的防控措施是多么的恰当和重要。故选A。19细节理解题。根据最后一段中“In this book, he hopes to share Chin

    68、as anti-epidemic experience with more people across the world so they can build confidence to fight against the virus.”可知,这本书中将会谈到中国在控制和阻击病毒所做过的事情。故选C。20C21B22C23B【分析】本文主要讲述了阿尔弗雷德和罗伯特雨天下河游泳遭遇危险,然后急中生智抓住一棵树成功脱险的故事。20推理判断题。根据“Theres not much water though and its not raining either.”可知,起初罗伯特拒绝了阿尔弗雷德,因为

    69、不下雨,河里水不多,由此推断罗伯特同意去河里是因为大雨把河水灌满了。故选C。21词义猜测题。根据“The river was running fast”可推断,他们应该是感到“恐慌”,“panic”的意思是“恐慌”。故选B。22细节理解题。根据“He ran quickly down the road to his friend Roberts house. “Hi, Robert, lets go swimming down the river today,” said Alfred. “Sure, lets go. Oh, wait. Theres not much water thoug

    70、h and its not raining either.” said Robert. So Alfred ran back to Roberts and knocked on the door. “Its raining.” said Alfred. So Robert agreed and took his boogie boards down to the river for a swim with Alfred. Unluckily, it was too late for them to turn back. The river was running fast. Alfred st

    71、arted to climb up the tree when Robert shouted. “Help! Im stuck!” So Alfred helped Robert out of the tree and they walked back home.”可知,文章的顺序应该是:首先阿尔弗雷德找罗伯特去河里游泳被拒绝,然后下雨后又找罗伯特去河里游泳,罗伯特带上了冲浪板跟他一起去了,河流很湍急,他们无法返回,最后他们抓住了一棵树救了自己。故正确的顺序是:c-a-d-b-e。故选C。23推理判断题。根据“Thanks to the tree, we could be saved. If

    72、we have another chance. we will never choose to swim in such terrible weather again. What an unforgettable lesson!”可推断,他们应该是“后悔”他们的行为,所以是用“后悔”的语气讲述这段经历。故选B。24A25B26C27C28C【导语】本文是一篇说明文,讲述了父亲节如何给父亲送礼物。24细节理解题。根据“A day to honor the donation(奉献) of fathers to their families is celebrated every 3rd Sunda

    73、y of June”可知,父亲节在每年6月的第三个星期天,故选A。25细节理解题。根据“Most kids look up to their dads as their heroes.”可知,大多数孩子把他们的父亲当作他们的英雄。故选B。26细节理解题。根据“The official flower of Fathers Day is the white or red rose.”可知,父亲节的官方花是白玫瑰或红玫瑰。故选C。27推理判断题。根据“The white rose honors fathers who already passed away(去世) and red rose hono

    74、rs fathers who are still living.”可知,白玫瑰纪念已经去世的父亲,红玫瑰纪念仍然健在的父亲。所以“你可以在父亲节送给父亲白玫瑰和红玫瑰作为礼物”表述错误,故选C。 28主旨大意题。本文主要讲述了父亲节如何给父亲送礼物,选项C“父亲节最好的礼物”符合主题,故选C。29C30B31C【导语】本文是一篇说明文。主要讲述了国际幸福日的由来和目的。29细节理解题。根据“In 2011, a man called Jayme Illien suggested that there should be an international day to increase happ

    75、iness. The UN accepted his suggestion and each year the day is celebrated on 20 March.”可知,2011年,一位名叫杰米伊利恩(jamie Illien)的男子建议设立一个增加幸福的国际日,此时联合国接受了他的建议。故选C。30细节理解题。根据“The UN measures and compares the happiness of different countries in the World Happiness Report.”可知,联合国在世界幸福报告中衡量和比较了不同国家的幸福。故选B。31细节理解

    76、题。根据“It says happiness should not be something people can get only when they are lucky. Like many other things including peace, education and healthcare, happiness is a basic human right (人权) too.”可知,联合国认为幸福不应该是人们只有在幸运的时候才能得到的东西。和平、教育和医疗保健等许多其他事情一样,幸福也是一项基本人权。故选C。32C33A34A35D36B【导语】本文讲述了春节对每个中国人的重要性

    77、。每个背井离乡外出工作的人都希望在春节这天赶回家和家人团聚。但是春运期间,抢票大战的各种辛酸苦辣只有自己才能体会,然而也发生了不少令人感动又有趣的故事。32细节理解题。根据“On this day, Chinese people, no matter how far away from their home, would go home for a family reunion.”可知,中国人在春节这天不论多远都要回家团聚。故选C。33推理判断题。根据“The all-important day leads to hard competition for a train ticket. To

    78、buy a ticket, Chinese people would try every possible means.”可知,春运期间买票就像一场竞赛,为了买票,每人都用尽一切手段。因此推断买票很难。故选A。34词义猜测题。根据“To help the 26-year-old land a train ticket that will take her home, her parents who had zero experience in online shopping learnt how to catch a ticket on the Internet in one day.”可知父母完全没有网购经验,却在一天之内学会了网上购票,由此推出这是为了帮助女儿获得车票,land意为“获得”。故选A。35推理判断题。根据“her parents who had zero experience in online shopping”可知,他们没有任何网上购物经验,因此推断他们以前从没有在网上购物过。故选D。36细节理解题。根据“when the father finally bought a high-speed railway ticket from Shenzhen to Wuhan”可知买的是从深圳到武汉的票,因此他们应该住在武汉。故选B。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 12 单元话题阅读理解专项练习-2022-2023学年九年级英语全一册单元重难点易错题精练(人教版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-780241.html
    相关资源 更多
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及答案(全优).docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及答案(全优).docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及答案免费.docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及答案免费.docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及答案一套.docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及答案一套.docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及答案【考点梳理】.docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及答案【考点梳理】.docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及答案【易错题】.docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及答案【易错题】.docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及答案【必刷】.docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及答案【必刷】.docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及答案【基础 提升】.docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及答案【基础 提升】.docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及答案【各地真题】.docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及答案【各地真题】.docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及答案【全优】.docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及答案【全优】.docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及完整答案(精品).docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及完整答案(精品).docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及完整答案(易错题).docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及完整答案(易错题).docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及完整答案(夺冠).docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及完整答案(夺冠).docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及完整答案(名师系列).docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及完整答案(名师系列).docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及完整答案(各地真题).docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及完整答案(各地真题).docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及完整答案(全国通用).docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及完整答案(全国通用).docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及完整答案【必刷】.docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及完整答案【必刷】.docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及完整答案【名师系列】.docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及完整答案【名师系列】.docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及完整答案1套.docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及完整答案1套.docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及参考答案(综合题).docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及参考答案(综合题).docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及参考答案(最新).docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及参考答案(最新).docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及参考答案(实用).docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及参考答案(实用).docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及参考答案(典型题).docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及参考答案(典型题).docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及参考答案【考试直接用】.docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及参考答案【考试直接用】.docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及参考答案【突破训练】.docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及参考答案【突破训练】.docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及参考答案【研优卷】.docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及参考答案【研优卷】.docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及参考答案【满分必刷】.docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及参考答案【满分必刷】.docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及参考答案【模拟题】.docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及参考答案【模拟题】.docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及参考答案【实用】.docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及参考答案【实用】.docx
  • 人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及参考答案【完整版】.docx人教版数学四年级下学期期末质量监测试题及参考答案【完整版】.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1