分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型Unit 6 单元话题阅读回答问题练习-2022-2023学年八年级英语下册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:782832
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:11
  • 大小:198.77KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 单元话题阅读回答问题练习-2022-2023学年八年级英语下册单元重难点易错题精练牛津译林版 单元 话题 阅读 回答 问题 练习 2022 2023 学年 年级 英语 下册 难点 易错题
    资源描述:

    1、Unit 6 Sunshine for all单元话题阅读回答问题练习(2021春江苏盐城八年级校考阶段练习)At most high schools in the US, students are asked to have a certain number of community service(服务) hours each year. At my school, 40 service hours are asked by the time we graduate (毕业). I volunteer at an organization named the Book Truck. The

    2、 Book Truck goes to communities and areas with underserved(服务资源匮乏的) teenagers and invites them to choose from all kinds of books. This is a non-profit charity service, which means that the people who run it dont make money from providing this service. I have volunteered at the Book Truck for a few y

    3、ears. Once or twice a month, we take a van filled with new books and give them to poor teenagers because they cant easily get books. Being well-read is useful to improve the writing, speaking and thinking skills of teens, and help them to go further in life. I am happy that I am able to help someone

    4、 in my community to become a reader. I am also a member of the Teen Council of the Book Truck, which makes decisions on organizing events. Recently, my friend Justinewho is also a Teen Council memberand I have started to run an Instagram account(账号) for it. We want to make the organization more popu

    5、lar. We believe that more people will join us.1How long should the writer volunteer before graduating?_.2How often do the members of the Book Truck volunteer?_.3Who does the Book Truck help?_.4What does the writer think of being well-read?_.5Why do the writer and Justine run an Instagram account for

    6、 the organization? _.(2021春江苏盐城八年级校考期中)One cold January night, Suzy was growing sick of her life in the city she lived. There she was walking home at one in the morning after a tiring practice at the theater. She was having trouble dealing with her part-time job at the bank and her acting at night a

    7、t the same time. As she walked, she thought seriously about giving up both acting and the life in this awful (讨厌的) place. As Suzy walked down the empty street under tall buildings, she felt very small and cold. “Run!” she told herself and began to do so, both to keep warm and to keep away from any p

    8、ossible danger.About a block from her flat, Suzy heard a sound behind her. She turned quickly, but the street was empty. The noise had made her nervous, so she started to run faster. She realized what the noise had been when she reached her flat. It was her wallet falling to the street.Suzy wasnt co

    9、ld or tired any more. She ran back to where she had heard the noise. Although she searched the street for fifteen minutes, her wallet was nowhere to be found.Just as Suzy was about to give up the search, she heard a truck stop next to her. A voice called from the driver, “Suzy Green?” Suzy thought s

    10、he was dreaming. How could this man know her name? The door opened and a man jumped out. “Is this what youre looking for?” he asked, holding up a small square shape.It was nearly 3 a.m. by the time Suzy got into bed. She wouldnt get much sleep that night. But she had got her wallet back. She also ha

    11、d got back some enjoyment of city life.根据上面短文的内容回答问题(每小题答案不超过5个单词)。6How many jobs did Suzy do in the city she lived?_7How did Suzy keep herself warm and safe in the street?_8When did Suzy realize that the sound had been her wallet falling to the street?_9How long did Suzy spend looking for her walle

    12、t?_10Who found the wallet for Suzy?_(2022秋江苏苏州八年级统考期中)This summer vacation, 14-year-old Wen Jiayi made a good friend. He is not a person, but a giant panda! His name is Jingke. We spent three days with him, learning how he ate, slept and played.Wen worked as a volunteer(志愿者) at China Giant Panda Gar

    13、den in Sichuan this summer. Every year, volunteers go to the garden to take care of its pandas. People aged 12 to 65 can apply(申请) for the job. Each volunteer works for at least one day.Wen is a student from Yucai Middle School in Sichuan. Wen cleaned the pandas home every morning. “We have to colle

    14、ct the pandas feces(粪便), as it can tell us what the pandas have been eating and whether(是否) they are healthy or not,” she said. “The panda keepers analyze(分析) the feces every day.”Wen got to do this as well. She carefully analyzed the feces. “We check to see what is in the feces and what color it is

    15、. If it is green, it means the panda has been eating bamboo leaves,” she said.The experience also helped the volunteers better understand pandas. When Wen fed Jingke, she touched its fur. “It was not soft, but hard. It was like touching needles(针)!” Wen said.11Who can apply for the job to take care

    16、of pandas in China Giant Panda Garden?_12What can we know from pandas feces?_13Do you want to be a volunteer like Wen? Why or why not?_(2022春江苏南通八年级校考阶段练习)任务型阅读My two little daughters and I usually go out and help others on Thankful Thursday. Last Thursday, we were going to buy lunch for the beggars

    17、 (乞丐) in the street. Then we went to the nearest KFCI ordered 15 lunches from it and drove my car to hand them out. We gave the lunches to the beggars. They were excited. We were happy to see that. Then we noticed a small, old woman, asking for pocket money. We gave her our last lunch bag. Before we

    18、 got into the car, she started to speak to us. “No one has done anything like this for me before,” she said with a smile. “Well, Im glad that we were the first,” I answered. “So, when will you eat your lunch?” I asked. She just looked at me with her big, tired brown eyes and said, “Oh, dear, Im not

    19、going to eat this lunch. You see, I have a little daughter. I usually cant buy her favourite food, but today she will be so happy!” I dont know if the kids noticed the tears in my eyes. I have asked many times whether our actions of kindness were too small to change anything. Yet at that moment, I r

    20、ealized the truth of words: We cannot do great things-only small things with great love.14Who were they going to buy lunch for? _15How many lunches did the writer order?_16When did the woman start to speak to the writer? _17Who was going to eat the lunch, the woman or her daughter? _18What can we le

    21、arn from the story? _(2023春八年级单元测试)It is a great thing to help others. First, you can learn new things. Second, it can also make you feel good. How can you do it? Helping through charities is a good idea. Charities are organizations that help others. September 5 is the International Day of Charity.

    22、You can help charities by giving your time, money or things that you own. VolunteeringVolunteering is to give time to help others without the pay. Some ways of volunteering are: visiting old people to talk to them or help themwalking dogs at an animal sheltercleaning up a parkhelping some children.

    23、You can teach the children without life skills how to take care of themselves. Fundraising(募捐活动)Fundraising is to collect or produce money to a charity to help others. Some ways of fundraising are: making cakes or biscuits to selldoing sponsored activities. For example, families and friends give you

    24、 money if you finish a long walk. DonatingDonating is to give your things to a charity to help others. Some ways of donating are: giving your old toys or clothes to a charity that helps sick children or poor peoplegiving your old books to a library. So, what can you do to help others?根据短文内容回答问题。19Wh

    25、y is it a great thing to help others?_20Which day is the International Day of Charity?_21How many ways of volunteering are mentioned in the passage?_22What is donating?_23Is giving old books to a library fundraising?_(2022秋辽宁铁岭八年级统考期末)阅读下面短文,简略回答所提出的问题。One evening I went out with my friend Neil for

    26、a quiet meal in a restaurant. We left the restaurant at 9:30. It was late so Neil asked me to drive him home. About 15 minutes later, something terrible happened on the road. A car in front of us crashed (碰撞) into a tree and caught on fire.We stopped our car quickly and ran to the crashed car. When

    27、we got there, we saw three people in the car. They were scared and we knew we had to get them out. We opened the doors. It was very hot in the car.First, we got the driver out. He had a head injury (损伤). Then we went back for the other two people. I had to climb over the front seat to get to them. S

    28、urprisingly, they were able to walk away from the car. At the same time, a street cleaner saw what happened and called the police.A few minutes later, the police arrived. They sent the three people to the hospital. A policeman asked me for my name and address (住址). I just couldnt remember because I

    29、was still in shock (震惊).The police thanked us for what we had done. But I dont think we did anything big. Its a nice feeling to know youve helped to save someones life.24What time did the car crash happen?_25How many people were there in the crashed car?_26What happened to the driver of the crashed

    30、car?_27Who called the police?_28Why didnt the writer tell the police his name and address?_(2022秋湖南长沙八年级湖南师大附中校联考期中)阅读下面短文,根据短文内容回答问题。The 20th National Congress of the Communist Party of China (CPC,中国共产党第二十次全国代表大会) opened on Oct. 16 in Beijing. Over 2,290 delegates (代表) were at the meeting. They are

    31、 all excellent CPC members (成员). They are from all walks of life and they have done a great job in their work. Liu Xiuxiang, a teacher helping students in rural Guizhou, is one of them.At 5:30 am, Liu Xiuxiang walks around the classroom. The 34-year-old is the vice-principal (副校长) and a history teac

    32、her at Wangmo Experimental High School in Guizhou. He had done this for 10 years.Liu lived a hard life when he was young. His father died. To take care of his mother and help two girls and a boy in his hometown, he took many part-time jobs such as tutoring (家教) and being a waiter.Sadly, one of the g

    33、irls dropped out of school (辍学) after middle school. This touched Liu. So he decided to teach in his hometown. Besides teaching, he visited all the villages around his school to persuade (说服) parents to let their children finish compulsory education (义务教育).In 2016, he set up his own studio (工作室) to

    34、find help for rural schools. So far, the studio has helped over 4,200 poor students with over 13 million yuan. “My educational philosophy is to give up on no one and that every child should have a better future” he said.29When was the 20th National Congress of the Communist Party of China?_30Where d

    35、oes Liu Xiuxiang work now?_31Why did Liu do part-time jobs when he was young?_32Did Liu decide to teach in his hometown because of his father?_33How many students have got the help of the studio so far?_参考答案:140 service hours / Forty service hours 2Once or twice a month3Poor teenagers4Useful and hel

    36、pful5To make it more popular【分析】本文是一篇记叙文。主要介绍了作者所在的志愿者组织 the Book Truck的相关内容,呼吁更多的人加入。1根据“At my school, 40 service hours are asked by the time we graduate (毕业).”可知,需要40个服务时间。故填40 service hours / Forty service hours。2根据“Once or twice a month, we take a van filled with new books and give them to poor

    37、teenagers because they cant easily get books.”可知,每个月有一两次,我们会开着一辆装满新书的货车,把书送给贫困的青少年,因为他们很难得到书。故填Once or twice a month。3根据“we take a van filled with new books and give them to poor teenagers”可知,把书送给贫困的青年。故填Poor teenagers。4根据“Being well-read is useful to improve the writing, speaking and thinking skill

    38、s of teens, and help them to go further in life.”可知,博览群书有助于提高青少年的写作、口语和思维能力,帮助他们在生活中走得更远。故填Useful and helpful。5根据“We want to make the organization more popular. We believe that more people will join us.”可知,我们想让更多人加入我们,让这个组织变得更加受欢迎。故填To make it more popular。6Two.7By running./She ran./She began to run

    39、.8When she reached her flat.9For fifteen/15 minutes./A quarter.10A truck driver./A/The driver./The driver in a truck./The/A man in a truck.【分析】本文是一篇记叙文,描述了苏西不喜欢她现在的城市生活,但是,一天晚上她独自一个人回家,周围的环境让她紧张和害怕,不小心丢了钱包。最后,一个热心的卡车司机将她的钱包归还,她感觉到城市生活也很快乐和美好。6根据“She was having trouble dealing with her part-time job

    40、at the bank and her acting at night at the same time. ”可知,苏西是一个演员,她还有在银行的兼职,所以,她有两项工作,故填Two.7根据“ “Run!” she told herself and began to do so, both to keep warm and to keep away from any possible danger.”可知,苏西用跑步的方式,既保暖又远离危险,故填By running./She ran./She began to run.8根据“ She realized what the noise had

    41、been when she reached her flat.”可知,到达公寓后才发现自己的钱包丢失,故填When she reached her flat.9根据“Although she searched the street for fifteen minutes, her wallet was nowhere to be found.”可知,苏西找了钱包15分钟,她也没找到,故填For fifteen/15 minutes./A quarter.10根据“Just as Suzy was about to give up the search, she heard a truck st

    42、op next to her. ”和“The door opened and a man jumped out. “Is this what youre looking for?” he asked, holding up a small square shape.”可知,是一个卡车司机捡到了苏西的钱包,故填A truck driver./A/The driver./The driver in a truck./The/A man in a truck.11People aged 12 to 65.12We can know what the pandas have been eating a

    43、nd whether they are healthy or not.13Yes. Because I want to take care of pandas and learn more about pandas. (答案不唯一)【分析】文章讲述了温佳怡做为熊猫志愿者,照顾熊猫的过程中发现的熊猫的习性。可以通过粪便毛发等来分辨熊猫的状态。11根据“People aged 12 to 65 can apply(申请) for the job. Each volunteer works for at least one day.”可知,12到65岁的人可以申请这份工作。故填People aged

    44、 12 to 65.12根据“We have to collect the pandas feces(粪便), as it can tell us what the pandas have been eating and whether(是否) they are healthy or not”可知,从熊猫的粪便中可以知道它们吃了什么东西以及它们是否健康,故填We can know what the pandas have been eating and whether they are healthy or not.13我也想成为一名志愿者,因为我想照顾大熊猫,了解更多关于大熊猫的事情,故填Y

    45、es. Because I want to take care of pandas and learn more about pandas.(答案不唯一)14The beggars in the street.1515/Fifteen.16Before we got into the car.17Her daughter.18We cannot do great things-only small things with great love.【分析】本文大意:我和我的两个小女儿通常在星期四出去帮助别人。作者通过帮助他人的事意识到:我们不能做伟大的事情只有带着伟大的爱的小事。14根据“Last

    46、 Thursday, we were going to buy lunch for the beggars (乞丐) in the street.”可知,是为了街上的乞丐买午餐。故填The beggars in the street.15根据“I ordered 15 lunches from it and drove my car to hand them out.”可知,作者点了15份午餐。故填15/Fifteen.16根据“Before we got into the car, she started to speak to us.”可知,在我们上车之前,她开始和我们说话了。故填Befo

    47、re we got into the car.17根据“Oh, dear, Im not going to eat this lunch. You see, I have a little daughter. I usually cant buy her favourite food, but today she will be so happy!”可知,老妇人不会吃午餐,她会把午餐留给她的女儿,所以她的女儿会吃这份午餐。故填Her daughter.18根据“Yet at that moment, I realized the truth of words: We cannot do gre

    48、at things-only small things with great love.”可知,我们不能做伟大的事情只有带着伟大的爱的小事。故填We cannot do great things-only small things with great love.19Because you can learn new things and it can also make you feel good.20(It is) September 5.21Four./4.22Donating is to give your things to a charity to help others.23No

    49、, it isnt.【导语】本文介绍了帮助他人的好处以及帮助他人的三种方法:志愿服务,捐款活动,捐赠活动。19根据“It is a great thing to help others. First, you can learn new things. Second, it can also make you feel good”可知,因为你可以学到新东西,也可以让你感觉很好,故填Because you can learn new things and it can also make you feel good.20根据“September 5 is the International Da

    50、y of Charity”可知,9月5日是国际慈善日,故填(It is) September 5.21根据“Volunteering is to give time to help others without the pay. Some ways of volunteering are”及以下的内容可知,提到了四种志愿服务的方式,故填Four./4.22根据“Donating is to give your things to a charity to help others.”可知,捐赠就是把你的东西捐给慈善机构来帮助别人,故填Donating is to give your things

    51、 to a charity to help others.23根据“Some ways of donating are”及“giving your old books to a library”可知,把旧书捐赠给图书馆属于捐赠活动,故填No, it isnt.24At about 9:45 p.m.25Three./3.26He had a head injury.27A street cleaner.28Because he was still in shock.【导语】本文主要讲述了一天晚上,发生了一则交通事故,作者和朋友,清洁工等人一起救人的故事,当警察感谢我们所做的一切时,作者认为自己

    52、没做什么大事,但是救人的感觉很好。24根据“We left the restaurant at 9:30. It was late so Neil asked me to drive him home. About 15 minutes later, something terrible happened on the road.”可知,事故发生时间是大约晚上9:45。故填At about 9:45 p.m.25根据“When we got there, we saw three people in the car.”可知,事故车上有3个人。故填Three./3.26根据“First, we

    53、got the driver out. He had a head injury (损伤).”可知,司机的头部受伤了。故填He had a head injury.27根据“a street cleaner saw what happened and called the police.”可知,一位清洁工看到发生的一切,并报警。故填A street cleaner.28根据“A policeman asked me for my name and address (住址). I just couldnt remember because I was still in shock (震惊).”可

    54、知,警察问作者名字和地址时,作者由于仍然处于震惊中而想不起名字和地址。故填Because he was still in shock.29On Oct.16.30At Wangmo Experimental High School in Guizhou.31To take care of his mother and (to) help others in his hometown.32No, (he didnt).33Over 4200.【导语】本文主要介绍了全国最美教师刘秀祥的事迹。29根据“The 20th National Congress of the Communist Party

    55、 of China (CPC,中国共产党第二十次全国代表大会) opened on Oct. 16 in Beijing”可知中国共产党第二十次全国代表大会10月16日在北京开幕。故填On Oct.16.30根据“The 34-year-old is the vice-principal (副校长) and a history teacher at Wangmo Experimental High School in Guizhou.”可知刘秀祥现在在在贵州望谟实验中学工作,故填At Wangmo Experimental High School in Guizhou.31根据“To take

    56、 care of his mother and help two girls and a boy in his hometown, he took many part-time jobs such as tutoring (家教) and being a waiter.”可知是为了照顾他的母亲和帮助他家乡的其他人。故填To take care of his mother and (to) help others in his hometown.32根据“Sadly, one of the girls dropped out of school (辍学) after middle school. This touched Liu. So he decided to teach in his hometown.”(不幸的是,其中一个女孩中学毕业后就辍学了。这触动了刘秀祥。所以他决定在家乡教书。)可知刘决定在家乡教书不是因为他的父亲。故填No, (he didnt).33根据“So far, the studio has helped over 4,200 poor students ”可知到目前为止,有超过4200个学生得到了工作室的帮助。故填Over 4200.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 6 单元话题阅读回答问题练习-2022-2023学年八年级英语下册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-782832.html
    相关资源 更多
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(能力提升).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(能力提升).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(考试直接用).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(考试直接用).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(综合题).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(综合题).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(综合卷).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(综合卷).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(精练).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(精练).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(突破训练).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(突破训练).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(研优卷).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(研优卷).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(满分必刷).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(满分必刷).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(最新).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(最新).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(新).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(新).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(巩固).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(巩固).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(完整版).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(完整版).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(基础题).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(基础题).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(培优b卷).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(培优b卷).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(培优a卷).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(培优a卷).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(名师推荐).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(名师推荐).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(典型题).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(典型题).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(b卷).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(b卷).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(a卷).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(a卷).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案一套.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案一套.docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【预热题】.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【预热题】.docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【达标题】.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【达标题】.docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【能力提升】.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【能力提升】.docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【考试直接用】.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【考试直接用】.docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【综合题】.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【综合题】.docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【综合卷】.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【综合卷】.docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【精练】.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【精练】.docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【突破训练】.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【突破训练】.docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【研优卷】.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【研优卷】.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1