分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 12

类型Unit 7 Shopping-【教材同步拓展阅读】2022-2023学年七年级英语上册(牛津译林版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:783015
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:12
  • 大小:142.32KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    教材同步拓展阅读
    资源描述:

    1、2022-2023学年 七年级英语上册单元话题拓展阅读 Unit 7 ShoppingAMenuSANDWICHESChicken ¥5. 20Fish¥4. 80Beef¥4. 50DRINKSOrange juice ¥1. 60Coffee¥2. 80Tea¥1. 50RICEFried¥3. 50With meat¥5. 50With vegetables¥4. 30DESSERTSIce cream¥3. 00Fresh fruit¥3. 30Chocolate¥6. 501If you want to have a fish sandwich and two ice creams,

    2、 you should pay . A¥7. 80B¥10. 80C¥12. 30D¥15. 302If you only have ¥2. 00, what can you buy? ACoffee.BIce cream.COrange juice.DChocolate.3Which is the most expensive in the menu? AFried rice.BChocolate.CCoffee.DTea.BCome to Jonsons Store!Do you like ball games? We have many ball game things. Soccer

    3、balls are 20 dollars each. Volleyballs are 25 dollars each. Basketballs are 35 dollars each. Tennis bats are 10 dollars each. Pingpong balls are 1 dollar each. Pingpong bats are 10 dollars each. Come to Huamei Clothes Store!Welcome to Huamei Clothes Store! We have jackets at a very good priceonly 35

    4、 yuan. For boys, we have socks for 4 yuan each pair. For girls, we have skirts for 25 yuan each. Come and see at Hongxing Store!Do you need school things? We sell pencil boxes for only 2 yuan each. We have great pens for 5 yuan each. A big notebook is 5 yuan and a small one is 3 yuan. 4Jonsons Store

    5、 sells . Acomputer gamesBball game thingsCclothesDschool things5At Jonsons Store, . Atwo soccer balls are 20 dollarsBa pingpong ball is 2 yuanCthe volleyball and the basketball are at the same priceDthe tennis bat and the pingpong bat are at the same price6From the text, we know . Awe can buy a voll

    6、eyball and a basketball for 50 dollarsBwe can buy a sweater for 25 yuan at Huamei Clothes StoreCwe cant buy food at the three storesDwe cant buy small notebooks at Hongxing StoreCMrs Wilson likes to ask her husband to go shopping with her on Sundays. Her husband pays for the things she buys.Now they

    7、 are in a shop. Look, Andy. Is it a fancy(时髦的) hair clip? Mrs Wilson asks her husband. All right. And how much is it? he answers and gives money to the shop assistant (店员). When Mrs Wilson asks him about something good or bad, he often says All right. And how much is it? to her. At about 8: 00 p. m.

    8、 , Andy is tired and he wants to have a drink. Suddenly(突然地) his wife looks up at the moon and says, Look, Andy. Is the moon so beautiful?All right. And how much is it? her husband answers quickly.7Mrs Wilson likes to go shopping on . ASaturdaysBMondaysCFridaysDSundays8Mr Wilson pays for all the thi

    9、ngs his buys. AmotherBdaughterCwifeDson9What does Mrs Wilson want Andy to do? ABuy the moon.BEnjoy the moon.CEat the moon.DDrink the moon.DA young man goes to the city and buys himself(他自己) a pair of socks. When he comes back home, he goes to his room and tries them on. He finds they are in differen

    10、t colours. One is blue and the other is green. He goes into the kitchen. His mother and his sister are cooking dinner. He says to them, The new socks are in different colours. I should make them in the same colour. Would you like to do this for me? His mother and sister are very busy and they dont s

    11、ay anything. When his mother finishes(结束) cooking, she goes to her sons room and changes the green sock into blue. She comes back without(没有) saying a word to her son. After supper, his sister goes to her brothers room and changes one blue sock into green without saying anything to anyone. 10The you

    12、ng man buys the socks, and then_. Ahe buys a ticket(票)Bhe comes back homeChe tries them onDhe puts them on11No one answers the young man because_. Athey dont want to help himBthey want to help him without telling himCthey are busyDthey are very lazy12His mother changes the colour of one sock_. Abefo

    13、re cookingBwhen she finishes cookingCafter supperDbefore she goes to bed13At last the socks are_. Ain greenBin blueCin different coloursDin whiteEMr Zhang has a big wallet, but he does not always bring much money with him when he goes out. He likes going shopping, but he seldom buys things for himse

    14、lf. Today is his little daughters birthday. He wants to buy something for her as a birthday present, so he goes into a shopping mall. He looks here and there, and wants to buy all the nice things he sees for his daughter. But he knows that he cannot buy everything. His little daughter is good at sin

    15、ging and likes music, but she does not know how to use a CD player. A computer is very useful, but she is too young to use a computer. Finally, Mr Zhang sees two lovely teddy bears and decides(决定)to buy them. He gives the teddy bears to his little daughter and she is very happy. She says her father

    16、is the best father in the world. 14Mr Zhang _ and likes going shopping. Ahas a small walletBhas a lot of money in his walletChas a big walletDhas a nice wallet15Today Mr Zhang wants to buy a present for his little daughter because_. Ashe asks for a presentBit is her birthdayChis wife wants him to bu

    17、y itDhe makes a lot of money16Mr Zhang does not buy a CD player for his little daughter because_. Ashe does not know how to use a CD playerBshe does not like a CD playerCshe does not like musicDthe shop does not sell CD players17At last(最后)Mr Zhang decides to buy _ for his little daughter. Aa hair c

    18、lipBa cardCa computerDtwo teddy bearsFIts Mothers Day. A man stops his car at a flower shop to order some flowers to his mother, and his mother lives two hundred miles away. As he gets out of his car, he notices(注意到) a young girl sitting on the ground crying. He asks her whats wrong and she answers,

    19、 I want to buy a red rose for my mother. But I only have seventyfive cents(美分), and a rose costs two dollars. The man smiles and says, Come on in with me. Ill buy you a rose. He buys the little girl her rose and orders his own mothers flowers. As they leave he helps her to ride home. She says, Yes,

    20、please! You can take me to my mother. She leads him to a cemetery(墓地). She places the rose on a grave(坟墓). The man returns to the flower shop, ends the order, pick up(挑选) flowers and drives two hundred miles to her mothers house. 18What does the man want to do in a flower shop? AHe buys some flowers

    21、 for his mother by himself.BHe helps the little girl to buy flowers.CHe drives his car to play.DHe orders some flowers to his mother.19How much money does the girl have? A$0. 75.B$2.C$2. 75.D$1. 25.20Where does the man ride the girl? ATo her home.BTo her mothers shop.CTo his mothers home.DTo a cemet

    22、ery.21Whats the best title for the passage? AMothers DayBHelping a little girlCA good manDA dead motherGThis year I am very busy doing my Christmas shopping. I really never find what I want, and many things my daughter wants are not in shops or their prices are too high. You know children dont think

    23、 about the price much. So I need to buy some online(在网上). I never think about online shopping before now. I have a few friends and they do online present shopping every year. So I ask them for help. First, they tell me to start shopping early. And then I need to be careful with the delivery charge(运

    24、费) because they can be very different. My friends also tell me that online shopping is easy, but I should get into good sites. And last but important, they tell me that if I feel good about a site, there may be a good reason. So they say I need to find the reason before I buy things on it. 22Why doe

    25、s the writer do online shopping? ABecause the writer likes it.BBecause the writers friends all do that.CBecause the prices of the things are high in shops.DBecause it is easy to buy things online.23How many tips(建议) does the writer get from her friends? AOne.BTwo.CThree.DFour.24What does the underli

    26、ned word “sites” mean in Chinese? A网站B店主C营业员D地址25Whats the passage mainly about? AFamily.BOnline shopping.CFriends.DGreat Christmas.H It is Sunday today. Ann is shopping with her mother. She wants her mother to buy a sweater for her. In a clothes shop, she finds an orange one. She tries it on, but i

    27、ts too small. She wants a bigger one, but the bigger ones are not orange. Ann doesnt like other colours. Her mother asks, Shall we go to another shop to have a look? So they go out of this shop and go into another. The second shop is much bigger than the first, and in it there are many kinds of swea

    28、ters of different sizes and colours. Ann tries on an orange one. Its too big. She tries a smaller one. Its OK. “How much is it?” Anns mother asks the woman who sells clothes. Then they find it too expensive, and they dont have so much money with them. “Would you like a cheaper one?” The woman asks.

    29、“No, we shall take this one. My daughter likes it. We shall come back to buy tomorrow.” Anns mother answers. After that, they leave the shop to buy some other things.(1)It is Sunday. Ann and her mother are_.Aat homeBdoing some shoppingCin a food shopDwalking in a shop(2)Ann wants to buy_.Aan orangeB

    30、an orange sweaterCan orange for her motherDan orange sweater for her mother(3)There is only _.Aone shop near their homeBone orange in the first shopCsmall orange sweaters in the first shopDbig orange sweaters in the second shop参考答案【答案】1B2C3B【解析】文章大意:本文主要是菜单里面一些菜的价格。【点评】考查阅读理解。本文只考查了细节理解题。细节理解题注意从文中找

    31、到答案。1细节理解题。根据表格左上可知,鱼三明治的价格是4.8元,从表格右下可知,冰激凌价格为3元,所以买一个鱼三明治和两个冰激凌价格应该是10.80元,故选B。2细节理解题。根据表格中菜单的价格可知,只有橙汁和茶的价格是两元以内的,根据选项可知,故选C。3细节理解题。根据表格中菜单价格可知,巧克力价格最高,是6.5元,故选B。【答案】4B5D6C【解析】文章大意:本文是三则时文广告。【点评】考查阅读理解。首先通读全文,理解文章大意,然后分析问题和选项,从文中找到依据,最后得出答案。4细节理解题。根据第一个表格 Come to Jonsons Store! 内容 We have many ba

    32、ll game things. 可知, 琼森的商店出售球赛物品,故选B。5推理判断题。根据表格第一个 Come to Jonsons Store! 内容 Tennis bats are 10 dollars each. Pingpong balls are 1 dollar each. Pingpong bats are 10 dollars each.可知, 在琼森的商店里,网球拍和乒乓球拍价格一样,故选D。6推理判断题。根据三个表格内容可知,第一个商店卖得是球赛用品,第二个商店卖服装,第三个商店学习用品,由此可知, 我们不能在这三家商店买食物 ,故选C。【答案】7D8C9B【解析】文章大意

    33、:本文主要讲述了威尔逊先生在陪威尔逊太太购物时发生的有趣的事情。【点评】考查阅读理解。本文考查细节理解题和推理判断题。细节理解题注意从文中寻找答案,推理判断题需要联系上下文,推断出需要的信息。7细节理解题。根据文中第一段 Mrs Wilson likes to ask her husband to go shopping with her on Sundays. 威尔逊太太喜欢让她丈夫星期天和她一起去购物。 可知,故选D。8细节理解题。根据文中第三段内容可知, 威尔逊先生为他妻子买的所有东西买单。故选C。9推理判断题。根据文中最后一段 his wife looks up at the moon

    34、 and says, Look, Andy. Is the moon so beautiful?他的妻子抬头看着月亮说:“看,安迪。月亮很美吗?” 可推知,威尔逊太太是想让安迪欣赏月亮,故选B。【答案】10B11C12B13C【解析】文章大意:文章主要介绍了一个年轻人买到不同颜色的袜子后的经历。【点评】考查阅读理解,本文涉及细节题、推断题两种常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息。10细节理解题。根据 A young man goes to the city and buys himself(他自己) a pair of socks. When he co

    35、mes back home, he goes to his room and tries them on. 一个年轻人到城里给自己买了一双袜子。当他回家后,他回到自己的房间试穿,可知他买完袜子就回家了。故选B。11细节理解题。根据His mother and sister are very busy and they dont say anything. 可知,没人回应是因为大家都在忙。故选C。12细节理解题。根据 When his mother finishes(结束) cooking, she goes to her sons room and changes the green sock

    36、 into blue. 可知,妈妈煮好饭才去换另一种颜色的袜子。故选B。13推理判断题。根据 After supper, his sister goes to her brothers room and changes one blue sock into green without saying anything to anyone. 晚饭后,他的妹妹去她哥哥的房间,把一只蓝色的袜子换成绿色,没有对任何人说任何话,以及上文 When his mother finishes(结束) cooking, she goes to her sons room and changes the green

    37、 sock into blue. 当他妈妈做完饭后,她来到她儿子的房间,把绿色的袜子换成蓝色,可知最后袜子的颜色还是不一样。故选C。【答案】14C15B16A17D【解析】文章大意:文章主要介绍了张先生去给女儿买礼物的故事。【点评】考查阅读理解,细节题要注意从文中寻找答案。14细节理解题。根据 Mr Zhang has a big wallet 可知张先生有个大钱包。故选C。15细节理解题。根据 Today is his little daughters birthday. He wants to buy something for her as a birthday present, so

    38、he goes into a shopping mall. 今天是他小女儿的生日。他想给她买点东西作为生日礼物,所以他去了一家购物中心,可知是因为今天是女儿的生日。故选B。16细节理解题。根据 His little daughter is good at singing and likes music, but she does not know how to use a CD player. 他的小女儿擅长唱歌,喜欢音乐,但她不知道如何使用CD播放器,可知是因为女儿不会用CD播放器,所以没有买。故选A。17细节理解题。根据 Finally, Mr Zhang sees two lovely

    39、teddy bears and decides(决定)to buy them. 可知,张先生最后买了两只泰迪熊。故选D。【答案】18D19A20D21A【解析】文章大意:本文主要讲述了母亲节这天一个男人和一个小女孩之间发生的事情,从小女孩在母亲节这天给死去的妈妈买玫瑰花这件事中给这个男人一个启示,爱需要陪伴。【点评】考查阅读理解。本文考查细节理解题和主旨大意题。细节理解题从文中可以找到答案。主旨大意题需要通读全文,找出文章大意。18细节理解题。根据文中第一段 A man stops his car at a flower shop to order some flowers to his mo

    40、ther, 可知,这个男人在花店里为他的妈妈订了一些花,故选D。19细节理解题。根据文中第一段 But I only have seventyfive cents(美分), 可知,这个女孩有75美分,故选A。20细节理解题。根据文中第二段 As they leave he helps her to ride home. She says, Yes, please! You can take me to my mother. She leads him to a cemetery(墓地). 可知, 这个男人骑着车带着女孩去了墓地,故选D。21主旨大意题。根据本文内容可知,本文主要讲述了母亲节这天

    41、一个男人和一个小女孩之间发生的事情,从小女孩在母亲节这天给死去的妈妈买玫瑰花这件事中给这个男人一个启示,爱需要陪伴。所以本文的标题可以是:母亲节,故选A。【答案】22C23D24A25B【解析】文章大意:本文主要介绍了我是如何在朋友的帮助下进行网购的。【点评】考查阅读理解。本文考查细节理解题,词句猜测题和主旨大意题。细节理解题从文中可以找到答案;词句猜测题应该根据前后文猜出单词意思;主旨大意题需要通读全文,找出文章大意。22细节理解题。根据文中 many things my daughter wants are not in shops or their prices are too high

    42、. 可知,作者想网购是因为商店里的东西价格都很高。故选C。23细节理解题。根据文中 First, And then I need to be careful with the delivery charge(运费) because they can be very different. My friends also tell me that online shopping is easy, but I should get into good sites. And last but important, they tell me that if I feel good about a sit

    43、e, there may be a good reason. 可知,作者从朋友那里一共得到了四个建议,故选D。24词句猜测题。根据前面 My friends also tell me that online shopping is easy, 我的朋友也告诉我网上购物很容易, 和此处的转折but可知,网上购物应该是进入好的网站,所以sites是网站的意思,故选A。25主旨大意题。根据本文内容可知,本文主要介绍了我是如何在朋友的帮助下进行网购的。所以本文主要是关于网购的,故选B。H【答案】(1)B(2)B(3)C【解析】细节理解。根据第一段 Ann is shopping with her mo

    44、ther. 可知他们在买东西,故选B。细节理解。根据第一段She wants her mother to buy a sweater for her可知她想要一件毛衣。故选B。细节理解。根据第二段In a clothes shop, she finds an orange one. She tries it on, but its too small. She wants a bigger one, but the bigger ones are not orange.可知第一家店里的橙色毛衣太小,大号的毛衣不是橙色的。所以C正确。考查对篇章的把握和对细节的识别能力,答题时注意紧扣问题中的关键词,在文章中寻找答案。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 7 Shopping-【教材同步拓展阅读】2022-2023学年七年级英语上册(牛津译林版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-783015.html
    相关资源 更多
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含完整答案【典优】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含完整答案【典优】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含完整答案【全国通用】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含完整答案【全国通用】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含完整答案【全优】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含完整答案【全优】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含下载答案.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含下载答案.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题各版本.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题各版本.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及解析答案.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及解析答案.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(网校专用).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(网校专用).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(精选题).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(精选题).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(真题汇编).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(真题汇编).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(最新).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(最新).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(易错题).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(易错题).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(夺冠).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(夺冠).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(名师系列).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(名师系列).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(历年真题).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(历年真题).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(全国通用).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(全国通用).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(全优).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(全优).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案解析.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案解析.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案参考.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案参考.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案免费下载.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案免费下载.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案免费.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案免费.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案下载.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案下载.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【考点梳理】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【考点梳理】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【网校专用】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【网校专用】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【精选题】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【精选题】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【精品】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【精品】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【真题汇编】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【真题汇编】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【有一套】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【有一套】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【最新】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【最新】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【新】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【新】.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1