《二轮参考》赢在高考2016高三英语二轮复习高考仿真测试四 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 二轮参考 二轮参考赢在高考2016高三英语二轮复习高考仿真测试四 WORD版含解析 二轮 参考 高考 2016 英语 复习 仿真 测试 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考仿真测试(四)(用时:120分钟满分:150分)一、第一部分英语知识运用(共两节,满分40分)1.第一节单项填空(共10小题;每小题1分,满分10分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。1I heard you bought a new house in the northern suburbs. It came on the market on Monday,and I bought it three days later.A.Of course.B.Thats right.C.How could it be?D.All right.答案:B解析:考查交际用语。解题
2、时应把握好对话的整体内容,根据上下句内容作出选择。根据答语可知,后者同意前者的说法,因此用Thats right.意思是“是的”。2.Attracted by its living and working conditions,people from cultures choose to settle in America.A.diverseB.familiarC.fantasticD.traditional答案:A解析:考查形容词辨析。根据全句句意此处应为“来自不同文化的人选择在美国居住”。diverse“多种多样的”;familiar“熟悉的”;fantastic“了不起的”;tradit
3、ional“传统的”。3.You worry about my studiesI know quite clearly what to do at school.A.shouldntB.mustntC.needntD.cant答案:C解析:考查情态动词的用法。根据破折号后的内容可知,此处表示“没有必要担心我的学习”。4.One of the tasks of education is to develop childrens ability of solving problems .A.independentlyB.personallyC.individuallyD.excellently答案
4、:A解析:考查副词辨析。句意为:教育的任务之一是培养孩子们独立解决问题的能力。independently“独立地”;personally“个人地,私人地”;individually“个别地”;excellently“极好地”。5. into his eyes,I realized that something unusual must have happened.A.LookingB.LookC.To lookD.Looked答案:A解析:考查非谓语动词。在本句中非谓语动词作状语,它与I之间是主动关系,时间与句子谓语同步,因此选A项。6. was often the case,Miss Wan
5、g was the first to arrive at the school in the morning.A.WhichB.WhatC.AsD.It答案:C解析:考查非限制性定语从句。句意:情况经常是这样,王老师是早上第一个到学校的。这里用as引导非限制性定语从句,指代后面的句子,which也可以引导非限制性定语从句,但是which不能放在句首,故选C项。7.He thinks that girls are smarter than boys when it comes to learning English.But two years ago he thought .A.soB.othe
6、rwiseC.oppositeD.different答案:B解析:考查副词。句意:当说到学习英语的时候,他认为女孩比男孩更聪明。但是两年前,他想法不同了。这里需要副词,但是C、D两项都是形容词,从but可知他不这么想,排除A项,故选B项。8.The family were holidaying in the country the rain poured down.A.whenB.asC.whileD.since答案:A解析:考查连词。句意:家人正在乡村度假,这时雨倾盆而下。when表示“这时”,be doing sth. when.意为“正在做某事,这时”,故选A项。9.What were
7、you saying just now?.Lets get down to the English speaking contest tomorrow.A.Dont mention itB.Take it easyC.Thats all rightD.Forget it答案:D解析:考查交际用语。Dont mention it“不用谢”;take it easy“放轻松”;Thats all right“没关系”;forget it“忘了吧,没关系”。句意:你刚刚在说什么?算了,我们开始谈明天的英语演讲比赛。故选D项。10.Sorry,I have to now.Its time for cl
8、ass.OK,Ill call back later.A.hang upB.break upC.give upD.hold up答案:A解析:考查动词短语的辨析。句意:“对不起,我不得不挂断了。该上课了。”“好的,一会我给你打过去。”hang up“挂断”;break up“破裂,解散”;give up“放弃”;hold up“坚持”。11.第二节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。(2014江西)“Mum,can I invite my classmate Brett over to s
9、tay tomorrow night,please?Its Friday,and we dont have any 11.Can I,please?” Mum was sitting at the kitchen table.Dad was 12 next to her,resting his head on his arms.Mum could 13 that James wanted so badly to have his friend over.“Im so sorry,James,” she said.“Im never allowed to have friends come to
10、 the house?Why,Mum?”James asked sadly,almost in 14.“I know its 15 for you,”Mum said softly.“But Im just worried other people might think were a little.strange.And then they would make fun of you.”“No,they wouldnt,Mum,”James protested.“Were not 16 at all.Were just ordinary people.”Mum sighed heavily.
11、“To tell you the truth,James,my neck has been so painful that its given me a heavy 17.And your poor fatherhe doesnt feel 18.He really needs a rest.”“I can help,Mum!”James said.“19 I can make you and Dad feel better,can Brett come over?Please?”“Well.”Mum began.“Great!Thanks,Mum!”James almost shouted.
12、“Just sit there,dont move.” He rushed over to the kitchen drawer and 20 what he neededtwo spanners(扳手).“Hang on,Mum,”he said.“This wont take a second.”After some 21,James was finished.With a smile of 22 on his face he said,“There!How does that feel?” “Oh,James,” Mum said.“Thats much better!How did y
13、ou do it?”“Easy,” James said 23.“Dad had tightened your neck bolts(螺栓) too much!I just 24 them slightly!I learned that in robotic science at school.”“What about your father?Can you 25 him?” asked Mum.“Ill try,”James replied.He 26 up Dads hair at the back of his neck,and plugged the electric wire int
14、o Dads head.Then he turned the 27 on.Dad opened his eyes and 28 immediately.“He just let his 29 run too low,thats all,” James said.“Shall I tell Brett to come over straight after school tomorrow?”“I guess so,” replied Mum.“Your friends will just have to 30 that we are a very unusual family.Thanks,so
15、n!”【语篇导读】本文是一篇科幻故事,讲述了詹姆斯利用自己在机器人科学课程上所学到的知识给机器人父母做了修理并成功地说服了父母将其同学邀请到家里来玩的故事。11A.chanceB.messageC.homeworkD.difficulty答案:C解析:前文提到是周五,快到周末了,此处强调他们没有任何作业,故想邀请同学来家里玩。homework“作业”;chance “机会”;message “信息”;difficulty“困难”。12.A.asleepB.readingC.aloneD.standing答案:A解析:根据后半句“resting his head on his arms”可知爸爸
16、头枕着胳膊在休息,再根据倒数第二段第四句“Dad opened his eyes.”可知,爸爸当时睡着了。13.A.explainB.seeC.agreeD.doubt答案:B解析:此处表示妈妈能看出詹姆斯极想将其同学邀请到家里来。see “看出”;explain“解释”;agree“同意”;doubt“怀疑”。14.A.terrorB.tearsC.surpriseD.silence答案:B解析:根据前文“James asked sadly”可知詹姆斯非常伤心,几乎要哭了,故选B项。in tears“眼泪汪汪地”;in terror “恐惧地”;in surprise “吃惊地”;in si
17、lence “寂静地,无声地”。15.A.fairB.easyC.goodD.hard答案:D解析:由后文的“But”可知此处表示“这对你来说很难”。故选D项。16.A.strangeB.normalC.popularD.anxious答案:A解析:根据前文妈妈担心其他人会认为他们很奇怪可知此处表示“我们一点也不奇怪”,故选A项。17.A.headacheB.lossC.taskD.day答案:A解析:前文提到妈妈的脖子很疼,故应该是连带着头疼。headache“头疼”;loss“损失”;task“任务”;day“日子”。18.A.illB.funnyC.sorryD.well答案:D解析:根
18、据后文他的爸爸的确需要休息可知爸爸这几天感觉不好,故选D项。well“感觉好,身体健康”;ill “生病的”;funny“滑稽的”;sorry“后悔的,遗憾的”。19.A.AsB.IfC.SinceD.Before答案:B解析:此处表示条件,本句句意为:“如果我能让你和爸爸感觉好一点的话,Brett能来吗?”20.A.keptB.controlledC.foundD.returned答案:C解析:他跑到厨房打开抽屉找到了自己所需要的东西。find“找到”;keep“保持”;control“控制”;return“归还”。21.A.requestsB.thoughtsC.repairsD.inst
19、ructions答案:C解析:前文提到他让妈妈稍等片刻,故应是做了一番修理之后,詹姆斯结束了工作。repair“修理”;request“要求”;thought“思想”;instruction “说明”。22.A.sympathyB.satisfactionC.bitternessD.politeness答案:B解析:前文提到他结束了自己的工作,后文提到妈妈的感觉很好,故此处表示他面带满意的微笑。satisfaction“满意,满足”;sympathy“同情”;bitterness“痛苦”;politeness“礼貌”。23.A.embarrassedlyB.gratefullyC.impati
20、entlyD.proudly答案:D解析:前文提到妈妈感觉好多了,故此处指的是詹姆斯对自己所做的事情感到很自豪,故选D项。proudly“自豪地”;embarrassedly “尴尬地”;gratefully“感激地”;impatiently“不耐烦地”。24.A.adjustedB.collectedC.producedD.covered答案:A解析:前文提到爸爸将妈妈脖子上的螺栓拧得太紧了,此处表示“我”只是将它们稍微调了一下。adjust“调整”;collect“收集”;produce“生产”;cover“覆盖”。25.A.greetB.accompanyC.helpD.ask答案:C解
21、析:根据前文“I can help,Mum!”及后文他使爸爸感觉好一些可知此处妈妈问他能否帮爸爸调整一下可知选C项。greet“问候”;accompany“陪伴”;ask“询问”。26.A.liftedB.caughtC.gaveD.filled答案:A解析:根据后文将电线插到爸爸的头上可知此处表示他将爸爸的头发挽上去,故选A项。lift up “抬起,提起”;catch up “赶上”;give up “放弃”;fill up “填充,填满”。27.A.televisionB.powerC.lightD.gas答案:B解析:前文提到将电线插到爸爸的头上,故此处指的是将电源打开。turn th
22、e power on “打开电源”;turn the television on “打开电视”;turn the light on “打开灯”;turn the gas on “打开煤气”。28.A.grew upB.lay downC.broke downD.sat up答案:D解析:前文提到爸爸睁开眼,后文提到一切都很好,故此处表示的是爸爸接着就能坐起来了。grow up “长大”;lie down “躺下”;break down “出毛病,不运转”;sit up “坐起来”。29.A.foodB.temperatureC.batteryD.blood答案:C解析:根据前文将电线插到爸爸的
23、头上可知是给爸爸身体里的电池充电。爸爸感觉不好的原因就是电压过低,即电量不足。battery“电池”;food“食物”;temperature “温度”;blood“血液”。30.A.proveB.expectC.suspectD.accept答案:D解析:根据前文詹姆斯所做的一切及妈妈同意他将同学邀请到家里来玩可知,此处表示“你的朋友们一定会接受我们是一个不一般的家庭的”。accept“接受”;prove “证明”;expect“期望,预料”;suspect“怀疑,猜测”。31.第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
24、(共20小题;每小题2分,满分40分)ALord Byron is one of the most excellent representatives of English Romanticism(浪漫主义) and one of the most influential poets of the time.His best-known works are Childe Harolds Pilgrimage and Don Juan.Byrons fame lies not only in his writings,but also in his life.He was described b
25、y Lady Caroline Lamb as “mad,bad,and dangerous to know”.Born on January 22,1788,Byron spent his early years in Aberdeen,and was educated at Harrow School and Cambridge University.In 1809,he left for a two-year tour of a number of Mediterranean countries.He returned to England in 1811,and in 1812 the
26、 first two cantos(篇) of Childe Harolds Pilgrimage were published.Byron became famous overnight.In 1815,Byron married Annabella Milbanke,with whom he had a daughter.The couple separated in 1816.Facing the pressure of his failed marriage and huge debts,Byron left England in April 1816 and never return
27、ed.He spent the summer of 1816 at Lake Geneva with Percy Bysshe Shelley.Byron traveled to Italy,where he was to live for more than six years.It was in this period that Byron wrote some of his most famous works,including Don Juan.On April 19,1824,he died from fever at Missolonghi,in Greece.His death
28、was mourned throughout Britain.His body was brought back to England and buried at his hometown in Nottinghamshire.Byron influenced many authors and artists of the Romantic Movement during the 19th century.【语篇导读】本文介绍了19世纪英国著名的诗人拜伦的一生及其对浪漫主义文学的影响。31Whats the text mainly about?A.Byrons career and his w
29、orks.B.Byrons two famous works.C.Byron spent most of his time abroad.D.Byrons influence on the Romantic Movement.答案:A解析:主旨大意题。全文介绍了拜伦的生平及作品。32.How old was Byron when he was famous?A.21 years old.B.22 years old.C.23 years old.D.24 years old.答案:D解析:推理判断题。根据第三段内容他1788年出生及1812年成名可知,拜伦成名时24岁。33.Byron lef
30、t his mother country because of .A.his tiredness of his hometownB.his tour to Mediterranean countriesC.his failed marriage and huge debtsD.his seeking for his materials for his creation答案:C解析:细节理解题。根据文章第四段的“Facing the pressure of his failed marriage and huge debts.”可知答案。34.Which should be the right
31、order according to the text?a.Studied at Cambridge University.b.Lived at Lake Geneva.c.Married Annabella Milbanke.d.Wrote the famous work Don Juan.A.c-b-d-aB.b-d-a-cC.d-a-b-cD.a-c-b-d答案:D解析:细节理解题。根据第三、四、五段内容可知答案。35.BDelaying the school starting age can improve childrens grasp of reading at the end o
32、f primary education,according to research.Academics suggested that children given more time to naturally develop their language skills in the early years had a better foundation when they started schooling at seven.The study,based on an analysis of pupils in New Zealand,will raise fresh concern over
33、 reforms of pre-school education,which appears to place a greater focus on the reading skills at an increasingly early age.Most British schoolchildren already start classes earlier than their peers in many other European nations.Children are normally expected to be in lessons by five,although most a
34、re enrolled(入学) in classes aged four.But the latest study found that children who begin decoding(解读) words later than their peers can “eventually achieve equally in reading fluency”.“Our findings suggest that success at reading is not assured by an earlier beginning,”it said.Researchers tracked hund
35、reds of children who started formal schooling at different ages.This included those who joined New Zealand state schools at five and others who were allowed to delay formal tuition(教学) until seven.The second group remained in nurseries for two more years,where written language is banned to encourage
36、 the development of oral communication and children spend time on play-based activities,such as painting,drawing,cooking,singing or oral storytelling.Children were given reading tests at different stages during the first six years of their primary education to assess their ability to decode individu
37、al words and fluently read a passage of text.The study found that those learning to read later had caught up by the age of 10 and actually had “slightly better reading comprehension” before the end of primary education.“Instead of focusing on developing decoding-related skills between the ages of fi
38、ve and seven,in the first years of school,it seems that the environments in the Steiner kindergartens favored language development,which later feeds into reading comprehension,”said the research.【语篇导读】英国推迟入学年龄,提倡七岁上学。七岁上学似乎能让孩子有更好的阅读理解能力。35It can be learned from the text about the study that .A.it i
39、s based on an analysis of the students in the UKB.it causes new worries on the reform of educationC.it shows reading at an early age ends up betterD.it is focused on the students in high schools答案:B解析:细节理解题。根据第三段的“The study.will raise fresh concern over reforms of pre-school education.”可知答案。36.What
40、do the kids do in nurseries according to the text?A.They are encouraged to do writing exercises.B.They spend less time on oral communication.C.They mainly attend play-based activities.D.They are forced to attend language tests.答案:C解析:细节理解题。根据第七段的“.children spend time on play-based activities,such as
41、.”可知答案。37.What may also contribute to the development of reading according to the last paragraph?A.Ages.B.Language skills.C.Favors.D.Environments.答案:D解析:细节理解题。根据最后一段的“.it seems that the environments in the Steiner kindergartens favored language development.”可知答案。38.Which part of a website is this te
42、xt probably taken from?A.Education.B.Science.C.Economy.D.Entertainment.答案:A解析:推理判断题。本文讲的是孩子上学方面的问题,故应属于教育方面的内容,故可知答案为A项。39.CForbes set out to determine which masters degrees would provide the best long-term opportunities,based on the salary and employment outlook.To find the mid-career average pay f
43、or the 35 popular degrees,we turned to P,which lets users compare their salaries with those of other people in similar jobs by gathering real-time salary data from its 35 million profiles.We then looked at the Bureau of Labor Statistics employment estimate data to see how fast employment was expecte
44、d to increase between 2010 and 2020 in popular jobs held by people with each degree.Finally we averaged each degrees pay rank and estimated growth rank to find the best and worst masters degrees for jobs.Physician assistant degree is at the top of the Forbes third-annual look at the best masters deg
45、rees for jobs.Physician assistants are medical professionals who provide diagnostic and preventative health care services under the guidance of doctors.“Both an aging population and health care reform are contributing to a higher demand for health care services,”says Katie Bardaro,Payscales lead eco
46、nomist.They dont earn as much as doctors,but their mid-career average pay is $97,000.Another advantage of a physician assistant degree:employment opportunities are expected to grow 30% by 2020(from the 2010 employment numbers),according to the Bureau of Labor Statistics.By our count,computer science
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-787270.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
