《二轮参考》高优指导2016高三英语二轮复习专题能力训练十二 阅读理解(三) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 二轮参考 二轮参考高优指导2016高三英语二轮复习专题能力训练十二 阅读理解三 WORD版含解析 二轮 参考 指导 2016 英语 复习 专题 能力 训练 十二 阅读 理解 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、专题能力训练十二阅读理解(三)能力升级训练第35页A(2014沈阳质量检测一)If you bought some candy months ago but never ate it,how can you tell whether it is still safe to eat?The easiest way is to check the “use-by date”printed on the wrapper.If that date has already passed,youre likely to throw the candy away.But is that really nec
2、essary?According to a new report from the US Natural Resources Defense Council(NRDC),tons of food is wasted each year,largely because people dont fully understand what expiration dates,or “use-by dates”,actually mean.Food dating was introduced in the 1970s because consumers wanted more information a
3、bout the things that they were eating.When they first showed up,use-by dates were only supposed to indicate freshness because producers wanted their products to be tasted in their best conditions.But the truth is that these dates arent related to the risk of food poisoning or food-born illness,accor
4、ding to Time News.However,most customers misinterpreted use-by dates and related them to the safety of the food,and they still largely do now.Eggs,for example,can still be eaten three to five weeks after purchase even though the use-by date is much earlier.When their use-by dates pass,strawberry-fla
5、vored drinks may lose their red color and biscuits may lose their crunch(嘎吱嘎吱的声音),but they are not harmful.“Its a confusing subject,the difference between food quality and food safety,”said Jena Roberts,vice president of National Food Lab,a US food testing company.“Even in the food industry I have c
6、olleagues who get confused.”This is why scientists are calling for a standard explanation to be printed following the use-by dates.“We want this to be clearly communicated so consumers are not misunderstanding the date and contributing to a lot of waste,”said Dana Ganders,a staff scientist with the
7、NRDC.But this wont be a mistake that is easy to correct since people have believed it for so long.Another problem is that the quality levels of different foods change differentlysome are still safe to eat long after their use-by date while others are not.As a result,food industry officials are now t
8、hinking of changing the use-by date to a date indicating when food is most likely to go bad.【语篇导读】本文是一篇说明文。大多数人都认为保质期一到,食物就不能吃了。读过这篇文章后,你将发现事实并非如此。1.The use-by date was first intended to .A.tell the freshness of foodB.show the safety of foodC.give a warning of food poisoningD.indicate the relation b
9、etween food and illness答案:A解析:细节理解题。根据第三段第二句中的 “When they first showed up,use-by dates were only supposed to indicate freshness” 可知,应选A项。2.The underlined word “misinterpreted” in Paragraph 4 probably means “”.A.made guesses aboutB.formed a wrong idea aboutC.made wrong use ofD.took no notice of答案:B解析
10、:词义猜测题。根据文章第四段的第一句和第六段的内容可知,此处指人们误以为这些日期和食品是否有毒或者是过期后食用是否会导致疾病有关。故选B项。3.Which of the following is TRUE?A.Most customers understand what use-by dates mean.B.“Use-by dates”have existed for more than 50 years.C.Biscuits cant be eaten when not as crunchy as they were bought.D.Even after their use-by dat
11、es pass,some foods are still safe to eat.答案:D解析:正误判断题。根据第五段的内容可知,很多食品尽管过了保质期,但是仍然能吃,故选D项。4.Scientists are calling for a standard explanation to be printed together with the use-by dates because .A.use-by dates are not helpful or reliableB.more consumers get worried about food safetyC.most consumers
12、often misunderstand use-by datesD.the quality level of different foods changes differently答案:C解析:细节理解题。根据第六段的内容和第七段的第二句可知,科学家解释保质期是因为很多人误解了它的含义。故选C项。B(2014河北保定一模)No one knows how much money Dr.Lyle Tullis gave away to students.I was his colleague for nearly a decade and I never stopped being amazed
13、at his generosity.Our college has a program of providing cross-cultural experiences for students.Lots of students take advantage of summer experience overseas.I discovered that no group left for overseas without some of its members receiving financial help from Dr.Tullis.It wasnt that he made a lot
14、of money.For one thing,he taught in a church-run school.There,his salary was half of what those people earned in a tax-supported school.Other colleagues occasionally complained about the low pay.Not Lyle Tullis.Occasionally some professors would leave our campus for a better-paid position.They told
15、me they did so because,with better pay,they could provide for their families.The size of Lyle Tullis paycheck never seemed to be the most important thing to him.I realized that one day when I was thanking him for helping a student,his eyes shone as he said to me,“Ive got so much money that I dont kn
16、ow what to do with it.So,I just give it away.”Most people wouldnt have thought that way.Dr.Tullis drove one of the oldest cars on campus.It was even older than almost any of the students cars.His home,while comfortable,was not fancy at all.But Lyle Tullis lived with the feeling that he had so much m
17、oney that he needed to give it away.He was one of the favorite on campus.Cynics(愤世嫉俗者) might say he bought fame.But they would misunderstand.Lyle wanted to devote his life,all of it,to helping others.【语篇导读】本文是一篇记叙文,介绍了慷慨大方的Lyle Tullis的事迹,他自己开着破旧的汽车,过着简朴的生活,而且挣的工资也不多,却一直在资助那些参加文化交流的学生。5.What does the
18、 first paragraph mainly talk about?A.Dr.Tullis was very popular with his students.B.The author was wondering why Dr.Tullis gave students money.C.Dr.Tullis was generous in giving his students financial help.D.The author had a program of providing cross-cultural experiences for students.答案:C解析:段落大意题。根
19、据第一段内容可知,在作者和Lyle Tullis成为同事的近十年里,每一次参加文化交流的学生中都有受到Lyle Tullis经济帮助的。故选C项。6.Why did Dr.Tullis give his money away?A.He had a good fortune.B.He wanted to buy fame.C.He was ready to help the students in need.D.He didnt know where to put it away.答案:C解析:推理判断题。根据文章第二段的第二、三句话可知,Lyle Tullis在教会学校教书,工资是其他靠税收支
20、持的学校教师的一半,因此A项不正确;根据文章最后一段的内容可知,B项的说法不正确;根据文章第四段中的 “Ive got so much money that I dont know what to do with it.So,I just give it away.” 可知,D项的说法不正确;只有C项 “Lyle Tullis准备帮助那些需要帮助的学生”,符合文章意思。故选C项。7.We can learn from the text that .A.Dr.Tullis was very content with his low payB.Dr.Tullis cared little abou
21、t his familyC.the author felt confused about Dr.Tullis generosityD.many people would misunderstand Dr.Tullis答案:A解析:细节理解题。根据文章第五段的最后一句 “But Lyle Tullis lived with the feeling that he had so much money that he needed to give it away.” 可知,Lyle Tullis对他的低工资感到满足。故选A项。8.Which of the following can best des
22、cribe Dr.Tullis?A.Honest.B.Generous.C.Friendly.D.Conservative.答案:B解析:推理判断题。根据全文可知,虽然Lyle Tullis挣的工资不多,过着简朴的生活,却每次都资助那些参加文化交流的学生,可知他是慷慨的,故选B项。C(2014安徽安庆二模)Chinas new term,tuhao,may be in next years Oxford English Dictionary.The word caught the attention of the dictionarys editing team after BBCs rece
23、nt program on influential Chinese words.“If its influence continues,it is very likely to appear on our updated list of words,”said Julie Kleeman,project manager with the editing team.In Chinese tu means uncouth(粗鲁的) and hao means rich.It has traditionally been referred to rich people who throw their
24、 weight around in Chinas countryside.The word became more popular in September with the launch of Apples new gold-colored iPhone,which is loved by Chinas rich people.The color became known as “tuhao gold”.The word is now also used by the online community to refer to people who have the cash but lack
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-787286.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
