《学考优化指导》2016-2017学年高一英语(北师大版)必修1练习:阶段测试二 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 学考优化指导
- 资源描述:
-
1、阶段测试二第卷第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AWhen you go to St.Petersburg, the number of attractions can seem large.If youre short of time, or just want to be sure to hit the highlights, these are the top must-see sights in St.Petersburg.1.The Hermitage MuseumT
2、he Hermitage Museum is one of the most important sights to see for any visitor to St.Petersburg.There you can see lots of different paintings of old masters inside Hermitage.Prepare to come face-to-face with classic Western artists.2.Kizhi IslandKizhi Island is an open-air museum of wooden buildings
3、 from the Karelia Region of Russia.These impressive structures are made entirely without nails(钉子)the wood fits together with joints and grooves(沟槽).3.PeterhofPeterhof is as beautiful as it is fun.Youll be charged for admission(门票), but go to Peterhof when the fountains(喷泉) are working during the da
4、y in the summer.They are shut off in winter evenings.4.The Church of the Savior on Spilled Blood Love it or hate it, the Church of the Savior on Spilled Blood in St.Petersburg is an enthralling must-see sight.The beautiful look may make your eyes brighten, and the paintings inside the church will ma
5、ke you say “Wow!”5.The Bronze Horseman StatueThe so-called Bronze Horseman is a part of Russian culture and a symbol of St.Petersburg.Made famous by Alexander Pushkin, this statue of Peter the Great sitting on his horse can truly show Peter the Greats influence on the Russian idea of greatness.1. If
6、 you are interested in paintings, youd better go to .A.the Hermitage Museum and PeterhofB.the Hermitage Museum and Kizhi IslandC.Kizhi Island and the Church of the Savior on Spilled BloodD.the Hermitage Museum and the Church of the Savior on Spilled Blood答案:D提示:细节理解题。艾尔米塔什博物馆和滴血大教堂里都有油画(paintings),对
7、此感兴趣的游客可以在这两个地方一饱眼福。2.The man on the Bronze Horse refers to .A.StalinB.Peter the GreatC.ByzantineD.Alexander Pushkin答案:B提示:细节理解题。从文章最后一段中“.this statue of Peter the Great sitting on his horse can .”可知马背上的人是彼得大帝。3.What can we know from the passage?A.You can visit Peterhof free of charge.B.The building
8、s on Kizhi Island are made of wood.C.The fountains in Peterhof can be seen all year round.D.The largest collection of Russian art is in the Hermitage Museum.答案:B提示:细节理解题。从对基济岛的介绍中可知B项正确。参观彼得宫要收费,故A项错误。彼得宫的喷泉只在夏季的白天开放,故C项错误。没有提及俄罗斯最大艺术收藏在艾尔米塔什博物馆,故D项错误。4.The main purpose of this passage is to .A.attr
9、act tourists to visit St.PetersburgB.show the wonderful history of RussiaC.persuade artists to study St.PetersburgD.introduce the famous buildings in Russia答案:A提示:推理判断题。从文章第一段就可看出这是一篇向游客宣传圣彼得堡的旅游景点的文章,目的在于吸引人们前去参观游览。BOn June 9,2012,Ana Martinez,then 18,got ready for her prom(舞会).She wore a beautiful
10、 purple dress.Ana was one of the 75 teens at the New York-Presbyterian Morgan Stanley Childrens Hospital(MSCH) prom.This event is held each year for teens too sick to go to their own proms.“It was a special night.I got to forget that I have cancer,”said Ana.“The prom made me feel like a princess(公主)
11、.”Teens with serious illnesses can spend a lot of time in the hospital.Brandon Pimentel,then 15,said that teens like him“dont get to go to events like this because theyre too busy being sick”.But the prom was one event that Brandon,Ana,and many others didnt have to miss.And just like any other prom,
12、the MSCH party had beautiful clothes,great food,music,and dancing.The prom was held in the hall of the hospital.It was decorated(装饰) and transformed into a ballroom(舞厅).Outside the ballroom,medical equipment was set up just in case any of the teens at the prom needed medical help.(No one did.)The pr
13、om was planned by a group of teen patients who wanted it to feel like a real prom.By 10 p.m.,some of the teens had gone back to their rooms,because they were too tired to last the entire night.But everyone seemed to have had a great time.Ana said that prom made her feel more normal and it was an eve
14、nt she would always remember.5.What happened to Ana Martinez on June 9,2012?A.She left New York.B.She joined a dance party.C.She found she had cancer.D.She celebrated her 18th birthday. 答案:B提示:细节理解题。根据第一段的内容可知,2012年6月9日,Ana Martinez在医院与病友们参加了一场属于他们自己的舞会。 6.The sentence“No one did.”in Paragraph 6 mea
15、ns .A.no one liked the ballroomB.no one danced at the promC.no one got sick at the promD.no one thought it was a real prom答案:C提示:推理判断题。因为参加舞会的75个少年都身患疾病,所以在他们尽情享受舞会带给他们快乐的同时,门外的医疗设备时刻准备着以防他们中的任何一个需要医疗救助。但事实上却没有一个人需要。由此可知,舞会中没有一个人觉得不舒服。 7.What can we learn about the MSCH party?A.It lasts until 10 p.m
16、.B.It is held every year.C.It is open to the public.D.It is held by teen parents.答案:B提示:细节理解题。根据第一段的“This event is held each year for teens too sick to go to their own proms.”可知,MSCH party每年举办一次。 8.All the 75 teens at this years MSCH party were very .A.tiredB.angryC.happyD.nervous答案:C提示:推理判断题。根据倒数第二
17、段的“But everyone seemed to have had a great time.”可知,今年参加MSCH party的75个少年都很高兴地度过了一段美好时光。CLast summer I was lucky enough to participate in a volunteer adventure to Kenya,in association with Virgin Atlantics Be the Change programme and childrens charity,Free the Children.The moment I read the e-mail sa
18、ying that I had been accepted into Free the Childrens Virgin Atlantic scholarship trip to Kenya,I had no idea how much it was going to change my life.I thought the trip would be a great way to learn about life in one of the most rural areas of Kenya,but I never thought about how deeply I might be af
19、fected by this once-in-a-lifetime opportunity.When we entered the Masai Mara,the first thing that struck me was how unbelievably beautiful it was.As I looked closer to it,I realised there was something even more beautiful:the people.I have never been to a place where the saying “the people are what
20、make the place” was more true.The way they wave at you excitedly as you drive past,shouting “Jambo,Jambo!” is something that I have never experienced.They are always smiling and welcoming and it made me realise that,if everyone were to act like this,the world would be a much happier place.The most a
21、mazing thing about the trip was that we werent treated like tourists for one second.We were able to experience every little detail.We built foundations,carried ten litres of water.The one thing I will never forget is visiting Emorijoi Primary School.Let me describe like this:As soon as you entered t
22、hrough the gates,you would hear someone shouting your name.Then you looked and realised that it was the same little girl that you were playing football with the last time you visited.There are no words to explain how much I miss Kenya.It feels like there is a piece of string attaching me to everyone
23、 that I met there.They will stay with me forever and always be in my heart.9.When the author was informed she was in the volunteer adventure,.A.she thought little of itB.she pretended to be excitedC.she became proud of herselfD.she hoped to learn more about Kenya答案:A提示:细节理解题。从第一段可知,作者并未想到这次肯尼亚之行会对自己
24、产生很大的影响,故选A项。10.What made the Masai Mara much more beautiful?A.The local people.B.The scenery.C.The lovely children.D.The primary school.答案:A提示:细节理解题。从第二段第二句话可知,作者认为,因为有了人,肯尼亚的风景才显得格外美丽,故选A项。11.According to the passage,“Jambo” is actually a way to .A.say thanks to the visitorsB.praise those beautifu
25、l visitorsC.greet the new visitorsD.express their happiness答案:C提示:推理判断题。从第三段第一句话可知,肯尼亚人说的Jambo一词,实际是向游客打招呼。12.Which word can best describe the authors feeling of the adventure?A.Calm.B.Unexpected.C.Upset.D.Threatened.答案:B提示:推理判断题。从第一段最后一句和最后一段可知,这次肯尼亚之行确实让作者有了意外的收获,故选B项。DBrothers Ishmael and Isadore
26、 were complete opposites.People who knew them both could hardly believe they were from the same planet,let alone the same family.The boys were not unkind toward one another,but their personalities(个性) were so different that it was difficult for them to reach a decision they both liked.Their mother f
27、requently played the judge in their disagreements.Ishmael,the older brother,was athletic.He played baseball,football,and basketball.Isadore,the younger brother,hated sports.He was quieter and less active than his brother.He preferred spending his time on the computer,making short videos and writing
28、short articles.Ishmael loved classic rock.He listened to bands like the Beatles.Isadore didnt care much for those bands.He preferred music from Central Africa.Luckily for their parents,both boys enjoyed listening to music through headphones.One other thing the brothers did agree on was that they wan
29、ted a pet.Mom had resisted getting one,but after both brothers had begged,she finally agreed.“We can get a pet,as long as you two take care of it,”she said.“That means you do the feeding,you do the training,and if it needs to be walked,you do the walking.”“No problem,Mom,”Ishmael and Isadore said to
30、gether.“Good,we all agree,”Mom said.“Now,what kind of pet are we going to get?”13.The two brothers mother often had to be the judge when they .A.played basketballB.had writing contestsC.couldnt come to an agreementD.couldnt reach a decision on headphones答案:C提示:细节理解题。根据第一段的“Their mother frequently pl
31、ayed the judge in their disagreements.”可知。14.We can learn from the text that .A.Isadore is cleverer than IshmaelB.Isadore and Ishmael like different ball gamesC.Ishmael is quieter than IsadoreD.Isadore and Ishmael have different tastes in music答案:D提示:推理判断题。根据第二段内容“Ishmael喜欢经典摇滚乐而Isadore则喜欢中非的音乐”可知,两
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-789567.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
