分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 12

类型《解析》江苏省常州市天宁区第一中学2021届高三上学期2月学情检测英语试题 WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:794727
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:12
  • 大小:35.22KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    解析 解析江苏省常州市天宁区第一中学2021届高三上学期2月学情检测英语试题 WORD版含解析 江苏省 常州市 天宁区 第一 中学 2021 届高三 上学 月学情 检测 英语试题 WORD
    资源描述:

    1、2020-2021学年江苏省常州市天宁区常州第一中学高三上学期2月学情检测第一部分 听力(共20小题,每小题1.5分,满分30分)略第二部分 阅读理解:(共两节,满分50分)第一节(共15小题,每小题2.5分,满分37.5分)ADimensions is an award winning, life changing, not-for-profit charity which promotes independence for every individual. We pride ourselves on being a values-based employer and if you are

    2、 looking for a career in care-there couldnt be anything more rewarding.We are recruiting for support workers in Brornsgrove. We believe anyone has the potential to be a great support worker. Whether you have experience or not, we will help support you to reach your full potential by providing you wi

    3、th all the necessary skill training, guidance and support you need to complete your care certificate and further qualifications. We welcome applications from everyone and value diversity in our workforce. We guarantee to interview all disabled applicants who meet the minimum criteria for the vacancy

    4、 (空缺). We support people with challenging behaviour, personal care, epilepsy (癫痫), complex needs and much more. If you have a caring, kind and thoughtful nature, we would love to hear from you.The role will involve:l Personal care for the elderlyl Support with shopping, housework including cleaning

    5、and laundryl Supporting with medicationl Supporting and encouraging people to find opportunities in education and employment, and enable them to take part in these opportunitiesFor more information about the service and people we support, please contact Alan sheward on 077660872931. What is Dimensio

    6、ns?A. A non-profit charity. B. training center. C. An employment agency. D. An advertising firm. 2. What does Dimensions take into account when recruiting a support worker? A. Experience. B. Skills. C. Values D. Health3. Which of the following does a support workers job involve?A. Treating patients.

    7、 B. Nursing the elderly.C. Cooking meals.D. Creating job opportunities.BAs the. UN struggles to win backing for a 30-day ceasefire in Syria, one Syrian musician is fighting for peace in a different way.Viola player Raghad Haddad was granted asylum (庇护) in the UK in 2017 and now lives in Brighton. To

    8、morrow, she performs in a concert at St Johns Smith Square in London to raise money for Syrians made homeless by almost seven years of civil war. Its not easy to concentrate on music when war is all around you, Haddad says, but for musicians this is often the only thing we can do. Its like a small h

    9、ome in our heart, where we can be safe for a little while. Born in Yabroud, a small town in the mountains north of Damascus, in 1981, Haddad started playing the viola when she was 16. When the civil war broke out in 2011, Haddad was 30 and had just got married. We didnt know what was going on, she s

    10、ays, just that there was something wrong.” But each day she left the house for the opera house in fear, praying that she would come back and returning relieved to have survived another day. She remembers one evening when a bomb fell on the way and twelve people were injured. In 2016, she was invited

    11、 to join an orchestra of Syrian musicians on a European tour. Haddad tried to convince her husband this was a way out-that she should claim asylum in the UK and wait for her family to join her-but with their son only three years old, he wouldnt hear of it. But eventually he came round. She was grant

    12、ed asylum six months later, with her family joining her in 2017. There are challenges in understanding how life works in new country, but Haddad says Brighton has been very welcoming. Shes hoping Thursdays concert will get a good response as well, not only by raising money for refugees, but also wit

    13、h its message that Syrians deserve to live in peace.1. Why is Raghad Haddad to perform in a music concert at St Johns Smith Square?A. To find temporary peace and safety.B. To thank the UK for granting her asylum. C. To call for a ceasefire between warring parties.D. To raise money for the homeless i

    14、n worn-torn Syria.2. Which of the following best describe Haddads daily trip to opera house?A. Dangerous. B. Romantic. C. Pleasant. D. Tiring. 3. How did Haddads husband feel about her claiming asylum in the UK?A. Supportive. B. Relieved. C. Opposed. D. Proud. 4. Whats the purpose of the text? A. To

    15、 describe the cruelty of war. B. To highlight the power of music.C. To advertise a charity music concert. D. To introduce a peace-loving musician.CSouth Korean researchers say that cherry trees could be used to fight climate change, with the ability to reduce greenhouse gases.A study from South Kore

    16、as Forest Research Institute indicated that each 25-year-old cherry tree can absorb about 20 pounds of emissions each, according to a Tuesday report from UPI.The countrys cherry trees are said to be capable of absorbing about 2.4 tons of carbon, roughly equal to the emissions of 6,000 cars per year.

    17、 The emissions of a single car can be absorbed by 250 mature trees. The amount of carbon absorbed by cherry trees may pale in comparison to other types of trees, with Black walnut, horse-chestnut, Douglas fir and pine trees among some that are thought to be especially adept.Trees absorb emissions wi

    18、th a system of respiration that also releases oxygen. The carbon that is absorbed by trees is then sequestered (使隔绝) in trunks, roots, branches and leaves. Trees that have reached at least 20 years of age are believed to absorb carbon better than young or very old trees.A significant amount of carbo

    19、n is eventually released back into the atmosphere, typically within a couple hundred years as the trees die and decay. Small amounts are also released during respiration and the overall amount of carbon that trees can capture is also limited.Research from 2019 indicated that up to two thirds of emis

    20、sions currently in the atmosphere could be absorbed, leading some scientists to promote tree-planting as a powerful tool to fight climate change.However, other scientists have been less enthusiastic and insist that reducing overall emissions remains the most effective strategy to address climate cha

    21、nge. In order for tree-planting to have a significant effect on the climate, a trillion trees may need to be planted.Although opinions are divided, some have warned against relying-on mass tree-planting schemes due to risks of upsetting the ecosystem of areas where the trees are planted.“There is an

    22、 idea that you can just buy land and plant trees but thats too simplistic-there is a risk of doing more harm than good, Nathalie Seddon, professor of biodiversity at the University of Oxford, told the BBC.1. How is the effectiveness of cherry trees fighting climate change proved?A. By making a predi

    23、ction B. By providing research dataC. By quoting researchers wordsD. By referring to another report2. What does the underlined word “adept” in paragraph 4 probably mean?A. expert.B. rareC. adaptableD. endangered3. Most of the carbon absorbed by trees will eventually _.A. turn into oxygenB. become fe

    24、rtilizersC. disappear with dead treesD. go back into the atmosphere4. Opposition to mass tree-planting schemes arises from _.A. lack of cherry treesB. little public enthusiasmC. the impact on ecosystemD. insufficient land resourcesDIs it bad to skip breakfast? Breakfast is the most important meal of

    25、 the day: its a dietary truth few would disagree with. Missing breakfast, warn experts, is recipe for raiding the vending machine (掏空自动售货机) later and piling on the pounds. So there must be a large amount of research to support these assertions (断言), right? When Dr James A Betts, lead researcher for

    26、the Bath Breakfast Project, is asked by people how important breakfast is, he says that the jury (陪审团) is still out. His teams latest research shows that neither obese people who eat breakfast, nor those who miss it, lose weight. These are similar findings to the teams earlier study of lean people,

    27、who were found to have consumed in excess of 500 calories more a day on average if they ate breakfast. Betts says that people dont catch up on the calories they skipped at breakfast, but instead compensate by preserving energy-they fidget (坐立不安) less at their desk or take the lift over the stairs, w

    28、hich, over the days, mounts up as burning fewer calories.The already mythological (神话的) link between missing breakfast and overeating later is further contradicted by another controlled trial of 283 people that found no difference in weight gain between those who ate breakfast and those who didnt.Be

    29、tts says a combination of a food industry pushing breakfast goods and the media misreporting science has created a mythology around the morning meal. If easing your hunger when you wake up is important to you, misreporting science has created a myth, then eat breakfast. If you are not hungry-and esp

    30、ecially if you are overweight-then dont eat out of some misguided notion that breakfast is essential.1. Whats the function of the first paragraph?A. To introduce the topic B. To defend a dietary truthC. To urge people to lose weight.D. To warn against a potential crime2. What do we know about the fi

    31、ndings of Betts latest research?A. They confirm the assertions.B. They disagree with the assertionsC. They are based on limited samples.D. They are contradictory to prior findings3. What do breakfast skippers do to preserve energy?A. Eat little and often.B. Have a nutritious diet.C. Reduce physical

    32、activities.D. Compensate by overeating.4. Whats Betts suggestion on breakfast?A. Balancing our daily diet.B. Keeping fit by eating less.C. Dont buy breakfast goods.D. Dont eat unless you are hungry.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)How to get started as a runnerThe biggest mistake you can make when you start

    33、 running is being overly enthusiastic. It is likely you have not run properly since school, and as mentally prepared as you might be to get going, you probably are not physically ready. _1_ Cross-training leading on to easy runs is better than going from zero to flat out._2_ A lot of people think th

    34、ey need to really push themselves to get better, but this can have the opposite effect. If you go for a fun 20-to 30-minute jog, you are more likely to be motivated to go again than if you end an hour-long run with a sprint finish, in pain and heaving like a donkey. Some people feel embarrassed if t

    35、hey have to stop running and start walking, but what is important is feeling comfortable. The joy of running often comes from being in a park or in the countryside, so let yourself run for a bit, slow down and appreciate your surroundings, then start again. _3_Make sure you get shoes that probably s

    36、upport you, so you dont hurt yourself. _4_ Running on concrete in the wrong shoes can end in disaster.If you feel frightened by running long distance, it can be beneficial to start on a treadmill (跑步机). _5_A. Keep it comfortable.B. And try to stick to softer surfaces such as grass.C. Like all other

    37、sports, there are rules to be followed.D. Body conditioning is a good way to ease yourself in;E. It takes great amount of courage to take the road less traveled.F. Dont think about how far you are going to go-just enjoy the journey.G. However, the goal should be to run outside, because it is far mor

    38、e enjoyable.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)You dont necessarily have to be older to be a Good Samaritan. Daniella Marie Benitez, 15, is (1)_ Tijuana families to have roofs over their heads. It began in 2017 while she was (2)_ for Build A Miracle and building a home for a family in need in

    39、 Tijuana. Mexico. Daniella found it so (3)_ that she took the lead in building another home with the support of her family. So far, she has raised $32,000 for her (4)_ and recently headed to Tijuana to begin building her teams second home.It has been a(n) (5)_ experience, she said. She (6)_ Build A

    40、Miracle when in her primary school. It is a nonprofit organization that takes a family (7)_ from a shack (棚屋) to a new home. It has built more than 350 homes since 1999. During this most recent trip to Tijuana, Daniella and her team (8)_ the foundation for the second new home. She isnt about to stop

    41、 helping others; (9)_, its something she (10)_. Ive been (11)_ BAM for about a year and a half. I got (12)_ at the end of seventh grade when my mom (13)_ me to go down to TJ to actually help build the house, she said. Meeting the family and seeing their delight and (14)_ when they walked into their

    42、new home was priceless and is what inspired me to (15)_ doing this.”1. A. teaching B. helping C. urging D. allowing 2. A. searchingB. heading C. payingD. volunteering3. A. rewardingB. embarrassing C. astonishing D. challenging4. A. schooling B. lifeC. causeD. family5. A. unbelievable B. awfulC. comm

    43、onD. daily6. A. withdrew from B. set upC. learned aboutD. fell for7. A. at randomB. in needC. at willD. in advance8. A. poured B. emptied C. sold D. exchanged9. A. by comparisonB. In fact C. on average D. at best10. A. doubts B. ignores C. treasuresD. dislikes11. A. applying to B. working withC. com

    44、plaining withD. splitting from12. A. trappedB. paidC. lostD. involved13. A. beggedB. promisedC. forbadeD. encouraged14. A. reliefB. shameC. envyD. hesitation15. A. mentionB. imagineC. considerD. keep第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Derksen, whose Chinese name is Afu, has becom

    45、e an Internet celebrity on Chinese social media platforms with his (1)_ (humor) video blogs.Born in a village in Germany, Afu (2)_ (work) at a local bank for three years, then he went to Fudan University in Shanghai on an exchange program to learn Chinese, where he fell (3)_ love with a Chinese woma

    46、n who he married in 2015. In 2016, he posted a second video, (4)_ he shared his experience as foreign son-in-law in China.His videos cover topics such as Chinese and German cuisines, languages and living habits. For instance, he shows how Christmas (5)_ (celebrate) in Germany. Afu speaks Chinese (6)

    47、_ (fluent) in these videos with English subtitles, so the videos are easy for Germans who know English (7)_ (understand). He is regarded as a folk ambassador between China and Germany, even (8)_ (accompany) German President Frank-Walter Steinmeier to several Chinese cities during the latters visit l

    48、ast December.“ (9)_ China and Germany enjoy a close relationship today, many in Germany still know little about China. With my limited influence, I hope to change my fellow Germans (10)_ (impress) of China by sharing my experiences in China,” Afu said at the conference. We should talk of each other,

    49、 and about each other, he added.第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假如你是某中学学生会主席李华,为拓宽学生视野以及进一步提高学生的写作能力,学生会主办的校刊向全体学生组织 “My dream”为主题的征文大赛。请你根据提示写一则英文启事在校报上刊登。内容要点包括:1. 征文内容:你的梦想、你的理由和你的计划;2. 词数范围:600字左右;3. 获奖奖品:一套文学作品;4. 截止时间:3月25号前。注意:1. 词数80左右;2. 可适当增加细节,以使行文连贯。_第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成篇完

    50、整的短文。Melia and her father had just finished building a tree house in the backyard. Melia, an artist, wanted to decorate the walls, and instead of buying things, she decided to make her own art.Melia enjoyed making collages (拼贴画) using a combination of phtos she had taken and pieces of fabric. For he

    51、r tree house, she thought she would use pictures from magazines instead. She could collect used magazines from neighbors. nd to create a collage of all her favorite things, she could add pretty leaves, moss, and pine cones from the yard.For several days, Melia collected bits of nature to use for the

    52、 collage. She also collected magazines from the neighbors. She stacked(堆积)both on the front porch(走廊), as her plan was to make the collage over the weekend. Oddly, though, when she added to the piles each day, many of the sticks and leaves were gone, and the pile of magazines was a mess.Dad? Mom? Me

    53、lia asked. “Have either of you been taking the supplies for my collage off the porch?”Now, why on Earth would we do that? her dad answered with a question.“I dont know, but what I do know is that someone is spoiling my art project! Its my mission to find out who and why! Melia declared.Who would wan

    54、t to steal this stuff? She had a plan. She cleaned up the 1est of the leaves and tossed the ruined magazines in the recycling bin. She started collecting old magazines again, hoping to set a trap for the bandit (坏蛋) . Even if she had to stay up all night, Melia was determined to solve the case,Once

    55、she had collected a large stack of magazines, Melia formed several piles on the front porch. She placed them close to the window so that she could catch the thief. She asked her parents if she could sleep on the sofa.Melia was determined to catch the bandit, but she had a dificl time staying awake.

    56、Within1ew hours, she had nodded off. Just as the sun was rising a slight scratching sound awoke her.Paragraph 1Melia peeked out the window, and her eys opened wide!_ Paragraph 2A box was slowly being transformed into squirrel house! 阅读A【答案】ACB【解答】1.细节理解题。根据第一段“Dimensions is an award winning, life ch

    57、anging, not-for-profit charity” 可知Dimension是一个不盈利的组织。故选: A。2.细节理解题。根据第一段 “We pride ourselves on being a values-based employer”可知Dimension招人的时候考虑values,故选C。3.细节理解题。根据第三段“The role will involve:Personal care for the elderly”可知志愿者的工作包括对老人的照顾,故选B。 B【答案】DACD【解答】1.细节理解题。根据文章第二段“she performs in a concert at

    58、 St Johns Smith Square in London to raise money for Syrians made homeless”可知她再音乐会表演是为了叙利亚无家可归的人募集钱,故选D.2.细节理解题。根据文章第三段“But each day she left the house for the opera house in fear, praying that she would come back and returning relieved to have survived another day.”她每天都是在恐惧害怕中去剧院可知每天去剧院的行程是危险的,故选A.3

    59、.细节理解题。根据文章倒数第四段“Haddad tried to convince her husband this was a way out-that she should claim asylum in the UK and wait for her family to join her-but with their son only three years old, he wouldnt hear of it.”Haddad尝试着让丈夫相信申请庇护是出路,但是他们有一个三岁的儿子,丈夫不会听从,可知丈夫反对这个提议,故选C.4.主旨大意题。根据第一段“As the UN struggl

    60、es to win backing for a 30-day ceasefire in Syria, one Syrian musician is fighting for peace in a different way.”及最后一段“Shes hoping Thursdays concert will get a good response as well, not only by raising money for refugees, but also with its message that Syrians deserve to live in peace.”可知文章主要是介绍了战争

    61、中一位热爱和平的音乐家,故选D.C【答案】BADC【解答】1.细节理解题。根据第二段“A study from South Koreas Forest Research Institute indicated that each 25-year-old cherry tree can absorb about 20 pounds of emissions each,”可知人们对于使用过的纸杯不知如何处理,故选B2.词义猜测题。根据第四段“The amount of carbon absorbed by cherry trees may pale in comparison to other t

    62、ypes of trees, with Black walnut, horse-chestnut, Douglas fir and pine trees among some that are thought to be especially adept.”和第三段“The countrys cherry trees are said to be capable of absorbing about 2.4 tons of carbon, roughly equal to the emissions of 6,000 cars per year. The emissions of a sing

    63、le car can be absorbed by 250 mature trees. ”樱桃树的影响都是通过列数据表现的,故选A3.细节理解题。根据最后六段“A significant amount of carbon is eventually released back into the atmosphere”可知大多数的碳最终都会被重新释放到大气中,故选D.4.细节理解题。根据“some have warned against relying-on mass tree-planting schemes due to risks of upsetting the ecosystem of

    64、 areas where the trees are planted.”可知由于种植地区的生态会遭到干扰一些人反对大量种树,故选C.D【答案】ABCD【解答】1.推理判断题根据后面几段主要围绕不吃早饭有没有发胖展开,第一段主要是引出主题,故选A.2细节理解题根据第二段“His teams latest research shows that neither obese people who eat breakfast, nor those who miss it, lose weight.”最新的研究表明吃早饭和不吃早饭的肥胖人群体重都没减少可知最新的研究与之前的断言是矛盾不统一的,故选B3细

    65、节理解题根据第二段“but instead compensate by preserving energy-they fidget (坐立不安) less at their desk or take the lift over the stairs, which, over the days, mounts up as burning fewer calories.”不吃早饭的人通过减少身体活动减少卡路里消耗来储存能量,故选C4细节理解题根据最后一段“If easing your hunger when you wake up is important to you, misreporting

    66、 science has created a myth, then eat breakfast. If you are not hungry-and especially if you are overweight-then dont eat out of some misguided notion that breakfast is essential.”如果不饿,尤其是在超重情况下,早饭是必须的是一个错误概念可知,除非饿了否则别吃早饭,故选D七选五【答案】DAFBG 【解答】1.根据“as mentally prepared as you might be to get going, yo

    67、u probably are not physically ready.”和“Cross-training leading on to easy runs is better than going from zero to flat out.” 精神上也许准备好了,但身体不一定准备好,交叉训练可以让跑步简单从无到有。抓住关键词“physically”“ease”等可知中间的过渡句应该是好的身体健康状况可以让人放松。故选D项。2.根据“Some people feel embarrassed if they have to stop running and start walking, but

    68、what is important is feeling comfortable.”一些人会因为停止跑步开始散而尴尬,但最重要的应该是舒服,这与A. Keep it comfortable.相照应。故选A项。3.根据“The joy of running often comes from being in a park or in the countryside, so let yourself run for a bit, slow down and appreciate your surroundings, then start again.”跑步的喜悦来自身处公园或郊区,所以让你自己为了

    69、这些跑步,慢一点,欣赏身边的环境,然后重新开始。与F. Dont think about how far you are going to go-just enjoy the journey.语境相照应,强调享受跑步。故选F项。4.根据“Running on concrete in the wrong shoes can end in disaster.”穿不对的鞋在水泥地上跑步可能会导致灾难。B. And try to stick to softer surfaces such as grass试着找一些比如像草地这样的比较柔软的表面.符合此处语境。故选B项。5.根据“If you feel

    70、 frightened by running long distance, it can be beneficial to start on a treadmill (跑步机).”如果害怕远距离跑步,从跑步机开始也许有用。与 G. However, the goal should be to run outside, because it is far more enjoyable.然而目标还是应该是室外跑,因为更享受,符合此处逻辑和全文主旨。故选G项。完形填空【答案】BDACA CBABC BDDAD【解答】1.考查动词。根据下文,Daniella给Tijuana地区有需要的人建房子可知,她

    71、现在正在帮助Tijuana的家庭,故选B。2.考查动词。根据下文,Build A Miracle是一个非盈利的组织,所以Daniella应该是志愿为Build A Miracle工作,故选D。3.考查形容词。根据句意,她发现做志愿者是如此的值得以至于她在家人支持下又领导建立了另一个家园,故选A。4.考查名词。根据句意,她为她的项目募集了32000元,故选C。5.考查形容词。根据句意,对于Daniella来说,这应该是一个令人难以置信的经历。6.考查动词短语。根据句意,Daniella应该是在她小学的时候了解了Build A Miracle。7.考查介词短语。根据句意,Build A Mirac

    72、le是一个公益组织,把有需要的家庭从棚屋带到新房子。8.考查动词。根据句意,Daniella和她的团队为了第二个新家园倾尽基金会所有,故选A。9.考查介词短语。根据句意,她不打算停止帮助别人,事实上,这是她珍惜的,故选B。10.考查动词。根据句意,她不打算停止帮助别人,事实上,这是她珍惜的,故选C。11.考查动词短语。根据句意,我和BAM已经工作了一年半了 ,故选B。12. 考查形容词。根据句意,我在七年级末加入,故选D。13. 考查动词。根据句意,当我的妈妈鼓励我去TJ实际是去帮助建造房子,故选D。14.考查名词。根据句意,当他们走进新房子看到他们的喜悦和宽慰是无价的,故选A。15.考查动词

    73、。根据句意,当他们走进新房子看到他们的喜悦和宽慰是无价的,真正激励我的是一直做这件事,故选D。语法填空【答案】1. humorous 2. worked 3. in 4. where 5. is celebrated 6. fluently 7. to understand 8. accompanying 9.While/Though/Although 10. impression【解答】1考查形容词,后面video vlogs为名词,形容词修饰名词,故填humorous2考查时态,根据后面“then he went to Fudan”然后他去了复旦,所以他在一家银行工作了三年也是用过去式故填

    74、worked3考查固定搭配,fall in love with 爱上故填in4考查定语从句,定语从句不缺主要成分,先行词为video表地点故填where5考查时态和语态,他展现了圣诞节在德国如何庆祝的,时态用一般现在时,主语Christmas和celebrate为被动关系故填is celebrated6考查副词,流利地说中文,副词修饰动词speak故填fluently7考查非谓语动词,视频对于德国人很容易理解,be easy to do. 故填to understand8考查非谓语动词,他被认为是中德民间大使,陪伴德国总统到中国城市,表伴随故填accompanying9考查连词,根据句意,虽然

    75、中德现在有着亲密关系,但是很多德国人对中国一人不了解,表让步。故填While/Though/Although10考查名词,Germans名词所有格后面跟名词故填impression【答案】Contributions WantedWhats your dream? Would you like to share your dream with us? In order to broaden our horizons and improve our writing ability, we are going to organize a writing competition about My Dr

    76、eam. Everyone is encouraged to take an active pant in it.Your writing should be related to your dream, in which every participant should present your dreams and your future plan. Besides, as required, the story is about 600 words and should be handed in before March 25. The winner will be awarded a

    77、set of literary works. Time to show your talent! Good luck to you all! Thank you! Students Union【解答】这是一篇应用文,要求写一篇英文启事。第一步:审题。审题的目的是获取重要信息。通过审题我们可以确定几个方面的信息。第一,征文内容:你的梦想、你的理由和你的计划。第二,词数范围:600字左右;第三,获奖奖品:一套文学作品;第四,截止时间:3月25号前。第二步:布局段落,确定主要段落,次要段落,段落数量。这篇写作段落数量为四段。第一段,引人注意。第二段,征文目的和主题。第三段,征文内容、截止时间、奖品。

    78、最后一段祝愿第三步:确定关键词汇和短语: broaden our horizons and improve our writing ability,organize a writing competition,be awarded a set of literary works,take an active pant in it。第四步:确定较为高级的句子:in which引导的定语从句Your writing should be related to your dream, in which every participant should present your dreams and y

    79、our future plan 第五步:连句成文,注意使用恰当的连接词进行过渡衔接:in order to, Besides第六步:注意书写,保持卷面整洁,避免划线,乱擦。【答案】Melia peeked out the window, and her eyes opened wide! A squirrel was pushing down the cover of magazines and using its paws to rip out pages. It stuffed the paper in its mouth and hurried. Then, a few minutes

    80、later, it was back again to collect more paper! Melia tiptoed outside and went ahead as the squirrel made its third run. She followed the furry creature up the tree and into the house. Torn magazine paper, sticks, and dry leaves littered the floor. A box was slowly being transformed into a squirrel

    81、house! Melia ran back into the house, shouting, “Its a squirrel! It s a squirrel! Wake up! Come and look!” Her parents came over quickly. Much to their surprise, they found a very cute squirrel building its nest with the stuff it had stolen for the house. Case closed,” Melia said, feeling brilliant

    82、about solving this case.【解答】本文为续写作文。首先要认真读懂给作提供的材料,弄清整篇文章的中心,然后根据中心,围绕文章中心,联系生活,运用想象,补续事情的发展和故事的结局。人物和事物要与原文保持连续性和一致性,融为一体。续写的文章要有明确的中心,重点突出,有详有略。故事情节的向后延续发展要合乎情理。写好这类作文要注意几个步骤:1认真审题,找准提示语中的关键词或句,确定中心思想;2.依据关键句,草拟提纲,梳理文章的脉络;3准确定位人称、时态注意使用高级词汇和高级句型使文章显得更有档次;4最后还要认真查验是否有漏写情况,有无拼写错误及标点误用等。开放性作文给出一定的写作主题,并此为基础进行思维和联想,自由发挥不仅考查学生在内容、结构安排、语言运用和组织方面的能力,而且对学生的想像力、发散式思维以及归纳判断能力也有很高的要求。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:《解析》江苏省常州市天宁区第一中学2021届高三上学期2月学情检测英语试题 WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-794727.html
    相关资源 更多
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷附参考答案(轻巧夺冠).docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷附参考答案(轻巧夺冠).docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷附参考答案(考试直接用).docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷附参考答案(考试直接用).docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷附参考答案(综合卷).docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷附参考答案(综合卷).docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷附参考答案(精练).docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷附参考答案(精练).docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷附参考答案(满分必刷).docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷附参考答案(满分必刷).docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷附参考答案(模拟题).docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷附参考答案(模拟题).docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷附参考答案(巩固).docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷附参考答案(巩固).docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷附参考答案(实用).docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷附参考答案(实用).docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷附参考答案(完整版).docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷附参考答案(完整版).docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷附参考答案(夺分金卷).docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷附参考答案(夺分金卷).docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷附参考答案(培优b卷).docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷附参考答案(培优b卷).docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷附参考答案(b卷).docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷附参考答案(b卷).docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷精选.docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷精选.docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷精品(考点梳理).docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷精品(考点梳理).docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷精品(夺冠系列).docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷精品(夺冠系列).docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷精品(名校卷).docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷精品(名校卷).docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷精品(各地真题).docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷精品(各地真题).docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷精品含答案.docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷精品含答案.docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷答案免费下载.docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷答案免费下载.docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷标准卷.docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷标准卷.docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷最新.docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷最新.docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷新版.docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷新版.docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷往年题考.docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷往年题考.docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷带答案(巩固).docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷带答案(巩固).docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷带答案(培优a卷).docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷带答案(培优a卷).docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷带答案(a卷).docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷带答案(a卷).docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷带答案解析.docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷带答案解析.docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷完整.docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷完整.docx
  • 冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷学生专用.docx冀教版五年级下册数学第四单元 分数乘法 测试卷学生专用.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1