分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 26

类型【全程复习方略】江苏省2022版高中英语 阶段评估检测(三)译林牛津版必修3.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:798211
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:26
  • 大小:289.04KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    全程复习方略
    资源描述:

    1、阶段评估检测(三)必修3(120分钟 120分)第一部分 听力(共两节,满分20分) 第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where does this conversation most probably take place? A. In a department store. B. In a grocery store. C. At the tailors. 2. When can the

    2、man get the computer? A. On Tuesday. B. On Wednesday. C. On Thursday. 3. How did the woman come to the city? A. On foot. B. By bus. C. Driving. 4. What are the speakers talking about? A. Some singers. B. A live concert. C. A record. 5. What is the man? A. A salesman. B. A policeman. C. A student. 第二

    3、节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. When will the plane take off? A. At 9: 00. B. At 9: 15. C. At 9: 30. 7. What will the man do after the conversation? A. Fasten his seat belt. B.

    4、Take his seat. C. Find a proper seat. 听第7段材料,回答第8至10题。 8. What season is it most likely now? A. Summer. B. Spring. C. Winter. 9. Why did the woman come here? A. To visit David. B. To teach skating. C. To attend a wedding. 10. Where does the man work now? A. At Bank of America. B. At the radio statio

    5、n. C. In Chicago. 听第8段材料,回答第11至13题。11. What is Ben going to do? A. Have a party. B. See his girlfriend. C. Break up with his girlfriend. 12. What does the woman think of Camilla? A. She thinks Camilla is too caring. B. She has a high opinion of her. C. She thinks something is wrong with Camilla. 13.

    6、 What can we learn from the conversation? A. Ben wants to attend the party tonight. B. Camilla does not love Ben any more. C. Ben hasnt talked with Camilla about it. 听第9段材料,回答第14至16题。14. What does the lady want to find out? A. Whats happening. B. Whats on. C. Whats up. 15. How long does the afternoo

    7、n performance last? A. 150 minutes. B. 120 minutes. C. 165 minutes. 16. What can we learn from the conversation? A. The children under 7 arent allowed to enter. fB. The woman might be a stranger to the city. C. Any ticket is available at half price 30 minutes in advance. 听第10段材料,回答第17至20题。17. What d

    8、oes the passage tell us? A. The way to make a stone wall. B. The parts of New England which first need stone walls. C. The reason why there are many stone walls in New England. 18. Why is farming difficult in New England? A. Because the soil is rocky and thin. B. Because the winter is very long ther

    9、e. C. Because the farms are very old. 19. What have we learned from the passage about the work of removing stones? A. It must be done again and again. B. It is usually done during the winter. C. It takes the farmers a lot of money. 20. What are stone walls used for? A. To protect the farmers fields

    10、from thieves. B. To provide privacy for the farmers families. C. To keep the farmers cattle from wandering away. 第二部分 英语知识运用(共两节, 满分35分)第一节 单项填空(共15小题;每小题1分, 满分15分)请认真阅读下面各题,从题中所给的A、B、C、D四个选项中, 选出最佳选项。21. 2022三明模拟Fan Bingbing, an actress, once said, “Why should I marry into _ rich and powerful famil

    11、y? I just want to be myself. ”She spoke out _ truth and got my respect. A. the; theB. a; theC. /; aD. a; /22The young man, _ several attempts to break the world record in high jumping, decided to have another try. A. to makeB. makingC. madeD. having made23. 2022巢湖模拟Shenzhou has docked with Tiangong-

    12、 successfully, _ the start of the establishment of Chinas own space station. A. markedB. to markC. markingD. having marked242022嘉兴模拟Customers should learn to _ advertisements so as not to be misled by them. A. pick up B. make the most of C. reflect on D. care about25. After the war, a new school bui

    13、lding was put up _ there had once been a theatre. A. thatB. whereC. whichD. in which26. Ladies and gentlemen, I feel greatly honoured to _ our school to give a report here. A. stand B. stand forC. presentD. represent27. 2022长沙模拟By 2050 the worlds population _ increase to about 9. 1 billion, which is

    14、 very worrying. Awill be expected toBwill expect toCis expected toDexpects to28. 2022浏阳模拟Professor Robinson is now an expert in this field. It is years of hard work _ has made him what he is today. A. thatB. whichC. whenD. what29Why did you put the wood near the fire? Its dangerous. Dont worry. Wet

    15、wood wont _. AburntBbe burntCbe burningDburn30The British government often says that providing children with _ to the information superhighway is of great importance. A. preventionB. protectionC. allowanceD. access31. 2022济宁模拟Some young people these days just _ go out of their homes to contact the r

    16、eal world. AmustntBwontCmightntDshouldnt32. 2022嘉兴模拟Do you know _ John is getting on well with his studies? A. howB. whatC. whichD. that33. What do you think of these dictionaries? Most of them are updated. Still, _ is so suitable for high school students as Multifunction English-Chinese Dictionary.

    17、 A. nothingB. neitherC. anyD. none34. What do you think of Peter? He is a helpful man. He is always helping others without expecting anything _. A. in turnB. in needC. in returnD. in vain35Mr. Smith never means what he says. I dislike him. _, as the saying goes. AA single flower does not make a spri

    18、ngBA still tongue makes a wise headCA man of words and not of deeds is like a garden full of weedsDActions speak louder than words第二节 完形填空(共20小题; 每小题1分,满分20分)请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。He lost his arms and his father in an accident. Since then,he has had to depend on the 36 of his younge

    19、r brother, never left alone for years. 37 writing with his toes,he was completely 38 to do anything in his life.One late 39 ,he suffered from diarrhea(腹泻)and had to wake up his younger brother. His younger brother accompanied him into the 40 and then went back to the dorm to wait. 41 being so tired,

    20、his younger brother 42 ,leaving him in the toilet for two hours till the teacher on duty 43 him. A 44 misfortune happened to a girl,too. One night, because of mental illness, her mother 45 from home. So her father went out looking for her mother. She tried to prepare meals for her 46 ,only to overtu

    21、rn the light on the stove,resulting in a fire 47 took her hands away. Though her sister was willing to take care of her,she was 48 to be completely independent. Once she wrote in her composition:“I am lucky. Though I lost my arms,I 49 have legs;I am lucky. Though my wings are broken,my heart can sti

    22、ll fly. ”The boy and the girl were both invited to 50 on a television interview program and asked to write 51 on a piece of paper with their toes. The boy wrote:My brothers arms are my arms; 52 the girl wrote: Broken wings, 53 heart. Facing 54 ,if you choose to complain and escape from it,it will al

    23、ways follow you. But if you decide to be strong,it will 55 to be a fortune on which new hopes will arise. 36. A. mindB. legsC. armsD. body37. A. As well asB. Except for C. Beside D. In addition38. A. unableB. ableC. willingD. happy39. A. nightB. dayC. afternoonD. morning40. A. schoolB. dormC. hospit

    24、alD. toilet41. A. AndB. SoC. HoweverD. But 42. A. broke downB. fell asleepC. went outD. came up43. A. looked forB. discovered C. searchedD. scolded 44. A. similarB. familiar C. differentD. common45. A. was lostB. ran out C. disappearedD. was taken 46. A. parentsB. fatherC. motherD. sister47. A. that

    25、B. whatC. whereD. in which48. A. decidedB. madeC. determinedD. kept49. A. evenB. stillC. everD. always50. A. speakB. talkC. writeD. appear 51. A. anythingB. somethingC. everythingD. nothing52. A. whileB. whenC. sinceD. as 53. A. beatingB. singingC. flyingD. bleeding54. A. happinessB. joy C. pleasure

    26、D. hardship55. A. lie inB. result fromC. lead toD. turn out第三部分 阅读理解(共15小题; 每小题2分,满分30分)请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。(A)Pacha Londonwww. pachalondon. ComThe worlds most historic club is set in a building of the 1920s beautifully decorated in its original oak paneling and features an impres

    27、sive glass ceiling. You can enjoy beauty, style and elegance when clubbing at Londons most historic night club Pacha and appreciate works of some famous musicians.Amika Londonwww. amikalondon. ComAmika plays host to the new super elite(社会精英) who are seeking the latest fashion trends. A unique playgr

    28、ound is designed for fun. It is the final destination for major players and glitterati(知名人士) alike. It features table reservations & bookings, events and corporate bookings. SeOne Club Londonwww. seonelondon. ComSeOne is one of Londons largest music clubs. Situated in the north of London, SeOne cons

    29、ists of five rooms. It can be broken down into smaller spaces and can be used for parties as small as 100 people. SeOne Club has attracted all kinds of promoters and event organizers, from corporate giants to dance promoters. Koko Clubwww. koko. uk. ComSituated at 1A Camden High Street, Central Lond

    30、on, Koko Club represents a versatile(多用途的), 21st-century club. Its very adaptable so it can be used for anythingfrom small comedy to international music awards. A must visit! Bar Rumbawww. barrumba. co. ukLocated in Londons west end, Bar Rumba is one of Londons leading late night clubs. Playing funk

    31、, jazz, Afro-beat, Latin, Cuban, salsa, drum & bass, break beat. It has an amazing sound system for dance music. Every night it delivers a different beatfrom hip hop to Latin dance, from grime to jazz. Club Colosseumwww. clubcolosseum. ComSituated in 1 Nine Elms Lane, Vauxall, London, Club Colosseum

    32、 won the worlds best club award in 1999. Now it features a new VIP room, a spectacular riverside bar with a view all over London & the River Thames. 56If you dream of appreciating the unique view of the river, you should go to _. A. Pacha LondonB. Amika London C. Club ColosseumD. Bar Rumba57. Nancy

    33、likes the British history and culture as well as great musical masterpieces. She should go to _. A. Pacha LondonB. Koko ClubC. SeOne Club LondonD. Club Colosseum58. Laura is crazy about dancing and enjoys different dances with fascinating dance music. She should go to _. A. Amika LondonB. Koko ClubC

    34、. SeOne Club LondonD. Bar Rumba (B)The Internet and advances in technology are transforming fashion, making it easier for designers to create collections and less expensive for them to show and sell their works, experts say. Instead of spending tens of thousands of dollars on a show at New York Fash

    35、ion Week, some designers presented collections for spring and summer 2022 online, while others are expanding their brands by making it easier for shoppers to buy their clothes online. “This is the technology thats changing our lives, ”said Designer Norma Kamali, who displayed her spring and summer 2

    36、022 collection as well as exclusive lines(专卖品)for eBay Inc and Walmart. com at the Apple store in Manhattans Soho Neighborhood. Kamalis iPhone application has a“Try Before You Buy” option, which allows clothes to be sent overnight to a customer, who provides her credit card information, so she can t

    37、ry them on at home before deciding to buy. Menswear designer Miguel Antoinne and womenswear designer Marc Bouwer both put on virtual fashion shows, while models at fashion designer Vivienne Tams show carried a laptop computer adorned(装饰)with a Tam design. Mazdack Rassi, co-founder and creative direc

    38、tor of Milk Studios, a downtown space that showed about 70 collections during New York Fashion Week, was considering projecting shows on the side of a building so people at nearby parks could watch. With cable TV and the Internet, designers know that their shows can be seen by many more people than

    39、just the editors and the media who attend. Designers are finding that technology can also help the actual design work by allowing artists to explore new ideas and processes. But Simon Collins, the dean of fashion at Parsonsthe new school for design, said even though technology is helpful, there is s

    40、till no substitute for talent and hard work. “Absolutely, therell be people out there that have successful businesses that dont know the first thing about draping and construction, just think it up, put it on the computer, fire it off the factory and it works, ”Collins said. “But theyre the exceptio

    41、n, not the rule. ”59. According to the passage, one advantage of the Internet is that it allows the designers to _. A. share their collections with other designersB. display their collections at a lower cost than usualC. get information about the popular fashion trendD. inform the editors and the me

    42、dia of their collections60. Which of the following is TRUE about Kamali? A. Shes aware of the importance of the Internet. B. Shes strongly against buying clothes online. C. She thinks highly of New York Fashion Week. D. Shes running a “Try Before You Buy” website. 61. We can infer from the passage t

    43、hat _. A. its difficult to become a well-known designerB. its very dangerous to do online shopping nowC. few people pay attention to virtual fashion showsD. designers are struggling to promote their shows62. The purpose of the passage is to _. A. celebrate the success of New York Fashion WeekB. stre

    44、ss the important role of the Internet and advances in technology in fashionC. introduce the activities in New York Fashion WeekD. advertise New York Fashion Week on the Internet(C)We all know that humans are damaging the environment, but what can we do about it? Some people are trying to do their be

    45、st to be more environmentally friendly. Some people suggest recycling paper, tin, plastic and glass in daily life. They use reusable products instead of disposable(一次性的)ones. However, more people are becoming interested in reducing their carbon footprintthe amount of carbon they use. They try to red

    46、uce their carbon emissions(排放物) by cycling, using public transport or living green. Recently some undergraduates of Fujian University of Technology built their green living paper buildings. On May 10, 2022, ten engineering majors in this school made their unique house (a football-like paper building

    47、), which took less energy, during a “Low Emission, Green Living” campaign. The campaign, which was initiated by the Architecture Department of Fujian University of Technology, inspires students to use creativity to design and build a green building in the square of the school within 24 hours. Compet

    48、itors had to live inside their buildings for one night. The competition attracted over two hundred entries(参赛项目)from students, and 22 pieces of work, with the shapes of a star, football, and pyramid finally staged in the grounds. While sitting inside the football-like paper house, the team leader of

    49、 the competition group smiled and told us that the building had large enough space inside. The amazing house drew much attention and received high praise from students and teachers. He also said the inspiration for the design came from the beauty of motion in a football match. These unique houses ap

    50、peal to people to build housing projects specifically as environmentally friendly as possible to reduce the carbon emission. 63. What is the text mainly about? A. The environment is becoming worse and we should protect it. B. The beauty of football moving made ten students design a football-like hou

    51、se. C. Houses should also be environmentally friendly to reduce the carbon emission. D. The campaign called “Low Emission, Green Living” took place in Shanghai University. 64. The house made by ten engineering majors was different from others because _. A. it had a football-like shape and was made o

    52、f paperB. it took more energy than a common houseC. it had much more space than a common houseD. it looked like a star and neednt building materials65. This campaign in Fujian University of Technology aimed to _. A. teach students to build their own houses for livingB. make people build environmenta

    53、lly friendly housesC. encourage students to think of new ways to build a green houseD. ask the students to recycle paper, tin, plastic and glass in daily life66. The underlined word “initiated” in Paragraph 3 possibly means _. A. copiedB. steppedC. startedD. held(D)OsloExcited with pride, Norwegians

    54、 sang in the streets of Oslo on Sunday, celebrating Norways National Day and the countrys Eurovision Song Contest victory. Hundreds of Norwegians sang along to Alexander Rybaks winning song Fairytale as they walked in the countrys traditional National Day parade (游行) celebrating the Norwegian consti

    55、tution. Alexander Rybakcalled “Alexander the Great” by the Norwegian mediawon a great victory in the Eurovision Song Contest (ESC) by gaining the most votes in its 53-year history in Moscow on Saturday. Alexander has played the violin and the piano since he was five years old, and he also composes h

    56、is own music and sings. In 2022 he won the Norwegian talent show Kjempesjansen with his own song Foolin. Alexander has performed with one of the worlds most celebrated violinists, Pinchas Zukerman, won the Anders Jahres Culture Prize and has been the concertmaster for Norways largest symphony orches

    57、tra (交响乐队) for youths, Ung Symfoni. Norwegian Prime Minister Jens Stoltenberg said there was clearly something special about the 23-year-old and his folk music. “This is a phenomenal performance by a young and talented musician, ” Stoltenberg said in a statement. Rybak is expected to draw a large cr

    58、owd of fans to Oslos Gardermoen airport when he arrives next Sunday, after having invited all his countrymen from the stage in Moscow. With Rybaks win, Norway will host next years Eurovision finals, a show that reaches a television audience of over 100 million people. Norways Minister of Culture, Tr

    59、ond Giske, promised that Norway would put on a splendid show next year but without spending as much as Moscow, which spent 24 million euros this year. “I dont think that is necessary, ” he told national broadcaster NRK. The win was Norways third. The Nordic country also won the Eurovision Song Conte

    60、st in 1985 and 1995. 67. What do Norwegians usually do on the countrys National Day? A. Sing Fairytale. B. Have a parade. C. Hold a song contest. D. Watch the ESC. 68. Which of the following statements about Rybak is TRUE? A. He has a lot of fans all over the world. B. He is the first Norwegian to w

    61、in the ESC. C. He was called “Alexander the Great” when he was born. D. He showed a great talent for music before this ESC. 69. Whats Trond Giskes opinion? A. Norway will host next years Eurovision finals. B. It doesnt require too much money to win the finals. C. Norway is determined to win next yea

    62、rs Eurovision finals. D. It doesnt require a lot of money to make the finals splendid. 70. The main idea of the text is that _. A. the Eurovision Song Contest belongs to the worldB. National Day is being celebrated in NorwayC. crazy fans expect to meet their idol at the airport in Norway D. Norway c

    63、elebrates the Eurovision Song Contest victory on National Day第四部分 任务型阅读 (共10小题; 每小题1分,满分10分)请认真阅读下列短文, 并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。注意:每个空格只填一个单词。Quality after-school programs are designed to improve academic performance,decrease youth crimes and other high-risk behaviors,and help young people grow

    64、into healthy,successful adults. The effect of quality after-school programs on academic performance is clear. Studies show that students who take part in such programs show better work habits,higher rates of homework completion,improved grades,and higher scores on achievement tests. They also have f

    65、ewer absences and are less likely to blame. After-school programs also influence high-risk teen behavior. Various studies show decreased rates of crime,drug use,and teen sex among youth who join in well-run after-school programs when compared to similar youth who do not. Finally,after-school program

    66、s play an important role in supporting the following fields of development:physical development,mental development and social development. Thus,one can safely say that after-school programming is an effective method to help young people become contributing members of society. Although there is enoug

    67、h proof from both small and large assessments that after-school programs can make a positive difference,it is important to note that not all programs are equal. First,dosage mattersyoung people who attend the most hours over the most years benefit more than members who attend less often or over a sh

    68、orter period of time. Next,after-school programs make a bigger difference for those students who need help most and have the fewest choices. Finally,program qualities matter. After-school programs work best when they create unique opportunities for youth. They should provide opportunities for positi

    69、ve relationships,skill building, meaningful involvement(参与),expression,suggestion,service,and work. Staff characteristics make an important difference in the quality of a program. The adults should treat youth as partners,create safe and fair environments,encourage personalized(个性化的) involvement,and

    70、 actively create learning opportunities. In short,although after-school programs have a promising future,how they are designed and run matters. Title:Quality After-school ProgramsAims(71)_ academic performancedecreasing youth crimes and other high-risk (72)_helping young people grow into healthy,suc

    71、cessful adults (73)_better work habitshigher rates of homework completionimproved grades and higher (74)_fewer absences and less blamedecreased rates of(75)_, drug use and teen sex among youth(76)_developmentphysical developmentmental developmentsocial developmentHelping young people become members

    72、making (77)_ to societyAssessmentsdosage mattersstudent differencequality(78)_The future of after-school programs is promising,(79)_ how to design and run the programs is very (80)_.第五部分 书面表达(满分25分)2022南京模拟高考即将来临,家长们也在想方设法为孩子做好服务。下面一幅图是关于某些家长的做法,请你用英语写一篇短文,谈谈你的理解。短文必须包括以下内容:1. 图画内容反映了什么? 2. 你对家长做法的看

    73、法。 3. 你的建议。注意:1. 必须包括所有要点,适当发挥,不要简单翻译。2. 词数150左右,开头已给出,不计入总词数。3. 文中不得提及你所在学校与本人姓名。 参考词汇:倒计时牌a countdown board过度关心和监管excessive care and supervisionWith the College Entrance Examination around the corner, parents are making great efforts to help their child to prepare for it. _答案解析【听力材料】 (Text 1)W: Ex

    74、cuse me, but where do I go for casual wear? M: Move along, and youll see the cashiers counter. Then turn left and its right at the end. (Text 2)M: Now, can we get the computer before Wednesday? W: Well, it depends, if it is less than 10 kilometers, we can deliver it on Tuesday, but if it is further

    75、away, it will be on Thursday. Where is your office? M: Just around the corner. (Text 3)W: Excuse me, sir. Could you tell me how I can get to the city church? M: Are you driving or taking public transportation? W: I drove here yesterday and spent the day driving to all the sights, but today I have de

    76、cided to go by bus. M: Walk with me. Im heading in the direction where youll be catching the bus you want. The bus conductor will tell you how to change the next bus and where to get off. (Text 4)W: I didnt think much of that performance. M: No. It wasnt too hot. What a pity, theyre a good group aft

    77、er all. W: I couldnt hear the lead singer at all. M: Me either. The guitars and the drums were too loud. (Text 5)M: Im looking for a textbook for my Sociology course. Its called American Society at the Crossroads. Do you have it? W: Yes, we do. You will find it in Section 4, on the top shelf. (Text

    78、6)M: Excuse me, Miss. Could you tell me the exact time by your watch? W: Its 9 oclock sharp, sir. M: Why hasnt our plane taken off yet? W: According to the regulations of CAAC, the departure time on your ticket refers to the time for closing cabin doors, but not for taking off. There are about fifte

    79、en minutes before taking off. M: I see. If so, therere still 15 minutes left for the plane to take off. W: Right you are, sir. Please fasten your seat belt. The plane is going to take off soon. (Text 7)M: Lovely day, isnt it? W: Mmm, yes, its really warm. And its supposed to get warmer. M: Yes, that

    80、s true. You know, though, Im always a little sorry to see winter go. W: Really? M: Well, I love skating. In fact, I used to teach skating for a living. W: Oh? That sounds interesting. But what do you do now? M: I work at Bank of America. How about you? W: At the radio station. M: Here? W: No, Im fro

    81、m Chicago. Im just visiting here for the wedding. M: Oh, I see. W: By the way, I guess I should introduce myself. Im Helen Keller. M: Nice to meet you. My name is David Brown. (Text 8)W: Hi, Ben, were having a party tonight, can you come and join us? You can bring your girlfriend. M: Well. . . Actua

    82、lly, Camilla and I are breaking up. W: What happened? Did you have an argument? M: No. Shes really a very nice girl. . . W: Yeah, she is. Shes pretty, caring, and easy-going. And shes a great cook! Shes a gem! M: Well, youre right. But sometimes shes too caring. . . Well. . . no. . . Shes just posse

    83、ssive. . . and. . . uh. . . I kind of want a break. . . you know. . . I need some space for myself. W: Oh? ! Did you talk with her about it? M: Ive tried, but. . . it didnt work. W: Oh. So, when are you going to tell her? M: Maybe tonight. I dont know how to tell her. W: I know shes head over heels

    84、in love with you. Shell be badly hurt! M: I know. . . (Text 9)M: Hello, can I help you with something? W: Yes. You see, Im spending a few days in the city andId like to know whats on. M: Well, theres a musical, “Elephant fountain”, at Baoli Theatre. They all say its very good. W: Whens it on, exactl

    85、y? M: Every night except Sunday. Hold on. Let me get some specific information. . . Yes, the show will run until the beginning of July. It begins at 8 oclock, finishing at 10: 45. There are afternoon performances on Wednesday and Saturday. Performances for the afternoon time start at 2: 00 and end a

    86、t 4: 45. W: And how much are the tickets? M: Tickets are 80 yuan, 100 yuan, and 150 yuan. W: Thats a bit expensive. M: Well, you might get a ticket at a reduced price. It says here. “Some tickets may be sold at half price half an hour before the performance starts. ”W: Mm, Ill think about that. Oh,

    87、by the way, is there an age limit for children? M: Generally, not under 7. But this musical is a talk about three children and an elephant. So children are welcome except for babies. Besides, food and drinks are not allowed. (Text 10)In some parts of the United States, farming is easy. But farming h

    88、as always been difficult in the northeastern corner of the country, which is called New England. New England has many trees and thin, rocky soil. Anyone who has wanted to start a new farm there has had to work hard. The first job has been cutting down trees. The next job has been digging the stumps

    89、out of the soil. Then the farmer has had the difficult job of removing stones from his land. This work of removing stones never really ends, because every winter more stones appear. They come up through the thin soil from the rocks below. Farmers have to keep removing stones from the fields. Even to

    90、day, farms which have been worked on for 200 years keep producing more stones. That is why stone walls are used instead of fences around New England fields. The stone walls are not high; a man can easily climb over them. But they keep the farmers cows from joining their neighbors cows. 15.AACBC 610.

    91、BABCA 1115.CBCBC 1620.BCAAC21.【解析】选B。考查冠词。第一空所在句子句意: 范冰冰曾经说过“我为什么要嫁入一个富有且有权势的家庭”,表泛指,用不定冠词;第二空处speak out the truth意为“说出真相”,故选B。22【解析】选D。考查非谓语动词。make和主语是主动关系,而且该动作发生在谓语动词之前,故用现在分词的完成式,所以选D。【知识拓展】现在分词短语作状语现在分词短语作状语通常相当于一个状语从句或并列分句。一般说来,这种结构的逻辑主语就是句子的主语。一、作时间状语如果现在分词的动作和主句谓语的动作同时发生,分词用一般式,有时其前可以加上连词whi

    92、le或when。例如:One day,while walking along the sands towards his boat,Crusoe saw in the sand the mark of a mans feet. 有一天,克鲁索沿着沙滩走向他的船时,在沙子里看见了一个人的脚印。如果现在分词的动作结束之后,谓语动词的动作才发生,现在分词应用完成式。但是hear,see等感官动词或是leave,arrive,turn,open等常用现在分词的一般式。Having watered the flowers(AfterWhen he had watered the flowers),he

    93、began to cut the grass. 他把花浇好后,开始割草。二、作方式状语But later,people developed a way of printing,using rocks. 但是后来,人们利用石块发展了印刷术。三、作结果状语Her husband died ten years ago,leaving her with three children to look after. 她丈夫十年前去世了,撇下她和需要照顾的三个孩子。四、作伴随状语伴随状语的特点是:它所表达的动作或状态是伴随着句子谓语动词的动作而发生或存在的。例如:He sat in the armchair

    94、,reading a newspaper. 他坐在扶手椅上读报。五、作原因状语现在分词短语作原因状语,尤其是be,feel,know,recognize,fear等状态动词的现在分词(短语),以及现在分词的否定式用作状语时,通常表示原因。例如:Being sick,I stayed at home. 我因病呆在家中。Not knowing her address,I cant write to her. 由于不知道她的地址,我没法给她写信。六、作条件状语Taking(If you take)the path that leads out of the town,you will come to

    95、 a dense wood. 如果你沿着通向镇外的小道前进,你就会走到一片密林处。23.【解析】选C。考查非谓语动词。句意:神舟八号和天宫一号的成功对接标志着中国建立自己的空间站的开始。mark作为及物动词意为“标志着”,其逻辑主语就是前面整句话,故应该用现在分词的一般主动式作伴随状语,表示其动作与前面句子谓语动作几乎同时发生。此处的marking可以改为which marks。D项表示其动作发生于句子谓语动作之前,不合题意。24【解析】选C。考查动词短语。句意:消费者为了避免被广告误导,应该学会对广告仔细考虑。reflect on 仔细考虑;pick up收听到,拾起,无意中学到;make

    96、the most of充分利用;care about在乎,关心。只有C符合句意。25.【解析】选B。考查状语从句。句意:战后,一所新学校在曾经是一家剧院的地方建起来了。where引导地点状语从句,在从句中作地点状语,表示“在地方”。26.【解析】选D。考查动词(短语)辨析。A、C两项是干扰项;B、D两项都可表示“代表,象征”,但只有represent可以表示“代表(团体或组织)”。27.【解析】选C。句意:到2050年世界人口预计会增长到91亿,这非常令人担忧。be expected to do预计。28.【解析】选A。考查特殊句型。本句属It is. . . that. . . 强调句型,强

    97、调的是主语years of hard work。句意:鲁宾逊教授现在是这一领域里的专家,多年的努力工作使他成为现在的样子。 29【解析】选D。考查动词的主动形式表示被动含义的用法。burn可以用主动形式表示被动意义,指事物所具有的性质。类似的动词还有read, write, sell, open等。30【解析】选D。 句意:英国政府经常说给孩子们提供信息超级高速公路的使用权是非常重要的。access“接近, 进入; 接近的机会, 使用的权利”,符合句意。prevention防止,阻止;protection保护,防护;allowance津贴。31.【解析】选B。考查情态动词。wont不愿意,符合

    98、句意。句意:现在有些年轻人不愿意走出家门和真实的世界接触。mustnt不准,不许;mightnt不可能;shouldnt不应该。32.【解析】选D。考查名词性从句。因为从句内容是完整的,that引导的宾语从句在句中不作任何成分,所以选D。【变式备选】2022上高模拟In those days, there was some doubt _ I would win the game. A. whenB. whetherC. ifD. that【解析】选B。doubt用于肯定句中,后面同位语从句的引导词用whether,不用that。33.【解析】选D。考查代词。答句句意:这些词典大部分都很新,但

    99、是没有一本词典像多功能英汉词典那样适合高中生。根据these和most of them可知词典的数量要多于两个,两个以上的全部否定要用none。34.【解析】选C。答句句意:他是个乐于助人的人。他总是帮助别人,不期望任何回报。in return作为回报,作为报酬;in turn依次,相应地;in need在困难中;in vain徒劳地。35【解析】选C。考查谚语。句意:史密斯先生从来说话不算数。我不喜欢他。正如谚语所说,光说空话不做事,犹如花园光长草。A项意为“一花独放不是春”;B项意为“智者寡言”;D项意为“事实胜于雄辩”。【文章大意】一个男孩在一次事故中不幸失去了父亲和双臂,从此他便开始依

    100、赖弟弟生活。有个女孩虽有着相同的遭遇,但是她想独立生活,拒绝了姐姐的帮助。36.【解析】选C。根据上文知道那个男孩子失去的是arms,因此依赖弟弟的arms。37.【解析】选B。根据下文可知“除了用脚趾写东西以外,他什么也不会做”。因此用except for。38.【解析】选A。根据下文去厕所都要弟弟帮忙可知,是“不会做”。39.【解析】选A。根据后面的“had to wake up his younger brother”可知是在夜里。40.【解析】选D。上文说他腹泻,下文说“leaving him in the toilet for two hours”,所以选D。41.【解析】选D。根据

    101、前后的关系,这里应该是表示转折,而不是并列(and)或因果(so),however要用逗号和句子分开,因此选D。42.【解析】选B。由于太累,又是深夜,因此弟弟睡着了(fall asleep)。43.【解析】选B。他呆在厕所里两个小时,直到值班老师发现了他。44.【解析】选A。一个姑娘失去双臂,和那个男孩的不幸相似(similar),而不是“常见的”或“熟悉的”,更不是“不同的”。45.【解析】选C。下文父亲出去找母亲,可知母亲是离家出走了。disappear“消失;失踪”。run out of home“从家里跑出去”。46.【解析】选A。父亲出去寻找母亲,女儿在家当然是给父母准备饭了。47

    102、.【解析】选A。根据句子结构,空格处是一个定语从句的引导词,在从句中作主语,因此选A。48.【解析】选C。be determined to do sth. “决心做某事”。49.【解析】选B。though. . . still. . . “虽然/尽管但是”。50.【解析】选D。appear on a television interview program“出席一次电视采访节目”。A、B、C都太具体了,可能这几件事男孩和女孩都做了。51.【解析】选B。电视节目里,男孩和女孩写的内容应该是特定的,故选something。52.【解析】选A。while 这里表对比“而,然而”。53.【解析】选C。

    103、上文有“Though my wings are broken,my heart can still fly. ”,故选C。54.【解析】选D。全文讲的是面对困境男孩和女孩的态度,因此用hardship。55.【解析】选D。turn out to be“结果是;证明是”;lie in,result from意为“由于,因为”;lead to“导致”,后跟动词的-ing形式。【文章大意】本文介绍了英国的几家有名的俱乐部,以及每个俱乐部的特色。56【解析】选C。细节理解题。根据第六则广告的Now it features a new VIP room, a spectacular riverside

    104、bar with a view all over London & the River Thames. 可知答案。57.【解析】选A。细节理解题。根据第一则广告的“The worlds most historic club和appreciate works of some famous musicians可知答案。58.【解析】选D。细节理解题。根据第五则广告的内容:该俱乐部有各种舞蹈音乐可知答案。【文章大意】因特网和科技的进步正在进一步影响着时装行业的发展,给这一行业带来了日新月异的变化。59.【解析】选B。细节理解题。依据第一段中的. . . making it easier for de

    105、signers to create collections and less expensive for them to show and sell their works. . . 可知,因特网使得设计师更容易展示自己的作品,而且成本更低。60.【解析】选A。细节理解题。依据第三、四段得知, Kamali充分意识到因特网的魅力和优势,不仅在知名网站上展示自己的服装设计,还利用它推出“先试穿后购买”的特色服务。61.【解析】选D。推理判断题。依据第五至八段内容推断,设计师们正充分利用因特网和其他方法挖掘潜力、施展才华、开拓市场,打造属于自己的新天地。62.【解析】选B。主旨大意题。本文写作主旨

    106、是强调因特网和科技进步给时装设计行业带来的巨大推动作用。【文章大意】虽然人类正在一天天地破坏着环境,有些人却在尽力地保护环境,他们乘公交车而不是开车,他们建造环保房子。63.【解析】选C。主旨大意题。根据第二、三、四段(以大学生建造环保房为例),文章主要说明了为了减少碳排放量,住房也应是环保的。故选C。64.【解析】选A。细节理解题。根据第三段第一句On May 10, 2022, ten engineering majors in this school made their unique house(a football-like paper building), . . . 可知。65.

    107、【解析】选C。细节理解题。根据第三段第二句. . . inspires students to use creativity to design and build a green building. . . 可知。66.【解析】选C。词义猜测题。这项由福建工程学院建筑系发起的活动鼓励学生运用创新设计理念来建造绿色住房。initiate“发起,创始”与start同义。【文章大意】挪威人Alexander Rybak在今年欧洲电视歌唱大赛中获得第一名,又恰逢挪威国庆,挪威民众欢欣鼓舞。 67.【解析】选B。细节理解题。根据第二段的“as they walked in the countrys t

    108、raditional National Day parade”可知B为正确答案。68.【解析】选D。推理判断题。第四段提到他在音乐上的成就,由此可推知D为正确答案。69.【解析】选D。推理判断题。第七段中这位文化部长说,明年的比赛一定会很精彩;他还说,没有必要像莫斯科那样花那么多钱。由此可知D为正确答案。70.【解析】选D。主旨大意题。新闻题材的文章在首段就给出了主旨。 任务型阅读(71)improving (72)behaviors(73)Effects (74)scores(75)crime (76)Integrated/All-around (77)contributions (78)C

    109、onclusion (79)but (80)important.书面表达【参考答案】With the College Entrance Examination around the corner, parents are making great efforts to help their child to prepare for it. As is seen in the picture, dad is setting a countdown board, saying that the College Entrance Examination is 11 days away, while

    110、mum is cheering the daughter “Come on! ”. What is illustrated in the picture is that parents expect too much of their child and try every means to encourage her to work harder. However, the daughter feels unhappy, or rather more stressed. As far as Im concerned, what the parents think is right, but

    111、what they do is wrong. Some students feel stressed at school with the time approaching. When they get home, the countdown board and mothers words will cause them to become more stressed, which has a bad effect on their moods. As a result, they cant focus on the study. So its necessary that parents know what their child needs most at this critical moment. Giving excessive care and supervision only add to the childs anxiety. It is a regular routine that helps to promote quality revision. Besides, parents should provide a relaxing atmosphere for study.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:【全程复习方略】江苏省2022版高中英语 阶段评估检测(三)译林牛津版必修3.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-798211.html
    相关资源 更多
  • 全国版2022高考数学一轮复习第8章立体几何第3讲直线平面平行的判定及性质试题1理含解析20210316187.docx全国版2022高考数学一轮复习第8章立体几何第3讲直线平面平行的判定及性质试题1理含解析20210316187.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第8章立体几何第2讲空间点线面的位置关系试题2理含解析20210316186.docx全国版2022高考数学一轮复习第8章立体几何第2讲空间点线面的位置关系试题2理含解析20210316186.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第8章立体几何第2讲空间点线面的位置关系试题1理含解析20210316185.docx全国版2022高考数学一轮复习第8章立体几何第2讲空间点线面的位置关系试题1理含解析20210316185.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第8章立体几何第1讲空间几何体的结构三视图表面积和体积试题1理含解析20210316183.docx全国版2022高考数学一轮复习第8章立体几何第1讲空间几何体的结构三视图表面积和体积试题1理含解析20210316183.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第7章不等式第3讲基本不等式试题2理含解析20210316182.docx全国版2022高考数学一轮复习第7章不等式第3讲基本不等式试题2理含解析20210316182.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第7章不等式第3讲基本不等式试题1理含解析20210316181.docx全国版2022高考数学一轮复习第7章不等式第3讲基本不等式试题1理含解析20210316181.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第7章不等式第2讲二元一次不等式组与简单的线性规划问题试题2理含解析20210316180.docx全国版2022高考数学一轮复习第7章不等式第2讲二元一次不等式组与简单的线性规划问题试题2理含解析20210316180.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第7章不等式第2讲二元一次不等式组与简单的线性规划问题试题1理含解析20210316179.docx全国版2022高考数学一轮复习第7章不等式第2讲二元一次不等式组与简单的线性规划问题试题1理含解析20210316179.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第7章不等式第1讲不等关系与一元二次不等式试题1理含解析20210316177.docx全国版2022高考数学一轮复习第7章不等式第1讲不等关系与一元二次不等式试题1理含解析20210316177.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第6章数列第4讲数列求和及数列的综合应用试题1理含解析20210316175.docx全国版2022高考数学一轮复习第6章数列第4讲数列求和及数列的综合应用试题1理含解析20210316175.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第6章数列第3讲等比数列及其前n项和试题2理含解析20210316174.docx全国版2022高考数学一轮复习第6章数列第3讲等比数列及其前n项和试题2理含解析20210316174.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第6章数列第3讲等比数列及其前n项和试题1理含解析20210316173.docx全国版2022高考数学一轮复习第6章数列第3讲等比数列及其前n项和试题1理含解析20210316173.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第6章数列第2讲等差数列及其前n项和试题1理含解析20210316171.docx全国版2022高考数学一轮复习第6章数列第2讲等差数列及其前n项和试题1理含解析20210316171.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第6章数列第1讲数列的概念与简单表示法试题2理含解析20210316170.docx全国版2022高考数学一轮复习第6章数列第1讲数列的概念与简单表示法试题2理含解析20210316170.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第6章数列第1讲数列的概念与简单表示法试题1理含解析20210316169.docx全国版2022高考数学一轮复习第6章数列第1讲数列的概念与简单表示法试题1理含解析20210316169.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第5章平面向量第2讲平面向量的数量积及应用试题2理含解析20210316168.docx全国版2022高考数学一轮复习第5章平面向量第2讲平面向量的数量积及应用试题2理含解析20210316168.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第5章平面向量第2讲平面向量的数量积及应用试题1理含解析20210316167.docx全国版2022高考数学一轮复习第5章平面向量第2讲平面向量的数量积及应用试题1理含解析20210316167.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第5章平面向量第1讲平面向量的概念及线性运算平面向量基本定理及坐标运算试题2理含解析20210316166.docx全国版2022高考数学一轮复习第5章平面向量第1讲平面向量的概念及线性运算平面向量基本定理及坐标运算试题2理含解析20210316166.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第5章平面向量第1讲平面向量的概念及线性运算平面向量基本定理及坐标运算试题1理含解析20210316165.docx全国版2022高考数学一轮复习第5章平面向量第1讲平面向量的概念及线性运算平面向量基本定理及坐标运算试题1理含解析20210316165.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第4讲正余弦定理及解三角形试题2理含解析20210316164.docx全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第4讲正余弦定理及解三角形试题2理含解析20210316164.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第4讲正余弦定理及解三角形试题1理含解析20210316163.docx全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第4讲正余弦定理及解三角形试题1理含解析20210316163.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第3讲三角函数的图象与性质试题2理含解析20210316162.docx全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第3讲三角函数的图象与性质试题2理含解析20210316162.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第3讲三角函数的图象与性质试题1理含解析20210316161.docx全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第3讲三角函数的图象与性质试题1理含解析20210316161.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第2讲三角恒等变换试题2理含解析20210316160.docx全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第2讲三角恒等变换试题2理含解析20210316160.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第2讲三角恒等变换试题1理含解析20210316159.docx全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第2讲三角恒等变换试题1理含解析20210316159.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第1讲三角函数的基本概念同角三角函数的基本关系与诱导公式试题2理含解析20210316158.docx全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第1讲三角函数的基本概念同角三角函数的基本关系与诱导公式试题2理含解析20210316158.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第1讲三角函数的基本概念同角三角函数的基本关系与诱导公式试题1理含解析20210316157.docx全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第1讲三角函数的基本概念同角三角函数的基本关系与诱导公式试题1理含解析20210316157.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第3章导数及其应用第4讲定积分与微积分基本定理试题2理含解析20210316156.docx全国版2022高考数学一轮复习第3章导数及其应用第4讲定积分与微积分基本定理试题2理含解析20210316156.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第3章导数及其应用第3讲导数的综合应用试题1理含解析20210316153.docx全国版2022高考数学一轮复习第3章导数及其应用第3讲导数的综合应用试题1理含解析20210316153.docx
  • 相关搜索
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1