分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 17

类型【走向高考】2022高三英语一轮总复习 Units 1~2质量过关检测 新人教版必修2.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:811870
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:17
  • 大小:959.56KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    走向高考 【走向高考】2022高三英语一轮总复习 Units 12质量过关检测 新人教版必修2 走向 高考 2022 英语 一轮 复习 质量 过关 检测 新人 必修
    资源描述:

    1、【走向高考】(2022春季出版)2022高三英语一轮总复习 Units 12质量过关检测 新人教版必修2本卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。共150分。时间:120分钟。第卷(选择题共115分)第一部分:听力(满分30分)略第二部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)从A、B、C、D、四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。21(2022吉安市西路片七校联考) In _ face of more and more dropout factories, many people prefer to be p

    2、aid on _ daily basis.Athe; theBa; 不填Cthe; a Dthe; 不填答案:C考查冠词。第一空in the face of.“面对,面临”;第二空on a daily basis“按每天的标准”。22(2022宁波市期末)Believe it or not, Higgs refuses to use the term “Higgs boson” himself because he thinks he does not _ the honor.Ahold BobtainCdeserve Daccept答案:C考查动词。句意:信不信由你,希格斯自己拒绝使用“希格

    3、斯玻色子”这一术语,因为他觉得他不应当得这一荣誉。由句意可知,选deserve,因为“应得,应给”。23(2022长春市一调)Sunlight is _ necessary _ fresh air to a healthy body.Aless; than B.no less; thanCno more; than D.more; than答案:B考查固定搭配。对于健康的身体,阳光和新鲜空气一样是必需的。A.项“不如”;B项“和一样”;C项“和都不”;D项“比更”;故选B。24(2022忻州市第一次联考)There were many people standing by, but _ of

    4、them were willing to help the poor boy.AneitherBnoneCall D.both答案:B考查代词。句意:附近站着很多人,但是没有人愿意帮助那个可怜的孩子。与前面的many people对应可以排除A、D两项;再由句意可知,选表示否定意义的none。25(2022杭州市一检)The situation in the country is _, yet we are still concerned about its future.Acoming up Bdrying up Cbreaking up Dpicking up答案:D考查动词短语。句意:该

    5、国的局势正在好转,然而我们对该国的未来仍然很担忧。由句意可知,选pick up,意为“好转”;come up“接近,被提出”;dry up“干涸”;break up“解散”。26(2022宜春市五校联考)With the nuclear crisis worsening in Iran, the worlds attention is fixed again on _ is called the Middle East.Awhich Bthat Cwhat Dit答案:C考查名词性从句。句意:伊朗的核危机局势进一步恶化,世界的注意力再次聚焦到了被称为中东的地方。_ is called the

    6、Middle East部分缺少主语,所以选起双重作用的what。27(2022盐城市摸底)No judgment _ about whether the man is guilty until the whole case has been investigated.Awill make Bwill be made Chas made Dhas been made答案:B考查时态和语态。句意:直到所有案子都被彻查才能做出那个人是否有罪的判断。由句意可知,应该选被动语态,排除A、C项;until后接句子用了现在完成时是一般时态表将来,所以主句用将来时的被动语态。28(2022昆明市高三摸底调测)

    7、Some of the students feel it really hard to _ Tsinghua Universitys admission.Aadmit B.obtainCacceptDsucceed答案:B考查动词。句意:一些学生觉得获得清华大学的录取真的很难。obtain“获得”;admit“承认,允许进入”;accept“接受”;succeed“成功,继承”。29(2022西城区期末)But for the pouring rain, we _ a pleasant journey last weekend.Ashould have B.would have Cmust h

    8、ave had D.could have had答案:D考查虚拟语气。句意:要不是下大雨,上周末我们就能进行一次愉快的旅行了。由句意和时间状语“last weekend”可知,这是对过去的事实的假设,所以应该用“could/would/should/might have done”形式。30(2022宁波市期末)As is stressed in most of the literature on language teaching, language belongs to each of us, to the farmer _ to the professor.Aas good as Bas

    9、 long asCas much as Das far as答案:C考查短语。句意:在语言教学上,大多数文学强调,语言属于我们每一个人,属于农民也同样属于教授。由句意可知,选as much as,意为“与一样多”。31(2022西安市长安区第一次质检)There are many new central leaders in China now, _ many once worked in the western provinces.Ain which B.of whom Cin whomDfor whom答案:B考查定语从句。句意:现在,中国有很多新中央领导人,他们中很多曾经在西部省份工作过

    10、。由句意可知,选介词of,构成many of whom结构。32(2022高三武汉市部分学校联考)His way of speaking shows that he didnt _ the plan. Anyhow, he didnt want to have his real voice heard.Astick to B.get overCagree with D.settle down答案:C考查动词短语。句意:他的说话方式表明他不同意该计划。无论怎样,他都不愿让人们知道他的真实想法。agree with“同意”;stick to“坚持”;get over“克服”;settle down

    11、“定居,安静下来”。33(2022开封市一模)He is always really rude, _ is why people tend to avoid him.Athat B.it Cthis D.which答案:D考查定语从句。句意:他总是非常粗鲁,这就是人们总想躲开他的原因。which指代前面整个句子,引导一个非限制性定语从句。34(2022长春市一调)Is this Mr. Whites office, Mary?Yes, _.Aall rightB.it doesnt matterCafter youD.help yourself答案:C考查交际用语。句意:玛丽,这是怀特先生的办

    12、公室吗? 是的,您先请。all right“行,可以”;it doesnt matter“没关系”;after you“您先走”;help yourself“请自便”;故选C。35(2022长春市一调)The teacher wont explain _ makes his students so fascinated with his lessons.Awhat it is thatBthat what it isCwhat is it that D.that what is it答案:A考查强调句型。本题考查强调句型的疑问句形式,以及用作宾语从句时的陈述语序应该是what it is th

    13、at .,故选A。第二节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(2022盐城市摸底)Who do you think came up with the idea for the Paralympics (残奥会)? The man who organized the sporting events which became the Paralympics Games _36_ was a doctor, Ludwig Guttmann.In his teens, L

    14、udwig was always interested in medicine and worked as a _37_ in a hospital. Then he _38_ from medical school and became a doctor when he was 25 years old.Guttmann _39_ a successful career for the next few years. _40_, because Guttmann and his family were Jews, life in Germany was becoming very _41_

    15、for them. In 1938 Guttmann _42_ to the UK with his family where he continued his research _43_ the best way to treat patients.The Second World War was going on and there were a lot of soldiers _44_ in the fighting. Often they _45_ the use of their legs and needed _46_ and help. The disabled soldiers

    16、 were often _47_ and angry for they couldnt really live a normal, useful life. Guttmann used his new _48_ to look after their injuries but he also tried to give them emotional strength.Guttmann _49_ taking part in sport could help a persons body as well as their mind and began to use _50_ as a treat

    17、ment to help his patients. He wanted to give them back their selfrespect and dignity and _51_ them to take part in sports.In 1948 the hospital held a sporting event called “The International Wheelchair Games”. By 1952 the event began to _52_ bigger with disabled athletes from other countries attendi

    18、ng. By 1960 the games were called the International Stroke Mandeville Games and they were held in Rome alongside the _53_ Summer Olympics. By 1968 there were 750 athletes from 29 different countries. Guttmann himself died in 1980, even _54_ the games were called “Paralympics”, but there is no _55_ t

    19、hat he is the founder and father of the Paralympics Games. Its thanks to his hard work that we are all able to enjoy the Paralympics.文章大意:当我们欣赏身体健康的运动员在奥运赛场上矫健优美的身姿时,是否会想起那些由于疾病和事故留下身心缺憾的人,他们是否也渴望享受运动的快乐,展示自己的风采?路德维格戈特曼想到了,并且身体力行,在1948年伦敦夏季奥运会期间,为残疾人士倡议举办了“国际轮椅运动会”。这项赛事最终发展为今天的残奥会。如今,当我们为残奥会赛场上运动员们的

    20、坚强乐观所感动时,也不要忘了路德维格戈特曼医生,以及他的爱心和努力。他是真正的残奥会之父。36A.gradually B.eventually Ctemporarily Dcompulsorily答案:B那个“最终”使体育赛事成为残奥会的人是一个医生。eventually“最后,终于”;gradually“逐渐地”;temporarily“临时地”;compulsorily“强迫地,强制地”。37A.doctor B.steward Cvolunteer Ddirector答案:C在他十几岁时,他对医药学很感兴趣,在医院做“志愿者”。volunteer“志愿者”。在十几岁时成为医院“医生”“职

    21、工”或“专家”的可能性几乎没有。38A.excited Bbenefited Csuffered D.graduated答案:D后来,他从医学院“毕业”,25岁时成为了医生。graduate from.“从毕业”。benefit from.“从中受益”;suffer from.“遭受痛苦”。39A.enjoyed B.accepted Cdesigned D.explored答案:A在接下来的几年里,他的事业很成功,他非常快乐。enjoy“享受的乐趣,喜爱”。40A.But B.However CTherefore D.Otherwise答案:B由前后句意可知,是转折关系,所以选however

    22、“然而”。41A.ambiguous Bdifficult Capparent D.diverse答案:B然而,因为戈特曼和他的家人是犹太人,所以他们在德国的生活越来越“困难”。42A.moved B.poured Csubmitted D.flooded答案:A1938年,戈特曼和家人“搬到”了英国居住,在那儿,他继续“研究”治疗病人的最佳方法。move“搬家,移动”。43A.of B.over Cabout D.into答案:Dresearch into.“对的研究,研究”。44A.dying B.sacrificing Cwounded D.destroyed答案:C由后文特别是“The

    23、 disabled soldiers”可知,战士们在战斗中“受伤”。45A.made B.lost Creduced D.lacked答案:B由常识可知,受伤的战士“失去”了对脚的使用,需要“治疗”和帮助。46A.treatment Bmovement Cdevelopment D.achievement答案:Atreatment“治疗”;movement“运动”;development“发展”;achievement“成绩,成就”。根据下文“.for they couldnt really live a normal, useful life.”可知他们需要治疗和帮助。47A.exhaust

    24、ed B.challenged Cdepressed D.astonished答案:C这些伤残战士们“心情低落”而且为自己不能过正常的生活而生气。depress“情绪低落”。据下文“.for they couldnt really live a normal, useful life”和“he also tried to give them emotional strength”可推出C。48A.materials B.experiments Cmodels D.methods答案:D戈特曼用自己的新“方法”治疗他们,而且他努力给他们精神帮助。method“方法”照应43空后的the best

    25、 way。49A.knew B.denied Callowed D.approved答案:A戈特曼“知道”参加体育活动能有益于一个人的身体和心灵,所以他开始用“体育”作为治疗手段来帮助他的病人。50A.music B.medicine Csport D.magic答案:C该空照应49空后的sport。51A.forced B.encouraged Callowed D.drove答案:B他想帮助他们重获自尊,因此“鼓励”他们参加体育活动。52A.seem B.go Crun D.get答案:D1952年,因为有其他国家的选手参加,这项赛事“变大了”。A项意思不对;B项系动词go一般后接贬义词,

    26、如:go bad/mad/hungry;C项不是系动词,语法错误。53A.yearly B.local Cindependent D.official答案:Dyearly“一年一度的”;local“当地的”;independent“独立的”;official“官方的”。由常识可知,奥运会四年举办一次,是“官方的”赛事。54A.before B.after Cuntil D.since答案:A1980年,戈特曼去世,在该赛事被称为残奥会“之前”,但是“毫无疑问”,他是残奥会之父。55A.evidence B.wonder Cdoubt Dproblem答案:Cthere is no doubt

    27、that.“毫无疑问”。第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A(2022武汉市部分学校联考)Her opponent was the defending champion whose childhood dream was to win the French Open. She was the underdog who never saw the tournament on TV as a girl in China and never thought shed get far o

    28、n the red clay of the French Open, one of the four tennis Grand Slams (大满贯). But it was Li Na who fell on her back in triumph(胜利) on June 4.Nearly two hours hitting gave Li a 20 victory over Francesca Schiavone of Italy and made her the only tennis player, man or woman, from Asia to take home a Gran

    29、d Slam title.Chinese media have been swept along by the praise. An editorial carried by Xinhua News Agency said “Li Na is the best PR (Public Relations) for China,” and called her an “outstanding name card for the country” and a “brilliant diplomat”. It compared Li to Chinese NBA star Yao Ming, noti

    30、ng that both “can speak very fluent English, and both of them have a kind of sense of humor that is appreciated by foreigners”Success has come late for Li. She once gave up tennis for two years and studied journalism at Wuhans Huazhong University of Science and Technology. But in 2022, she returned

    31、and continues to play the best tennis she could.“Dream comes true,” Li said after the match. “I am so happy that my efforts have paid off.” Li has often been seen as a rebel(叛逆者), or at least a representative of a new generation. She has a tattoo(纹身), has dyed her hair many different colors and has

    32、even been known to yell at her husband in public. “The plainspeaking, tattooed, individualist has the ability to transcend the sport and become a global star”, the BBC news reported.No matter how important the French Open championship is, Li is not resting on her laurels(桂冠)shes already thinking abo

    33、ut winning a second major title. “When you have the first one, naturally you will think about the second one. Now I have more confidence playing on other surfaces,” Li told China Daily, as she prepares for the Wimbledon Championship, which will start on June 20.文章大意:网球名将李娜的成长之路。56Which year did Li N

    34、a begin to study journalism?AIn 2022. BIn 2022.CIn 2022. DIn 2000.答案:B细节理解题。由第四段最后两句话可知,李娜在2022年学习新闻学。57It can be inferred from the passage that _.ALi Nas childhood dream was to win the French OpenBcompared to Yao Ming, Li Na speak more fluent EnglishCthe BBC reported that she has a tattoo, has dyed

    35、 her hair and yelled at her husband in publicDFrancesca Schiavone was given a 20 failure in the Open championship after nearly two hours hitting答案:D细节理解题。由第二段第二句话可知,经过接近两小时的努力,李娜以二比零击败了Francesca Schiavone。58According to the passage, we can know that _.Aafter the Open championship, Li Na would become

    36、 normal but not a rebelBLi Na can stand for China and become a brilliant diplomatCLi Na is full of confidence to get a second major titleDLi Na would pay more attention to her own personality and wouldnt yell at her husband答案:C细节理解题。由最后一段“Now I have more confidence playing on other surfaces”可知,李娜非常有

    37、信心。B(2022东北三省第一次大联考)Movies This WeekTimeMovieDirectorPrice(dollars)MondayAntzWoody10TuesdayForrest GumpSharon Stone15WednesdayLion KingSylvester Stallone15ThursdayDumboJennifer Lopez10FridayFinding NemoAndrew Stanton10SaturdayToy StoryJohn Lasseter10Antz is a movie that shows young kids how to work

    38、as a team. It shows however small a part they may have, what matters most is the team outcome of that smallsmall effort they all put to make things happen. It tells them never ever to give up the dream and never ever to accept failure. It tells about an ant that is never known by its size but by its

    39、 team.Forrest Gump tells a story of a boy who stands for friends and has a strong will power. He never throws his life for chance but makes the best out of it. This story will make your kids feel sure about themselves and their abilities, making them brave enough to stand up to any challenges.Lion K

    40、ing is an American animated (动画的) musical adventure film produced by Walt Disney Feature Animation. The movie will show your kids the importance of having friends in ones life.Dumbo will give your child wings to imagine without any boundaries. He doesnt have to be logical every time. He has to under

    41、stand that its the mental strength rather than the physical strength that brings out the best out of everything. Free for parents who come to see the film with their child.As a parent we are always caring about our kids but sometimes its not helpful for their growth. Finding Nemo, an animated film p

    42、roduced by Walt Disney Feature Animation, shows us how to teach them to overcome their fear by trying things, failing and bouncing back again for the try.The director brings out the best of the characters in the movie Toy Story. The movie portrays the emotions of the toys. How beautifully the emotio

    43、ns like friendship, togetherness, leadership, love, care and son on have turned up in this movie!文章大意:本文是几则电影的海报通知。59According to the text, the film Forrest Gump is aimed at improving the viewers _.Ateamwork BselfconfidenceCimagination Dfriendship答案:B推理判断题。由海报Forrest Gump中最后一句话“This story will make

    44、your kids feel sure about themselves and their abilities.”可推知,该电影能使观众变得自信。60How much do they have to pay if eightyearold Jason goes to see the film Dumbo with his parents?A$10. B$20.C$30. D$45.答案:A细节理解题。由海报Dumbo中最后一句话“Free for parents.”可知,父母免费;再由最开始表格中可以查出票价是10美元。61What do the two films Lion King an

    45、d Finding Nemo have in common?ATheyre about the same theme.BThey share the same ticket price.CTheyre directed by the same person.DTheyre produced by the same company.答案:D细节理解题。由海报中介绍可知,这两部电影都是由迪斯尼公司制作。62Who are the main target audience of the movies mentioned in the text?AParents. BTeachers.CChildre

    46、n. DClerks.答案:C推理判断题。由海报内容可知,这些电影全部都是适合儿童观看的。C(2022东城区第二次联考)If Confucius (孔子) were still alive today and could celebrate his September 28 birthday with a big cake, there would be a lot of candles. Hed need a fan or a strong wind to help him put them out. While many people in China will remember Conf

    47、ucius on his special day, few people in the United States will give him a passing thought. Its nothing personal. Most Americans dont even remember the birthdays of their own national heroes. But this doesnt mean that Americans dont care about Confucius. In many ways he has become a bridge that forei

    48、gners must cross if they want to reach a deeper understanding of China.In the past two decades, the Chinese studies programs have gained huge popularity in Western universities. More recently, the Chinese government has set up Confucius Institutes in more than 80 countries. These schools teach both

    49、Chinese language and culture. The main courses of Chinese culture usually include Chinese art, history and philosophy (哲学). Some social scientists suggest that Westerners should take advantages of the ancient Chinese wisdom to make up for the drawbacks of Westerner philosophy. Students in the United

    50、 States, at the same time, are racing to learn Chinese. So they will be ready for life in a world where China is an equal power with the United States. Businessmen who hope to make money in China are reading books about Confucius to understand their Chinese customers.So the old thinkers ideas are st

    51、ill alive and well. Today China attracts the West more than ever, and it will need more teachers to introduce Confucius and Chinese culture to the West. As for the old thinker, he will not soon be forgotten by people in the West, even if his birthday is. 文章大意:古老的孔子思想在西方很受欢迎。63The opening paragraph i

    52、s mainly intended to _. Aprovide some key facts about ConfuciusBattract the readers interest in the subjectCshow great respect for the ancient thinkerDprove the popularity of modern birthday celebrations答案:B推理判断题。由全文内容可推知,第一段的目的是吸引读者对下文的兴趣。64We can learn from Paragraph 4 that American students _. Ah

    53、ave a great interest in studying ChineseBtake an active part in Chinese competitionsCtry to get high scores in Chinese examsDfight for a chance to learn Chinese答案:A细节理解题。由第四段第一句话“In the past two decades, the Chinese studies programs have gained huge popularity in Western universities.”可知,汉语和汉语言文化很受美

    54、国学生欢迎。65What is the best title for the passage?AForgotten Wisdom in AmericaBHuge Fans of the Chinese LanguageCChinese Culture for WesternersDOld Thinker with a Big Future答案:D主旨大意题。全文讲述了孔子的思想在西方很受欢迎。所以D项符合。66The passage is likely to appear in _. Aa biography Ba history paperCa newspaper Da philosophy

    55、 textbook答案:C推理判断题。由全文的内容和行文语气可知,该文出现在报纸上。D(2022东城区第二次联考)Sports account for a growing amount of income made on the sales of commercial time by television companies. Many television companies have used sports to attract viewers from particular sections of the general public, and then they have sold a

    56、udiences to advertisers.An attraction of sport programs for the major US. media companies is that events are often held on Saturday and Sunday afternoonsthe slowest time periods of the week for general television viewing. Sport events are the most popular weekend programs, especially among male view

    57、ers who may not watch much television at other times during the week. This means the television networks are able to sell advertising time at relatively high prices during what normally would be dead time for programming.Media corporations also use sports to attract commercial sponsors that might ta

    58、ke their advertising dollars elsewhere if television stations did not report certain sports. The people in the advertising departments of major corporations realize that sports attract male viewers. They also realize that most business travelers are men and that many men make family decisions on the

    59、 purchases of computers, cars and life insurance.Golf and tennis are special cases for television programming. These sports attract few viewers, and the ratings (收视率) are unusually low. However, the audience for these sports is attractive to certain advertisers. It is made up of people from the high

    60、est income groups in the United States, including many lawyers and business managers. This is why television reporting of golf and tennis is sponsored by companies selling highpriced cars, business and personal computer, and holiday trips. This is also why the networks continue to carry these progra

    61、ms regardless of low ratings. Advertisers are willing to pay high fees to reach highincome consumers and those managers who make decisions to buy thousands of “company cars” and computers. With such viewers, these programs dont need high ratings to stay on the air.文章大意:体育节目在电视的广告收入中占据着重要的地位。67Televi

    62、sion sport programs on weekend afternoons _.Aresult in more sport events Bget more viewers to play sportsCmake more people interested in televisionDbring more money to the television networks答案:D细节理解题。由第二段最后一句话“This means the television networks are able to sell advertising time at relatively high p

    63、rices during what normally would be dead time for programming.”可知,周末下午的电视体育节目会给电视台带来更多的钱。68Why would weekend afternoons become dead time without sport programs?ABecause there would be few viewers.BBecause the advertisers would be off work.CBecause television programs would go slowly.DBecause viewers

    64、 would pay less for watching television.答案:A推理判断题。由第二段第一句话“.the slowest time periods of the week for general television viewing.”可推知,周末是一般的电视节目收视率最低的时候。69The ratings are not important for golf and tennis programs because _.Atheir advertisers are carmakersBtheir viewers are attracted by sportsCtheir

    65、advertisers target at rich peopleDtheir viewers can afford expensive cars答案:C细节理解题。由最后一段第三、四句话可知,高尔夫和网球的赞助商和目标群体都是高收入群体,所以收视率不是问题。70What is the passage mainly about?ATelevision viewers are determined by male viewers.BRich viewers contribute most to television companies.CSports are gaining importance

    66、 in advertising on television.DCommercial advertisers are the major sponsors of sport events.答案:C主旨大意题。由全文,特别是第一段可知,体育节目在电视的广告收入中占据着重要的地位。E(2022即墨市质检)Was the London Olympics a success? Many people hold different opinions.However, one thing is certain, London could win a gold medal for hosting the“gr

    67、eenest ”Games ever, BBC News reported.Previous Olympic hosts have been criticized for the environmental damage they have caused through construction, waste and transport. But things had to be different in London because seven years ago it bid for the Olympics through the concept of “a One Planet Oly

    68、mpics”What is most impressive is that London used the construction of the Olympic Park as an opportunity to clean up polluted areas2 million tons of polluted soils were removed and 200 old factory buildings were torn down, according to sustainablebusiness. com. But thats not all99percent of the debr

    69、is(废瓦砾) were reused to build the Olympic Park. For example, the Olympic Stadiums roof is made from 2,500 tons of steel tubes recycled from old gas pipelines.As well as using recycled materials, all venues(场馆)were built with green building techniques. The Olympic Stadium is the lightest one ever buil

    70、t, which minimized the amount of steel and concrete needed. Also, the handball field has lighting pipes on the roof that reduce electricity use by 40 percent, according to .The effort that London made to deal with waste also deserves praise. Water used for drinking and watering plants was from colle

    71、cted rainwater or recycled wastewater. In this way, about 3040 percent less water was used in total. Waste food package were either recycled or processed and turned into renewable energy.As one of the best connected places in Europe, London tried to solve traffic jams by encouraging the use of publi

    72、c transport. For example, it had trains deliver half of the building materials, instead of cars, which greatly reduced carbon emissions(排放)The clean antidoping result also added to the greenness of the Games. The International Olympics Committee(IOC)said that the devices used this time were the most

    73、 accurate and advanced. Only one athlete tested positive for a banned drug on the day of competing, which is why the IOC President, Jacques Rogge, has praised antidoping efforts at the London Games.文章大意:伦敦奥运会是绿色奥运,是成功的奥运会。71To make the Olympic Park green, London _.Arecycled 2 million tons of pollute

    74、d soilBremoved 99percent of the debris from the cityCbuilt the Olympic Stadium mostly with recycled materialsDapplied green building techniques to the construction答案:D细节理解题。由第四段第一句话“As well as using recycled materials, all venues(场馆)were built with green building techniques.”可知,除了使用可循环材料,所有的场馆都使用了绿色

    75、建筑技术。其他三项的表述与原文有出入。72The underlined word “minimized” in the fourth paragraph probably means _.Aincreased as much as possibleBreduced as much as possibleCmade use ofDtaken little notice of答案:B猜测词义题。所在句句意:奥体中心是所见过的场馆中最轻的,这_了所需的钢筋和混凝土的数量。不难猜出,划线词是“减少,降低”的意思。73What can we conclude from the article?AThe

    76、London Olympics cost less than the other Olympics ever held.BLondon has possessed the most advanced techniques to deal with waste.CPublic transport is made good use of in London during the Olympic Games.DThe antidoping result in the London Olympics turned out to be dissatisfactory.答案:C细节理解题。由第六段第一句话

    77、“As one of the best connected places in Europe, London tried to solve traffic jams by encouraging the use of public transport.”可知,在伦敦奥运会期间,公共交通得到了最佳利用。其他三项与原文表述不一致。74Which of the following statements is TRUE according to the passage? AThe effort that London made to deal with waste isnt worthy of pra

    78、iseBIn terms of holding the greenest Games, the London Olympics was a success.CLondon tried to solve traffic jams by encouraging the use of private cars for free.DThe IOC President, Jacques Rogge was unsatisfied with the antidoping efforts at the London Games.答案:B推理判断题。由第一段第三句话“.London could win a g

    79、old medal for hosting the greenest Games ever.”可知,从“绿色奥运”的角度出发看,伦敦奥运会是成功的。75Which of the following best shows the structure of the text?答案:B主旨大意题。纵观全文,第一段和第二段是文章的中心,第三、四段是分论点中的“奥运场馆的建设是绿色的”;第五段是分论点中的“处理污物”;第六段是分论点中的“绿色交通”;第七段是分论点中的“违反兴奋剂的运动员数量只有一例”。第卷(非选择题共35分)第四部分:书面表达(满分35分)(2022广西四市一模)假如你是李华,作为交流

    80、学生正在英国某中学学习。昨晚,你所住的公寓楼失火。事后,警察前来调查此事,询问住户、了解事发过程,请你以书面的形式讲述失火的经过,要求如下:1失火的大致经过;2你和邻居逃生;3消防人员如何救火和解救被困人员。注意:1可以适当增加细节,以使行文连贯;2词数100左右;3开头和结尾已经写好,不计入总词数。参考词汇:1消防队:the fire brigade2消防队员:fire fighterLast night I was having a shower in the bathroom at about 10:30 when the silence was broken by some most

    81、unusual noises outside._We are pleased to hear that they are all well now.范文借鉴Last_night_I_was_having_a_shower_in_the_bathroom_at_about_10:30_when_the_silence_was_broken_by_some_most_unusual_noises_outside. I quickly got dressed and ran out of the bathroom, only to find a big fire broke out on the 3

    82、rd floor of our flat building. The fire brigade was immediately called. I, along with most of the people, had left the building by the time the fire fighters arrived. But a family on the 4th floor were still trapped in the flat that was burning. The firemen were so great. Some put out the fire hard and others managed to rescue the parents and then went back in and wrapped their child up in a blanket, brought him out and took him to hospital.We_are_pleased_to_hear_that_they_are_all_well_now.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:【走向高考】2022高三英语一轮总复习 Units 1~2质量过关检测 新人教版必修2.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-811870.html
    相关资源 更多
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(满分必刷).docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(满分必刷).docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(模拟题).docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(模拟题).docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(有一套).docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(有一套).docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(易错题).docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(易错题).docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(巩固).docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(巩固).docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(实用).docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(实用).docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(完整版).docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(完整版).docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(夺分金卷).docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(夺分金卷).docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(夺冠).docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(夺冠).docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(夺冠系列).docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(夺冠系列).docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(含答案).docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(含答案).docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(名师推荐).docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(名师推荐).docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(各地真题).docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(各地真题).docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(典型题).docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(典型题).docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(典优).docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(典优).docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(全国通用).docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品(全国通用).docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品附答案.docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品附答案.docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品含答案.docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品含答案.docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品及答案.docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品及答案.docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品加答案.docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品加答案.docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品【预热题】.docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品【预热题】.docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品【达标题】.docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品【达标题】.docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品【考试直接用】.docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品【考试直接用】.docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品【精选题】.docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品【精选题】.docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品【突破训练】.docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品【突破训练】.docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品【易错题】.docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品【易错题】.docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品【必刷】.docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品【必刷】.docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品【完整版】.docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品【完整版】.docx
  • 六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品【夺分金卷】.docx六年级上册道德与法治第二单元《我们是公民》测试卷精品【夺分金卷】.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1