分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 21

类型【高考专题辅导】四川省2022版高考英语 综合模拟卷(一).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:812318
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:21
  • 大小:36.68KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    高考专题辅导
    资源描述:

    1、综合模拟卷(一) (120分钟150分)第卷(选择题, 共90分). 单项填空(共10小题; 每小题1分, 满分10分)1. When surfing another online bookshop, I found that most of the books in it are the same asin the first one. A. onesB. thoseC. anyD. all2. This is the first time Imy first picture with my own hands. It is time that youa picture for me. A.

    2、 took; tookB. have taken; tookC. took; will takeD. will take; have taken3. Women who smoke areto die from lung cancer than non-smokers. A. likely 12 times moreB. 12 times more likelyC. more likely 12 timesD. 12 times likely more4. Harry wont listen to me. I say to him goes in one ear and out of the

    3、other. A. No matter how B. HoweverC. No matter whatD. Whatever5. Have you finished reading The Adventures of Tom Sawyer? No, Imy diploma paper all day yesterday. A. writeB. had writtenC. was writingD. would write6. Will Helen come to my party tonight? I am not sure. Shego to the cinema with her fath

    4、er. A. shallB. canC. mayD. must7. In recent years, a lot of trees have been cut down, which contributes to soil. A. being washed awayB. washed awayC. washing awayD. be washed away8. (2022凉山模拟)Nobody but the workers here and those who are invitedinto the studio. A. are admittedB. are admittingC. is a

    5、dmittedD. is admitting9. John returned with two laborers, withhelp we finally got the car out of the mud. A. theirB. whoseC. whichD. that10. We need some more facts and figureswe take the final decision. A. sinceB. afterC. beforeD. until. 完形填空(共20小题; 每小题1. 5分, 满分30分)One summer day, a young couple an

    6、d their little daughter, Tzippie, were on their way to a mountain vacation. Suddenly, a huge truck collided head-on with the familys car. The couple was11seriously, and Tzippie suffered fractures(骨折). They were immediately taken to the12hospital, where Tzippie was brought to the childrens ward(病房).

    7、Tzippie was not only in great13, but also very frightened because her parents were not nearby to give her14. Martha, a nurse, was an older woman. She understood Tzippies15and became very16to her. When Martha finished her shift, she would17to stay with Tzippie at night. Martha brought her cookies, pi

    8、cture books and toys; she sang songs to her and told her stories. Tzippie grew very fond of her and18her for her every need. Before they19hospital, the parents blessed Martha for her care. Tzippie would not let go of Martha. There was a20parting as they said good-bye to each other. Thirty years late

    9、r, one winter Martha became seriously ill and was in hospital. A nurse on21noticed Martha had few visitors. She gave the elderly lady special22. One night the nurse was sitting near her elderly patient, chatting quietly. The nurse told her of the23thirty years ago. A wonderful nurse had brought her

    10、back to health with her caring devotion. As she grew older, she24to become a nurse and help those in needjust25that nurse had done for her. When the nurse finished her story, tears26from the elderly patients eyes. Realizing this nurse was27her little Tzippie, Martha said softly, “Tzippie, we are tog

    11、ether again, but this time you are28me! ”Tzippies eyes opened29as she stared at Martha, suddenly recognizing her. “Is it really you? ”she cried out, “How many times I prayed that someday we would30again! ”11. A. injuredB. attackedC. hitD. killed12. A. cleanestB. newestC. nearestD. biggest13. A. need

    12、B. surpriseC. amazementD. pain14. A. aidB. comfortC. kindness D. treatment15. A. sense B. meaningC. fear D. requirement16. A. accustomed B. addictedC. known D. devoted17. A. hope B. volunteerC. planD. intend18. A. depended on B. looked likeC. went to D. stayed with19. A. left B. enteredC. visitedD.

    13、chose20. A. helpful B. meaningfulC. joyful D. tearful21. A. vacation B. businessC. purpose D. duty22. A. advice B. trainingC. care D. appreciation23. A. picture B. accidentC. impression D. expression24. A. determined B. happenedC. used D. demanded25. A. if B. whenC. asD. unless26. A. floatedB. flowe

    14、dC. escapedD. flew27. A. reasonablyB. immediatelyC. surelyD. fortunately28. A. nursingB. visitingC. findingD. searching29. A. broadB. wideC. longD. big30. A. partB. comeC. seeD. meet. 阅读理解(共两节, 满分50分)第一节(共20小题; 每小题2分, 满分40分)AOnce, the Paiter-Surui tribe(部落)lived a happy life in the heart of the Amaz

    15、on rainforest in Brazil. But after the tribes first meeting with Westerners several decades ago, they were nearly wiped out; diseases brought by outsiders reduced the Suruis numbers from 5, 000 to about 250. Today, some 1, 300 tribe people live in 23 villages across 600, 000 acres. Though they are a

    16、s likely to wear T-shirts and jeans as feathered headdresses, the Surui are determined to preserve and protect the tribal culture of their homeland. Now they are under threat again, from illegal logging and deforestation(滥伐), but this time its different. The Surui have put aside their bows and arrow

    17、s and taken up a new weapon: the Internet. The tribe people learned to use the Web from their leader, Chief Almir Narayamoga. “We decided to use computers and technology to bring attention to our situation, ”says Narayamoga, 36. The first in his tribe to attend college, Chief Narayamoga learned how

    18、to use computers at the Federal University of Gois in Goinia, a city of 1. 2 million. In 2022, he fled the Surui homeland after his fight against loggers who placed a $100, 000 reward on his head. He traveled to the United States and paid a visit to Google headquarters in California. He came armed w

    19、ith a big idea. Narayamogas visit to Google was considered a great success. And Google sent teams to the Amazon to train the Surui in using computers, cameras, and smart phones to photograph logging sites, which could be pinpointed using GPS technology and then uploaded to Google Earth. The Surui ha

    20、ve now mapped the entire reserve and recorded the biodiversity and the rainforest within it. 31. What caused the population of the Amazon tribe to reduce greatly? A. The change of their lifestyles. B. Deforestation. C. Diseases. D. Fighting. 32. Chief Narayamoga fled his homeland because. A. he owed

    21、 a large debtB. the loggers wanted to kill himC. he wanted to learn computersD. he failed to fight against logging33. What kind of idea did Chief Narayamoga have after he returned to his homeland? A. He could ask the US government for help. B. He could negotiate with the loggers. C. He could save th

    22、eir land with the Internet. D. He could make a map of their land. 34. What can we learn from the last paragraph? A. Deforestation has been stopped in Amazon. B. Narayamogas efforts are paying off. C. The Internet is still something new to the tribe people. D. Logging has been stopped due to the use

    23、of GPS technology. BJohnny Appleseed was the name given to John Chapman. He planted large numbers of apple trees in what was the American wilderness two hundred years ago. Chapman grew trees and supplied apple seeds to settlers in the middle western Great Lakes area. Two centuries later, some of tho

    24、se trees still produce fruit. Chapman planted with thoughts about future markets for his crops. His trees often grew in land near settlements. He often sold his apple seeds to settlers. Sometimes, he gave away trees to needy settlers. Johnny Appleseed looked like someone who was poor and had no home

    25、. Yet he was a successful businessman. He used his money to improve his apple business and help other people. He was famous for his gentleness and bravery. Both settlers and native Americans liked him. Everywhere he traveled, he was welcomed. During his travels, some families asked Johnny to join th

    26、em for a meal. He would never sit down until he was sure that their children had enough to eat. He believed that it was wrong to kill and eat any creature for food. He believed that the soil produced everything necessary for humans. Another time, he was trapped in the wilderness during a severe snow

    27、storm. He found shelter in an old tree that had fallen to the ground. In the tree, he discovered a mother bear and her cubs. He did not interfere with the animals, and left before they knew he was there. It is estimated that, during his lifetime, he planted enough trees to cover an area of about two

    28、 hundred sixty thousand square kilometers. Over time, some adults said they remembered receiving presents from Johnny Appleseed when they were children. In 1845, John Chapman became sick and developed pneumonia during a visit to Fort Wayne. He died in the home of a friend, William Worth. Chapman was

    29、 seventy years old. He was buried near Fort Wayne. The marker(碑文)over his burial place reads, “”35. For what purpose did Chapman plant the apple trees? A. To sell apples as a business. B. To provide food for settlers. C. To take up land for himself. D. To show how to grow trees. 36. What did people

    30、think of John Chapman at first sight? A. Poor and unhealthy. B. Rich but poorly dressed. C. Poor and homeless. D. Rich but hard-working. 37. How was Chapmans money used according to the text? A. Given to other people. B. Spent developing other business. C. Devoted to improving apple business. D. Use

    31、d on his career and helping others. 38. Which can be the proper marker in the blank? A. He lived for the poor. B. He lived for animals. C. He lived for his business. D. He lived for others. COn October 23, 2022, David Pologruto, a high school physics teacher, was stabbed(刺)by his smart student Jason

    32、 Haffizulla. Jason got straight As and was determined to study medicine at Harvard, yet this was his downfall. His physics teacher gave Jason a B, a mark Jason believed would undermine(损害)his entrance to Harvard. After receiving his B, Jason took a butcher knife to school and stabbed his physics tea

    33、cher. How can someone as smart as Jason do something so dumb? Studies show there is little or no correlation between IQ and emotional intelligence. During my early university years, I regarded myself as an intelligent guy. I got good marks in mathematics, physics, and other subjects. I thought such

    34、skills would surely give me a bright future. After one year of study with decent marks, I began to see two major classes of students. The first category of students turned up to few lectures, partied every weekend, enjoyed a great social life, and did minimal work to pass courses. The second categor

    35、y of students were intelligent and hard workers who got good grades and were very focused on their studies. Surely would these intelligent and hard-working students find the great jobs before the other lazier class of students? Not so. Students are often shocked upon graduation that their qualificat

    36、ions are not as important as they once thought. Graduates enter the workforce only to realize that co-workers hate them and less intelligent people are the ones receiving promotions. Educational skills are useless in some industries when interpersonal skills are absent. You can have great ideas, the

    37、ories, and solve complex problems, but if you cannot effectively communicate in a persuasive and exciting manner by relating to your fellow humans, you will face an uphill battle in whatever challenges you encounter. Its not that people dislike you because of your intelligence; its that people disli

    38、ke you because youre rude and not understanding. The intelligent person with poor communication skills is insensitive or unaware of others emotions. 39. Jason Haffizulla stabbed his physics teacher because. A. he was unfairly treated by his teacherB. he was disappointed with his downfallC. he was no

    39、t smart enough at studiesD. he got a worse mark than usual40. We can infer from the third paragraph that the authorin his early university years. A. didnt think communication skills were as important as intelligenceB. didnt work hardC. belonged to the first category of studentsD. could keep a balanc

    40、e between social life and studies41. Intelligent people are hated because. A. they can solve more complex problemsB. they cant settle the challenges they meetC. they are envied for their intelligenceD. they are not understanding enough42. The main purpose of the text is to tell us. A. the relationsh

    41、ip between IQ and emotional intelligenceB. what kind of students can succeed in collegeC. smart people may have poorer communication skillsD. intelligent students will meet more challenges at workDThe Hawaiian people did not celebrate Christmas before the arrival of Captain Cook in 1778. It was, how

    42、ever, the protestant missionaries(传教士)from New England who first arrived in 1820 that first introduced Christmas to the Hawaiian people. The missionaries reduced the Hawaiian language to written form, enabling the Hawaiian people to read and write in their own language. Many words for which there we

    43、re no clear Hawaiian language equivalents(对应词)were translated phonetically. Lets look at some key phrases that you may hear in Hawaii during the Christmas and New Years Day holiday season. Mele KalikimakaMerry Christmas. The words “Mele Kalikimaka” are a phonetic translation. When the missionaries a

    44、nd other Westerners first brought the custom of Christmas to the islands, the Hawaiians had difficulty pronouncing “Merry Christmas” and turned it into words that rolled more easily off their tongues. Hauoli Makahiki HouHappy New Year. The western Christmas and New Year fell during this same time of

    45、 the year when the Hawaiians traditionally honored the earth for giving them plenty to eat. This period of resting and feasting was called Makahiki (mah-kah-HEE-kee). It lasted for 4 months, and no wars or conflicts were allowed during this time. Because makahiki also means “year”, the Hawaiian phra

    46、se for “Happy New Year” became “Hauoli(happy) Makahiki (year)Hou(new)”. Mele Kalikimaka me ka Hauoli Makahiki HouMerry Christmas and a Happy New Year. Mahalo Nui LoaThank you very much. When you receive a nice gift or are treated to a special meal or beautiful song, youll want to express your apprec

    47、iation for the kindness. 43. What can we infer from the first two paragraphs? A. The Hawaiian people had no written language before 1820. B. Christmas celebration became popular in Hawaii in 1778. C. Captain Cook had the greatest influence on the Hawaiian people. D. The missionaries forced the Hawai

    48、ian people to change their language. 44. The underlined word “phonetically” in Paragraph 2 probably means“”. A. by meaningB. by soundC. by appearanceD. by form45. Makahiki is a traditional time for the Hawaiian people to. A. celebrate the New YearB. show thanks to GodC. show thanks to the earthD. go

    49、 for holidays46. What is the text mainly about? A. How the Hawaiian people celebrate their holidays. B. The development of the Hawaiian language. C. How Christmas was brought to the Hawaiian people. D. Some phrases used in Hawaii during festivals. EHave you dreamed of building your own machine? Do y

    50、ou wish you could invent something new? Here we look at a few British inventions of recent times. Adaptable glassesDo you wear glasses? If so, can you imagine life without them? In 1985, Joshua Silver, a professor at Oxford University, asked himself, “Can I invent a pair of glasses that could be cha

    51、nged by the wearer? ”He designed two plastic lenses(透镜)that are filled with a special liquid. Using syringes(注射器)you change the liquid between the lenses until you can see clearly. The glasses are not beautiful but they are easy to use and cheap to make. The wind-up radioWhen you switch your TV on t

    52、onight, think about all those people without electricity. Thinking about this, Trevor Baylis came up with the idea of designing a radio that could be powered by hand. In common with Joshua Silver he wanted his invention to be cheap and easy to use. He wanted even the poorest people in developing cou

    53、ntries, who dont have electricity and cannot afford batteries, to use it. The radio has a generator(发电机)which is powered by turning a handle. In 1996 it won a BBC Design Award for Best Protect and Best Design. The Dyson cleanerIn many homes around the world you can see a cleaner that looks like a sp

    54、aceship. This is the Dyson vacuum(真空)cleaner which uses something called “cyclonic separation” to separate the dirt. You do not need a bag for your cleaner and it does not get blocked so it is very practical. The idea came to Sir James Dyson after he kept having problems with his vacuum cleaner. He

    55、decided he could design a better one and in 1993 he opened his own factory. The Dyson cleaner is now one of the best-selling cleaners in the UK and Dyson is believed to have earned over a billion pounds. The Zapata fly-boardEver dreamed of zooming through the water and leaping in the air like a dolp

    56、hin? Now you can thanks to a fly-board, built by water sports enthusiast Frank Zapata. With it you can dive back in the water and out again. Its possible to jump to incredible heights out of the waterover 30 feet. The basic fly-board model comes in at4, 200. So keep dreaming and inventing. One day y

    57、ou might get it right. 47. Which might be the best title for the passage? A. Greatest InventionsB. ScientistsStoriesC. Magic GlassesD. Beautiful Minds48. What can we learn about Adaptable glasses? A. They are very expensive. B. The inventor is a student. C. The glasses are fragile. D. They dont look

    58、 very nice. 49. Which invention won an award? A. Adaptable glasses. B. The wind-up radio. C. The Dyson cleaner. D. The Zapata fly-board. 50. The Dyson cleaner was invented with the purpose of. A. helping people use cleaners more easilyB. making Dyson a rich businessmanC. keeping the house cleaner th

    59、an beforeD. taking the place of human cleaners第二节(共5小题; 每小题2分, 满分10分)Excuse me. Could you tell me how to get to Zhang Daqian Memorial(张大千纪念馆)? 51 Yes. Oh, then you drive along this road, turn right at the second crossroads. Keep straight on until you see a road sign which says“Zhang Daqian Memorial”

    60、on the left. Drive along this road, turn right, keep straight, and Ill see it on the left? 52 Are you sure that I wont bump(碰, 撞)into any one-way streets? Well. I dont think you will. I dont see any car around here. 53 I parked it over there. You see? 54 Oh, my God. 55 Thank you. Youve been very hel

    61、pful. A. Thats right. B. Where is your car? C. You can take Bus 5. D. Youre driving your own car? E. Youd better move it quickly. F. Are you looking for a parking lot? G. Oh, no. Youre parking in a bus zone! 第卷(非选择题, 共60分). 阅读表达(共5小题; 每小题2分, 共10分)1Jose Andre Montano Baina was born and raised in the

    62、town of Totora, Bolivianot exactly the home of jazz. But now he is taking the Bolivian and the world music scene by storm. He has already performed in some of the countrys top occasions including the Legislative Palace and alongside famous musicians like Bolivian rocker Glen Vargaswhats so great abo

    63、ut that? How about the fact that Jose is just seven years old and, he is blind! 2The young musician began to show his extraordinary music talent at the age of four when he started playing the drums with a high standard of ability and skills, which are usually played by artists three times of his age

    64、. After mastering them, he quickly moved on to the piano and by the age of five he had formed a jazz band! And, while the young boy knows every jazz song in the book and can play them all with great ease and confidence, it is not the only kind of music he enjoys. This Bolivian prodigy(神童)has well-ro

    65、unded musical taste and isnt limited to jazz. He also loves listening to blues, heavy metal, tango, bolero and anything in between! 3His extremely proud father is quick to admit that he has nothing to do with his sons unusual talent. In fact he didnt even know much about jazz until Jose started to p

    66、lay. “I didnt know jazz before, he got me into it. Its as if he was born with a jazz chip(芯片)inside him, I dont know how to explain how it came about; its like the jazz was already inside him. ”His father recalled. 4As for the young rising superstar, he leads a pretty normal life despite all the fam

    67、e. Just like the rest of you, he goes to school, does homework and yes, has chores assigned(派给)to him as well! 56. What makes Jose Andre Montano Baina special according to Paragraph 1? (within 10 words)_57. What does the underlined word“it”in Paragraph 2 refer to? (within 2 words)_58. When did Jose

    68、Andre Montano Baina form a jazz band according to the text? (within 4 words)_59. What is the main idea of the last paragraph? (within 10 words)_60. What might be the authors purpose of writing this text? (within 10 words)_. 短文改错(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。增加: 在缺词处加一个漏字

    69、符号(), 并在其下面写出该加的词。删除: 把多余的词用斜线()划掉。修改: 在错的词下画一横线, 并在该词下面写出修改后的词。注意: 1. 每句不超过两个错误; 2. 每处错误及其修改均仅限一词; 3. 只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。Music and songs play a important part in our daily life. For example, it can bring us pleasure and make us happy. However, they can help us improve our study and working eff

    70、iciency. I was fond of listening to songs and music very much, but my favorite song is Country Road. The lyrics and music bring me into a beautiful world in that I am loved and cared by Grandma. Whats more, they make me think of my wonderful childhood was spent in my hometown and I can still remembe

    71、r the game played with my young fellow. In a word, once enjoying, the song will never be forgotten. . 书面表达(共35分)(2022资阳模拟)近日, 你校学生吃零食现象十分严重, 为此学校准备举行一次主题英语演讲活动。请你根据下列提示以Dont Eat Snacks为题撰写一篇英语演讲稿, 呼吁同学们不要吃零食。1. 现象; 2. 危害(金钱、健康及环境等方面)。注意: 1. 词数120个左右; 2. 可以适当增加细节, 以使行文连贯; 3. 演讲稿的开头与结束语已为你写好(不计入总词数)。D

    72、ont Eat SnacksGood morning, everyone! The topic of my speech today is “Dont eat snacks”. _Thanks for listening. 答案解析. 1. 【解析】选B。考查代词。句意: 在浏览另外一家网上书店时, 我发现它里面的书大多数都与第一家的书相同。四个选项都可指代前面提到的内容, 但ones前需要加定冠词the; any指“任一”; all指“所有”, 与前文most of the books不符, 故只能选B项。those可直接用来指代与前文提到过的事物为同一类的事物, 为复数, 单数为that。

    73、2. 【解析】选B。考查time的两个句型。This/It is the first/. . . time(that). . . 中that从句应用现在完成时, 译为“这是第一次”, It is time that. . . 从句中动词应用过去式或should+动词原形(即虚拟语气), 译为“到的时候了”。【知识拓展】有关time的常用句型It is time to do sth. 到了的时间了Its time(for sb. )to do sth. 到了某人做的时间了Its high time that sb. should do sth. /sb. did sth. 到了某人做的时间了It

    74、 /That/This was/is the first/second. . . time that sb. . . . 这(那)是某人第一、第二次做某事3. 【解析】选B。考查形容词比较等级倍数表达。句意: 女性烟民死于肺癌的可能性比非吸烟者大12倍。句子前后是比较结构, 倍数应该放在比较级more likely之前。4. 【解析】选D。考查名词性从句。句意: 哈利不听我的, 我说任何话他都是一个耳朵进另一个耳朵出。分析句子结构可知, 此处强调“我说什么他都当成耳旁风”, 因此用whatever引导主语从句。no matter what只能用来引导让步状语从句。5. 【解析】选C。考查时态。

    75、句意: 你读完汤姆索亚历险记了吗? 还没有, 昨天我一整天都在写我的毕业论文。表达一段时间内持续进行且未完成的动作, 需要用进行时态, 题干中有all day yesterday提示为过去时间, 故C项正确。其他时态均不符合句意。6. 【解析】选C。考查情态动词。句意: Helen今天晚上会来参加我的聚会吗? 我说不准, 她可能会跟她爸爸去看电影。由I am not sure. 可知回答者不确定, 所以用may表示一种可能性“也许, 有可能”。7.【解析】选A。考查非谓语动词。句意: 近年来, 很多树被砍, 这加剧了水土流失。介词to后是动名词的复合结构, 而且表示被动意义, 故用动名词的被动

    76、式与前面的名词soil一同构成动名词的复合结构。8. 【解析】选C。考查主谓一致和语态。当名词或代词后跟but, with, together with, in addition to, including等介词(短语)时, 前面的名词或代词决定谓语动词的单复数。此题的主语为nobody, 故谓语动词用单数; 再根据句意“除了这里的工人和被邀请的那些人, 没有人被允许进入这个工作室。”可知, 主语和动词admit之间为被动关系, 故选C项。9. 【解析】选B。考查定语从句。句意: John带回来两个工人, 在他们的帮助下我们最后把车从泥里弄了出来。介词with + whose引导定语从句, w

    77、hose用作定语修饰help。10. 【解析】选C。考查状语从句。句意: 我们需要更多的事实和数据才能做出最后的决定。before引导时间状语从句, 意思是“在之前” “ 之后才”。【文章大意】三十年前, Martha在医院照顾在车祸中受伤的Tzippie, 她们建立了深厚的友情。三十年后, 生病的Martha在医院得到了护士Tzippie的照顾。11.【解析】选A。逻辑推理题。车祸发生, 这对夫妇受重伤, 女儿骨折。从上文collided head-on可知是车的前部与一辆卡车碰撞。12.【解析】选C。背景常识题。人受伤后应该被送到最近的医院, 这是生活常识。救护伤者与医院是最干净的(cle

    78、anest), 最新的(newest), 最大的(biggest)无关。13. 【解析】选D。习语搭配题。in great pain很疼痛, 这是一个固定搭配, 人受伤后当然感到很疼。14. 【解析】选B。逻辑推理题。从上下文可知, 一家人不在同一个病房, 父母无法安慰她。15.【解析】选C。词汇复现题。父母不在身边, 小Tzippie感到恐惧, Martha很理解。与上文中frightened为同义复现。16. 【解析】选D。习语搭配题。become devoted to对她很疼爱。become accustomed to习惯, become addicted to痴迷于, become k

    79、nown to有名气。根据句子意思, Martha对孩子很疼爱, 因此选D项。17.【解析】选B。逻辑推理题。主动要求留下来照顾她, 这比希望(hope), 打算(plan), 有意(intend)留下来更符合原文。18. 【解析】选A。习语搭配题。Martha无微不至的照料使得Tzippie对她很依赖。19.【解析】选A。逻辑推理题。leave hospital出院, 这从原文中很明显可以看出来。20. 【解析】选D。逻辑推理题。分别时泪眼汪汪。这从全文以及as they said good-bye to each other一句可知。21. 【解析】选D。习语搭配题。on duty在值班;

    80、 on vacation在度假; on business因公出差, on purpose故意。一位值班的护士注意到。22. 【解析】选C。逻辑推理题。她给这位老年病人特别的关爱(care)。23.【解析】选B。逻辑推理题。护士告诉她30年前的车祸。这与文章的话题一致。24.【解析】选A。习语搭配题。determine to do sth. 决心做某事, 从文章来看, 她决心从事护士这一职业。25.【解析】选C。逻辑推理题。as that nurse had done for her就像是那个护士为她所做的。as引导方式状语从句。26.【解析】选B。逻辑推理题。听完故事, 老人泪流满面。27.【

    81、解析】选C。逻辑推理题。意识到这个护士一定(surely)是。reasonably有道理地; immediately立即; fortunately幸运地。28. 【解析】选A。词义辨析题。这一次你护理我。nurse照料, 照顾, 护理; visit拜访; find找到; search寻找。29.【解析】选B。习语搭配题。eyes opened wide睁大了眼。30.【解析】选D。逻辑推理题。很多次我盼望着有一天我们能再次相见(meet)。part分别; come来到; see看见。【文章大意】本文主要讲了巴西土著居民正在利用因特网让世人知道他们的处境, 并开始保护他们的家园。31. 【解析】

    82、选C。细节理解题。从文章第一段最后一句可知, 由外来者带来的疾病导致土著人口剧减。32. 【解析】选B。细节理解题。从文章倒数第二段可知, 酋长逃离家乡的原因是伐木者悬赏捉拿他并置他于死地。33. 【解析】选C。推理判断题。联系文章最后两段可知, 酋长从美国回来, 开始用“谷歌”搜索和全球定位技术来引发世人关注, 从而利用社会舆论来保护自己的家园, 由此可知C项正确。34. 【解析】选B。推理判断题。文章最后一段说明, 酋长的美国之行获得了成功, 现在土著民族正运用高科技来测量自己的领地, 由此推断, 他们的努力正在获得回报。【文章大意】本文主要讲了Chapman的事迹。35. 【解析】选A。

    83、细节理解题。由第二段Chapman planted with thoughts about future markets for his crops. 得出, Chapman栽苹果树是为了将来做出售苹果的生意。36. 【解析】选C。细节理解题。Chapman乍看上去像个无家可归的穷人。由第三段Johnny Appleseed looked like someone who was poor and had no home. 得出。37. 【解析】选D。细节理解题。Chapman的钱一些用于改善他的苹果生意, 另一些用来帮助别人。由第三段He used his money to improve

    84、his apple business and help other people. 可知。38. 【解析】选D。推理判断题。综合全文讲述的关于Chapman的事迹可以看出, 他的一生是助人为乐的一生, 是无私的一生, 他去世后人们在他墓碑上的题词应突出这一点, 故D项正确。【文章大意】有的人可能有超人的智商, 在大学有不斐的学业成绩, 但是他们却缺少与人交往的能力, 这可能成为某些大学毕业生在未来所面临的一个问题。情商、智商, 哪个更重要? 39. 【解析】选D。细节理解题。从文章第一段中的His physics teacher gave Jason a B, a mark Jason bel

    85、ieved would undermine his entrance to Harvard. After receiving his B, Jason took a butcher knife to school and stabbed his physics teacher. 可知, Jason Haffizulla刺杀他的物理老师的原因是老师给了他一个B, 他认为这会影响到他进入哈佛大学学习。40.【解析】选A。推理判断题。从第三段中的During my early university years, I regarded myself as an intelligent guy. . .

    86、 I thought such skills would surely give me a bright future. 可以看出, 作者在大学之初认为学业好就有好前程, 而对情商却没有那么看重。41. 【解析】选D。细节理解题。从文章最后一段中的Its not that people dislike you because of your intelligence; its that people dislike you because youre rude and not understanding. 可知, 那些高智商的人之所以不受欢迎, 得不到提升是因为他们待人粗鲁, 不善解人意。42

    87、.【解析】选C。写作意图题。本文旨在通过具体的事例来说明人的情商、交流能力在社会生存方面远比人的智商要重要得多, 而有许多智商特别高的人却因为没有良好的情商而失去了很多机会, 也不能建立良好的人际关系。故本题选C。43. 【解析】选A。推理判断题。从文章第二段可知, 传教士把夏威夷的语言简化成为书面语, 在此之前夏威夷没有书面语, 而传教士第一次来到夏威夷是在1820年, 由此可推断1820年之前夏威夷是没有书面语的。44. 【解析】选B。词义猜测题。从phonetically所在的语境可知, 因为英语的很多词汇在夏威夷语言中没有同义语, 所以只能音译。45. 【解析】选C。细节理解题。从文章

    88、倒数第三段中the Hawaiians traditionally honored the earth for giving them plenty to eat可得到答案。B项是对原文的误解。46. 【解析】选D。主旨大意题。文章的主要内容在文章的后半部分, 介绍夏威夷圣诞节和新年期间的常用语。A项偏离了文章的中心, C项仅仅是文章的一个细节。 【文章大意】本文向我们介绍了英国的几项发明, 并鼓励人们敢于梦想, 敢于发明。47.【解析】选D。推理判断题。根据文章第一段和最后一段可知, 作者旨在通过介绍英国的几项发明来鼓励人们进行发明创造, 因此D项正确。48. 【解析】选D。细节理解题。根据

    89、“Adaptable glasses”下面的最后一句“The glasses are not beautiful. . . ”可知, 这种眼镜并不美观。49. 【解析】选B。细节理解题。根据“The wind-up radio”下面的最后一句“In 1996 it won a BBC Design Award for Best Protect and Best Design. ”可知, 正确答案应为B项。50.【解析】选A。推理判断题。根据“The Dyson cleaner”下面的“The idea came to Sir James Dyson after he kept having p

    90、roblems with his vacuum cleaner. ”可以推断, 发明者Dyson之所以有这样的创意是由于以前他自己在使用真空吸尘器时感到很不方便, 因此答案应为A项。51. 【解析】选D。根据问路人的回答Yes可知填空处是一个一般疑问句; 再根据答话人的第二个回答告诉问话人开车怎么去可判断选D项。52. 【解析】选A。根据前面一句话可知问路的人是在重复答话人的话, 故答话人会肯定他重复的内容, 故选A项。53. 【解析】选B。根据下面答语“我把车停在那边了”可知上面问的是“你的车呢? ”故选B项。54. 【解析】选G。根据答语Oh, my God. 可知问路人应该做了一件很不该

    91、做的事情, 分析选项可知选G项。55. 【解析】选E。对于上面所犯的错误说话人应该提了建议, 因为下面是对他的感谢。故选E项。56. He makes great achievements though he is young and blind. 57. jazz(music)58. When he was five/Five years old. 59. Jose Andre still lives his normal life as before. 60. To tell us the story of a jazz prodigy. 短文改错答案: Music and songs p

    92、lay a important part in our daily life. For example, it can an theybring us pleasure and make us happy. However, they can help us improve our study Besidesand working efficiency. I was fond of listening to songs and music very much, but am andmy favorite song is Country Road. The lyrics and music br

    93、ing me into a beautiful world in that I am loved and cared by Grandma. Whats more, they make me thinkwhich forof my wonderful childhood was spent in my hometown and I can still remember the game played with my young fellow. In a word, once enjoying, the song will never fellows enjoyedbe forgotten. 1

    94、. 【解析】第一句中的aan。important是以元音音素开头的单词。2. 【解析】第二句中的itthey。此处代指music and songs。3. 【解析】第三句的HoweverBesides, 表示顺承。4. 【解析】第四句中的wasam。全文用的是一般现在时态。5. 【解析】第四句中的butand。此处是递进关系, 而非转折关系。6. 【解析】第五句中的that改为which。此处应用in which来引导定语从句。7. 【解析】第五句中by前面加上for。care for为固定短语。8. 【解析】第六句中去掉was。此处应用spent作后置定语, 表被动。9. 【解析】第六句中的

    95、fellowfellows。此处应用复数形式。10. 【解析】第七句中enjoyingenjoyed, 因为逻辑主语是the song, 二者之间应为被动关系。【参考范文】Dont Eat SnacksGood morning, everyone! The topic of my speech today is“Dont eat snacks”. As you can see, there is a serious phenomenon in our school that many students crowd in the school store to buy snacks after

    96、each class and some students even eat snacks in class. Eating snacks is a bad habit and is also a waste of money. In addition, most snacks are unhealthy food, for they contain too much fat and sugar. Eating snacks improperly may lead to fatness and illness. Whats worse, some students throw the wrapp

    97、ers everywhere, which pollutes our campus. Dear fellow students, its high time that we shouldnt act like kids any more. We high school students should develop good eating habits. Remember that three regular meals a day as well as a balanced diet are essential for us. Lets form good eating habits and say no to snacks. Thanks for listening.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:【高考专题辅导】四川省2022版高考英语 综合模拟卷(一).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-812318.html
    相关资源 更多
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案(b卷).docx六年级下册数学期末测试卷含答案(b卷).docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案(a卷).docx六年级下册数学期末测试卷含答案(a卷).docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案解析.docx六年级下册数学期末测试卷含答案解析.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案下载.docx六年级下册数学期末测试卷含答案下载.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【黄金题型】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【黄金题型】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【预热题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【预热题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【达标题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【达标题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【轻巧夺冠】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【轻巧夺冠】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【能力提升】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【能力提升】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【考试直接用】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【考试直接用】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【综合题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【综合题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【综合卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【综合卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【精练】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【精练】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【突破训练】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【突破训练】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【研优卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【研优卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【满分必刷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【满分必刷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【模拟题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【模拟题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【最新】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【最新】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【新】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【新】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【巩固】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【巩固】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【实用】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【实用】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【完整版】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【完整版】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【夺分金卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【夺分金卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【基础题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【基础题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【培优】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【培优】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【培优b卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【培优b卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【培优a卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【培优a卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【名师推荐】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【名师推荐】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【典型题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【典型题】.docx
  • 相关搜索
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1