分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型专练02:完形填空-2021-2022学年七年级英语上学期期末考点大串讲(牛津译林版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:826277
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:11
  • 大小:198.42KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    02 填空 2021 2022 学年 年级 英语 学期 期末 考点 串讲 牛津 译林版
    资源描述:

    1、2021-2022学年上学期七年级英语期末大串讲(牛津译林版) 专练02 完形填空(含解析)一、完型填空 01阅读短文,从每小题所给的四个选项中选出一个最佳答案,使短文通顺,结构完整。The chicken and the duck are friends. They live on a 1 . They often walk around together and talk about many things. One morning, they play and 2 near the pool together. The chicken and the duck first talk ab

    2、out the cat. They think the cat is not 3 because he always looks at them with eyes wide open. “The cat is dangerous, so we must always keep our eyes open when he is around.”Then they talk about the dog. The dog is very friendly. It has lots of 4 and it barks(狗吠)a lot and always runs around. Whats mo

    3、re, the dog never runs after them. They both 5 the dog.At last, they 6 the farmer, a fifty-year-old man. If they dont have the farmer, they have 7 to eat. He also feeds the cow, the pig, the sheep and many other 8 on the farm. “He is a nice man and its lucky of us to have such a farmer,” the chicken

    4、 says to the duck 9 “We need the farmer and look forward to living with him forever 10 he can take good care of us all” says the duck. “I hope so” Answers the chicken.1AfarmBschoolCparkDhouse2AeatBswimCchatDsee3AfunnyBfriendlyCsmartDbusy4AfoodBfriendsCteethDenergy5AmissBfindClikeDcatch6Aplay withBch

    5、at withCworry aboutDtalk about7AsomethingBanythingCeverythingDnothing8AanimalsBfarmersCducksDchickens9AquicklyBeasilyChappilyDcarefully10AbutBbecauseCandDso二、完型填空 02阅读短文,从每小题所给的四个选项中选出一个最佳答案,使短文通顺,结构完整。The Read family comes to a new big city. Mrs Reads son, Bob, is not 11 . He doesnt have anyone to

    6、play with. Dont worry! says his mother. You will soon make 12 here.One morning, there is a 13 at the door. Bobs mother, Mrs Read, opens it. There stands a woman with brown hair. It is Mrs White. She comes to 14 some eggs. She wants to 15 cakes. Mrs Read gives her two. In the afternoon, there is anot

    7、her knock 16 the door. Mrs Read opens it and sees a 17 standing there. My name is Jack White, he says. My mother asks me to 18 you this cake and the 19 eggs. Well, thank you, Jack, says Mrs Read. Come in and meet my son Bob.Look! Bob and Jack are having the cake and milk. Later, they 20 football. No

    8、w they are friends! Jack says, Im glad you live next door. Bob says, I must thank your mother 21 coming for eggs. Jack laughs and tells Bob, She doesnt want the two eggs 22 she wants to make friends with your mother. Bob says, Thats a 23 way to make friends. Its an easy way, too. It can 24 !”So if y

    9、oure willing(乐意的)to make friends, you can always 25 some ways!11AreadyBfreeCwellDhappy12AfriendsBkitesCfriendDcards13AcallBcryCshoutDknock14AlendBborrowCgiveDbuy15AcookBbringCorderDmake16AtoBupCatDover17AgirlBmanCboyDwoman18AsendBtakeCputDcarry19AtwoBthreeCfourDfive20Aplay aBplayCplay withDplaying21

    10、AtoBwithCforDin22AbutBandCsoDor23ApopularBpoorCfunnyDcheap24AchangeBworkCpracticeDtry25AfindBknowClearnDsee三、完型填空 03阅读短文,从每小题所给的四个选项中选出一个最佳答案,使短文通顺,结构完整。The teachers are worried that young children are becoming “addicted(沉溺)” to smart-phones. They cant make easy things 26 hands as they use mobile ph

    11、ones. They cant make toys themselves or help 27 dinner with mum.“Many children can play with smart-phones 28 they cant make things. Many children cant talk with other children but 29 parents are proud of( 以自豪)them because they are good at using a 30 ,”said Colin Kinney, a teacher.Many children spend

    12、 too much time 31 at home and quietly play on a smart-phone. If children do not learn to stay with others, it can become 32 for them to learn how to make friends when they get together.It is important to know 33 to use smart-phones in todays world, but it is still very important for children to lear

    13、n to make 34 with others. If they do, they can live 35 when they grow up. Teachers should help their students know how to live happily.26AwithBbeforeCafterDunder27AtakeBeatCcookDtry28AandBbutCorDso29AtheyBtheirCthemDtheirs30AphoneBbookCpenDradio31AplayingBstayingCworkingDstudying32AeasyBhappyCdiffic

    14、ultDsmall33AwhatBwhenCwhereDhow34AboysBgirlsCteachersDfriends35AangrilyBluckilyChappilyDsadly四、完型填空 04阅读短文,从每小题所给的四个选项中选出一个最佳答案,使短文通顺,结构完整。We are now living in the 21st century. Is your classroom living in the 21st century, too?Tony is a student in Grade 8 at an American middle school. He was surpri

    15、sed when he saw his modern 36 on his first day of school. In Tonys classroom, there are many new electronics (电子设备) like iPads. This term they will 37 the electronics to take notes, watch videos and do projects and homework. Its 38 , said Tony. I like to use an iPad to work on math or other projects

    16、 39 my team members. The school uses new technology(技术)in classrooms to 40 students see, hear, touch and sometimes experience(体验)their tasks, “Technology is 41 common(普遍)in most of our classrooms now, the head teacher said. We are trying to use technology to 42 the world to kids. It can bring the ou

    17、tside world 43 . Science teacher Mr Miller agrees. It is a 44 way for students to know the outside world, he said. Mr. Miller now regards(认为)himself as a guide(向导) of learning instead of(取代)as a 45 . If they have a question for me, I will try to teach them 46 to find the answers rather than tell the

    18、m what the answers are, he said. Dale, 47 student, loves technology. He was not really interested in class before, 48 now he likes the classes very much. It helps me use 49 I know about technology at school. Dale said. Most importantly, I 50 the classroom. This, of course, will help my studies. 36Ad

    19、ormitoryBplaygroundClibraryDclassroom37AallowBuseCwantDhelp38AboringBsadCamazingDsurprised39AonBbyCatDwith40AteachBhelpCwantDask41AenoughBusefulCquiteDgood42Aopen upBlook upCput upDcall up43AonBoutCintoDin44AwrongBslowCquickDbad45AstudentBteacherCmemberDfriend46AwhyBwhatCwhenDhow47AanotherBotherCoth

    20、ersDthe other48AbutBandCorDso49AhowBwhatCwhichDwho50AstandBhateCenjoyDdislike五、完型填空 05阅读短文,从每小题所给的四个选项中选出一个最佳答案,使短文通顺,结构完整。Many people like cats. In the city of Hangzhou, there is a cat 51 . Its name is Miaoxiannv. It becomes a/an 52 place in this city. Many people drive one hour from 53 side of the

    21、 city just to enjoy a new service: scan (扫描) a cat to order a 54 .Luo is a young man. He runs Miaoxiannv after 55 his study in a foreign country. He doesnt often 56 at the restaurant. His only worker is always busy 57 as a waitress, a cashier (出纳员) and a cat keeper at the same time.Luo comes up with

    22、 the idea to 58 all the cats in shirts with QR codes (二维码). So people can order by using online payment (支付) apps such as Koubei and Alipay. 59 15 cats in the restaurant. Some of them are stray cat (流浪猫). Luo looks after them. Some of the cats are 60 and smart. Luo only lets these cats serve (服务) pe

    23、ople.51AhouseBrestaurantCschoolDlibrary52AcheapBpopularCcoldDexpensive53AothersBotherCthe otherDthe others54AmealBbookClunchDdinner55AfinishingBgettingChavingDchanging56AleaveBsleepCstayDkeep57AworkBto workCworkingDworks58AwearBput onCputDdress59AHaveBHasCThere isDThere are60AcuteBdirtyCangryDlazy六、

    24、完型填空 06阅读短文,从每小题所给的四个选项中选出一个最佳答案,使短文通顺,结构完整。In the United States there is a special hotel. The hotel lies in a small town 61 the sea. There are not many people living in the town, 62 every year many visitors come and stay in the special hotel.When you go into the hotel, a waiter and a waitress will

    25、give you a 63 . The prices of the rooms are on it. But each room doesnt have a number. Instead, it gets its name from a person in a famous novel(小说). If you choose a 64 , such as Holmes, the waiter will then 65 you a bookmark. And the bookmark is the key 66 the room.After you open the door, you will

    26、 feel 67 . Why? The room is furnished(配置) just like you are in the novel and you are working with Holmes. On the clothes tree there is Holmes hat and his black cloak. On the desk there is a big pipe. It looks as if he left just a few 68 ago and he will come back soon and you can talk with him. Of co

    27、urse he will not come back. But you can sit in the room and read some books about Holmes. Its very 69 , isnt it?As time goes by, the hotel is getting very 70 . You can see people all over the world in this hotel.61AnearBunderCinDbehind62AthenBbutCandDafter63ApaperBpieceCpiece paperDpiece of paper64A

    28、nameBnumberCanswerDnovel65AlendBgiveCborrowDmake66AonBfromCwithDto67AsadBsurprisedCunhappyDafraid68AyearsBmonthsCweeksDminutes69AcheapBsmoothCinterestingDboring70AbigBsmallCpopularDcomfortable七、完型填空 07阅读短文,从每小题所给的四个选项中选出一个最佳答案,使短文通顺,结构完整。Roger is 23. He is a 71 man. He doesnt like to work. He doesnt

    29、 like his work as a worker. His alarm clock(闹钟) 72 at seven oclock in the morning. He presses(按)the SNOOZE button and sleeps for ten 73 minutes. His alarm clock rings again. He must get up. This is a 74 day. He doesnt want to get up. He hates his work. He goes to take the bus and goes to work. He 75

    30、 his life. He does this for ten years.One day he 76 his job. The new boss does not give him more money,but he likes it. His alarm clock rings at 6 oclock in the morning. He 77 presses the SNOOZE button again.He 78 with a smile on his face. He goes to work wearing a smile on his face. He does this jo

    31、b for ten years. He likes his job. He likes the life. Now, he often talks about his job and 79 . He tells everyone to get a job that he or she likes, 80 they dont need to press the SNOOZE button. Now he goes to work happily every day. 71AquietBlazyChelpfulDlucky72AstartBgrowsCchatsDrings73AotherBano

    32、therCmoreDothers74AbadBgoodCfunnyDbeautiful75AdislikesBtreatsClikesDenjoys76AleavesBhatesCkeepsDchanges77AneverBeverCalwaysDoften78Astands upBwakes upClooks upDpicks up79AhopeBlifeCdreamDfun80AbutBorCbecauseDso专练02 完形填空 参考答案 一、完型填空 011-5 ACBDC6-10 DDACB【分析】文章主要介绍了生活在农场上的小鸡和鸭子之间的对话。首先它们谈到了猫,认为猫不友好,很危

    33、险,要提高警惕;然后谈到了狗,它们认为这条狗对它们很友好;最后谈到了喂养它们的农夫,认为农夫是个善良的人,有这样一个农夫真是太幸运了,希望永远和他住在一起。1根据第二段第一行“the farmer”“农夫”可知,它们住在一个农场,故选A。2根据后文的“The chicken and the duck first talk about the cat”“鸡和鸭先谈起了猫”可知,应该是聊天,故选C。3根据后文的“because he always looks at them with eyes wide open”“因为他总是睁大眼睛看着它们”可知,应该是不友好,故选B。4根据后文的“it bar

    34、ks(狗吠)a lot and always runs around”“它非常能叫而且总是到处跑”可知,应该是很有精力,故选D。5根据前文的“the dog never runs after them”“狗从来不追它们”可知,应该是它们都喜欢狗,故选C。6 play with和玩;chat with和聊天;worry about担忧;talk about谈论,根据前文的“Then they talk about the dog”“然后它们谈论了狗”可知,应该是谈论,故选D。7根据后文的“He also feeds the cow, the pig, the sheep”“他也喂牛、猪和羊”可知

    35、,应该是如果没有农夫,它们就没有吃的东西,nothing to eat意为“没有吃的东西”,故选D。8根据前文的“He also feeds the cow, the pig, the sheep and many other”“他也喂牛、猪、羊和许多其他的”可知,应该是动物,故选A。9根据前文的“He is a nice man and its lucky of us to have such a farmer”“他是个好人,我们很幸运有这样一个农夫”可知,应该是鸡开心地对鸭子说,故选C。10根据前文的“We need the farmer and look forward to livin

    36、g with him forever”“我们需要这个农民,并期待着永远和他住在一起”和后面的句子“he can take good care of us all”“他能照顾好我们所有人”可知,应该是因为,故选B。二、完型填空 0211-15 DADBD16-20 CCAAB21-25 CACBA【分析】本文讲述了里德的儿子交新朋友的故事。里德一家人搬到了新的城市,但是他的儿子鲍勃因为没有朋友而苦恼。后来邻居来他家来借鸡蛋做蛋糕,下午邻居的儿子杰克来送蛋糕和鸡蛋,鲍勃和他认识了并成了好朋友。文章最后告诉我们只要你想交朋友,方法是有很多的。11由“He doesnt have anyone to

    37、play with.Dont worry!”可知他是因为没有玩伴而不开心。故选D。12根据“He doesnt have anyone to play with.”及后文“Now they are friends!”可知是用词组make friends。故选A。13由“.at the door”可知是有人敲门。故选D。14根据“Mrs. Read gives her two.”“里德夫人给她两个”可知她是向里德夫人借鸡蛋,用borrow。故选B。15根据“She comes to borrow some eggs.”及常识可知她借鸡蛋是为了做蛋糕准备材料。故选D。16根据前面“there is

    38、 a knock at the door”和another knock可知是又一次敲门,用词组knock at the door。故选C。17根据“he says. My mother asks me to”可知这是一个男孩子。故选C。18根据里德夫人说“Well, thank you, Jack,”可知杰克是来送蛋糕的,所以里德夫人说谢谢。故选A。19根据上文“Mrs. Read gives her two.”可知他是来送还借的两个鸡蛋。故选A。20根据后面的football可知他们是踢足球play football,上下句是一般现在时。故选B。21句意:我一定要感谢你的妈妈来借鸡蛋。to去

    39、 ;with和; for为了;in在里面;由“thank your mother. coming”可知是考查thank you for doing sth.的用法。故选C。22根据“She doesnt want the two eggs ”和“ want to make friends with your mother.”可知这是转折关系。故选A。23根据Jack laughs可知这个交友方式很有趣。故选C。24根据“Now they are friends!”可知这种方法是起作用的,让他们成了朋友。故选B。25根据上文中鲍勃为没有朋友而烦恼,后来邻居以借鸡蛋还鸡蛋的方法和他们交朋友中明白,

    40、只要想交朋友,就可以找到交朋友的方式。故选A。三、完型填空 0326-30 ACBBA31-35 BCDDC【分析】本文讲述的是许多孩子沉溺于智能手机,孩子们学会使用智能手机很重要,但是他们学会与他人交朋友也很重要,这样他们可以在长大后过得很快乐。26句意:他们在使用手机的时候不能用手做简单的事情。with用;before在之前;after在之后;under在下面。根据句中“make easy things”和hands可知,此处是“用手做简单的事情”,句中make是谓语动词,所以此处用介词with。故选A。27句意:他们不能自己做玩具,也不能帮助妈妈一起做饭。take带走;eat吃;cook

    41、烹饪;try尝试。根据句中“dinner with mum”可知,此处是“帮着妈妈一起做饭”,所以此处使用动词cook。故选C。28句意:许多孩子会玩智能手机,但他们不会制作东西。and并且;but但是;or或者;so因此。根据句中“play with smart-phones”和“they cant make things”可知,此处表示转折,会玩智能手机,但是不会制作东西,所以此处用连词but。故选B。29句意:许多孩子不能和其他孩子说话,但他们的父母为他们感到骄傲。they他们;their他们的;them他们;theirs他们的。根据句中parents是名词,可知此处需要形容词性物主代词

    42、,结合选项可知此处使用their。故选B。30根据句中“children cant talk with other children”可知,此处是“许多孩子不会和其他孩子说话,但是他们擅长使用手机,但是他们的父母却以此为豪”,所以此处使用名词phone。故选A。31根据句中“at home”可知,此处是“花时间待在家里”,sb. spend time doing sth.某人花时间做某事,所以此处使用动名词spending。故选B。32根据句中“If children do not learn to stay with others”可知,此处是“如果孩子们不会与别人相处,将来学着交朋友就有困

    43、难”,所以此处形容词difficult。故选C。33根据句中“to use smart-phones”和“to learn to make”可知,此处是“学会如何使用智能手机很重要”,所以此处使用疑问词how。故选D。34根据句中make和“with others”,此处是“与其他人交朋友”,所以此处使用名词friends。故选D。35根据下一句中“live happily”可知,此处是“他们长大后可以快乐地生活”,所以此处使用副词happily。故选C。四、完型填空 0436-40 DBCDB41-45 CADCB46-50 DAABC【分析】这是一篇记叙文,本文讲述托尼是美国 8 年级的学

    44、生, 他有一个现代化的教室里, 这学期他们将使用这些电子设备记笔记、看录像, 做课题研究与做作业, 孩子们都比较喜欢这样的教室, 这样有助于他们的学习。五、完型填空 0551-55 BBCAA56-60 CCDDA【分析】本文介绍了杭州一家受欢迎的餐厅,人们通过扫描一只猫来点单,这家餐厅有15只猫,一些猫又可爱又聪明。六、完型填空 0661-65 ABDAB66-70 DBDCC【分析】在美国有一家特别的旅馆,这家旅馆靠近大海。每年很多游客入住这家旅馆。这家旅馆的房间名字来自于著名小说中的人物。房间按照小说的描述进行了布置。七、完型填空 0771-75 BDCAA76-80 DABBD【分析】

    45、文章主要写了Roger很懒,不喜欢他的工作和生活。后来他换了一份工作,开始变得不懒,喜欢上了自己的工作和生活。71根据文章He doesnt like to work.他不喜欢工作。可以知道Roger很懒。故选B。72此处表示的是闹钟在早上“响”。故选D。73根据后文“His alarm clock rings again. He must get up.”他的闹钟再响的时候,他就必须起床。可知这里表达的是多睡十分钟。ten more minutes=another ten minutes“另外十分钟”。故选C。74根据“He doesnt want to get up. He hates h

    46、is work.”他不想起床。他厌烦他的工作。可知这里表达的是这是糟糕的一天。故选A。75根据文章的意思他不喜欢他的工作,可以推测他不喜欢现在的生活。故选A。76根据文章“The new boss does not give him more money, but he likes it.” 虽然新老板没给他加薪,但他还是很喜欢。可推测他换了工作。故选D。77根据“The new boss does not give him more money,but he likes it.”可知,他喜欢现在的工作,闹钟响之后不再小睡一会儿。故选A。78stands up站起来;wakes up 醒来;looks up 查找;picks up拿起。根据常识可知,上班之前“醒来”面带微笑。故选B。79根据文章“He likes his job. He likes the life.”他喜欢他的工作。他喜欢生活。可知他现在经常谈论他的工作和和生活。故选B。80根据文章“He tells everyone to get a job that he or she likes”他告诉每个人去找一份自己喜欢的工作,与“they dont need to press the SNOOZE button.”他们不需要按下闹钟按钮。可知上下句表达的是因果关系,前因后果。故选D。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专练02:完形填空-2021-2022学年七年级英语上学期期末考点大串讲(牛津译林版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-826277.html
    相关资源 更多
  • 人教版小学二年级下册数学期末测试卷a4版.docx人教版小学二年级下册数学期末测试卷a4版.docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(黄金题型)word版.docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(黄金题型)word版.docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(黄金题型).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(黄金题型).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(预热题).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(预热题).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(重点班).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(重点班).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(达标题).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(达标题).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(轻巧夺冠).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(轻巧夺冠).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(能力提升).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(能力提升).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(考试直接用).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(考试直接用).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(考点精练).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(考点精练).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(考点梳理).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(考点梳理).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(考点提分).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(考点提分).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(网校专用).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(网校专用).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(综合题).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(综合题).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(综合卷).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(综合卷).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(精选题).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(精选题).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(精练).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(精练).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(精品).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(精品).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(精华版).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(精华版).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(突破训练).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(突破训练).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(研优卷).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(研优卷).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(真题汇编).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(真题汇编).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(满分必刷).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(满分必刷).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(模拟题).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(模拟题).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(有一套)word版.docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(有一套)word版.docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(有一套).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(有一套).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(易错题)word版.docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(易错题)word版.docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(易错题).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(易错题).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(必刷).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(必刷).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1