专练08:阅读回答问题-【对点变式题】2022-2023学年七年级英语上学期期末必考题精准练(牛津译林版).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 对点变式题
- 资源描述:
-
1、2022-2023学年七年级英语上学期期末必考题精准练(牛津译林版) 专练08 阅读回答问题(含解析)一、 阅读回答问题01(2022江苏扬州七年级期末)In Hanyang, Hubei Province, there is a place called Guqin Platform(古琴台). It is named in memory of Yu Boya.Yu Boya is a great musician of the Zhou Dynasty. He is famous for playing the qin. But he is always unhappy because h
2、e thinks no one can understand his music.On the night of one Mid-Autumn Festival, Yu is playing the qin on a boat. As he finishes playing it, he hears a loud applause (掌声), It comes from a young named Zhong Ziqi. Yu invites him to come on board, and talks about music with him. He is quite surprised
3、at Zhongs deep understanding, and he thinks of Zhong as his “zhi yin”(知音).Yu has to leave to go on with his journey(旅程), but they decide to meet one year later.It is time for them to meet again. Yu waits and waits, but Zhong doesnt come at all. Then he finds a grave (坟墓) with the name of Zhong Ziqi
4、along the river. He plays a piece of music with tears. Then he breaks(使断裂)his qin. Nobody will understand him, he thinks.Ever since that day, the expression “zhi yin” usually means a friend who knows your heart.回答下面5个问题,每题答案不超过6个词。1What is Yu Boya famous for?_2Where is Yu Boya playing the qin when h
5、e meets Zhong Ziqi?_3When do Yu and Zhong decide to meet again?_4Why does Yu break his qin?_5What kind of friend do you want to have?_二、 阅读回答问题02阅读下面短文,根据短文内容,用英语回答问题。注:每题答案不超过8个单词I have an American friend named Lily. This is her new school. There are five floors in the classroom building. There are
6、 six classrooms on every floor. In the school, there are 1,500 students and 80 teachers. The teachers offices are behind the classrooms. The dining hall is next to the teaching building. Lily often has lunch there. After lunch she often has a talk with her friends. In front of the dining hall there
7、is a library. Its a good place to read books. Lily lives near school, so she often walks to school. She gets to school at 7:40 a.m. The first class begins at 8:00 a.m. She has four lessons in the morning and two in the afternoon. There is a big gym behind the dining hall. After school, Lily likes go
8、ing swimming there. The school is nice, and Lily likes it very much. 回答下面5个问题,每题答案不超过6个词。6How many classrooms are there in the classroom building?_7What does Lily like doing after school?_8Where is the school library?_9How does Lily go to school?_10Whats the passage mainly about?_三、 阅读回答问题03(2022江苏江
9、苏七年级期末)阅读下面的短文并用英语回答问题,并将答案写在答题卡上标有题号的横线上。Eating habits are different in different countries. The Chinese have a saying, “Eat good things for breakfast, eat a big meal for lunch, but eat less at dinner.” Many people in the USA agree that one starts a day with a good breakfast, but their ideas about
10、lunch and dinner are different. Most people in America only give themselves a short time to have their lunch, so they eat a small lunch. After work, they can have much time to eat a big dinner. Also a quiet dinner at home with all the family talking about their day is a way to take a good rest after
11、 a long, hard day of work. Eating at restaurants is also different. In China, very often you can hear people talking and laughing loudly, and they are just having a good time. In America it is not like this. They usually eat a good meal far away from the noisy places. If they are making some noise,
12、other people will look at them angrily, even the manager (经理) will ask them to be quiet.11What do many Americans agree?_12Why do most Americans eat a small lunch?_13What can we learn from the article?_四、 阅读回答问题04阅读下面短文,根据短文内容,用英语回答问题。On a sunny day, Mother Hen is playing with her children on the gra
13、ss. Later, they are hungry, so Mother Hen takes her children out to look for food. She finds a grain of wheat (麦子). So she asks her children to plant it in the garden. But her children are lazy (懒惰的) and dont want to do it. Mother Hen has to do it herself.A few months later, they get a lot of wheat.
14、 She asks her children, “Who would you like to take the wheat to the shop and get some flour (面粉)?” But her children dont want to do it. So she takes the wheat to the shop and brings the flour home.After getting home, she asks, “Who will make some bread with the flour?” They all say, “Im not free.”W
15、hen she makes the bread, she says to her chickens, “Who wants to eat the bread?” “I will,” they all say. “No, you cant. You dont want to do anything before I make the bread. You must know No pains, no gains (一分耕耘,一分收获).” She doesnt give any bread to her children and she eats the bread herself.(In no
16、 more than four words)14Where are the chickens playing?_15Why does Mother Hen take her children out to look for food?_16When do they get a lot of wheat?_17Who eats the bread at last, Mother Hen or her children?_18What do you think of the children?_五、 阅读回答问题05(2022江苏扬州市广陵区教师发展中心七年级期末)阅读下列短文,根据短文内容用英语
17、回答问题(每题答案不超过10个词)。 On a farm live a father and son. The father always gets up early and reads books outside the house. One morning, the son comes up to his father and says, “Dad, I read books at night but forget most of them the next morning. Whats the good of reading?”The father doesnt answer the q
18、uestion. He gives his son a basket that is used to carry coal(运煤). He says, “Get some water from the river with the basket and then Ill tell you the answer(答案).”The son feels surprised, but he does as his father says. He tries many times but every time the water leaks(漏)from the basket.An hour later
19、, the son comes back with nothing and tells his father it is hard to get water with the basket. The father says with a smile, “Yes, you are right, my son. The basket cant carry water. But can you see the basket is different?” The son then finds the dirty basket becomes clean. The father says, “Readi
20、ng is like carrying water with the basket. Although we cant remember all we read, we have changed when we read.”19Where does the father always read?_20What question does the son ask his father?_21What does the father ask his son to do?_22What changes does the basket have after the son uses it to car
21、ry water?_23What can we learn from the story?_六、 阅读回答问题06(2022江苏盐城市大丰区教师发展中心七年级期末)Tom is 35 years old. He is tall and a little heavy. He is the boss (老板) of a bank. He starts work at nine oclock every morning. He finishes work at five oclock in the afternoon. Tom lives near the bank, so he walks to
22、work every day. Tom has a brother and a sister. They also work at the bank. They live far from the bank. They drive cars to work every day.In the bank, Tom helps the employees (雇员) and tells them what to do. He likes his job and he is good at it. Tom likes to talk to people and make them feel happy.
23、 Many people like Tom, and they say hello to him when they see him. Tom has a 7-year-old daughter, Helen. She wants to be a bank boss like her dad.阅读短文,根据短文内容回答下列问题(每题答案不超过5个词)24How many hours does Tom work a day? _25How does Tom go to work every day?_26What do people do when they see Tom? _27How ol
24、d is Toms daughter?_28What does Toms daughter want to be? _七、 阅读回答问题07阅读下列短文,根据短文内容用英语回答问题。When you eat out with friends, it is not easy to decide what to order. There are often too many things on the menu, and everything looks good.Many writers wrote some books on how to order food. Here are some o
25、f their tips:1)Take a quick look at the menu and order what catches your eyes first. Spend no more than 2-3 seconds deciding.2)The key to order a good meal is to know what the cooks are good at.3)Ask the waiters what they recommend(推荐)and order something elsethey always try to let you order expensiv
26、e dishes and make money. Haha.4)Take the menu and divide(划分)into 4 or 5 pieces. Order from only one of the pieces, and dont look at the other pieces. You will be happier with your meals.5)Ask others about what they are having and order the nicest food for yourselves.29How many tips does the writer g
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-826317.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
