专题 07 英美文化阅读理解专项:英国校餐 英国酒吧 英式下午茶-2024年高考英语常考英美文化阅读专练 素材积累.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 专题 07 英美文化阅读理解专项:英国校餐 英国酒吧 英式下午茶- 2024年高考英语常考英美文化阅读专练 素材
- 资源描述:
-
1、17. School Dinners 校餐In the UK, most children have their midday meal at school, but in many schools, parents can choose what they eat. The children can have a school dinner a hot, cooked meal; or they can take a packed lunch with them, which usually includes cold food like sandwiches. Often parents
2、decide on the basis of what their children want. Cath, a mother of three children told us, “My children have packed lunches, because they say they hate school dinners. So I make 3 packed lunches every morning, so were like a sandwich bar in our kitchen in the morning.”However, another mother, Susan
3、made her choice based on the nutritious value of the food. She said, “My daughters always had school dinners. I think she probably gets better healthier food by having a cooked lunch at school than she would if I made a few sandwiches.”But how healthy are school dinners? Kaz, a father, wasnt impress
4、ed with them, “Fizzy drinks were offered and I think there were a lot of chips.”The question of how healthy school food is was brought to the forefront by celebrity chef Jamie Oliver, who launched a campaign to improve childrens nutrition, after spending a year working in a school kitchen. The TV se
5、ries about the campaign won a award this week. He was horrified at the junk food which he saw being served which included burgers, pizzas and chips. So he decided to ban the junk, and started cooking some good stews and curries for the children instead.So Jamie improved the school dinners in that pa
6、rticular school, and trained the dinner ladies to cook healthy food. Then he put pressure on the government to improve the standards of school food across the country. And it looks like the changes have begun. Anna, a pupil at a secondary school told us, “We used to have a fast food counter where yo
7、u got chips and stuff but they stopped that this year. Theres a salad bar, which is good, so its healthier than it was.” (341 words) Helper:packed lunch自备午餐 on the basis of基于. a sandwich bar三明治吧nutritiousnju:tris有营养的 fizzy drinks汽水 brought to the forefront引起重视celebrity chef名厨 launched a campaign发起一项
8、运动 stewstju:炖肉(菜) currykri咖喱食品 put pressure on施加压力BAFTA:British Academy of Film and Television Arts(英国)电影与电视艺术奖,英国的奥斯卡。Retrieved from Brief Introduction:在英国,大多孩子在学校吃午饭,但是在很多学校里,家长可以选择让孩子们吃些什么。孩子们可以吃烹饪过的热乎乎的校餐,或者也可以带一份自备午餐通常包含像三明治之类的凉菜。父母的决定通常取决于孩子的要求。一位三个孩子的母亲Cath告诉我们:“我的孩子吃自备午餐,因为他们说他们讨厌校餐。所以每天早上我都
9、要做三份自备午餐,结果早晨的时候我们的厨房就像是一家三明治吧。”但是另一位母亲Susan则根据食物的营养价值做出她的选择。她说:“我的女儿一直吃校餐。我觉得和我做的三明治比起来,她可以从经过烹饪的校餐里吃到更健康的食物。”但是校餐有多健康呢?一位叫Kaz的父亲对此印象并不深,“会提供汽水,而且我想会有很多薯条。”名厨Jamie Oliver引起了人们对于校餐健康问题的重视。他在一所学校的厨房工作一年以后,发起了一项改善学生营养的运动。关于该项运动的电视剧在本周赢得了BAFTA奖。他看见像汉堡包、比萨、薯条之类的垃圾食品被端给孩子吃,感到异常震惊。于是他决定禁止垃圾食品,开始烹调健康的炖肉和咖喱
10、给孩子们。Jamie不但改善了那所学校的校餐,而且还培训餐厅女服务员做健康的食品。然后他想政府施加压力,要求在全国范围内提高校园食品的标准。看起来改变已经在发生了。一位中学生安娜告诉我们:“以前我们有一个出售薯条的快餐柜台,但是今年被取缔了。现在有一个色拉吧,感觉不错,而且比以前健康多了。” Exercises:1. Which of the following descriptions about Jamie Oliver is UNTRUE?A. He used to work in a school kitchen.B. He played a role in a TV series a
11、nd won a BAFTA award.C. He launched a campaign to improve childrens nutrition.D. He put pressure on the government to improve the standards of school food.2. We can infer from the passage that .A. school food is healthier than packed lunch.B. most parents made their choices based on nutrition.C. sch
12、ool dinners are not so healthy as expected.D. most children enjoy packed lunch better than school dinners.3. Jamie Oliver launched a campaign to improve childrens nutrition because .A. he is a celebrity chefB. he spent a year working in a school kitchenC. he wanted to be famousD. he was shocked by t
13、he junk food served in school dinners.4. What effect does the campaign have on school dinners?A. The campaign does improve school dinners to a certain degree.B. Now school dinners are completely healthy.C. There is no point launching such a campaign.D. It was only supported by a secondary school. Ke
14、ys and Explanations:1. 选B。细节理解题。由第五段spending a year working in a school kitchen可知A项正确;由第五段最后一句The TV series about the campaign won a BAFTA award this week可知电视剧与Jamie Oliver发起的运动有关,但并没有提到他在剧中扮演角色,故B项错误;由第五段launched a campaign to improve childrens nutrition可知C项正确;由第七段Then he put pressure on the govern
15、ment to improve the standards of school food across the country可知D项正确。2. 选C。推理判断题。文章提到校餐不够健康,需要改善,这也是本文的主要内容,故C项正确。3. 选D。细节理解题。由第六段首句He was horrified at the junk food which he saw being served which included burgers, pizzas and chips可知D选项正确。4. 选A。推理判断题。由文章最后两段可知,Jamie Oliver发起的改善校餐运动的确产生了一些积极的效果,但文章
16、并未提到该问题已经彻底解决,故A项正确。18. Pubs 酒吧One thing Britain is famous for is pubs, and no trip to the UK would be complete without a visit to one of the thousands of pubs across the country.Pubs play an important part in the social structure of the country. They are places where all ages and social classes mix
17、 to talk, do business, or just spend a couple of quiet hours before heading home in the evening.Two pints of beer as served in a British pubThere are many different types of beer available in pubs. Traditional British beer is called bitter, or ale, and is usually served at room temperature. As a res
18、ult, the British are famous for their warm beer!If you prefer a cold beer, ask for lager. This beer is a light yellow in colour whereas bitter is usually a darker brown. Another type of beer is stout you may have heard of Guinness, which is a type of stout. This is a cold, black beer and takes a lon
19、g time to pour, so dont be surprised if you have to wait for it.All beers are served as pints (500 ml) or halves (250ml). To order, you need to ask for a pint or half, and then name the beer. So, you could say A pint of bitter, please.Another drink is cider. This is like beer, but it is made from ap
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-826975.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
