专题11.Unit2写作与阅读(选择性必修第一册)答案全解全析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 专题 11. Unit2 写作 阅读 选择性 必修 一册 答案 全解全析
- 资源描述:
-
1、Unit2写作与阅读答案全解全析随堂练习一参考范文Recently we have had a discussion on whether we should clone humans.35 percent of the students think cloning humans is interesting and can bring people back to life.It can make the world more interesting and give people more pleasure.Besides, we can clone some famous scienti
2、sts so that they can do more things for us humans.65 percent of the students hold the view that it is a moral question to clone humans.Each of us differs while a cloned person is merely a copy.From time to time, cloned people may be taken advantage of by some evil persons.In my opinion, whether clon
3、ing humans is right or not is difficult to say right now.Perhaps we will just have to wait and see.二Dear Editor,Recently our class has had a discussion about whether the clone research should be carried out.Some students are for the clone research.They say cloning is helpful in researching into the
4、cures for many diseases as well as useful in saving the endangered animals.Cloning could also offer perfect organs for patients to transplant.However,others are against it.Though clone would improve the quality of life,it might bring about some genetic changes,and have some bad physical and psycholo
5、gical effects.Whats more,it might also raise ethical problems.Personally,cloning should be dealt with carefully and monitored closely by government.Because we do not understand enough what effects cloning will have on the world in the future.Yours,Li Hua能力提升一文章大意:本文是一篇科普性文章。作者主要介绍了医疗技术和科学技术在新冠病毒防控中心
6、起到的巨大的促进作用。1【答案】D解析:细节理解题。根据第三段中的“When the plasma is injected into a sick patient, the proteins in the recovered patients plasma can help the ill patient fight the disease.”可知,新冠肺炎康复者的血浆可以用来治疗新冠肺炎病人。故选D。2.【答案】B解析:细节理解题。根据倒数第二段中曾益新所说的话可知,面部识别(技术)和实名认证系统可以帮助我们追踪那些潜在的感染者,有效抑制病毒的传播。他的话强调了科技在抗击疫情中的巨大作用,故
7、选B。3.【答案】D解析:主旨大意题。本文结构清晰,采用了“总分总”的写作结构。第一段的主题句为“In the fight against the novel coronavirus, scientific progress has proven to be an important factor in helping win the war against this deadly disease.”,点明了文章主旨;中间段落分别讲述了医学和科技在抗击疫情中的应用;最后一段的主题句为“These new advancements in technology and medicine have
8、been important contributors in helping to stop the novel coronavirus.”,与第一段呼应,强化主题。故选D。4.【答案】A解析:观点态度题。根据最后一段,尤其是“With continued efforts, we will turn out victorious.”,可知,作者对于人工智能在防控病毒方面持积极的态度。故选A。二阅读理解文章大意:本文是一篇说明文。作者介绍了一个学习外语的好帮手Memrise。它是一款手机应用软件,旨在帮助使用者记单词。其寓教于乐的学习方式很受作者的喜爱。1.【答案】D解析:细节理解题。题干中的关
9、键信息是Ed Cooke,由此可定位到文章的第二段,根据该段中的“.Ed Cooke,one of the people who created Memrise.Were trying to create a form of learning experience that is fun and is something youd want to do instead of watching TV.”可知,Ed Cooke创造Memrise的初衷就是使学习外语单词不再枯燥乏味,尝试用寓教于乐的学习方式让使用者更好地学习单词。2.【答案】C解析:推理判断题。题干中的water your plan
10、ts在文章中出现过两次,所以要知道其真正含义应该仔细阅读原文中第一次出现这个短语的地方,即第三段中的“Memrise gives you a few new words to learn and these are seeds which you plant in your greenhouse.When you learn the words, you water your plants”可知,Memrise会给你一些“种子”(单词)让你学习,当你练习这些单词的时候,你就是在给你的“花园”里的“植物”“浇水”,所以这里“浇灌植物”指的是“练习词汇”。3.【答案】D解析:推理判断题。题干问的是
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
