专题36 选择性必修三综合检测-2023年高考英语一轮复习基础知识 基本能力双清(译林版2020).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 专题36 选择性必修三综合检测-2023年高考英语一轮复习基础知识 基本能力双清译林版2020 专题 36 选择性 必修 综合 检测 2023 年高 英语 一轮 复习 基础知识 基本 能力 译林版
- 资源描述:
-
1、专题36 选择性必修三综合检测-2023年高考英语一轮复习基础知识+基本能力双清(译林版2020) 第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWe often seek food after focused mental activity, like preparing for an exam. Researchers guess that too much thinking consumes a lot of energy from the brain. So the bra
2、in, sensing that it may soon require more calories to keep going, apparently leads to bodily hunger, and even though there has been little physical movement, we eat.The researchers note that tiring activity both increases the amount of blood sugar and lactate(乳酸盐)circulating in the blood and increas
3、es blood flow to the head.Because the brain uses sugar and lactate as fuel, researchers wondered if the increased flow of fuelrich blood during exercise could feed a wornout brain and reduce the urge to overeat.Thirtyeight healthy college students were invited to determine their fitness and metaboli
4、c(新陈代谢)rates and to report what their favorite pizza was. Afterward, they sat quietly for 35 minutes before being given as much of their favorite pizza as they wanted. At a later date, the volunteers returned and spent 20 minutes making selections from college and graduateschool entrance exams.Next,
5、 half the students sat quietly for 15 minutes, before being given pizza. The rest of the volunteers spent those 15 minutes doing intervals on a treadmill(跑步机)two minutes of hard running followed by about one minute of walking, repeated five times. These students were then allowed to gorge on pizza,
6、too. But by and large, they did not overeat.When the researchers factored in(将作为因素考虑)the calories burnt on running, they determined that those students actually consumed 200 fewer total calories after their brain workouts than the resting students.The researchers do not know if the runners consumed
7、extra calories at dinner. They also cannot tell whether other types of exercise would have the same effect as running, although the researchers say they suspect that if an activity causes someone to break into a sweat, it should also increase blood sugar and lactate, feeding the brain and weakening
8、hungers call.1What do we learn from the first paragraph?AWe eat for more physical movements.BA busy brain can make one hungry.CEnergy from the brain cant be used up.DAn exam results in caloric consumption most.2What can a physical movement do?AIncrease blood flow.BIncrease the amount of blood sugar.
9、CUrge one to eat more.DMake the brain tired.3What does the underlined phrase “gorge on” in Paragraph 5 mean?AEat.BPurchase.CTaste.DObtain.【语篇解读】本文为说明文。研究人员猜测,过多的思考会消耗大脑的大量能量,这显然会导致身体饥饿。由于大脑使用糖和乳酸盐作为燃料,研究人员想知道,在运动过程中增加的富含燃料的血液流量,是否能让疲惫的大脑得到补充,并减少暴饮暴食的冲动。文章介绍了这项研究。1B 【解析】细节理解题。根据第一段中“Researchers guess
10、 that too much thinking consumes a lot of energy from the brain. So the brain, sensing that it may soon require more calories to keep going, apparently leads to bodily hunger, ”(研究人员猜测,过多的思考会消耗大脑的大量能量。因此,大脑感觉到它可能很快就需要更多的卡路里来维持运转,显然会导致身体饥饿)”可知,忙碌的大脑会让人感到饥饿。故选B。2A 【解析】 细节理解题。根据第二段“The researchers note
11、 that tiring activity both increases the amount of blood sugar and lactate(乳酸盐)circulating in the blood and increases blood flow to the head. (研究人员指出,累人的活动不仅会增加血液中循环的血糖和乳酸的含量,还会增加流向头部的血液流量)”可知,身体运动能增加血液流动。故选A。3A 【解析】词义猜测题。根据画线词上文“Next,half the students sat quietly for 15 minutes, before being given
12、pizza.”(接下来,一半的学生安静地坐了15分钟,然后给他们吃披萨)以及画线词后文“But by and large, they did not overeat.(总的来说,他们没有吃得太多)”,画线词句中的too表示“也”,可知这些学生也可以吃比萨。故画线短语意为“吃”。A. eat吃;B. purchase购买;C. taste品尝;D. obtain获得。故故选A。BYoure enjoying a quiet evening at home when suddenly your neighbors dog starts barking(吠叫)and doesnt stop. Sur
13、e, dogs need to bark every now and then, but if the barking is getting in the way of your daily life, you need to do something.Before you take action, make records of when the dog is disturbing. Record the dates and times when the barking appears to find out the features of the barking. Check them c
14、arefully and get your facts straight. You might notice the barking only happens when the owners are at work, or during thunderstorms.After two to three weeks, visit your neighbors with the facts, your neighbors might not even realize the barking is a problem, for the worst noise may happen when they
15、 are gone.Explain the times when the barking gets bad, then suggest a way to solve the problem. Ask if the dog can stay inside during storm, or suggest a dog training class. Be open to compromise(妥协)because the owners might have other ideas about how to deal with the noise.Befriending the dog could
16、help. Have your neighbors introduce you to their dog. If they become more comfortable in your presence, theyre less likely to bark when they see you or when they are in the backyard. You might even be able to use commands such as “quiet” once the dog trusts you.Avoid gossiping(流言輩语)with other neighb
17、ors about the dog. “Thats when things escalate.” After all, most people will want to solve the problem.4What can you do first when your neighbors dogs barking influences your life?ABring the dog to a training class.BDrive it out of your neighborhood.CRecord the dates and times of the barking.DShow y
18、our complaint to your neighborhood.5Why are your neighbors less likely to realize the barking problem?AThey may like dogs barking.BThey all think their dogs are friendly.CThey have been used to the barking of the dogs.DThey may be out when the worst barking happens.6What does the underlined word esc
19、alate in the last paragraph probably mean?ABecome better.BBecome worse.CRemain unchanged.DBecome more personal.7What can be inferred from the text?ALove me, love my dog.BBarking dogs seldom bite.CGood communication is a must.DTreat violence with violence.【语篇解读】这是一篇说明文。短文就被邻居家的狗的叫声打扰时,应该如何去做提出了一些建议。4
20、C 【解析】细节理解题。由第二段Record the dates and times when the barking appears to find out the features of the barking.可知,记录狗叫声出现的日期和时间,找出狗叫声的特征。所以当邻居的狗叫声影响到了你的生活时,你首先能做的是记录狗叫的日期和时间。故选C项。5D 【解析】细节理解题。由第三段your neighbors might not even realize the barking is a problem, for the worst noise may happen when they re
21、 gone.可知,你的邻居甚至可能没有意识到狗叫声是个问题,因为最糟糕的噪音可能发生在他们不在家的时候。所以为什么你的邻居不太可能意识到狗叫的问题是因为当狗叫时,它们不在家。故选D项。6B 【解析】词义猜测题。根据最后一段Avoid gossiping(流言輩语)with other neighbors about the dog.可知,避免和其他邻居谈论狗。所以判断出和其他邻居谈论狗时会使问题恶化。故通过上下文可以判断出,划线词的意思是“变得更糟”。故选B项。7C 【解析】推理判断题。根据第二段Before you take action, make records of when the
22、dog is disturbing.在你采取行动之前,记录下狗打扰你的时间。第三段After two to three weeks, visit your neighbors with the facts.两到三周后,去拜访你的邻居。第四段Explain the times when the barking gets bad, then suggest a way to solve the problem.解释狗叫的时间,然后提出解决问题的方法。第五段Befriending the dog could help.和狗狗成为朋友可能会有所帮助。所以通过所提出的建议可以判断出,良好的沟通是必须的。
23、故选C项。CNature calms our stressed-out soul. Nature is the best medicine, but new research is showing how little time we need to set aside to harvest the benefits.In one new study, researchers tried to find the most effective “dose” (药剂) of nature within the context of normal daily life. As more doctor
24、s prescribe (开药方) nature experiences for stress relief and other health benefits sometimes referred to as a “nature pill” the studys authors hoped to make the details of these treatments clear.“We know that spending time in nature reduces stress, but until now it is unclear how much is enough, how o
25、ften to do it, or even what kind of nature experience will benefit us,” says lead author MaryCarol Hunter in a statement. “Our study shows that for the greatest payoff, in terms of efficiently lowering levels of the stress hormone cortisone (压力荷尔蒙激素), you should spend 20 to 30 minutes sitting or wal
26、king in a place that provides you with a sense of nature.”A nature pill can be a low-cost, low-risk way to curb the negative effects of urbanization and indoor lifestyle. To find the most efficient dosage, Hunter and her co-authors asked 36 city citizens to have nature experiences of at least 10 min
27、utes three times per week over eight weeks.Every two weeks, the researchers collected saliva (唾液) samples to measure levels of the stress hormone cortisone, both before and after the participants took a nature pill. The data showed that just a 20-minute nature experience was enough to significantly
28、reduce cortisone levels. The effect was more efficient between 20 and 30 minutes, after which benefits continued to increase but at a slower rate.That fits with the findings of another recent study, which found that spending 20 minutes in an urban park can make you happier, no matter whether you use
29、 that time to exercise.For this study, 94 adults visited 3 urban parks in Mountain Brook, Alabama, completing a questionnaire about their subjective well-being before and after their visit. An accelerometer (加速计) tracked their physical activity.A visit lasting 20 to 25 minutes showed the best result
30、s, with a roughly 64% increase in the participants self-reported well-being, even if they didnt move a great deal in the park. That last point is particularly positive, since it means anyone can benefit from visiting a nearby park, whatever his or her age or physical ability.“There is increasing pre
31、ssure on green space within urban settings,” said a UAB professor Gavin Jenkins. “Planners and developers look to replace green space with residential (住宅的) and commercial property. The challenge facing cities is that there is increasing evidence about the value of city parks but we continue to see
32、the disappearance of these spaces.”8. The authors of the study expected to _.A. study the treatments of nature in detailB. find an effective way to treat stressC. introduce the benefits of “nature pill”D. share some rewarding nature experiences9. What does the underlined word “curb” in Paragraph 4 p
33、robably mean?A. experienceB. realizeC. controlD. produce10. What does the first study mainly show?A. We should stay in nature as long as possible.B. Many health problems are caused by great pressure.C. Lack of exercise may greatly increase cortisone levels.D. A short period of time in nature is enou
34、gh to reduce stress.11. What does Gavin Jenkins want to express in the last paragraph?A. Big cities should provide more sports facilities (设施).B. City developers should spare more green spaces.C. Visiting parks benefits peoples physical health.D. City planners should invest more in the property.【语篇解
35、读】本文为一篇说明文。文章介绍了“自然药丸”对人的作用,并说明了适度地接触大自然可以使人获益,提升人的幸福感,最后强调了城市公园的重要性。8.A【解析】细节理解题。根据第二段中的As more doctors prescribe (开药方) nature experiences for stress relief and other health benefits sometimes referred to as a “nature pill” the studys authors hoped to make the details of these treatments clear.可知,随
36、着越来越多的医生为了缓解压力和其他健康益处(有时被称为“自然药丸”)而开出自然体验处方,这项研究的作者们希望这些治疗的细节能够更加清晰。由此可知,这项研究的作者希望更加详细地研究自然治疗法。故选A项。9.C【解析】 词义猜测题。根据第四段中划线词后的the negative effects of urbanization and indoor lifestyle(城市化和室内生活方式的负面影响)可推知,自然药丸是一种低成本、低风险的方式来抑制或降低这种负面影响的方式。由此推断curb与control的意思最为接近。故选C项。10.D【解析】细节理解题。根据第五段中的The data showe
37、d that just a 20-minute nature experience was enough to significantly reduce cortisone levels.可知,数据显示,仅仅20分钟的自然体验就足以显著降低可的松水平。由此可知,短时间的与自然的接触就足够可以降低人们的压力。故选D项。11.B【解析】推理判断题。根据最后一段中的“There is increasing pressure on green space within urban settings,” said a UAB professor Gavin Jenkins.和The challenge
38、facing cities is that there is increasing evidence about the value of city parks but we continue to see the disappearance of these spaces.可知,UAB的加文詹金斯教授认为,城市环境对绿地的压力越来越大,越来越多的证据表明城市公园的价值,但我们继续看到这些空间的消失。由此推断Gavin Jenkins呼吁城市建设者为城市留出更多的绿色空间。故选B项。DThe Internet has completely changed the workplace over
39、the past three decades. Artificial Intelligence is now all set to do the same, and businesses that dont take advantage of the technology risk being left behind.Global tech giants (巨头) like Amazon have been leading the change, and businesses of all sizes are now using the technology for employing and
40、 managing their staff.Among them is LOreal. With about a million applicants for roughly 15,000 new positions each year, the company is using AI to hire.“We really wanted to save time and focus more on quality, diversity and candidate experience. And AI solutions were the best way to go faster on the
41、se challenges, said Eva Azoulay, global vice-president of LOreals Human Resources Department.The company uses Mya, a chatbot, to save employers time during the first stage of the process. It handles routine questions from candidates, and checks details such as availability and visa requirements. Sho
42、uld candidates make it to the next round, theyll run into Seedlink, an AI software that scores applicants based on their answers to open-ended interview questions. These scores dont replace human judgment, said Azoulay, but they do pick out candidates who might not seem like obvious choices.Early re
43、sults have been promising. For one internship program, where 12,000 people apply for about 80 spots, employers claim they saved 200 hours of time while hiring the most diverse group to date.Other businesses have gone beyond employment and are using AI to help manage employees. Some UK firms have sta
44、rted using Isaak, a system designed by the London-based company StatusToday, to track how many hours staff spend online and the number of emails they receive. London real estate agent JBrown has been using this system since March. CEO James Brown said it helps the firm understand employees habits an
45、d prevent them from overworking. “It enables us to solve bottleneck problems and relieve overburdened employees,” he said.Despite these examples of good practice, there is still a long way for AI to reach its full potential (潜力), and the technology comes with risks. Another AI danger could be its im
46、pact on jobs through automation (自动化). McKinsey predicts AI could add $13 trillion to the global economy by 2030, with early adopters doubling their cash flow over that period. But the demand for repetitive (重复的) or digitally-unskilled jobs could drop by around 10%, the consulting firm said in a 201
47、8 report.12. What can we learn about AI technology from Paragraph 1?A It causes a great problem in workplace.B. It will replace the Internet in the future.C. It requires businesses to invest much money.D. It will become a necessary part of business.13. LOreal uses AI in its hiring process to_.A. pic
48、k out the most suitable candidates directlyB. come up with more questions unlimitedlyC. improve the companys hiring efficiencyD. save money by replacing human judgment14. Firms with the system Isaak can_.A. prevent their employees from surfing the InternetB. force their employees to form good workin
49、g habitsC. monitor the contents of all their employees emailsD. help their employees avoid being overstressed at work15. The passage is mainly developed by _.A. setting examplesB. making comparisonsC. examining differencesD. following the time order【语篇解读】本文为一篇说明文。文章介绍了人工智能在公司招聘人才和员工管理中的应用。12.D【解析】细节
50、理解题。根据第一段中的The Internet has completely changed the workplace over the past three decades. Artificial Intelligence is now all set to do the same, and businesses that dont take advantage of the technology risk being left behind.可知,人工智能正在像互联网一样改变人们的生活,而没有利用人工智能的企业正面临淘汰问题。由此可知,人工智能已经变成了商业中不可缺少的部分。故选D项。1
51、3.C【继续】推理判断题。根据第四段中的We really wanted to save time and focus more on quality, diversity and candidate experience. And AI solutions were the best way to go faster on these challenges.和第六段中的Early results have been promising. For one internship program, where 12,000 people apply for about 80 spots, empl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-834937.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
