分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 22

类型专题36 选择性必修三综合检测-2023年高考英语一轮复习基础知识 基本能力双清(译林版2020).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:834937
  • 上传时间:2025-12-16
  • 格式:DOCX
  • 页数:22
  • 大小:158.03KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    专题36 选择性必修三综合检测-2023年高考英语一轮复习基础知识 基本能力双清译林版2020 专题 36 选择性 必修 综合 检测 2023 年高 英语 一轮 复习 基础知识 基本 能力 译林版
    资源描述:

    1、专题36 选择性必修三综合检测-2023年高考英语一轮复习基础知识+基本能力双清(译林版2020) 第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWe often seek food after focused mental activity, like preparing for an exam. Researchers guess that too much thinking consumes a lot of energy from the brain. So the bra

    2、in, sensing that it may soon require more calories to keep going, apparently leads to bodily hunger, and even though there has been little physical movement, we eat.The researchers note that tiring activity both increases the amount of blood sugar and lactate(乳酸盐)circulating in the blood and increas

    3、es blood flow to the head.Because the brain uses sugar and lactate as fuel, researchers wondered if the increased flow of fuelrich blood during exercise could feed a wornout brain and reduce the urge to overeat.Thirtyeight healthy college students were invited to determine their fitness and metaboli

    4、c(新陈代谢)rates and to report what their favorite pizza was. Afterward, they sat quietly for 35 minutes before being given as much of their favorite pizza as they wanted. At a later date, the volunteers returned and spent 20 minutes making selections from college and graduateschool entrance exams.Next,

    5、 half the students sat quietly for 15 minutes, before being given pizza. The rest of the volunteers spent those 15 minutes doing intervals on a treadmill(跑步机)two minutes of hard running followed by about one minute of walking, repeated five times. These students were then allowed to gorge on pizza,

    6、too. But by and large, they did not overeat.When the researchers factored in(将作为因素考虑)the calories burnt on running, they determined that those students actually consumed 200 fewer total calories after their brain workouts than the resting students.The researchers do not know if the runners consumed

    7、extra calories at dinner. They also cannot tell whether other types of exercise would have the same effect as running, although the researchers say they suspect that if an activity causes someone to break into a sweat, it should also increase blood sugar and lactate, feeding the brain and weakening

    8、hungers call.1What do we learn from the first paragraph?AWe eat for more physical movements.BA busy brain can make one hungry.CEnergy from the brain cant be used up.DAn exam results in caloric consumption most.2What can a physical movement do?AIncrease blood flow.BIncrease the amount of blood sugar.

    9、CUrge one to eat more.DMake the brain tired.3What does the underlined phrase “gorge on” in Paragraph 5 mean?AEat.BPurchase.CTaste.DObtain.【语篇解读】本文为说明文。研究人员猜测,过多的思考会消耗大脑的大量能量,这显然会导致身体饥饿。由于大脑使用糖和乳酸盐作为燃料,研究人员想知道,在运动过程中增加的富含燃料的血液流量,是否能让疲惫的大脑得到补充,并减少暴饮暴食的冲动。文章介绍了这项研究。1B 【解析】细节理解题。根据第一段中“Researchers guess

    10、 that too much thinking consumes a lot of energy from the brain. So the brain, sensing that it may soon require more calories to keep going, apparently leads to bodily hunger, ”(研究人员猜测,过多的思考会消耗大脑的大量能量。因此,大脑感觉到它可能很快就需要更多的卡路里来维持运转,显然会导致身体饥饿)”可知,忙碌的大脑会让人感到饥饿。故选B。2A 【解析】 细节理解题。根据第二段“The researchers note

    11、 that tiring activity both increases the amount of blood sugar and lactate(乳酸盐)circulating in the blood and increases blood flow to the head. (研究人员指出,累人的活动不仅会增加血液中循环的血糖和乳酸的含量,还会增加流向头部的血液流量)”可知,身体运动能增加血液流动。故选A。3A 【解析】词义猜测题。根据画线词上文“Next,half the students sat quietly for 15 minutes, before being given

    12、pizza.”(接下来,一半的学生安静地坐了15分钟,然后给他们吃披萨)以及画线词后文“But by and large, they did not overeat.(总的来说,他们没有吃得太多)”,画线词句中的too表示“也”,可知这些学生也可以吃比萨。故画线短语意为“吃”。A. eat吃;B. purchase购买;C. taste品尝;D. obtain获得。故故选A。BYoure enjoying a quiet evening at home when suddenly your neighbors dog starts barking(吠叫)and doesnt stop. Sur

    13、e, dogs need to bark every now and then, but if the barking is getting in the way of your daily life, you need to do something.Before you take action, make records of when the dog is disturbing. Record the dates and times when the barking appears to find out the features of the barking. Check them c

    14、arefully and get your facts straight. You might notice the barking only happens when the owners are at work, or during thunderstorms.After two to three weeks, visit your neighbors with the facts, your neighbors might not even realize the barking is a problem, for the worst noise may happen when they

    15、 are gone.Explain the times when the barking gets bad, then suggest a way to solve the problem. Ask if the dog can stay inside during storm, or suggest a dog training class. Be open to compromise(妥协)because the owners might have other ideas about how to deal with the noise.Befriending the dog could

    16、help. Have your neighbors introduce you to their dog. If they become more comfortable in your presence, theyre less likely to bark when they see you or when they are in the backyard. You might even be able to use commands such as “quiet” once the dog trusts you.Avoid gossiping(流言輩语)with other neighb

    17、ors about the dog. “Thats when things escalate.” After all, most people will want to solve the problem.4What can you do first when your neighbors dogs barking influences your life?ABring the dog to a training class.BDrive it out of your neighborhood.CRecord the dates and times of the barking.DShow y

    18、our complaint to your neighborhood.5Why are your neighbors less likely to realize the barking problem?AThey may like dogs barking.BThey all think their dogs are friendly.CThey have been used to the barking of the dogs.DThey may be out when the worst barking happens.6What does the underlined word esc

    19、alate in the last paragraph probably mean?ABecome better.BBecome worse.CRemain unchanged.DBecome more personal.7What can be inferred from the text?ALove me, love my dog.BBarking dogs seldom bite.CGood communication is a must.DTreat violence with violence.【语篇解读】这是一篇说明文。短文就被邻居家的狗的叫声打扰时,应该如何去做提出了一些建议。4

    20、C 【解析】细节理解题。由第二段Record the dates and times when the barking appears to find out the features of the barking.可知,记录狗叫声出现的日期和时间,找出狗叫声的特征。所以当邻居的狗叫声影响到了你的生活时,你首先能做的是记录狗叫的日期和时间。故选C项。5D 【解析】细节理解题。由第三段your neighbors might not even realize the barking is a problem, for the worst noise may happen when they re

    21、 gone.可知,你的邻居甚至可能没有意识到狗叫声是个问题,因为最糟糕的噪音可能发生在他们不在家的时候。所以为什么你的邻居不太可能意识到狗叫的问题是因为当狗叫时,它们不在家。故选D项。6B 【解析】词义猜测题。根据最后一段Avoid gossiping(流言輩语)with other neighbors about the dog.可知,避免和其他邻居谈论狗。所以判断出和其他邻居谈论狗时会使问题恶化。故通过上下文可以判断出,划线词的意思是“变得更糟”。故选B项。7C 【解析】推理判断题。根据第二段Before you take action, make records of when the

    22、dog is disturbing.在你采取行动之前,记录下狗打扰你的时间。第三段After two to three weeks, visit your neighbors with the facts.两到三周后,去拜访你的邻居。第四段Explain the times when the barking gets bad, then suggest a way to solve the problem.解释狗叫的时间,然后提出解决问题的方法。第五段Befriending the dog could help.和狗狗成为朋友可能会有所帮助。所以通过所提出的建议可以判断出,良好的沟通是必须的。

    23、故选C项。CNature calms our stressed-out soul. Nature is the best medicine, but new research is showing how little time we need to set aside to harvest the benefits.In one new study, researchers tried to find the most effective “dose” (药剂) of nature within the context of normal daily life. As more doctor

    24、s prescribe (开药方) nature experiences for stress relief and other health benefits sometimes referred to as a “nature pill” the studys authors hoped to make the details of these treatments clear.“We know that spending time in nature reduces stress, but until now it is unclear how much is enough, how o

    25、ften to do it, or even what kind of nature experience will benefit us,” says lead author MaryCarol Hunter in a statement. “Our study shows that for the greatest payoff, in terms of efficiently lowering levels of the stress hormone cortisone (压力荷尔蒙激素), you should spend 20 to 30 minutes sitting or wal

    26、king in a place that provides you with a sense of nature.”A nature pill can be a low-cost, low-risk way to curb the negative effects of urbanization and indoor lifestyle. To find the most efficient dosage, Hunter and her co-authors asked 36 city citizens to have nature experiences of at least 10 min

    27、utes three times per week over eight weeks.Every two weeks, the researchers collected saliva (唾液) samples to measure levels of the stress hormone cortisone, both before and after the participants took a nature pill. The data showed that just a 20-minute nature experience was enough to significantly

    28、reduce cortisone levels. The effect was more efficient between 20 and 30 minutes, after which benefits continued to increase but at a slower rate.That fits with the findings of another recent study, which found that spending 20 minutes in an urban park can make you happier, no matter whether you use

    29、 that time to exercise.For this study, 94 adults visited 3 urban parks in Mountain Brook, Alabama, completing a questionnaire about their subjective well-being before and after their visit. An accelerometer (加速计) tracked their physical activity.A visit lasting 20 to 25 minutes showed the best result

    30、s, with a roughly 64% increase in the participants self-reported well-being, even if they didnt move a great deal in the park. That last point is particularly positive, since it means anyone can benefit from visiting a nearby park, whatever his or her age or physical ability.“There is increasing pre

    31、ssure on green space within urban settings,” said a UAB professor Gavin Jenkins. “Planners and developers look to replace green space with residential (住宅的) and commercial property. The challenge facing cities is that there is increasing evidence about the value of city parks but we continue to see

    32、the disappearance of these spaces.”8. The authors of the study expected to _.A. study the treatments of nature in detailB. find an effective way to treat stressC. introduce the benefits of “nature pill”D. share some rewarding nature experiences9. What does the underlined word “curb” in Paragraph 4 p

    33、robably mean?A. experienceB. realizeC. controlD. produce10. What does the first study mainly show?A. We should stay in nature as long as possible.B. Many health problems are caused by great pressure.C. Lack of exercise may greatly increase cortisone levels.D. A short period of time in nature is enou

    34、gh to reduce stress.11. What does Gavin Jenkins want to express in the last paragraph?A. Big cities should provide more sports facilities (设施).B. City developers should spare more green spaces.C. Visiting parks benefits peoples physical health.D. City planners should invest more in the property.【语篇解

    35、读】本文为一篇说明文。文章介绍了“自然药丸”对人的作用,并说明了适度地接触大自然可以使人获益,提升人的幸福感,最后强调了城市公园的重要性。8.A【解析】细节理解题。根据第二段中的As more doctors prescribe (开药方) nature experiences for stress relief and other health benefits sometimes referred to as a “nature pill” the studys authors hoped to make the details of these treatments clear.可知,随

    36、着越来越多的医生为了缓解压力和其他健康益处(有时被称为“自然药丸”)而开出自然体验处方,这项研究的作者们希望这些治疗的细节能够更加清晰。由此可知,这项研究的作者希望更加详细地研究自然治疗法。故选A项。9.C【解析】 词义猜测题。根据第四段中划线词后的the negative effects of urbanization and indoor lifestyle(城市化和室内生活方式的负面影响)可推知,自然药丸是一种低成本、低风险的方式来抑制或降低这种负面影响的方式。由此推断curb与control的意思最为接近。故选C项。10.D【解析】细节理解题。根据第五段中的The data showe

    37、d that just a 20-minute nature experience was enough to significantly reduce cortisone levels.可知,数据显示,仅仅20分钟的自然体验就足以显著降低可的松水平。由此可知,短时间的与自然的接触就足够可以降低人们的压力。故选D项。11.B【解析】推理判断题。根据最后一段中的“There is increasing pressure on green space within urban settings,” said a UAB professor Gavin Jenkins.和The challenge

    38、facing cities is that there is increasing evidence about the value of city parks but we continue to see the disappearance of these spaces.可知,UAB的加文詹金斯教授认为,城市环境对绿地的压力越来越大,越来越多的证据表明城市公园的价值,但我们继续看到这些空间的消失。由此推断Gavin Jenkins呼吁城市建设者为城市留出更多的绿色空间。故选B项。DThe Internet has completely changed the workplace over

    39、the past three decades. Artificial Intelligence is now all set to do the same, and businesses that dont take advantage of the technology risk being left behind.Global tech giants (巨头) like Amazon have been leading the change, and businesses of all sizes are now using the technology for employing and

    40、 managing their staff.Among them is LOreal. With about a million applicants for roughly 15,000 new positions each year, the company is using AI to hire.“We really wanted to save time and focus more on quality, diversity and candidate experience. And AI solutions were the best way to go faster on the

    41、se challenges, said Eva Azoulay, global vice-president of LOreals Human Resources Department.The company uses Mya, a chatbot, to save employers time during the first stage of the process. It handles routine questions from candidates, and checks details such as availability and visa requirements. Sho

    42、uld candidates make it to the next round, theyll run into Seedlink, an AI software that scores applicants based on their answers to open-ended interview questions. These scores dont replace human judgment, said Azoulay, but they do pick out candidates who might not seem like obvious choices.Early re

    43、sults have been promising. For one internship program, where 12,000 people apply for about 80 spots, employers claim they saved 200 hours of time while hiring the most diverse group to date.Other businesses have gone beyond employment and are using AI to help manage employees. Some UK firms have sta

    44、rted using Isaak, a system designed by the London-based company StatusToday, to track how many hours staff spend online and the number of emails they receive. London real estate agent JBrown has been using this system since March. CEO James Brown said it helps the firm understand employees habits an

    45、d prevent them from overworking. “It enables us to solve bottleneck problems and relieve overburdened employees,” he said.Despite these examples of good practice, there is still a long way for AI to reach its full potential (潜力), and the technology comes with risks. Another AI danger could be its im

    46、pact on jobs through automation (自动化). McKinsey predicts AI could add $13 trillion to the global economy by 2030, with early adopters doubling their cash flow over that period. But the demand for repetitive (重复的) or digitally-unskilled jobs could drop by around 10%, the consulting firm said in a 201

    47、8 report.12. What can we learn about AI technology from Paragraph 1?A It causes a great problem in workplace.B. It will replace the Internet in the future.C. It requires businesses to invest much money.D. It will become a necessary part of business.13. LOreal uses AI in its hiring process to_.A. pic

    48、k out the most suitable candidates directlyB. come up with more questions unlimitedlyC. improve the companys hiring efficiencyD. save money by replacing human judgment14. Firms with the system Isaak can_.A. prevent their employees from surfing the InternetB. force their employees to form good workin

    49、g habitsC. monitor the contents of all their employees emailsD. help their employees avoid being overstressed at work15. The passage is mainly developed by _.A. setting examplesB. making comparisonsC. examining differencesD. following the time order【语篇解读】本文为一篇说明文。文章介绍了人工智能在公司招聘人才和员工管理中的应用。12.D【解析】细节

    50、理解题。根据第一段中的The Internet has completely changed the workplace over the past three decades. Artificial Intelligence is now all set to do the same, and businesses that dont take advantage of the technology risk being left behind.可知,人工智能正在像互联网一样改变人们的生活,而没有利用人工智能的企业正面临淘汰问题。由此可知,人工智能已经变成了商业中不可缺少的部分。故选D项。1

    51、3.C【继续】推理判断题。根据第四段中的We really wanted to save time and focus more on quality, diversity and candidate experience. And AI solutions were the best way to go faster on these challenges.和第六段中的Early results have been promising. For one internship program, where 12,000 people apply for about 80 spots, empl

    52、oyers claim they saved 200 hours of time while hiring the most diverse group to date.可知,LOreal想利用人工智能来节省时间,更注重质量、多样性和候选人体验,并且早期结果显示,应用人工智能确实为他们节约了不少时间。由此可知,LOreal想通过人工智能提高人才招聘效率。故选C项。14.D【解析】细节理解题。根据第七段中的 London real estate agent JBrown has been using this system since March. CEO James Brown said it

    53、 helps the firm understand employees habits and prevent them from overworking.可知,James Brown说system issak可以帮助公司了解员工的习惯,防止他们过度工作。由此可知,拥有这个系统的公司希望可以应用这个系统避免员工过度工作。故选D项。15.A【解析】推理判断题。根据第二段中提到Global tech giants(巨头)like Amazon,第三段提到Among them is LOreal及London real estate agent JBrown has been using this

    54、system可知,不同公司应用人工智能的例子多次出现。由此可知,本文主要通过举例子的方式来进行论证的。故选A项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Many people would like to return to school to increase earning potential, realize dreams, or finish something they started long ago. However, some have families and jobs, and get

    55、ting to day coursesor even night schoolcan be an impossible thing.16 Thanks to the Internet and other forms of quick communication, elearning for students has become the busy persons preferred method for achieving educational goals.17 Below are some examples.If you already have a year or two of your

    56、 degree behind you, elearning can help you complete your requirements. Educationminded employers often give employees incentives(激励) to complete their degrees online.If you are a stayathome mom or dad and looking to return to the school then you are a best candidate for elearning.18 As long as you c

    57、an meet deadlines and perform highquality work, you can achieve the highest educational goals.19 In this case, elearning for students who are already in an advanced degree or specialized study satisfies the requirement. You can earn the masters or doctoral degree, as well as highlevel certifications

    58、 in your online program.If you live in a place that does not offer the kind of education you want, you may want to look at elearning in an overseas college or university. For instance, England has some of the worlds most wellknown institutes, but many cannot go there for an entire education.20AWhat

    59、a pity that they are kept away!BNow they have a new choiceelearning.CBut its highquality education can be enjoyed worldwide now.DThe Internet provides you a new form of learning to realize dreams.E. In reality, almost anyone can benefit from the flexibility of elearning.F. Many ecourses allow you to

    60、 use the learning system whenever you can.G. Many people have motivations for further education past the undergraduate degree.【语篇解读】这是一篇说明文。许多人想回到学校来增加收入,实现梦想,或者完成他们很久以前就开始做的事情。如今他们有了网上学习这一新的选择。文章主要介绍了网上学习的一些优势。16B 【解析】根据上文“However, some have families and jobs, and getting to day coursesor even nigh

    61、t schoolcan be an impossible thing.(然而,有些人有了家庭和工作,要在白天上课甚至夜校是不可能的事)”以及后文“Thanks to the Internet and other forms of quick communication, elearning for students has become the busy persons preferred method for achieving educational goals.(由于互联网和其他形式的快速交流,网上学习对学生已经成为忙碌的人实现教育目标的首选方法)”可知,本句属于过渡句,上文提到了有些人

    62、在白天上课甚至是夜校是不可能的事情,后文则提到了网上学习是新的首选方法,说明本句旨在引出下文,提出网上学习这个方式。故B选项“现在他们有了一个新的选择网上学习”符合语境,故选B。17E 【解析】根据上文“Thanks to the Internet and other forms of quick communication, elearning for students has become the busy persons preferred method for achieving educational goals.(由于互联网和其他形式的快速交流,网上学习对学生已经成为忙碌的人实现教

    63、育目标的首选方法)”以及后文“Below are some examples.( 下面是一些例子)”可知,上文提到了网上学习成了忙碌人群的首选方法,后文则给出了网上学习益处的例子,故本句是在说明人们可以从网上学习中获益。故E选项“实际上,几乎任何人都可以从网上学习的灵活性中获益”符合语境,故选E。18F 【解析】根据上文“If you are a stayathome mom or dad and looking to return to the school then you are a best candidate for elearning.(如果你是一个在家全职妈妈或爸爸,并希望重返学

    64、校,那么你是一个网上学习最佳的候选人)”以及后文“As long as you can meet deadlines and perform highquality work, you can achieve the highest educational goals.(只要你能在最后期限前完成高质量的工作,你就能实现最高教育目标)”可知,上文提到了在家全职妈妈或爸爸是网上学习的最佳候选人,可推知本句应当是在说明网上学生适合他们的原因。故F选项“许多网上课程允许你随时使用学习系统”符合语境,故选F。19G 解析根据后文“In this case, elearning for students

    65、who are already in an advanced degree or specialized study satisfies the requirement. You can earn the masters or doctoral degree, as well as highlevel certifications in your online program.(在这种情况下,针对已经获得高等学位或完成专业课程学习的学生,网上学习满足了这一要求。你可以获得硕士或博士学位,以及在线课程的高级证书)”可知,本段主要是在说明已经获得高等学位或完成专业课程学习的学生可以利用网上学习进一

    66、步深造。故G选项“很多人在本科毕业后都有继续深造的动机”符合语境,故选G。20C 【解析】根据上文“If you live in a place that does not offer the kind of education you want, you may want to look at elearning in an overseas college or university. For instance, England has some of the worlds most wellknown institutes, but many cannot go there for an

    67、 entire education.(如果你住的地方不能提供你想要的教育,你可能需要考虑海外学院或大学的网上学习。例如,英国有一些世界上最著名的学院,但许多人不能去那里接受完整的教育)”由此可知,网上学习可以让你考虑海外的学院,突破了地域限制,故本句与上文形成转折,表示许多人不能去英国一些著名学院接受完整的教育,但是网上学习让全世界都可以享受到其高质量的教育。故C选项“但现在全世界都可以享受到其高质量的教育”符合语境,故选C。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项

    68、。My life as a tax-paying employed person began in middle school, when, for three whole days, I worked in a baking factory.My best friend Betsys father was a manager at Hough Bakeries, which, at Easter time, _21_ little bunny ( 兔 子 ) cakes for all its _22_throughout Cleveland. It happened that the pl

    69、ant downtown needed eight kids for _23_ help during our spring break, for which I had no_24_ beyond listening to my favorite records. Id _25_ minimum wage. Id see how a factory_26_. My parents thought all of this was a grand idea and called Betsys dad with their _27_.Our_28_in the factory were simpl

    70、e: Place cakes on a moving belt. Attach icing (糖霜) ears. Apply icing eyes and nose._29_ bunny from the belt. This was _30_ than it sounds._31_ a bit and the cakes pile up. As I told my parents at dinner that first night, it was all a little more high-pressure than Id _32_ .Dad _33_. The son of a gro

    71、cer, hed spent the summers of his childhood_34_ food in Benardsville, New Jersey. This was the sort of work that made you_35_ the dollars you earned and respect those who did the work, he told me.21. A. soldB. orderedC. madeD. reserved22. A. storesB. familiesC. schoolsD. citizens23. A. generousB. fi

    72、nancialC. technicalD. temporary24. A. plansB. problemsC. excusesD. hobbies25. A. offerB. earnC. setD. suggest26. A. workedB. closedC. developedD. survived27. A. ambitionB. permissionC. experienceD. invitation28. A. joysB. ideasC. rolesD. choices29. A. SaveB. KeepC. StopD. Remove30. A. harderB. bette

    73、rC. longerD. cheaper31. A. Calm downB. Slow downC. Stay onD. Move on32. A. indicatedB. witnessedC. expectedD. remembered33. A. criedB. smiledC. hesitatedD. refused34. A. tastingB. findingC. sharingD. delivering35. A. withdrawB. donateC. receiveD. appreciate【语篇解读】这是一篇记叙文。文章主要讲了在一次春假时,我去工厂打工赚钱,感触颇多。父亲

    74、认为这种工作不仅能让小孩子感谢得到的报酬,而且能够学会尊重那些从事这项工作的人。21.C【解析】考查动词词义辨析。句意:我最好的朋友Betsy的父亲是霍夫面包店的经理,在复活节期间,这家面包店为克利夫兰所有商店制作小兔子蛋糕。A. sold销售;B. ordered定制; C. made制作;D. reserved预定。根据“Our 28 in the factory were simple: Place cakes on a moving belt. Attach icing (糖霜) ears. Apply icing eyes and nose. 29 bunny from the be

    75、lt.”可知我的工作是制作小兔子蛋糕,由此推知,这家面包店为克利夫兰所有商店制作小兔子蛋糕。故选C。22.A【解析】考查名词词义辨析。句意:我最好的朋友Betsy的父亲是霍夫面包店的经理,在复活节期间,这家面包店为克利夫兰所有商店制作小兔子蛋糕。A. stores商店;B. families家庭; C. schools学校;D. citizens市民。根据“throughout Cleveland”结合生活常识,可知这里指的是这家面包店为克利夫兰所有商店制作小兔子蛋糕。故选A。23.D【解析】考查形容词词义辨析。句意:春假期间,市中心的工厂需要八个孩子临时帮忙,我除了听我最喜欢的唱片没有别的计

    76、划。A. generous慷慨的; B. financial财政的;C. technical技术的; D. temporary暂时的。根据“during our spring break”可知这是一份临时性的工作。故选D。24.A【解析】考查名词词义辨析。句意:春假期间,市中心的工厂需要八个孩子临时帮忙,我除了听我最喜欢的唱片没有别的计划。A. plans计划;B. problems问题;C. excuses借口; D. hobbies爱好。根据“beyond listening to my favorite records”可知我没有其他计划。故选A。25.B【解析】考查动词词义辨析。句意:

    77、我挣的是最低工资。A. offer提供;B. earn挣得; C. set放置;D. suggest建议。根据“minimum wage”可知我挣的是最低工资。故选B。26.A【解析】考查动词词义辨析。句意:我想看看工厂是如何运作的。A. worked运作;B. closed关闭;C. developed发展;D. survived幸存。根据“Id see how a factory”可知这里意思是我想看看工厂是如何运作的。故选A。27.B【解析】考查名词词义辨析。句意:我的父母认为这一切都是一个伟大的主意,并打电话给Betsy的父亲,得到了他们的同意 。A. ambition抱负;B. pe

    78、rmission允许;C. experience经历; D. invitation邀请。根据“Our 28 in the factory were simple: Place cakes on a moving belt. Attach icing (糖霜) ears. Apply icing eyes and nose. 29 bunny from the belt.”可知我们已经在工厂工作了,所以必然是得到了他们的同意。故选B。28.C【解析】考查名词词义辨析。句意:我们在工厂的任务很简单:把蛋糕放在移动的传送带上。 附加上糖霜耳朵。把兔子从传送带上拿下来。A. joys欢乐; B. id

    79、eas观点;C. roles任务; D. choices选择。根据“Place cakes on a moving belt. Attach icing (糖霜) ears. Apply icing eyes and nose. 29 bunny from the belt.”可知这是我们的任务。故选C。29.D【解析】考查动词词义辨析。句意:我们在工厂的任务很简单:把蛋糕放在移动的传送带上。 附加上糖霜耳朵。把兔子从传送带上拿下来。A. Save节省;B. Keep保持;C. Stop停止; D. Remove移动。根据“bunny from the belt.”可知这里意思是把兔子从传送带

    80、上拿下来。故选D。30.A【解析】考查形容词词义辨析。句意:这比听起来难多了。A. harder更难的;B. better更好的; C. longer更长的;D. cheaper更便宜的。根据“31 a bit and the cakes pile up.”可知这项工作比听起来更难。故选A。31.B【解析】考查动词短语辨析。句意:慢一点,蛋糕就堆起来了。A. Calm down平静下来; B. Slow down慢一点;C. Stay on继续停留;D. Move on往前走。根据“and the cakes pile up”可知这里意思是慢一点,就会造成蛋糕堆积起来的后果。故选B。32.C【

    81、解析】考查动词词义辨析。句意:正如我在第一个晚上晚餐上告诉父母的那样,一切都比我预料的要紧张。A. indicated表明; B. witnessed目击; C. expected预料;D. remembered记得。根据“This was 50 than it sounds. 31 a bit and the cakes pile up.”可知工作的实际情况比我预料的要紧张。故选C。33.B【解析】考查动词词义辨析。句意:父亲笑了。A. cried哭了; B. smiled微笑;C. hesitated犹豫; D. refused拒绝。根据“The son of a grocer, hed

    82、spent the summers of his childhood 34 food in Bemardsville, New Jersey. This was the sort of work that made you 35 the dollars you earned and respect those who did the work, he told me.”结合生活常识,可知父亲看到我在第一次挣钱的经历中有所感悟和收获,联想到自己童年时类似的经历,父亲会心的笑了。故选B。34.D【解析】考查动词词义辨析。句意:作为一个杂货商的儿子,他童年的夏天都在新泽西的贝马兹维尔送外卖。A. t

    83、asting品尝;B. finding找到;C. sharing分享;D. delivering送货。根据“The son of a grocer”可知作为一个杂货商的儿子,他童年的夏天都在新泽西的贝马兹维尔送外卖。故选D。35.D【解析】考查动词词义辨析。句意:他告诉我,这种工作能让你感激得到的报酬,并尊重那些从事这项工作的人。A. withdraw撤退;B. donate捐赠; C. receive收到;D. appreciate欣赏。根据“the dollars you earned”结合生活常识,可知孩子们会感激并且非常珍惜自己劳动得到的报酬。故选D。第二节(共10小题;每小题1.5分

    84、,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。If you enjoy kayaking (皮划艇运动), you can paddle for free in Denmanrk, Ireland, Germany, Sweden and Norway, but you also have to be willing to pick up trash.Organized by Greenkayak, free trips in the groups two-person kayaks are offered in return _36_collecting wa

    85、ste from water surface. _37_project began in Demark in April, 2017. With the help of a thousand kayak _38_(voluntary), three tons of trash were collected from Copenhagen harbor that year. You can easily book a kayak for the time _39_works for you. Life jackets and equipment like a paddle, a waste pi

    86、cker, a bucket for the trash _40_ (provide): just bring yourself. You can have two hours of free kayak time.Greenkayak believes that kayaks are highly effective at collecting waste because they can get close to areas that are otherwise hard _41_(reach).“In Denmark, people love to hang out on canals,

    87、 but _42_(fortunate) they see waste _43_ (float) by.” one of Greenkayaks co-founders speaks of the programs origin. “You cant take your shirt off and jump in. _44_ you can get in a Greenkayak and make a difference.”If you want to take advantage of the free kayak, _45_(tourist) a city from its river

    88、and do your part to control water pollution.【答案】36. for 37. The 38. volunteers 39. that/ which 40. are provided 41. to reach 42. unfortunately 43. floating 44. However 45. tour【语篇解读】本文为一篇说明文。文章论述了想要在丹麦、爱尔兰、德国、瑞典和挪威免费划皮划艇,需要通过捡垃圾为当地的环保作出贡献。36.考查固定搭配。句意:由Greenkayak组织的免费双人皮艇之旅,作为从水面收集废物的回报。固定搭配in retur

    89、n for意为“作为的回报”。故填 for.37.考查定冠词。句意:这个项目于2017年4月在丹麦启动。此处特指在前文中已经提及项目,应使用定冠词。故填The.38.考查名词。句意:在一千艘皮划艇志愿者的帮助下,那年从哥本哈根港口收集了三吨垃圾。此处指“在志愿者的帮助之下”,由空前a thousand可知,此处应使用复数形式。故填volunteers.39.考查定语从句。句意:你可以很容易地预定一艘适合你的皮划艇。分析句子,本句为限定性定语从句,先行词为the time,连接词在从句中做主语,意为“适合你的时间”,应使用关系代词that/which引导。故填that/which。40.考查时态

    90、及语态。句意:救生衣和装备比如船桨、垃圾收集器、装垃圾的桶都有提供:只要自己来就可以享受两个小时的独木舟免费时间。此处描述的是目前的情况,应使用一般现在时;主语Life jackets and equipment是复数概念,且与provide为逻辑上的被动关系,应用被动语态。故填 are provided。41.考查固定搭配。句意:Greenkayak认为橡皮艇在收集垃圾方面非常有效,因为它们可以接近那些很难到达的区域。此处是be hard to do sth.意为“做某事很困难”。故填to reach.。42.考查副词。句意:在丹麦,人们喜欢在运河上闲逛,但不幸的是,他们会看到垃圾漂过。分析

    91、句子可知,所填空处修饰整个句子,用fortunate的副词形式,根据句意,看到垃圾漂过十分不幸运。故填unfortunately。43.考查非谓语动词。句意:在丹麦,人们喜欢在运河上闲逛,但不幸的是,他们会看到垃圾漂过。see sb. doing sth.意为“看见某人正在做某事”,现在分词做宾补,此处表示“正在漂浮着”。故填floating。44.考查连词。句意:然而,你可以使用Greenkayak来改变现状。分析句子,前后句子缺少连词,上文提到“你不能脱下衬衫跳进去”与下文“你可以使用Greenkayak来改变现状。”存在明显的转折关系,且所填空处于句子开头,单词首字母大写。故填Howev

    92、er。45.考查动词。句意:如果你想利用免费的独木舟,从河上游览一个城市,尽自己的一份力量来控制水污染。此处是and连接的并列谓语动词,由do可知,应使用一般现在时,应使用tourist的动词形式。故填tour。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节 应用文(满分15分)假如你是李华,获悉你校英语学习社团准备创办一份中学生英文校刊以促进大家的英语学习。请你用英语给社团负责人Mr Smith写一封信,一来表达你得知此事的喜悦心情,二来提出你喜欢的栏目(column)并简要说明理由。注意:1. 词数80左右;2. 信的开头和结尾已为你写好,不计入总词数。Dear Mr Smith,_Yours

    93、 sincerely.Li Hua【答案】Dear Mr Smith,I am very excited to learn that our English learning club is going to start an English magazine.It is indeed a wonderful idea and Im sure it will make a success.I think it should be best if the school magazine would have 3 columns,such as School News,Teachers Advic

    94、e and Students Voice. From the News Column we can learn about what is going on in our school.In Teachers Advice,our teachers can give us advice on how to learn English more efficiently. Students Voice will offer us a space to freely express our thoughts and feelings about our lives and studies.I bel

    95、ieve this magazine will surely benefit us,and I am looking forward to reading it.Yours sincerely,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Jack,a clerk at the local bank,was wandering alone along the street.It was a cold,silent winter night.His mind was on his wife Linda,who had been in a

    96、 car accident two months ago and was now lying in a hospital bed,waiting for more money for her operation.Jack had sold everything he had,and he had tried his best to borrow money from all the people and banks he could.But the real world is cruel.A large amount of money was still needed.To Jack,it w

    97、ould mean a great deal of suffering to see his wife die without any help.“I have only one option left,” Jack said to himself.Then he went to the bank,his workplace,again.For several days,he observed the bank and planned a theft.The next day,he went to work as usual.Everything seemed normal:he joked

    98、with his workmates and helped his clients as he always did.But no one noticed that he had brought a bigger suitcase to work,instead of the small one he always carried.At 5:00 pm,the bank closed,and the clerks and the guards had all gone home.However,at that moment,Jack was in the bathroom,and the gu

    99、ards didnt notice him,of course.When the noises coming from the street were replaced by silence and everything turned dark,Jack came out from the bathroom.He first cut the lines of the alarms and monitors with tools from his new suitcase.He was all too familiar with the equipment since he had been w

    100、orking there for 8 years and had been studying the security system for the past 30 days.Using a special key and some other tools,he then easily opened the doors of the safes.The banks security system wasnt very good,which allowed Jack to take a lot of money.Several minutes later,Jack left the bank w

    101、ith a heavy bag filled with money.注意:1所续写短文的词数应为150左右;2续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;Paragraph 1:After Jack had been gone from the bank for a while,the alarms began to ring. Paragraph 2:But the most unlucky man was the manager of the bank,an old man. 【答案】After Jack had been gone from the bank for a while,the

    102、 alarms began to ring.The police arrived at the bank very quickly,only to find no one there.The next day was a really special day for the town,which was filled with newspapers and TV reporters covering the strange theft.The clerks at the bank were busy discussing the case,of course,including Jack.Th

    103、e police could only promise to catch the thieves as soon as possible,even though no clues had been found yet.But the most unlucky man was the manager of the bank,an old man.He seemed to be the only person to blame and was removed from his position.At last,with enough money for her operation,Jacks wife was saved.However,Jack felt guilty about the manager of the bank.He could not forget what he had done to the old man.His guilt deepened as time went by.Finally,he turned himself in to the police and accepted punishment.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题36 选择性必修三综合检测-2023年高考英语一轮复习基础知识 基本能力双清(译林版2020).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-834937.html
    相关资源 更多
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案(b卷).docx六年级下册数学期末测试卷含答案(b卷).docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案(a卷).docx六年级下册数学期末测试卷含答案(a卷).docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案解析.docx六年级下册数学期末测试卷含答案解析.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案下载.docx六年级下册数学期末测试卷含答案下载.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【黄金题型】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【黄金题型】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【预热题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【预热题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【达标题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【达标题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【轻巧夺冠】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【轻巧夺冠】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【能力提升】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【能力提升】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【考试直接用】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【考试直接用】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【综合题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【综合题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【综合卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【综合卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【精练】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【精练】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【突破训练】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【突破训练】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【研优卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【研优卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【满分必刷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【满分必刷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【模拟题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【模拟题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【最新】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【最新】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【新】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【新】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【巩固】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【巩固】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【实用】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【实用】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【完整版】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【完整版】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【夺分金卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【夺分金卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【基础题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【基础题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【培优】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【培优】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【培优b卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【培优b卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【培优a卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【培优a卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【名师推荐】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【名师推荐】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【典型题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【典型题】.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1