分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 18

类型专题67 公益活动(组织)-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:835938
  • 上传时间:2025-12-16
  • 格式:DOCX
  • 页数:18
  • 大小:314.38KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    专题67 公益活动组织-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练中考真题 各地模拟题 专题 67 公益活动 组织 备战 2022 中考 英语 阅读 理解 热点话题 体裁 分类 训练 各地
    资源描述:

    1、备战2022中考英语阅读理解热点话题+体裁分类训练(中考真题+各地模拟题)专题67 公益活动(组织)(2021山东济南中考真题)Online study can be hard. Zech Hipp was doing it with great difficulty. Zech is 15 years old. He lives in Seattle, Washington, with his four brothers and his mother.“Its hard to stay focused,” he said. “I cant stay focused on one thing

    2、at a time.” Zech has gotten some helpful advice from his “Big Brother” Owen Kim. Kim is 33 years old. He is Zechs mentor through a program. The program is called Big Brothers Big Sisters of Puget Sound.A mentor is someone who gives help and advice. Kim and Zech often text, talk over the phone and ev

    3、en video call. Kim gave Zech some advice about how to stay focused while doing school at home. Kim suggests picking one space and always doing your work there. “Make that space as comfortable as possible,” he said.In his room, Zech set up a cubby(小房间).He has a place where he can make tea. This was K

    4、ims idea. Here, Zech said he is more separated from everybody else in the house. Thats where he does schoolwork.Kim and Zech have been Big Brother and Little Brother for four years. They used to meet once a week. They would walk through the city or play video games. In spring 2020, COVID-19 started

    5、spreading. Kim and Zech had to stop meeting up in person. The illness spreads easily between people. Now, they only communicate over the phone or video call.Kim is older than Zech. He has had different life experiences. When they talk, Kim can give Zech a different point of view about life. Zech sai

    6、d this is helpful. Kim said its been a great thing for him, too. He said Zech has been a wonderful addition to his life.“Owens always there,” Zechs mother said. All of her boys have had Big Brothers or Big Sisters. “It has done such wonders for our family,” she said. “Just having them in our lives h

    7、as been such a blessing.”1What do we know about Zech from Paragraph 1?AHe lives in a big city in India.BHe had trouble learning online.CHis mother is too hard on him.DTherere five people in his family.2What is talked about in Paragraph 2?AWhy Kim and Zech studied together.BWhen Big Brothers Big Sist

    8、ers started.CWhat good advice Zech gave to Kim.DHow Kim became Zechs “Big Brother”3Why did Zech set up a cubby in his house?ATo get a new job and do his work there.BTo have a space to study with his brothers.CTo make a special space for schoolwork.DTo make a space for him and Kim to met.4Because of

    9、the spread of COVID-19,Kim and Zech had to _Apart with their familyBstay at home watching videosCmeet up at Zechs homeDtalk on the phone or video call5Whats the writers purpose of writing the text?ATo introduce a helpful program.BTo help a boy named Zech Hipp.CTo show us how to study online.DTo stop

    10、 the spread of COVID-19.(2021广西贵港中考真题)247 graduate students of Fudan University have volunteered to teach the children in Xihaigu region(地区)of Ningxia for the past 22 years. The region used to be poor because of its terrible natural environment. “We expect to make a difference to the childrens life

    11、by sharing our knowledge in different fields,” one of the volunteers says.The students have different abilities, so the volunteers have used different teaching methods to help them develop good study habits. “Local children had never learned English before, so we started with basic knowledge like En

    12、glish letters and pronunciation, ” says Li Lianshuo, a Fudan volunteer. The volunteers help the students remember English words, read articles and deal with their study problems.“We visit the students homes in our free time. We communicate with their parents so that we help the parents understand th

    13、e importance of childrens education, because the parents didnt care much about it years ago, ” explains Yang Chenhaotong, who was the leader of the volunteer team in 2019. According to Yang, the parents give their children a lot of support in their studies now.The volunteers have helped the local ch

    14、ildren with their studies. They have also set up football clubs and held many ball games to make the childrens life colorful. The Fudan University has also given away more than 10 million yuan to the region to build playgrounds(操场)and other buildings over the past 22 years.“Thanks to my volunteer te

    15、acher, my life has changed a lot. I will study hard and become an excellent person like her,” Li Sumei, a local student, says excitedly.6What do the volunteers expect to do in Xihaigu region?ATo make a difference to the childrens life.BTo make the volunteers life more interesting.CTo change the bad

    16、natural environment in the region.DTo make people know more about Fudan University.7Why did the volunteers teach the children the English basic knowledge first?ABecause the children had different hobbies.BBecause the children were not clever enough.CBecause the children thought English was difficult

    17、.DBecause the children had never learned English before.8What does the underlined word “it” mean in Paragraph(段落)3?AChildrens ability.BChildrens life.CChildrens education.DChildrens health.9How did the volunteers make the childrens life colorful?ABy having English spelling competitions.BBy having th

    18、e English corner once a week.CBy inviting the parents to the School Day once a year.DBy setting up football clubs and holding many ball games.10Whats the best title of the passage?AMaking the Poor Region RichBVolunteering in Xihaigu RegionCHow to Change Parents MindsDHow to Be Excellent Volunteers(2

    19、020四川攀枝花中考真题)Want to make a difference in your community? Becoming a zero waste volunteer is the way to go! Join a community garden So many people dont know where their food comes from. Growing food by yourselves teaches you the true value of food. Whats more, there is no need to pack the food you g

    20、row in the garden. Offer your time to help support a garden in your neighborhood. Youll get to meet all kinds of people there, and possibly begin a conversation about zero waste lifestyle. Lead or join a neighborhood clean-up Usually, litter left unattended (无人看管的) will pollute our water systems. Ev

    21、en worse, any litter (in the ocean or on the ground) can be eaten by animals. This causes them to die of hunger slowly and painfully. Getting a group together to pick up trash (垃圾) around the neighborhood is a great way to combat this problem. _Going to a town hall meeting is a great idea. Because y

    22、ou can see and hear the problems in your community. Besides, you may even be able to speak at a town hall meeting as a guest speaker telling other people about zero waste lifestyle.Organize a zero waste meeting Its so important to have a support group filled with people who also love zero waste life

    23、style. Although online community is great, it cannot compare to real life support groups. If you want to gather people in your neighborhood to talk all things about zero waste, consider organizing a meeting. Just choose a place to meet (a local cafe works well), choose a date and time, and put up a

    24、notice on the Internet. Youll get surprises!11If a person joins a community garden, he or she can_.teach himself or herself the true value of food by growing foodstop animals from eating littertalk about zero waste lifestyle with othersgive a speech about zero waste lifestyleABCD12The underline word

    25、 combat in the passage probably means _.Afight againstBget used toClook throughDcome up with13Which can be put in _.ABring your own problemBHost a zero waste workshopCBecome a guest speakerDGo to a town hall meeting14From the last paragraph, we can know that_.Aa local cafe is too noisy for us to org

    26、anize a meetingBa real life support group is better than an online communityCa support group needs members who disagree with each otherDorganizing a meeting can educate the people in our community15The passage is mainly about_.Athe importance of zero wasteBthe ways to protect the environmentCthe pow

    27、er of people joining togetherDthe ways to be a zero waste volunteer(2021江苏苏州一模)There is an old saying about volunteer work that goes like this: “No one can do everything, but everyone can do something.”Today, many people volunteer their time and energy to help others. There are a lot of ways to meet

    28、 other peoples needs. For example, some volunteers provide help after a disaster. Others are happy to get dirty while repairing homes or planting trees or flowers in poor neighborhoods. Young people see suffering and loneliness around them and find ways to help. And history lovers help archeologists

    29、 (考古学家) search for ancient objects to help deepen knowledge of the past.Volunteers also work in many areas around the world, including Hati. Years have passed since a 7.0 earthquake shook the nation. The exact number of people who died may never be known. Thousands of survivors of the Haitian earthq

    30、uake lined in temporary (临时的) shelters for more than 3 years. Former American President Jimmy Carter and his wife Rosalynn joined five hundred volunteers in the town of Leogane to build houses.Organizations do not have to be large to get volunteers. An activist group in Dharamsala, India is a good e

    31、xample. Jodie Underhill from England arrived in northern India several years ago. She planned to volunteer for an environmental project. She could almost not believe how much rubbish was ruining (摧毁) some of the areas most beautiful sights. Ms Underhill learned about how to deal with the rubbish whi

    32、le taking part in other volunteer projects. Soon enough she formed her own group, Mountain Cleaners. Ms Underhill says the work is very hard. But she praises the groups efforts as a wonderful experience. The young Englishwoman says the Indian media started calling her “Garbage Girl”. And she says sh

    33、e was pleased with the name.American teenagers also volunteer in many ways.16How did Jodie Underhill feel when she saw beautiful sights ruined by the rubbish?APleased.BShocked.CMoved.DInterested.17What can we learn from the passage?AMs Underhill formed her own group to make money.BThe number of peop

    34、le who died in Haitis earthquake is unclear.CHistory lovers cant learn the history from ancient objects.DMs Underhill was called “Garbage Girl” by the American media.18What may the next passage talk about?AThe reason why people offer their services to others.BThe way to join a volunteer group.CThe v

    35、olunteer work that American teenagers do.DThe advantages that volunteers can bring.(2021广东红岭中学模拟预测)As children patients sometimes require long hospital stays, they often miss school or have little communication with their friends. This can lead to a sense of loneliness. Thats why the global nonprofi

    36、t(不盈利的) organization, TEACH, which stands for Together Educating All Children in Hospitals, has appeared. For the past seven years, students from 15 universities have volunteered in about 30 hospitals worldwide to bring an educational program to sick children, which helps develop their interest in s

    37、cience and nature. And most importantly, they have raised the spirits and improved the confidence of thousands of sick children. Isaac Snyder, TEACH Executive Director, said that its heartwarming to watch the older students help the younger patients with some of the more advanced activities, such as

    38、 engineering experiments. Unlike other programs, the program of TEACH makes children experience more than just reading coloring books, watching movies or playing online games. It teaches kids how science can be used for their own illness. Besides inspiring kids to see science in a new light, it help

    39、s kids understand the diseases that are putting them in the hospital. “It has a great effect on kids. And it can reduce their fears and help them have a positive attitude towards science,” Isaac explained. Isaac knows TEACH can also inspire volunteers to start a career in medicine. Take Isaac as an

    40、example. Though Isaac started out as just a volunteer, he finally studied medicine and made a difference to the lives of children patients. When people asked Isaac what he had seen in the patients spirits as those patients joined in the program of TEACH, he shared, “The parents told the volunteers t

    41、hat this was the first time their children had smiled in days, and they were so happy.”19What is TEACH?AA hospital room.BA travel program.CA medical technology.DA volunteer organization.20What is the greatest achievement of TEACH for children patients?ATo take care of them scientifically.BTo encoura

    42、ge them to be hopeful.CTo offer them medical education.DTo help them understand hospitals.21Which is the most important in helping children become less afraid of illness?AMaking friends with them.BTelling them funny stories.CPlaying online games with them.DGiving them knowledge of diseases.22Which o

    43、f the following can best describe TEACHs program?AEasy and relaxing.BBoring but important.CCreative and successful.DExpensive but worthwhile.23What is the best title for the passage?ASick children can have a lot of fun in the hospitalBHow TEACH has an effect on volunteers careersCHow to reduce sick

    44、childrens loneliness and sadnessDTEACH uses an educational program to help sick children(2021安徽宿州三模)Sue Coppard grew up in the countryside. As a child, her dream was going to the outside world. In fact, she achieved her dream. In 1971, Sue Coppard worked as a secretary in London. While Sue enjoyed c

    45、ity life, she also missed the country where she spent most of her time as a child. So she offered to help out on an organic(有机的)farming program organized by a nearby college.Sue put a small ad(广告)in the magazine, offering people the chance to volunteer(做志愿者)at the organic farm. The volunteer program

    46、 grew quickly. Soon other organic farmers joined in it, asking people to help out. With many volunteers and farmers joining in it, Sue started World-Wide Opportunities on Organic Farms(世界有机农场机会组织)to help them find one another.In order to make more volunteers interested in it, Sue made WWOOF not only

    47、 a weekend activity, but also an activity for travelers and people who wish to live and work on farms for longer periods of time.By working on farms, the volunteers communicate with farmers and develop a love for the outdoors and organic farming.Volunteering is something that anyone can do. So next

    48、time when you want to be busy on vacation, why not look for a good cause to spend your time on?24Why did Sue offer help for the farming program?ABecause of her dream.BBecause of her mother.CBecause of the farmers.DBecause of her love for the countryside.25Where did Sue put a small ad?AIn the magazin

    49、e.BIn the newspaper.COn the website.DOn the TV program.26What does the underlined word “them” refer to(指的是)?AOpportunities. BVolunteers and farmers. CActivities. DFarms. 27What is the third paragraph(段落)mainly about?AThe purpose of WWOOF.BThe reason for taking part in WWOOF.CThe advantages of WWOOF.

    50、DThe way to make more volunteers interested in WWOOF.(2021安徽芜湖一模)Its 9:30 a.m. Thirty minutes before the party, volunteers arrive and get to work. They hang colorful balloons, set up toys, games and activities, and prepare different kinds of food and gifts on a table. Soon its time to play the music

    51、 and welcome the guests. The kids rush in, ready to celebrate. Happy Birthday!Every month, parties like this can be seen at some places for the homeless. The host, a nonprofit organization(非营利组织) called the Birthday Party Project, throws birthday parties for groups of kids who dont have a home. For

    52、some children, its the first birthday party theyve ever had.Lets celebrate!Paige Chenault is the creator of the Birthday Party Project. “Everyone wants a chance to feel known and seen, and a birthday is a perfect place and a perfect time in our lives to stop and celebrate,” she says.Chenault and her

    53、 family threw the Birthday Party Projects first event in January 2012, in Dallas Texas. “We realized serving children in our own community was a great place to start,” she says. Since then, the organization has grown. Now the Birthday Party Project hosts about 50 monthly parties in 15 cities. More t

    54、han 10, 000 kids have celebrated their birthdays at these events.Jamie Gates, who works at the housing community in Minneapolis, Minnesota, says that the Birthday Party Project holds parties there on the third Thursday of each month. According to Gates, if she doesnt put up the notice for the next e

    55、vent at least five days ahead, kids will start asking her about it. “They love it,” she says. “Parents will come to the too. Its a really good time for them to sit and talk, and for the whole place to come together.”28Paige Chenault set up the Birthday Party Project because _.Ashe decided to offer h

    56、omes to homeless kidsBshe wanted to make everyone feel known and seenCit is a great chance to make money by hosting parties OxDshe thought it was interesting to play with children at the party29What can we learn from the last paragraph?AKids look forward to attending the birthday partiesBParents are

    57、 not allowed to come to the birthday partiesCJamie Gates is the creator of the birthday Party projectDJamie Gates doesnt put up the notice for the next event on time30Whats the best title for the passage?AKids and FamilyBVolunteers and ParentsCSpecial Birthday PartiesDA Good Way to Have Parties(2021

    58、河南商丘三模)They are children of the stars. They are not deaf, but they sometimes fail to notice information from outside. They are not blind, but they sometimes have no eye connect with people around them. They are not dumb(哑的), but they sometimes dont speak to anyone. They are autistic(自闭症的) children,

    59、living alone in their own world.This winter holiday, I took part in a public activity about autism with my classmates from Feb 17 to 18. The moment we stepped into the autism center, I was shocked by what I saw. With their heads hanging down, most children stayed silent, paying no attention to what

    60、was going on. When we introduced ourselves, they didnt look up at us until their parents had reminded them to do so again and again. At that time, I knew that they would need a great deal of attention.To my surprise, when they were doing outdoor activities, the kids were energetic and active. Whethe

    61、r they were doing morning exercises or playing games, every child wore a shining smile on his or her face. We played the games “The eagle catches the chickens and” “The fisherman”, which brought us closer than before. The children started to look at us with curious eyes and began to communicate with

    62、 us. In art classes, they even actively pulled our fingers and pointed to their pieces of paper.During our two days of activities, we not only played with these autistic children, but also made every effort to help them. Our group members found as much information as possible on the Internet and dis

    63、cussed every possible way in which we could enter their hearts. Whats more, in order to improve their living conditions,we made an online donation(捐赠). I felt the seed(种子)of love blooming in me when I received money from others.Children from the stars need special attention. Lets do our best to unde

    64、rstand them.根据材料内容选择最佳答案。31Whats the main idea of Paragraph 1?AThe love of the writer.BThe description of our world.CThe stars of the sky.DThe performance of autistic children.32When the writer took part in a public activity, he knew autistic children _.Aneed a great deal of attentionBkept talking a

    65、ll the timeCpaid more attention to othersDlooked up at their parents33According to the passage, _cant make autistic children energetic and active.Aoutdoor activitiesBintroducing ourselvesChaving an art classDplaying games with them34What does the underlined word “blooming” in the passage most probab

    66、ly mean in Chinese?A丢弃B落地C盛开D休眠35In the last paragraph, the writer mainly suggests that we shouldAtry to understand autistic childrenBmake an online donationCplay with autistic childrenDgive away lots of money参考答案:1B2D3C4D5A【解析】【分析】本文就Kim和Zech的关系介绍“普吉特湾的大哥大姐”帮扶计划。1细节理解题。根据文中的句子“Online study can be h

    67、ard. Zech Hipp was doing it with great difficulty.”可知,Zech在线学习有困难。故选B。2段落大意题。根据文中的句子“Zech has gotten some helpful advice from his “Big Brother” Owen Kim. Kim is 33 years old. He is Zechs mentor through a program. The program is called Big Brothers Big Sisters of Puget Sound.”可知,本段主要是说Kim通过“普吉特湾的大哥大姐

    68、”帮扶计划,成为了Zech的导师。故选D。3推理判断题。根据文中的句子“In his room, Zech set up a cubby(小房间).He has a place where he can make tea. This was Kims idea. Here, Zech said he is more separated from everybody else in the house. Thats where he does schoolwork.”可知,他设置小房间的目的是为了有独立的空间完成功课。故选C。4细节理解题。根据文中的句子“The illness spreads

    69、easily between people. Now, they only communicate over the phone or video call.”可知,Zech得通过电话或视频通话进行交谈。故选D。5主旨大意题。本文就Kim和Zech的关系介绍“普吉特湾的大哥大姐”帮扶计划。可知,写本篇文章的目的是为了介绍这个帮扶计划。故选A。6A7D8C9D10B【解析】【分析】本文主要讲述了来自复旦大学的247名学生在宁夏西海固支教的善行义举。他们不仅帮助当地的孩子学习,还成立了足球俱乐部,举办许多活动。复旦大学还筹集了1000多万元用于建造操场和其他建筑。6细节理解题。根据“We expe

    70、ct to make a difference to the childrens life by sharing our knowledge in different fields”可知,志愿者期待改变孩子们的生活,故选A。7细节理解题。根据“Local children had never learned English before, so we started with basic knowledge like English letters and pronunciation”可知,因为那的孩子从未学过英语,故选D。8词义猜测题。根据“We communicate with their

    71、 parents so that we help the parents understand the importance of childrens education, because the parents didnt care much about it years ago”可知,家长之前从未过多关注孩子的教育,所以it指代“Childrens education”,故选C。9细节理解题。根据“They have also set up football clubs and held many ball games to make the childrens life colorful

    72、”可知,通过建立足球俱乐部和举办球类游戏来丰富孩子们的生活,故选D。10最佳标题。本文主要讲述了来自复旦大学的247名学生在宁夏西海固支教的善行义举,故选B。11C12A13D14B15D【解析】【分析】本文是一篇记叙文,介绍了“零浪费生活方式”,以及推广了支持该生活方式可参加的一些具体的志愿者活动。11细节理解题。根据第一个志愿项目中“Growing food by yourselves teaches you the true value of food”,可知志愿者可以通过自己种食物了解食物的价值;根据“Youll get to meet all kinds of people ther

    73、e, and possibly begin a conversation about zero waste lifestyle”,可知志愿者可以和别人谈论“零浪费生活方式”,故选C。12词义猜测题。fight against与作斗争;get used to习惯;look through浏览;come up with想出。根据前文提出了一个问题,此处提出“Getting a group together to pick up trash (垃圾) around the neighborhood is a great way”,是一个解决方法,可推知此处表示是“与该问题斗争”的方法,故选A。13段

    74、落主旨题。根据该段的主要内容,以及首句“Going to a town hall meeting is a great idea”,可知该段主要建议大家可以去小镇的礼堂参加集会,故选D。14细节理解题。根据“Although online community is great, it cannot compare to real life support groups”,可知实际生活中的支持人员比在线社区要更好,故选B。15文章主旨题。通读全文,可知文章主要介绍了“零浪费生活方式”,以及推广了支持该生活方式可参加的一些具体的志愿者活动,故选D。16B17B18C【解析】【导语】本文是一篇说明文

    75、。本文主要介绍了一些志愿者从事志愿工作的方式。16推理判断题。根据“She could almost not believe how much rubbish was ruining (摧毁) some of the areas most beautiful sights.”可知,她几乎无法相信有这么多垃圾正在破坏该地区一些最美丽的景点,可见她很惊讶。故选B。17细节理解题。根据“The exact number of people who died may never be known.”可知,海地地震死亡人数尚不清楚。故选B。18推理判断题。根据“American teenagers al

    76、so volunteer in many ways.”可知,接下来这段内容会围绕着美国青少年做的志愿者工作。故选C。19D20B21D22C23D【解析】【导语】本文主要详细介绍了公益性组织TEACH是怎么用有教育意义的工程来帮助生病的孩子的。19细节理解题。根据第一段 “Thats why the global nonprofit organization, TEACH, which stands for Together Educating All Children in Hospitals, has appeared. ”可知,TEACH是个志愿组织,故选D。20细节理解题。根据第二段

    77、“And most importantly, they have raised the spirits and improved the confidence of thousands of sick children. ”可知,TEACH最大的成就是鼓励孩子们充满希望,故选B。21细节理解题。根据第三段 “Besides inspiring kids to see science in a new light, it helps kids understand the diseases that are putting them in the hospital.”可知,TEACH会教给孩子们

    78、关于疾病的知识,故选D。22细节理解题。根据第三段 “It has a great effect on kids. And it can reduce their fears and help them have a positive attitude towards science, Isaac explained. ”可知, TEACH这个组织既有创意也很成功,故选C。23最佳标题题。根据第二段 “For the past seven years, students from 15 universities have volunteered in about 30 hospitals wo

    79、rldwide to bring an educational program to sick children ”可知,在过去的七年中,来自15所大学的学生在全世界约30家医院自愿为患病儿童提供教育项目,所以这篇文章主要介绍了TEACH是怎么用有教育意义的工程来帮助生病的孩子的,故选D。24D25A26B27D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。主要讲了Sue创办了“世界有机农场机会”组织,并告诉人们可以在假日期间,寻找一个事业来消耗你的时间。24推理判断题。 根据“While Sue enjoyed city life, she also missed the country where s

    80、he spent most of her time as a child.”可知,虽然苏喜欢城市生活,但她也想念她儿时度过大部分时间的乡村,可见她热爱乡村。故选D。25细节理解题。根据“Sue put a small ad(广告)in the magazine, offering people the chance to volunteer(做志愿者)at the organic farm.”可知,Sue在杂志上登了一则小广告,提供人们在有机农场做志愿者的机会。故选A。26词义猜测题。根据“With many volunteers and farmers joining in it, Sue

    81、started World-Wide Opportunities on Organic Farms(世界有机农场机会组织)to help them find one another.”可知,在许多志愿者和农民的参与下,Sue创办了“世界有机农场机会”组织,帮助他们找到彼此,因此“them”代指“volunteers and farmers”。故选B。27主旨大意题。通读第三段可知,主要讲了Sue如何让更多的志愿者对WWOOF感兴趣。故选D。28B29A30C【解析】【分析】文章是一篇说明文,介绍了一个名为“生日聚会项目”的非盈利性组织,每个月都会为那些无家可归的孩子们举办生日聚会。28细节理解

    82、题。根据第四段Paige Chenault说的话“Everyone wants a chance to feel known and seen”可知,她认为每个人都希望被别人看见和关注。故选B。29细节理解题。根据最后一段第二句“According to Gates, if she doesnt put up the notice for the next event at least five days ahead, kids will start asking her about it.”可知,Jamie Gates说,如果她没有至少提前五天为下一个活动张贴通知,孩子们就会开始追问她,所以

    83、孩子们是很期待生日聚会的,选项A说法正确,故选A。30最佳标题。通读全文可知,本文主要介绍的是非盈利性组织“生日聚会项目”,它通过给无家可归的孩子举办生日聚会来帮助他们,所以选项C“Special Birthday Parties特别的生日聚会”符合文章主要内容,适合做标题,故选C。31D32A33B34C35A【解析】【分析】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者去自闭症中心帮助自闭症的孩子们的经历,作者感悟每个自闭症的孩子都需要特别的关注,呼吁大家尽我们所能多去关注和理解他们。31主旨大意题。根据第1段“They are children of the starsThey are not dum

    84、b(哑的), but they sometimes dont speak to anyone.”可知,本段主要讲述了自闭症的孩子的一些表现。故选D。32细节理解题。根据第2段“At that time, I knew that they would need a great deal of attention.”可知,作者认为自闭症的孩子需要大量的关注。故选A。33细节理解题。根据第2段“When we introduced ourselves, they didnt look up at us until their parents had reminded them to do so ag

    85、ain and again.”可知,当作者和作者的朋友们介绍他们自己时,自闭症的孩子们低着头,情绪很低落,不能使他们充满活力。故选B。34词义猜测题。根据第4段“I felt the seed(种子)of love blooming in me when I received money from others.”可知,当我收到捐赠的钱时,我感觉到爱的种子在盛开,故blooming是盛开的意思。故选C。35细节理解题。根据第5段“Children from the stars need special attention. Lets do our best to understand them”可知,作者建议我们多去关注和理解自闭症儿童。故选A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题67 公益活动(组织)-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-835938.html
    相关资源 更多
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(满分必刷).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(满分必刷).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(有一套).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(有一套).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(易错题).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(易错题).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(必刷)word版.docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(必刷)word版.docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(实验班).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(实验班).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(实用).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(实用).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(完整版)word版.docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(完整版)word版.docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(完整版).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(完整版).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(夺分金卷).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(夺分金卷).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(夺冠)word版.docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(夺冠)word版.docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(夺冠).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(夺冠).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(夺冠系列)word版.docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(夺冠系列)word版.docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(基础题).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(基础题).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(培优B卷).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(培优B卷).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(培优A卷).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(培优A卷).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(名师系列)word版.docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(名师系列)word版.docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(典型题).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(典型题).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(全国通用).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(全国通用).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(word).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(word).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(A卷)word版.docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(A卷)word版.docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(A卷).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(A卷).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习附解析答案.docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习附解析答案.docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(轻巧夺冠).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(轻巧夺冠).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(综合题).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(综合题).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(突破训练).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(突破训练).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(巩固).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(巩固).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(完整版).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(完整版).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(夺分金卷).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(夺分金卷).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(基础题).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(基础题).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1