九年级英语上学期期末仿真测试(徐州专用)-2023-2024学年九年级上学期期末考点大串讲(牛津译林版)(解析版).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 九年级 英语 学期 期末 仿真 测试 徐州 专用 2023 2024 学年 考点 串讲 牛津 译林版 解析
- 资源描述:
-
1、九年级英语上学期期末仿真测试(含听力音频、原文)(徐州专用)考试时间:90分钟;满分:140分学校:_姓名:_班级:_考号:_一、听力选择(每小题1.5分,共30分)1What type of TV programme is Bill interested in? ABC【答案】B【原文】W: What type ofTV programme do you like, Bill?M: I like watching documentaries, because I learn a lot about nature, history and real-life events from them.
2、2What does Bob want to be in the future most probably?ABC【答案】B【原文】W: Bob, do you want to be a surgeon like your mother in the future?M: No, I dont think the job suits me. Im not as patient and careful as my mother. My personality is more suitable for a singer.3Whats the girls problem? ABC【答案】B【原文】W:
3、 Its too noisy in my home. I cant do my homework carefully.M: Why not talk about it with your parents? Maybe they can turn down the TV while watching it.4What does the boy think the girl can be?ABC【答案】A【原文】W: I want to be a doctor or a teacher in the future.M: You are impatient enough, but you are c
4、reative and often have exciting ideas.5What did the man do?AHe helped the woman move to a new house.BHe helped the woman find a job.CHe helped the woman clean the house.【答案】C【原文】W: You did a fine job in the house, Dick. I dont think Ive seen it so clean before.M: Oh, it was nothing. Im glad I could
5、help.6Hows Miss Green? ACreative.BActive.COrganized.【答案】C【原文】M: What do you think of Miss Green?W: Shes organized. She plans all her work very well.7Which colour does the woman think Lisa should use? ARed.BYellow.CGreen.【答案】A【原文】M: Lisa seems tired and weak. Which colour should she use to cheer her
6、up?W: I think red is good for her.8What was the weather like yesterday? ARainy.BSunny.CCloudy.【答案】B【原文】W: How was your holiday yesterday, Daniel?M: It was lovely. My parents and I enjoyed playing in the sunshine.9What is the girls favourite subject? AMaths.BEnglish.CPE.【答案】C【原文】M: Which do you prefe
7、r, English or Maths? W: I think PE is more interesting than Maths and English.10How does the boy learn about the world? AFrom teachers.BFrom books.CThrough the Internet.【答案】B【原文】W: Simon, how do you know about the world? M: Books allow me to learn about people on different times and places, and I ca
8、n read them whenever I want to.听对话,回答以下各小题。11What is true about the old man?AHes dead.BHes hurt in an accident.CHes lying on the road.12What will the two speakers do?ACall the police for help.BCall the doctors for help.CMove the old man to the side of the road.【答案】11C 12B【原文】W: Hurry up! There seems
9、 to be a man lying ahead.M: Yes, I see. Oh, its an old man.W: There must have been an accident.M: No, it doesnt look like an accident.W: Lets take him to the side of the road first.M: No, dont move him. Just let him stay where he is.W: What shall we do then?M: Hes still breathing. Lets call the hosp
10、ital first.W: Yes, I think so. The sooner, the better. 听短文,回答以下各小题。Name: LucyAge:12Birthplace: Living place: ChinaSchool name: No.5 Secondary SchoolClass: Hobbies: Walking, drawing, swimmingAppearance: wear glasses, 13AEnglandBthe USACFrance14AClass 7, Grade 8BClass 6, Grade 8CClass 6, Grade 715Atal
11、l and strongBslim and tallCslim and strong【答案】13A 14A 15B【原文】Hello, everyone! My name is Lucy. I am English. My parents work in China, so I come here too. I am twelve. Now I am in Class Seven, Grade Eight at No.5 Secondary School. I am a new student. My Chinese teacher is Miss Li. She is very nice t
12、o me. I have a sister. Her name is Mary. She is at a different school. I have many hobbies. I like walking. I like drawing. I also like swimming. I wear glasses, but my sister doesnt. At the weekend, I often go to the cinema. I like eating fish, and I look very slim and tall.听第二篇短文,回答下列小题。16What doe
13、s Toms mother do?AA patientBA doctor.CA detective.17Where do the family often watch films?AAt home.BAt the cinema.CAt the theatre.18Which film did Dad see last week?AProject ABYouve Got Mail.CRush Hour.19Why does Tom like science fiction films?ABecause he can learn much from them.BBecause he loves t
14、he actors in the film.CBecause the stories are better than other films.20Why do they watch cartoons together?AMaybe they dont like other films.BMaybe they like cartoons best.CMaybe they love the little girl.【答案】16C 17A 18B 19A 20C【原文】Im Tom. My father is a doctor. He always has many patients. My mot
15、her is a detective whose job is to find out the crime. We all like watching films instead of going to the cinema. We just watch films on CCTV6. My mother likes watching films starring Jackie Chan, such as Rush Hour and Project A. She thinks the fights in action movies are very interesting and exciti
16、ng. Dad prefers to watch romantic films because he likes the attractive stories. Last week, he watched a film. It was Youve Got Mail, a foreign film about lovers. I like fiction films best. This film often shows us what the world could be like in the future. I can learn a lot from them. My little si
17、ster likes cartoons best. When she is watching, we have always no choice but to watch them together.二、阅读理解(共20分)A Dictionary of Idioms (习语)All ears4Meaning: eager (渴望的) to listen: curiousExample: You said you had something important to tell me. Im all ears!Origin (起源): The ear is the organ (器官) by w
18、hich a person hears. So, “all ears” means youre eagerly listening to whatever is hearing said. Its as if no other part of your body mattered except your ear. This idiom is about three centuries old.Apple of your eye5Meaning: a person or thing that is greatly loved and treasuredExample: Katey is the
19、apple of my eye.Origin: Ancient people began to use this saying over two thousand years ago. They thought that the pupil (瞳孔) of the eye shaped like an apple. The pupil, “apple of the eye” was very important because without it you couldnt see.Burn the midnight oil28Meaning: to stay up very late at m
20、ight studying or workingExample: I have a big test tomorrow morning. So I plan to burn the midnight oil tonight.Origin: This saying goes back to the days when lamps were lighted by oil and people went to bed earlier than they do today. When you burned the midnight oil in those days, you were up late
21、 working or reading by the light of an oil lamp.Fish out of water78Meaning: a person who is out of this or her usual place; someone who doesnt fit in or is helpless in a situationExample: I want to help the new gin from Russia. She must feel like a fish out of water.Origin: For thousands of years, p
22、eople have known that a fish belongs in water. Thats its natural living area. So a person who is in the new or uncomfortable environment will feel like a fish out of water.21Which page is the idiom “Fish out of water” on?APage 4.BPage 5.CPage 28.DPage 78.22What do we know about the dictionary?AOnly
23、the “Meaning” part can help us understand.BThe right pronunciation of each idiom is shown.CThe dictionary gives two examples for each idiom.DThe “Origin” part tells us how the idioms came into use.23Which of the following idioms is properly used?AMy daughter has been the apple of my eye since she wa
24、s born.BI always burn the midnight oil because I like to go to sleep early.CYoud better listen carefully in class, the teacher is all ears!DSandy is like a fish out of water since she knows the school so well.【答案】21D 22D 23A【详解】本文主要介绍了习语字典里几个习语的意义,例子和起源。21细节理解题。根据“Fish out of water”及“78”可知,“Fish out
25、 of water”在78页。故选D。22推理判断题。根据每个习语的Origin可推知,“起源”部分告诉我们成语是如何开始使用的。故选D。23推理判断题。根据“Meaning: a person or thing that is greatly loved and treasured”及“Example: Katey is the apple of my eye.”可知,“the apple of ones eye”意为“深受喜爱或珍惜的人或事物”,选项A“我女儿自出生以来就是我的掌上明珠”使用正确。故选A。B “Have you ever heard Louis say good morni
26、ng and good night to us, as the others do?” “Since you mention it, I never have,” said the husband. “Goodness! What are you getting at? Do you wish me to believe that I have a son who is dumb in any way? This would worry me. I want everything to go well in my family life. Fatherhood is hard. I do no
27、t want the added stress of having a dumb child.”“Well,” said the wife, “Ive been watching Louis recently. I think the little guy cant talk. Ive never heard him make one sound. I think he came into the world lacking (缺失) a voice. If he had a voice, hed use it, same as the others do.”“Why, this is ter
28、rible!” said the husband. “This is painful. This is a very serious matter.” His wife looked at him. “Its not too serious now,” she said. “But it will be serious two or three years from now when Louis falls in love, as he will surely do. A young male swan will be greatly handicapped in finding a mate
29、 if he cant say the usual sweet words to the young female of his choice.”The husband stood quietly, thinking about what his wife had just told him. He was a brave bird, and already he was beginning to work out a plan for his little son Louis. “If its really true that Louis has no voice,” said the hu
30、sband to himself, “then I shall provide him with a device (装置) of some kind, to enable him to make a lot of noise. There must be some way out of this difficulty. After all, my son is Trumpeter Swan; he should have a voice like a trumpet (小号). But first I will test him to make certain that what his m
31、other says is true.”(Taken from The Trumpet of the Swan)24How did the husband feel after hearing his wifes words in Paragraph 2?AAmazed and excited.BCurious and serious.CPainful and hopeful.DSurprised and worried.25What does the underlined part “be greatly handicapped” in Paragraph 5 mean?AHave much
32、 trouble.BHave great fun.CBe quite uninterested.DBe very successful.26What is the swan couples talk mainly about?AThe dream about Louiss future.BThe plan for Louiss education.CThe problem with Louiss health.DThe suggestion on Louiss growth.【答案】24D 25A 26C【详解】文章选自吹小号的天鹅,主要讲了妻子发现Louis不能发声后丈夫的反应。24细节理解
33、题。根据“Goodness! What are you getting at? Do you wish me to believe that I have a son who is dumb in any way? This would worry me.”可知丈夫听到妻子的话觉得Louis不能发声这件事让人难以置信,这令他很担心。他感到惊讶和担心。故选D。25词义猜测题。根据“if he cant say the usual sweet words to the young female of his choice”可知无法对心仪的雌天鹅说寻常的甜言蜜语,会很难找到配偶,be greatly
34、 handicapped意为“有很多麻烦”。故选A。26主旨大意题。根据“Have you ever heard Louis say good morning and good night to us, as the others do?”可知文章由Louis不能发声引出话题,天鹅夫妇主要在讨论Louis的健康问题。故选C。C Conner Wight is in his final year at university, but he still has many classes to attend. He is studying Henry David Thoreau, Ralph Wal
35、do Emersonand how to wash clothes.The 21-year-old is preparing for his post-college life. He realized it enough to know how to understand literature. So he signed up for(报名)a class on “adulting”. He has been learning many basic life skills.There are now thousands of “adults in training”. Wright is o
36、nly one of them. Not only college students but many others are discovering they need help. Some middle schools have scheduled(预定)adulting classes.But why dont parents teach their children these life skills? We interviewed many students. Their parents, they say, care a lot about test scores. Almost e
37、verything else is considered unimportant. As a result, colleges are filled with students with perfect test scores. Many of them, however, dont know how to cook.Sometimes, students come up with their own solutions(解决方法). Neither Belle Lau nor Jenny Zhou felt fully prepared for life away from home whe
38、n they arrived at their university. But by their second year there, they had learned to live on their own. The two noticed that many of their classmates had been experiencing similar difficulties. They decided to set up an adulting course. When it was first offered in 2019, its 30 spots(名额)quickly f
39、illed up. 70 students had to be refused. Last year, there were more courses, but Lau and Zhou still had to turn down 100 students.Lau says that she and Zhou dont have all the answers for their students. That is in fact part of becoming an adult. As kids, we could wait for our parents to step in and
40、take care of things for us. But after we become an adult, thats no longer available to us. When difficulties appear, we must depend on ourselves to “hunt for” a solution.27Why did Conner Wright attend a class on “adulting”?ATo improve his test scores in literature.BTo find solutions to problems with
41、 study.CTo know students from different countries.DTo develop abilities of living on his own.28How many students signed up for Lau and Zhous adulting course in 2019?A30.B70.C100.D130.29What does the underlined word available in the last paragraph mean?AEasy to get.BHard to have.CEasy to decide.DHard
42、 to imagine.30What can be the best title of the article?AAway from ProblemsBBack to BasicsCOff to CollegeDJust for Friends【答案】27D 28C 29A 30B【详解】本文是一篇记叙文。文章介绍许多学生缺乏生活技能,所以现在有很多这方面的培训。27 细节理解题。根据第二段中的“So he signed up for(报名)a class on “adulting”. He has been learning many basic life skills.”可知,他参加了一个
43、“成人”课程是为了培养独立生活的能力。故选D。28推理判断题。根据第五段中的“When it was first offered in 2019, its 30 spots(名额)quickly filled up. 70 students had to be refused.”可知,报名的共有100名学生。故选C。29词句猜测题。根据最后一段中的“As kids, we could wait for our parents to step in and take care of things for us. But after we become an adult, thats no lon
44、ger available to us.”可知,此处是指在成年以后,不再容易得到这种待遇,故推断available的意思是“容易得到”。故选A。30最佳标题题。通读全文可知,本文讲述很多学生只注重考试成绩,而缺乏基本生活技能,针对这一情况出现了一些相关的培训课程,故文章最佳标题应该是“回归基本的技能”。故选B。三、单项选择(共15分)31You can never know how I felt when I stood at the top of Mount Tai _ you have the same experience yourself.AafterBifCwhenDuntil【答案
45、】D【详解】句意:只有亲身经历过,你才会知道我站在泰山之巅时的感受。考查连词辨析。after在以后;if如果;when当时候;until直到。根据“You can never know how I felt when I stood at the top of Mount Tai.you have the same experience yourself”可知此处是指只有亲身经历过,才会有“我”这样的感受。固定结构not.until“直到才”,故选D。32Amy looks sad. Why dont you go to talk to her?She is mad at me right n
46、ow. Im afraid _ I say will do any good.AeverythingBsomethingCanythingDnothing【答案】D【详解】句意:Amy看起来很伤心。你为什么不去和她谈一谈呢?她现在正在生我的气。我恐怕什么都不说会好一些。考查代词辨析。everything每件事,一切;something某物,某事;anything任何事物,任何事情;nothing没有什么。根据语境可知Amy这时正在生“我”的气,“我”说的话她听不进去,故而什么都不说会好一些。故选D。33Remember what the doctor said? You _ take more
47、 than two spoons of medicine at a time.I know that, Mum. Three is harmful.AmustntBneedntCwouldntDcouldnt【答案】A【详解】句意:还记得医生说的吗?你一次不能吃两匙以上的药。我知道,妈妈。吃了三匙是有害的。考查情态动词。mustnt不准;neednt不需要;wouldnt不会;couldnt不能。根据“You.take more than two spoons of medicine at a time.”可知是不准一次吃两匙以上的药,故选A。34It is the language that
48、 _ the way I see things, express ideas, and understand the world.AfightsBlimitsCshapesDloses【答案】C【详解】句意:正是语言塑造了我看待事物、表达思想和理解世界的方式。考查动词辨析。fights与作斗争;limits限制;shapes塑造;loses失去。根据“the way I see things, express ideas, and understand the world”可知看待事物、表达思想和理解世界的方式是语言塑造的。故选C。35Tangping is a hot word that e
49、verybody is talking about.In fact, there is no such thing as free lunch in the word. Success lies in _ hard work.A/BaCanDthe【答案】A【详解】句意:躺平是一个人人都在谈论的热词。 事实上,世界上没有免费的午餐。成功在于努力工作。考查冠词。/表示不填,零冠词;a/an“一个”,不定冠词,表泛指,表示数量,a用在以辅音音素开头的单词前,an用在以元音音素开头的单词前;the这/那个/这/那些,定冠词,表特指。分析句子可知,work“工作”,为不可数名词,不可数名词前不用冠词,
50、即零冠词。故选A。36In Sanya, you can enjoy all the water sports, or _ lie on the beach. Sounds good!AcertainlyBhardlyCheavilyDsimply【答案】D【详解】句意:在三亚,你可以享受所有的水上运动,或者只是躺在沙滩上。 听起来不错!考查副词辨析。certainly当然;hardly几乎不;heavily在很大程度上;simply仅仅,只。根据“or .lie on the beach”可知,应该是只在沙滩上躺着,因此“simply”符合语境。故选D。37The sign “FACE MA
51、SK REQUIRED” means “You are not allowed to enter _ you wear a face mask.”AwhenBunlessCifDsince【答案】B【详解】句意:“需要戴口罩”的标志意味着“除非戴口罩,否则不得进入。”考查从属连词辨析。when当的时候,引导时间状语从句;unless除非,引导条件状语从句; if如果, 引导条件状语从句;since自从以来,引导时间状语从句。根据空前的“You are not allowed to enter”和空后的“you wear a face mask”的句意可知,此处表示的是除非戴口罩,否则不得进入。
52、故选B。38Liu Cixins new book is really popular. It was sold out as soon as it _.ApublishesBpublishedCis publishedDwas published【答案】D【详解】句意:刘慈欣的新书真的很受欢迎,一出版就卖光了。考查一般过去时的被动语态。主句“It was sold out ”的时态为一般过去时,故as soon as引导的从句时态也为一般过去时。主语it和publish之间是被动关系,因此此句语态为一般过去时的被动语态,故用was published。故选D。39Paul is such a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-844202.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
股权转让协议(样式二)-合同范本大全.pdf
