分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型人教版八年级 暑假专题 开心阅读 练习题(答案不全).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:876529
  • 上传时间:2025-12-17
  • 格式:DOCX
  • 页数:6
  • 大小:17.21KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    人教版八年级 暑假专题 开心阅读 练习题答案不全 人教版八 年级 暑假 专题 开心 阅读 练习题 答案 不全
    资源描述:

    1、初二 暑假专题 开心阅读 练习题(满分:80分 答题时间:45分钟)细节理解题What is your wish for the New Year? The following is some childrens ideas.John: I wish to be a better boy to Mum and listen to her more. I also want to get better grades in school.Kate: My wish is to change my school as theres too much to study in this school.A

    2、nn: I wish I could spend more time with Mum. She should stop working at the bank and take up a job at our neighbourhood toy shop.Peter: I wish someone would find a way to help me walk with my only leg, so I can take part in activities and sports that Im unable to do now.Mary: I wish that I could sav

    3、e all my money, so I could buy presents for my mother, father and big sister on their birthdays.Bob: I wish for good health though Im badly ill. I want to finish high school and take an IT course after.Mark: I wish I could get more money to fix our house. There is a big hole in the wall and big mice

    4、 run inside the room.1. How many children have mentioned their parents in the passage? A. All.B. Four.C. Three.D. None.2. Who is badly ill among the children?A. Kate.B. Peter.C. Mary.D. Bob.3. Whats Marks wish?A. To get better grades.B. To change his school.C. To buy some presents.D. To fix their ho

    5、use.主旨大意题、观点意图题Arnel Laparan grew up in Rosario. After his father died in 1970, five-year-old Arnel had to work in a small shop to help his family. The boy insisted on going to school and his mother finally sent him to a nearby public school. “I was happy to study but my life became harder because I

    6、 had to wake up earlier to do all my jobs before I went to school,” says Arnel. Worn down by all the work, he was ready to give up by the time he reached the fifth grade. Then his teachers words changed his life and made him study harder.Arnel finished high school at the top of his class, received a

    7、 scholarship(奖学金)from the Philippine Normal University in Manila and got a degree in education in 1985. He took a job teaching math at a Manila private school and did volunteer teaching at the schools adult class in the evening. “The adults were from poor families and had to work when they were very

    8、 young,” he explains. “It was touching to see how they tried to get a high school education at their age.”As time passed, he realized that helping needy students was his true calling. In 2019 he left his well-paid job and returned to Rosario. “My goal was to educate street children for free.” He beg

    9、an holding classes under a large tree. Slowly, more and more street children became interested in his teaching. “I taught them the basics of reading, writing and math,” says Arnel. He worked harder, walking to nearby villages, where he would give classes in parks or on playgrounds. To make ends meet

    10、, he began teaching children from rich families.In June this year Arnel borrowed a bicycle with a large sidecar from a neighbour. The sidecar holds a small wooden desk, textbooks and school supplies, and a blackboard set to the front bears Arnels words: “Education can be found anywhere. It is a road

    11、 to progress.”The bicycle allows Arnel to visit faraway areas. He sets up an outdoor classroom and invites teenagers to his class three days a week. Many of the children have been out of school for years. Arnel also offers adult education to help out-of-school young people learn high school lessons.

    12、 He does not receive any money but accepts school supplies and food for the students. He says, “I want to bring education to as many children and adults as possible. Everyone should have a chance.”4. Who decided Arnel should go to school at first?A. His mother.B. He himself. C. His teacher. D. The g

    13、overnment.5. Why did Arnel return to his hometown to teach the street children?A. Because there were no schools in his hometown.B. Because he didnt want to teach rich children only.C. Because he considered its his duty to help the poor.D. Because the countrys education should be improved.6. How does

    14、 Arnel make his living?A. By serving rich families. B. By accepting school supplies.C. By receiving his familys help.D. By offering lessons for adults.7. Which of the following can be the best title of the passage?A. Teacher on WheelsB. Classes for the PoorC. Road to ProgressD. Students in the Stree

    15、tIf you are a young lady and you go to work by bike, the following suggestions can help you keep clean and tidy.1. Get your clothes ready. Clothes allow you to cool off or warm up as your body temperature changes. You can always take off something at a traffic light.2. Dont give up skirts and dresse

    16、s. Skirts and dresses are perfect for summer cycling. Choose something soft and light. For a more fitted skirt, make sure you can move easily.3. Roll up your trouser leg. This can help you avoid dirty marks or torn(破损的)trousers. Wear sports shoes and keep your high heels(脚跟)at work or in your bag fo

    17、r the day.4. Wear a cotton T-shirt close to your body. If you need to wear a jacket for work, try a cotton T-shirt inside to take in perspiration(汗水). Once at work, you can take it off and put on a dry one.5. Wear something bright. Throw on a deep pink neck scarf or have bright rings or footwear on

    18、to make yourselves seen easily.8. Who is the passage written for?A. Small children.B. Old gentlemen. C. Young ladies. D. School pupils.9. What are mentioned in the second suggestion?A. Skirts and dresses. B. Trousers and shoes. C. Jackets and T-shirts. D. Scarves and rings.10. Wearing a cotton T-shi

    19、rt can help _.A. avoid dirty marks B. take in perspirationC. cool yourself off D. make yourselves seen推理判断题Like most people, youve probably never given your blood glucose(糖)a second thought, unless you have diabetes(糖尿病). But researchers now know that whether or not you have diabetes, eating too muc

    20、h can make your blood glucose go up and down and can increase the danger of heart disease. It may be even bad for your memory.This realization has greatly changed the way we understand food and health. Luckily, none of these things happen overnight, and even small changes in the food you eat every d

    21、ay can start you on a healthier path.When you are hungry, do you reach for a chocolate cake or a box of biscuits? These “fast- acting” foods are handy and they take no time at all to dissolve(溶化)in your stomach. Then they race into your blood, running through your body with blood glucose. The troubl

    22、e is the comfort doesnt last long, leaving you feeling hungry again. As a result, your blood glucose will run out of control.Its no wonder most of us have less energy than wed like and feel tired too often. Its also no wonder that most of us weigh more than we want to. Yes, eating too much and exerc

    23、ising too little are main reasons, and ever changing blood glucose will send you shopping for bigger jeans.For most of us even when our blood glucose goes up and down after a large meal, our body can bring it back to normal in a few hours. Only people with untreated diabetes have blood glucose level

    24、s that stay quite high most of the time.For a long time, doctors thought that only these people needed to take care of their blood glucose levels. Now, we know that even in healthy people, high levels after meals can damage(损坏)the body, even if it never causes diabetes.11. How does our blood glucose

    25、 change after a large meal?A. It remains unchanged.B. It stays on high levels.C. It goes up and down.D. It comes back to normal.12. What does the writer think of “fast-acting” foods?A. He thinks they are delicious.B. He thinks they are easy to get.C. He thinks they make us healthy.D. He thinks they

    26、damage our body.13. What shall we do if we want to keep the normal blood glucose?A. Check our blood glucose after each meal.B. Have proper food and exercise every day.C. Eat certain kind of medicine before meals.D. Ask the doctor for help from time to time.猜测词义题Younger adults who get either little s

    27、leep or a lot of it may see a greater increase in their waistlines(腰围)over time, a study suggests. The study included 332 African-American and 775 Hispanic-American(拉丁裔美国人)men and women aged 18 to 81. The researchers measured their abdominal(腹部的)fat, at the start of the study and again five years la

    28、ter. Among the people younger than 40 in the research, the study found, those who said they slept for five hours or less each night gained more fat than those who averaged six or seven hours of sleep. Those who slept eight hours or more in bed each night also showed a bigger fat gainbut it was not a

    29、s much as that seen in short sleepers. The findings, according to the lead researcher Dr. Kristen, support the belief that sleep habits affect weight and health in general. Sleep is an important part of your overall healthnot just in whether youre tired during the day. she said. As for why sleep tim

    30、e might affect abdominal-fat gain, there are several facts:People who get too little sleep may be too tired during the day to exercise, while those who spend a lot of time in bed may spend less time being active, comparing to people who sleep fewer hours. Research also suggests that sleep loss chang

    31、es peoples appetite-regulating hormones(胃口调节荷尔蒙)which could, in theory, make them overeat. Whats more, depression, which is a feeling of sadness that makes people think there is no hope for the future, could also be a reason. He also noted that it often affects peoples sleep and has been linked to w

    32、eight gain. 14. _ will get less fat gain according to the passage. A. Younger adults who sleep for five hours or lessB. People who sleep more than 8 hours every dayC. Younger adults who are from Africa or AmericaD. People who sleep about six or seven hours a day15. The underlined word “that” refers

    33、to _.A. a fat gain B. sleep habits C. too little sleep D. too much sleep16. What can we learn from the passage? A. The more we sleep, the more energetic we will be.B. The less we sleep every day, the less fat we will get.C. Those who are in sadness could easily get a bigger fat gain.D. The African and Hispanic adults easily get a greater weight gain.细节理解题1-3 CDD 主旨大意题、观点意图题4-7 BCAA 8-10 CAB 推理判断题11-13 CDB 猜测词义题

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:人教版八年级 暑假专题 开心阅读 练习题(答案不全).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-876529.html
    相关资源 更多
  • 小学一年级数学知识点《认识钟表》必刷题附答案(预热题).docx小学一年级数学知识点《认识钟表》必刷题附答案(预热题).docx
  • 2016-2017学年高中英语人教版选修7课件:UNIT 3 SECTION Ⅰ WARMING UP .ppt2016-2017学年高中英语人教版选修7课件:UNIT 3 SECTION Ⅰ WARMING UP .ppt
  • 小学一年级数学知识点《认识钟表》必刷题附答案(达标题).docx小学一年级数学知识点《认识钟表》必刷题附答案(达标题).docx
  • 2016-2017学年高中英语人教版选修7课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ WARMING UP .ppt2016-2017学年高中英语人教版选修7课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ WARMING UP .ppt
  • 小学一年级数学知识点《认识钟表》必刷题附答案(轻巧夺冠).docx小学一年级数学知识点《认识钟表》必刷题附答案(轻巧夺冠).docx
  • 2016-2017学年高中英语人教版选修7课件:UNIT 2 SECTION Ⅰ WARMING UP .ppt2016-2017学年高中英语人教版选修7课件:UNIT 2 SECTION Ⅰ WARMING UP .ppt
  • 小学一年级数学知识点《认识钟表》必刷题附答案(能力提升).docx小学一年级数学知识点《认识钟表》必刷题附答案(能力提升).docx
  • 小学一年级数学知识点《认识钟表》必刷题附答案(考试直接用).docx小学一年级数学知识点《认识钟表》必刷题附答案(考试直接用).docx
  • 2016-2017学年高中英语人教版选修7课件:UNIT 1 SECTION Ⅰ WARMING UP .ppt2016-2017学年高中英语人教版选修7课件:UNIT 1 SECTION Ⅰ WARMING UP .ppt
  • 小学一年级数学知识点《认识钟表》必刷题附答案(综合题).docx小学一年级数学知识点《认识钟表》必刷题附答案(综合题).docx
  • 2016-2017学年高中英语人教版选修6课件:UNIT 5-核心要点回扣.ppt2016-2017学年高中英语人教版选修6课件:UNIT 5-核心要点回扣.ppt
  • 2016-2017学年高中英语人教版选修6课件:UNIT 5 SECTION Ⅳ .ppt2016-2017学年高中英语人教版选修6课件:UNIT 5 SECTION Ⅳ .ppt
  • 小学一年级数学知识点《认识钟表》必刷题附答案(综合卷).docx小学一年级数学知识点《认识钟表》必刷题附答案(综合卷).docx
  • 2016-2017学年高中英语人教版选修6课件:UNIT 5 SECTION Ⅲ .ppt2016-2017学年高中英语人教版选修6课件:UNIT 5 SECTION Ⅲ .ppt
  • 2016-2017学年高中英语人教版选修6课件:UNIT 4-核心要点回扣 .ppt2016-2017学年高中英语人教版选修6课件:UNIT 4-核心要点回扣 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《认识钟表》必刷题附答案(精练).docx小学一年级数学知识点《认识钟表》必刷题附答案(精练).docx
  • 2016-2017学年高中英语人教版选修6课件:UNIT 4-SECTION Ⅲ .ppt2016-2017学年高中英语人教版选修6课件:UNIT 4-SECTION Ⅲ .ppt
  • 小学一年级数学知识点《认识钟表》必刷题附答案(突破训练).docx小学一年级数学知识点《认识钟表》必刷题附答案(突破训练).docx
  • 2016-2017学年高中英语人教版选修6课件:UNIT 4-SECTION Ⅰ .ppt2016-2017学年高中英语人教版选修6课件:UNIT 4-SECTION Ⅰ .ppt
  • 2016-2017学年高中英语人教版选修6课件:UNIT 4 SECTION Ⅳ .ppt2016-2017学年高中英语人教版选修6课件:UNIT 4 SECTION Ⅳ .ppt
  • 小学一年级数学知识点《认识钟表》必刷题附答案(研优卷).docx小学一年级数学知识点《认识钟表》必刷题附答案(研优卷).docx
  • 2016-2017学年高中英语人教版选修6课件:UNIT 4 SECTION Ⅰ .ppt2016-2017学年高中英语人教版选修6课件:UNIT 4 SECTION Ⅰ .ppt
  • 小学一年级数学知识点《认识钟表》必刷题附答案(满分必刷).docx小学一年级数学知识点《认识钟表》必刷题附答案(满分必刷).docx
  • 2016-2017学年高中英语人教版选修6课件:UNIT 3-核心要点回扣 .ppt2016-2017学年高中英语人教版选修6课件:UNIT 3-核心要点回扣 .ppt
  • 2016-2017学年高中英语人教版选修6课件:UNIT 3-SECTION Ⅳ .ppt2016-2017学年高中英语人教版选修6课件:UNIT 3-SECTION Ⅳ .ppt
  • 小学一年级数学知识点《认识钟表》必刷题附答案(模拟题).docx小学一年级数学知识点《认识钟表》必刷题附答案(模拟题).docx
  • 2016-2017学年高中英语人教版选修6课件:UNIT 3-SECTION Ⅲ .ppt2016-2017学年高中英语人教版选修6课件:UNIT 3-SECTION Ⅲ .ppt
  • 小学一年级数学知识点《认识钟表》必刷题附答案(巩固).docx小学一年级数学知识点《认识钟表》必刷题附答案(巩固).docx
  • 2016-2017学年高中英语人教版选修6课件:UNIT 3-SECTION Ⅰ .ppt2016-2017学年高中英语人教版选修6课件:UNIT 3-SECTION Ⅰ .ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1