分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 14

类型2019_2020学年高中英语Unit24SocietyLesson2Utopia练习北师大版选修820191217117.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:568981
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOCX
  • 页数:14
  • 大小:2.28MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019 _2020 学年 高中英语 Unit24SocietyLesson2Utopia 练习 北师大 选修 820191217117
    资源描述:

    1、Lesson2 Utopia 课时过关即时巩固 一、单词拼写 1.A boat is reported to have been in (相撞)with an oil tanker.答案:collision 2.They could see no (优点)in discussing it further.答案:virtue 3.Everyone of us should be m to the disabled.答案:merciful 4.You might want to (跳过)the exercises in this chapter.答案:skip 5.If we dont unloa

    2、d it soon,the grain will start (腐烂).答案:rotting 二、完成句子 1.船的发动机坏了之后,他们只能任凭天气的摆布。After the boats motor failed,they were the weather.答案:at the mercy of 2.张老师上个月被选为第六任校长。Mr Zhang the sixth headmaster last month.答案:was elected as 3.他迫不及待地在朋友面前炫耀他的新车。He couldnt wait to his new car to his friends.答案:show of

    3、f 4.她连蹦带跳地走着,好跟上他的步伐。She keep up with him.答案:was skipping to 5.窗框已经完全烂掉了。The window frame had completely.答案:rotted away 三、阅读理解 A As more and more people speak the global languages of English,Chinese,Spanish,and Arabic,other languages are rapidly disappearing.In fact,half of the 6,0007,000 languages

    4、spoken around the world today will likely die out by the next century,according to the United Nations Educational,Scientific,and Cultural Organization(UNESCO).In an effort to prevent language loss,scholars from a number of organizationsUNESCO and National Geographic among themhave for many years bee

    5、n documenting dying languages and the cultures they reflect.Mark Turin,a scientist at the Macmillan Center,Yale University,who specializes in the languages and oral traditions of the Himalayas,is following in that tradition.His recently published book,AGrammarofThangmiwithanEthnolinguisticIntroducti

    6、ontotheSpeakersandTheirCulture,grows out of his experience living,working,and raising a family in a village in Nepal.Documenting the Thangmi language and culture is just a starting point for Turin,who seeks to include other languages and oral traditions across the Himalayan reaches of India,Nepal,Bh

    7、utan,and China.But he is not content to simply record these voices before they disappear without record.At the University of Cambridge Turin discovered a wealth of important materialsincluding photographs,films,tape recordings,and field noteswhich had remained unstudied and were badly in need of car

    8、e and protection.Now,through the two organizations that he has foundedthe Digital Himalaya Project and the World Oral Literature ProjectTurin has started a campaign to make such documents,found in libraries and stores around the world,available not just to scholars but to the younger generations of

    9、communities from whom the materials were originally collected.Thanks to digital technology and the widely available Internet,Turin notes,the endangered languages can be saved and reconnected with speech communities.1.Many scholars are making efforts to .A.promote global languages B.rescue disappeari

    10、ng languages C.search for language communities D.set up language research organizations 解析:细节理解题。由第二段可知,许多组织和学者付出努力正是为了保持语言的多样性,即为了拯救那些正在消失的语言。答案:B 2.What does“that tradition”in Paragraph 3 refer to?A.Having full records of the languages.B.Writing books on language teaching.C.Telling stories about l

    11、anguage users.D.Living with the native speakers.解析:推理判断题。第三段中的 thattradition 应指上文提到的传统,本句的上文就是第二段中的“documentingdyinglanguagesandtheculturestheyreflect”,即完全记录下正在消失的语言以及它们所反映的文化。故选 A 项。答案:A 3.What is Turins book based on?A.The cultural studies in India.B.The documents available at Yale.C.His language

    12、research in Bhutan.D.His personal experience in Nepal.解析:细节理解题。由第三段最后一句中的“growsoutofhisexperienceliving,working,andraisingafamilyinavillageinNepal”可知,MarkTurin 的书籍是以他自己在尼泊尔的经历为依据的。答案:D 4.Which of the following best describes Turins work?A.Write,sell and donate.B.Record,repair and reward.C.Collect,pr

    13、otect and reconnect.D.Design,experiment and report.解析:推理判断题。由短文最后一段中的“wereoriginallycollected”“theendangeredlanguagescanbesavedandreconnectedwithspeechcommunities”可推知,C 项正确。答案:C B America is a mobile society.Friendships between Americans can be close and real,yet disappear soon.They dont feel hurt.I

    14、f the same two people meet again,even years later,they pick up the friendship.This can be quite difficult for us Chinese to understand.Friendships between us develop more slowly but may become lifelong feelings,extending(延伸)deeply into both families.There is another difficult point for us to underst

    15、and.Although Americans treat friends warmly in their personal everyday lives,they dont show their politeness to them if it requires a great deal of time.But in China,we are usually generous with our time.We,as hosts,will appear at an airport even in the middle of the night to meet a friend.We may ta

    16、ke days off from our work to act as guides to our friends.It is opposite in America.Americans cannot manage the time to do a great deal with a visitor outside their daily plans.They will probably expect the visitors to get themselves from the airport to the hotels.And they expect the visitors will p

    17、hone them from there.Once the visitors arrive at their homes,his welcome will be full,warm and real.For Americans,it is often considered more friendly to invite a friend to their homes than to restaurants,except for business matters.Americans are ready to receive us foreigners at their homes,share t

    18、heir holidays,and their home life.So accept their hospitality(好客)at home and enjoy your visit in America!5.The underlined phrase“pick up”in Paragraph 1 may mean“”.A.keep out B.give up C.pay no attention to D.continue 解析:词义猜测题。根据前文的意思可知,美国人的友谊即使暂时疏远的话,彼此并没有受到伤害,所以许多年后再次相遇时,他们仍能继续彼此的友谊。答案:D 6.Which of

    19、 the following is the typical way of American hospitality?A.Treating friends at home.B.Taking days off to be with friends.C.Meeting friends at the airport at midnight.D.Sharing everything they have.解析:细节理解题。根据最后一段内容可判断选 A 项。而 B、C、D 三项并不是美国人对待友谊的方式。答案:A 7.Which of the following statements is TRUE acc

    20、ording to the passage?A.Americans are always generous with their time.B.Americans dont feel hurt if their friendships disappear soon.C.American friendships develop more slowly but may become lifelong feelings.D.Chinese friendships are more sincere than American friendships.解析:细节理解题。根据第二段第二句话可知 A 项错;

    21、由第一段的最后两句话可知 C 项错;根据整篇文意可知 D 项错。由第一段内容可知 B 项是正确的。答案:B 8.This passage is most probably written for .A.American students B.Chinese students C.Chinese visitors to America D.American visitors to China 解析:主旨大意题。根据整篇文意可知这是介绍美国人对待友谊的方式,并且最后一段最后一句也点明了这一点。答案:C 四、完形填空 If you want to learn a new language,the v

    22、ery first thing to think about is why.Do you need it for a 1 reason,such as your job or your studies?2 perhaps youre interested in the 3,films or music of a different country and you know how much it will help to have a 4 of the language.Most people learn best using a variety of 5,but traditional cl

    23、asses are an ideal(理想的)start for many people.They 6 an environment where you can practice under the 7 of someone whos good at the language.We all lead 8 lives and learning a language takes 9.You will have more success if you study regularly,so try to develop a 10.It doesnt matter if you havent got l

    24、ong.Becoming fluent in a language will take years,but learning to get by takes 11.Many people start learning a language and soon give up.“Im too 12,”they say.Yes,children do learn languages more 13 than adults,but research has shown that you can learn a language at any 14.And learning is good for th

    25、e health of your brain,too.Ive also heard people 15 about the mistakes they make when 16.Well,relax and laugh about your mistakes 17 youre much less likely to make them again.Learning a new language is never 18.But with some work and devotion,youll make progress.And youll be 19 by the positive react

    26、ion of some people when you say just a few words in 20 own language.Good luck!1.A.technical B.political C.practical D.physical 解析:如果你想学一门新语言,第一件事就是考虑为什么要学。从本句的“yourjoboryourstudies”可知是说一个实际的理由。technical“技术的”;political“政治的”;practical“实际的,实用的”;physical“身体的”。答案:C 2.A.After B.So C.Though D.Or 解析:或许你对不同国

    27、家的文学、电影或音乐感兴趣。从本句的 perhaps 可知是承接上句来的,应是继续为学新语言找理由。故用 or。答案:D 3.A literature B.transport C.agriculture D.medicine 解析:和 film,music 相对应,也都和学语言有关。故用 literature。transport“运输”;agriculture“农业”;medicine“医药”。答案:A 4.A view B.knowledge C.form D.database 解析:haveaknowledgeof“通晓,掌握”。view“视野”;form“形式,表格”;database“

    28、数据库”。答案:B 5.A paintings B.regulations C.methods D.computers 解析:大多数人用各种各样的方法学得很好。从后面的“traditionalclasses”可知应是学习的方法。painting“绘画”;regulation“规则”;method“方法”;computer“计算机”。答案:C 6.A.protect B.change C.respect D.provide 解析:它们提供了一个你能练习的环境。指前面的 traditionalclasses。protect“保护”;change“改变”;respect“尊敬”;provide“提供

    29、”。答案:D 7.A.control B.command C.guidance D.pressure 解析:在一个擅长该语言的人的指导下。undertheguidanceof“在的指导下”,是固定搭配。control“控制”;command“命令”;pressure“压力”。答案:C 8.A.busy B.happy C.simple D.normal 解析:我们的生活都很忙碌。答案:A 9.A.courage B.time C.energy D.place 解析:学语言要花费时间。从后面的 long,以及 takeyears 可知选 time。courage“勇气”;time“时间”;ene

    30、rgy“精力,能量”;place“地方”。答案:B 10.A.theory B.business C.routine D.project 解析:根据本句的 regularly“有规律地”可知应尽力养成一个习惯。theory“理论”;business“生意”;routine“惯例”;project“项目”。答案:C 11.A.some risks B.a lot less C.some notes D.a lot more 解析:getby“勉强通过”。相对于前面的 years,此空表示少量的时间,故选 B 项。答案:B 12.A.old B.nervous C.weak D.tired 解析:

    31、他们说:“我太老了。”从下句的“Yes”可知,是和 children 做比较的。故选 old。答案:A 13.A.closely B.quickly C.privately D.quietly 解析:孩子们学习语言比大人快。closely“密切地”;quickly“快地”;privately“私人地”;quietly“安静地”。答案:B 14.A.age B.speed C.distance D.school 解析:由前面的 adults 以及 children 可知,研究表明人们在任何年龄都可以学习语言。age“年龄”;speed“速度”;distance“距离”;school“学校”。答案

    32、:A 15.A.worry B.hesitate C.think D.quarrel 解析:“我”也听说有些人担心他们犯错误。worry“担心”;hesitate“犹豫”;think“思考”;quarrel“争吵”。答案:A 16.A.singing B.working C.bargaining D.learning 解析:在学习语言时。承接上文可知。答案:D 17.A.if B.and C.but D.before 解析:放松并嘲笑你的错误,那么你就不太有可能再犯错误了。表示顺承关系用 and。答案:B 18.A.tiresome B.hard C.interesting D.easy 解析

    33、:语言学习从来不是容易的。从下句的“But”可知用 easy。tiresome“烦人的”;hard“难的”;interesting“有趣的”,均不合语境。答案:D 19.A.blamed B.amazed C.interrupted D.informed 解析:你会对一些人的积极的反应感到惊喜。从 positive 这个词可知人们会惊喜。blame“责备”;amaze“吃惊,惊喜”;interrupt“打断”;inform“通知”。答案:B 20.A.their B.his C.our D.your 解析:当你用他们的语言说几个字时。从上文可知你之所以会让他们吃惊,是因为你用他们的语言说话。故选 A 项。答案:A

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019_2020学年高中英语Unit24SocietyLesson2Utopia练习北师大版选修820191217117.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-568981.html
    相关资源 更多
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案(名校卷).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案(名校卷).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案免费.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案免费.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【易错题】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【易错题】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【夺冠】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【夺冠】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【各地真题】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【各地真题】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【典优】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【典优】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【全国通用】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【全国通用】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(有一套).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(有一套).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(必刷).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(必刷).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(夺冠系列).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(夺冠系列).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(典优).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(典优).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(全优).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(全优).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【考点梳理】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【考点梳理】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【网校专用】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【网校专用】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【夺冠系列】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【夺冠系列】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【名校卷】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【名校卷】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(达标题).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(达标题).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(综合题).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(综合题).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(突破训练).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(突破训练).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(研优卷).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(研优卷).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(新).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(新).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(培优b卷).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(培优b卷).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(a卷).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(a卷).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【达标题】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【达标题】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【轻巧夺冠】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【轻巧夺冠】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【精练】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【精练】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【夺分金卷】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【夺分金卷】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【b卷】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【b卷】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案1套.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案1套.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1